Agresivní chování 5měsíčního štěněte minibulteriéra

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kubajz10

12.5.2016 12:21
Kubajz10

XXX.XXX.109.213

Dobrý den,
chtěl bych poprosit o jakoukoliv radu či nápad, jak si poradit s tímto problémem →

Máme doma 5 měsíční fenku minibulteriérku, vše probíhalo báječně, strašně rychle se naučila čůrat a kadit venku, doma pouze minimálně. Vše ráda kousala a dodnes kouše, ale to je normální. Od malička jsme ji sahali do misky s jídlem a nebyl s tím problém, v klidu jedla dál i s naší rukou v misce. Jenže cca před třemi týdny ležela ve svém pelechu a přítelkyně procházela kolem a z ničeho nic na ni začala vrčet a pak i vyjela. Mysleli jsme si, že ji něco trápí, tak jsme to moc neřešili, jenže pak začla vyjíždět i u misky s jídlem. Cca 3 dny zpět jsem ležel v posteli, spali jsme s Lilly spolu a usnula mi na hlavě, po cca hodině jsem se probral, chtěl jsem vstát a Lilly začla vrčet a chtěla po mně vyjet, naštěstí už jsem byl ve střehu a zabránil jsem tomu. Ale přítelkyni už prokousla prst, když seděla pod věšákem s bundama, jedna bunda spadla, přítelkyně ji chtěla sebrat a ona bez varování jí vyjela po ruce. Po každém takovém excesu, kdy začne na nás vrčet a nebo vyjede, tak během chvilky většinou ke mně přiběhne, vrtí ocáskem jak blázen a chce ke mně, abych ji vzal a hladil. Toto vše se děje pouze doma, ještě se nám venku nestalo, aby na nás nebo někoho cizího, nebo jiného psa zavrčela či vyjela. Venku s ní mohu dělat cokoliv a je úžasná, ale doma se mění něco hrozného. Dnešní ráno bylo extrémní, kdy vrčela, kudy chodila. V pelechu když šla přítelkyně okolo, pak přišla ke mně k posteli a začla vrčet, přítelkyně se pak oblékala u skříně, Lilly se přišla pomazlit a pak začla najednou vrčet... Děkuju za každou rozumnou radu nebo nápad.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.5.2016 12:25

Je to miminko. Někde jste si zadělali na problém. Vaší fenu neznám ale podle toho co popisujete se vás asi bojí.Proč jí saháte do misky když žere ? Proč spíte se psem v posteli a dokonce ho máte na hlavě ?

12.5.2016 12:40

Něco jste podělali, řekla bych, že ve vás nemá důvěru a neustálně je napnutá, co se bude dít ( spadnutá bunda - sáhnutí =útok a procházení okolo ní to samé. Budete muset začít od začátku navázat s ní vztah a hlavně důvěru vybudovat, žádná buzerace u krmení a ani žádná jiná hloupá buzarace doma.

12.5.2016 12:46

Plus zavést pravidla, psa mazlím já pouze pokud chci s ne že pes sám přicourá a vynucuje si mazlení a ten pelech ji dejte někam, kde nebude na očích a bude mít klid.

12.5.2016 13:07
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Neumím si představit, že by pětiměsíční štěně, které bude vyrůstat v harmonickém prostředí, mělo důvod vrčet, takže jak bylo řečeno - někde u vás je chyba. Jaká to moc poznat nejde - krom toho sahání do misky. proč to? Nikdy jsem žádnému ze psů do misky nějak cvičně nesahala. Naopak vědí, že moje ruka znamená to, že jim do tý misky max. něco připadne. Pokud mi pes důvěřuje -a tom to celé je - nemá důvod na mě hlučet. Mluvím teď o psu, kterého mám od štěněte a ne psa, kterého jsem si přivedla z neznámých podmínek domů a který může mít něco za sebou. Pokud i hučí štěně - hned poté, co jsem ho přinesla domů, směřuje mi to k tomu, že si musel svou dávku krmení vybojovávat mezi sourozenci. A to mě pak nasměřuje k tomu, abych mu ukázala, že nemá důvod se o svou misku bát. Odhaduju, že to je váš první pes a jako neznalí se držíte toho, co jste někde načetli. Chtělo by to změnit přístup. Víte žádný z našich psů s námi nespí v posteli/doma, na chalupě je to jiné, tam je gauč na kterém se povalujeme hromadně/, a já jim taky na jejich pelech nelezu, ale na druhou stranu jim nikdo nesahá do misky, mají klid na svoje žrádlo (stejně tak jako chci já, abych měla klid na svoje jídlo). Víte pes potřebuje jasný a srozumítelný pevný jízdní řád, který budou dodržovat obě strany, ale také laskavou ruku, která toho psa povede. Ta laskavá ruka je ale zároveň důsledná. Což se vůbec nevylučuje. Zvlášť u malého štěněte není těžké mantinely nastavit a trvat na nich. Najděte si ve svém okolí někoho zkušeného, kdo vám poradí.

12.5.2016 13:08

"Od malička jsme ji sahali do misky s jídlem a nebyl s tím problém, v klidu jedla dál i s naší rukou v misce"
tak tohle je poměrně spolehlivé "zadělávátko" výše uvedeného problému...

A rada či nápad - jak už padlo a já to napíšu ještě jinak - začněte ji učit a vést, přičemž to znamená, že ji budete ukazovat, co MÁ dělat a za splnění = odměna, a budete jí stanovovat nějaká pravidla. Ona ta pravidla pro psa znamenají jistotu = pes ví, co má dělat a nemá pak důvod se v podstatě bránit. S psicí cvič cvič a cvič, nechť se za prvé domluvíte (ty slovy, ona činy), bude zvyklá na režim ty po ní něco chceš a ona to plní a bude zaměstnaná, aneb "kdo si hraje, nezlobí".

Já bych např :
"ležela ve svém pelechu a přítelkyně procházela kolem a z ničeho nic na ni začala vrčet a pak i vyjela"
už když bych se k tomu pelechu blížila, dala bych povel "lehni" či "místo", u pelechu ji pochválila a odměnila a šla dál...třeba

"Ale přítelkyni už prokousla prst, když seděla pod věšákem s bundama, jedna bunda spadla, přítelkyně ji chtěla sebrat a ona bez varování jí vyjela po ruce"
tož nejdřív opět povel (lehni,. sedni, ke mně, místo, vypadni...) pochvala, odměna, vemu bundu a jdu

neboli - dřív než ona se "začne bránit" ji ty/přítelkyně řekněte, co má udělat = veďte ji (a klidně a doslova na každém kroku). Vy jako lidi musíte být aktivní a ne až reagovat na její reakce.

12.5.2016 13:08

Zrzavci napsal(a):
Neumím si představit, že by pětiměsíční štěně, které bude vyrůstat v harmonickém prostředí, mělo důvod vrčet, takže jak bylo řečeno - někde u vás je chyba. Jaká to moc poznat nejde - krom toho sahání do misky. proč to? Nikdy jsem žádnému ze psů do misky nějak cvičně nesahala. Naopak vědí, že moje ruka znamená to, že jim do tý misky max. něco připadne. Pokud mi pes důvěřuje -a tom to celé je - nemá důvod na mě hlučet. Mluvím teď o psu, kterého mám od štěněte a ne psa, kterého jsem si přivedla z neznámých podmínek domů a který může mít něco za sebou. Pokud i hučí štěně - hned poté, co jsem ho přinesla domů, směřuje mi to k tomu, že si musel svou dávku krmení vybojovávat mezi sourozenci. A to mě pak nasměřuje k tomu, abych mu ukázala, že nemá důvod se o svou misku bát. Odhaduju, že to je váš první pes a jako neznalí se držíte toho, co jste někde načetli. Chtělo by to změnit přístup. Víte žádný z našich psů s námi nespí v posteli/doma, na chalupě je to jiné, tam je gauč na kterém se povalujeme hromadně/, a já jim taky na jejich pelech nelezu, ale na druhou stranu jim nikdo nesahá do misky, mají klid na svoje žrádlo (stejně tak jako chci já, abych měla klid na svoje jídlo). Víte pes potřebuje jasný a srozumítelný pevný jízdní řád, který budou dodržovat obě strany, ale také laskavou ruku, která toho psa povede. Ta laskavá ruka je ale zároveň důsledná. Což se vůbec nevylučuje. Zvlášť u malého štěněte není těžké mantinely nastavit a trvat na nich. Najděte si ve svém okolí někoho zkušeného, kdo vám poradí.

Přesně

12.5.2016 13:09
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Plus zavést pravidla, psa mazlím já pouze pokud chci s ne že pes sám přicourá a vynucuje si mazlení a ten pelech ji dejte někam, kde nebude na očích a bude mít klid.

Proč by se pes nemohl přicourat a říct si sám o mazlení? Já osobně jsem ráda, když se některý z nich přišmajchluje, zabodne mi hlavu do klína a mudlá se a hučí si. Proč by nemohl, tomu nerozumím.

12.5.2016 13:11

Ještě dodatek - dala bych jí permanentně couračku, abych s ní v případě potřeby mohla manipulovat a nemusela na ni šahat.

"Po každém takovém excesu, kdy začne na nás vrčet a nebo vyjede, tak během chvilky většinou ke mně přiběhne, vrtí ocáskem jak blázen a chce ke mně, abych ji vzal a hladil. "

tohle ale není nějaké primární mazlení, ale takové ujištění se, že je mezi vámi všechno v pořádku (a neber to, jako že se ti omlouvá, že se cítí provinilá... na tohle je expert můj pastevec, který, když se na něj fakt zlobím, tak jukne zprava, jukne zleva a přiletí mi zabořit hlavu do břicha s výrazem "že mě máme všichni rádi ?!").

12.5.2016 13:12

Zrzavci napsal(a):
Proč by se pes nemohl přicourat a říct si sám o mazlení? Já osobně jsem ráda, když se některý z nich přišmajchluje, zabodne mi hlavu do klína a mudlá se a hučí si. Proč by nemohl, tomu nerozumím.

Neříkám, že by nemohl, ale pokud si fena navykne na režim"pokaždé když přijdu mě budou mazlit", tak to taky dobré není.

12.5.2016 13:15
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Neříkám, že by nemohl, ale pokud si fena navykne na režim"pokaždé když přijdu mě budou mazlit", tak to taky dobré není.

Hm, přemýšlím nad tím...je pravda, že když nemám čas, tak je jen tak drbnu a pošlu třeba na místo, nebo tak. A přijde mi to normální. Ale když čas mám, (a nebo si ho udělám) je fučik, kdo začne. Tak v tomhle nevím, no. Já za sebe to nehrotím.

12.5.2016 13:21

Zrzavci napsal(a):
Hm, přemýšlím nad tím...je pravda, že když nemám čas, tak je jen tak drbnu a pošlu třeba na místo, nebo tak. A přijde mi to normální. Ale když čas mám, (a nebo si ho udělám) je fučik, kdo začne. Tak v tomhle nevím, no. Já za sebe to nehrotím.

Já to taky nehrotím, u nás v rodině všichni znají mnou daný povel "odejdi" a pokud jsou otravní a stačí vyslovit a pes mizí jak pára nad hrncem, proto jsem psala o těch pravidlech.

12.5.2016 13:59
conie

XXX.XXX.206.202

Zrzavci napsal(a):

Jenže jste zkušený pejskař, my si můžeme dovolit stanovovat pravidla individuálně, protože víme co a jak. U laiků začátečníků to může být jinak. Znám totiž případ, že si pudlík vynucoval mazlení i citelným kousnutím a tyranizoval tím svoje páníky důchodového věku. Takže chápu tu radu, že čas mazlení určuje pán. Sahání do misky je kapitola sama pro sebe, ale tu bylo řečeno, je to prostě o důvěře a o vzájemném vztahu člověk - pes. Nikdy jsem neměla a nemám problém, když potřebuji z nějakého důvodu sáhnout psům do misky, odebrat cosi z tlamy apod. Ale nikdy jsem to s nimi nijak netrénovala, prostě by mě ani nenapadlo, že by můj pes mohl proti tomu protestovat. Chce to vážně nastavit mantinely, pravidla jednání se psem a dodržovat je. Odkud jste, třeba vám poradíme, na koho se obrátit?

Kubajz10

12.5.2016 15:31
Kubajz10

XXX.XXX.109.213

Abych to tedy vzal tak nějak popořadě.

1) to že momentálně vrčí u misky s jídlem nás trápí úplně nejméně, to že jsem ji tam strkal dříve ruce byla asi má blbost, chtěl jsem, aby si zvykla, že může nastat situace, že ji budu chtít z nějakého důvodu vzít něco co bude zrovna jíst, tak aby s tím neměla problém

2) na spaní v jedné posteli je x názorů, já jsem byl od začátku proti, ale bydlíme v garsonce a Lilly je splněné přání přítelkyně, takže když jsem nebyl večer doma, naučili se spolu spát v posteli a nakonec jsem si na to i já zvykl, že prostě kolem 3h ranní přicupitá z pelechu a spí s náma v posteli

3) nemá k nám důvěru? proč by ale jeden den dokázala být úplně normální a druhý den dělá, jako bychom jí bůh ví jak ubližovali? Proč to dělá jen doma? Včera večer mi olíže celý obličej, když jsme spolu blbnuli a ráno na mě vrčí? Co se změnilo za tu dobu, když jsme spali?

Je to docela deprimující, když ji člověk dává maximální pozornost, lásku atd. a pak se děje toto...

Jsme z Karlových Varů.

12.5.2016 15:53

Moja si tiež chráni žrádlo, veci, miesto v koterci, ale iba pred psami. Je to normálne, ale keď jej siahnem do misky, tak nikdy nebol žiadny problém. Nemá dôvod vrčať. Musíte začať s výchovou kým je ešte šteňa, lebo keď si toto dovoľuje ako 5-mesačné šteňa, tak čo bude robiť v dospelosti, potom vám prerastie cez hlavu. Určite by som začal s tým, že by som jej nedovolil spať s vami v jednej posteli, mala by mať oddelené miesto a svoj pelech. Pozeral som video Caesara Milana a riešil tam aj problémy, keď majiteľa pohrýzol pes, keď mu dal ruku do misky. Potom to riešil tak, že psovi dával do misky nejaký čas umelú ruku a keď ju pes nepohrýzol, tak ho odmenili. Pes si na ruku zvykol a po tomto výcviku bol pes ako vymenený. Skúste to niekde pohladať na youtube.
https://www.youtube.com/watch?v=9ihXq_WwiWM.

