Aliens_II
napsal(a):
Tak zítra razíme na Lipno. A otestuju tam vozík za kolo.
Madam se bude vozit v kočáru, když to výjde. Tak držte palce, ta mě utahá.
Info dám.
Tak už ne zítra, ale dnes.
Tak to je super...hoďte foto vozíku. Jinak je mi jasné, že osobní foto zase nebude, vážená paní Columbová .
Uživatel s deaktivovaným účtem

Aliens_II
napsal(a):
Tak zítra razíme na Lipno. A otestuju tam vozík za kolo.
Madam se bude vozit v kočáru, když to výjde. Tak držte palce, ta mě utahá.
Info dám.
Tak už ne zítra, ale dnes.
No jsem zvědavá, jak vám to půjde...
Tak tady je první den. Alína vydržela v tom vedru, teda já, cca 40 km. Je to dřina, hlavně do kopce, jinak z kopce to jede jak z partesu. Ostatní dupou a my se jen vezemééé. To jóoó, kilíčka, to jede samóóó. Takže hážu fotéčky vozíku. A dobře, vytáhnu ze spolucestovatele fotky a se asi ukážu. Co už. Takže držte, vydržte.
Aliens_II
napsal(a):
Tak tady je první den. Alína vydržela v tom vedru, teda já, cca 40 km. Je to dřina, hlavně do kopce, jinak z kopce to jede jak z partesu. Ostatní dupou a my se jen vezemééé. To jóoó, kilíčka, to jede samóóó. Takže hážu fotéčky vozíku. A dobře, vytáhnu ze spolucestovatele fotky a se asi ukážu. Co už. Takže držte, vydržte.
Já vím, jak ta fotka bude vypadat : helma, černé brýle, postava u kola z odstupu 20m. Ale i tak se těšíme

manbea
napsal(a):
Já vím, jak ta fotka bude vypadat : helma, černé brýle, postava u kola z odstupu 20m. Ale i tak se těšíme

Aliens_II
napsal(a):
A na fotce její veličenstvo Alína ve svém kočáře...
RomčaJelča
napsal(a):
No, vozík parádní, ale tomu psovi musí být neskutečné vedro, když vidím ty fólie kolem... ne?
Vykašlete se v těch vedrech na vozík a šlapání, dostanete infarkt. Když už máte volno, běžte radši k vodě, prospěje to Vám i psovi.-).
Také mne to napadlo, dneska jsem se zapřísáhla, že nevytáhnu čumák ze stínu baráku Také jsem si říkala, jestli se bude chtít vézt, jestli by radši neběžela(je mi jasné, že to nejde) jen, že já bych tam tedy svého psa neudržela Je tam připásaná, či jak?
lesnížínka
napsal(a):
Také mne to napadlo, dneska jsem se zapřísáhla, že nevytáhnu čumák ze stínu baráku Také jsem si říkala, jestli se bude chtít vézt, jestli by radši neběžela(je mi jasné, že to nejde) jen, že já bych tam tedy svého psa neudržela Je tam připásaná, či jak?
Byla tam navolno. Vedro není. Jezdí se kolem vody a převážně v lese. Je to prodyšné. Ale ano. Horko bylo. Vozil jsem vodu a dost jsme stavěli. U kola jsem to zkoušel asi sto metrů možná více. Běží hezky a drží se a hlídá si mě na kole. Ale pes a šup málem mě shodila.
Nicméně není to vytrvalec a desítky km se mnou ji běhat nenechám.
Jinak postřehy. Vozík ok, trochu malý, ale když v něm ležela a spala, tak super. Jak se ale začala hýbat, tak je to nestabilní. Ale přisuzuji to tomu, že to byl fakt rozhrkaný kočár. Takže dá se a kdo chce v budoucnu vozit psa, tak jo. Nicméně držet se na netéreních lokacích. Hrozí rychle převrácení.
No a pro člověka? Dřina šílená. Je to krutě znát v kopcích.
Jinak tady je a bylo nějakých max 28, v lese větřík a 25. Ale na slunci to peče velekrutě.
Aliens_II
napsal(a):
Téééda, ta Vaše ženská s to s Vámi teda fakt umí! Tak ještě naopak - zapřáhnout Alínu a Vy šup do vozíku!
fikovnice
napsal(a):
Téééda, ta Vaše ženská s to s Vámi teda fakt umí! Tak ještě naopak - zapřáhnout Alínu a Vy šup do vozíku!
Ano ano. Hodně lidí radilo, zapojit do tahu. No kdo chrta zná. Zapojím dopředu a řeknu. Tak hyjééé. A? A nic. A to nebudu publikovat její myšlenky. Kdyby fakt mohla říct, co si myslí. To se samo dohadujeme jen.
Ženská co mě omotá, tak je se mnou amen. No. Vyhrála to na celé čáře.
Aliens_II
napsal(a):
Ano ano. Hodně lidí radilo, zapojit do tahu. No kdo chrta zná. Zapojím dopředu a řeknu. Tak hyjééé. A? A nic. A to nebudu publikovat její myšlenky. Kdyby fakt mohla říct, co si myslí. To se samo dohadujeme jen.
Ženská co mě omotá, tak je se mnou amen. No. Vyhrála to na celé čáře.
fikovnice
napsal(a):
Jakpak se daří Floydovi? Nemáte aktuální foto?
Takto Floyd tráví svůj volný čas čekáním na prázdniny
No ještě přidám snímky z přívozu a z dnešního rána před odjezdem.
Mrtvolka.

