Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Sam 90210

4.5.2016 17:29
Sam 90210

XXX.XXX.148.220

Http://www.lidovky.cz/mnozirny-psu-jsou-problemem-mze-chce-registrovat-chovy-p2j-/zpravy-domov.aspx?c=A160503_151717_ln_domov_ELE

Co si o tom myslíte ? Jsem šťastná že se něco děje, ale přece jen, každý kdo má doma 5 fen by se musel registrovat u SVS, já nevím mě to možná přijde přehnané, kdyby třeba 10 fen tak jo, ale 5 má kde kdo, znám spoustu lidí co má doma 5 psů/fen a ani na nich nechovají nebo jsou staré, kastrované, takových lidí musí být spousty a hned by se měli registrovat aby jim chodili kontroly ? Pak taky majitelé chovných stanic by s tím měli o starost na víc a taky kdo tu bude kontrolovat jestli má někdo doma 1 fenu nebo 5, váš názor ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.5.2016 17:46

Kdo donutí množky něco registrovat ?

Sam 90210

4.5.2016 17:47
Sam 90210

XXX.XXX.148.220

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Kdo donutí množky něco registrovat ?

Přesně tak.

4.5.2016 17:57

Každého psa očipovat, když se zjistí nečipovaný, tak obří pokuta...pár dní na nápravu...nic se nenapraví, tak zabavit. ale kam s těmi tisíci psy. kastrace. zlé ? nee.
když budu neobeznámena o této povinnosti a bude mi na mém psu fakt záležet a nepůjde mi jen o kšeft, po upozornění ho čipnu. když budu množka, nečipnu. hned orgánům bude jasné proč.

4.5.2016 20:47

Nevím proč zrovna se psy to nejde. Kozu musíte mít označenou a registrovanou už od jednoho kusu, resp. od dvou, jednu chovat nesmíte ( i v zájmovém chovu ). Pokuta za nedostatky je tam stanovena na 50 000, -. Ne že by všichni byli vzorní, dělali všechno jak se má, ale páky jsou.

4.5.2016 20:58

Sam 90210 napsal(a):
Http://www.lidovky.cz/mnozirny-psu-jsou-problemem-mze-chce-registrovat-chovy-p2j-/zpravy-domov.aspx?c=A160503_151717_ln_domov_ELE

Co si o tom myslíte ? Jsem šťastná že se něco děje, ale přece jen, každý kdo má doma 5 fen by se musel registrovat u SVS, já nevím mě to možná přijde přehnané, kdyby třeba 10 fen tak jo, ale 5 má kde kdo, znám spoustu lidí co má doma 5 psů/fen a ani na nich nechovají nebo jsou staré, kastrované, takových lidí musí být spousty a hned by se měli registrovat aby jim chodili kontroly ? Pak taky majitelé chovných stanic by s tím měli o starost na víc a taky kdo tu bude kontrolovat jestli má někdo doma 1 fenu nebo 5, váš názor ?

Není to namířeno proti ChS, v nichž jsou čipováni všichni psi a chovní jedinci jsou registrováni u ČMKU. Kromě toho každý normální chovatel klidně registruje ještě u SVS, pokud to něčemu pomůže. I když já si nijak extra iluze nedělám, pokud nebude fungovat systém účinných kontrol a vysokých sankcí...

Účinné je stížit to nakupujícícm, kteří by za psa museli nést plnou odpovědnost a nebylo by tak jednoduché se ho případně zbavit (vyrostl z něj voříšek, má dědičné nemoci, nemá odpovídající povahu...). Tzn. chceš psa šoupnout do útulku? Tak za to zaplať, než ho někdo adoptuje. Pak by si většina sakra rozmyslela, od koho a jaké plemeno si pořídí, čímž by se mohla snížit poptávka po vyprodukovaných jako plemenech a trotlové, co buď neuhlídají fenu, nebo věří bludu, že jednou za život štěňata být musí, by taky popřemýšleli. Samozřejmě za nečipovaného psa bez registrace taková pokuta, aby se nevyplatilo riskovat.

Prostě jsem si pořídil psa a musím se o něj postarat po celý jeho život, pokud mi v tom nebrání něco opravdu vážného.

