Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Káťa....

9.6.2016 18:50
Káťa....

XXX.XXX.216.7

Ahoj. Mám psa (kříženec BSP a malamuta,2 roky) je nesoustřeďený a nechce se mnou pracovat protože ho neuvěřitelně baví všechno očuchávat a očůrávat. Nejde namotivovat ani žrádlem (vyzkoušela jsem: maso a vnitřnosti (sušené, vařené, surové), šunky, salámy, klobásy, tlačenku, škvarky, párky, špekáčky, piškoty, pamlsky pro psy (těch bylo tolik že to nejsem schopna vyjmenovat) ani hračkami. Dva dny před cvičákem nekrmíme ale nepomáhá to. Samozřejmě že po něm nechci výkony borderky. Jen poslušnost a nějaké triky a hlavně aby nás to oba bavilo... Myslíte si že by pomohla kastrace? Nechci aby se po kastraci moc změnilkastraci, miluju tohohle psa a nechci jiného. Jaké myslíte že by toto mohlo mít řešení?

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.6.2016 19:12

Káťa.... napsal(a):
Ahoj. Mám psa (kříženec BSP a malamuta,2 roky) je nesoustřeďený a nechce se mnou pracovat protože ho neuvěřitelně baví všechno očuchávat a očůrávat. Nejde namotivovat ani žrádlem (vyzkoušela jsem: maso a vnitřnosti (sušené, vařené, surové), šunky, salámy, klobásy, tlačenku, škvarky, párky, špekáčky, piškoty, pamlsky pro psy (těch bylo tolik že to nejsem schopna vyjmenovat) ani hračkami. Dva dny před cvičákem nekrmíme ale nepomáhá to. Samozřejmě že po něm nechci výkony borderky. Jen poslušnost a nějaké triky a hlavně aby nás to oba bavilo... Myslíte si že by pomohla kastrace? Nechci aby se po kastraci moc změnilkastraci, miluju tohohle psa a nechci jiného. Jaké myslíte že by toto mohlo mít řešení?

Žádná kastrace nepomůže na to, aby se pes soustředil...

to ho máte od štěněte?...

Kata....

9.6.2016 19:24
Kata....

XXX.XXX.216.7

Ano máme ho od štěněte. Od malička se s ním snažím pracovat a chodíme na cvičák. To svou kastraci mi poradila jedna paní ale mně se to taky zdálo jako nesmysl.

9.6.2016 19:35
scylla

XXX.XXX.150.32

Káťa.... napsal(a):

Máte malamuta, takže na trdlování po cvičáku zapomeňte. Proč ho nekrmíte, proč ho vydíráte hladem? Kdo vám takovou číčovinu poradil? Ani jedno z plemen není na cvičák. Najděte aktivity, které ho budou bavit, nafixujte ho co nejvíc na svoji osobu a bude to v pořádku. Kastrace není všelék na všechno, malamut je prostě malamut a váš pes z něj má asi větší část než z toho BSP. Nemůžete předělávat psa podle svých představ, ale je třeba představy přizpůsobit původu, věku, povaze a možnostem psa.

Kata....

9.6.2016 19:45
Kata....

XXX.XXX.216.7

Problém je v tom že já potřebuju ale zvládal základní poslušnost. Váží 50kg a s takovím psem se něco takového dělá těžko... zkoušeli jsme koloběžku, kolo, běh protože právě tahání má v genech ale nebaví ho to a vísledek to mnělo akorád takoví že jsem skončila v křoví. Chci mu dát plnohodnotný život ale s takovím psem prostě nemůžu jít na ulici protože ho neutáhnu.

9.6.2016 19:53
scylla

XXX.XXX.150.32

Kata.... napsal(a):
Problém je v tom že já potřebuju ale zvládal základní poslušnost. Váží 50kg a s takovím psem se něco takového dělá těžko... zkoušeli jsme koloběžku, kolo, běh protože právě tahání má v genech ale nebaví ho to a vísledek to mnělo akorád takoví že jsem skončila v křoví. Chci mu dát plnohodnotný život ale s takovím psem prostě nemůžu jít na ulici protože ho neutáhnu.

Jak ale vidíte, cvičák vám je k ničemu. Jde o vazbu na vaši osobu a pak to půjde. Najděte to, co ho baví a po tom jděte. Zkuste všechno - stopu, pasení, hlídání, něco ho bavit bude.

Kata....

9.6.2016 19:56
Kata....

XXX.XXX.216.7

Děkuju vám pomohla jste mi.

9.6.2016 19:58
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Kata.... napsal(a):

Nemá místo mozku tenisák? Nebo nebavil by ho talíř?
Něco ho přece bavit musí, ne?

9.6.2016 20:09
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Fiona.Praha napsal(a):
Nemá místo mozku tenisák? Nebo nebavil by ho talíř?
Něco ho přece bavit musí, ne?

Nemusí...mám samojeda a za 8let jsem nepřišla na to, co by ho bavilo. Respective...ono ho třeba i chvilku něco baví, perotože je rád, že je hra, zábava, činnost, ale tak dvakrát a dost(hra s míčem, hledání hračky, stopy na slaninu...) Co by asi vydržel dělat celý den, je vyhledávat zvěř a honit(ne zabíjet, spíš vyhánět)...to je pro něj superzábava...bohužel v podmínkách ČR neproveditelná

9.6.2016 20:21
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Pro zadavatelku: měla jsem to, co máte vy, ale ve dvou psech takže: BSP, který byl naprosto bezproblémový pes, nemusel se nikdy povelovat, stačilo ho všechno naučit vysvětlením a mluvením s ním. Nebyl u něj absolutně žádný výchovný problém, snesl lidi, psy i veškerá zvířata. A samojeda, což je zhruba stejná povaha jako malamut - nic ho nezajímá, či jen chvilku a pak: dělej si to sama a klidně se v polovině sebere a jde si lehnout. Takového psa na sebe nenavážete, v tom pravém slova smyslu, kdyby jste se pos...On mne miluje, to vím, ale prostě je vždycky něco důležitější, kvůli čemu stojí za to dostat nějaký ten sprdunk, však panička ho taky miluje, tak mu to zase odpustí... Naštěstí(kromě občasného zdrhnutí za zvěří) je to miláček, nerve se se psy, miluje lidi, takže je jinak nekonfliktní. Jediný problém je, že když jde na vodítklu, umí vyštěkávat(na volno to nedělá) Vůbec nevím proč, jako by všem psům kolem zahlásí, že jde(takže rozštěká půl dědiny ). Jsou stejně staří, na cvičák jsme chodili od mala, ani ne tak něco cvičit(jak píšu, ani jeden na to nebyl typ) ale spíš kvůli socializaci, pohrát si se psy, naučit se s nima vycházet a trochu agility, aby byly nějaké dovednosti. Základní povely, jako sedni, lehni, k noze, zůstaň a pod. jsme se učili na zahradě a na procházkách sami. To všechno pes měl umět do těch dvou let, jak píšete, to pes normálně zvládá do půl roku. Jak na to teďka, když jste to doteď nezvládnuli, snad poradí lidi, co mají s výcvikem jako takovým zkušenosti. Tady neřešte nějakou navázanost psa na vás, prostě musí poslechnout, protože stejně asi bez vodítka nikdy chodit nebude(můj samojed v 90% chodí na flexi, jen málo míst, kde si dovolím pustit ho na volno) berňák chodil všude na volno.

9.6.2016 20:48
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Já zapomněla na tu kastraci! Probůh, neposlouchejte kdejakou bábu, co vám nakuká Myslíte, že když psu říznete kulky, stane se z něj robot, který půjde naprogramovat dle libosti? Ne, o tom to opravdu není. To řeší tak maximálně šílení z háravek, s poslušností to nemá nic společného.

9.6.2016 21:24
Mamutka

XXX.XXX.166.35

Kata.... napsal(a):

Jak jste ho učila tahat? Podle čeho jste poznala, že hot o nebaví? To že jste skončila ve křoví, znamená, že asi nějak táhnul, jen špatným směrem...

9.6.2016 21:57

To všechno pes měl umět do těch dvou let, jak píšete, to pes normálně zvládá do půl roku.

