Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Bezejmena

25.4.2016 18:11
Bezejmena

XXX.XXX.168.5

Ahoj všem,

mám doma 9ti měsíční stěně labradorského retrievra a chtěla bych mu pořídit kamaráda. Chci se zeptat, zda by k němu byl vhodný pes německého ovčáka? Nebo fena? Nebo máte případně nějaký tip na jine plemeno? Děkuji za radu.

PS. Můj pejsek se zatím snesl se všemi psi z okolí, nehledě na rasu a pohlaví.

25.4.2016 18:15
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Bezejmena napsal(a):
Ahoj všem,

mám doma 9ti měsíční stěně labradorského retrievra a chtěla bych mu pořídit kamaráda. Chci se zeptat, zda by k němu byl vhodný pes německého ovčáka? Nebo fena? Nebo máte případně nějaký tip na jine plemeno? Děkuji za radu.

PS. Můj pejsek se zatím snesl se všemi psi z okolí, nehledě na rasu a pohlaví.

Kamaradem mu mate byt zatim vy a venku mu doprat radeni se soukmenovci. Napred vychovat jednoho psa, nez se nechat vlacet dvema"telatky" bez vycviku. Oni totiz spolu v dospelosti nemusi vuuuubec kamaradit jak vy si to predstavujete.

Bezejmena

25.4.2016 18:32
Bezejmena

XXX.XXX.168.5

Lexaurin napsal(a):
Kamaradem mu mate byt zatim vy a venku mu doprat radeni se soukmenovci. Napred vychovat jednoho psa, nez se nechat vlacet dvema"telatky" bez vycviku. Oni totiz spolu v dospelosti nemusi vuuuubec kamaradit jak vy si to predstavujete.

Neptala jsem se na to, zda to mám nebo nemam udělat, jen zda tyhle plemena k sobě jdou. Mám psa výchovného a určitě dva zvládnu.

25.4.2016 18:34
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Bezejmena napsal(a):
Neptala jsem se na to, zda to mám nebo nemam udělat, jen zda tyhle plemena k sobě jdou. Mám psa výchovného a určitě dva zvládnu.

No podle takto polozene otazky moc zkusene nevypadate, proto ma odoved takova...

Bezejmena

25.4.2016 18:38
Bezejmena

XXX.XXX.168.5

Lexaurin napsal(a):
No podle takto polozene otazky moc zkusene nevypadate, proto ma odoved takova...

Nechápu, proč je tenhle server založený, protože kdykoli tady někdo položí dotaz, najdou se vždy jedinci, co že zadavatele udělají nezkušeného tupce. Učený z nebe nespadl.

25.4.2016 19:20
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Bezejmena napsal(a):
Nechápu, proč je tenhle server založený, protože kdykoli tady někdo položí dotaz, najdou se vždy jedinci, co že zadavatele udělají nezkušeného tupce. Učený z nebe nespadl.

Kdyz myslite..., ale v deviti medicich nemate dospeleho psa, a od toho se odviji ostatni...

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.4.2016 19:33

Bezejmena napsal(a):

Protože kdybyste byla zkušená neptala byste se na něco takového. Je to blbost brát si ke štěněti, které teprve bude procházet pubertou dalšího psa. Nevěřím tomu že v 9 měsících máte psa perfektně vychovaného, má 100% přivolání v každé situaci? Netahá na vodítku, ani když uvidí druhého psa? Nevyběhne vám za kočkou atd?

Jo učený z nebe nespadl, ale právě proto si máte vychovat prvního jednoho psa a pokud to zvládnete tak až bude dospělý teprve nové štěně.

25.4.2016 19:39

No se k LR temperamentem hodí, raději fena.

Bezejmena

25.4.2016 19:45
Bezejmena

XXX.XXX.168.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Protože kdybyste byla zkušená neptala byste se na něco takového. Je to blbost brát si ke štěněti, které teprve bude procházet pubertou dalšího psa. Nevěřím tomu že v 9 měsících máte psa perfektně vychovaného, má 100% přivolání v každé situaci? Netahá na vodítku, ani když uvidí druhého psa? Nevyběhne vám za kočkou atd?