Sam 90210

4.5.2016 21:12
Sam 90210

XXX.XXX.148.220

Není to namířeno proti ChS, v nichž jsou čipováni všichni psi a chovní jedinci jsou registrováni u ČMKU. Kromě toho každý normální chovatel klidně registruje ještě u SVS, pokud to něčemu pomůže. I když já si nijak extra iluze nedělám, pokud nebude fungovat systém účinných kontrol a vysokých sankcí...

Účinné je stížit to nakupujícícm, kteří by za psa museli nést plnou odpovědnost a nebylo by tak jednoduché se ho případně zbavit (vyrostl z něj voříšek, má dědičné nemoci, nemá odpovídající povahu...). Tzn. chceš psa šoupnout do útulku? Tak za to zaplať, než ho někdo adoptuje. Pak by si většina sakra rozmyslela, od koho a jaké plemeno si pořídí, čímž by se mohla snížit poptávka po vyprodukovaných jako plemenech a trotlové, co buď neuhlídají fenu, nebo věří bludu, že jednou za život štěňata být musí, by taky popřemýšleli. Samozřejmě za nečipovaného psa bez registrace taková pokuta, aby se nevyplatilo riskovat.

Prostě jsem si pořídil psa a musím se o něj postarat po celý jeho život, pokud mi v tom nebrání něco opravdu vážného.

Tomu by zabránilo čipování, jen já mám namysli, proč by se musel člověk registrovat u SVS s 5 fenami, aniž by na nich nechoval, kamarádka ze školy, má 2 papírové kastráty,3 bez PP feny, jednu z nich 14ti letou a 2 zachráněné kastrované feny, to je hned 7 psů, ale ani na jednom nechová, proč by se tedy podle takového zákona musela registrovat u SVS ? Ale pro čipování jsem všemi deseti.

Sam 90210

4.5.2016 21:14
Sam 90210

XXX.XXX.148.220

* oprava aniž by na nich choval.

4.5.2016 21:16
lavacca

XXX.XXX.164.49

Sam 90210 napsal(a):

Máme 5 psů, nechováme a i tak bych se tomuto nijak nebránila. Vadit to může akorát těm, kteří nemají něco v pořádku..koneckonců vždyť na úřadě člověk hlásí počet psů kvůli poplatku za psa, tak tam by šlo rovnou vyplnit nějakou tu registraci a bylo by, ne?

Spíš mě šokovalo toto" Podle něj dva největší loni kontrolované chovy čítaly 114 a 111 psů." Fakt přes 100 psů u jednoho člověka?

Sam 90210

4.5.2016 21:18
Sam 90210

XXX.XXX.148.220

lavacca napsal(a):
Máme 5 psů, nechováme a i tak bych se tomuto nijak nebránila. Vadit to může akorát těm, kteří nemají něco v pořádku..koneckonců vždyť na úřadě člověk hlásí počet psů kvůli poplatku za psa, tak tam by šlo rovnou vyplnit nějakou tu registraci a bylo by, ne?

Spíš mě šokovalo toto" Podle něj dva největší loni kontrolované chovy čítaly 114 a 111 psů." Fakt přes 100 psů u jednoho člověka?

To je vlastně fakt, jen mě se vybavila situace kdy má doma 5 třeba zachráněných fen a přijde k němu domů kontrola zda není množitel

Sam 90210

4.5.2016 21:19
Sam 90210

XXX.XXX.148.220

Spíš to bude zatěžovat slušné majitelé psů a množky se stejně nikde hlásit nebudou.

4.5.2016 21:23
lavacca

XXX.XXX.164.49

Sam 90210 napsal(a):
To je vlastně fakt, jen mě se vybavila situace kdy má doma 5 třeba zachráněných fen a přijde k němu domů kontrola zda není množitel

Tak možný to je, ale tak by došli na kontrolu, zapsali, že je vše v pořádku a šli.

Bohužel donutit k registraci ty, co fakt množí, je asi minimální...

4.5.2016 21:26

lavacca napsal(a):

Proč ne? Do stodoly se naskládá klecí a psů... Zvlášť pokud se jedná o malá "módní plemena".

Mít 5 a více fen, tak klidně registruji a nechám se zkontrolovat.

