Ahoj. Mám problém. Přešel jsem s fenkou na Barf. Už jsme na třetím týdnu a před cca 3 týdny fenka vážil 35 kg a teď 33 kg. Už jsem i 2 x zvýšil denní dávku a pořád hubne. Dávám kosti, stehna, křídla, ledviny, játra, držky atd atd. Fenka je pořád veselá, hravá, ani mi nepřijde, že by měla menší výdrž, ale strašně rychle hubne. Nevíte co s tím ?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nelinka..
napsal(a):
Ahoj. Mám problém. Přešel jsem s fenkou na Barf. Už jsme na třetím týdnu a před cca 3 týdny fenka vážil 35 kg a teď 33 kg. Už jsem i 2 x zvýšil denní dávku a pořád hubne. Dávám kosti, stehna, křídla, ledviny, játra, držky atd atd. Fenka je pořád veselá, hravá, ani mi nepřijde, že by měla menší výdrž, ale strašně rychle hubne. Nevíte co s tím ?
Je to těžký posoudit. Neuvádíte co máte za plemeno, jak je stará, chtělo by to i fotku aby se dalo posoudit jestli hubne, nebo se jen dostává do správné kondice.Můj pes taky při přechodu na maso o tři kila ubyl. Nemůžu říct že zhubnul, nasvalil a je akorát.
napsal(a):
Je to těžký posoudit. Neuvádíte co máte za plemeno, jak je stará, chtělo by to i fotku aby se dalo posoudit jestli hubne, nebo se jen dostává do správné kondice.Můj pes taky při přechodu na maso o tři kila ubyl. Nemůžu říct že zhubnul, nasvalil a je akorát.
Labradorka.2 roky. Má vážit podle tabulek 32 kg a teď váží 33 kg. Ale mě šlo spíš o to, jestli je to u přechodu na maso normální.
A váš pes shodil o tři kila, tak když jste začínal a pak sám přestal hubnout nebo jste to nějak udělal ?

Nelinka..
napsal(a):
Labradorka.2 roky. Má vážit podle tabulek 32 kg a teď váží 33 kg. Ale mě šlo spíš o to, jestli je to u přechodu na maso normální.
A váš pes shodil o tři kila, tak když jste začínal a pak sám přestal hubnout nebo jste to nějak udělal ?
Nic jsme s ním nedělali, prostě se přešlo z granulí na maso, pohyb zůstal stejný, psa jsme asi po půl roce na veterině zvážili a měl z 40 kg 37kg.Tuhle váhu si ted drží.

Nelinka..
napsal(a):
No jo, ale mě fenka shodila skoro 3 kila za 3 týdny a né za půl roku :/.
Asi dáváte málo krmení.
No, ale ono správně odvážené podle tabulek nemusí ještě znamenat to nejlepší. Fenka má třeba dobré spalování a tak, aby držela vyšší váhu, musí mít větší porce. Jak u lidí. někdo se mrkne na čokoládu a ztlouste 3 kila, někdo tři sní a ještě zhubne.
Nicméně, mám ve vaší váhové kategorii hovawartku, krmím vařeným s přílohama a ta mívá období, že začne hubnout, hlavně přes zimu. Tak jí přidám a dávám i kousek rohlíku, aby mi lidi nepomluvili, že týrám psa hlady a za ona po čase nabere. A tak to jde její celý život, bude jí teď v květnu devět a celý život nezastonala, jen ty uši, na ty trpí, ale to zažíváním asi nebude .

Ja mam taky na granulich psy oplacanejsi. Na mase maj pak hned atleticke postavy. U nas je to urcite i tim, ze nedavam prilohy, jen zeleninu. Labrous 2kg za 3tydny je pohoda. Asi se dostava do kondice. Pokud by hubla i dal, kdy uz by byla opticky hubena, tak se daj pridat kalorictejsi masa. Veprovy, vemeno, skvarky, vit B na podporu chuti k jidlu, mletiny byvaj tucny, kuze. Z pamlsku susene usi, vepr.kuze.
Naopak vnitrnosti typu jatra, slezina, plice jsou nizkokaloricke.
Zdravím. Dobré je krmit co nejvíc z masa/ kostí s masem vcelku, než mletiny, trávení trvá déle a živiny se víc vyuźijí. Krůtí nohy křídla. Mletina jen tak projde, navíc jsou znehodnocené enzymy atd. Než vyloženě přidávat tuk, tak něco s tzv. skrytým tukem, taky to líp využije. Makrely v celku, lososový ořez. Ořez z muflona. Krmit víckrát za den.
Pokud by nasvalovala, z hmotnosti by moc ubývat nemělo - svaly jsou těžší než tuk.
rapotacka11
napsal(a):
Né, né, mám to přesně odvážené .
Každý pes to může mít jinak...řídíte se tabulkami na www.manwe.eu?