12.5.2016 16:16

Moja si tiež chráni žrádlo, veci, miesto v koterci, ale iba pred psami. Je to normálne, ale keď jej siahnem do misky, tak nikdy nebol žiadny problém. Nemá dôvod vrčať. Musíte začať s výchovou kým je ešte šteňa, lebo keď si toto dovoľuje ako 5-mesačné šteňa, tak čo bude robiť v dospelosti, potom vám prerastie cez hlavu. Určite by som začal s tým, že by som jej nedovolil spať s vami v jednej posteli, mala by mať oddelené miesto a svoj pelech. Pozeral som video Caesara Milana a riešil tam aj problémy, keď majiteľa pohrýzol pes, keď mu dal ruku do misky. Potom to riešil tak, že psovi dával do misky nejaký čas umelú ruku a keď ju pes nepohrýzol, tak ho odmenili. Pes si na ruku zvykol a po tomto výcviku bol pes ako vymenený. Skúste to niekde pohladať na youtube.

To je tak prasácký video, že jsem ho ani nedokoukala ! Zadavateli, to určitě nezkoušejte !
Vždyť ten pes se bojí do nabízené misky strčit nos a když se konečně odváží, tak mu tam Milan zase vleze a když si misku brání, tak ho praští !
Chudák pes !
Jestli tohle lidi sledují ( jakože asi ano ), tak se nedivím, že je tolik nervozních, labilních, vrčavých a kousavých psů. Lidi neblbněte !

12.5.2016 16:27

To je tak prasácký video, že jsem ho ani nedokoukala ! Zadavateli, to určitě nezkoušejte !
Vždyť ten pes se bojí do nabízené misky strčit nos a když se konečně odváží, tak mu tam Milan zase vleze a když si misku brání, tak ho praští !
Chudák pes !
Jestli tohle lidi sledují ( jakože asi ano ), tak se nedivím, že je tolik nervozních, labilních, vrčavých a kousavých psů. Lidi neblbněte !

Nechcel som dať ako príklad práve toho konkrétne video, ale je tam pár videí, ktoré stojí za to si pozrieť.

12.5.2016 16:48
Terven

XXX.XXX.110.147

Nějak mi nedochází, co si všichni chtějí dokazovat strkáním rukou do psích misek. To je dobré k čemu? Důkaz čeho? Pes, který tam ruku snese, není agresivní, není dominantní?
Koni taky nestrkám ruce do žlabu, abych ho ujistila, že já tady velím.
Myslím, že pes, kterému nikdo nemá potřebu z výchovných důvodů cpát pracky do misky, nemá důvod na případnou ruku v misce vrčet.
Psům jsem do misek nikdy nesahala, maximálně, když jsem tam chtěla něco přihodit, jak už tu někdo psal.
A jsem přesvědčená, že všechny ty buzerace štěňat, které mají zajistit, aby pes v dospělosti "nepřerostl přes hlavu", zajistí leda pravý opak. Štěně začne být nervózní, bojí se trestu, bojí se udělat chybu. Odtud už jenom krůček k agresi.
Dnes jsem viděla za naším domem chlapa cca 50-60 let, měl čerstvě donesené štěně nějakého ohaře. Moje puberťačka o kus dál dělala zběsilé kruhy kolem jiného psa, štěňátko na to pochopitelně zíralo a nevěnovalo se majiteli. A schytalo několik výchovných ran vodítkem. Bylo mi ho líto - páníček se holt někde poučil a buduje si alfa pozici.

12.5.2016 17:19
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Terven napsal(a):
Nějak mi nedochází, co si všichni chtějí dokazovat strkáním rukou do psích misek. To je dobré k čemu? Důkaz čeho? Pes, který tam ruku snese, není agresivní, není dominantní?
Koni taky nestrkám ruce do žlabu, abych ho ujistila, že já tady velím.
Myslím, že pes, kterému nikdo nemá potřebu z výchovných důvodů cpát pracky do misky, nemá důvod na případnou ruku v misce vrčet.
Psům jsem do misek nikdy nesahala, maximálně, když jsem tam chtěla něco přihodit, jak už tu někdo psal.
A jsem přesvědčená, že všechny ty buzerace štěňat, které mají zajistit, aby pes v dospělosti "nepřerostl přes hlavu", zajistí leda pravý opak. Štěně začne být nervózní, bojí se trestu, bojí se udělat chybu. Odtud už jenom krůček k agresi.
Dnes jsem viděla za naším domem chlapa cca 50-60 let, měl čerstvě donesené štěně nějakého ohaře. Moje puberťačka o kus dál dělala zběsilé kruhy kolem jiného psa, štěňátko na to pochopitelně zíralo a nevěnovalo se majiteli. A schytalo několik výchovných ran vodítkem. Bylo mi ho líto - páníček se holt někde poučil a buduje si alfa pozici.

Psům jsem strkala ruce do misky od mala, brali to jako normální věc a naučili se misky nebránit, dokonce ani před druhým psem, ani před psem na návštěvě. Samozřejmě to nedělám stylem, hele, strkám ti ruce do misky, co ty na to?!?", ale normálně jsem jim tam sem tam potřebovala něco promíchnout, nebo třeba když nimrali a nechtěli zeleninu, vybírala jsem jim kousky masa:, hele masinko, sněz alespoň tohle teda" Jak už někdo psal, může nastat situace, že z misky potřebuju něco vzít a pokud na to pes nebude zvyklý a majitel na jeho reakce, bude se pak možná divit..

12.5.2016 17:39

A sedmého dne psík si řekl: byt je můj, pán je můj.
lidi, dělejte se mnou něco, nudím se, nevedete, povedu to sám. dávám vám tolik signálů a nic. až jsem musel kousnout. to je ale divný druh štěňátek. já zavrčím, ona se leknou, už čekají, co zas udělám, já bych i něco jiného dělal, leč, nikdo mi neřekl co.
počkejte až půjdu do psího parku, povím pajdovi a ťapce jak umím vychovávat štěně/pána a štěně/paní v mém 1+1, to budou zas čubrnět, vždy je mé příhody rozveselí, mně je jich líto, víte, protože oni musí poslouchat ta divná velká štěňata.

12.5.2016 18:02
scylla

XXX.XXX.150.32

CM nedoporučujte a už vůbec ne takovéíhle hlouposti.

12.5.2016 18:04
scylla

XXX.XXX.150.32

Kubajz10 napsal(a):
Dobrý den,
chtěl bych poprosit o jakoukoliv radu či nápad, jak si poradit s tímto problémem →

Máme doma 5 měsíční fenku minibulteriérku, vše probíhalo báječně, strašně rychle se naučila čůrat a kadit venku, doma pouze minimálně. Vše ráda kousala a dodnes kouše, ale to je normální. Od malička jsme ji sahali do misky s jídlem a nebyl s tím problém, v klidu jedla dál i s naší rukou v misce. Jenže cca před třemi týdny ležela ve svém pelechu a přítelkyně procházela kolem a z ničeho nic na ni začala vrčet a pak i vyjela. Mysleli jsme si, že ji něco trápí, tak jsme to moc neřešili, jenže pak začla vyjíždět i u misky s jídlem. Cca 3 dny zpět jsem ležel v posteli, spali jsme s Lilly spolu a usnula mi na hlavě, po cca hodině jsem se probral, chtěl jsem vstát a Lilly začla vrčet a chtěla po mně vyjet, naštěstí už jsem byl ve střehu a zabránil jsem tomu. Ale přítelkyni už prokousla prst, když seděla pod věšákem s bundama, jedna bunda spadla, přítelkyně ji chtěla sebrat a ona bez varování jí vyjela po ruce. Po každém takovém excesu, kdy začne na nás vrčet a nebo vyjede, tak během chvilky většinou ke mně přiběhne, vrtí ocáskem jak blázen a chce ke mně, abych ji vzal a hladil. Toto vše se děje pouze doma, ještě se nám venku nestalo, aby na nás nebo někoho cizího, nebo jiného psa zavrčela či vyjela. Venku s ní mohu dělat cokoliv a je úžasná, ale doma se mění něco hrozného. Dnešní ráno bylo extrémní, kdy vrčela, kudy chodila. V pelechu když šla přítelkyně okolo, pak přišla ke mně k posteli a začla vrčet, přítelkyně se pak oblékala u skříně, Lilly se přišla pomazlit a pak začla najednou vrčet... Děkuju za každou rozumnou radu nebo nápad.

Dobře jste jí otravováním u jídla naučili, že má důvod si před vámi věci hlídat. Učte výměny a přidávejte do misky jídlo, nijak jí u jídla neotravujte.

12.5.2016 18:05

scylla napsal(a):
CM nedoporučujte a už vůbec ne takovéíhle hlouposti.

Keď nie CM, tak potom aký máte názor na Desenského?

12.5.2016 18:09
tapina

XXX.XXX.11.218

Napíšu možná něco dost zcestného, ale nedá mi to. Abych mohla k tomu Vašemu případu něco říct, musela bych to vidět. Takhle popis - něco vidíte Vy, něco by viděl někdo jiný. Nevím. Fakt nevím.

Nemůže to být taková tvrdší lovecká hra?
Myslíte, že na Vás fakt vrčí zle? Že kousnutí bylo "zlé kousnutí"? Ano já vím, říká se, že by pes neměl kousal a neměl na páníka vrčet, jenomže kdo mu to vysvětlil.
Například. Ta naše je přebornice v různých modalitách vrčení, brumlání, bublání a hudrání. Neznalé, ač "znalce psů" to značně vyvádí z míry. Čím víc je dotyčný vyvedený z míry, tím víc se ho snaží ukonejšit hlubokým brumláním a když to nezabírá, má tendence, "co je, vždyť já jsem tak hodná" se na něj navalit nebo nejradši by mu skočila až na hlavu a olízala obličej. Ano. Nevychovaný pes. Držet hubu a být v pelechu by měla.
Jako štěně, úplně malé, jsem z ní byla vyplesklá - ona vůbec nekousala, do rukou, nohavice ji nezajímaly. Jenom tak chodila a broukala si. Kousala svěřené uzlíky a gumáky, řádila s kocourem, ale vše s něžností. Kolem půl roku se to otočilo. Kolem půl roku, kdy třeba předchozí pes z tohohle už byl dávno vyrostlý. Měl už jiné "starosti", tou dobou. Začala štipkat. Začala honit ptáky. Začala doma demolovat manželovy drahocennosti. Vše přešlo, bez nějakých omezení, zbytečného stresování ohledně vyhánění, povelování - zvýšili jsme aktivity a přesto - to demolování jí vydrželo docela dlouho. Ale ze dne na den nic. Manžela venku tak do dvou let neposlouchala vůbec. Občas mu třeba udělala to, že ho zubama štípla do zadku. Vyrostla z toho taky. Nebo spíš - byli jsme tvrdohlavější než ona?
Minulý víkend, nevím, co ji to napadlo, si na to štipkání vzpomněla. I psi mají smysl pro humor. Ten výraz.

Kdyby to třeba u té Vaší byly jen takové hrátky, jako u té naší, je na Vás to pochopit, a vzájemně si vysvětlit, že takové hrátky ne.

12.5.2016 18:12
scylla

XXX.XXX.150.32

Keď nie CM, tak potom aký máte názor na Desenského?

Už několik let jeho práci nesleduji, nemůžu dát relevantní odpověď.

12.5.2016 18:30

"1) to že momentálně vrčí u misky s jídlem nás trápí úplně nejméně, to že jsem ji tam strkal dříve ruce byla asi má blbost, chtěl jsem, aby si zvykla, že může nastat situace, že ji budu chtít z nějakého důvodu vzít něco co bude zrovna jíst, tak aby s tím neměla problém"
za a) tohle se dělá tak, že do misky přidáváš či rovnou krmíš z ruky
za b) nevztahuj si to vrčení jenom na žrádlo - obecně se naučila, že z tvé strany může přijít i ohrožení

"2) na spaní v jedné posteli je x názorů, já jsem byl od začátku proti, ale bydlíme v garsonce a Lilly je splněné přání přítelkyně, takže když jsem nebyl večer doma, naučili se spolu spát v posteli a nakonec jsem si na to i já zvykl, že prostě kolem 3h ranní přicupitá z pelechu a spí s náma v posteli"
oba mí psi a kapku větší gramáže se mnou spí v posteli, a opravdu mi ani jeden nechce šéfovat...v tomhle jádro pudla není

"3) nemá k nám důvěru? proč by ale jeden den dokázala být úplně normální a druhý den dělá, jako bychom jí bůh ví jak ubližovali? Proč to dělá jen doma? Včera večer mi olíže celý obličej, když jsme spolu blbnuli a ráno na mě vrčí? Co se změnilo za tu dobu, když jsme spali?"
to jako myslíš, že buď 100% vrčení nebo 100%úsměv?! No ale tak to nefunguje, jistěže tě/vás řekněme, miluje, ale v některých situacích se cítí být nejistá, možná přímo ohrožená, a holt to řeší útokem...A pochop jednu věc - to, co je ohrožení a co ne, nedefinuješ ty, ale ONA! (čímž nemyslím tvou přítelkyni, ale psici)...Proč doma? Protože to je uzavřený prostor bez možnosti úniku+je to to nejdůležitější místo- "doupě" smečky...Je běžné, že konflikty mezi psy se odehrávají jenom v domácím prostředí, zatímco mimo jsou spolu v pohodě...

"Nebo spíš - byli jsme tvrdohlavější než ona?"
Samozřejmě, že psovod musí mít palici tvrdší než pes...říká se tomu důsledost!

12.5.2016 18:39

12.5.2016 19:15

Tak nevim...nějaký vrčení mého psa mě teda nerozhází...pesan třeba vrčí každou chvíli...třeba když má kostičku a někdo jde okolo, tak předvádí zlého psa, ale je to jen takové divadýlko...když mu řeknete "Jééé, ty jsi ale zlej pejsek a máš kostičku viď?" tak vrtí ocasem osto šest a hlavně kost mu můžete úplně v klidu vzít...což tedy nedělám často, ale když přinese z venku do obýváku nějakej hnusanec, tak mu kost prostě vemu a odnesu ven.
On by totiž nejradši, aby ho jako někdo honil a chtěl mu jako tu kost sebrat...takže mu někdy udělám radost a hrajem na honěnou...ono je prostě vrčení a vrčení.
Takže pelech bych dala určitě někam stranou, aby si mělo štěndo kam zalézt a rozhodně by ho tam neměl nikdo rušit...když jsou to schopný pochopit děti, že pes v pelechu je tabu, tak u dospělýho by to neměl být problém.
S tou spadlou bundou a pokousáním mi to připadá jako strachová reakce...pokud bunda spadla a přítelkyně byla poblíž může si pes myslet, že to udělala přítelkyně a sáhnutí pro tu bundu si pak mohla vysvětlit jako útok a tak ze strachu kousla...ono se to těžko posoudí, když u toho člověk není...
Do misky nehrabat, ale vždy tam něco přidat...ale ne se mu neustále v misce hrabat, štěně se naučí, že vaše ruka do misky jídlo dává...což by pro něj mohlo být pozitivní.
Bohužel ta změna chování ze dne na den mi přijde zvláštní...něco se muselo změnit celkově...aby šel spát hodný pes a probudil se "netýkavý útočník" to jsem ještě neslyšela...