4.5.2016 21:31
lavacca

XXX.XXX.164.49

Proč ne? Do stodoly se naskládá klecí a psů... Zvlášť pokud se jedná o malá "módní plemena".

Mít 5 a více fen, tak klidně registruji a nechám se zkontrolovat.

No, je fakt, že ono je to nejspíš několik desítek dospělých + štěňata, apod...a je na té 100 hnedka.

4.5.2016 22:00
hunter

XXX.XXX.168.162

A hned po tom se začnou registrovat pěstírny konopí u sukl, nebudou se upravovat vinka u aut, piráti začnou přispívat ose a pašeráci kupovat kolky na cigarety.
Je to naivní myšlenka. Vůbec nic to nezmění. Jen poctivý lidé budou vyplňovat o papír navíc.
To nevyřeší ani méně poctivé, kteří přihlásí psa na babičku na vesnici, natož "množírny".

K těm čipům. Kdo z vás, když si kupuje štěně, s sebou vozí čtečku a kontroluje čip a registraci ? Lidi, kteří si koupí štěně u pumpy, zjistí až u veterináře, že čip nemá. Tak ho zaregistrují a původního majitele už stejně nikdo nikdy nedohledá. Možná by to trochu ulevilo útulkům. Ale jestli nějak zásadně, o tom už nejsem přesvědčen.

4.5.2016 23:02

hunter napsal(a):
A hned po tom se začnou registrovat pěstírny konopí u sukl, nebudou se upravovat vinka u aut, piráti začnou přispívat ose a pašeráci kupovat kolky na cigarety.
Je to naivní myšlenka. Vůbec nic to nezmění. Jen poctivý lidé budou vyplňovat o papír navíc.
To nevyřeší ani méně poctivé, kteří přihlásí psa na babičku na vesnici, natož "množírny".

K těm čipům. Kdo z vás, když si kupuje štěně, s sebou vozí čtečku a kontroluje čip a registraci ? Lidi, kteří si koupí štěně u pumpy, zjistí až u veterináře, že čip nemá. Tak ho zaregistrují a původního majitele už stejně nikdo nikdy nedohledá. Možná by to trochu ulevilo útulkům. Ale jestli nějak zásadně, o tom už nejsem přesvědčen.

Tak zas lidé, kteří jsou ochotni převzít si štěně někde na pumpě bez smlouvy a nepřijde jim to divné, nejsou slušně řečeno nijak extra bystří a pravda, s tím se nic dělat nedá. Spousta lidí dostane občanku, ačkoliv mnohdy je u nich svéprávnost velmi diskutabilní.

5.5.2016 09:53
awake

XXX.XXX.115.72

Nechápu proč by ke mě měl někdo chodit a kontrolovat mě. Jen proto že mám doma 5 fen které třeba nikdy v životě nebudou mít štěňata? To se mi opravdu nelíbí a jsem proti.

Když budu mít 5 fen a bude mít každá 1x za rok štěňata s PP budu pod další kontrolou, a když budu mít doma 4 feny které budou mít každá 2x ročně štěňata bez PP se kontrolám vyhnu?
Ten počet 5ti fen je na osobu neba na domácnost? To je taky velký rozdíl. V domácnisti 4 feny bez registrace nebo 20 fen (na 5 členů domácnosti) bez registrace na rodinu. V čem si nařízením pomůžeme? Jedině tím, že zase budou pod dohledem a buzerováni jen slušní chovatelé kteří budou kontrolováni protože přeci nemají co skrývat a nebude jim to nařízení o kontrole vadit.

5.5.2016 10:05

Ono to nějak dopadne. praha má už dlouho čipy, ne ? jak vás tam kontrolují ?

5.5.2016 10:24

Ono to nějak dopadne. praha má už dlouho čipy, ne ? jak vás tam kontrolují ?

Údajně to už někdo zažil snad ve Stromovce, já ještě ne.

5.5.2016 11:09

Ono uz to takhle podobne funguje v Americe. Proste tam CPCA jezdi na udani, bez ohlaseni pokud maj registraci a zvirata netrpi, odjedou. Jinak zabavujou zvirata a jde to k soudu. Podminky i vezeni, pokuty.
Jenze tam taky psy v utulcich utracej, tezko umistit tolik nesocializovanejch psu...
Osobne je mi to jedno nemam co skryvat, at si prijedou klidne zkontrolovat. Registrace mi neva, pokud teda za to nebudou chtit nejaky horentni sumy.
Mozna by poplatek za psy mohl byt konecne presmerovan k zuzitkovani na zalezitosti kolem psu a ne do koryt papalasu.

