Cauda eqiuna-operace páteře

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.4.2016 07:30
tifani

XXX.XXX.220.165

Zdravím kamarády pejskaře!
Můj německý ovčák trpí caudou eqinou. Začalo to vloni v říjnu. Z ničeho nic začal kulhat a padat na zadek. Po týdnu se rozchodil, jen drobné odlehčování zadní nohy. V kopci tahal nohy za sebou. Následovalo CT na Animal klinic u dr. Hnízda. Mírná prostruze plotny a výrůstky na páteři, které stlačují mozkomíšní kanálek. Pět měsíců léčba Prednisonem a Gabapentinem, akupunktura a bylinky.Absulutní klid.
Léčba zabrala, říkám si stal se zázrak! Pes byl naprosto v pořádku. Bohužel jen měsíc po vysazení léků. Nyní silná bolestivost, neschopnost chodit po schodech, zvládá jen krok a klus, při některých pohybech vyjekne bolestí. Dostali jsme Meloxoral, trochu se zlepšil, ale asi se nevyhneme operaci.
Bohužel pes je agesivní, nenechá na sebe sáhnout, což nám znemožní pooperační rehabilitaci a jakoukoliv manipaci ze strany lékaře.
Máte někdo zkušenosti s tímto onemocněním i bez operace?
Nebo pozitivní zkušenost po operaci?
Děkuji za každé podpůrné slovo, neboť trpím víc než pes..

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.4.2016 08:50

tifani napsal(a):
Zdravím kamarády pejskaře!
Můj německý ovčák trpí caudou eqinou. Začalo to vloni v říjnu. Z ničeho nic začal kulhat a padat na zadek. Po týdnu se rozchodil, jen drobné odlehčování zadní nohy. V kopci tahal nohy za sebou. Následovalo CT na Animal klinic u dr. Hnízda. Mírná prostruze plotny a výrůstky na páteři, které stlačují mozkomíšní kanálek. Pět měsíců léčba Prednisonem a Gabapentinem, akupunktura a bylinky.Absulutní klid.
Léčba zabrala, říkám si stal se zázrak! Pes byl naprosto v pořádku. Bohužel jen měsíc po vysazení léků. Nyní silná bolestivost, neschopnost chodit po schodech, zvládá jen krok a klus, při některých pohybech vyjekne bolestí. Dostali jsme Meloxoral, trochu se zlepšil, ale asi se nevyhneme operaci.
Bohužel pes je agesivní, nenechá na sebe sáhnout, což nám znemožní pooperační rehabilitaci a jakoukoliv manipaci ze strany lékaře.
Máte někdo zkušenosti s tímto onemocněním i bez operace?
Nebo pozitivní zkušenost po operaci?
Děkuji za každé podpůrné slovo, neboť trpím víc než pes..

Promiňte, ale pokud je pes takto nemocný a navíc agresivní, což znemožňuje jakoukoliv manipulaci s nim, musí mít hrozné bolesti.. Já bych ho nechala uspat.

22.4.2016 08:50
Prestige

XXX.XXX.71.69

Určitě bych operovala.Měla jsem NO tato nemoc diagnostikována v jeho 7 letech, následovala operace, pejsek se dožil 14 let. Kdybych neoperovala pravděpodobně by ochrnul. Jenom dodám, že jsem byla upozorněna, že i po té operaci se to může vrátit. My jsme ale měli štěstí.
Jinak po operaci co si vzpomínám chodil na vodítku a ani jsme vpodstatě nedělali žádné rehabilitace.
Jinak pro zajímavost je pes s PP?

22.4.2016 16:10
tifani

XXX.XXX.220.165

Cimír je pes s PP. Je mu pět let. Kromě agrese na lékaře je to milý, přítulný pes, který nikdy nikomu neublížil. Do týdne se musím rozhodnout o operaci. Uvědomuji si rizika. Copak vy byste mu nedali šanci na život? Proto chci slyšet vaše názory, vážím si všech odpovědí.

22.4.2016 17:56
Prestige

XXX.XXX.71.69

Pokud to finančně zvládnete určitě do té operace jděte.ještě jenom dodám, vyberte dobrého veta.

22.4.2016 18:03

Máte mladého pejska. Já bych do operace šla. Pokud seženete peníze, netuším kolik tato operace vyjde. Možná bych zvážila Jaggy (veterinu) tam jsou špičkoví odborníci, cena by byla ale podstatně vyšší než u jiných veterinářů. Mají i online poradnu, třeba byste se mohla zeptat na názor ohledně operace.

Dostává pejsek něco proti bolesti? Zabírá to - netrápí se moc?

22.4.2016 18:16
Prestige

XXX.XXX.71.69

No právě proti bolesti bych moc nedávala, protože léky utlumí bolest a on by si potom mohl ještě více ublížit, zní to cynicky ale je to tak. Hlavně omezitpohyb na minimum a co nejdříve operovat. jinak myjsmeoperovali na VŠV Brno prof. Nečas. jinak v Brně ještě MVDr. Snášil.

22.4.2016 18:16
tifani

XXX.XXX.220.165

Léky na bolest už zabrali. Docela projevuje i radost. Vyjekne při některých pohybech, ale už si dává pozor co může a co ne. Hlavně s chutí baští. Cimír je temperament, takový pytel blech, doufám, že i po operaci mu něco z této povahy zůstane. Mám o něj strach a každá chvíle s ním mi připadá jako by byla poslední.
Lidičky to je trápení..

22.4.2016 18:19
tifani

XXX.XXX.220.165

Chodíme na Animal Clinic v Praze. Operaci by provedl doktor Hnízdo. Byl mi doporučen.

22.4.2016 18:22
Prestige

XXX.XXX.71.69

Nebojte ten můj po operaci byl úplně vpohodě. Běhal jako dřív. Hlavně se mu ulevilo.

petneedle

4.5.2016 14:25
petneedle

XXX.XXX.101.231

Www.petneedle.cz

Často je ale chirurgie nejlepší volbou do budoucna... Uvidíte..

Přidejte reakci

Přidat smajlík