13.5.2016 07:22

Kubajz10 napsal(a):

1) to že momentálně vrčí u misky s jídlem nás trápí úplně nejméně, to že jsem ji tam strkal dříve ruce byla asi má blbost, chtěl jsem, aby si zvykla, že může nastat situace, že ji budu chtít z nějakého důvodu vzít něco co bude zrovna jíst, tak aby s tím neměla problém

2) na spaní v jedné posteli je x názorů, já jsem byl od začátku proti, ale bydlíme v garsonce a Lilly je splněné přání přítelkyně, takže když jsem nebyl večer doma, naučili se spolu spát v posteli a nakonec jsem si na to i já zvykl, že prostě kolem 3h ranní přicupitá z pelechu a spí s náma v posteli

3) nemá k nám důvěru? proč by ale jeden den dokázala být úplně normální a druhý den dělá, jako bychom jí bůh ví jak ubližovali? Proč to dělá jen doma? Včera večer mi olíže celý obličej, když jsme spolu blbnuli a ráno na mě vrčí? Co se změnilo za tu dobu, když jsme spali?

Je to docela deprimující, když ji člověk dává maximální pozornost, lásku atd. a pak se děje toto...

Jsme z Karlových Varů.

Ono je to dost těžké posuzovat na dálku když vás neznáme a psa nevidíme. Určitě to myslíte dobře ale děláte něco hodně špatně.Takhle se vám dá poradit jen netrapte psa tím že mu budete brát misku, sahat mu do ní apod. Když žere tak ho nechte v klidu. Svému psu dám na zem misku do koupelny a odejdu úplně pryč, nechám ho v klidu nažrat. ne že by na mě vrčel, ale kdybych se na něj dívala tak by nežral a pošel by mě hlady . každé zvíře je prostě jiné. Samozřejmě fena musí být naučená že jakoukoliv nežádoucí činnost na povel přeruší, ale zatím to netrénujte tak že jí saháte na misku. Když chci psovi vzít misku, nevrhnu se po ní, prostě přeruším žrádlo tím že psa přivolám./třeba/ Vysvětlete přítelkyni že pes do postele nepatří. Kupte jí pelech, dejte jí ho na zem vedle postele a naučte jí že tam je její místo, na kterém jí ovšem necháte na pokoji, když jí budete chtít mazlit nebo něco po ní chtít, jednoduše si jí přivolejte. neříkám že svého psa nepozvu občas do postele, ale na chvilku, a na povel jdi dolů okamžitě odchází a nikdy by ho nenapadlo aby do postele vzlezl sám od sebe.Feně je pět měsíců, co s ní děláte, děláte nějaký výcvik, jako má fyzickou aktivitu apod. ?čím více budete trénovat poslušnost tím lépe se fena bude chovat, ale musíte se ke psu chovat důsledně a srozumitelně. Neříkám že nikdy nesmíte psa třeba potrestat, ale po trestu musí hned následovat něco co pes udělá dobře, a za to velká pochvala a odměna. Myslím že by vám nejlépe pomohli na nějakém dobrém cvičáku, kde vás naučí jak se psem zacházet.

13.5.2016 07:27
Andrýsek3

XXX.XXX.10.103

Tak nejak nechápu, proč by pes nemohl spát v posteli, podle e to s tim problemem vubec nesouvisi, pes mi taky spi temer na hlave a je naprosto v pohode. Teď kdyz mu budou zakazovat dalsi zazitou vec tak to bude snad jeste horsi nebo ne?

13.5.2016 07:44
Iliena

XXX.XXX.168.3

Andrýsek3 napsal(a):
Tak nejak nechápu, proč by pes nemohl spát v posteli, podle e to s tim problemem vubec nesouvisi, pes mi taky spi temer na hlave a je naprosto v pohode. Teď kdyz mu budou zakazovat dalsi zazitou vec tak to bude snad jeste horsi nebo ne?

Souhlas, taky mi nejde to spaní v posteli do hlavy. I naše fena s námi spí a to ji prakticky každý večer musím říct, aby šoupla zadkem, že bych si taky ráda lehla. Já mám pocit, že je tam ještě něco co zadavatel nenapsal.

13.5.2016 07:50
Andrýsek3

XXX.XXX.24.18

Iliena napsal(a):
Souhlas, taky mi nejde to spaní v posteli do hlavy. I naše fena s námi spí a to ji prakticky každý večer musím říct, aby šoupla zadkem, že bych si taky ráda lehla. Já mám pocit, že je tam ještě něco co zadavatel nenapsal.

Me spis prijde, ze ted mu to zakazat, s vidinou, ze to problem vyresi, to akorat jeste zhorsi. Psa si do postele berou, spi s nim, hraji v posteli, najednou ho z cista jasna budou cepovat, aby nedalo ani chlup na postel a spalo samo na miste, na coz nebylo do ted zvykle, a bude z toho jeste vice zmatene, nez je ted. A ono to nic nevyresi, to ze s nima spi jako smecka (na hlave) mi prijde pro prohloubeni vztahu v pohode. Taky si myslim, ze ten problem je jinde..

13.5.2016 07:52

Andrýsek3 napsal(a):

Pes může spát v posteli, ale možná ne momentálně zadavatelův. Když s vámi bude pes spát v posteli, asi vás v té posteli nesmí omezovat, jako že hnete se, trochu do něj strčíte a on na vás bude vrčet, případně vás rafne.
Ale možná, že to štěně tím vrčením dává jen najevo : Konečně jsi vzhůru a bude nějaká akce, hurá, jdem se prát.
A nebo jen tak neskutečně rozcapený, že si opravdu uzurpuje právo sekýrovat majitele, co teď a co potom.
Asi už je to v náznacích, nebo i jasně popsáno v předchozích příspěvcích.
Bullterier není mazlík, i když je mini. Je to akční, tvrdší pes. Potřebuje akci, vyřádit, unavit, poprat se ( s majitelem ve hře - o hadr, o uzel ) a né pusinkovat a otravovat při jídle.
Majitel by měl rozpoznat hravé i když bojovné vrčení od toho nerudného - neotravuj nebo rafnu.

13.5.2016 07:57
Andrýsek3

XXX.XXX.24.18

Pes může spát v posteli, ale možná ne momentálně zadavatelův. Když s vámi bude pes spát v posteli, asi vás v té posteli nesmí omezovat, jako že hnete se, trochu do něj strčíte a on na vás bude vrčet, případně vás rafne.
Ale možná, že to štěně tím vrčením dává jen najevo : Konečně jsi vzhůru a bude nějaká akce, hurá, jdem se prát.
A nebo jen tak neskutečně rozcapený, že si opravdu uzurpuje právo sekýrovat majitele, co teď a co potom.
Asi už je to v náznacích, nebo i jasně popsáno v předchozích příspěvcích.
Bullterier není mazlík, i když je mini. Je to akční, tvrdší pes. Potřebuje akci, vyřádit, unavit, poprat se ( s majitelem ve hře - o hadr, o uzel ) a né pusinkovat a otravovat při jídle.
Majitel by měl rozpoznat hravé i když bojovné vrčení od toho nerudného - neotravuj nebo rafnu.

Taky si myslím, že to vrčení, nebude třeba az tak dramatické..kdyz me můj pes začne v jeho pubertalnich chvilkach vyzývat ke hře a stéká a vrci, tak moje Mamka hrůzou, ze me sežere, skáče na lustr. A to kousnutí, mohlo byt z leknuti, jak uz tu nekdo psal..a nebo taky nee a to my tady nezjistime.

13.5.2016 08:10
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Sardullah...třeba když má kostičku a někdo jde okolo, tak předvádí zlého psa, ale je to jen takové divadýlko...když mu řeknete "Jééé, ty jsi ale zlej pejsek a máš kostičku viď?" tak vrtí ocasem osto šest a hlavně kost mu můžete úplně v klidu vzít...což tedy nedělám často, ale když přinese z venku do obýváku nějakej hnusanec, tak mu kost prostě vemu a odnesu ven.
On by totiž nejradši, aby ho jako někdo honil a chtěl mu jako tu kost sebrat...takže mu někdy udělám radost a hrajem na honěnou...ono je prostě vrčení a vrčení.
- ano, stejně tak u nás
K tomuto: S tou spadlou bundou a pokousáním mi to připadá jako strachová reakce...pokud bunda spadla a přítelkyně byla poblíž může si pes myslet, že to udělala přítelkyně a sáhnutí pro tu bundu si pak mohla vysvětlit jako útok a tak ze strachu kousla.. - napadlo mne totiž to samé..
Zadavateli: netrestáte ji nepřiměřeně fyzicky? Nemyslím, že ji zmlátíte jak žito, ale třeba když něco udělá, okamžitě jedna přiletí? Ono se totiž všude píše: potrestat okamžitě, ať pes ještě ví, za co to je. Jenže pokud je to moc razantní, možná má z toho tu strachovou reakci.

13.5.2016 08:31
scylla

XXX.XXX.150.32

lesnížínka napsal(a):
Sardullah...třeba když má kostičku a někdo jde okolo, tak předvádí zlého psa, ale je to jen takové divadýlko...když mu řeknete "Jééé, ty jsi ale zlej pejsek a máš kostičku viď?" tak vrtí ocasem osto šest a hlavně kost mu můžete úplně v klidu vzít...což tedy nedělám často, ale když přinese z venku do obýváku nějakej hnusanec, tak mu kost prostě vemu a odnesu ven.
- ano, stejně tak u nás
K tomuto: S tou spadlou bundou a pokousáním mi to připadá jako strachová reakce...pokud bunda spadla a přítelkyně byla poblíž může si pes myslet, že to udělala přítelkyně a sáhnutí pro tu bundu si pak mohla vysvětlit jako útok a tak ze strachu kousla.. - napadlo mne totiž to samé..
Zadavateli: netrestáte ji nepřiměřeně fyzicky? Nemyslím, že ji zmlátíte jak žito, ale třeba když něco udělá, okamžitě jedna přiletí? Ono se totiž všude píše: potrestat okamžitě, ať pes ještě ví, za co to je. Jenže pokud je to moc razantní, možná má z toho tu strachovou reakci.

Trestat štěně? Za co?

13.5.2016 09:05

Hlavně by měl zadavatel poznat proč a jak štěně vrčí ( přece jen už ho má doma 3 měsíce ) a beze strachu to vyřešit. I když je to pro hodně lidí k nepochopení i pětiměsíčního štěněte je možné se bát a i to má zuby. Ale musí to vyřešit beze zloby, bez křiku - agrese plodí agresi - a i bez plácání.
Zavrčí na ně v posteli - s klidným "ne" vzít a postavit na zem, na pelech.
"Byl jsi ošklivý - zůstaň".
( Mám tu ještě starou knihu, v ní se pravilo - se psy nemluvíme, děláme jim v hlavě zmatek, pes je schopný ovládnout jen...určitý počet povelů. To se snad týkalo pracovních psů chovaných v kotcích. Psi žijící v domácnosti rozumí všemu a můžeme se s nimi dohodnout.).

13.5.2016 09:09

..."Cca 3 dny zpět jsem ležel v posteli, spali jsme s Lilly spolu a usnula mi na hlavě, po cca hodině jsem se probral, chtěl jsem vstát a Lilly začla vrčet a chtěla po mně vyjet, naštěstí už jsem byl ve střehu a zabránil jsem tomu"...
Tak v téhle větě mi nepřijde že to štěně vrčelo ze strachu, nebo z hravosti.
Tady mě to spíš přijde, že vrčelo z nerudnosti : Hele, já spím, co se vrtíš, nech toho nebo tě rafnu.
Pak bych ho nějaký čas do postele nepouštěla, ale bez křiku, zahánění. Můj pelech, tvůj pelech.
Možná to štěně potřebuje důsledně a laskavě odkázat do patřičných mezí.

13.5.2016 09:17
Iliena

XXX.XXX.143.9

..."Cca 3 dny zpět jsem ležel v posteli, spali jsme s Lilly spolu a usnula mi na hlavě, po cca hodině jsem se probral, chtěl jsem vstát a Lilly začla vrčet a chtěla po mně vyjet, naštěstí už jsem byl ve střehu a zabránil jsem tomu"...
Tak v téhle větě mi nepřijde že to štěně vrčelo ze strachu, nebo z hravosti.
Tady mě to spíš přijde, že vrčelo z nerudnosti : Hele, já spím, co se vrtíš, nech toho nebo tě rafnu.
Pak bych ho nějaký čas do postele nepouštěla, ale bez křiku, zahánění. Můj pelech, tvůj pelech.
Možná to štěně potřebuje důsledně a laskavě odkázat do patřičných mezí.

Mě by ještě zajímalo co přesně znamená to "zabránil jsem tomu" co zadavatel v té chvíli udělal.

13.5.2016 09:18

Ještě přidám historku :
Kdysi, neměli jsme v té době vlastního psa, syn byl cca 10 let, jsme hlídali známému přerostlého malého knírače. Přes den - pohoda. Večer si syn rozestlal, Siky byl v posteli první, uvelebil se na polštář a nikdo se k posteli neměl přiblížit. Vrčel, chňapal, vyjížděl - prostě si postel hlídal. Sundala jsem ho, jednou, dvakrát - zalezl pod postel a z pod postele vyjížděl, chňapal. Odešli jsme - páčit ho z pod postele by bylo docela na brutál.
Pochopitelně s pocitem vítězství se znovu uvelebil na polštáři. A znovu zastrašovací tyátr. Sundala jsem ho, a šel na vodítko pod stůl vedle postele, kde měl nachystaný pelech. Uražený do hloubi duše na pelechu zůstal ( co mu taky zbývalo, když byl uvázaný k noze od stolu ) a bylo po boji. Ráno zas ten nejmilejší pejsek, večer se situace opakovala, jen uvázat šel hned po prvním výstupu.

