Zdravím,
mám roční alergičku (na co přesně nevím, testy jsme nedělali, ale 100%ně nesmí kuře, vejce, hovězí, vepřové si nejsem jista, ale riskovat se mi nechce). Krmíme teď koňskými Wolfsblut, na pamlsky má sušené koňské vnitřnosti. Aby neznala jen suché tak poslední cca měsíc má 1-2x týdne masovou večeři - syrová konina se zeleninou. Začala jsem přemýšlet nad dalším druhem masa, na zkoušku jsem objednala sušené kraličí uši, ty ji sedly tak jsem chtěla objednat maso, ale... Když pominu, že mi kraličí přišlo drahé není moc co kupovat, buď mleté nebo jsem našla hlavy. Tak přemýšlím, že zkusíme něco jiného, třeba u kachny se mi líbí, že za pár korun se dají koupit hřbety, krky, hlavy...alespoň by si mohla chroupnout. Ale jsem trochu na vážkách. Nevíte jestli kachna patří mezi časté alergeny? Nebo po čem myslíte, že by bylo vhodné sáhnout? Díky za tipy.
Iliena
napsal(a):
Zdravím,
mám roční alergičku (na co přesně nevím, testy jsme nedělali, ale 100%ně nesmí kuře, vejce, hovězí, vepřové si nejsem jista, ale riskovat se mi nechce). Krmíme teď koňskými Wolfsblut, na pamlsky má sušené koňské vnitřnosti. Aby neznala jen suché tak poslední cca měsíc má 1-2x týdne masovou večeři - syrová konina se zeleninou. Začala jsem přemýšlet nad dalším druhem masa, na zkoušku jsem objednala sušené kraličí uši, ty ji sedly tak jsem chtěla objednat maso, ale... Když pominu, že mi kraličí přišlo drahé není moc co kupovat, buď mleté nebo jsem našla hlavy. Tak přemýšlím, že zkusíme něco jiného, třeba u kachny se mi líbí, že za pár korun se dají koupit hřbety, krky, hlavy...alespoň by si mohla chroupnout. Ale jsem trochu na vážkách. Nevíte jestli kachna patří mezi časté alergeny? Nebo po čem myslíte, že by bylo vhodné sáhnout? Díky za tipy.
Většina alergenu které se krmí v syrovém stavu nakonec vubec alergeny nejsou..měla jsem několik granulářu kteří byli alergičtí na nějaké druh potraviny a u mě zázrakem alergie i při krmení tímto druhem masa zmizela...
Uživatel s deaktivovaným účtem

ivulka2
napsal(a):
Většina alergenu které se krmí v syrovém stavu nakonec vubec alergeny nejsou..měla jsem několik granulářu kteří byli alergičtí na nějaké druh potraviny a u mě zázrakem alergie i při krmení tímto druhem masa zmizela...
To je pravda. Můj pes trpí po kuřeti v granulích problémy s trávením, ale v syrovém stavu má bobky kamenné.
Jinak kachna se všeobecně považuje za ne moc častý elergen.

ivulka2
napsal(a):
Tak to bych Vám mohla půjčit moji čubu, když umíte takhle čarovat
napsal(a):
To je pravda. Můj pes trpí po kuřeti v granulích problémy s trávením, ale v syrovém stavu má bobky kamenné.
Jinak kachna se všeobecně považuje za ne moc častý elergen.
Díky, tak to zkusíme. Nám se alergie projevovala zánětem uší, pacek...což se muselo léčit ATB, takže kuřecí, hovězí a vepřové se mi prostě nechce pokoušet.
Nevadí-li psům maso syrové, ale jenom v granulích, tak se jedná o intoleranci a ne o alergii (mimochodem v kuřecích granulích to můžou být i jiné složky - soja, obilí a další). Zkus ryby - treska, losos a další. Koňské maso také může být alergenem, ale když tvému psovi nevadí, tak je to super. My nyní kromě ryb máme objednané krevety, chobotničky a jehněčí maso. Jinak potom by šla i kachna, zvěřina (ne divočák), králík, křepelka, klokan, sob, los, pštros a další.

