Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.4.2016 10:53
marcelaamax

XXX.XXX.210.212

Tak jsme včera měli zase zážitek. Šli jsme k veterináři do vedlejší vesnice a tak jsme to vzali různě polňačkami, aby se pes proběhl. Pes jako vždycky běží u příkopu a čuchá si.

Na jednom místě čuchá déle, nějak tomu nevěnuji pozornost a jdu dál. Po pár metrech mi je ale divné, že už pes neběží zamnou. Otočím se a pes vběhne do pole a štěká. Tak jsem se hned rozeběhla za ním a on tam našel srnce. Ležel tam, snažil se zvednout, ale nešlo mu to, po chvíli už se ani nesnažil. No nevěděla jsem co s ním, volala jsem kamarádce, co má otce myslivce. Ten mi řekl, že se tam hned jede podívat, ale ať jdu se psem pryč, že to toho srnce hrozně stresuje.

Když tam myslivec přijel, našel jen vyšlapaná místa, ale srnec už tam nebyl. Tak snad se nakonec postavil a zvládne to.

Prý byl nejspíš přiotrávený z hnojení. Dostala jsem poučení, že příště, pokud se srnec normálně bude hýbat, tak si ho nemám moc všímat, nechat ho být a jít pryč. Pak jsem se ale o tom ještě bavila se strýcem, který je takový ochránce zvířat, spoustu už jich dovezl do záchranných stanic. A ten mi říkal, ať příště klidně počkám u srnce, že zavolá záchrannou stanici a oni si pro něho dojedou. Tak co myslíte, že je lepší? Vzhledem k tomu, že srnec pak už nebyl ani nikde v okolí, což mi teda bylo divné, tak se asi nějak zmátořil a utekl.

22.4.2016 11:00
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Nebo popošel pár desítek metrů a chcípnul tam. smajlík
pokud už takové zvíře najdu a hlásím to, pak psa přivážu na vodítko, kousek se vzdálím a čekám opodál tak, abych na dotyčné zvíře stále viděl. mám-li čas samozřejmě!

22.4.2016 11:03
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Já sama za sebe, pokud bych měla možnost zapojit strýce a on by byl v dosahu, bych volila strýce. právě proto, že je zvíře např. přiotrávené, by se mu mělo /mohlo dostat nějakého ošetření v záchr. starnici.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.4.2016 11:04

Já jsem tedy z duše záchranář...pokud by byla možnost zavolat záchranou stanici, tak to udělám, předpokládám, že tam jsou lidi, co tomu rozumí a pokud by zvíře pomoc nepotřebovalo, tak ho tam nechají...ale jistota je jistota.

22.4.2016 11:21
marcelaamax

XXX.XXX.210.212

No, já jsem strýci volala prvně, jenže mi to nezvedal smajlík Mluvila jsem s ním pak až večer. Tak jsem nevěděla komu jinému, tak jsem pak volala tomu myslivci. Musela jsem jít dál, protože pes pořád kníkal, tak aby ho to nějak nenervovalo a pospíchala jsem k veterináři.

Myslivec ho tam pak asi hodinu hledal v okolí a nenašel.

Pro příště kdyby se mi to ještě stalo, tak si uložím rovnou číslo na záchrannou stanici a počkám tedy u srnce.

22.4.2016 11:52

marcelaamax napsal(a):
No, já jsem strýci volala prvně, jenže mi to nezvedal smajlík Mluvila jsem s ním pak až večer. Tak jsem nevěděla komu jinému, tak jsem pak volala tomu myslivci. Musela jsem jít dál, protože pes pořád kníkal, tak aby ho to nějak nenervovalo a pospíchala jsem k veterináři.

Myslivec ho tam pak asi hodinu hledal v okolí a nenašel.

Pro příště kdyby se mi to ještě stalo, tak si uložím rovnou číslo na záchrannou stanici a počkám tedy u srnce.