13.5.2016 09:27
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

Taky bych se přimlouvala za to, aby pes měl klid jak na spaní, tak při žrádle.
Ale trošku odsuzuji takovou tu příliš "pevnou" výchovu, že psa nepomazlím, když on chce. Je to živá bytost, která má taky svoje city a pocity, není to skříň nebo stůl - to můžu utřít, kdy chci já.
Zlobí mě tento přístup u jednoho známého, u něhož pes podřízeně sedí jak bobík a podává mu pac a on si psa záměrně nevšímá, protože přece nebude dělat to, co chce pes.
Ježišikriste, tak na co si psa pořizoval? Vždyť to zvíře je vděčné pomalu za každý hezký pohled, je spolupracující, hodné...
Někdy mám dojem, že si lidi léčí na zvířatech svoje napoleonské komplexy - v kolektivu stejně starých nebo starších lidí by se neprosadili, tak budou cepovat aspoň psa.

13.5.2016 09:31
anonymx

XXX.XXX.27.66

Hlavně by měl zadavatel poznat proč a jak štěně vrčí ( přece jen už ho má doma 3 měsíce ) a beze strachu to vyřešit. I když je to pro hodně lidí k nepochopení i pětiměsíčního štěněte je možné se bát a i to má zuby. Ale musí to vyřešit beze zloby, bez křiku - agrese plodí agresi - a i bez plácání.
Zavrčí na ně v posteli - s klidným "ne" vzít a postavit na zem, na pelech.
"Byl jsi ošklivý - zůstaň".
( Mám tu ještě starou knihu, v ní se pravilo - se psy nemluvíme, děláme jim v hlavě zmatek, pes je schopný ovládnout jen...určitý počet povelů. To se snad týkalo pracovních psů chovaných v kotcích. Psi žijící v domácnosti rozumí všemu a můžeme se s nimi dohodnout.).

To, že je psí mozek schopen zvládnout jen určité množství povelů platilo a platí stále. Samozřejmě se liší dle plemen i jednotlivců. Ale pletete si to se schopností psů reagovat na jiné signály, intonaci hlasu, mimiku, řeč těla. Pes ani omylem nerozumí všemu a je úplně jedno jestli žije v domácnosti, v boudě na zahradě nebo v kotci, to je typický nesmysl. Ale pokud s ním máte opravdu dobrý vztah je schopen vás "přečíst" často mnohem lépe než vy jeho.

13.5.2016 09:32
inusanka

XXX.XXX.98.58

První a hlavní je, jak vypadá to vrčení, co chce asi tak spolubydlícím sdělit. Druhé - co udělám já, když na mne zavrčí. Používám stejné povely - na místo, klid, fuj či něco podobného, nebo lamentuju a zahlcuju psa nepochopitelným množstvím povelů. Třetí a neméně důležité - je můj pes maximálně vyběhán a utahán různými podněty? Má na druhou stranu své místo, kam může zalézt?

13.5.2016 10:06

anonymx napsal(a):
To, že je psí mozek schopen zvládnout jen určité množství povelů platilo a platí stále. Samozřejmě se liší dle plemen i jednotlivců. Ale pletete si to se schopností psů reagovat na jiné signály, intonaci hlasu, mimiku, řeč těla. Pes ani omylem nerozumí všemu a je úplně jedno jestli žije v domácnosti, v boudě na zahradě nebo v kotci, to je typický nesmysl. Ale pokud s ním máte opravdu dobrý vztah je schopen vás "přečíst" často mnohem lépe než vy jeho.

Dobře napsala jsem všemu, neberte to tak doslova. Měla jsem na mysli, že na psa domácího nemusíme jen "štěkat" povely. Můžeme se s ním laskavě dohodnout.
Samozřejmě, když potřebuju psa zastavit - nebudu na něj volat počkej chviličku, jen co tě dohoním..., ale jasně volám - zastav ( nebo jiný povel), zatímco když se doma dožaduje vycházky, klidně si s ní na téma pokecám :
Teď ještě ne, budeš muset počkat až vyndám ten koláč z trouby, protože jinak by se nám spálil a neměli bychom ňaminku... smajlík, pojď půjdem se vyčůrat, abychom mohly jít spát...atd. Jo, jo pokecáme si, psice i odpovídá...smajlík

13.5.2016 10:08
scylla

XXX.XXX.150.32

anonymx napsal(a):

Psi, kteří žijí s lidmi v domácnosti, mají lidi lépe okoukané a když majitel nepodléhá módním trendům se na psa nedívat a nemluvit na něho (mohl by ho přece nevhodně odměnit...), takže lépe rozumí řeči těla, intonaci hlasu a gestům. Není jedno, kde pes žije. A když pes žije s vámi, máte vy možnost lépe přečíst jeho.

13.5.2016 10:32
anonymx

XXX.XXX.27.66

Je úplně jedno, kde žije. Ale není jedno jak se mu majitel věnuje.
Já si se psy také povídám, ale zdaleka ne tak jako Orionka. To už mi zavání tak trochu infantilností (prosím bez urážení).

13.5.2016 10:37

anonymx napsal(a):
Je úplně jedno, kde žije. Ale není jedno jak se mu majitel věnuje.
Já si se psy také povídám, ale zdaleka ne tak jako Orionka. To už mi zavání tak trochu infantilností (prosím bez urážení).

Ale tak na to mám možná ve svém věku nárok, vracím se do dětství smajlík a navíc psici se to líbí.
A pak - vy máte těch psů víc, nemůžete se s nimi tak patlat, pracujete s nimi - my si spolu jen tak žijem - a mám jen jednoho psa - co bychom si nepokecaly, když je na to čas ( jinak mám 6 vnoučat - s těmi mluvím normálně smajlík
Ale to jsme se dostaly od zadavatelova problému trochu mimo. Pardon. Ale pár rad tu zaznělo, třeba si vybere to správné.

13.5.2016 10:50

RomčaJelča napsal(a):
Taky bych se přimlouvala za to, aby pes měl klid jak na spaní, tak při žrádle.
Ale trošku odsuzuji takovou tu příliš "pevnou" výchovu, že psa nepomazlím, když on chce. Je to živá bytost, která má taky svoje city a pocity, není to skříň nebo stůl - to můžu utřít, kdy chci já.
Zlobí mě tento přístup u jednoho známého, u něhož pes podřízeně sedí jak bobík a podává mu pac a on si psa záměrně nevšímá, protože přece nebude dělat to, co chce pes.
Ježišikriste, tak na co si psa pořizoval? Vždyť to zvíře je vděčné pomalu za každý hezký pohled, je spolupracující, hodné...
Někdy mám dojem, že si lidi léčí na zvířatech svoje napoleonské komplexy - v kolektivu stejně starých nebo starších lidí by se neprosadili, tak budou cepovat aspoň psa.

Souhlasím s Vámi, taky už jsem to vysvětlila výše, to, co popisujete Vy není případ zadavatele.

13.5.2016 10:55
scylla

XXX.XXX.150.32

Ale tak na to mám možná ve svém věku nárok, vracím se do dětství smajlík a navíc psici se to líbí.
A pak - vy máte těch psů víc, nemůžete se s nimi tak patlat, pracujete s nimi - my si spolu jen tak žijem - a mám jen jednoho psa - co bychom si nepokecaly, když je na to čas ( jinak mám 6 vnoučat - s těmi mluvím normálně smajlík
Ale to jsme se dostaly od zadavatelova problému trochu mimo. Pardon. Ale pár rad tu zaznělo, třeba si vybere to správné.

Mám psů pět v současné době a povídám s nimi, jim se to líbí a pro nového psa, hlavně pro bázlivku, je to velice dobrá součást převýchovy. Nic infantilního na tom nevidím.

13.5.2016 11:07
PumaCZ

XXX.XXX.102.140

Chudák pes !

On ten "výkus" opravdu nevypadá nic moc, ale ze zvědavosti jsem si našla celé video a to už dává docela smysl.

https://www.youtube.com/watch?v=OLcg5P9jOMA

Nejsem ani zastáncem CM, ani odpůrcem, ale nepřijde mi, že by dělal něco špatně. Vychází čistě z přirozeného chování psů, což se mi osobně zamlouvá více, než nějaké vycukávání na vodítku, bití atd., které je bohužel často k vidění.

(to jen malá odbočka k videu).

13.5.2016 11:08
anonymx

XXX.XXX.27.66

Domácí jsou 2, ale je fakt, že když přijdeme domů, tak padnou. Musím přiznat, že si s nimi povídám, ale ne že bych jim vyprávěla co zrovna dělám. Jen co se jich týká. A kdyby mně někdo slyšel, co si povídáme když se před spaním ňuchňáme...
Orionko, máte plus, že to "odnáší" pes a ne vnoučata .
Ale zpět k zadavateli - já vidím problém v nenastaveném režimu a nenastavených mantinelech. Pejsek dospívá a zkouší co to udělá, občas je to i z leknutí. Prostě jaksi spolu nenacházejí společnou řeč a vzájemný respekt.

13.5.2016 12:17

"On ten "výkus" opravdu nevypadá nic moc, ale ze zvědavosti jsem si našla celé video a to už dává docela smysl. "
Jaký smysl?

"že by dělal něco špatně"
Co tam dělá dobře?

"Vychází čistě z přirozeného chování psů"
Z jakého a co z toho vyplývá pro danou situaci?

"což se mi osobně zamlouvá více, než nějaké vycukávání na vodítku, bití atd., které je bohužel často k vidění. "
a jiný možný a funkční postup neznáš?

13.5.2016 12:31
scylla

XXX.XXX.150.32

PumaCZ napsal(a):
On ten "výkus" opravdu nevypadá nic moc, ale ze zvědavosti jsem si našla celé video a to už dává docela smysl.

Nejsem ani zastáncem CM, ani odpůrcem, ale nepřijde mi, že by dělal něco špatně. Vychází čistě z přirozeného chování psů, což se mi osobně zamlouvá více, než nějaké vycukávání na vodítku, bití atd., které je bohužel často k vidění.

Co na tom videu dělá dobře? Že jí totálně vynervil? Z jakého chování že vychází? Jak se může přirozeně chovat smečka kastrátů?

13.5.2016 12:33
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Doufám, že se tu také ještě ukáže zadavatel a objasní věci, které nám jasné nejsou. Pes rozumí hodně věcem, třeba určitá slova jsme před psem nesměli používat, aby nevěděl o co jde. Pokud mu ráno řeknu, že dneska jedeme na výlet, poskakuje půl dne u dvěří a při každém projdení po chodbě, kdy nás vidí za oknem, vystartuje, že už, už! Muž mi nadává, proč mu to říkám, že se v klidu dopoledne ani nevyspí, jak čeká. Já zase vidím, jakovou má radost, když mu to řeknu, tak neodolám

13.5.2016 12:48
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

problém v nenastaveném režimu a nenastavených mantinelech

Asi je to dobře řečeno.
Přesto - já bych doplnila, že je dobré se psem zacházet vlídně, laskavě, shovívavě.
Zajímavé je, že aby pes vyjel po tyči, když žere, to jsem nikdy nezažila - tedy my tyč nepoužíváme smajlík, ale celkově to nervácké chování psa fakt neznám.
A to já jsem typ, který právě ty mantinely jaksi ani není schopen nastavit, protože odjakživa jsem se psem mluvila vlídným hlasem a tónem a hladila a hladila a - nebyl problém.
Vycukávání na vodíku nesnáším, nesnáším ani obojek - vždycky si představím, že by mě někdo tahal za krk, a všechno to, co dělají ti majitelé, bych udělala jim.

Pokusům s tou tyčí nerozumím. Vůbec. Nechápu, čeho se tím má docílit.
Nasypu našemu psovi do misky granule a jakmile poodejdu, letí za mnou, aniž by dožral, protože mě prostě chce mít na dohled, granule-negranule. Že by na nás cenil zuby, no to neznám.
Nechce se mi věřit, že by zvíře jen tak samo od sebe někomu úmyslně prokouslo prst atd. Já jsem to s žádným psem nikdy nezažila (kolie, vořech, dva vlčáci, velký špic, dva jezevčíci, kavalír, australák). Protože jsme žádného psa nikdy nijak netrestali, takže se u nás neměli čeho bát.

13.5.2016 12:55

PumaCZ napsal(a):

Nevím co je na tom dobře, chudák vystresovanej vyhublej hladovej labrador, kterýho pořád někdo otravuje u jkídla, na místě toho psa bych nekousla do ruky ale skočila bych mu po krku.Pokud tohle někdo vidí a podle toho zachází se psem, tak potěš pánbůh.

13.5.2016 13:37
rapotacka11

XXX.XXX.32.136

lesnížínka napsal(a):
Doufám, že se tu také ještě ukáže zadavatel a objasní věci, které nám jasné nejsou. Pes rozumí hodně věcem, třeba určitá slova jsme před psem nesměli používat, aby nevěděl o co jde. Pokud mu ráno řeknu, že dneska jedeme na výlet, poskakuje půl dne u dvěří a při každém projdení po chodbě, kdy nás vidí za oknem, vystartuje, že už, už! Muž mi nadává, proč mu to říkám, že se v klidu dopoledne ani nevyspí, jak čeká. Já zase vidím, jakovou má radost, když mu to řeknu, tak neodolám

Nebo řeknu: přijde Péťa.
Už nežere a čeká u vrat.
To se mi stalo u psa, kterého jsem hlídala (3 týdny)... měla jsem ho nejdřív nakrmit
a pak mu teprve dělat radost.
Samozřejmě jsem mu to řekla ten den, kdy jeli domů...

13.5.2016 13:46
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Kubajz10 napsal(a):

Jsme z Karlových Varů.

e to docela deprimující, když ji člověk dává maximální pozornost, lásku atd. a pak se děje toto...