Aliens_II
napsal(a):
No ještě přidám snímky z přívozu a z dnešního rána před odjezdem.
Mrtvolka.
Pěkná figura
Prodloužili jsme si pobyt ještě o den, kolo jsem dnes vyměnil za nohy a Alinu vzal k vodě. Zbožňuje vodu, to jsem věru nečekal. Ovšem trdlo chce z vody všechno tahat a to i lidi. Z hloubky má respekt, ale když už tak plave, styl alá vydra. No smál jsem se. Jen má pořad tendenci vše z vody tahat. Když tam něco skočí, hned jde pro to.

Aliens_II
napsal(a):
Svátek už byl. Dostal jsem to opožděně. Teda, dostal jsem jej. Ne to. To zní divně.
A domov máte přece. To je jasné.
No tak hlavně když jste to dostal...
Já bych to s tím domovem upřesnila...když máte psa, tak pes bydlí u vás...když máte chrta, tak bydlíte u něj...takže domov má každý člověk s jakýmkoliv psem...zaleží jen na tom, kdo u koho bydlí ...alespoň z mého pohledu...důležité je, aby doma bylo dobře
napsal(a):
Já bych to s tím domovem upřesnila...když máte psa, tak pes bydlí u vás...když máte chrta, tak bydlíte u něj...takže domov má každý člověk s jakýmkoliv psem...zaleží jen na tom, kdo u koho bydlí ...alespoň z mého pohledu...důležité je, aby doma bylo dobře
To se mi líbí víc
napsal(a):
Jsem si říkal, že mě vzala na milost. Madam. To je taky keců každý večer, když mi má uvolnit postel.

Aliens_II
napsal(a):
Jsem si říkal, že mě vzala na milost. Madam. To je taky keců každý večer, když mi má uvolnit postel.
Nejhorší na tom je, že toto nevyřeší ani nákup větší postele...jen pesan najde střed a víc se roztáhne
napsal(a):
Nejhorší na tom je, že toto nevyřeší ani nákup větší postele...jen pesan najde střed a víc se roztáhne
Asi takto.

Arni
napsal(a):
Asi takto.
No a to leží ještě způsobně "v ose", mám-měla jsem doma odborníky, co si standardně lehali na štorc...
A teď si vemte, já s mojí měkkosrdcatou povahou ke zvířatům objevím, jak roztomilost sama hajá dadá v posteli a vyhoďte to rozespinkaný stvořeníčko, že?
napsal(a):
No a to leží ještě způsobně "v ose", mám-měla jsem doma odborníky, co si standardně lehali na štorc...
A teď si vemte, já s mojí měkkosrdcatou povahou ke zvířatům objevím, jak roztomilost sama hajá dadá v posteli a vyhoďte to rozespinkaný stvořeníčko, že?
Já se s ní nemazlím. Chytím za všechny čtyři nohy a odtáhnu do míst tak, abych si lehnul i já.

Aliens_II
napsal(a):
Já se s ní nemazlím. Chytím za všechny čtyři nohy a odtáhnu do míst tak, abych si lehnul i já.
No to si teda dovolujete
napsal(a):
U nás střed, nebo klubíčko u našich hlav.

Arni
napsal(a):
U nás střed, nebo klubíčko u našich hlav.
Tak mě jde standartně fena "uložit" počká až se zachumlám hupsne ke mě, dostanu hudlana, pak si na mě položí hlavu a obejme mě "pacinkou", když už chci opravdu spát, tak řeknu "Šaríí, dobrou noc, já už budu spinkat" a ona si odlehne na svojí půlku...
Chrťák se zase hezky skladně schoulil k nohám...následně se přesunul mezi svoje lidičky, lehnul si na záda a pak se nenápadně protáhl a nohy si položil na někoho...nakonec skončil tak, že ležel přes oba...ale pokud se dostal do postele jako první, tak jsme tam lezli opravdu jak "do tanku, v tank"...snažili jsme se poskládat pod deku na které už ležel pán tvorstva...ale my byli tak šťastný, že to stvoření chce být s námi, že jsme opravdu pouze lehounce odstrčili, když jsme se nemohli vejít...ještě, že měl jen 25kg i s chlupama, být to německá doga, tak asi spíme na zemi ...ale to povídám jen tady, aby si nikdo nemyslel, že nejsem uznávaný vůdce smečky
Prostě jaký si to uděláš, takový to máš
Fiona.Praha
napsal(a):
A nechá si to líbit?
Ůplně v pohodě. Je to zázrak co si nechá líbit. Tahání za nohy z postele, u veta, položit na stůl a šít ránu po kousnutí, stříhání drápů, čumění do tlamy, uší a očí a měření teploty, česání venku a stojí, jak modelka, tahání za ocas od cizích lidí, ale to se pak už nelíbilo mě a ostatním, nošení v náruči v sedě, aby měla rozhled, hajlování, od dětí se nechá osedlat na koníčka a stisknout a potahat za uši a ták no. Jak říkám. Madam. Ale je úžasně nedůvěřivá a sama si vybere, od koho se nechá. A vítá jen lidi co má ráda, to jsem si taky povšiml. A ty co má hodně, tak vítá více nadšeně. Jen ty psy moc nemusí na první dobrou. A hlavně bílou barvu. To se jde urvat. Ale snažím se ji korigovat a jde to. Jakmile se ale pozná s hafanem, už je v pohodě.
Aliens_II
napsal(a):
Ůplně v pohodě. Je to zázrak co si nechá líbit. Tahání za nohy z postele, u veta, položit na stůl a šít ránu po kousnutí, stříhání drápů, čumění do tlamy, uší a očí a měření teploty, česání venku a stojí, jak modelka, tahání za ocas od cizích lidí, ale to se pak už nelíbilo mě a ostatním, nošení v náruči v sedě, aby měla rozhled, hajlování, od dětí se nechá osedlat na koníčka a stisknout a potahat za uši a ták no. Jak říkám. Madam. Ale je úžasně nedůvěřivá a sama si vybere, od koho se nechá. A vítá jen lidi co má ráda, to jsem si taky povšiml. A ty co má hodně, tak vítá více nadšeně. Jen ty psy moc nemusí na první dobrou. A hlavně bílou barvu. To se jde urvat. Ale snažím se ji korigovat a jde to. Jakmile se ale pozná s hafanem, už je v pohodě.
Nejsem přítelem takový adopcí psů z jiných států, ale taky vím, že dostihoví chrti jsou trošku jiná kategorie.
Očividně vám to spolu klape dobře, pokud si bez keců nechá dělat vše, co jste popsal, tak Vám fakt důvěřuje, takže jste navázali super vztah.
Jen by mne zajímalo, který z Vás dvou je ten přizpůsobivější
Možná se Vám povedlo mít obdivovatelku - nebo ona má obdivovatele?
Psalo se o tom v jiné diskusi - paničky mají ve svých psech věrné obdivovatele
Fiona.Praha
napsal(a):
Nejsem přítelem takový adopcí psů z jiných států, ale taky vím, že dostihoví chrti jsou trošku jiná kategorie.
Očividně vám to spolu klape dobře, pokud si bez keců nechá dělat vše, co jste popsal, tak Vám fakt důvěřuje, takže jste navázali super vztah.
Jen by mne zajímalo, který z Vás dvou je ten přizpůsobivější
Možná se Vám povedlo mít obdivovatelku - nebo ona má obdivovatele?
Psalo se o tom v jiné diskusi - paničky mají ve svých psech věrné obdivovatele
Tak na začátku to bylo asi podle mě, teď už to je po jejím. Ale už si vyhovíme.
Jediné co jsem až tak nečekal je fix. Na to jsem nikdy nebyl zvyklý. Chodí za mnou jak ocásek, přesně ví, že jdu, jdeme, ven, nenají se doma, dokud nemá jistotu, jestli nejdu pryč, tedy počká, až se svléknu a pak se nají. To přesně je i když cestujeme. Chodit po bytě můžu, leží, spí. Ale ví, že jdu pro věci, ponožky, cokoli a hned je ve střehu. Má obavu být sama a přitom stačí jedna osoba, aby byla s ní a je klidnější, i když občas kníkne, že tam nejsem, trpělivě čeká.
Ty chrtí hlavy jsou zvláštní, ale sedí mi, hodně. Přátelé mi říkají, že jsem na ni měkký, kámoška má ridgebacka a to je jiná dimenze, ale já vím, že nám to tak sedí. Čas a volnost a klid. Sice to jde vše hrozně pomalu, ale pořád a pořád je vidět nějaký vývoj. Kousíček a i to pak člověka potěší. Rozhodně taky je to i o fena a chlap. Ženská. I když to nerad polidšťuji, ale lidé to tak prostě dělají. Proto jsem adoptoval ji a né psa. S tím bych asi víc pracoval a asi by mě to tolik nebralo. To si nejsem jistý. A na ženské to umím. Říká se, že lidé si berou psy dle sebe, jak vypadají, jací jsou a tak. U nás je vidět soulad v hlavách a myšlenkách a chování. Ale když se na nás podívá člověk v metru, , no to fakt nesedí. Ale to už sem tu psával.
Ještě se tu kdesi psalo o tom, že se nešahá psu do jídla a nebere se a málokdo si to dovolí. Tak to já můžu cokołi. Dávám ji syrové kosti a aby si s ní hrála a hryzala ji i příště, mormálně k ní přijdu a kost si vezmu. To samé i se žrádlem. Ona ani nevrčí, necení zuby nic. Ona to ví, že to jsem já a nic se nestane. A to bylo hned po adopci. Nevím, proč to tak je, to samo. Spíš ona si to tak vzala. Mě. A to je dospělá. To jsem měl velký strach co bude.
Aliens_II
napsal(a):
Tak na začátku to bylo asi podle mě, teď už to je po jejím. Ale už si vyhovíme.
Jediné co jsem až tak nečekal je fix. Na to jsem nikdy nebyl zvyklý. Chodí za mnou jak ocásek, přesně ví, že jdu, jdeme, ven, nenají se doma, dokud nemá jistotu, jestli nejdu pryč, tedy počká, až se svléknu a pak se nají. To přesně je i když cestujeme. Chodit po bytě můžu, leží, spí. Ale ví, že jdu pro věci, ponožky, cokoli a hned je ve střehu. Má obavu být sama a přitom stačí jedna osoba, aby byla s ní a je klidnější, i když občas kníkne, že tam nejsem, trpělivě čeká.
Ty chrtí hlavy jsou zvláštní, ale sedí mi, hodně. Přátelé mi říkají, že jsem na ni měkký, kámoška má ridgebacka a to je jiná dimenze, ale já vím, že nám to tak sedí. Čas a volnost a klid. Sice to jde vše hrozně pomalu, ale pořád a pořád je vidět nějaký vývoj. Kousíček a i to pak člověka potěší. Rozhodně taky je to i o fena a chlap. Ženská. I když to nerad polidšťuji, ale lidé to tak prostě dělají. Proto jsem adoptoval ji a né psa. S tím bych asi víc pracoval a asi by mě to tolik nebralo. To si nejsem jistý. A na ženské to umím. Říká se, že lidé si berou psy dle sebe, jak vypadají, jací jsou a tak. U nás je vidět soulad v hlavách a myšlenkách a chování. Ale když se na nás podívá člověk v metru, , no to fakt nesedí. Ale to už sem tu psával.
Ještě se tu kdesi psalo o tom, že se nešahá psu do jídla a nebere se a málokdo si to dovolí. Tak to já můžu cokołi. Dávám ji syrové kosti a aby si s ní hrála a hryzala ji i příště, mormálně k ní přijdu a kost si vezmu. To samé i se žrádlem. Ona ani nevrčí, necení zuby nic. Ona to ví, že to jsem já a nic se nestane. A to bylo hned po adopci. Nevím, proč to tak je, to samo. Spíš ona si to tak vzala. Mě. A to je dospělá. To jsem měl velký strach co bude.
Utřu slzu - to bylo vyznání
Že je závisláček se ani nedivím. Jste první člověk s dobrými úmysly, který se v jejím životě zdržuje tak nějak déle a pravidelně. Asi to neznala a tak k Vám přilnula. Krom toho, dáváte jí najevo svou lásku, je jí s Vámi dobře, vnesl jste jí do života řád a jistotu.
Klobouk dolů.
Teď jsem si vzpomněla, že jste měl strach, že Vás budou chtít kontrolovat ti, přes nebo od kterých jste ji adoptoval. Jak to s nimi vypadá? Starají se?
Fiona.Praha
napsal(a):
Utřu slzu - to bylo vyznání
Že je závisláček se ani nedivím. Jste první člověk s dobrými úmysly, který se v jejím životě zdržuje tak nějak déle a pravidelně. Asi to neznala a tak k Vám přilnula. Krom toho, dáváte jí najevo svou lásku, je jí s Vámi dobře, vnesl jste jí do života řád a jistotu.
Klobouk dolů.
Teď jsem si vzpomněla, že jste měl strach, že Vás budou chtít kontrolovat ti, přes nebo od kterých jste ji adoptoval. Jak to s nimi vypadá? Starají se?
Ano. Občas se ozvou. Dokonce paní, kde Alína byla půl roku v tom dočasu, také se ptala, jak se má. Už to není tak moc. Ale vždy to bylo ve velmi přátelském duchu. A také jsem už byl 2x na pohovoru se zájemci o adopci, takže už i pomáhám.
Letos je i nějaký velký sraz chrťáků, asi se tam ukážeme.
Aliens_II
napsal(a):
Ano. Občas se ozvou. Dokonce paní, kde Alína byla půl roku v tom dočasu, také se ptala, jak se má. Už to není tak moc. Ale vždy to bylo ve velmi přátelském duchu. A také jsem už byl 2x na pohovoru se zájemci o adopci, takže už i pomáhám.
Letos je i nějaký velký sraz chrťáků, asi se tam ukážeme.
Co to? Na pohovoru? Jako kladný příklad ostatním?
Fiona.Praha
napsal(a):
Co to? Na pohovoru? Jako kladný příklad ostatním?
Ne ne. Pokecat s lidmi co jsou chrti zač, na co se mají připravit, co je čeká a pár rad pro začátek. Probrat dotazník co vyplnili a pokecat si. No a pak dát vědět, že jsou jako v poho, nu a pak už to mají v kapse. Je to hlavně také proto, aby se později pes nevracel a nebo tak něco.
Aliens_II
napsal(a):
Ne ne. Pokecat s lidmi co jsou chrti zač, na co se mají připravit, co je čeká a pár rad pro začátek. Probrat dotazník co vyplnili a pokecat si. No a pak dát vědět, že jsou jako v poho, nu a pak už to mají v kapse. Je to hlavně také proto, aby se později pes nevracel a nebo tak něco.
Aliens_II - - Jen ty psy moc nemusí na první dobrou. A hlavně bílou barvu. To se jde urvat. Ale snažím se ji korigovat a jde to. Jakmile se ale pozná s hafanem, už je v pohodě. - jéé a já vám chtěla nabídnout, až budete cestovat(protože jak to tak čtu, cestujete fakt hodně) do našich končin(jihovýchodní Moravy) ať se s holčinou určitě zastavíte u nás by se vyběhala dosytosti Jenže samojed je bílý teda většinou Aha, to se tedy nepovedlo, nevím, proč se fotka otočila. Máte někdo fintu na to, jak špatnou fotku vyjmout? Já na to zatím nepřišla..
lesnížínka
napsal(a):
Aliens_II - - Jen ty psy moc nemusí na první dobrou. A hlavně bílou barvu. To se jde urvat. Ale snažím se ji korigovat a jde to. Jakmile se ale pozná s hafanem, už je v pohodě. - jéé a já vám chtěla nabídnout, až budete cestovat(protože jak to tak čtu, cestujete fakt hodně) do našich končin(jihovýchodní Moravy) ať se s holčinou určitě zastavíte u nás by se vyběhala dosytosti Jenže samojed je bílý teda většinou Aha, to se tedy nepovedlo, nevím, proč se fotka otočila. Máte někdo fintu na to, jak špatnou fotku vyjmout? Já na to zatím nepřišla..
Což o to. Aby byli kámoši, musí se pomalu a někde na volno. Na zahradě. Pak by to bylo v pohodě. Takže nic se nebát. Dnes na výletě v pohodě, psů mraky a kupodivu se chovala moc dobře, od té doby co ji mám.
Aliens_II
napsal(a):
Což o to. Aby byli kámoši, musí se pomalu a někde na volno. Na zahradě. Pak by to bylo v pohodě. Takže nic se nebát. Dnes na výletě v pohodě, psů mraky a kupodivu se chovala moc dobře, od té doby co ji mám.
Já si myslím, že je v pohodě celkem pořád, co to tu tak čtu, nic hrozného se neděje

No musím vám napsat, co se mi dnes přihodilo, před chvílí jsem se vrátila s fenou z krátké procházky, nedávno jsme pořídili košík a stále si na něj nemůže zvyknout, tak na trénovačku, abych na ní měla čas...jdeme a ze zatáčky na nás vyběhne odrostlé štěně australáčka a hurá k nám, jen mi stihlo blesknout hlavou "zaplať pánbůh, že má fena košík", štěně doběhlo, pláclo sebou před náma na záda, mojí feňuli ukázalo bříško, nechalo se očuchat a pak se normálně po psím šlo s feňulí pozdravit, moje feňule nejen, že ho nechtěla okamžitě sežrat, ale dokonce i vrtěla ocase, následně se vynořil pán s nějakým větším křížencem na volno a s retrívří fenou na vodítku, jen nás zmerčil, tak povídá: No hele jakou jsme potkali krasavici" (následně jsem zjistila, že nemyslel mě ale mojí fenu ) a houknul na psa na volno "Bubáku, tohle je dáma, tak se koukej chovat slušně, ať nedostaneš dršťkovou" a Bubák vrtící celým tělem předvedl pár podřízených gest a pak se s náma taky bez problémů pozdravil...to už jsem chtěla Sárině říct "kdo jsi a co jsi udělala s mojí fenou"...a to jsem ještě nevěděla, že se přátelsky očuchá a pozdraví i s tou fenou na vodítku ...korunu tomu všemu madam nasadila, když se nechala pohladit i od toho pána...stála jsem v němém úžasu a pánovi sdělila, že teda čumim, že moje fena je bijec, kterej by nejraději hupsnul na každýho psa co vidí a od nikoho cizího se nenechá pohladit, pán mojí fenu opět přátelsky poplácal a povídá "je to chytrá holka, poznala, že jsme normální...zavelel "bando jdeme" a všichni v dobré náladě pokračovali v cestě...doteď se z toho nemůžu vzpamatovat, dokonce jsem si říkala, že já sem borec, protože jsem feňuli konečně vtloukla do hlavy, že by bylo fajn chovat se přátelsky...no tak to mi zase předvedla, že je to omyl a na zpáteční cestě se už zase snažila sežrat dva psy, které jsme potkali a musela jsem jí napomenout a i tak to bylo hodně napjatý...vůbec nechápu co se stalo a proč...skupinku jsme viděli prvně, napadá mě jen, že z pána sálala výborná nálada, přirozenost, pesani se chovali k feně gentlemansky...všechno proběhlo uvolněně a přirozeně...teď kdy ležím v posteli si to přijde neskutečné a doufám, že jsem neměla halucinace...
Nechápu jak je to možné... Jestli ho ještě potkám, tak se s ním zkusím domluvit na společném venčení, mám takový pocit, že v téhle psí skupině by to snad mohlo klapnou a feňule by se mohla začít chovat mezi psy normálně nebo určitě by nás to trochu posunulo, kdyby třeba viděla jak se oni zdraví s ostatními pesany a ona by byla součástí této smečky tak by se jí v kebulce mohlo rozsvítit...no bylo to neskutečné
No nazvala bych to "Blízké setkání třetího druhu"
Blízké setkání třetího druhu bylo téma, co jsem kdysi, hned na začátku vytvořil. A věřte, že to fakt funguje. Jsou a budou chvíle, kdy nás prostě ty naše zlatíčka překvapí a doslova "přečůrají".
Kdybych měl psát co vše to moje třeštidlo udělalo, co jsem nečekal, asi by to byla kniha.
Proto se říká. Buďte v střehu. Nevíte co váš pes udělá. Jé, oni byli vždy tak hodní a přátelští a ach, teď roztrhali bišonka.
Ne, ne, to byl jen příklad. Prostě vždy čekejme přkvapení, hezké? No paráda, jen houšť.
sardullah - trochu si myslím, že na tom mělo podíl i to, že vaše fena měla košík a vy jste tím pádem byla o trochu klidnější a nepřenášela nervozitu z toho, bože, co zase bude" na fenu. A stejně tak majitel druhých psů, nepanikařil, když viděl velkého psa a jak říkáte, choval se klidně a uvolněně. Já vím, že ono se to kecá. Ale také jsem měla už několik incidentů a x krát pokousaného psa. Ale tím, že mám psy (psa) velkého, přeci jen jsem v této situaci ve výhodě, oproti strachu majitelů malých pejsů.