No od srnce bych asi trochu poodešla...v tom má zase myslivec s tím stresem pravdu...prostě jen abych viděla zda se nezvedne...ono je těžký takhle radit já zatím jen jednou vymotávala srnu z nějakýho špagátu...to jsem měla ještě chrta...toho jsem prostě o kousek dál uvázala...naštěstí srnečka byla v pořádku a odklusala do lesa

22.4.2016 12:23
marcelaamax

XXX.XXX.210.212

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No od srnce bych asi trochu poodešla...v tom má zase myslivec s tím stresem pravdu...prostě jen abych viděla zda se nezvedne...ono je těžký takhle radit já zatím jen jednou vymotávala srnu z nějakýho špagátu...to jsem měla ještě chrta...toho jsem prostě o kousek dál uvázala...naštěstí srnečka byla v pořádku a odklusala do lesa

No, já jsem neměla psa kam uvázat a fakt dost vyváděl, zvukově. Navíc srnec byl v zarostlém poli, takže už když jsem šla o metr dál na cestu tak jsem ho neviděla. A hlavně mě trochu tížil i ten čas no.

No, tak snad je srnec v pořádku

23.4.2016 12:28
hunter

XXX.XXX.168.162

Dasvo napsal(a):
Nebo popošel pár desítek metrů a chcípnul tam. smajlík
pokud už takové zvíře najdu a hlásím to, pak psa přivážu na vodítko, kousek se vzdálím a čekám opodál tak, abych na dotyčné zvíře stále viděl. mám-li čas samozřejmě!

I to se stát může. Ale nemusí to být nic tragického, smrt prostě k životu patří. Pokud jsem dobře četl, tak srnce nikdo neviděl, tzn otrava je jen domněnka. Skutečný důvod mohl být naprosto jiný - od únavu přes stáří až po parazity.
Nejlepší je se obrátit na myslivce a srnce nechat být.

23.4.2016 13:15
koňadra

XXX.XXX.128.31

hunter napsal(a):
I to se stát může. Ale nemusí to být nic tragického, smrt prostě k životu patří. Pokud jsem dobře četl, tak srnce nikdo neviděl, tzn otrava je jen domněnka. Skutečný důvod mohl být naprosto jiný - od únavu přes stáří až po parazity.

Je možné, že srnce srazilo auto. Podle závažnosti zranění mohl ještě ujít různě velkou vzdálenost a také mohl mít jen nějaký otřes, když se vzpamatoval, tak utekl.
Jinak rada existuje jen ta vaše - obrátit se na myslivce a srnce nechat být.

23.4.2016 13:29
aj

XXX.XXX.5.173

Já myslím, že nejspíš byl přiotrávený řepkou.

23.4.2016 14:04
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

aj napsal(a):
Já myslím, že nejspíš byl přiotrávený řepkou.

Nejspíš, jestli tam kolem někde je. Popisovala mi setřenka, že jednou byli na oplocené zahradě, která je kus za domem, takže na lukách v podstatě. Něco tam celá rodina pracovali. Najednou vidí, jak k nim seshora po louce běží srna a přímo k plotu. Byl to srnec a nikdo ho nehnal. Ne, že narazil do pletiva, čehož se obávali, ale narazil rovnou do betonového sloupku, který je na rozdíl od pletiva mnohem víc vidět. Na místě mrtvý, i když ho letěli ještě křísit. To samé se jim prý stalo, když chodila do práce do vinohradu. Také srnec a také sloupek. Prostě...snad jedině zfetovaný, jinak si to neumí vysvětlit. Já jsem našla také mrtvého srnce, zhruba před měsícem. Tedy našel ho pes, který divně koukal do malého křoví u polňačky. Byl doslova omotaný kolem stromu. Já si zprvu myslela, že tam snad tak spí, ale když jsem chvíli koukala, zjistila jsem, že je fakt mrtvý. Co tomu bylo netuším, neměla jsem žaludek ho blíže prohlížet. Nahlásila jsem to přes sestřenku myslivci, už jen kvůli úklidu.

23.4.2016 17:02

hunter napsal(a):

Přesně tak, kontaktovat myslivce, oznámit jim kde zvíře je a nechat ho být.

23.4.2016 17:53
Ludmilk

XXX.XXX.78.82

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já jsem tedy z duše záchranář...pokud by byla možnost zavolat záchranou stanici, tak to udělám, předpokládám, že tam jsou lidi, co tomu rozumí a pokud by zvíře pomoc nepotřebovalo, tak ho tam nechají...ale jistota je jistota.

