Francouzský buldoček ano, nebo ne?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.4.2016 09:35
Kikuš

XXX.XXX.152.1

Zdravím, mám jeden takový dotaz. Jaký máte názor ne tohle plemeno? :)... dlouho si ho chci pořídit, ale spíše se setkávám s negativními názory, než pozitivními. ... chrápe, prdí, smrdí, umře ti v létě.. nikam s ním nebudeš moct chodit atd. :).. zajímalo by mě jestli je to snima vážně tak špatné jako každý říká. Díky

10.4.2016 09:46
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Jednoho znám, je to moc milý pes, pokud má správnou a kvalitni stravu, tak neprdi. Nevím někomu chrochtani vadí někomu ne, to je na vás. Asi to ve vedru nebude na nějaký dlouhý výlety, ale toto s zadnym psem. Někdo tu psal buď je miluješ nebo je nenávidíš. Podle mě to je skvělý, nekonfliktní společník, já malé psy nemusím, ale buldocci se mi líbí.

10.4.2016 09:48
Markéta80

XXX.XXX.176.2

No jsou takoví no, jedna fena tady chodí, občas i popoběhne ale jinak nic moc. spíš bych kontaktovala nějakou CHS a poptala se přímo tam ale to že chrápu a špatně dýchají je prostě fakt , často mají i kožní problémy ale každé plemeno má něco a je to o tom co člověk vezme jako fakt že to k tomu plemeni prostě patří ale spojila bych se s chovatelem a při návštěvě bych viděla jak dospělý psi vypadají, nebo výstava? mě by to chrápání v noci budilo

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.4.2016 09:52

Kamarád ho má...opravdu chrápe, prdí, chrochtá, v létě musí mít samozřejmě uzpůsobený režim (ale to při vedrech má většina psů)...kamarád není žádný turista...spíš takový městský typ a bere ho sebou téměř všude.
Toto plemeno rozhodně není můj šálek kávy a ani bych si ho nikdy nepořídila, ale kamarád tvrdí, že lepšího psího parťáka nikdy neměl...prostě si sedli..
Nevím, jak jsou na tom tito psi se zdravým, konkrétně tento žádné zdravotní problémy nemá (nyní mu je 7 let), ale samozřejmě dle jednoho psa se to nedá posoudit.

10.4.2016 09:54
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Ten kamarádky má alergie...ted je z toho asi po roce venku..

10.4.2016 10:01

Připravte se na zvýšenou péči a větší ohledy. Jsou to bezva psi, ale holt majitelé často něco řeší. Co vím z venčení, tak hlavně kůži, choulostivé oči, samozřejmě nepřetěžování v létě. Není to pes, kterého vezmete kamkoliv a kdykoliv. Když se s tím smíříte a budete pečlivě vybírat štěně, abyste minimalizovala riziko zdravotních potíží (třeba i jen demodex je peklo), tak si ho pořiďte, pokud vás okouzlil. Nicméně dostatečnou finanční rezervu na vet určitě mějte.
Já bych do toho nešla, za mě se plemeno rodí už jako invalidní, pokud se tedy narodí normálním způsobem. Znám jich cca deset a když to srovnám se svým beúdržbovým a nenáročným psem, tak bych to nedala.

10.4.2016 10:12
Kikuš

XXX.XXX.152.1

Jééj tak to jste mě moc nepotěšili .. každopádně pokud budu pořizovat tak určitě z CHS chci aby z něho vyrostl frbul a ne jen něco tomu podobného + i to zdravíčko bude hrát do plusu když budou oba rodiče zdraví :).. o problematice kůže, dýchání a oček vím , ale jsem tímto pesanem uchvácená, tak se v tom snažím hledat pozitiva .. každopádně díky za názory. Andryseeek3 a Sardullah, snad budu mít taky takové štěstí, pokud se pro něj teda rozhodnu :)
PS: to chrápání se snad asi nějak přežije ikdyž jsem dost zvyklá na to spát, když je hrobové ticho .. každopádně se říká, že člověk to bere úplně jinak spíše jako své dítě, tak mu to tolik nevadí

10.4.2016 10:22

Kikuš napsal(a):
Jééj tak to jste mě moc nepotěšili .. každopádně pokud budu pořizovat tak určitě z CHS chci aby z něho vyrostl frbul a ne jen něco tomu podobného + i to zdravíčko bude hrát do plusu když budou oba rodiče zdraví :).. o problematice kůže, dýchání a oček vím , ale jsem tímto pesanem uchvácená, tak se v tom snažím hledat pozitiva .. každopádně díky za názory. Andryseeek3 a Sardullah, snad budu mít taky takové štěstí, pokud se pro něj teda rozhodnu :)
PS: to chrápání se snad asi nějak přežije ikdyž jsem dost zvyklá na to spát, když je hrobové ticho .. každopádně se říká, že člověk to bere úplně jinak spíše jako své dítě, tak mu to tolik nevadí

Je dobře, že sbíráte info. Já čekala na štěně přes rok, tak jsem celou dobu pátrala i na zahraničních diskuzí, byla připravená na nejhorší (tam šlo ale o povahu, zdraví ok) a teď mě mazel neustále překvapuje. V pozitivním slova smyslu. To samé se může stát vám, třeba padnete na jedince, který bude v rámci možností zdravý a třeba nebude prdět ani chrápat. Ale holt člověk musí být připravený, aby pak nebyl zklamaný.

