Kdy přecházejí štěňata z mléka na jinou stravu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.5.2016 10:01
Tereza Terezie

XXX.XXX.40.75

Dobrý den všem,
prosím o radu, máme sedm štěňátek, fena má mléka dost, ale chtěla bych vědět, kdy štěnda přecházejí z mateřského mléka na jinou stravu. Tuto sobotu jim budou čtyři týdny.
A popřípadě čím se začíná, co dávat jako první a jak postupovad dále.

Díky moc za každý příspěvek

Neregistrovaný uživatel

4.5.2016 10:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Tereza Terezie napsal(a):
Dobrý den všem,
prosím o radu, máme sedm štěňátek, fena má mléka dost, ale chtěla bych vědět, kdy štěnda přecházejí z mateřského mléka na jinou stravu. Tuto sobotu jim budou čtyři týdny.
A popřípadě čím se začíná, co dávat jako první a jak postupovad dále.

Díky moc za každý příspěvek

Už ve 14 dnech až třech týdnech věku jde postupně přidávat kvalitní naškrábané maso (třeba telecí, ale klidně i hovězí). nejdšív jen na prst, a nechat olíznout, a pak postupně přidávat.

4.5.2016 10:35
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Přemražené! i pokud kupujete maso pro lidskou spotřebu je nutné ho pro štěńata nechat dobře přemrznout.
Jinak jak je psáno výše, od třech týdnů bez problémů přikrmujeme. takhle jen zbytečně vyčerpáváte fenu.

4.5.2016 10:39
Tereza Terezie

XXX.XXX.40.75

Dobře, děkuji moc.
Takhle budu přidávat po troškách naškrábané maso (kolik toho za den může jedno štěndo sníst ?)...jsou to psi středního vzrůstu v dospělosti.
A jak se přechází na granule?

4.5.2016 10:59
rapotacka11

XXX.XXX.32.54

Nikdy jsem nepřemražovala.
Dávám vždy čerstvé, jen opláchnu.

4.5.2016 11:34
anonymx

XXX.XXX.27.66

Tereza Terezie napsal(a):
Dobře, děkuji moc.
Takhle budu přidávat po troškách naškrábané maso (kolik toho za den může jedno štěndo sníst ?)...jsou to psi středního vzrůstu v dospělosti.
A jak se přechází na granule?

Stačí mleté, první den tak velikost lískového oříšku 2-3x denně, druhý den víc a třetí co sami sní. Pokud chcete krmit granulemi, kvalitní pro štěňata, prostě namočit a naučit je krmit. Ale 4 týdenní štěňata už budou rychle jíst sami z misky.

xerxes

4.5.2016 12:03
xerxes

XXX.XXX.13.118

Když začínají otevírat oči, tzn. kolem 13.-14. dne života se začínají přiživovat na mletém masíčku. To že jsou do 4 týdnů pouze kojená je zvláštní, asi nemáte ráda svou fenu.

4.5.2016 12:05
Tereza Terezie

XXX.XXX.40.75

To je moje chyba, a chapů neznalost neomlouvá, myslela jsem, že jsou na jinou stravu než na mléko matky ještě malá. Dneska dostanou novinku smajlík díky moc všem za rady.

4.5.2016 12:22
Dasvo

XXX.XXX.101.12

rapotacka11 napsal(a):
Nikdy jsem nepřemražovala.
Dávám vždy čerstvé, jen opláchnu.

Taky jsem donedávna nepřemražoval. nedávno ale kamarádce umřel celý vrh na neosporu ze svíčkové koupené normálně v řeznictví! od té doby mrazím úplně všechno, tohle bych prostě zažít nechtěl.

4.5.2016 14:10
rapotacka11

XXX.XXX.32.54

Vidíte a někdo si klidně udělá tatarák .

http://vetweb.cz/neosporoza-rizikove-faktory-u-psu/.

Neregistrovaný uživatel

4.5.2016 14:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Dasvo napsal(a):
Taky jsem donedávna nepřemražoval. nedávno ale kamarádce umřel celý vrh na neosporu ze svíčkové koupené normálně v řeznictví! od té doby mrazím úplně všechno, tohle bych prostě zažít nechtěl.

O jaké plemeno se jednalo? Ví se, jak častý je výskyt neospory u nás?

4.5.2016 15:20
brebera

XXX.XXX.31.114

Ve 4 týdnech už štěňata zvládnou i granule, kolikrát i suché. Ale klidně začnete od masa, tím nic nezkazíte.

Neberte to jako rypani, ale tohle je celkem základ a spíš se to mělo zjišťovat ještě před porodem protože teď mě napadne jediné - chudák fenka.

4.5.2016 15:22
Tereza Terezie

XXX.XXX.40.75

Absolutně neberu jako rýpání. Vím, že jsem zaspala. Nikdy před tím jsem štěňátka nerodila ani nevychovávala, takže je to pro mě nové. moc děkuji za radu, kdybych někdy do budoucna ještě odchovávala štěnda už to bude vědět. Děkuji jetě jednou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík