Hotel nebo sousedské hlídání?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.4.2016 17:23
strnecka

XXX.XXX.0.146

Dobrý den. Zajímal by mě Váš názor. Máme 8 letého 2 kg jorkšírka. Chtěli bychom letět na dovolenou a nevíme, jak se rozhodnout. Doposud nebyl v žádném psím hotelu, hlídávala ho moje maminka, ta ale bohužel už nyní není mezi námi a tak máme teď dvě možnosti. Buď psí hotel, ale toho se trochu bojím, protože pejsek je malinký, starší a už jsme udělali s psím hotelem s jiným psem špatnou zkušenost a nebo sousedi. To by ale probíhalo tak, že soused nebo sousedka by párkrát denně přišli, pejska pustili na zahradu a na noc samozřejmě by byl sám. Na to není zvyklý, přes den ano, to jsme i my v práci, ale v noci ne. Sousedi nám budou hlídat i velkého psa, ten je ale v kotci a tak může být celý den puštěný a na noc zavřený, na což je ale zvyklý. Tan malý je ale zvyklý být v noci s námi. Při sousedské variantě by byl sice pejsek doma hodně sám, zase ale vím, že by o něj bylo dobře postaráno a je tam výhoda domácího prostředí. Sousedy pejsek samozřejmě zná. Myslela jsem na psí hotel, tam ale často pouštějí velké psy dohromady s malými a toho se bojím. Někteří velcí psi nemají malé v lásce. Sousedi si nemohou toho malého vzít k sobě domů, protože sami mají poměrně třikrát tak velkého psa a s tím mým se moc neznají. Nikoho jiného nemám. Volili byste psí hotel i s tou nejistotou o kvalitě nebo sousedy s tím, že bude hodně času sám ale doma?

29.4.2016 20:03
daajs

XXX.XXX.89.28

strnecka napsal(a):
Dobrý den. Zajímal by mě Váš názor. Máme 8 letého 2 kg jorkšírka. Chtěli bychom letět na dovolenou a nevíme, jak se rozhodnout. Doposud nebyl v žádném psím hotelu, hlídávala ho moje maminka, ta ale bohužel už nyní není mezi námi a tak máme teď dvě možnosti. Buď psí hotel, ale toho se trochu bojím, protože pejsek je malinký, starší a už jsme udělali s psím hotelem s jiným psem špatnou zkušenost a nebo sousedi. To by ale probíhalo tak, že soused nebo sousedka by párkrát denně přišli, pejska pustili na zahradu a na noc samozřejmě by byl sám. Na to není zvyklý, přes den ano, to jsme i my v práci, ale v noci ne. Sousedi nám budou hlídat i velkého psa, ten je ale v kotci a tak může být celý den puštěný a na noc zavřený, na což je ale zvyklý. Tan malý je ale zvyklý být v noci s námi. Při sousedské variantě by byl sice pejsek doma hodně sám, zase ale vím, že by o něj bylo dobře postaráno a je tam výhoda domácího prostředí. Sousedy pejsek samozřejmě zná. Myslela jsem na psí hotel, tam ale často pouštějí velké psy dohromady s malými a toho se bojím. Někteří velcí psi nemají malé v lásce. Sousedi si nemohou toho malého vzít k sobě domů, protože sami mají poměrně třikrát tak velkého psa a s tím mým se moc neznají. Nikoho jiného nemám. Volili byste psí hotel i s tou nejistotou o kvalitě nebo sousedy s tím, že bude hodně času sám ale doma?

Existuje firma na hlídání www.suzi.cz.Je drahá, ale byli jsme spokojeni.Podrobnosti Vám pošlou emailem, s "hlídačem" se předem seznámíte, můžete se podívat, kde pejsek bude a osobně se s ním domluvíte.Od doby, co máme dva psy, byli v hotelu-poprvé zklamání, podruhé naprostá spokojenost.Je třeba hledat recenze, podívat se tam předem, ev tam pejska na zkoušku 1-2 x nechat(zkusili jsme i přes noc), aby to pro něj nebylo úplně cizí. Výborná zkušenost Psí hotel Pelíšek, Svatobořice-Mistřín.

29.4.2016 20:35
bhk

XXX.XXX.210.192

strnecka napsal(a):

Na Vašem místě bych se asi raději rozhodla pro hotel - recenzí na jednotlivé jsou mraky - a taky bych si udělala jakýsi předvýběr, vytipované hotely bych objela - pak se rozhodla.Přece jen, když vyberete kvalitní - tak bude mít zajištěné vyžití a péči..

Jinak bych také oslovila dobré kamarády, na které je spoleh.

Sousedku bych v tomto případě nevolila.

Ted se Vás nechci fakt dotknout, ale většina majitelů psů -alespon tedy abych upřesnila tu většinu tj, ty které znám já - bud volí takovou destinaci, kam s nima může i jejich pes a nebo se prostě dovolenkuje doma či na nějaké chatě, chalupě..

Přidejte reakci

Přidat smajlík