10.4.2016 10:27
Kikuš

XXX.XXX.152.1

Tak to já už přes půl roku pořád čtu, pátrám, sbírám vše možné :D mám načteno i jak plemeno vzniklo atd., protože mě to zajímá :).. měla jsem amstaffa, takže co se týká i dědičných nemocí atd. mám taky načteno dost :).. výběr určitě nepodceňuji ... co máte vůbec vy za pesana?

10.4.2016 10:41

Kikuš napsal(a):
Tak to já už přes půl roku pořád čtu, pátrám, sbírám vše možné :D mám načteno i jak plemeno vzniklo atd., protože mě to zajímá :).. měla jsem amstaffa, takže co se týká i dědičných nemocí atd. mám taky načteno dost :).. výběr určitě nepodceňuji ... co máte vůbec vy za pesana?

Basenji. Jsou to často likvidátoři, ale můj nikdy nic nezničil, jako štěně max. houbičku na nádobí. Štěněcí pelíšek netknutý, tedy kromě cedulky, neměla z něj trčet, že jo. Ani to není zdrhač. Výběr ChS (potažmo rodičů) + přístup a je z něj miláček i ve srovnání s normálními psy.

10.4.2016 11:21
Kikuš

XXX.XXX.152.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Basenji. Jsou to často likvidátoři, ale můj nikdy nic nezničil, jako štěně max. houbičku na nádobí. Štěněcí pelíšek netknutý, tedy kromě cedulky, neměla z něj trčet, že jo. Ani to není zdrhač. Výběr ChS (potažmo rodičů) + přístup a je z něj miláček i ve srovnání s normálními psy.

Basenji jsou krásní .. ale co jsem potkala, tak to byly vždycky torpéda .. snad budu mít šťastný výběr CHS, ještě je to otázka min. půl roku než pesana pořídím, takže ještě dost času na koukání a získávání infa .

10.4.2016 14:37
balisek

XXX.XXX.131.211

A nechcete zvážit třeba bostona? Je lehčí, atletičtější, s méně placatým nosem, celkově pohyblivější a aktivnější než frbul.

Buldoček se mi líbí a kdysi jsem nad jeho pořízení vážně uvažovala. Život s ním však přináší díky extrémní brachycefalii tolik omezení, že je to moc i na nepříliš aktivní typ jako jsem já...

Zvažte, jaký je Váš životní styl a co od psa vlastně čekáte. Pokud hledáte parťáka na výlety, túry a různé aktivity na 12 měsíců v roce, nebude buldoček asi úplně to pravé.

10.4.2016 15:47
koňadra

XXX.XXX.128.31

Buldočky jsem měla postupně asi 3, je to už ale tak 20 let. Možná byli ještě z generací zdravějších - žádný netrpěl nemocemi. Chrápali a prděli všichni. To chrápání je prostě dané tou zkrácenou čenichovou partií, zvykla jsem si na to tak, že mě to nevadilo ani v noci. Je fakt, že psi spávali v předsíni, v ložnici zvířata nemám, kdyby chrápali přímo v ložnici, asi by to bylo horší. Prdění se snad dá omezit stravou, ale já to nikdy neřešila, raději jsem častěji větrala. Jinak na ně ráda vzpomínám. Chodila jsem s nimi na dlouhé procházky do lesa, jen v parném létě ne, ale to nechodím s žádným psem. Buldočci byli stále v dobré náladě, byli poslušní, milovali návštěvy, nebyli zbytečně uštěkaní... nebude to plemeno na některé sporty, např. agility, ale na normální soužití člověka a psa je to dost dobrý společník. Mně vyhovuje i to, že jsou krátkosrstí a tedy "bezúdržboví".

10.4.2016 16:48

Buldočka chci taky. anglického buldoka i tohoto menšího. a dalších x buclatých s touto srstí. když si o každém přečtu, zjistím čím to trpí, povahy, tak bych si nemohla pořídit žádného psa.
pže bezsrstého, vonícího, bez hlasivek, uší a drápů a na kolečkových bruslích neznám.

