Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.4.2016 18:38
Klara97

XXX.XXX.234.114

Dobry den :) budeme si pořizovat stene AUO s pp, mame zajem o kluka a nejvíce se nam libi zbarveni red tri a red merle. Ale je take hodne zájemců. Původně jsme chteli chlapečka vybrat pozdeji az budem vedet jaky je přibližný chovani. Ale jak postupujete pri vyberu vy? Kdyz prozatím mate fotky a je vice zájemců ale vy nevíte jake stene vybrat?

19.4.2016 18:59
mouse

XXX.XXX.169.221

Já to měla jednoduchý. Chtěla jsem psa a narodilo se pět fen a jeden pes. Ale i kdyby bylo víc psů, vybrala bych si tohohle, tajně jsem doufala v modrou barvu a jediný štěně tuhle barvu mělo a to můj pes. smajlík

19.4.2016 19:04
Klara97

XXX.XXX.234.114

Jasne :) ale dejme tomu ze například se nam nejvíce libi zbarveni red merle ale narodí se zrovna 2 red merle kluci? Jak vybrat spravne kdyz neznam jeste povahu?:) podle ceho vybirat?

19.4.2016 19:07
aneleh

XXX.XXX.128.47

My třeba štěňátka závazně rezervujeme až v šesti týdnech, když už se dá leccos poznat nebo odhadnout... Aussíky chováme, dobře víme, že je třeba povahy pečlivě sledovat, abychom pak superakční štěně nedali někomu na mazla, nebo extra klidase na sporty...
Jinak pokud vám chovatel nedovolí vybrat si v pozdějším věku, tak se musíte spolehnout na jeho odhad povahy štěněte...

Sam 90210

19.4.2016 19:08
Sam 90210

XXX.XXX.148.220

No nejlepší máte asi zajet se podívat osobně, z fotek tu psí osobnost nepoznáte a štěně si vás pak na místě vybere tak nějak samo :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.4.2016 19:10

Choďte ku chovatelovi / chovatelke a prezrite si všetkých psov. Už v rannom veku môžu byť viditeľné nejaké rozdiely v povahách. Niektoré šteňatá vo vrhu sú kľudnejšie, niektoré naopak temperamentnejšie... Ja som si vybral fenku iba na základe fotiek, kedže chovka bola 200 km od nás a nemám auto. Mal som na výber z dvoch feniek a vybral som si o niečo väčšiu a krajšie sfarbenú fenku. Keď mala 3 týždne, tak som ju bol pozrieť, ale vtedy sa ešte nedá rozoznať povaha.

19.4.2016 19:19

A sledujte aj chovanie rodičov. Veľa krát Vám to napovie aj o budúcom správaní šteňaťa. Myslím, že aj u AUO je viac línií a líšia sa od seba povahou.

19.4.2016 19:44
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Klara97 napsal(a):
Dobry den :) budeme si pořizovat stene AUO s pp, mame zajem o kluka a nejvíce se nam libi zbarveni red tri a red merle. Ale je take hodne zájemců. Původně jsme chteli chlapečka vybrat pozdeji az budem vedet jaky je přibližný chovani. Ale jak postupujete pri vyberu vy? Kdyz prozatím mate fotky a je vice zájemců ale vy nevíte jake stene vybrat?

Já vybírala na místě, byla jsme když měla štěnata měsíc tak už chovatelka mluvila o povaze, chtěla jsme fenku, takže ze 3 fen,1 byla hodně akční tak tu ne takže výběr ze 2 a jedna si na mě lehla a spala hodinu tak vyhrála a to její jméno to bylo hned jasné že musí být naše

19.4.2016 21:31

Měla jsem to úplně stejné jako mouse - 5 holek a 1 kluk, ten můj. ChS jsem měla vybranou už dlouho a doufala, že štěně zdědí povahu po matce. Zadařilo se.