Jo učený z nebe nespadl, ale právě proto si máte vychovat prvního jednoho psa a pokud to zvládnete tak až bude dospělý teprve nové štěně.

Pes to není můj první a nejsem jediná, ktera by měla dva psi. Nebudu tady rozebírat, zda mám nebo nemám vychovaneho psa. Pes mi doma sám brečí a když jsem měla doma na hlídání kamaradky psa, tak byl klid. Chci jen dostat odpověď na můj dotaz, o víc nezadam. Kdo s tím nemá zkušenost nebo mi nechce napsat odpověď, tak hledejte jiná témata, kam budete přispívat, děkuji.

Bezejmena

25.4.2016 19:46
Bezejmena

XXX.XXX.168.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No se k LR temperamentem hodí, raději fena.

Děkuji.

25.4.2016 19:54
rapotacka11

XXX.XXX.32.109

A co když budou brečet dva?

25.4.2016 20:09
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Bezejmena napsal(a):
Pes to není můj první a nejsem jediná, ktera by měla dva psi. Nebudu tady rozebírat, zda mám nebo nemám vychovaneho psa. Pes mi doma sám brečí a když jsem měla doma na hlídání kamaradky psa, tak byl klid. Chci jen dostat odpověď na můj dotaz, o víc nezadam. Kdo s tím nemá zkušenost nebo mi nechce napsat odpověď, tak hledejte jiná témata, kam budete přispívat, děkuji.

Treba by mu stacil jako spolecnik kralik , nehlede na to, ze pokud se jedna o separacni uzkost, druhy pes to nevyresi, ale pekne se nauci od prvniho psa brečet duet.

25.4.2016 20:37
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Jejku, já bych do toho nešla, taky mám labradora teď 11 měsíců, a taky bych v budoucnu k němu chtěla parťačku, ale minimálně až dospěje a budu mít jistotu, že je vychovaný. V 9ti měsících to je ještě takové telátko nevycválané, a všechno se může třeba do dvou let změnit. Když už tak asi fenku. Jinak se nedivte, je to dikuze, tak se diskutuje. A taky bych se bála, že se akorát naučí kňourat spolu.

25.4.2016 22:38

Ano tyhle dvě plemena se k sobě opravdu hodí, jsou povahově dost podobní, znám víc lidí kteří tuhle kombinaci také mají.

25.4.2016 22:39

Lexaurin napsal(a):
Treba by mu stacil jako spolecnik kralik , nehlede na to, ze pokud se jedna o separacni uzkost, druhy pes to nevyresi, ale pekne se nauci od prvniho psa brečet duet.

Králíka tak na aporty

MiNiChaKo

26.4.2016 20:25
MiNiChaKo

XXX.XXX.68.31

Musím se přidat k názoru, že opravdu není vhodné, pořizovat si druhého psa ke psovi, kterému je teprve 9 měsíců. Pes se celou dobu (do nějakých 3 let) vyvíjí, proto bych zatím druhého psa k vašemu nepořizovala, tomu prvnímu bych věnovala svůj čas, cvičila ho, vychovávala, dávala mu lásku, chodila s ním na procházky atd.. a až potom bych si pořídila psa druhého. Tedy, až bych měla zvládnutého toho prvního psa, protože ono někdy jít ven na procházku se dvěma psy na vodítku vážně není žádná sranda, ještě když jde o tak velká plemena. :)
Samozřejmě je mi jasný, že na naše názory stejně nedáte a budete mít svou hlavu, takže - myslím si, že jako plemena se k sobě hodí, ale NO bych pořídila raději fenu. :)
Ale za názorem, že 9ti-měsíčního psa opravdu nemůžete mít úžasně vychovaného/vycvičeného, si stojím.

26.4.2016 21:06
anonymx

XXX.XXX.226.155

Jestlize date k mlademu male stene, nauci se stene vse od nej. Takze brecet budou oba. A zrovna tak veskere jine lotroviny. Z bytu budete mit holobyt. Navic pubertak bude stene dost "mordovat" a prvni tydny budou za trest. Psum se budete muset venovat individualne a den ma jen 24 hodinm.

Přidejte reakci

Přidat smajlík