Ne všechny psy baví "cvičit" nebo se "něco učit" apod...ale základy jako např. SEDNI, LEHNI, NETAHAT NA VODÍTKU... apod. se už učí od štěněte...známý měl haskouna...toho bavilo jen tahání a lítání se psy...ale přesně věděl, že když má obojek, tak se netahá a když má postroj, tak se tahá...sedni a lehni uměl taky...a samozřejmě volné pobíhání, jak už psala lesnížínka, šlo opravdu jen někde, kde psu nehrozilo nebezpečí, že někam vletí...když se vyběhal, tak pak docela slušně chodil i na zavolání...
Já mám křížence BSP a ty se mi na nějaký "prostocviky" můžou krajcvajc...poslechnou ne že ne, přesně jak bylo psáno..nemusím ani dávat povel, stačí "povídat"...např. fena přijde z venku, packy špinavý a hurá na gauč...neříkám..NESMÍŠ... řekni jí...ZAPOMEŇ, MÁŠ ŠPINAVÝ ŤAPINY".. tak se sebere a jde si lehnout na místo...když si vemu do obýváku jídlo, hned se šmrdolí na gauč taky...stačí říct...NECH MĚ V KLIDU NAJÍST, JÁ TĚ PAK ZAVOLÁM... tak si lehne někam opodál, aby to pak neměla daleko...

O té výchově psa, který se nedá ničím namotivovat bych mohla vyprávět, měla jsem chrta...
naprostá pohoda, bez práce, výcvik neměl smysl...tak jsme se venku "dohodli" na třech povelech...ČEKEJ...na cca 3 sekundy zůstal stát...OBOJEK... čekal na připnutí na vodítko...a FUJ...když byl starší, tak mi občas udělal radost a přiloudal se na zavolání...a kdyby měl schcípnout hlady, tak za odměnu nic neudělá...navíc když je pes nežravka a pomalu před ním klečíte a prosíte, aby něco "spapal"...

10.6.2016 07:06

"Jaké myslíte že by toto mohlo mít řešení?"
a) respektuj svého psa, jak píší všichni výše
b) zamysli se nad tím, co děláš blbě...ono sice napíšeš, že žádná motivace na něj neplatí, ale ono to motivování není jenom o tom samotném žrádle či hračce, ale i o tom, jak a kdy a kde a...se pes motivuje...a ono vyjádření "to nejde" nemusí znamenat, že to nejde, ale že člověk dělá něco špatně. A chápej, že přesně tohle se z tvého textu poznat nedá.

Hezký návod, jak naučit psa netahat je například tady : http://blog.koira.cz/nezarazene/pojd-se-mnou

Jak jsi svého psa učila netahat ty?

10.6.2016 12:45
Sapp

XXX.XXX.2.42

Já teda radit s křížencem BSP a malamuta nebudu, na to jsou tu znalejší, ale teda dva dny před cvičákem nekrmit?! Fakt? To jakože když cvičím každý den, tak nemám krmit nikdy? /to je řečnická, já bych to psovi neudělala/
A za mě odpověď: Ne kastrace nepomůže.

10.6.2016 13:10

..."zkoušeli jsme koloběžku, kolo, běh protože právě tahání má v genech ale nebaví ho to a vísledek to mnělo akorád takoví že jsem skončila v křoví."...
Mě zaujala tahle věta. Hlavně to "zkoušeli jsme". Nechci dělat chytrou, ale zkoušet je málo - pro psa i pro vás. Až tomu ( kolo bych vynechala, koloběžka mi přijde bezpečnější, snáz se z ní v křoví vystupuje ) budete věnovat hodiny a hodiny, dny atd...určitě se výsledek dostaví. Nekastrovala bych. Kastrace zabrání nežádoucímu krytí feny, ale nenaučí psa běhat u kola.

10.6.2016 13:15

Kastrace nepomůže, kastrace není náhrada za výchovu psa. Nekrmit psa dva dny je blbost, přesně jak píše Sapp taky cvičím každý den takže by mě pes za pár dní pošel hlady.Krom toho hladový pes pak už zase moc myslí na t že má hlad a nesoustředí se vám na nic jiného. Psa s malamutí povahou asi nějaký výcvik a opičárny bavit nebodou, prostě ho s tím nezaujměte. Musíte se smířit s tím že máte takového psa a naučit ho tedy pouze to co je pro vaše soužití nezbytně nutné. Aby s váma nevymetal kdejaký křoví, aby byl na vodítku ovladatelný.Nevím jak jste na tom s přivoláním a jestli ho zvládáte pouštět navolno.Pamlsky vám nefungují, nemá o ně zájem o pochvalu a hračky tuším už vůbec ne, ale vyjít s ním musíte. Takže aby jste nekončila v křoví tady je na místě trošku nátlaku, stahovacé obojek, škubnutí a trénovat normální chůzi a běh na vodítku.