20.4.2016 05:04

Jela sem pro štěně, nevěděla sem jistě ani to zda fenu nebo psa. Rozhodovala sem se na místě, chovatel mě dovedl k ohrádce s deseti štěnaty a řekl že volné jsou zatím všechny. jedno se mě opřelo packama o nohy a upřeně se na mě zadívalo, a bylo rozhodnuto

Sam 90210

20.4.2016 05:49
Sam 90210

XXX.XXX.148.220

Já si psa nevybírala, přítel po noční mi volal "Našel jsem na cestě psa, je na veterině, chceš ho ?" To jsme tehdy nad psem ani vůbec nepřemýšleli, já vlastně tehdy psa ani nechtěla, ale nemohla jsem mu říct ne a stalo se.

20.4.2016 07:52
Iliena

XXX.XXX.68.247

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jela sem pro štěně, nevěděla sem jistě ani to zda fenu nebo psa. Rozhodovala sem se na místě, chovatel mě dovedl k ohrádce s deseti štěnaty a řekl že volné jsou zatím všechny. jedno se mě opřelo packama o nohy a upřeně se na mě zadívalo, a bylo rozhodnuto

Taky si nás naše feňule vybrala. Byly ji asi 3 týdny, když jsme tam přišli, žádné štěně si nás nevšímalo, jen jedno a začalo na nás tím pisklavým hláskem štěkat, pak usla příteli v náručí a bylo to

xerxes

20.4.2016 09:01
xerxes

XXX.XXX.13.35

U štěněte se moc vybrat nedá. I když si nechávám z vlastních vrhů, vždycky se řídím spíš citem a sympatiemi, a snažím se vybírat spíše průměr-extrem na jednu ani na druhou stranu (aktivní vs spavý, rvavý vs hodný) nedělá dobrotu.

20.4.2016 09:36
inusanka

XXX.XXX.98.58

Chtěli jsme kluka a když jsme jeli se podívat na štěňata, vybral si manžel. Na cestě domů se mě ještě ptal, jestli mi nevadí, že si vzal takového troubu. Do tří let to bylo torpédo a i celý život byl na NF dost aktivní, byť byl obrovský a vážil metrák. Mezi sourozenci se choval spíše submisivně a nikdy to žádný agresivní pes nebyl, ale dominantní ano.

20.4.2016 10:14
brebera

XXX.XXX.31.114

Vybírejte s chovatelem, nikdo nezná štěňata líp. Během 1-2 návštěv toho zas tak moc nevypozorujete.

20.4.2016 10:26
lev

XXX.XXX.253.186

Štěňata se dokážou změnit, z lenocha je divoch a opačně. Vybírejte srdcem. Nebo to nechte na štěněti.

20.4.2016 12:30
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Klara97 napsal(a):

Mám-li možnost výběru, pozoruju nejdřív všechna štěňata a to, jak se které chová, pak si štěně vezmu zvlášť, stranou a očíhnu si jak se chová. Má zájem o kontakt s lidmi? Nechá se vzít do ruky, nerve se hned pryč? Je akční? Není to plašan? Není bázlivý? Je zvídavý? Je hravý? Pak je můj smajlík. Barva pro mě osobně není rozhodující. Hlavní roli pro mě osobně hraje povaha.

20.4.2016 12:39

lev napsal(a):
Štěňata se dokážou změnit, z lenocha je divoch a opačně. Vybírejte srdcem. Nebo to nechte na štěněti.

Souhlas.
Do 3.tydnu neni na povaze jeste nic vyrysovaneho a o tom, co si dom privedete se da mluvit tak od 6.tydne. Jakej ale bude konecnej vysledek je videt tak v 10.tydnu a nektere veci muzete ovlivnit i vy.

20.4.2016 12:42

Klara97 napsal(a):

Je to jednoduchý. přijedete s představou, že chcete red merle kluka a odjíždíte s černobílou holkou, protože na vás prostě koukla, vy jste kouli na ní a bylo vybráno.

20.4.2016 13:45
Terven

XXX.XXX.110.147

Je to jednoduchý. přijedete s představou, že chcete red merle kluka a odjíždíte s černobílou holkou, protože na vás prostě koukla, vy jste kouli na ní a bylo vybráno.