10.4.2016 18:02

Znám buldočky dva. Jedna fenka je super, poslouchá, kamarádí se se psy, běhá, rozhodně v létě neumírá, neprdí a nesmrdí víc než jiný pes, no chrochtá, za to nemůže smajlík ten druhej je agresivní kousavej, ale jinak taky zdravej, je to jako u každýho psa, jak si ho vychováš a jak se o něj staráš, takový je.

10.4.2016 20:04
noemi

XXX.XXX.64.236

Buldočci jsou moje láska .
Zvažovala jsem kdysi štěně a nakonec jsem poskytla domov jedné buldočce v nouzi.
Ani na minutu jsem svého rozhodnutí za uplynulých 6 let nelitovala a doufám, že nás spolu čeká ještě hodně společných zážitků...
Samozřejmě, přináší to určitá omezení v létě, na zimu jsme pořídili oblečky.
Naše zlatušo paradoxně nechrochtá (výjimka je vedro), v noci spí jako miminko, a za normálních okolností žádné pachy nevypouští (občas se zadaří při jízdě autem, kdy se jí natřásá bříško). Krmena je masem.
Povahově jsou buldočci různí - od divočáků, přes klidnější. Šašci vždy a každým coulem . Agresivního buldočka jsem zažila na srazech jen jednoho. Naše je pro změnu nepředstavitelná "mazlina", která místo blbnutí se psy obchází lidi a vynucuje si pohlazení.
Bráváme ji na dovolenou - jezdíme po ČR...když je horko, tak holt přizpůsobíme program, jinak chodí všude s námi.

Doporučuji omkrnout buldočky na výstavách (dnes byli v Ostravě), případně přijít na nějakou buldočí akci:
http://www.frklubbull.cz/clanek/mapa-akci-2016/
http://www.ffrbulmorava.estranky.cz/clanky/akce-2016/

Držím palečky, ať vyberete super parťáka.

13.4.2016 18:59
Kikuš

XXX.XXX.152.1

balisek napsal(a):
A nechcete zvážit třeba bostona? Je lehčí, atletičtější, s méně placatým nosem, celkově pohyblivější a aktivnější než frbul.

Buldoček se mi líbí a kdysi jsem nad jeho pořízení vážně uvažovala. Život s ním však přináší díky extrémní brachycefalii tolik omezení, že je to moc i na nepříliš aktivní typ jako jsem já...

Zvažte, jaký je Váš životní styl a co od psa vlastně čekáte. Pokud hledáte parťáka na výlety, túry a různé aktivity na 12 měsíců v roce, nebude buldoček asi úplně to pravé.

Děkuji za tip, ale Boston se mi nelíbí .. je mi jasné, že 3 hodinové procházky s ním určitě nepůjdou :).. bude na zahradě u baráku a vycházky uvidíme kolik zvládne :)

13.4.2016 19:08
Kikuš

XXX.XXX.152.1

noemi napsal(a):
Buldočci jsou moje láska .
Zvažovala jsem kdysi štěně a nakonec jsem poskytla domov jedné buldočce v nouzi.
Ani na minutu jsem svého rozhodnutí za uplynulých 6 let nelitovala a doufám, že nás spolu čeká ještě hodně společných zážitků...
Samozřejmě, přináší to určitá omezení v létě, na zimu jsme pořídili oblečky.
Naše zlatušo paradoxně nechrochtá (výjimka je vedro), v noci spí jako miminko, a za normálních okolností žádné pachy nevypouští (občas se zadaří při jízdě autem, kdy se jí natřásá bříško). Krmena je masem.
Povahově jsou buldočci různí - od divočáků, přes klidnější. Šašci vždy a každým coulem . Agresivního buldočka jsem zažila na srazech jen jednoho. Naše je pro změnu nepředstavitelná "mazlina", která místo blbnutí se psy obchází lidi a vynucuje si pohlazení.
Bráváme ji na dovolenou - jezdíme po ČR...když je horko, tak holt přizpůsobíme program, jinak chodí všude s námi.

Doporučuji omkrnout buldočky na výstavách (dnes byli v Ostravě), případně přijít na nějakou buldočí akci:
http://www.frklubbull.cz/clanek/mapa-akci-2016/
http://www.ffrbulmorava.estranky.cz/clanky/akce-2016/

Držím palečky, ať vyberete super parťáka.

Super díky moc :).. obhlížím CHS co se dá a čtu jak drak, abych věděla na co se připravit ... doufám, že vyberu správně parťáka :).

14.4.2016 10:59
noemi

XXX.XXX.64.236

Kikuš napsal(a):
Děkuji za tip, ale Boston se mi nelíbí .. je mi jasné, že 3 hodinové procházky s ním určitě nepůjdou :).. bude na zahradě u baráku a vycházky uvidíme kolik zvládne :)

A proč by ne?
Naše buldočka ušla v pohodě 27 kilometrů - samozřejmě za příznivého počasí. Hory, celodenní putování jsou standard.

