Venčení feny po porodu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.4.2016 02:28
TRISHLAND

XXX.XXX.36.3

Dnes nám fena porodila 5 krásných štěňátek. Je to její první vrh, všechno zvládla téměř sama, ale mám problém ji dostat pryč od štěňat na vyvenčení se. Nemáte někdo nějaké rady, jak s ní nebojovat a v klidu s ní dojít ven, když chce být u svých potomků?
PS: doma se vyčůrat odmítá - mě by to nevadilo, ale ona na to zvyklá není.

21.4.2016 05:24
koňadra

XXX.XXX.128.31

Rada je jediná - fenu vynést (nevím, co máte za plemeno, dogu asi nevynesete), tak vyvést na vodítku, venku dát fenu na dlouhé vodítko a chodit. Nepouštět z vodítka, bude upalovat domů, pokud by musela přes silnici, mohlo by ji něco zajet. U fen je mateřský pud hlavně zpočátku dosti silný a na nějaké procházky vám kašlou. Některé feny jsou schopny v tomto směru více s vámi spolupracovat po týdnu, některé po 14 dnech... je to různé. Nezbývá než "bojovat", nějakým prošením a přemlouváním ničeho nedocílíte. Já už se o to ani nesnažím. Prostě fenu popadnu a jdu ven, tam ji vodím (po vlastní zahradě!) na 5 m šňůře. Jinak by seděla u dveří a dožadovala se domů. Rozhodně nechtějte, aby se vaše fena venčila doma. Zvláště, když na to ani není zvyklá, měla by trauma z toho, že dělá něco nepatřičného. Fena po porodu vydrží hodně dlouho se nehnout od štěňat, přitom potřeba se venčit je větší, protože se "čistí". Takže rozum musíte mít vy a fenu prostě donutit jít ven.

21.4.2016 10:36
conaf

XXX.XXX.131.159

Přesně jak napsala paní výše. ;).

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.4.2016 10:48
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ja som mal fenku kokra. Tiež to bol jej prvý vrh a mala 5 šteniat. Prvé tri týždne sa ani nepohla od šteniat, iba sa nažrala a hneď bežala ku nim. Bola aj dosť vysílená po pôrode, tak som ju nechcel zbytočne zaťažovať nejakými aktivitami. Mali sme ju iba na záhrade, a myslím, že tak po 1-2 týždňoch mala záujem ísť von.

21.4.2016 11:21
linduš

XXX.XXX.79.4

Taky tak. nebyla to moje fena, jen jsem se o ní starala. i přes kousání jsem ji vzala a na vodítku vyvenčila. prvních asi 10 dní byla velmi nedůtklivá
páníček jí nechtěl trápit, dovolil jí doma na noviny a to byla chyba, naučila se venčit doma a trvalo dlouho jí to odnaučit

Přidejte reakci

Přidat smajlík