lesnížínka
napsal(a):
sardullah - trochu si myslím, že na tom mělo podíl i to, že vaše fena měla košík a vy jste tím pádem byla o trochu klidnější a nepřenášela nervozitu z toho, bože, co zase bude" na fenu. A stejně tak majitel druhých psů, nepanikařil, když viděl velkého psa a jak říkáte, choval se klidně a uvolněně. Já vím, že ono se to kecá. Ale také jsem měla už několik incidentů a x krát pokousaného psa. Ale tím, že mám psy (psa) velkého, přeci jen jsem v této situaci ve výhodě, oproti strachu majitelů malých pejsů.
No s tím, že měla košík je to možná trochu pravda, ale musím říct, že by se ke mě krve nedořezal...zvlášť když fena byla dost nervózní a nevrlá z toho koše...navíc, jak se k nám štěně řítilo, tak jsem automaticky "zkrátila" vodítko a přitáhla jí k noze...a jak už jsem psala, tak cestou zpět byla opět "v kondici" i s nasazeným košem...
No jako když vám vymění psa (ale bohužel jen dočasně)...jestli je něco pravda na tom vyzařování energií, tak pán jí musel vyzařovat na dálku a jeho psi asi taky...
Aliens_II
napsal(a):
Prodloužili jsme si pobyt ještě o den, kolo jsem dnes vyměnil za nohy a Alinu vzal k vodě. Zbožňuje vodu, to jsem věru nečekal. Ovšem trdlo chce z vody všechno tahat a to i lidi. Z hloubky má respekt, ale když už tak plave, styl alá vydra. No smál jsem se. Jen má pořad tendenci vše z vody tahat. Když tam něco skočí, hned jde pro to.
Fakt i lidi? To mohla být dobrá bžunda, i když pravda krapet nebezpečná...