Vepřové není častý alergen, kachna taky ne. Takže to klidně zkus, jinak se stejně nedozvíš, jestli na to alergik je, nebo není. A alergeny pro dané zvíře se v průběhu života můžou měnit.A stejně tak platí, že alergie na granule s kuřecím neznamená automaticky alergii na kuřecí maso, apod.

Terven
napsal(a):
Jj, zkusila bych kachnu - Vodňanská drůbež má za dobré ceny kachní krky, játra, žaludky - ty jsou obzvlášť super - pokud to teda není pro obra, to by se prodražilo.
Ale pozor na to, aby kachna nebyla infikovaná kuřetem... To se taky může stát.

Iliena
napsal(a):
Myslela jsem, že bych to vzala z dopsimisky, mají obchod ve stejné vesnici kde mám rodiče. Mám od nich tu koninu. Můžu se paní zeptat jak je to s přípravou (kontaminace), sice si nemůžu být jistá, jestli bude mluvit pravdu, ale to riziko asi může být všude...
To může, ještě ze u granulí to moc nehrozí.

A nebo na tuty je taky divoká kachna

Aliens_II
napsal(a):
Tu sním raději sááám. To je delikatesa. Co je divoké je prostě mňamka.

Iliena
napsal(a):
Takže ideálně chodit lovit?
No jasně
Méně často alergizující maso je králičí, krůtí a rybí. Naopak z mas nejčastější alergie jsou kuře a hovězí.
Zas by se mi nechtělo krmit dokola jedním, max dvěma druhy masa: přesně takhle se totiž alergie nové lehce můžou vyvinout (příliš častým stykem s alergenem).
Ale pokud nemáte testy - taky může být pesan alergický na některý zdroj sacharidů. Nebo to nakonec ani nebude alergie potravinová..

A z divoké kachny se můžeme přesunout k bazantovi
joanne.s
napsal(a):
Méně často alergizující maso je králičí, krůtí a rybí. Naopak z mas nejčastější alergie jsou kuře a hovězí.
Zas by se mi nechtělo krmit dokola jedním, max dvěma druhy masa: přesně takhle se totiž alergie nové lehce můžou vyvinout (příliš častým stykem s alergenem).
Ale pokud nemáte testy - taky může být pesan alergický na některý zdroj sacharidů. Nebo to nakonec ani nebude alergie potravinová..
Ryby se označují za potencionální alergen, mezi masy. Řadí se mezi masy k těm častějším. Procentuálně je to však minimum.

Mar-Afra
napsal(a):
Ryby se označují za potencionální alergen, mezi masy. Řadí se mezi masy k těm častějším. Procentuálně je to však minimum.
Patří mezi ně i losos?
napsal(a):
Patří mezi ně i losos?
Nespecifikuje se pro které ryby to platí a pro které ne. Jen se ryby uvádí. Já alergii na ryby viděl jednou v životě a to u vícenásobné alergie, což znamená pěkně dorychtovaného psa. Paní mi neřekla přesně o které ryby šlo. Jen, že se jim musí vyhýbat.
joanne.s
napsal(a):
Však právě nechci krmit jedním druhém, ale musím pomalu a postupně abych v tom měla jasno.V době kdy to začalo měla TOTW s bizonem, ale myslím že tam bylo i jehně a ještě něco, hodně hovězích sušených pamlsků, vepřové kosti a klouby, piškoty, mléčné výrobky... Je fakt že zhruba v té době jsem měnila prácí prášek. Pak jsme přešli na maso co nikdy neměla - kůň, má taky pamlsky s kozím masem, teď ten králík. Taky peru v gelu pro alergiky. Těžko říct, ale prostě "začínáme znovu".

Mar-Afra
napsal(a):
Nespecifikuje se pro které ryby to platí a pro které ne. Jen se ryby uvádí. Já alergii na ryby viděl jednou v životě a to u vícenásobné alergie, což znamená pěkně dorychtovaného psa. Paní mi neřekla přesně o které ryby šlo. Jen, že se jim musí vyhýbat.
Já mám totiž podezření na lososa...pstruh a makrela jsou v pohodě.
Mar-Afra
napsal(a):
Kokrovi ze cvičáku teď nechávali dělat testy na alergii a mimo jiné mu vyšlo, že nesmí přímo lososa. Tak teď v tom mám trochu zmatek.
Iliena
napsal(a):
Kokrovi ze cvičáku teď nechávali dělat testy na alergii a mimo jiné mu vyšlo, že nesmí přímo lososa. Tak teď v tom mám trochu zmatek.
To je jako rozdíl mezi kachnou a kuřetem. Pokud nesmí lososa, tak by jiné ryby mohl moct. Akorát bych byl opatrný, protože pochybuji, že ten test pokrývá všechny rybí druhy, jaké se namanou. To není jako slepice-kachna-krůta nazdar. Těch rybích druhů je hodně.
Mar-Afra
napsal(a):
Máte pravdu, v seznamu potenciálních alergenů ryby jsou. Přesto jak jsem pochopila, častý alergen to není.
Oproti tomu korýši, to je jiná. Aspoň u lidí poměrně časté.
Za sebe - vyhnula bych se lososovi a makrele a zkusila ryby méně časté.

joanne.s
napsal(a):
Máte pravdu, v seznamu potenciálních alergenů ryby jsou. Přesto jak jsem pochopila, častý alergen to není.
Oproti tomu korýši, to je jiná. Aspoň u lidí poměrně časté.
Za sebe - vyhnula bych se lososovi a makrele a zkusila ryby méně časté.
To jest ? A máte na mysli mořské či sladkovodní?

TRISHLAND
napsal(a):
Nevadí-li psům maso syrové, ale jenom v granulích, tak se jedná o intoleranci a ne o alergii (mimochodem v kuřecích granulích to můžou být i jiné složky - soja, obilí a další). Zkus ryby - treska, losos a další. Koňské maso také může být alergenem, ale když tvému psovi nevadí, tak je to super. My nyní kromě ryb máme objednané krevety, chobotničky a jehněčí maso. Jinak potom by šla i kachna, zvěřina (ne divočák), králík, křepelka, klokan, sob, los, pštros a další.
Jj, alergika naštěstí nemám, bez soji a poslední rok bez obilí, vyzkoušela jsem už dohromady 4 značky s kuřetem (vždy po delší době) a do druhého dne problém. Poslední byly Marpy, kterými jinak normálně krmím, takže kromě masa složení takřka stejné. A vejce nevadí.

Dnešní zásilka drštěk z obchodu dopsímísy nesmrdí ani z poloviny tak jako kuře z nejednoho supermarketu začínajícím T a P.
napsal(a):
Dnešní zásilka drštěk z obchodu dopsímísy nesmrdí ani z poloviny tak jako kuře z nejednoho supermarketu začínajícím T a P.
Uvažuji o nákupu masa právě z tohoto eshopu. Zatím krmím psy masem z masny a nechci jim dávat nějaké zasmrádlé nazelenalé maso (zkušenost s Vetamixem). Máte prosím zkušenost s psí miskou a kvalitou jejich masa? Případně tipy co od nich berete ?
Děkuji.

manbea
napsal(a):
Uvažuji o nákupu masa právě z tohoto eshopu. Zatím krmím psy masem z masny a nechci jim dávat nějaké zasmrádlé nazelenalé maso (zkušenost s Vetamixem). Máte prosím zkušenost s psí miskou a kvalitou jejich masa? Případně tipy co od nich berete ?
Děkuji.
Maso mají kvalitní, ale na nas malý výběr.

manbea
napsal(a):
Děkuji.
Kvalita je taková, že nikdo nepoznal jestli je ten vykoštěný filet lososa ( 400g 19kč ) na večeři nebo pro psa. barva, vůně, žádné zelené kousky se nekonají. lepší obchod jsem teda nenašla. po všech stránkách.
kupuji vepřové zelené kuře, hovězí s droby, drůbeží s hov. droby, kachnu, kusové vepř., hovězí kostky, ryby co zrovna mají, zvěřinu...ty mixy mají velkou výhodu pro lidi co nechtějí krájet vemeno a podobné chuťovky.
no a za 69kč mi to dovezou ke dveřím a nezáleží na hodnotě objednávky.
ty míchaniny jsem se bála kvůli právě tomu vetamixu, ale...hovězí je krásně červené, jasné maso.
s pařáty a hlavami nevím, na ty se necítím.).
napsal(a):
Kvalita je taková, že nikdo nepoznal jestli je ten vykoštěný filet lososa ( 400g 19kč ) na večeři nebo pro psa. barva, vůně, žádné zelené kousky se nekonají. lepší obchod jsem teda nenašla. po všech stránkách.
kupuji vepřové zelené kuře, hovězí s droby, drůbeží s hov. droby, kachnu, kusové vepř., hovězí kostky, ryby co zrovna mají, zvěřinu...ty mixy mají velkou výhodu pro lidi co nechtějí krájet vemeno a podobné chuťovky.
ty míchaniny jsem se bála kvůli právě tomu vetamixu, ale...hovězí je krásně červené, jasné maso.
Děkuji moc, tak do toho půjdu .
Jo tak to je přesně případ našeho veta, tady se i řešil jeho článek:
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3047874/tendencni-clanek-na-internetu-co-na-nej-rikate#a3048468
Takže jemu to opravdu ani neříkám, že má i maso. V těch TOTW co dřív měla právě jehně bylo, tak to zatím zkoušet nechci.
napsal(a):
Ale takovej pařát (z krůty třeba), hlavička z králíka - víte jakou to občas udělá radost? Když už to zvíře vyrostlo a umřelo, ať se využije celé. Takhle mi to nevadí, víme, že to není denně atd. Krmiva jsou otázka.
inusanka
napsal(a):
Co takhle jehně?
S těma rybama pozor na příliš časté zkrmování.
Prosím, jak to myslíte s těma rybama? Thiaminàza? Těžké kovy? Nebo ještě něco jiného?
Naše střídá ryby, králíka + občas krůtu, kachnu, husu - tam je to takové hraniční.
Ryby, říkala jsem si co a kde kupovat, bude to drahé, ale objevila jsem spoustu dobrých, co bych je ani do svého jídelníčku dříve nedala. Drahé, no, plus minus jako hovězí nebo míň. Točíme tak 10 druhů určitě. Kapra a tolstolobika vařím.
Tak jsme si od kolegy v práci domluvili, že od něj čas od času budeme odebírat celého králíka. Chtěla jsem se poptat jak na to. Syrové maso zvládá v pohodě, to ji moc chutná, ale není zvyklá na kosti a vnitřnosti. Jsou vůbec kraličí kosti vhodné? Mám se něčemu vyloženě vyhnout? Díky za rady.
Iliena
napsal(a):
Tak jsme si od kolegy v práci domluvili, že od něj čas od času budeme odebírat celého králíka. Chtěla jsem se poptat jak na to. Syrové maso zvládá v pohodě, to ji moc chutná, ale není zvyklá na kosti a vnitřnosti. Jsou vůbec kraličí kosti vhodné? Mám se něčemu vyloženě vyhnout? Díky za rady.
Králíky občas krmíme, mí psi jsou na kosti zvyklí, ale třeba stehenní z králíka jsou děsně tvrdé a normálně je vypreparují a nechají ležet. Ostatní včetně z hlavy v pohodě. Nechají ty ploché lícní, ty jim taky nevezou. Trochu jsem uvažovala, co s těma ostrýma řezákama, tak jsem ten kousek čumáku odsekla sekáčkem. Pokud pes není na kosti vůbec zvyklí, obrala bych maso a s kostma dala maximálně ten hřbet(hrudník).
lesnížínka
napsal(a):
Králíky občas krmíme, mí psi jsou na kosti zvyklí, ale třeba stehenní z králíka jsou děsně tvrdé a normálně je vypreparují a nechají ležet. Ostatní včetně z hlavy v pohodě. Nechají ty ploché lícní, ty jim taky nevezou. Trochu jsem uvažovala, co s těma ostrýma řezákama, tak jsem ten kousek čumáku odsekla sekáčkem. Pokud pes není na kosti vůbec zvyklí, obrala bych maso a s kostma dala maximálně ten hřbet(hrudník).
Super, děkuji moc. Právě se králík veze takže bude k večeři. Ona ty kosti vyloženě nepotřebuje, jí hlavně granule, maso má každý týden na zpestření, takže vápník ji chybět nebude. Ale kousek toho hřbetu asi zkusíme. A co vnitřnosti?
Iliena
napsal(a):
Super, děkuji moc. Právě se králík veze takže bude k večeři. Ona ty kosti vyloženě nepotřebuje, jí hlavně granule, maso má každý týden na zpestření, takže vápník ji chybět nebude. Ale kousek toho hřbetu asi zkusíme. A co vnitřnosti?
Vnitřnosti..proč ne? Jen stejně jako ty kosti, dávkovat po troškách.
Iliena
napsal(a):
Normálně všechno. Rozdělím to části +- 250g. Nijak to nepreparuju. Když např. vyjde ten hrudník, má k tomu vnitřnosti a večer jen rybu s přílohou. Když jsou "masitější" část, zaní nohy např. - klidně ráno 1, večer 4.¨
Hlavy vařím a obírám, když se mi jich sejde víc. Když je jedna, dam ji jen tak.
Poproste známého, když bude zabíjet víc králíků, o uši. To je mňamnka
tapina
napsal(a):
Normálně všechno. Rozdělím to části +- 250g. Nijak to nepreparuju. Když např. vyjde ten hrudník, má k tomu vnitřnosti a večer jen rybu s přílohou. Když jsou "masitější" část, zaní nohy např. - klidně ráno 1, večer 4.¨
Hlavy vařím a obírám, když se mi jich sejde víc. Když je jedna, dam ji jen tak.
Poproste známého, když bude zabíjet víc králíků, o uši. To je mňamnka
Omlouvám se za překlepy, ráno 1 večer druhá.
lesnížínka
napsal(a):
Vnitřnosti..proč ne? Jen stejně jako ty kosti, dávkovat po troškách.
Tak králík měl včera velký úspěch , dala jsem maso, zeleninu, kousek hřbetu,1 ledvinu a 1 plící (bylo to fakt maličký ) a zvládla to v pohodě a já mám radost, že máme další druh masa. Příště budeme testovat tu kachnu
alenkapisalka

XXX.XXX.102.81
Iliena
napsal(a):
Tak králík měl včera velký úspěch , dala jsem maso, zeleninu, kousek hřbetu,1 ledvinu a 1 plící (bylo to fakt maličký ) a zvládla to v pohodě a já mám radost, že máme další druh masa. Příště budeme testovat tu kachnu
No vidíte a můj pes nechce králíka ani za boha a to jí úplně všechno od vnitřností až po kosti všech druhů mas, ale jak mu dám králíka kouká na mě jako kdybych ho chtěla mučit hlady
alenkapisalka

XXX.XXX.102.81
Iliena
napsal(a):
Díky, tak to zkusíme. Nám se alergie projevovala zánětem uší, pacek...což se muselo léčit ATB, takže kuřecí, hovězí a vepřové se mi prostě nechce pokoušet.
No a ještě bych nechala udělat testy, my je udělali a vyšla nám alergie na kvasinky, takže maso žere všechny druhy, ale má problémy s přílohami, vejcem, mlékem, vše co obsahuje větší množství cukru a obiloviny, a pivov. kvasnicemi.
A taky jsme původně dělali vylučovací metodu dle veta na různá masa.
alenkapisalka

XXX.XXX.102.81
Iliena
napsal(a):
Zdravím,
A hlavně skoro všechny granule obsahují buď obiloviny, vejce nebo pivovarské kvasnice, po různých pokusech omylech jsme přešli na BARF.