Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.5.2016 19:50
mgtka

XXX.XXX.92.43

Ahojte,
to jsem zase já
Tak malá naše se už blíží ke svému sedmému týdnu života, je tak 3-4krát denně přikrmována buď granulemi, anebo konzervou pro štěňata carnilove, ale vzhledem k tomu, že už se odběr nezadržitelně blíží, chtěla bych, aby už téměř nesosala mámu. Tím, že je jedináček se mi nechce ji samotnou nechávat v ohrádce, když si tam nemá s kým hrát, fenka je krmena méně, malá ji při pití očividně nekouše, jelikož jsem nikdy neviděl, že by máma od ní utekla.
Jak to s jedináčky děláte vy? Díky za tipy.

17.5.2016 20:02
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

mgtka napsal(a):
Ahojte,
to jsem zase já
Tak malá naše se už blíží ke svému sedmému týdnu života, je tak 3-4krát denně přikrmována buď granulemi, anebo konzervou pro štěňata carnilove, ale vzhledem k tomu, že už se odběr nezadržitelně blíží, chtěla bych, aby už téměř nesosala mámu. Tím, že je jedináček se mi nechce ji samotnou nechávat v ohrádce, když si tam nemá s kým hrát, fenka je krmena méně, malá ji při pití očividně nekouše, jelikož jsem nikdy neviděl, že by máma od ní utekla.

Fena si štěnda odstavila tak nějak sama...

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.5.2016 20:15

mgtka napsal(a):
Ahojte,
to jsem zase já

Tak jste nakonec s masem ani nezačali?

18.5.2016 04:20
mgtka

XXX.XXX.92.43

Ale ano zacli, jenze pri jednom prckovi jsme nikdy nedokazali zkrmit kousek masa drive nez se zkazil.

18.5.2016 07:13

mgtka napsal(a):
Ale ano zacli, jenze pri jednom prckovi jsme nikdy nedokazali zkrmit kousek masa drive nez se zkazil.

A mrazák nemáte? Ale to je jedno, přeji prckovi do života jen to nej

18.5.2016 14:09
aneleh

XXX.XXX.128.47

mgtka napsal(a):
Ahojte,
to jsem zase já

Pokud to jen trošku je možné, nechávám fenu, aby si štěňata odstavila sama, jak se jí to hodí. Samozřejmě pokud to není na úkor její kondice a zdraví... Jedna z našich fen přikrmovala svoje štěňata ještě ve čtyřech měsících (šli do zahraničí a tak zůstávali déle) a druhá ještě ve třech měsících, pak je odstavila sama...
Každopádně nechávám vždycky mimina u mámy do osmi týdnů, sedm se mi prostě zdá málo a i ten jeden týden navíc u mámy udělá strašně moc... Nechala bych to být, čubina přestane mít mléko, až bude štěně pryč - jen pak pohlídejte, aby jí nezatvrdly struky, atd..

18.5.2016 18:05
mgtka

XXX.XXX.92.43

No ja urcite nechci malou od ni davat pryc na dlouhou dobu, jen se bojim aby po odberu nebyl problem, ze nebude mit od koho pit.

19.5.2016 08:03
apbtbreeder

XXX.XXX.77.76

Pokud si vrh nechávám, což je vždy alespoň jeho většina, nechávám fenu ať si dělá jak chce. Maloši se přijdou občas napít klidně i ve 3 měs, ale nevím jestli z toho ještě něco mají. Fena se zasuší sama, až bude vhodný čas.

Po odběru si dobře rozkrmené štěně prostě nemá odkud cucnout, tak necucá, celá věda.

Spíš nerozumím tomu, proč někdo dělá vrh, když si z něj nechce nechat štěně. Pak to podle mě není chov a šlechtění plemene, ale pouhé rozmnožování.

19.5.2016 09:04
rapotacka11

XXX.XXX.32.136

Spíš nerozumím tomu, proč někdo dělá vrh, když si z něj nechce nechat štěně.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Třeba pro radost...

19.5.2016 09:45
conaf

XXX.XXX.25.154

Ne s jedináčkem, ale když jsem už chtěla odstavit štěňata, udělala jsem fence obleček. ;).

21.5.2016 06:20
mgtka

XXX.XXX.92.43

Apbt: fakt vaše starosti na moji hlavu.

21.5.2016 06:49
apbtbreeder

XXX.XXX.77.76

mgtka napsal(a):
Apbt: fakt vaše starosti na moji hlavu.

Takže rozmnožit a vydělat, díky za odpověď.

21.5.2016 07:41
Terven

XXX.XXX.110.147

apbtbreeder napsal(a):
Pokud si vrh nechávám, což je vždy alespoň jeho většina, nechávám fenu ať si dělá jak chce. Maloši se přijdou občas napít klidně i ve 3 měs, ale nevím jestli z toho ještě něco mají. Fena se zasuší sama, až bude vhodný čas.

Po odběru si dobře rozkrmené štěně prostě nemá odkud cucnout, tak necucá, celá věda.

Spíš nerozumím tomu, proč někdo dělá vrh, když si z něj nechce nechat štěně. Pak to podle mě není chov a šlechtění plemene, ale pouhé rozmnožování.

Teď to nemyslím nijak ironicky - psy nerozmnožuju ani nechovám, proto se ptám...ten, kdo si nenechá štěně z vrhu je automaticky množitel, co to dělá jen pro prachy?
Co tak znám lidi, chovající psy (i v rodině), je fakt, že obvykle si štěně z vrhu nechají...ale nepřijde mi divné ani rozprodat celý vrh.
Čistě hypoteticky - porodí mi fena, dobré spojení, kvalitní štěňata, jednu fenku si nechám, o ostatní je velký zájem, rozprodají se.
Každý nemá neomezené možnosti prostorové, finanční, nemůže si dovolit, aby mu psi přibývali geometrickou řadou - takže znamená to, že tutéž fenu už nepřipustím přestože je výborná a o štěňata by byl opět zájem?
Nepřipustím ani její dceru, kterou jsem si nechala z prvního vrhu, která je logicky taky výborná a z dobrého spojení?
Jsou lidé, co chovají psy zodpovědně a s láskou, ale nemohou si dovolit mít chov psů jako hlavní pracovní náplň, ponechat si většinu vrhu jako píšete Vy, je pro ně z finančních, časových i prostorových důvodů nemožné.
Takže nelze to dělat pro radost? Radovat se ze štěňat a radovat se, když vidím, jak jsou dobří a dělají radost svým novým majitelům?

21.5.2016 10:18
mgtka

XXX.XXX.92.43

Ano, již jsem namnožila naprosto skandální počet štěňat a to jedno. Jsem ráda, že je z toho hned zřejmé, že jsem totální množitel.
Kdybych dělala takové závěry jako vy, mohla bych tady hrdinně prohlašovat, že beztak vaše štěňata nikdo nechce a proto vám to zůstává doma. Ale mě maminka vychovala trochu jinak.

Přidejte reakci

Přidat smajlík