5.5.2016 11:14
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

Údajně to už někdo zažil snad ve Stromovce, já ještě ne.

Praha 11, Chodov, park, velice přeaktivní MP_stka, velice známá tím, že neskutečně prudí a něco si tím asi řeší. Ta kontroluje kde co a rozdává pokuty. Naštěstí nás zatím nechává na pokoji. Ale čtečku čipů má, co mi říkali ostatní psí lidé.

5.5.2016 11:24
conie

XXX.XXX.206.202

Ono uz to takhle podobne funguje v Americe. Proste tam CPCA jezdi na udani, bez ohlaseni pokud maj registraci a zvirata netrpi, odjedou. Jinak zabavujou zvirata a jde to k soudu. Podminky i vezeni, pokuty.
Jenze tam taky psy v utulcich utracej, tezko umistit tolik nesocializovanejch psu...
Osobne je mi to jedno nemam co skryvat, at si prijedou klidne zkontrolovat. Registrace mi neva, pokud teda za to nebudou chtit nejaky horentni sumy.
Mozna by poplatek za psy mohl byt konecne presmerovan k zuzitkovani na zalezitosti kolem psu a ne do koryt papalasu.

Mám právě těch 5 fen, z toho 3 babči nad 8 let,1 chovnou fenu v produktivním věku a 1 štěně. Mám CHS, takže odchovy pod kontrolou, čipované. Nemám vůbec co skrývat, ale jsem zásadně proti jakémukoliv narušování soukromí bez soudního příkazu. Nechápu, proč bych měla k sobě pustit někoho, koho nechci. Poradce chovu si zvu z vlastní vůle na kontrolu vrhu, ale jiné vnucené kontroly odmítám.

5.5.2016 11:26

Čipnu, zaregistuju, dostanu slevu na poplatek obci a hřejivý pocit. mně to stačí. kdo nezaregistuje, má k tomu důvod. a jo, největší problém bude v kontrole. uspání je na mě moc. ale mého psa nikdo neuspí, já si své plním.
zákonů máme milion, ani nejsou potřeba nové až na ty čipy, ale kdo se jimi řídí, že. a kdo je jak moc ochotný právo vymáhat. jakou pokutu dostanu za 200km/h tady a jinde ?
tresty jsou zkrátka ubohé. týrání, řidiči, zloděje na mém pozemku nemůžu zfackovat...
přístup usa se mi líbí. je to třeba.

5.5.2016 14:25

Nevím, jak u vás, ale v naší MČ částka vybraná na poplatcích za psa tvoří maximálně 1/15 vynaložených prostředků, co jsem to naposledy počítala.

5.5.2016 14:44
koňadra

XXX.XXX.128.31

conie napsal(a):
Mám právě těch 5 fen, z toho 3 babči nad 8 let,1 chovnou fenu v produktivním věku a 1 štěně. Mám CHS, takže odchovy pod kontrolou, čipované. Nemám vůbec co skrývat, ale jsem zásadně proti jakémukoliv narušování soukromí bez soudního příkazu. Nechápu, proč bych měla k sobě pustit někoho, koho nechci. Poradce chovu si zvu z vlastní vůle na kontrolu vrhu, ale jiné vnucené kontroly odmítám.

Souhlas. Mám vždy několik fen, všechny s PP, mám CHS, takže vše registrované. Nevidím důvod, proč by mně měl ještě někdo kontrolovat? Všichni, co ode mne mají štěně, viděli jak psy chovám, totéž další chovatelé, kteří mne kdy navštívili, kdyby to nebylo v pořádku, jistě by mne už dávno někdo udal.
Nesmyslné kontroly budou jen další buzerace na ty, co mají řádné evidované chovy a žádnou kontrolu nepotřebují, a ti, na které to bylo míněno především, se tomu zase vyhnou. Množitelé bez PP odchovávají desítky psů po stodolách a ve sklepech, podobně jako někteří pěstují marijánku, a na koho se přijde? Úplně náhodou či na udání sem tam na někoho.