Máte špatné vnímání vztahu pes a člověk. Pes takhle neuvažuje. Pro psa je důležité mít důvěru ke svému majiteli, mít u něj zázemí, věřit mu. On je pro něj tím, kdo v dobrém slova smyslu řídí jeho život, dává mu pocit bezpečí, jistotu, zázemí a řád. Ňuchňání a pozornost vztah nevybudují. Nebojte, nejsem člověk, který by se se svými psy neňuchňal, nepovídal si s nima a neměli by mou pozornost, toho mají až přehršel, ale prvotní pro toho psa - a to ještě mnohem víc, než plná miska, je to, že mi může důvěřovat a do té důvěry spadá strašlivá spousta věcí, od toho, že se na mne pes může spolehnout v pro něj třeba neznámých či nebezpečných situacích až po to, že mu JEMNĚ-SROZUMITELNĚ-aDŮSLEDNĚ nastavím pravidla, aby věděl v jakých mantinelech se má pohybovat. Ty pravidla má pochopitelně každý jinak. Sousedův pes, který žije celoživotně na vodítku nemusí umět ani polovinu věcí z toho, co musí a rádi umějí moji psi, kteří jsou nevodítkoví. Ale základ musí být, to že pes nemá stanovená pravidla, je pro něj matoucí. Člověk nemusí být přísný. Ale je to stejné jako s dětmi - taky jim stanovíte určitá pravidla - těžko jim necháte třeba k dispozici kreditku, že jo? Myslet si že tvora zahrnu láskou a maximální pozorností a on mi bude splácet - je nesmysl. Láska je důležitá, to ano, ale není to jediný aspekt. Budu-li svým psům dávat jen lásku, ale nedokážu-li je vést - tedy provést lidským životem, který má pro psy veliká a pro ně nepochopitelná specifika, uškodím jim. Budu-li psa mudlínkvat a rozmazlovat, ale nenaučím-li ho, že řeknu-li stůj, tak musí zastavit, odsoudím ho buď k životu otroka s max. pětimetrovoou svobodou na flexině a nebo ho ohrozím na životě, protože ho může přejet auto, když nebude reagovat na to co říkám. Co je důležitější? A nenaučím -li psa určitým pravidlům domácnosti, ale budu ho mudlínkovat a rozmazlovat, ale zároveň ho budu nespravedlivě trestat, protože mě neposlouchá, když mu řeknu jdi dolů /a neposlouchá mne proto, že jsem ho tomu doposud pro něj srozumitelným způsobem nenaučil/vyrobím z něj neurotické stvoření. Láska ano, ale láska spolu s vedením a důvěrou ve mne a pravidly. To je vzorec, kterou pes potřebuje. Pak to bude šťastné stvoření.

13.5.2016 13:49
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

PumaCZ napsal(a):

Mně to teda přijde. a fest. Doporučovat tohoto pána je cestička do pekel.

13.5.2016 14:01
PumaCZ

XXX.XXX.102.140

Já nikomu CM nedoporučuji, jen jsem vložila adresu na celé video, protože z té ukázky, kterou sem někdo vložil, to opravdu vypadá nelogicky.
Sama takto se psy nepracuji, ale je to hodně podobné přirozené komunikaci u koní, kterou praktikuji a o které vím, že funguje.
Ostatně každá výcviková metoda má své příznivce i zapřísáhlé odpůrce, takže je to čistě subjektivní (teď nemluvím o praktikách, které hraničí s týráním).

13.5.2016 14:26
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

PumaCZ napsal(a):
Já nikomu CM nedoporučuji, jen jsem vložila adresu na celé video, protože z té ukázky, kterou sem někdo vložil, to opravdu vypadá nelogicky.
Sama takto se psy nepracuji, ale je to hodně podobné přirozené komunikaci u koní, kterou praktikuji a o které vím, že funguje.
Ostatně každá výcviková metoda má své příznivce i zapřísáhlé odpůrce, takže je to čistě subjektivní (teď nemluvím o praktikách, které hraničí s týráním).

Já jsem tu svou poznámku směřovala na Majo, který/á sem ten odkaz hodil.
Ta fena je vystreslá - bez ohledu na to, jeslti je video celé, nebo člověk kouká jen na část. Je totálně zbytečný na toho psa, kterýho majitelé dohnali až do tohoto chování, takhle tlačit.

13.5.2016 14:29
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Já to taky nehrotím, u nás v rodině všichni znají mnou daný povel "odejdi" a pokud jsou otravní a stačí vyslovit a pes mizí jak pára nad hrncem, proto jsem psala o těch pravidlech.

Hm - no jasně, je to o komunikaci a o tom, že pes ví a respektuje.

Jen prostě oni ti nezkušení lidi vezmou doslova a do puntiku, to takhle napsané - takovou tu holou větu a podle toho jedou. a pes je pak zas v háji, protože nechápe. No je to těžký sdělit takhle myšlenku.

13.5.2016 14:40

Zrzavci napsal(a):
Hm - no jasně, je to o komunikaci a o tom, že pes ví a respektuje.

Jen prostě oni ti nezkušení lidi vezmou doslova a do puntiku, to takhle napsané - takovou tu holou větu a podle toho jedou. a pes je pak zas v háji, protože nechápe. No je to těžký sdělit takhle myšlenku.

Jo, máte pravdu, snad najdou někoho, kdo jim pomůže.

Kubajz10

13.5.2016 14:44
Kubajz10

XXX.XXX.109.213

Bylo toho tady napsáno mraky, tak zkusím postupně nějak na vše odpovědět, přiblížit, pokud by něco chybělo a mělo by to být důležité, upozorněte a rád dopíši.

Lilla chodila od začátku března na cvičák kvůli socializaci a zároveň na základní poslušnosti. Do tý doby jsme ji doma učili za dobrotu a pochvalu sedni, ke mně a místo. S tím neměla sebemenší problém a dělala to ráda. Od té doby, co začla vrčet, jsme na doporučení jak cvičitelky tak i profesionálního psovoda přerušili chození na cvičák a prohlubujeme jen základní povely jako sedni, lehni, ke mně, k noze, aby jsme ji ještě více nestresovali a více si s ní hráli.

Aktivit s námi má myslím si že dostatek. Máme "udičku" kde na konci je uzlík, za kterým na louce běhá. Chodíme na procházky, kdykoliv je prostor, abychom nebyli zavření doma.

Jak už jsem jednou psal, prvotní problém nebyl u misky s jídlem, že jsem ji tam sahal. Tak se prosím už zkuste odprostit od tématu sahání jídla do misky. Jídlo s miskou už je jen její má maximální klid při jídle.

Pelech jsme ji dali do kumbálku, kde má svůj klid. To nám řekli všichni jako první, ať to uděláme. Avšak problém přetrvává. Kolem kumbálu se musí procházet, když člověk chce jít na toaletu. Jakmile jdeme na toaletu, samozřejmě ne vždy, ale často prostě začne vrčet.

K tomu vrčení. Její vrčení je bohužel špatné vrčení, jelikož když vrčí a chceme k ní přijít a pohladit jí, tak vycení zuby a chce rafnout. Jsem laik, ale tohle si člověk nesplete.

Abych se vrátil k tomu, jak jsem psal, že jsem ji zabránil tomu, aby mě rafla. Tak to neprobíhalo nějak drasticky, jak to z vašeho stylu psaní vyznívá, že bůh co jsem ji neudělal. Normálně jsem ji chytl tlamičku, aby nemohl stisknout, vstal jsem, uklidnil jsem ji, aby přestala vrčet, dal na zem a důrazně řekl NESMÍŠ LILLY, FUJ !

Docela mě udivuje, že si myslíte, že v tom je něco víc, že jsem Vám ještě něco neřekl. Myslíte, že jsme ji doma řezali jako žito? Že jsme ji zavírali někam do uzavřené místnosti a trestali nějak? Bohužel Vás zklamu, ale toto se u nás nedělo.
Neříkám, že neschytala pár "výchovných" ran proutkem přes zadek, ale to bylo i na radu ze cvičáku a rozhodně ne silově.

Pokud zde něco chybí, upozorněte mě a já to doplním. A ještě jednou prosím, ukončeme debatu o sahání či nesahání rukou do misky s jídlem, o to tady vážně nejde, děkuji.

13.5.2016 14:53
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Kubajz10 napsal(a):
Bylo toho tady napsáno mraky, tak zkusím postupně nějak na vše odpovědět, přiblížit, pokud by něco chybělo a mělo by to být důležité, upozorněte a rád dopíši.

Lilla chodila od začátku března na cvičák kvůli socializaci a zároveň na základní poslušnosti. Do tý doby jsme ji doma učili za dobrotu a pochvalu sedni, ke mně a místo. S tím neměla sebemenší problém a dělala to ráda. Od té doby, co začla vrčet, jsme na doporučení jak cvičitelky tak i profesionálního psovoda přerušili chození na cvičák a prohlubujeme jen základní povely jako sedni, lehni, ke mně, k noze, aby jsme ji ještě více nestresovali a více si s ní hráli.

Aktivit s námi má myslím si že dostatek. Máme "udičku" kde na konci je uzlík, za kterým na louce běhá. Chodíme na procházky, kdykoliv je prostor, abychom nebyli zavření doma.

Jak už jsem jednou psal, prvotní problém nebyl u misky s jídlem, že jsem ji tam sahal. Tak se prosím už zkuste odprostit od tématu sahání jídla do misky. Jídlo s miskou už je jen její má maximální klid při jídle.

Pelech jsme ji dali do kumbálku, kde má svůj klid. To nám řekli všichni jako první, ať to uděláme. Avšak problém přetrvává. Kolem kumbálu se musí procházet, když člověk chce jít na toaletu. Jakmile jdeme na toaletu, samozřejmě ne vždy, ale často prostě začne vrčet.

K tomu vrčení. Její vrčení je bohužel špatné vrčení, jelikož když vrčí a chceme k ní přijít a pohladit jí, tak vycení zuby a chce rafnout. Jsem laik, ale tohle si člověk nesplete.

Abych se vrátil k tomu, jak jsem psal, že jsem ji zabránil tomu, aby mě rafla. Tak to neprobíhalo nějak drasticky, jak to z vašeho stylu psaní vyznívá, že bůh co jsem ji neudělal. Normálně jsem ji chytl tlamičku, aby nemohl stisknout, vstal jsem, uklidnil jsem ji, aby přestala vrčet, dal na zem a důrazně řekl NESMÍŠ LILLY, FUJ !

Docela mě udivuje, že si myslíte, že v tom je něco víc, že jsem Vám ještě něco neřekl. Myslíte, že jsme ji doma řezali jako žito? Že jsme ji zavírali někam do uzavřené místnosti a trestali nějak? Bohužel Vás zklamu, ale toto se u nás nedělo.
Neříkám, že neschytala pár "výchovných" ran proutkem přes zadek, ale to bylo i na radu ze cvičáku a rozhodně ne silově.

Pokud zde něco chybí, upozorněte mě a já to doplním. A ještě jednou prosím, ukončeme debatu o sahání či nesahání rukou do misky s jídlem, o to tady vážně nejde, děkuji.

Na cvičáku vám poradili proutek na štěně? Kterému tedy v té době bylo asi 4 měsíce? :o ano? pak bič a pryč. Špatný cvičák. Moc nechápu tu radu, přestat chodit na cvičák, abyste jí nestresovali :o. Tomu nerozumím.
Opravdu je tam chyba v komunikaci a chování z vaší strany, neberte to, prosím, jako útok, je to jen konstatování. Ona nic špatně nedělá, ona se jen chová podle toho, jak situaci vyhodnocuje. Zkuste prosím zapátrat ve svém okolí po někom, kdo se psy pracuje, je zkušený. POkud můžete, zkuste si najít nějaký semínář a trénink s panem Františkou Šustou. Určitě si sežeňte jeho knížku trénink je rozhovor. Lili je ještě malá, náprava nebude problém. Ona opravdu musí mít důvěru ve vás. nemá ji. Teď ne. Důvod vám takhle nikdo na dálku neřekne. Hledat takhle radu a řešení není úplně to nej. Musí vás někdo vidět na živo.

13.5.2016 14:58
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

A ještě - ad to hraní - to ano, to je velmi dobrá rada. Poradili vám také jak a co? Víte hrou se dá hodně ovlivnit, psa na sebe nasměrovat. Budu-li si se psem hrát cíleně, budu vztah, posiluju nenásilně svou pozici v tom vztahu, protože se pro psa stávám důležitějším, než jsem byl, učím ho, aniž by tušil různé povely, ovládání se, dovednosti, buduji sebevědomí. Není to jen o bezcílném házení míčku či honění udičky.

13.5.2016 15:04
scylla

XXX.XXX.150.32

PumaCZ napsal(a):

Ono ale na tom videu celém není logického nic, naprosto nic.

13.5.2016 15:06
scylla

XXX.XXX.150.32

Kubajz10 napsal(a):

Když si to shrneme, děláte jednu chybu za druhou a ona se vás už docela dost bojí. Pelech dejte na místo, kde vám může uhnout, když jdete okolo.

Kubajz10

13.5.2016 15:11
Kubajz10

XXX.XXX.109.213

Určitě to neberu nějak zle, konstruktivní připomínky a rady beru =) momentálně zkouším to, že jakmile začne vrčet, byť v jejím okolí nikdo není, vstanu od pc, z postele, z poza rohu na ni začnu volat Lilly ke mně a čekám na ní s pamlskem. Ke mně přijde už v klidu z pelechu, vrtí ocáskem, pochválím ji, dám ji povel sedni, dostane pamlsek, pak lehni, dostane pamlskem a pak volno a nechám ji zase být.

Cvičák jsme po dohodě zrušili úplně, že budeme chodit k psovodovi na hodiny, ale až překonáme toto období.

K tomu hraní nám nikdo nic neříkal, takže popravdě vůbec netuším, jak bychom si s ní měli cíleně hrát, aby to hlavně nám i Lilly pomohlo.

13.5.2016 15:11
rapotacka11

XXX.XXX.32.136

Ano, špatný cvičák.

Od té doby, co začla vrčet, jsme na doporučení jak cvičitelky tak i profesionálního psovoda přerušili chození na cvičák a prohlubujeme jen základní povely jako sedni, lehni, ke mně, k noze, aby jsme ji ještě více nestresovali a více si s ní hráli.

Jak nestresovali ?
U nás se štěňata cvičila formou hry.
Pes tam chodil velice rád - od 3 měs.

Zkuste jiný spolek. (školku?)
Pořídili jste si specifické plemeno a štěněti byste měli
ZÁBAVU - zábavný "výcvik" dopřát.(agility(?), prostě někam chodit).

Hrát si venku, honit se, schovávat, hledat partnera, zkusit stopu...

Kubajz10

13.5.2016 15:25
Kubajz10

XXX.XXX.109.213

Děkuji za velmi přesné shrnutí → Děláte jednu chybu za druhou To nám velmi pomohlo a teď je nám vše jasné.

K tomu přemístění jejího pelechu, v garsonce to už na lepší a klidnější místo dát nejde viz foto

Momentálně jsme s ní už byli 2x na coursingu a vypadá to, že ji to bude bavit.

Kubajz10

13.5.2016 15:26
Kubajz10

XXX.XXX.109.213

13.5.2016 15:34
scylla

XXX.XXX.150.32

Kubajz10 napsal(a):
Děkuji za velmi přesné shrnutí → Děláte jednu chybu za druhou To nám velmi pomohlo a teď je nám vše jasné.