Tak určitě...
nikdy jsem nechtěla černého psa z důvodu, že by mi ho bylo v horku líto. A nikdy jsem nechtěla psa, co mu skrz chlupy není vidět do očí, milovala jsem špičaté liščí čumáčky...nikdy jsem nechtěla psa s typem srsti jako jork, shih tzu...
Tady je výsledek...po každé vycházce jako bezďák

20.4.2016 13:57

U mě to bylo tak že jsem měla štěňátko zamluvené rok dopředu v jedné chovce. Byli jsme u nich na první návštěvě skoro rok před plánovaným krytím. Měli jsme z nich perfektní pocit, byli jsme celý rok v kontaktu, bydleli od nás "jen" 100km. Věděla jsem že chci černého kluka - labradora. Příteli to bylo celkem jedno. Žlutého jsem měla už dřív a zamilovala jsem se do černoušků.
Strašně jsem se na něj těšila.

Nakonec byly komplikace při porodu, ze 4 štěňátek (2 holčičky a 2 chlapečci) nepřežila 2 miminka porod - zemřeli oba kluci

Byl to můj vysněný pejsek na kterého jsem čekala 3 roky - přišla jsem o svého prvního psa a potom jsem dlouho neměla podmínky pro štěně. Takže jsem čekala, zjišťovala co nejvíce info atd a moc se těšila. Už jsem s tím malým počítala. Teď si asi budete myslet že si vymýšlím nebo jsem trefená, ale já jsem to normálně nějak cítila. Že ten můj vysněný chlapeček co na něj tak dlouho čekám zemřel. Bylo to nějak kolem dne plánovaného porodu, byla jsem pořád na telefonu a čekala že už chovatel zavolá a zničeho nic mně bylo hodně těžko, chtělo se mi brečet a nevěděla jsem proč. Prostě hrozný pocit - ničím nepodložený. Rodina byla v pořádku, kamarádi taky. A já jsem se cítila jako bych o někoho přišla. Ten den večer mi volal chovatel, skoro brečel do telefonu a řekl mi že se narodily jen 2 holčičky...

Nakonec po dlouhém hledání jsem si našla jinou chovku, líbilo se mi spojení rodičů a vše kolem. Akorát teda bydleli na druhém konci republiky. To už jsem ale neřešila. Štěňátka se narodila za pár dní - 8 miminek,4 kluci a 4 holky. Z těch kluků byli 3 žlutí a jeden jediný chlapeček černý. Takže bylo jasno. Od jeho narození byl můj a rezervovaný pro mě. Co myslíte, byl to osud?

Jejda, to jsem se zase rozepsala

20.4.2016 14:30
Klara97

XXX.XXX.235.195

Moc dekuju :) ale myslim to hlavne tak ze dejme domu ze se narodí 5 štěňat z toho 2 holky a 3 kluci, ale chovatelka ma zájemce na ty dva a me na toho třetího. Asi bude chtit na zacatku vybrat kterého si rezervujeme my, nebo se pletu? Aby pak nedoslo k problému ze 2 zájemci chtej stejny ho pejska kdyz ho uviděj v 6 týdnech a budou znat jakžtakž povahu. Ale jak vybrat hned na zacatku, kdyz treba například budou barevné stejny? I kdybych jela na návštěvu prvni tejdny stejne nepoznám jake budou mit povahy.

20.4.2016 14:45
brebera

XXX.XXX.31.114

Klara97 napsal(a):
Moc dekuju :) ale myslim to hlavne tak ze dejme domu ze se narodí 5 štěňat z toho 2 holky a 3 kluci, ale chovatelka ma zájemce na ty dva a me na toho třetího. Asi bude chtit na zacatku vybrat kterého si rezervujeme my, nebo se pletu? Aby pak nedoslo k problému ze 2 zájemci chtej stejny ho pejska kdyz ho uviděj v 6 týdnech a budou znat jakžtakž povahu. Ale jak vybrat hned na zacatku, kdyz treba například budou barevné stejny? I kdybych jela na návštěvu prvni tejdny stejne nepoznám jake budou mit povahy.