sardullah
Nám se stalo něco podobného, ale v jiném duchu.
Feňule si s ostatními psy příliš ( = vůbec) nehraje.
Psy si očichá, a jde se hladit za lidskými páníčky.
Jednou jsme potkali pejska s paní a feňule začala nadskakovat, honit se s pejskem, blbnout - nikdy předtím ani potom jsem ji takovou neviděla. A paní - jéééé, ta je ale hravá.
Taky jsem v danou chvíli zírala jako puk .

noemi
napsal(a):
sardullah
Nám se stalo něco podobného, ale v jiném duchu.
Feňule si s ostatními psy příliš ( = vůbec) nehraje.
Psy si očichá, a jde se hladit za lidskými páníčky.
Jednou jsme potkali pejska s paní a feňule začala nadskakovat, honit se s pejskem, blbnout - nikdy předtím ani potom jsem ji takovou neviděla. A paní - jéééé, ta je ale hravá.
Taky jsem v danou chvíli zírala jako puk .
No jsou věci nebem a zemí...no mě to přece jen nakoplo, že to jde a budeme tedy intenzivněji zkoušet...

No nevím zda nebudu trapná, ale tohle je snad ze života, živě si to umím představit

Aliens_II
napsal(a):
Personalista pro psy

Tak vážení, vím, že to na diskuzi o psech nepatří, ale tady už jsme stejně probrali kde co, tak snad to někoho pobaví a utvrdí v mé praštěnosti, ale zoufalé situace si vyžadují zoufalé činy...
Moje mamka odjela na dva měsíce ke své sestře a svěřila mi do péče svojí andulku, z které je mírně nešťastná až lehce frustrovaná, protože andulka-sameček, kterého má již od listopadu stále nemluví, předtím nám mluvili všechny...tak jsem si řekla, že mu to do tý makovice nacpu, aby až mamka přijede říkal alespoň svoje jméno...
To, že už do něj deset dní hustim furt dokola "Filípkůůů" nebudu komentovat, navíc jakmile ho oslovím, tak hned přijde pes načuřelej, že mluvím na nějakého blbého ptáka, takže teď mu pouštím z youtube, jak má andulka mluvit, to teprve uvidí, co je mučení "žhavení lebky zvané budík", to bych snad dřív naučila mluvit svoje pesany...a blbej určitě není, protože se naučil pískat jako vlaštovky, co slyší u nás na zahradě

Aliens_II
napsal(a):
Filípek by potřeboval spíše učit slova jako: nazdar, zadnice(nejde napsat hůře), ty krávo a další peprná slova. Prý jim to jde učit nejlépe.
To by měla mamka radost.
No to by měla, hlavně aby něco říkal...každá andula před tím mluvila, jak dlaždička, protože to je přeci největší prča
Sardullah, čti tohle:
https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/clanky/r/detail/8/ucte-mluvit-andulky/

margoff
napsal(a):
Sardullah, čti tohle:
https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/clanky/r/detail/8/ucte-mluvit-andulky/
No já si spíš myslím, že po sérii andulek, které na to měly vlohy jsme koupili andulu, která prostě talent na mluvení nemá...já jsem na ní vdycky pískla, když jsem přišla k mamce a je fakt, že pokud mě vidí, tak mi stejným písknutím odpoví, od vlaštovek se taky naučila pískat, takže když je vidí jak lítaj, tak píská jako ony, možná má spíš talent na to pískání...no neházím flintu do žita, vím, že vždycky bylo nejtěžší než ze sebe andua vypotila první slovo, pak už to šlo jak po másle, ale u týhle zatím ticho po pěšině...no samozřejmě i tak jí (jeho) máme rádi...

Tak dneska takovou malou historku z práce...
přijde mi k pokladně paní a ptá se, jestli by mohla do krámu se psem...k nám sice psi nesmějí, ale když má někdo jorka nebo něco podobného a nechce ho nechávat venku, tak jim to dovolíme, když si vezmou psa na ruku, takže paní říkám, klidně si ho sem vemte, ale musíte ho vzít do náruče, no paní se divně zatvářila a řekla, že se jde poradit s manželem...no a za chvíli přišli dovnitř a pán chudák nesl na ruce fenu bulteriéra...no co vám budu povídat moc dlouho tam nevydrželi, ale feňuli se to očividně líbilo, asi by to měli provozovat častěji
napsal(a):
přijde mi k pokladně paní a ptá se, jestli by mohla do krámu se psem...k nám sice psi nesmějí, ale když má někdo jorka nebo něco podobného a nechce ho nechávat venku, tak jim to dovolíme, když si vezmou psa na ruku, takže paní říkám, klidně si ho sem vemte, ale musíte ho vzít do náruče, no paní se divně zatvářila a řekla, že se jde poradit s manželem...no a za chvíli přišli dovnitř a pán chudák nesl na ruce fenu bulteriéra...no co vám budu povídat moc dlouho tam nevydrželi, ale feňuli se to očividně líbilo, asi by to měli provozovat častěji
napsal(a):
Tak to si mohou gratulovat, že neměli vlkodava .
napsal(a):
Co prodáváte, že tam nutně museli všichni tři?