K tomu přemístění jejího pelechu, v garsonce to už na lepší a klidnější místo dát nejde viz foto

Momentálně jsme s ní už byli 2x na coursingu a vypadá to, že ji to bude bavit.

Vždyť vám to tady lidé píší stále dokola, kde děláte chyby, já nahoře také.

Zkuste tuhle knihu, je to asi to nejlepší pro majitele psů, co tu je: Tam najdete rady, jak se chovat ke štěněti a získat si jeho důvěru.

www.clovekpritelpsa.cz.

13.5.2016 15:43

Já nejsem žádný cvičitel...psy netrestám NIKDY a jdu cestou nejmenšího odporu...nebudu vám říkat, co máte dělat, jen tedy napíšu, co bych v takové situaci vyzkoušela já...
štěně na mě vrčí, když jdu kolem jeho pelechu...kdykoliv půjdu okolo tak mu hodím nějaký pamlsek, třeba kousek kuřecího nebo sušenýho masíčka a doufala bych, že si pes můj průchod spojí s něčím velmi pozitivním...
Agresivita při sahání do misky u nás byla vždy tabu...ono když máte dvě malý děti, tak to nelze tolerovat, protože, byť to hlídáte, tak nehoda se stát může, takže hned od štěněcího miminka je učíme, že mi mu do misky jídlo přidáváme, takže ruka v misce znamená víc jídla...samozřejmě se tam psům schválně nehrabu, ale zatím mi tohle fungovalo vždy.
Nežádoucí chování netrestám, ale okamžitě změním činnost psa...např. štěně na mě začne "zle vrčet"...neokřikuju ho, fyzicky ho nepotrestám, ale třeba vezmu uzlík a jdeme se přetahovat...házet míčkem...honit se a podobně (a to vám píše člověk, který měl doma to čemu spoustu lidí říká "agresivní štěně" nejenže na nás fena vrčela, ale "na vážno" na vás zaútočila...to bych jí (dle rad typu "tvrdá ruka") musela utlouct...já jsem zvolila jiný postup, fenu jsem prostě umazlila...přeci se nebudu bát svýho psího miminka (byť má např.20kg)...na dospělýho psa už klíďo houknu, protože vím, že už jsme sehraný natolik, že si to nebude brát "osobně"...
pozn: se psy si neustále povídám, pokud chtějí spí se mnou v posteli, koukaj s náma na telku z gauče, krmíme je od stolu...a nemáme jediný problém a že občas zavrčej nebo se náznakově oženou (to když jim dělám něco mooc nepříjemnýho...např.vyndání trnu z packy) si taky neberu osobně, vím, že by mě nikdy nekousli, jen mě prostě upozorní, jak se cítí...

13.5.2016 15:43
fikovnice

XXX.XXX.131.20

Kubajz10 napsal(a):

"Neříkám, že neschytala pár "výchovných" ran proutkem přes zadek, ale to bylo i na radu ze cvičáku a rozhodně ne silově."

Toto Vám někde opravdu "jako že odborníci" poradili?! Děs! Výchova je o tom učit, co MÁ správně dělat a ne trestat za to, co nemá...

13.5.2016 15:55

No už jsem viděla i psy, u kterých se po potrestání takového chování toto ještě zhoršilo a při příštím zavrčení se "fyzickému potrestání" bránili regulérním útokem na majitele...prostě některý pes ze strachu stáhne ocas a zaleze, jiný ze strachu zaútočí...
Víte nemám zkušenosti s bulíky a možná jsem moc outlocitná, ale nikdy bych nezklamala důvěru svého štěněte tím, že mu fyzicky ublížím...naopak, vždy se snažím přesvědčit štěně, že já jsem ta, která ho nedá, která ho před vším ochrání...prostě si myslím, že agrese (vaše vůči štěněti, kterou vy nazýváte potrestání) může klidně zplodit ještě větší agresi ze strany štěněte...
A neberte toto prosím jako nějáké rýpání...prostě jen můj názor...

13.5.2016 16:05

.."momentálně zkouším to, že jakmile začne vrčet, byť v jejím okolí nikdo není, vstanu od pc, z postele, z poza rohu na ni začnu volat Lilly ke mně a čekám na ní s pamlskem. "...
Podle mého je tohle správná cesta.
Ještě se zeptám : Na pelech ji odkážete, nebo si tam zalézá sama?
Já bych ji nechávala třeba s vámi u počítače, u televize...A kdyby si chtěla zalézt, nechala bych ji tam.
Kdybych šla okolo, upozornila bych ji - dřív než začne vrčet - nějakým slůvkem " hodná Lily, něco mám" a mít po ruce pamlsek.
Možná se nohou, které se jí tam zjeví, lekne.
Ale pamlsky bych jí neházela dovnitř. Když by začla vrčet na nohy, zase bych ji vylákala ven, nějakým klidným "dej pokoj, podívej, co mám", sedla si na bobek, nabídla jí buď zas pamlsek, nebo i hračku, nebo kong s dobrotami, kousací kostičku a pod. Tak si s odměnou spojí klidné chování mimo pelíšek a časem bude očekávat přivolání a odměnu, když se nohy objeví.
Nebo bych si sedla kousek ode dveří, které vedou k ní, začla okusovat kuřecí stehýnko a klidně bych jí řekla " tak si tam vrč, já si to tady zblajznu sama" nebo "tak si tam vrč, já si tu budu hrát" s její oblíbenou hračkou, atd.

Kubajz10

13.5.2016 16:07
Kubajz10

XXX.XXX.109.213

Cestu trestání jsme dávno zavrhli, naštěstí. Zkoušíme to momentálně jinou cestou, jak jsem psal již výše.

Ještě situace ze včerejšího dne. S Lilly jsme se mazlili a byla úplně v klidu. Přítelkyně záviděla a tak šla k nám, že se chce taky mazlit, když se k nám přiblížila, Lilla ji bez varovaní rafla do prstu.

Proč? Vždyť byla u mě, lízala mi obličej, mazlili jsme se a najednou tohle? Nevím...

13.5.2016 16:12

"já jsem zvolila jiný postup, fenu jsem prostě umazlila"
sardullah, potvrzuji, tohle funguje na jedničku

13.5.2016 16:21

Kubajz10 napsal(a):
Cestu trestání jsme dávno zavrhli, naštěstí. Zkoušíme to momentálně jinou cestou, jak jsem psal již výše.

Ještě situace ze včerejšího dne. S Lilly jsme se mazlili a byla úplně v klidu. Přítelkyně záviděla a tak šla k nám, že se chce taky mazlit, když se k nám přiblížila, Lilla ji bez varovaní rafla do prstu.

Proč? Vždyť byla u mě, lízala mi obličej, mazlili jsme se a najednou tohle? Nevím...

Bodejď by jí nerafla...nechtěla se o vás dělit...přítelkyně si jí měla k sobě zavolat a pak se s ní pomazlit...

13.5.2016 16:22

Zrzavci napsal(a):
Mně to teda přijde. a fest. Doporučovat tohoto pána je cestička do pekel.

Taky mně to přijde odporné, ten pes je tak vynervovaný že je to až k pláči. Je mně ho úplně líto.

13.5.2016 16:25

Ale pamlsky bych jí neházela dovnitř. Když by začla vrčet na nohy, zase bych ji vylákala ven, nějakým klidným "dej pokoj, podívej, co mám", sedla si na bobek, nabídla jí buď zas pamlsek...

No to mě nanapadlo...myslela jsem hodit pamlsek ještě než začne vrčet, abych odměnila ten klid na místě...nedošlo mi, že by se to třeba nemuselo stihnout, že možná vrčí už dřív než je člověk schopnej jí pamlsek hodit...

13.5.2016 17:08
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

.."momentálně zkouším to, že jakmile začne vrčet, byť v jejím okolí nikdo není, vstanu od pc, z postele, z poza rohu na ni začnu volat Lilly ke mně a čekám na ní s pamlskem. "...
Podle mého je tohle správná cesta.
Ještě se zeptám : Na pelech ji odkážete, nebo si tam zalézá sama?
Já bych ji nechávala třeba s vámi u počítače, u televize...A kdyby si chtěla zalézt, nechala bych ji tam.
Kdybych šla okolo, upozornila bych ji - dřív než začne vrčet - nějakým slůvkem " hodná Lily, něco mám" a mít po ruce pamlsek.
Možná se nohou, které se jí tam zjeví, lekne.
Ale pamlsky bych jí neházela dovnitř. Když by začla vrčet na nohy, zase bych ji vylákala ven, nějakým klidným "dej pokoj, podívej, co mám", sedla si na bobek, nabídla jí buď zas pamlsek, nebo i hračku, nebo kong s dobrotami, kousací kostičku a pod. Tak si s odměnou spojí klidné chování mimo pelíšek a časem bude očekávat přivolání a odměnu, když se nohy objeví.
Nebo bych si sedla kousek ode dveří, které vedou k ní, začla okusovat kuřecí stehýnko a klidně bych jí řekla " tak si tam vrč, já si to tady zblajznu sama" nebo "tak si tam vrč, já si tu budu hrát" s její oblíbenou hračkou, atd.

Přesně takhle, s pamlskem, hračkou, bych na ni šla taky. Jakmile začne vrčet, nijak bych na to nereagovala a zvesela bych blbla z hračkou, kterou má nejraději(což se blbě dělá, když člověk spěchá na WC...chápu ).

13.5.2016 17:13
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Kubajz10 napsal(a):

Přítelkyně žárlila tak se šla mazlit taky...no, žárlí spíš psice, myslím, že je přehnaně majetnická, bohužel někteří psi asi jsou, občas tu někdo podobné problémy popisuje. Mí psi nežárlí nikdy, ani na cizí pejsky, když je muchlám (nebo možná jo, ale ví, že panička muchlá prostě všechny a jiná nebude ) takže je odmala učím, že se se vším a se všema dělíme, jak o mlsky, tak o pozornost a nikdo nikdy nepřijde zkrátka Přítelkyně měla přistupovat tak, že si první Lily přivolá na hru a pak společně jdou za váma:, honem, honem páníček, jdeme za ním, dáme mu pusinky...tak se to dělá třeba u nás. Žádný učený z nebe nespadnul, všichni jsme dělali a děláme chyby, postupně přijdete na to, jak na ni

13.5.2016 18:15
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Kubajz10 napsal(a):

Kdyz to tak ctu cele, vychazi mi z toho, ze tercem je hlavne pritelkyne. Tzn fenka ma majetnicke sklony a hlida si zdroje-zde vas. Pokud bude mit takove projevy v psim kolektivu, muze z toho byt rvacka. Porizovali jste si ji spolecne, nebo vy sam? Doporucila bych, aby jste ted nechal pritelkyni vetsi cast pece o fenku, at ji venci sama, venku i doma si s ni hraje, doma je to ona, kdo ji da misku se zradlem.Kdo bude chtit fenku mazlit, zavola si ji, nedolizat za ni. Take si musi uvedomit, ze vse, co chce dostane jen skrze vas, a aby to tak bylo, musi pro vas napred neco udelat.
Rozhodne vam nespat na hlave, to ji rozhodne na submisivite, pokud ma takoveto majetnicke sklony, neprida.

13.5.2016 18:39
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

Pelech jsme ji dali do kumbálku, kde má svůj klid.

Jo, tak já nevím, ale pes je těžce společenské zvíře a já jsem nikdy psa nevykazovala na spaní na nějaké místo dál ode mě - zásadně se mnou buď spali v posteli, nebo u postele. Australačka teď s našima mladýma v pokoji. Fakt si myslím, že potřebují kontakt.
Něco jiného je, když lidi mají víc psů na dvoře...

A že dostal pes proutkem? Co to je? To teda docela čučím, to jsme nikdy neudělali. Psi jsou velmi vnímaví tvorové, oni dost dobře chápou, že něco dělají špatně, proto nemusí vůbec dostávat nějakým proutkem.

Ostatně - po organizační stránce: zajímalo by mě, když teda pes něco provedl, kde jste tak rychle proutek vzali? Nebo jste ho snad měli nachystaný předem?

13.5.2016 18:46
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Doporucuji zadavateli tuto knihu
http://knihy.heureka.cz/to-je-moje/#

Fenka bude potrebovat čitelne dusledne vedeni, mantinely.

13.5.2016 19:01
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Ono to totiz neni legrace, pokud se to vcas a spravne nebude resit s nekym zkusenym, nemusi to skoncit dobre.

13.5.2016 19:01
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

Ještě bych se s dovolením zeptala: když evidentně nemáte zkušenost se psy, proč jste si pořídil zrovna toto plemeno? Co za tím bylo? Tak trošku machrovina? smajlík (vidím to totiž kolem sebe).

13.5.2016 19:05
Arni

XXX.XXX.111.238

RomčaJelča napsal(a):
Ještě bych se s dovolením zeptala: když evidentně nemáte zkušenost se psy, proč jste si pořídil zrovna toto plemeno? Co za tím bylo? Tak trošku machrovina? smajlík (vidím to totiž kolem sebe).

Myslím že to není problém bulíků, měl jsem jednoho. Takové chování může mít jakýkoliv pes.

13.5.2016 19:07
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

A jeste vetsi bomba je ke psu s takovou povahou poridit pak casem mimino, ach jo, lidi nepremysli.

13.5.2016 19:11
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

Arni napsal(a):
Myslím že to není problém bulíků, měl jsem jednoho. Takové chování může mít jakýkoliv pes.

Jistě, já jen, že je vídávám tady u nás a popravdě, někdy si ti jejich majitelé s nimi opravdu nevědí rady a pak odtrhávají svoje bulíky od ostatních psů... Nezávidím jim to. Přece jen je s těmi plemeny asi víc práce a při nezvládnutí výchovy je de facto člověk "jednou nohou v kriminále".
Já se sice psů nějak nedokážu bát, nikdy jsem se nebála, ale zpětně jsem ráda, že jsme se podobným plemenům dosud vyhýbali a nemuseli jsme nic podobného řešit.

13.5.2016 19:13
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

Lexaurin napsal(a):
A jeste vetsi bomba je ke psu s takovou povahou poridit pak casem mimino, ach jo, lidi nepremysli.

Hmmm, je to prostě asi zbytečné přidělávání si potíží... Zadavateli přeji, aby přišli na objektivní příčinu těchto mrzutostí a mohli být v pohodě. Asi bych naběhla k nějakým odborníkům. Přece jen člověk sám nikdy neví všechno, že jo.

13.5.2016 19:21

RomčaJelča napsal(a):

Nemusí to být machrovina, mě se bullterieři taky moc líbí. A narazit můžete i s pudlem ( i když pravděpodobnost je menší ), ale s německým pinčem např. spíš než s tím bulíkem.