5.5.2016 14:57

A já si zase myslím, že ten kdo si pořídí zvířata, musí s nějakým omezením počítat. Když se vrátím k těm kozám...Když jsem se pro kozy rozhodla, přečetla jsem legislativu a kozy pořizovala s tím, že ji dodržím. Měla jsem volbu - dodržet legislativu, nebo riskovat případný postih. Nebo kozy nepořzovat.
Musela jsem dodat i přesný výpis katastrální mapy se zakresleným chlívkem.
Tak ten, kdo drží psy ve stodole, dodal by mapu se zakreslenou stodolou...Ti, co mají psa v posteli by asi postel malovat nemuseli, jen by napsali "doma".
A hlavně by byla páka pro kontroly. Myslím, že zapsané chov. stanice by neobtěžovali, měli by dost jiných kontrol.
Problém je taky v tom, že z minulých režimů má u nás udavačství neblahou nálepku. Ale je rozdíl mezi udavačstvím a oprávněnou stížností.

5.5.2016 15:29
lev

XXX.XXX.253.186

Zase to akorát odnesou organizovaní chovatelé. Nebo si myslíte, že ti chudáci v kravínech a podobných vysloužilých zemědělských objektech někdy chodí ven ? A pokud chodili do výběhů, tak přestanou. Zapadlé vesnice, zapadlé objekty a nikdo neví, co tam je. Ideální pro množky. Ti ze sklepů taky ven nechodí. tak kdo je uvidí ? Jediná šance - chytat převozce a mařit prodeje.

5.5.2016 15:47

Hodně pomůžeme, když budeme litovat chovky. snad nemají co skrývat a je jich tolik, že se fakt nebudou kontrolovat 5x ročně. možná vůbec. ty registrované jsou.
pokud bude policie nebo svs ochotná vlézt do objektu kde řve 50 psů dnem i nocí, tak ať má na to právo, ať něco dělá.
neříkejte mi, že kdo má 20 psů, tak se jim věnuje. pokud ano, nemá problém ukázat jak perfektně se jeho svěřenci mají.
nekontroly ukázaly již dost. nejsme schopni bez nich existovat, to ukazují množky i pp chovy. nebo ty problémy tady nejsou ? jsou obří.
opravdu tomu dost pomůže, když budeme říkat néééé tohle je k ničemu.

5.5.2016 16:23
koňadra

XXX.XXX.128.31

A já si zase myslím, že ten kdo si pořídí zvířata, musí s nějakým omezením počítat. Když se vrátím k těm kozám...Když jsem se pro kozy rozhodla, přečetla jsem legislativu a kozy pořizovala s tím, že ji dodržím. Měla jsem volbu - dodržet legislativu, nebo riskovat případný postih. Nebo kozy nepořzovat.
Musela jsem dodat i přesný výpis katastrální mapy se zakresleným chlívkem.
Tak ten, kdo drží psy ve stodole, dodal by mapu se zakreslenou stodolou...Ti, co mají psa v posteli by asi postel malovat nemuseli, jen by napsali "doma".
A hlavně by byla páka pro kontroly. Myslím, že zapsané chov. stanice by neobtěžovali, měli by dost jiných kontrol.
Problém je taky v tom, že z minulých režimů má u nás udavačství neblahou nálepku. Ale je rozdíl mezi udavačstvím a oprávněnou stížností.

Ano, kozy, ovce, krávy… musí mít známky už od 1 ks. Jenže ty jsou většinou vidět, inspektoři (prý) jezdí po ČR a vidí-li venku neoznačený dobytek, dělají kontrolu, rozdávají pokuty. Ale neznám nikoho, kdo by tu pokutu dostal, tak nevím, jak to funguje. Fakt je ale ten, že v mém okolí neregistrovaná zvířata nevidím. Kdo ale uvidí ty chudáky psy ve sklepech a stodolách? Jací inspektoři to budou kontrolovat?
Nedělat nic je špatně, ale vymýšlet další bič, který stejně nepostihne ty pravé, je také špatně. Já myslím, že největší problém je ten, že lidi takové psy stále kupují a kupují. Kdyby nekupovali, nikdo by neměl důvod je množit (ne chovat, ale množit) a bylo by po problému.
Na udání se může sem tam provalit nějaká množárna, ale celkově to na věci nic nezmění.

