Může mít nové štěně starou boudu po zesnulém psovi?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Gab

27.4.2016 20:05
Gab

XXX.XXX.45.50

Dobrý den,
mám dotaz, zda nové štěně potřebuje novou boudu. Vlastním boudu, která mi zůstala po mém zesnulém psovi. Boudu jsem nechala od února otevřenou, aby vyvětrala. V plánu jí spláchnout vodou a případně natřít. Bude to novému štěněti vyhovovat?,
Děkuji za odpověď.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.4.2016 20:12
Uživatel s deaktivovaným účtem

Gab napsal(a):
Dobrý den,
mám dotaz, zda nové štěně potřebuje novou boudu. Vlastním boudu, která mi zůstala po mém zesnulém psovi. Boudu jsem nechala od února otevřenou, aby vyvětrala. V plánu jí spláchnout vodou a případně natřít. Bude to novému štěněti vyhovovat?,
Děkuji za odpověď.

A proč by neměla? to si jako myslíte, že štěně bude mít nějaké trauma z toho, že má boudu po nebožtíkovi?

samozřejmě nebude mu vyhovovat pokud je výrazně menší nebo větší než předchozí pes, že.

27.4.2016 20:53
N.u

XXX.XXX.240.34

Aby tam třeba nebožtík nestrašil

27.4.2016 20:54
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Tak ono spíš záleží na to, z jakého důvodu pes "zesnul".. Pokud to bylo věkem, pak samozřejmě boudu může zdědit nové štěně. Pokud to ale bylo z důvodu nemoci (natož infekční), pak bych byla opatrná (a je-li nutné tuto starou boudu "použít", pak vše řádně vydezinfikovat).

Moje borderka je už třetí obyvatelkou boudy smajlík po labradorech a jaga druhou (po starém jagovi). Teď už má teda jaga novou a pro kočkopsa budu stavět příští týden (bo už je na rozpadnutí).

27.4.2016 21:18
bhk

XXX.XXX.214.34

Jasně, že můžete použít boudu po zesnulém psu..Řádně ji umejte, vydezinfikujte pokud je třeba nově přetřete, vyvětrejte...U nás s tím též nikdy nebyl problém...no ale třeba u "sousedů" byl - odešel jim NO na stáří-žádná nemoc- pořídili opět NO - a přesto, že stará bouda prošla "rekonstrukcí" tak do ní ten mladej nikdy nevlezl...Nakonec se jim po pravdě novou kupovat nebo dělat nechtělo a raději jim pes spí doma v chodbě...
Ale počítám, že to bude jeden z mála a ta vyjímka...

28.4.2016 06:42
scylla

XXX.XXX.150.32

Gab napsal(a):
Dobrý den,
Děkuji za odpověď.

Nemůže, štěně do boudy nepatří, až doroste, tak ano, ale štěně určitě ne.

28.4.2016 21:33
bhk

XXX.XXX.210.232

To je jistě druhá stránka - souhlasím, že na tvrdo co si dovedu štěně domů ho nenechám někde na dvoře, s tím, že tam má přece boudu...ale tak dotaz nestojí -..

Každé jedno štěně co jsme měli - cca do jeho jednoho roku života bylo doma-aby si zvyklo na běžný provoz, hluk z tv, vysavače, myčky, různé druhy podlah...návštěvy, děti atd..
Nicméně i ta bouda venku na zahradě byla, aby si pomaloučku, polehoučku zvykalo...
Ve finále vždy přišla ta doba ve věku kolem toho roku, kdy už "štěník" raději setrvával venku než doma..a pak už je to jednoduché- - za předpokladu, že tu "starou" boudu pojme za svou..-a na to se paní přece ptala..
.. neřekla, že si dovede štěně a hned v 8mi týdnech ho vystrčí ven..

A zase je tu i další strana - pokud bylo štěndo takto odchováno a nemá s tím problém a majitel se mu jinak plně věnuje... proč ne?

Když se zopáknu - tohle neznám, zažila jsem to jen jednou a to u fenky, kterou jsme kupovali už jako roční a plně navyknutou "na ven, na boudu"-ta s tím problém fakt neměla a do domu nešla, nechtěla i když ji to bylo umožněno..

Inu nic není černo-bílé

29.4.2016 09:49
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Já měla štěně doma asi týden, v noci v chodbě, přes den běhalo se mnou po domě. Pak šlo do prázdného koňského boxu (venku mrzlo a cca za měsíc jsem ji nastěhovala k borderce. Byla tam velká bouda, holky chrápaly spolu, celý den si hrály a byl klid Po necelém roce jednou zase běhaly po zahradě, běžely proti sobě, omylem se srazily, servaly se jak tygři a od té doby se nesnesou (jedině při práci, ale jinak ani omylem). A bylo

Na jednu stranu je hezké mít pejska doma, na druhou stranu, je-li venku pěkně, tak čím dřív si zvykne, že bude bydlet venku, tím líp. Předpokládám, že tazatelka nemíní dovézt osmitýdenní štěně krysaříka a zavřít ho na dvoře na 24hod/denně Takže "štěně do boudy nepatří" je dost neobjektivní názor...

29.4.2016 10:05
rapotacka11

XXX.XXX.32.54

Štěně si zvykne venku postupně a zcela přirozeně.
Povyroste, budou teplé noci a... přijde to samo.

30.4.2016 16:47
fikovnice

XXX.XXX.30.49

N.u napsal(a):
Aby tam třeba nebožtík nestrašil

Myslíte ducha zesnulého psa?

30.4.2016 18:23
nexxi

XXX.XXX.228.56

Nevím jestli se dá sehnat - ale v předchozím bydlišti jsem vždycky drhla psí boudy a kotce přípravkem chirox, dal se sehnat u veterináře, nebyl drahej, byl na bázi aktivního kyslíku či co, každopádně bezpečnej i pokud vám pes u čištění asistoval..
kotec je strašně moc individuální záležitost. jsou psí plemena, ale i jedinci, kteří prostě v kotci být nechcou, protože jim chybí rodina.. a pak jsou jedinci, kteří kotec milujou. já mám třeba čubinu křížence NO x výmar, a dokud měla možnost být v kotci, tak tam byla. i když byl kotec otevřenej a měla smečku na zahradě, tak si ležela na střeše boudy a koukala kde se co děje. a navíc - protože je plašan, tak pro ni byl kotec a hlavně bouda, kde měla svoji schovávačku, kde to bylo jenom její, nikdo a nic na ni nemohlo a bylo to její výsostné království.. takže je to z větší části o povaze.

Přidejte reakci

Přidat smajlík