Já jednou volala záchranou stanici, když jsme našli plačící srnčata, volala mámu dva dny, potvrdili mi to i lidi co mají vedle chaty... Volala jsem mu asi pů hodiny, pořád obsazeno.Pak mi řečeno, dost nevybíravým způsobem, že je nechce, že je stejně zastřelí! Potom jsem naštěstí ukecala místního myslivce, kterej si je vzal do svojí obory. Od tý doby mám na záchraný stanice svůj názor...Kort když šlo o nejznámější záchannou stanici na Plzeňsku, jmenovat nebudu, on jistě ví a doufám, že se chytí za rypák!
Takhle udělat si reklamu v televizi, jak vysekává labutě, to jo, ale pomoct mláďatům bez medíí? Přoč, že?!

24.4.2016 12:39
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Jo právě že tam byla řepka, tak myslivec usuzoval, že byl otrávený, ale kdo ví...

24.4.2016 15:01
nexxi

XXX.XXX.228.56

Ludmilk napsal(a):
Já jednou volala záchranou stanici, když jsme našli plačící srnčata, volala mámu dva dny, potvrdili mi to i lidi co mají vedle chaty... Volala jsem mu asi pů hodiny, pořád obsazeno.Pak mi řečeno, dost nevybíravým způsobem, že je nechce, že je stejně zastřelí! Potom jsem naštěstí ukecala místního myslivce, kterej si je vzal do svojí obory. Od tý doby mám na záchraný stanice svůj názor...Kort když šlo o nejznámější záchannou stanici na Plzeňsku, jmenovat nebudu, on jistě ví a doufám, že se chytí za rypák!
Takhle udělat si reklamu v televizi, jak vysekává labutě, to jo, ale pomoct mláďatům bez medíí? Přoč, že?!

Jojo, taky tak..sice v jiném případě, ale jak to od nich vyžadovalo nějakou námahu, teda v jiném kraji, a nebylo to mediálně zajímavé, tak ta neochota byla značná.. naštěstí se pak situace vyřešila sama..
jinak ono tady se nadává na myslivce, ale nejsou všichni špatný, já musím říct, že u nás jsou myslivci vesměs fajn lidi, neměli jsme nikdy problém, takže nevidím nic špatného ani na tom že se k tomuto volají, vždyt to je jejich rajon ;).

24.4.2016 15:49
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

nexxi napsal(a):
Jojo, taky tak..sice v jiném případě, ale jak to od nich vyžadovalo nějakou námahu, teda v jiném kraji, a nebylo to mediálně zajímavé, tak ta neochota byla značná.. naštěstí se pak situace vyřešila sama..
jinak ono tady se nadává na myslivce, ale nejsou všichni špatný, já musím říct, že u nás jsou myslivci vesměs fajn lidi, neměli jsme nikdy problém, takže nevidím nic špatného ani na tom že se k tomuto volají, vždyt to je jejich rajon ;).

No, strejda má s tou záchrannou stanicí dobré zkušenosti, několikrát jim tam vozil zvířata, pro některá si oni přijeli když on nemohl.

Myslivci u nás jsou tak půl na půl. U některých mi stačí vidět jak se chovají ke psům, ale jsou tu také normální. Prostě jako všichni lidi. Právě jsem volala tomu, který je v pohodě.

24.4.2016 16:17
Ludmilk

XXX.XXX.11.158

nexxi napsal(a):

Tak u nás na vesnici myslivci bomba... Kapitola sama pro sebe...Když jsem našla jednoho při honu za barakem u výběhu s koňmi, nescházelo moc a vyrvala jsem mu tu flintu z ruky a ležel tam tuhej... Ho*a!

24.4.2016 17:45
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Ludmilk napsal(a):
Tak u nás na vesnici myslivci bomba... Kapitola sama pro sebe...Když jsem našla jednoho při honu za barakem u výběhu s koňmi, nescházelo moc a vyrvala jsem mu tu flintu z ruky a ležel tam tuhej... Ho*a!

Jako souhlasím s tím, že mezi nimi jsou hovada (taky u nás převažují), ale nejde je házet do jednoho pytle, najdou se i normální. Je to stejné jako ve všech skupinách lidí. Stejně tak jako mezi kynology se takoví najdou..

Přidejte reakci

Přidat smajlík