5.5.2016 16:33

Ne kazdej ma usedlost na samote, stekot, zapach, inzerce, zajemci,..., vetsi mnozstvi psu prozradi.
I kdyby to melo pomoct 50% potencionalnich nebo stavajicich mnozitelu odradit, tak sem s tim. Dulezite je dat podstatne tresty a domyslet ci se zabavenymi zviraty.

5.5.2016 17:04

koňadra napsal(a):
Ano, kozy, ovce, krávy… musí mít známky už od 1 ks. Jenže ty jsou většinou vidět, inspektoři (prý) jezdí po ČR a vidí-li venku neoznačený dobytek, dělají kontrolu, rozdávají pokuty. Ale neznám nikoho, kdo by tu pokutu dostal, tak nevím, jak to funguje. Fakt je ale ten, že v mém okolí neregistrovaná zvířata nevidím. Kdo ale uvidí ty chudáky psy ve sklepech a stodolách? Jací inspektoři to budou kontrolovat?
Nedělat nic je špatně, ale vymýšlet další bič, který stejně nepostihne ty pravé, je také špatně. Já myslím, že největší problém je ten, že lidi takové psy stále kupují a kupují. Kdyby nekupovali, nikdo by neměl důvod je množit (ne chovat, ale množit) a bylo by po problému.
Na udání se může sem tam provalit nějaká množárna, ale celkově to na věci nic nezmění.

Já bych přitvrdila. Povinná registrace, čipování štěňat a kupec by přeregistroval na základě kupní smouvy. Za psa bez čipu a bez smlouvy pokuta s hrozbou zabavení, protože nový majitel by nemohl prokázat, že pes je jeho. Pokud by pak probíhaly kontroly, tak by měli množitelé zatraceně ztíženou situaci s poptávkou.

Sam 90210

5.5.2016 17:08
Sam 90210

XXX.XXX.148.220

koňadra napsal(a):

Já má registrované hospodářství 8 let za tu dobu jsem měla kontrolu 2x, vždy se předem ohlásili, než přijeli dodělalo se co je třeba, proběhlo to v pohodě, ale opravdu to celé nijak příjemné nebylo, už jen ta nervozita zda je všechno v pořádku, zda jsme na něco nezapomněli, neumím si představit že by někdo takhle kontroloval i psy.Soused má také hospodářství a za 30 let neměl ani jednu kontrolu, to chová něco registrovaně něco ne. Množírny ve sklepě to nevyřeší, jsou skryté, na ně se dá přijít hlavně udáním, takové chovy navíc nejspíš ani neinzerují na webech ale všechno to dávají svým odběratelům do výkupu a končí v zahraničí, četla jsem že jedna taková dodávka má cenu 400 000 ? Velmi slušný byznys. Zabránit výkupům pašovat štěňata ze země, zabrání to i množirnám chovat dál, nebudou mít takový odběr a když budou inzerovat na českých stránkách, kupovat to čeští zájemci, dřív nebo později se to na takovou množírnu provalí.

5.5.2016 19:11
LájošM

XXX.XXX.14.251

Veterinární správa není kolikrát schopná ani odebrat vyloženě týraná zvířata.
Žádná registrace množení nezabrání. Jak už někdo psal, když jsou psi naskládání ve stodole, žádná kontrola na ně nemůže, nikdo není povinen nikoho na svůj pozemek pustit. A i kdyby jim někdo dokázal, že prodávají štěňata, stačí říct, že mají jen 4 feny. Nebo prodávají štěňata někomu jinému. Zákony jsou tu bezzubé.
A zas jsme u toho, že nejúčinnější by bylo nekupovat psy bez PP. Ale lidi jsou tak tupí a pořád dokola budou obhajovat bezhlavé množení, protože jich se to přece netýká a jim se to stát nemůže. Kam tedy ty tisíce psů jdou? Nad tím se už nezamyslí.