13.5.2016 19:25
Arni

XXX.XXX.111.238

RomčaJelča napsal(a):
Jistě, já jen, že je vídávám tady u nás a popravdě, někdy si ti jejich majitelé s nimi opravdu nevědí rady a pak odtrhávají svoje bulíky od ostatních psů... Nezávidím jim to. Přece jen je s těmi plemeny asi víc práce a při nezvládnutí výchovy je de facto člověk "jednou nohou v kriminále".
Já se sice psů nějak nedokážu bát, nikdy jsem se nebála, ale zpětně jsem ráda, že jsme se podobným plemenům dosud vyhýbali a nemuseli jsme nic podobného řešit.

Můj bulík nikdy psa nenapadl, vyrůstal se starším bratrovým NO, byl naprosto bez problémů, možná proto. Takový problém dle mně může nastat u každého psa, a znám to z mého okolí. Kníráč, kokr, jezevčík. Takový problém jsem neměl, tak nemůžu radit, ale určitě tu bylo napsáno něco co by mohlo být užitečné.

13.5.2016 19:46
rapotacka11

XXX.XXX.32.136

Lexaurin napsal(a):
Kdyz to tak ctu cele, vychazi mi z toho, ze tercem je hlavne pritelkyne. Tzn fenka ma majetnicke sklony a hlida si zdroje-zde vas. Pokud bude mit takove projevy v psim kolektivu, muze z toho byt rvacka. Porizovali jste si ji spolecne, nebo vy sam? Doporucila bych, aby jste ted nechal pritelkyni vetsi cast pece o fenku, at ji venci sama, venku i doma si s ni hraje, doma je to ona, kdo ji da misku se zradlem.Kdo bude chtit fenku mazlit, zavola si ji, nedolizat za ni. Take si musi uvedomit, ze vse, co chce dostane jen skrze vas, a aby to tak bylo, musi pro vas napred neco udelat.
Rozhodne vam nespat na hlave, to ji rozhodne na submisivite, pokud ma takoveto majetnicke sklony, neprida.

Porizovali jste si ji spolecne, nebo vy sam?

Tipuji : chtěla to přítelkyně

13.5.2016 19:48
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Arni napsal(a):

Jasne ze jo, hodne to umi i civavy a hlavne tehdy, kdyz se ke steneti lidi chovaji jako k miminu, rozmazluji ho a pak maji psa, ktery ovlada je.

13.5.2016 20:34
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

Nemusí to být machrovina, mě se bullterieři taky moc líbí. A narazit můžete i s pudlem ( i když pravděpodobnost je menší ), ale s německým pinčem např. spíš než s tím bulíkem.

Byla jsem svědkem dvou případů, kdy bulík holt začal na jiného psa být zlý (pravidelně chodím na místo, kde se nás schází cca 10), takže o tom vím své. Majitelé naštěstí psa silou odtáhli včas. Pudla tam nikdo nemá, ale dost pochybuju, že by se kvůli hračce zakousl jinému velkému psovi do krku.

13.5.2016 20:38
rapotacka11

XXX.XXX.32.136

Lexaurin napsal(a):
Jasne ze jo, hodne to umi i civavy a hlavne tehdy, kdyz se ke steneti lidi chovaji jako k miminu, rozmazluji ho a pak maji psa, ktery ovlada je.

Zrovna jsem potkala známé. "Museli" dát čívu pryč, nesnášela
jejich mimi. Chápete to někdo ?

13.5.2016 20:38
scylla

XXX.XXX.150.32

fikovnice napsal(a):
"Neříkám, že neschytala pár "výchovných" ran proutkem přes zadek, ale to bylo i na radu ze cvičáku a rozhodně ne silově."

Toto Vám někde opravdu "jako že odborníci" poradili?! Děs! Výchova je o tom učit, co MÁ správně dělat a ne trestat za to, co nemá...

Pak se divte, že se vás bojí a vrčí na vás. Co to bylo za kretény na tom cvičáku? Je třeba myslet a s takovými postupy poslat výcvikáře hluboko do tmy.

13.5.2016 20:39
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

RomčaJelča napsal(a):
Byla jsem svědkem dvou případů, kdy bulík holt začal na jiného psa být zlý (pravidelně chodím na místo, kde se nás schází cca 10), takže o tom vím své. Majitelé naštěstí psa silou odtáhli včas. Pudla tam nikdo nemá, ale dost pochybuju, že by se kvůli hračce zakousl jinému velkému psovi do krku.

Predstavte si, ze ja to zazila u kralovaka, ciziho

13.5.2016 20:40
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

rapotacka11 napsal(a):
Zrovna jsem potkala známé. "Museli" dát čívu pryč, nesnášela
jejich mimi. Chápete to někdo ?

Nechapu, ze nedali pryc dite

13.5.2016 20:41
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

Lexaurin napsal(a):

No tohle nemůžete myslet vážně.
Protivnou čivavu chytnu do dlaně a odcházím. Ale s těmi tzv. bojovými psy už je to fakt horší.
Nemluvím o tom, že mi rozmazlená čivava zasedne místo na židli ke klavíru, ale o bezpečnosti...

13.5.2016 20:46
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

RomčaJelča napsal(a):
No tohle nemůžete myslet vážně.
Protivnou čivavu chytnu do dlaně a odcházím. Ale s těmi tzv. bojovými psy už je to fakt horší.
Nemluvím o tom, že mi rozmazlená čivava zasedne místo na židli ke klavíru, ale o bezpečnosti...

Myslim, jde o podstatu chyby, o bezpecnosti nemluvim.

13.5.2016 20:53
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

Lexaurin napsal(a):
Myslim, jde o podstatu chyby, o bezpecnosti nemluvim.

Já měla na mysli hned právě spíš tu bezpečnost. Všechno ostatní je prkotina.

13.5.2016 20:59
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

RomčaJelča napsal(a):
Já měla na mysli hned právě spíš tu bezpečnost. Všechno ostatní je prkotina.

Abych mohla zajistit bezpecnost, musim znat podstatu problemu a reseni. Civava zakousnuta do novorozence, to neni pekna predstava.

13.5.2016 21:07
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

Lexaurin napsal(a):
Abych mohla zajistit bezpecnost, musim znat podstatu problemu a reseni. Civava zakousnuta do novorozence, to neni pekna predstava.

Jasně, tak pokud bereme v úvahu novorozence, tak jistě. Ovšem což teprve zakousnutého bulíka, že.

13.5.2016 21:10
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

RomčaJelča napsal(a):
Jasně, tak pokud bereme v úvahu novorozence, tak jistě. Ovšem což teprve zakousnutého bulíka, že.

Jakykoliv agresivni pes je problem.

13.5.2016 21:11
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

Lexaurin napsal(a):
Jakykoliv agresivni pes je problem.

Ano, souhlasím. Ale přece jen je rozlišitelná ta míra ublížení podle druhu nebo velikosti psa...
Ale abych se vrátila k autorovi vlákna - asi bych naklusala za odborníky. Za několika.

13.5.2016 21:15
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

RomčaJelča napsal(a):
Ano, souhlasím. Ale přece jen je rozlišitelná ta míra ublížení podle druhu nebo velikosti psa...
Ale abych se vrátila k autorovi vlákna - asi bych naklusala za odborníky. Za několika.

O tom se nepřu

13.5.2016 21:20
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Https://www.youtube.com/watch?v=oMNjW-hHDN4

Ceasar neceasar, tady jde o chovani civav.

13.5.2016 21:25
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

Lexaurin napsal(a):
O tom se nepřu

Jasně, já myslím, že si rozumíme smajlík.
No, jak to tak všeobecně nejen tady čtu, jsem za našeho hodného, klidného, socializovaného AUS fakt ráda. smajlík

13.5.2016 21:30

Ono, když na někoho doma vrčí a vyjíždí čivava, tak maj z toho v mnoha případech majitelé srandu a klíďo to předváděj návštěvám, když to samé dělá velký pes tak už to taková sranda není...protože malou čivavku přeperete se psem od např. třicetikil výš už to taková bžunda není a rozhodně to není jen tím, že majitelé čivav je rozmazlují, jen "agresivní chování" neřeší...protože, kdo by se čivavy bál...

13.5.2016 21:35

Lexaurin napsal(a):
Https://www.youtube.com/watch?v=oMNjW-hHDN4

Ceasar neceasar, tady jde o chovani civav.

Přečetla jsem příspěvky pod tím videem a je tam i dotaz a následná něčí rada:

Jana Šichovápřed 2 roky
Mám prozbu. chtěla jsem se zeptat mam 14dní čivavu je užasný hodný poslušný. Jen když jsi sním chci hrát tak mě rád kouše muj přítel říká že jsem jeho oblíbená hračka. Tak jsem se chtěla zeptat zda mi někdo neporadí jak si sním hrat aniž by me porád hryzal. Jinak je to mazel. Předem děkuji. 

Nutellka LP
Nutellka LPpřed 1 rokem
Dej mu najevo že to dělat nemá, když kousne, řekni ne! A šťouchni do něj nebo ní.
Kdyby nereagoval tak plácni, nehlaď ho a neodměňuj ho.

No tak doufám, že to tazatelce zabralo

13.5.2016 21:35
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Ted jsem nekde cetla, ze je dost casto i geneticky podminene. Proste povaha jako u lidi, no.

13.5.2016 21:55
fikovnice

XXX.XXX.30.49

...ostatně jako vlastně se všemi psy, včetně kříženců. Vzpomínám si, že to naše dobračisko to na mě v jeho pubertě také zkoušelo - cenil zuby, vrčel,...abych řekla pravdu - z asi celkem 8 psů, co jsme za život už měli, tak myslím, že tento je bezkonkurenčně nejhodnější. Nepoženu se do rad zadavateli, protože v tomto nejsem profesionál, jen vím, že pubertu našeho pesana jsme prostě zvládli po dobrém. A ještě postřeh k tomu vrčení, když byl pes probuzen (myslím ten zadavatelův). Náš totiž býval až nepříčetně "zlý", když byl ospalý - tehdy se jeho hra začala měnit ne v přetahování třeba o uzel, ale také šel cíleně po rukách - a měl ty odporně pichlavé zuby. V ten moment jsem ukončila hru, on si ještě něco sám pro sebe "brblal", po chvíli usnul a probudil se jak neviňátko.

13.5.2016 21:57
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Jana Šichovápřed 2 roky
Mám prozbu. chtěla jsem se zeptat mam 14dní čivavu je užasný hodný poslušný. Jen když jsi sním chci hrát tak mě rád kouše muj přítel říká že jsem jeho oblíbená hračka. Tak jsem se chtěla zeptat zda mi někdo neporadí jak si sním hrat aniž by me porád hryzal. Jinak je to mazel. Předem děkuji. 

Nutellka LP
Nutellka LPpřed 1 rokem
Dej mu najevo že to dělat nemá, když kousne, řekni ne! A šťouchni do něj nebo ní.

To jsou "dobré" rady, hlavně nevím, co je to šťouchání - pod tím si asi dovedu představit ledasco co do použití fyzické síly...

13.5.2016 22:02
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

Lexaurin napsal(a):
Ted jsem nekde cetla, ze je dost casto i geneticky podminene. Proste povaha jako u lidi, no.

Asi ano, ostatně vzpomínám, jak se dřív dělávalo to, že když kohout třeba zaútočil na dvoře na děcko, okamžitě šel pod sekeru (aspoň můj děda to tak dělával). Protože by prý další kohoutova kuřata byla agresivní smajlík smajlík smajlík.

13.5.2016 22:38
Iliena

XXX.XXX.37.7

lesnížínka napsal(a):
Přítelkyně žárlila tak se šla mazlit taky...no, žárlí spíš psice, myslím, že je přehnaně majetnická, bohužel někteří psi asi jsou, občas tu někdo podobné problémy popisuje. Mí psi nežárlí nikdy, ani na cizí pejsky, když je muchlám (nebo možná jo, ale ví, že panička muchlá prostě všechny a jiná nebude ) takže je odmala učím, že se se vším a se všema dělíme, jak o mlsky, tak o pozornost a nikdo nikdy nepřijde zkrátka Přítelkyně měla přistupovat tak, že si první Lily přivolá na hru a pak společně jdou za váma:, honem, honem páníček, jdeme za ním, dáme mu pusinky...tak se to dělá třeba u nás. Žádný učený z nebe nespadnul, všichni jsme dělali a děláme chyby, postupně přijdete na to, jak na ni

S tou pusinkou to děláme taky a moc se jí to líbí. Když vidí, že mi přítel chce dát pusu hned k nám vletí (chce taky) a oba nás hned olíže . Stejně tak to je u kýchání. Když jsme si jí přivezli bylo jaro, přítel jako alergik každou chvíli kýchal. Štěndo se samozřejmě lekalo, tak jsme z toho udělali srandu. Pokaždé, když někdo kýchnul, začali jsme se tomu smát. Velmi rychle pochopila, že je vlastně sranda, takže dodnes, jakmile u nás doma někdo kýchne hned má na obličeji přilepenýho nadšenýho psa . Postupem času to vylepšila i na zívnutí a podobně. Sice to u nás občas vypadá jak v blázinci, ale aspoň se nenudíme

13.5.2016 22:46
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Iliena napsal(a):
S tou pusinkou to děláme taky a moc se jí to líbí. Když vidí, že mi přítel chce dát pusu hned k nám vletí (chce taky) a oba nás hned olíže . Stejně tak to je u kýchání. Když jsme si jí přivezli bylo jaro, přítel jako alergik každou chvíli kýchal. Štěndo se samozřejmě lekalo, tak jsme z toho udělali srandu. Pokaždé, když někdo kýchnul, začali jsme se tomu smát. Velmi rychle pochopila, že je vlastně sranda, takže dodnes, jakmile u nás doma někdo kýchne hned má na obličeji přilepenýho nadšenýho psa . Postupem času to vylepšila i na zívnutí a podobně. Sice to u nás občas vypadá jak v blázinci, ale aspoň se nenudíme

Fíííha, občas mívám chladovou alergii a kýchnu třeba 30x za sebou - to bych od Vašeho pesana asi dostávala rovnou francouzáky, ne?