Vloni zvládla Ještěd (ne lanovkou ), Besedické a další skály, předloni Prachovské skály i Hruboskalsko. Na slovenských Súlovkách šlape jako pravý horal
Na druhou stranu - když prší, nedostaneme ji dál než před vchod .

Už nám holka začíná šedivět, tak jí pomaličku aktivit ubíráme...ale jen lenoši buldočci určitě nejsou - to spíše majitel z daného jedince pecivála udělal

Pokud máte fb, přidejte se do skupiny buldočkářů...dcera mi téměř denně ukazuje úsměvná videa - šašci k pohledání to jsou

.

18.4.2016 14:13
Kikuš

XXX.XXX.152.1

noemi napsal(a):
A proč by ne?
Naše buldočka ušla v pohodě 27 kilometrů - samozřejmě za příznivého počasí. Hory, celodenní putování jsou standard.

Vloni zvládla Ještěd (ne lanovkou ), Besedické a další skály, předloni Prachovské skály i Hruboskalsko. Na slovenských Súlovkách šlape jako pravý horal
Na druhou stranu - když prší, nedostaneme ji dál než před vchod .

Už nám holka začíná šedivět, tak jí pomaličku aktivit ubíráme...ale jen lenoši buldočci určitě nejsou - to spíše majitel z daného jedince pecivála udělal

Pokud máte fb, přidejte se do skupiny buldočkářů...dcera mi téměř denně ukazuje úsměvná videa - šašci k pohledání to jsou

.

Já jsem docela akční člověk, takže pokud ujde větší prochajdu budu jen ráda že .. rozhodně nechci mít ze psa domácího pecivála a nebo typického zahradního psa .. na fb jsem v několika skupinách už to ani nestíhám moc sledovat po pravdě .. každopádně díky, mám naději, že nebudu mít lenocha, dobře se to čte .

Nikol11

10.7.2016 10:49
Nikol11

XXX.XXX.56.2

Podívejte se na Cessara Millana - znalec psí duše - frbulla převychovával(více frbullů), je to ohledně povahy...ať se připravíte i na to ...
Já osobně jsem se pro něho rozhodla( z CHS), mám už ho i zarezervováno, příští měsíc bude doma . Moc se na něj těším, jsou to skvělí společníci .
Jinak já osobně miluji velká plemena jako je např. American bully, pitbul, bulteriér, rotvajler, ale tenhle mě fakt uchvátil
Tak ať se Vám s prckem dobře vede
PS: mě se na něm nejvíce líbí chrochtání

10.7.2016 12:17
noemi

XXX.XXX.64.236

Nikol11 napsal(a):
Podívejte se na Cessara Millana - znalec psí duše - frbulla převychovával(více frbullů), je to ohledně povahy...ať se připravíte i na to ...
Já osobně jsem se pro něho rozhodla( z CHS), mám už ho i zarezervováno, příští měsíc bude doma . Moc se na něj těším, jsou to skvělí společníci .
Jinak já osobně miluji velká plemena jako je např. American bully, pitbul, bulteriér, rotvajler, ale tenhle mě fakt uchvátil

Jééé, tak to se těším, že se potkáme na nějakém srazíku.
V rámci socializace se tam vždy nějaké štěndo/štěnda objeví...a je to fajn .

10.7.2016 12:18
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Nikol11 napsal(a):

?

10.7.2016 13:20
fikovnice

XXX.XXX.30.49

koňadra napsal(a):
Buldočky jsem měla postupně asi 3, je to už ale tak 20 let. Možná byli ještě z generací zdravějších - žádný netrpěl nemocemi. Chrápali a prděli všichni. To chrápání je prostě dané tou zkrácenou čenichovou partií, zvykla jsem si na to tak, že mě to nevadilo ani v noci. Je fakt, že psi spávali v předsíni, v ložnici zvířata nemám, kdyby chrápali přímo v ložnici, asi by to bylo horší. Prdění se snad dá omezit stravou, ale já to nikdy neřešila, raději jsem častěji větrala. Jinak na ně ráda vzpomínám. Chodila jsem s nimi na dlouhé procházky do lesa, jen v parném létě ne, ale to nechodím s žádným psem. Buldočci byli stále v dobré náladě, byli poslušní, milovali návštěvy, nebyli zbytečně uštěkaní... nebude to plemeno na některé sporty, např. agility, ale na normální soužití člověka a psa je to dost dobrý společník. Mně vyhovuje i to, že jsou krátkosrstí a tedy "bezúdržboví".

"Prdění se snad dá omezit stravou, ale já to nikdy neřešila, raději jsem častěji větrala."

Přidejte reakci

Přidat smajlík