Fiona.Praha
napsal(a):
Co prodáváte, že tam nutně museli všichni tři?
Koberce...a jiné podlahoviny...asi se chtěli jít kouknout spolu...a svoje zlatíčko, feňulce byl cca rok (ale už pěknej kusanec), nechtěli nechat venku...
Já bych tam psy klíďo pouštěla...určitě by se chovali lépe a majitel by je měl pod kontrolou, než děti, co nám tam pomalu lezou po stropě a rodiče si někde na druhém konci krámu hodinu něco vybíraj a když je upezorníte, že se děti můžou zranit, tak se ještě urazí(v tom lepším případě) v tom horším vám vynadaj...

A co chlupy psí, ty na koberce nejdou ?
napsal(a):
Koberce...a jiné podlahoviny...asi se chtěli jít kouknout spolu...a svoje zlatíčko, feňulce byl cca rok (ale už pěknej kusanec), nechtěli nechat venku...
Já bych tam psy klíďo pouštěla...určitě by se chovali lépe a majitel by je měl pod kontrolou, než děti, co nám tam pomalu lezou po stropě a rodiče si někde na druhém konci krámu hodinu něco vybíraj a když je upezorníte, že se děti můžou zranit, tak se ještě urazí(v tom lepším případě) v tom horším vám vynadaj...
No, když se chtěli pokochat, tak musí něco obětovat přece...
A co se týče anduláčka - jak je starý? A jak starého si ho paní brala? Já je chovala a pokud se jim lidi věnovali, brzy se mluvit naučili.

lavacca
napsal(a):
No, když se chtěli pokochat, tak musí něco obětovat přece...
A co se týče anduláčka - jak je starý? A jak starého si ho paní brala? Já je chovala a pokud se jim lidi věnovali, brzy se mluvit naučili.
Mamka ho koupila ve zverexu, ale ještě neměl vybarvený ozobí nebo jak se to jmenuje, říkala jsem jí, že mi mohla říct a mohli jsme koupit přímo od chovatele, ale vždycky jsme všechny anduly i korelu měli ze zvěráče a všechny byly úžasný...a mimo dvou samiček všechny mluvili a hooodně dobře (na andulku bych řekla, že velká slovní zásoba a bylo jim dobře rozumět)...samičky naopak byly více mazlivější...
Kupovala ho asi v listopadu, mluví na něj furt a nic, já ho mám doma asi tejden a už po mě opakuje písknutí na pozdrav nebo když mě vidí, tak toto písknutí taky vyloudí, krátkou pískací melodii a imituje vlaštovky, tak nevím jestli má smysl do něj hustit mluvení, když je asi spíš na to pískání...

napsal(a):
A co chlupy psí, ty na koberce nejdou ?
No tady by asi ani tak nebyl problém s chlupy jako s tendencí některých psů značkovat a taky by to samozřejmě vadilo některým zákazníkům...brala jsem to spíš obrazně chování dětí vs.psů
napsal(a):
Mamka ho koupila ve zverexu, ale ještě neměl vybarvený ozobí nebo jak se to jmenuje, říkala jsem jí, že mi mohla říct a mohli jsme koupit přímo od chovatele, ale vždycky jsme všechny anduly i korelu měli ze zvěráče a všechny byly úžasný...a mimo dvou samiček všechny mluvili a hooodně dobře (na andulku bych řekla, že velká slovní zásoba a bylo jim dobře rozumět)...samičky naopak byly více mazlivější...
Kupovala ho asi v listopadu, mluví na něj furt a nic, já ho mám doma asi tejden a už po mě opakuje písknutí na pozdrav nebo když mě vidí, tak toto písknutí taky vyloudí, krátkou pískací melodii a imituje vlaštovky, tak nevím jestli má smysl do něj hustit mluvení, když je asi spíš na to pískání...
No jo, kdoví co zažil no...třeba mu "do kecání" prostě není. je fakt, že ten věk u nich je většinou stěžejní na navázání vztahu... a pokud už je od listopadu s mamkou a nic, obávám se, že mluvit se už nenaučí...i když naděje umírá poslední, že jo? :).

lavacca
napsal(a):
No jo, kdoví co zažil no...třeba mu "do kecání" prostě není. je fakt, že ten věk u nich je většinou stěžejní na navázání vztahu... a pokud už je od listopadu s mamkou a nic, obávám se, že mluvit se už nenaučí...i když naděje umírá poslední, že jo? :).
No zatím do něj "hustím" jen jeho jméno, někdy mi přijde, že se snaží, že už to začíná znít, ale zatím nic, ale to nevadí, kdyby jsme chtěli něco, co bude mluvit, tak koupíme žaka, tady spíš šlo o to, aby mamka měla nějakého roztomilého švitořílka a nebyla sama, v jejím věku už psa ani kočku nechce, takže svojí funkci plní na jedničku i bez toho mluvení
Náš pes v barákách neznačkuje, ale někdy ho napadne označkovat něco, co bych ani nečekala, proto bych se bála, třeba do obchodu s koberci ho vzít. S fenkou je to jiné, ale u psa stačí chvilka nepozornosti a bůhví co mu přelétne přes nos... Když jsme naposled šli s mamkou vybírat lino, bylo to po výletu se psy, čekaly jsme vedle krámu na muže. Psy jsme samozřejmě uvázaly venku, ale koukala jsem jak ostříž, protože mamčina feňule nikdy takhle ve městě sama uvázaná nebyla a taky třeba, aby je někdo nešlohnul. Mezitím do krámu přišla rodinka s dvěma cca 5-6letýma děckama a začaly v botech skákat po vyskládaných kobercích. Prodavačka vytřeštila oči a rodiče požádala, ať to nedělají. Ti se tvářili uraženě místo toho, aby se omluvili. Já nevím, jsou fakt ti lidi už takový degeni?
lesnížínka
napsal(a):
Náš pes v barákách neznačkuje, ale někdy ho napadne označkovat něco, co bych ani nečekala, proto bych se bála, třeba do obchodu s koberci ho vzít. S fenkou je to jiné, ale u psa stačí chvilka nepozornosti a bůhví co mu přelétne přes nos... Když jsme naposled šli s mamkou vybírat lino, bylo to po výletu se psy, čekaly jsme vedle krámu na muže. Psy jsme samozřejmě uvázaly venku, ale koukala jsem jak ostříž, protože mamčina feňule nikdy takhle ve městě sama uvázaná nebyla a taky třeba, aby je někdo nešlohnul. Mezitím do krámu přišla rodinka s dvěma cca 5-6letýma děckama a začaly v botech skákat po vyskládaných kobercích. Prodavačka vytřeštila oči a rodiče požádala, ať to nedělají. Ti se tvářili uraženě místo toho, aby se omluvili. Já nevím, jsou fakt ti lidi už takový degeni?
Ano, jsou to degeni. Pracuji brigádně v Lidlu, někdy nevím jestli se mi ty lidi nezdaj. Prostě vypatlany dotazy, vypatlany chování ještě před tím jsem pracovala v kavárně, kde se venku prodávala i zmrzlina. Na jedné straně ledová tříšť: malina, šmoulová, na druhé straně"točená zmrzlina: vanilka, čokoláda. A bylo to napsané velkými písmeny.. každý druhý (možná i víc) chtěl šmoulovou zmrzlinu..a že to není zmrzlina, tak si dám malinovou, no a prostě někteří kupu dalších dotazů, blbostí, no snad to nebylo ani k smíchu

lesnížínka
napsal(a):
No ano, tak koukám, že naše prodejna koberců není, co se týče dětí vyjímka

napsal(a):
No tady by asi ani tak nebyl problém s chlupy jako s tendencí některých psů značkovat a taky by to samozřejmě vadilo některým zákazníkům...brala jsem to spíš obrazně chování dětí vs.psů
Říct mně ať si Megínu vezmu klidně dovnitř... Začne vymýšlet růžový, modrý a s dlouhým chlupem... no ne, ona jedině peršan. Nic. Doma bude.
Mám ráda psy, bulíky nejvíc, ale když si jdu koupit koberec a vidím chlupy, odcházím. Nepůsobí to na mě dobrým dojmem. Do obchodu psi nepatří. Nenapadlo by mě tam psa vzít. Do žádného obchodu. A tuhle teda ani do zverimexu, hned chce všecko domů.
Jako nabídka od Vás je to milá, to jo, ale soudný člověk přece tohle neudělá.
Bezostyšně Vás citově vydírají !

napsal(a):
Říct mně ať si Megínu vezmu klidně dovnitř... Začne vymýšlet růžový, modrý a s dlouhým chlupem... no ne, ona jedině peršan. Nic. Doma bude.
Mám ráda psy, bulíky nejvíc, ale když si jdu koupit koberec a vidím chlupy, odcházím. Nepůsobí to na mě dobrým dojmem. Do obchodu psi nepatří. Nenapadlo by mě tam psa vzít. Do žádného obchodu. A tuhle teda ani do zverimexu, hned chce všecko domů.
Jako nabídka od Vás je to milá, to jo, ale soudný člověk přece tohle neudělá.
Bezostyšně Vás citově vydírají !
No já teda do krámu se psem určitě taky ne...do zverexu jdu jen když kupujeme košík (což je asi jedenkrát za x let a potřebuju ho psovi vyzkoušet...no teda spíš před zverex, u nás mají takový hezký stojánek se sušenýma mňamkama a fena je expert v pozorování zda se dívám nebo ne a pes je takový nemotorný telátko, že by tam půlku věcí určitě shodil ...a před krámem bych psa taky nenechala...
Víte pejska v krámě máme tak dvakrát do měsíce, častokrát v košíku nebo v tašce, když maj ty malý šmudly na ruce, tak většinou projdou uličkou, jen to omrknout nebo si jdou na pokladnu koupit nějakou maličkost, chlupy jsem fakt ještě na koberci nenašla...ale s tím bulíkem mě to fakt dostalo...pak jsem si říkala, jak vůbec mohlo paní napadnout, že by se mi tam producírovala s takovým telátkem...
To my máme třeba větší problém s lidmi...kolegové maj roztažený koberec, který se chystají uříznout zákazníkovi a teď ta situace...na zemi bílý koberec a jde paní s pánem a zeptají se (v tom lepším případě) jestli přes ten koberec můžou přejít, protože je vytažený přes uličku, když jim kolegové řeknou, že ne, že by se jim taky asi nelíbilo, kdyby se jim lidi courali v botech po novém koberci ještě v krámě, tak se pomalu nafouknou, že to musej obejít...no je to prostě o lidech...všechno a všude...