Tohle právě proberte s chovatelkou, jak to dělá. Třeba já se snažím výběr vždy dělat ke spokojenosti všech stran, ale občas jsou zájemci tak umanutí a každý to chce jinak...
On někdo je schopný si vybrat z první fotky po porodu a svůj názor nezmění, někdo by čekal nejradši až do odběru. Nevím proč, nejmíň nároční na délku výběru jsou ti nejzkušenější a často ze zahraničí - a paradoxně těm jde většinou u štěněte o hodně.
Když si nechávám štěně, většinou mám jasno hned, do 4 týdnů je to jisté. Dýl než do 4 týdnů chce čekat málokterý budoucí majitel. A dýl jak do 4 týdnů většinou nikomu nečekám, protože bych se zbláznila - většinou míváme víc zájemců než štěňat a lidi chtějí mít jasno. Ono aby nekdo čekal 7-8 týdnů, jestli jediný černý pes bude volný, protože tam ten neví, jestli chce bílého nebo černého...
Naposled si lidi vrh rozebrali den po narození. Štěňat nebylo moc a každý věděl, co chce,2 majitelé měli domluvu, že by si ty svoje když tak prohodili, jedni chtěli na agi a druzí na canisku.

20.4.2016 17:13

U mě to bylo tak že jsem měla štěňátko zamluvené rok dopředu v jedné chovce. Byli jsme u nich na první návštěvě skoro rok před plánovaným krytím. Měli jsme z nich perfektní pocit, byli jsme celý rok v kontaktu, bydleli od nás "jen" 100km. Věděla jsem že chci černého kluka - labradora. Příteli to bylo celkem jedno. Žlutého jsem měla už dřív a zamilovala jsem se do černoušků.
Strašně jsem se na něj těšila.

Nakonec byly komplikace při porodu, ze 4 štěňátek (2 holčičky a 2 chlapečci) nepřežila 2 miminka porod - zemřeli oba kluci

Byl to můj vysněný pejsek na kterého jsem čekala 3 roky - přišla jsem o svého prvního psa a potom jsem dlouho neměla podmínky pro štěně. Takže jsem čekala, zjišťovala co nejvíce info atd a moc se těšila. Už jsem s tím malým počítala. Teď si asi budete myslet že si vymýšlím nebo jsem trefená, ale já jsem to normálně nějak cítila. Že ten můj vysněný chlapeček co na něj tak dlouho čekám zemřel. Bylo to nějak kolem dne plánovaného porodu, byla jsem pořád na telefonu a čekala že už chovatel zavolá a zničeho nic mně bylo hodně těžko, chtělo se mi brečet a nevěděla jsem proč. Prostě hrozný pocit - ničím nepodložený. Rodina byla v pořádku, kamarádi taky. A já jsem se cítila jako bych o někoho přišla. Ten den večer mi volal chovatel, skoro brečel do telefonu a řekl mi že se narodily jen 2 holčičky...

Nakonec po dlouhém hledání jsem si našla jinou chovku, líbilo se mi spojení rodičů a vše kolem. Akorát teda bydleli na druhém konci republiky. To už jsem ale neřešila. Štěňátka se narodila za pár dní - 8 miminek,4 kluci a 4 holky. Z těch kluků byli 3 žlutí a jeden jediný chlapeček černý. Takže bylo jasno. Od jeho narození byl můj a rezervovaný pro mě. Co myslíte, byl to osud?

Jejda, to jsem se zase rozepsala

Třeba to nějak napojené bude. Já čekala na štěně přes rok, v podstatě den co den jsem si představovala, jak bude vypadat, jaké bude mít rozložení bílých ploch v červené, jakou bude mít povahu... Splnilo se všechno do puntíku, vč. toho vzhledu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík