Robotický vysavač na psí chlupy

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.4.2016 13:39
Roniček

XXX.XXX.199.61

Zdravím.Chtěla jsem poprosit o Vaše zkušenosti s robot.vysavačem?Mám doma zl.retrívra a pořád jen vysávám.Jaký by jste mi doporučili?Předem děkuji za Vaše tipy.

20.4.2016 13:48
Terven

XXX.XXX.110.147

Zrzavci napsal(a):
Já nevím no...

https://www.youtube.com/watch?v=W-1aJC3gen4.

Kdo chce kam, pomozme mu tam
Omluva zadavatelce za OT.

20.4.2016 13:52
Roniček

XXX.XXX.199.61

Tak to jsem se pobavila Tahle situace by mě ani nenapadla

20.4.2016 14:18
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Roniček napsal(a):
Tak to jsem se pobavila Tahle situace by mě ani nenapadla

No mě taky ne, ale radši si teda zaluxuju, než abych si pak musela zauklízet

Jako jasně - řešení je- nenastavím luxování na dobu, kdy nejsem doma a nebo v tu dobu luxuju v jiný místnosti. Ale nevím jak moc jsou tyhle luxy účinné.

20.4.2016 14:24
Roniček

XXX.XXX.199.61

Já jsem si vždycky myslela, že jsou ty vysavače na nic, ale hodně lidí si je chválí.Proto jsem se chtěla zeptat na zkušenosti který tip je vhodný na psí chlupy.Samozřejmě jsou na to reklamy, ale člověk nemůže všemu věřit.Nejlepší jsou zkušenosti lidí.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.4.2016 14:32

Mela jsem ho doma nekolik let. Znackovou roombu primo na zvirata (ted nevim, myslim 565?). P.C.:12.000, -
Mne teda psi nelinaj, tak mi ani tak neslo o chlupy, jako celkove o smeti ze smetaku, co furt pendlovali dom-ven-dom, plus dve maly deti, co furt pendlovaly dom-ven-dom
Cast mistnosti koberec, cast lino.
Na chlupy a vlasy super. Pokud ti neva furt cistit ty rotacni kartace, mne se to dost eklovalo.. Ale ja mam dlouhy vlasy, tak to bylo furt.
Ja si ho napred v pujcovne pujcila na 24h. Zkusila jsem po vyluxovani koberce ho tam pustit, rikali jsme mu Pupik, a on si behem 15 min uplne naplnil zasobnik! Fakt sem nechapala, kde ten hnuj z toho vyluxovanyho a naoko cistyho koberce vzal. Tak jsem si ho koupila. Na koberce byl super, fakt i rohy umel, hladky plochy nic moc, prislo mi, ze to tema kartacema jen honi z mista na misto.
Tenkrat jsem jeste mela starsi typ lozisek a furt do nich lezl bordel, musely se po kazdem uklidu komplet vycistit a stejne se 3xzadrel a byl v reklamaci, tak mi pak dali s lepsima loziskama, ale ten uz si nerozumel s dobijeci zakladnou a nebyl kompatibilni s nahradnima kartacema. Asi bych se s nima nejak dal handrkovala, kdybych ho nenechala ex
Jinak roomba ma skvely servis v tom, ze staci vyplnit na netu zadost a oni vyzvednou, spravej, dovezou. To bylo supr.
Co me nebavilo, byl celkove stravenej cas kolem Pupika. Napred nazvednout zidle, odstranit prekazky z podlahy, pak ho pustit ( byl dost hlucnej, na TV treba u nej koukat neslo), potom vycistit dva kartace, dve loziska, a pojezdove kolecko (hrabat se v tom bordelu rukama) a pak zas nandat zidle a nabytek zpet. Takze sem to spis brala jako doplnek k vysavaci na koberce, ty to cistilo lip nez 1500W vysavac.
Ale bylo to i humorny, meli jsme nizkej prah ve vchodovejch dverich, tak jsem ho nejednou v lete nasla, jak pilne uklizi betonovy zaprazi. Jednou najel na kabel od monitoru a stanil se po nem vysplhat na stul, dost dlouho se snazil, nez musel potupne ohlasil EROR

20.4.2016 14:36

Roniček napsal(a):
Zdravím.Chtěla jsem poprosit o Vaše zkušenosti s robot.vysavačem?Mám doma zl.retrívra a pořád jen vysávám.Jaký by jste mi doporučili?Předem děkuji za Vaše tipy.

Taky záleží čím krmite, podpořte srst, pes nebude tak linat.

neregistrovanyuz

20.4.2016 16:16
neregistrovanyuz

XXX.XXX.138.2

Mám Roomba 870 a 4 psy. Na pevné podlahy super. Koberce jak které. Čekala jsem schválně na tu "osmičkovou" řadu, která má oba kartáčky gumové, takže vyčistit je trvá chvilku stejně tak jako někým zmiňované kolečko. Měla jsem půjčenou tu sedmičkovou na zkoušku a ten "chlupatý" kartáček vyčistit je katastrofa, měla bych rychlejc vyluxováno ručně. Také úchyt nádobky nebyl ideálně vyřešen a půjčovací model tam měl ulomenou nějakou packu, ta vyšší řada už to má řešené jinak. Za mně by mohl mít větší nádobu na odpad. Potvrzuji vysává super, také jsem se při jednom pokusu divila co ještě vysála po ručním luxování.
Mám více než rok a jsem spokojená. Lidem, kterým jsem ji půjčila na vyzkoušení se také moc líbila.

20.4.2016 17:13
Barbora2

XXX.XXX.241.203

Mám roombu 651, protoze mame cernou hodne hunatou civavu. Druhy je svetly a nejde to z nej tolik videt. Vysavac je skvely, ja jsem spokojena a ty prachy me netrapi. Odklidim psi hracky, pustim vysavac a vyhodim i pri dennim vysavani cely zasobnik chlupu. I loznice je chlupata a to tam jdou jen na noc (primo do postele), pres den tam nechodi.
Kusovy koberec - nizky vlas - kartac to z nej vymete. V koupelne nacechra predlozku, ma dlouhy vlas. V rozich nic nezustava, ma takove bocni stetinky, kteryma si to nazene pod kartac.
Je to jeden z nejlevnejsich kusu a a jsem spokojena. Na kartac je nastavec, takze me vlasy z nej stahnu bez problemu. Nadoba se vytahuje dobre. Nema alergenni filtry tusim, ale uz se mi nechtelo priplacet tak moc penez, staci mi otevrit okno. Najde si dokynu, sama se nabije, trosku vic narazela do veci, ale jak kdyby se ucila a ted uz nenarazi takovou silou :)
Za me ke psum uuuuuzasne :D Hladke podlahy smete skvele.

20.4.2016 17:55
cimbo

XXX.XXX.183.253

Za mě, kdo má dlouhosrstá zvířata, nekupovat levné šmejdy. Můj první byl docela drahý Navibot samsung. Fungoval cca 7 let, spokojenost s úklidem 60%. Druhý levný šmejd se u mě ani neohřál, byl neustále v opravně. Teď mám roombu 880, jezdí denně celý barák, spokojenost obrovská, snad vydrží. Údržba tak denně 1 minuta, mají to velice dobře konstukčně vyřešené. Jen ta cena, ta je teda příšerná. Jenže jak si na to člověk zvykne, už se mu nechce koukat na ty chomáče chlupů, honící se barákem. Já si k tomu koupila i ten automatický vytírač. Pes i kocour mají volný přístup na zahradu a za deště jsem mohla vytírat neustále. Je to trochu drahý špás, ale pro moje duševní zdraví k nezaplacení. Pokud mi barákem proběhne pes od bahna, prostě zapnu vytírač a sednu si k televizi.

20.4.2016 19:07
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Taky záleží čím krmite, podpořte srst, pes nebude tak linat.

Poradíte čím podpořit srst? Ta moje blonďatá potvora líná jako o život celý rok. Krmím masem a přidávám lososový olej.

20.4.2016 19:11

Andrýsek3 napsal(a):
Poradíte čím podpořit srst? Ta moje blonďatá potvora líná jako o život celý rok. Krmím masem a přidávám lososový olej.

Biotin, methionin, vitaminy skupiny B, za studena lisované oleje (lneny, slunečnicový, sezamový, apod)

20.4.2016 19:12
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Biotin, methionin, vitaminy skupiny B, za studena lisované oleje (lneny, slunečnicový, sezamový, apod)

Děkuji :).

20.4.2016 19:13

Andrýsek3 napsal(a):
Děkuji :).

Za málo

20.4.2016 19:31

No my tedy srst podporujeme...ale podsada 2x ročně prostě líná...a samozřejmě, že ne oba psi najednou...jak jeden skončí druhý začíná ...a teď máme jaro úspěšně za sebou ...teď už to půjde, ale bezchlupová domácnost přes veškerou snahu tedy stejně nejsme...a jestli tady někdo takový je tak klobouk dolů (tím nemyslím tzv. nelínací plemena)...o robotovi uvažuji taky...

20.4.2016 19:44

No my tedy srst podporujeme...ale podsada 2x ročně prostě líná...a samozřejmě, že ne oba psi najednou...jak jeden skončí druhý začíná ...a teď máme jaro úspěšně za sebou ...teď už to půjde, ale bezchlupová domácnost přes veškerou snahu tedy stejně nejsme...a jestli tady někdo takový je tak klobouk dolů (tím nemyslím tzv. nelínací plemena)...o robotovi uvažuji taky...

U nas taky 2x ročně podsada vylina, ale ne tak, ze je holá. Třeba uz měsíc ji padá podsada tak ze byste to nepoznala, pouze ze stehen a to jen tak, ze vycesu půlku kartace

20.4.2016 20:02
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

U nas taky 2x ročně podsada vylina, ale ne tak, ze je holá. Třeba uz měsíc ji padá podsada tak ze byste to nepoznala, pouze ze stehen a to jen tak, ze vycesu půlku kartace

A je teda taky možný, že bude línaat jenom 2x ročně? On líná nonstop. Jako hodně. Takže i když vysaju 2x denně, tak těch chlupů tady je hned zase kupa..

20.4.2016 20:04

Andrýsek3 napsal(a):
A je teda taky možný, že bude línaat jenom 2x ročně? On líná nonstop. Jako hodně. Takže i když vysaju 2x denně, tak těch chlupů tady je hned zase kupa..

Mělo by to byt jisté. Takhle mi jednou vylinala po jedněch granulich.

20.4.2016 20:06

u nás začínáme mírně a pak už je to sranda, obzvlášť pes, který je víc nasrstěný než fena vypadá jako když je prašivý, jak mu zkrs vrchní srst prolézá uvolněná podsada...obden z něj vyčešu tak "pět čivav", že už si říkám, kde se to bere, že bude za chvíli plešatej... a pak najednou ende, pesan je jako vylouplej kaštánek, srst se mu krásně leskne a jednou týdně z něj vyčešu...co by se do dlaně vešlo..někdy ani to ne...

20.4.2016 20:09
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Mělo by to byt jisté. Takhle mi jednou vylinala po jedněch granulich.

No jemu bude za dva týdny rok, a od 3-4. měsíce líná pořád takhle hodně, myslela jsem, že se s tim moc nenadělá, nědo mi říkal, že je to i tím, že je v bytě. Od 2.-3. měs. krmen hills a pak do 8. měsíce TOTW. No a od 8.-9. měsíce jsme na mase, ale že bych pozorovala nějakou změnu. Takže koupim ten Biotin. A co česání? Jak často, čím?
Dala jste mi naději Je to můj první pes a prostě jsem myslela, že to takhle má být.

20.4.2016 20:12

20.4.2016 20:15

Andrýsek3 napsal(a):
No jemu bude za dva týdny rok, a od 3-4. měsíce líná pořád takhle hodně, myslela jsem, že se s tim moc nenadělá, nědo mi říkal, že je to i tím, že je v bytě. Od 2.-3. měs. krmen hills a pak do 8. měsíce TOTW. No a od 8.-9. měsíce jsme na mase, ale že bych pozorovala nějakou změnu. Takže koupim ten Biotin. A co česání? Jak často, čím?
Dala jste mi naději Je to můj první pes a prostě jsem myslela, že to takhle má být.

Kupte biotin a alespoň ten lneny olej, dávejte 2x denně 3 polévkove lžíce oleje a dvojnásobnou dávku biotinu. Do 2 tydnu byste měla vidět rozdil.

20.4.2016 20:44
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Kupte biotin a alespoň ten lneny olej, dávejte 2x denně 3 polévkove lžíce oleje a dvojnásobnou dávku biotinu. Do 2 tydnu byste měla vidět rozdil.

Děkuju moc za rady. :) A dneska jsme teda taky česali a byli to chomáče, že bych z nich upletla 3 svetry.

20.4.2016 20:47

Andrýsek3 napsal(a):
Děkuju moc za rady. :) A dneska jsme teda taky česali a byli to chomáče, že bych z nich upletla 3 svetry.

No budu držet palce...biotin dávám...oleje jedu na střídačku lněný, konopný, lososový...línání jsem se nevyhla, ale zase je pravda, že mimo období línání je to podstatně lepší než před tím a je to hodně znát i na srsti

20.4.2016 21:00
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

No budu držet palce...biotin dávám...oleje jedu na střídačku lněný, konopný, lososový...línání jsem se nevyhla, ale zase je pravda, že mimo období línání je to podstatně lepší než před tím a je to hodně znát i na srsti

Dekujeme, no já furt myslela, ze je to normalni. Proste je to pes s hustou podsadou, tak líná.. Ale je to opravdu hodne..

20.4.2016 21:19

Andrýsek3 napsal(a):
Dekujeme, no já furt myslela, ze je to normalni. Proste je to pes s hustou podsadou, tak líná.. Ale je to opravdu hodne..

Nám oleje pomohli hodně i na kůži..pesan měl hodně suchou, občas i lupy...ted je vše ok...takže i kdyby vám to nezabralo tak jako rájce, tak určitě pod to, co ona doporučuje se mohu jen podepsat...
Feňule nemá tolik srsti jako pes...tam to docela jde, ale ze psa bych teď za těch 10-14 dní, co línal uštrikovala svetry pro menší dětskej domov...já si myslím, že vylínání je přirozený, když vezmu, jak pes na zimu nasrstí, je jak medvěd...tak ta podsada prostě musí pryč...co by s tím v létě dělal

20.4.2016 21:49
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Nám oleje pomohli hodně i na kůži..pesan měl hodně suchou, občas i lupy...ted je vše ok...takže i kdyby vám to nezabralo tak jako rájce, tak určitě pod to, co ona doporučuje se mohu jen podepsat...
Feňule nemá tolik srsti jako pes...tam to docela jde, ale ze psa bych teď za těch 10-14 dní, co línal uštrikovala svetry pro menší dětskej domov...já si myslím, že vylínání je přirozený, když vezmu, jak pes na zimu nasrstí, je jak medvěd...tak ta podsada prostě musí pryč...co by s tím v létě dělal

S kůží problémy naštěstí nemáme, určitě to vyzkouším :) Ty chlupy jsou opravdu otravný, člověk musí mít doma náhradní pantofle, aby se nestyděl někoho pozvat domů, nedejbože aby si návštěva vzala na sebe černý ponožky, nebo kalhoty..A to vyluxuju těsně než někdo přijde a za hodinu jsou v rozích chomáčky. Říkala jsem si jak to dělají lidi s dětma, přece děti lezou po zemi a to nejde v takovém bordelu..Taky už jsem začala přemyšlet nad tím robotickým vysavačem..doufám, že se to spraví :).

20.4.2016 21:51

Andrýsek3 napsal(a):
S kůží problémy naštěstí nemáme, určitě to vyzkouším :) Ty chlupy jsou opravdu otravný, člověk musí mít doma náhradní pantofle, aby se nestyděl někoho pozvat domů, nedejbože aby si návštěva vzala na sebe černý ponožky, nebo kalhoty..A to vyluxuju těsně než někdo přijde a za hodinu jsou v rozích chomáčky. Říkala jsem si jak to dělají lidi s dětma, přece děti lezou po zemi a to nejde v takovém bordelu..Taky už jsem začala přemyšlet nad tím robotickým vysavačem..doufám, že se to spraví :).

Takovéhle línání opravdu normální není

20.4.2016 21:54
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Takovéhle línání opravdu normální není

Nooo..děkuju moc za pomoc, snad se to zlepší.

20.4.2016 21:56

Andrýsek3 napsal(a):
Nooo..děkuju moc za pomoc, snad se to zlepší.

To doufám, pak dejte vědět

21.4.2016 07:01
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Určite dám

21.4.2016 12:49
Roniček

XXX.XXX.199.61

Děkuji za Vaše zkušenosti.Já krmím převážně masem, ale dávám i granule platinum a lososový olej.Zkusím rady od Rajky a třeba nebudu muset kupovat vysavač Pak dám taky vědět zda se to zlepšilo.

21.4.2016 15:11

Roniček napsal(a):
Děkuji za Vaše zkušenosti.Já krmím převážně masem, ale dávám i granule platinum a lososový olej.Zkusím rady od Rajky a třeba nebudu muset kupovat vysavač Pak dám taky vědět zda se to zlepšilo.

Určitě dejte

27.4.2016 16:16
natalka123

XXX.XXX.242.21

Náš pes taky líná a má u toho i lupy, je to normální? Lupu není moc, ale jsou tam. Začalo línání a lupy k tomu.

27.4.2016 16:24

natalka123 napsal(a):
Náš pes taky líná a má u toho i lupy, je to normální? Lupu není moc, ale jsou tam. Začalo línání a lupy k tomu.

Můj pes měl taky sušší kůži a objevovali se lupy...tak jsem zvýšila dávky oleje v krmení a musím zaťukat...s lupy už problém nemáme (nevím tedy jestli je to stopro tím olejem, ale nám to zabralo...střídám lososový, lněný a konopný...když mi zrovna olej dojde dám klíďo i slunečnicový).

27.4.2016 16:29
natalka123

XXX.XXX.242.21

Mám tu olivový můžu i ten přidat než koupím lososák. Mám strach, aby neměla nějakého parazita třeba dravčíka. Ale snad to je z línání. měla to i na podzim.

27.4.2016 16:48

No myslím, že ani ta oliva by neměla vadit...jen zkraje pozor na množství, jestli pejsek není zvyklej, tak zvyšovat dávku postupně, aby se z toho neposrajdil

27.4.2016 20:39
natalka123

XXX.XXX.242.21

Děkuji za radu.Hezký večer.

8.5.2016 19:26
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Tak se hlásím, zatím asi 17 dní, co má denně 3 lžíce lněného oleje a biotinu, a zatím žádné velké změny se nekonají, v jednu chvíli mi přišlo, že se to zlepšuje, ale asi nee, chlupy stále všude a pořád, a když ho pohladím - malá čivava v ruce. Takže budeme pokračovat a doufám, že se to zlepší, je to otrava.

8.5.2016 19:38

Andrýsek3 napsal(a):
Tak se hlásím, zatím asi 17 dní, co má denně 3 lžíce lněného oleje a biotinu, a zatím žádné velké změny se nekonají, v jednu chvíli mi přišlo, že se to zlepšuje, ale asi nee, chlupy stále všude a pořád, a když ho pohladím - malá čivava v ruce. Takže budeme pokračovat a doufám, že se to zlepší, je to otrava.

Pokud by nezabraly tyto dva doplňky, můžete nasadit silnější kalibr, já používala u psů přípravek na srst Nutri Horse H a bylinky.

8.5.2016 19:42
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Pokud by nezabraly tyto dva doplňky, můžete nasadit silnější kalibr, já používala u psů přípravek na srst Nutri Horse H a bylinky.

Děkuju, ještě počkáme a uvidíme

8.5.2016 19:44

Andrýsek3 napsal(a):
Děkuju, ještě počkáme a uvidíme

Určitě ještě vyčkejte, ale pokud se pak rozhodnete pro ten silnější kalibr, tak Vám mohu vypsat veškeré alternativy pro výživu srsti vč bylinek do SZ

8.5.2016 19:49

Andrýsek3 napsal(a):

A v jakém množství je u labradora línání ještě v pořádku? Půl lopatky chlupů, lopatka denně,3 lopatky denně...?

8.5.2016 20:10
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Určitě ještě vyčkejte, ale pokud se pak rozhodnete pro ten silnější kalibr, tak Vám mohu vypsat veškeré alternativy pro výživu srsti vč bylinek do SZ

Jojo, dále se budu stejně nejprve obracet na vás, takže ještě napíšu.

8.5.2016 20:12
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

A v jakém množství je u labradora línání ještě v pořádku? Půl lopatky chlupů, lopatka denně,3 lopatky denně...?

No já myslela, že jak líná ten můj, tak je to v pořádku. Jinak prý jen dvakrát ročně a mezitím téměř ne? Můj líná nonstop, když ho pohladím mám ruce hrst chlupů, denně luxuju, a je tu vlastně stále bordel, musela ybch vyluxovat třeba 3x denně aby se tu mohlo například pohybovat malé dítě. Na lopatky to změřený nemám.

8.5.2016 20:23

Andrýsek3 napsal(a):
Jojo, dále se budu stejně nejprve obracet na vás, takže ještě napíšu.

Jasně, jsem pořád na příjmu

8.5.2016 20:32

Andrýsek3 napsal(a):
No já myslela, že jak líná ten můj, tak je to v pořádku. Jinak prý jen dvakrát ročně a mezitím téměř ne? Můj líná nonstop, když ho pohladím mám ruce hrst chlupů, denně luxuju, a je tu vlastně stále bordel, musela ybch vyluxovat třeba 3x denně aby se tu mohlo například pohybovat malé dítě. Na lopatky to změřený nemám.

Aha, tak já to na lopatky mám změřené, protože nevysávám každý den, ale zametám Speciálním smetákem pro kadeřnictví, je perfektní. Když ho pohladím tak většinou nemám na ruce žádné chlupy, nebo sem tam chlup. Ale taky líná nonstop - na jaře a podzim mnohem víc, ale líná v průběhu celého roku. To je tak lopatka denně. Mně to teda přišlo normální, že to prostě ke psům patří. Co jsem slyšela tak labíci línají hodně. Ale napadlo mě se zeptat když se to tady řeší.

13.5.2016 14:29
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Kupička chlupu pro představu - 1 pokoj, luxovala jsem včera odpoledne a pro srovnani pes.

13.5.2016 15:10

Andrýsek3 napsal(a):
Kupička chlupu pro představu - 1 pokoj, luxovala jsem včera odpoledne a pro srovnani pes.

Tohle mám v době línání ze dvou hodně chlupatejch psů..ze dvou místností a chodby, ale my máme jiný typ srsti...

13.5.2016 18:27

Andrýsek3 napsal(a):

Pokud vysávám tak toho máme následující den podstatně míň. Ale jinak stejná hromádka jako u vás každý den - celoročně. Akorát s tím rozdílem že takovou hromádku nemáme z jedné místnosti, ale z celého přízemí = 2 pokoje, kuchyň, chodba, koupelna, špajzka.

15.5.2016 09:45
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

No my nonstop tohle, pak jsem ještě luxovala a bylo ještě teda co luxovat. Hrůza, je to otravný.

15.5.2016 11:08

Andrýsek3 napsal(a):
No my nonstop tohle, pak jsem ještě luxovala a bylo ještě teda co luxovat. Hrůza, je to otravný.

No já chlupy musím z obýváku každej den...psi jsou tam s náma nejvíc a jak se furt válej na koberci, tak je to jak suchej zip a na modrým koberci je to pak vidět...ale to většinou z koberce stáhnu kartáčem na podsadu a není to celej obývák jen preferovaná místa)...dřív jsem musela zakleknout a namočenou rukou je sebrat...vysavač to nepobral...zbytek místností stačí klasicky jednou až dvakrát týdně.
Mám koberce prakticky všude...jediné, kde jsem neměla bylo na schodech ze vstupního prostoru (předsíň) do zvýšenýho přízemí...přišlo mi praktický, že je na schodech dlažba a když tam lítaj psi, tak to můžu setřít...vydržela jsem to asi rok...defakto jsem nedělala nic jinýho než zametala a vytírala schody...neustále se tam hromadily chuchvalce chlupů...neustále bordel...tak jsem se namíchla a prskla jsem tam taky koberec...už neotročim..prostě vysaju jako zbytek bytu a navíc si pesani částečně očistěj tlapy a netahaj mi tolik bordelu dovnitř...koberec každej rok vyhodim a koupím novej...se na to můžu krajcvajc abych ho čistila...a naprostá spokojenost...ono každá podlaha má něco...plovoučka nebo lino se daj setřít...ale všechen bordel se tak nějak volně po podlaze "pohybuje"...na koberec si to sedne a poslušně čeká až bude vysáto...zase se ale jednou za čas musí čistit...

Přidejte reakci

Přidat smajlík