13.5.2016 22:52
Iliena

XXX.XXX.37.7

fikovnice napsal(a):
Fíííha, občas mívám chladovou alergii a kýchnu třeba 30x za sebou - to bych od Vašeho pesana asi dostávala rovnou francouzáky, ne?

jo i to by se mohlo stát , samozřejmě čím víc kýchnutí tím líp, to se pak přidá hopsání, štěkání, vyzývání ke hře a je to tu jak v blázinci

13.5.2016 23:06
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Iliena napsal(a):
jo i to by se mohlo stát , samozřejmě čím víc kýchnutí tím líp, to se pak přidá hopsání, štěkání, vyzývání ke hře a je to tu jak v blázinci

To tedy jo! Moji kocouřiska se zatím bojí, když dostanu ty kýchací sérii, musím je taky začít přeučovat na něco jako že je to bžunda. Jen to s nimi bude krapet obtížnější. Pes při mém kýchání se ani nenamáhá zvednout hlavu.

14.5.2016 07:19
scylla

XXX.XXX.150.32

Jana Šichovápřed 2 roky

Nutellka LP
Nutellka LPpřed 1 rokem

To jako fakt někdo radí takové číčoviny?

14.5.2016 08:05

Takže jak sem to rychle pročetla. Byl to velmi špatný cvičák když vás v případě problému místo aby poradili odkáží na to at tam nechodíte a vyřešíte si to sami. Udička a míček není adekvátní činnost pro plemeno jako je bulteriér. Začněte dělat nějaký normální výcvik, na normálním cvičáku.Přítelkyně bude asi také jedním z problémů, naučte se oba se psem zacházet. hrajte si s ním normálně a vynechte nějaké pusinkování, a nuchnání. Pokud fena zavrčí vydejte nějaký povel který dobře splní, např lehni. jakmile se zklidní pochvalte jí, pohrajte si s ní. nemá cenu na ní vyvíjet nějaký nátlat, protže na ten pak reaguje opět vrčením. ono takovéhle chování jde ruku v ruce s neposlušností a rozmazleností. Pracujte na poslušnosti, a stanovte jí hranice co ano co ne.Jinak k tomu proutku, není to zas až taková hrůza švihnout psa proutkem, jak z toho někteří dělají, ale je rozdíl spravedlivě a v pravou chvíli potrestat a šikanovat a mlátit. Prostě když trestáte psa tak vy musíte zůstat absolutně v klidu, tohle jednání musí být promyšlené a bez vašich emocí.

14.5.2016 09:23

scylla napsal(a):
To jako fakt někdo radí takové číčoviny?

Jo vím přesně jak by reagovala moje feňule (když byla malá), kdyby mě kousla a já bych jí plácla...kousla by mě znova...do tý ruky kterou bych jí plácla

14.5.2016 10:20
scylla

XXX.XXX.150.32

Takže jak sem to rychle pročetla. Byl to velmi špatný cvičák když vás v případě problému místo aby poradili odkáží na to at tam nechodíte a vyřešíte si to sami. Udička a míček není adekvátní činnost pro plemeno jako je bulteriér. Začněte dělat nějaký normální výcvik, na normálním cvičáku.Přítelkyně bude asi také jedním z problémů, naučte se oba se psem zacházet. hrajte si s ním normálně a vynechte nějaké pusinkování, a nuchnání. Pokud fena zavrčí vydejte nějaký povel který dobře splní, např lehni. jakmile se zklidní pochvalte jí, pohrajte si s ní. nemá cenu na ní vyvíjet nějaký nátlat, protže na ten pak reaguje opět vrčením. ono takovéhle chování jde ruku v ruce s neposlušností a rozmazleností. Pracujte na poslušnosti, a stanovte jí hranice co ano co ne.Jinak k tomu proutku, není to zas až taková hrůza švihnout psa proutkem, jak z toho někteří dělají, ale je rozdíl spravedlivě a v pravou chvíli potrestat a šikanovat a mlátit. Prostě když trestáte psa tak vy musíte zůstat absolutně v klidu, tohle jednání musí být promyšlené a bez vašich emocí.

Bít psa čímkoli problém je, protože je to nápřahový trest. A mlátit štěně je opravdu číčovina, která, jak je patrné, vede ke ztrátě důvěry v majitele.

14.5.2016 12:21
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Jo vím přesně jak by reagovala moje feňule (když byla malá), kdyby mě kousla a já bych jí plácla...kousla by mě znova...do tý ruky kterou bych jí plácla

To stejný by bylo u nás!

14.5.2016 12:23
fikovnice

XXX.XXX.30.49

scylla napsal(a):
Bít psa čímkoli problém je, protože je to nápřahový trest. A mlátit štěně je opravdu číčovina, která, jak je patrné, vede ke ztrátě důvěry v majitele.

I když s Vámi ne vždy souhlasím, tak si také myslím, a vždy jsem si myslela, že metoda "cukru a biče" je na dvě věci. A obzvlášť si ten pomyslný bič nedovedu představit u štěněte, byť by se jednalo "jen" o švihnutí proutkem.

14.5.2016 12:38

fikovnice napsal(a):
I když s Vámi ne vždy souhlasím, tak si také myslím, a vždy jsem si myslela, že metoda "cukru a biče" je na dvě věci. A obzvlášť si ten pomyslný bič nedovedu představit u štěněte, byť by se jednalo "jen" o švihnutí proutkem.

Prostě štěně je pro mě malé mimi...netrestám špatné chování...učím správné...a za to moooc chválím...

14.5.2016 12:45
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Prostě štěně je pro mě malé mimi...netrestám špatné chování...učím správné...a za to moooc chválím...

Ano, mám to stejně! Když náš pesan byl v pubertě, tak trestem bylo zvýšení hlasu a přerušení hry. A že to na mě zkoušel! Teď si prostě nedovedu představit, že by na mě vyjel ani v tom největším omylu.

14.5.2016 13:17

fikovnice napsal(a):
Ano, mám to stejně! Když náš pesan byl v pubertě, tak trestem bylo zvýšení hlasu a přerušení hry. A že to na mě zkoušel! Teď si prostě nedovedu představit, že by na mě vyjel ani v tom největším omylu.

Pro moje psy bylo největším trestem vykázání z místnosti...platí to na ně dodnes.(ani ne tak to, že musí jít pryč, ale že se prostě kolem mě nemůžou šmrdolit)...naštěstí už tedy nemusím používat často, většinou na ně stačí houknout "HEJ" a věděj, že maj prostě přestat s tím, co zrovna dělaj, ale na štěńátko bych takhle nehoukala.
No na mě si "dovolí vyjet"...když lumpačíme, tak to vypadá, že za chvíli budu bídně usmrcena ...a nebo takový to "neštvi mě...mě to bolí"...ale vím, že by mě nekousli, je to jen upozornění, ať jsem citlivější...jak už jsem psala..když jsem např.feně vytahovala trn z packy...

Protože jak doufám...psi věří mě, že jim neublížím a já jim...bez toho by to snad ani nešlo

14.5.2016 13:24
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Pro moje psy bylo největším trestem vykázání z místnosti...platí to na ně dodnes.(ani ne tak to, že musí jít pryč, ale že se prostě kolem mě nemůžou šmrdolit)...naštěstí už tedy nemusím používat často, většinou na ně stačí houknout "HEJ" a věděj, že maj prostě přestat s tím, co zrovna dělaj, ale na štěńátko bych takhle nehoukala.
No na mě si "dovolí vyjet"...když lumpačíme, tak to vypadá, že za chvíli budu bídně usmrcena ...a nebo takový to "neštvi mě...mě to bolí"...ale vím, že by mě nekousli, je to jen upozornění, ať jsem citlivější...jak už jsem psala..když jsem např.feně vytahovala trn z packy...

Protože jak doufám...psi věří mě, že jim neublížím a já jim...bez toho by to snad ani nešlo

Jj, neměla jsem na mysli seřvání štěněte, ale když mě bolestivě kousl, tak "Fuj!" nebo "Au!" a přerušení hry - většinou to stejně fakt dělal nejvíc, když byl ospalý, tak jsem třeba i na tajnačku pozorovala jak je v té ospalosti nervní - všelijak se v pelechu točil, hledal si dobré místo a po chvíli usnul. Po prospání se probudil úplně dorůžova!

14.5.2016 13:51

fikovnice napsal(a):
Jj, neměla jsem na mysli seřvání štěněte, ale když mě bolestivě kousl, tak "Fuj!" nebo "Au!" a přerušení hry - většinou to stejně fakt dělal nejvíc, když byl ospalý, tak jsem třeba i na tajnačku pozorovala jak je v té ospalosti nervní - všelijak se v pelechu točil, hledal si dobré místo a po chvíli usnul. Po prospání se probudil úplně dorůžova!

Tak při "výkřiku Au" na mě feňule okamžik koukala a pak se do mě pustila s ještě větší vervou...mě opravdu zabralo "umazlit jí", dnes je to nejmazlivější pes, co jsem kdy měla...

14.5.2016 14:36
apbtbreeder

XXX.XXX.77.76

1. fena je s PP? U bullteriérů se mohou takové problémy vyskytovat; v PP chovu se to hlídá a eliminuje, potom to chování neovlivníte a většinou to končí utracením zvířete.

2. Proč jí saháte do misky, je vám potom lépe? Fenu jen stresujete a nervujete. V životě bych si nedovolila něco takového psovi udělat, přesto si každý můj pes nechá vzít jídlo třeba i z krku.

3. Na co ji máte, jaké má vyžití? Je to pes gaučák? Pak se nedivte že je nervózní, když je to původně velmi temperamentní lovecké plemeno, s nevyčerpatelnou energií. Najděte jí činnost, unavte ji, dejte jí režim (práce-odpočinek-hra-jídlo-výcvik), to je prazáklad pro soužití s takovým psem.

14.5.2016 22:14

Vrčení u misky jsem nikdy nezažila. Moje ruka zpravidla nebere, nýbrž dává. A do zblbnutí drbe. Během jídla se mu pořád motám kolem. Dávám čerstvou vodu, někdy mu do misky kydnu lžičku jogurtu apod. Když dostane nějaký poklad, tak instinktivně běží do soukromí, ale hned se vypočítavě vrací - něco na okusování podržet, stejně tak kelímek od jogurtu, petku od mléka naklopit a pomoct dostat těch pár kapek ven... Taky někdy něco nevhodného zabavím, ale to se jen diví, protože to by ode mě nečekal.

Jednou jsem ale byla tak chytrá, že jsem mu koupila sušenou šlachu, to byl odrostlé štěně. Mastná až hrůza, smradlavá, dlouhá jako on. Šrotoval jí kosmickou rychlostí, tak jsem v půlce odebrala, koukal z toho problém. Zavrčel, opravdu se mu to nelíbilo. Dostal pekelně vynadáno (žádné řvaní, ani zvýšený hlas) a ignorace. Druhý den, když šlachu zase dostal, tak jí chudák asi minutu držel v tlamě a v očích měl otázku, jestli fakt může. Až mi ho bylo líto.

16.5.2016 11:31
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Kubajz10 napsal(a):
Určitě to neberu nějak zle, konstruktivní připomínky a rady beru =) momentálně zkouším to, že jakmile začne vrčet, byť v jejím okolí nikdo není, vstanu od pc, z postele, z poza rohu na ni začnu volat Lilly ke mně a čekám na ní s pamlskem. Ke mně přijde už v klidu z pelechu, vrtí ocáskem, pochválím ji, dám ji povel sedni, dostane pamlsek, pak lehni, dostane pamlskem a pak volno a nechám ji zase být.

Cvičák jsme po dohodě zrušili úplně, že budeme chodit k psovodovi na hodiny, ale až překonáme toto období.

K tomu hraní nám nikdo nic neříkal, takže popravdě vůbec netuším, jak bychom si s ní měli cíleně hrát, aby to hlavně nám i Lilly pomohlo.

Proč jí povelujete, když správně zareaguje a přijde k vám? Hodně jí pochvalte a odměňte ji třebas hrou. nedávejte jí pořadovku sedni lehni.

Se trochu bojím, že sami toto období moc nepřekonáte, hledejte ve svém okolí někoho, kdo má dobré reference a pomůže vám. Radit takhl e na dálku může být ošemetný, my vás nevidíme, nevíme jak to doopravdy mezi vámi probíhá. Píšete že přítelkyni rafla do prstu - no ono to může být ze žárlivosti a hájení si "zdroje" - tedy vás, ale taky to může být prostě rozdováděnost a hraní si - to my takhle na dálku fakt neodhadneme a myslím, že i vy v tom máte nejasno. Oni bullíčci si hrají krapítek jinak, než "normální" plemena. Jest to hra dosti drsná. Když byl náš mlaďas štěndo, byl jedinej, kdo si vydržel s kámošem bulíčkem na cvičáku hrát, ostatní se té hry báli. A i tak jsme ji čas od času museli přerušit, aby se bulíček krapítek "zresetoval". Fakt to chce někoho, kdo vás uvidí naživo a kdo psům hlavně opravdu rozumí.
Hledejte důkladně.

Ad to hraní: házení míčku a udička - fajn, na rozdovádění a vyběhání, ale ne na budování vztahu. Není to interakce mezi vámi. zapojte třeba ten balonek do složitějších her, kdy se pesa bude navíc učit ovládat. Učte ji, ať v klidu sedí, když hodíte, ať vyběhne, až poté, až na povel. Učte ji, ať sedí, když s míčkem odcházíte - položte ho do trávy, vraťe se k ní a teprve pak ji pošlete pro míček, správné splnění odměňte volným hozením, kdy nemusí nic, je právě běžet si za kořistí. Schovávejte jí doma míček, učte jí ho hledat, začněte od úplně jednoduchého, že míček schováte tak, aby to viděla a poté pomaloučku ztěžujete. Přetahujte se s ní a učte ji na povel přetahovadlo pustit, za správné splnění jí hned přetahovadlo nabídněte, potahejte se s ní a nechte ji vyhrát. pak ať vám ho zase přinese, chvilku jí s nim zlobte, uhýbejte, schovávejte a pak hoďte to prostoru, ať si pro něj letí, přineseho, zase se popřetahujte, doveďte ji k tomu, a by přetahovadlo pustila a odměňte dalším hodem. Bude se tak učit se ovládat i ve hře. Když si hrajete, tak ještě než se moc rozdivočí, řekněte jí sedni a do toho povelu jí doveďte, moc jí pochvalte a pohrajte si dál. Musíte jí naučit se ovládat i když má emoce nahoře. Ale prosím bez nátlaku, laskavě, je to štěně a musí se naučit co po ní chcete.K těm hrám ještě - třeba vám to pomůže:
http://neviditelnypes.lidovky.cz/jak-je-dulezite-hrat-si-se-psem-de4-/p_zviretnik.aspx?c=A150414_122154_p_zviretnik_kosa.

Přidejte reakci

Přidat smajlík