5.5.2016 19:23

..."nikdo není povinen nikoho na svůj pozemek pustit."... V tomhle nemáte pravdu ( viz příspěvek SAM...), pokud máte 2 kozy musíte kontrolu na svůj pozemek pustit - je na to zákon. Proč by to nemohlo jít i u psů ? Nevěřím tomu, že o stodole plné psů nikdo neví. Jak někdo píše, puch, štěkot takovou stodolu brzy prozradí. A takové pustiny, aby o "zařízení" nikdo nevěděl, tak ty v Čechách nejsou.

5.5.2016 19:27

Každá množka fakt nemá stodolu. představte si, jsou i v paneláku, někde dokonce na zahradě všem na očích.
znáte takové to: "slyšel jsem za dveřmi plakat dítě, tak jsem je vyrazil" a našel mrtvolu, drogy...a tady u nás převážně štěňata. proč by to nešlo ? co je mi do toho, že zrovna prodává někomu jinému ? jsou registrovaní a ok ? fajn. nejsou ? odebrat. kastrace. uspat.
komu doopravdy bude vadit kontrola luxusních vymazlených štěníčků s výbavičkou na cestu a papáníčkem royal canin starter do začátku ?
kdo chce hledá způsob...kdo nechce...
proč se musí tak řešit koza, prase, ale pes, který není věc...tam se hledá výmluva.

Sam 90210

5.5.2016 20:57
Sam 90210

XXX.XXX.148.220

..."nikdo není povinen nikoho na svůj pozemek pustit."... V tomhle nemáte pravdu ( viz příspěvek SAM...), pokud máte 2 kozy musíte kontrolu na svůj pozemek pustit - je na to zákon. Proč by to nemohlo jít i u psů ? Nevěřím tomu, že o stodole plné psů nikdo neví. Jak někdo píše, puch, štěkot takovou stodolu brzy prozradí. A takové pustiny, aby o "zařízení" nikdo nevěděl, tak ty v Čechách nejsou.

Když jste si registrovala hospodářství musela jste jim tam poslat i výpis katastrální mapy se zakresleným chlívkem, ten chce kontrola také vidět pokud tam máte zvíře, nevím jak je to v zákoně ale myslím že se to bere jako chlívek/stáj a né obytná místnost, čili teoreticky mít v obýváku na černo schovaného před kontrolou koně, kdyby nezařehtal kontrola tak nemá důvod mi lézt do baráku a prohledávat to tam a bez policie mi nemůže překročit práh dveří. Tedy kdybych měla doma 10 čivav a množila na nich o sto šest, venčili by se někde na zakrytý dvůr, nebo na psí wc doma, nikdo o nich nebude vědět tak do domu mi kontroloři nepolezou (bez podezření a asistence policie nemohou) a zjistí tak houby.Kontrolu ve svém zájmu musíte pustit na pozemek a okolí, ale do baráku (tam kde spíte, žijete) vstoupit nemohou.

5.5.2016 21:18
LájošM

XXX.XXX.14.251

Když kontrolu nepustíte sám, kozy nemáte registrované, tak vám na pozemek kontrolor vniknout nesmí. Musel by mít vážný důvod a ještě by kolem toho muselo být plno papírování. Proto taky vždy je takový problém s dokumentací týraných hospodářských zvířat, pokud nejsou vidět z veřejných pozemků. A i tak je pak kolem toho milion papírů.
Na puch a štěkot by samozřejmě musela přicházet opakovaná udání na policii, hygienu atd., pokud ale nenaznají, že toto sousedy obtěžuje, opět s tím nic neudělají. Oni ti chudáci psi prý ani kolikrát hluk nedělají, bývají v takovém stavu, že na to ani nemají sílu smajlík

5.5.2016 21:36
brebera

XXX.XXX.31.114

Ono je rozdíl pozemek a dům. Do domu, kde bydlíte, kontrola nesmí.
Tak by mě zajímalo, jak by to dělali - jestli by člověk musel gaučáky vyhnat do kotce, aby tam mohla kontrola
Jako třeba já si svého soukromí cením a uvnitř domu bych žádné kontroly nechtěla. Ale fandím tomu, aby se zavedlo povinné čipování a registrace.

5.5.2016 21:41

Hlavně asi jde o to co BUDE platit, ne co platí teď. a teď to nefunguje.

Přidejte reakci

Přidat smajlík