10.6.2016 14:13
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Káťa.... napsal(a):

Nemůžete chtít po psu aby se na vás soustředil, když spolu nemáte vybudované vazby. Je jasné, že dospělý pes a kříženec malamuta vám nebude švihat uprostřed lesa či louky otočky a triky. Ale základní výchovu a poslušnost by mít měl. A to - bohužel nemá. Ve dvou letech to bude šichtička, ale pokud se na to zaměříte a skutečně to budete chtít a budete se tomu věnovat, můžete otočit směr kormidla. Začněte trénovat úplně od začátku a doma. Pomáhejte si vším, co máte k dispozici. Vy máte v ruce zdroj všeho, co psu poskytujete. Tak to postavte na společné spolurpáci. Ty něco a já něco. Jsou to "laciné" triky, ale jsou účinné. Začněte s krmením (mimochodem proboha proč chcete dosáhnout hladovkou soustředění? když budete hladová, soustředíte se lépe na práci, kterou vám dají a které HLAVNĚ VŮBEC NEROZUMÍTE - stejně jako on nerozumí tomu, co po něm chcete? Ne nepůjde vám nic, protože jste HLADOVÁ. Ach bože tyhle rady!) Takže to krmení, vezměte misku s nachystaným žrádlem zavolejte psa - pokud už není u vás a pokud již skutečně zvládá povel sedni, řekněte mu sedni, jakmile si pes sedne a věnuje vám PLNOU pozornost, klidným hlasem ho pochvalte, pohla%dte a dejte misku na zem. Pokud se k ní pohrne, tak miska jde vzhůru. Miska leží na zemi pouze v případě, že pes je klidný a sedí. Pak přijde povel vezmi. Stejné, když půjdete ven. Dveře se otvírají až v momentě, kdy pes způsobně sedí a čeká na váš pokyn. To jsou ale jen takové pomůcky, kdy psa učíme, že mu můžeme poskytnout něco příjemného a že v případě, že spolupracuje, dostane se mu toho okamžitě. Musíte ale krom jiného spolupracovat i na jiných frontách. Hrát si s ním a učit ho. Zatím v domácím prostředí. Vytvořte si spolu vazbu, aby se pesan naučil, že s vámi je zábava, že se nebude nudit. Načtěte si něco o hrách, jak si se psem hrát, jak se spolu sblížit. Také ho doma v klidném prostředí učte základním povelům. Naučte ho vše nejdřív doma - pochopitelně postupně, neučte ho vše najednou, vyberte si jeden povel a ten začněte trénovat. Klidně třeba jen klidné sezení a oční kontakt. Na tom psovi také ukážete, že když spolupracuje, vyplatí se mu to. Zvířata vždy dělají to, co se jim vyplatí. Pak ho učte - také doma - klidnou chůzi na vodítku, za vše dobře provedené chvalte a odměňujte. ukazujete tak psovi, že to dělá dobře a že se mu to zase vyplatí. Ať to bude výborně zvládat doma, přejděte do klidného prostředí venku a natrénujte tam. Pak se postupně přesouvejte do rušivějšího a rušivějšího prostředí. Víte- je toho hodně, co byste potřebovala vědět a znát, to se do jednoho příspěvku nacpat nedá-tohle je jen takový velmi velmi holý návod. Najděte si ve svém okolí někoho, kdo se psy umí pracovat a nechte se od něj učit.

Edit - a jak bylo řečeno - kastrace tohle nevyřeší. Kastrace vyřeší zdravotní problém, když pes nějaký má, kastrace neřeší výchovné problémy a špatné vedení psa.

alenkapisalka

10.6.2016 16:40
alenkapisalka

XXX.XXX.102.81

Zrzavci napsal(a):
Nemůžete chtít po psu aby se na vás soustředil, když spolu nemáte vybudované vazby. Je jasné, že dospělý pes a kříženec malamuta vám nebude švihat uprostřed lesa či louky otočky a triky. Ale základní výchovu a poslušnost by mít měl. A to - bohužel nemá. Ve dvou letech to bude šichtička, ale pokud se na to zaměříte a skutečně to budete chtít a budete se tomu věnovat, můžete otočit směr kormidla. Začněte trénovat úplně od začátku a doma. Pomáhejte si vším, co máte k dispozici. Vy máte v ruce zdroj všeho, co psu poskytujete. Tak to postavte na společné spolurpáci. Ty něco a já něco. Jsou to "laciné" triky, ale jsou účinné. Začněte s krmením (mimochodem proboha proč chcete dosáhnout hladovkou soustředění? když budete hladová, soustředíte se lépe na práci, kterou vám dají a které HLAVNĚ VŮBEC NEROZUMÍTE - stejně jako on nerozumí tomu, co po něm chcete? Ne nepůjde vám nic, protože jste HLADOVÁ. Ach bože tyhle rady!) Takže to krmení, vezměte misku s nachystaným žrádlem zavolejte psa - pokud už není u vás a pokud již skutečně zvládá povel sedni, řekněte mu sedni, jakmile si pes sedne a věnuje vám PLNOU pozornost, klidným hlasem ho pochvalte, pohla%dte a dejte misku na zem. Pokud se k ní pohrne, tak miska jde vzhůru. Miska leží na zemi pouze v případě, že pes je klidný a sedí. Pak přijde povel vezmi. Stejné, když půjdete ven. Dveře se otvírají až v momentě, kdy pes způsobně sedí a čeká na váš pokyn. To jsou ale jen takové pomůcky, kdy psa učíme, že mu můžeme poskytnout něco příjemného a že v případě, že spolupracuje, dostane se mu toho okamžitě. Musíte ale krom jiného spolupracovat i na jiných frontách. Hrát si s ním a učit ho. Zatím v domácím prostředí. Vytvořte si spolu vazbu, aby se pesan naučil, že s vámi je zábava, že se nebude nudit. Načtěte si něco o hrách, jak si se psem hrát, jak se spolu sblížit. Také ho doma v klidném prostředí učte základním povelům. Naučte ho vše nejdřív doma - pochopitelně postupně, neučte ho vše najednou, vyberte si jeden povel a ten začněte trénovat. Klidně třeba jen klidné sezení a oční kontakt. Na tom psovi také ukážete, že když spolupracuje, vyplatí se mu to. Zvířata vždy dělají to, co se jim vyplatí. Pak ho učte - také doma - klidnou chůzi na vodítku, za vše dobře provedené chvalte a odměňujte. ukazujete tak psovi, že to dělá dobře a že se mu to zase vyplatí. Ať to bude výborně zvládat doma, přejděte do klidného prostředí venku a natrénujte tam. Pak se postupně přesouvejte do rušivějšího a rušivějšího prostředí. Víte- je toho hodně, co byste potřebovala vědět a znát, to se do jednoho příspěvku nacpat nedá-tohle je jen takový velmi velmi holý návod. Najděte si ve svém okolí někoho, kdo se psy umí pracovat a nechte se od něj učit.

Edit - a jak bylo řečeno - kastrace tohle nevyřeší. Kastrace vyřeší zdravotní problém, když pes nějaký má, kastrace neřeší výchovné problémy a špatné vedení psa.

10.6.2016 19:57
scylla

XXX.XXX.150.32

Zrzavci napsal(a):

Buzerace psa u žrádla určitě nevytvoří u křížence seveřana vazbu na majitela, bude to naprosto naopak.

10.6.2016 23:53
Mamutka

XXX.XXX.166.11

Zrzavci napsal(a):
Takže to krmení, vezměte misku s nachystaným žrádlem zavolejte psa - pokud už není u vás a pokud již skutečně zvládá povel sedni, řekněte mu sedni, jakmile si pes sedne a věnuje vám PLNOU pozornost, klidným hlasem ho pochvalte, pohla%dte a dejte misku na zem. Pokud se k ní pohrne, tak miska jde vzhůru. Miska leží na zemi pouze v případě, že pes je klidný a sedí. Pak přijde povel vezmi. Stejné, když půjdete ven.

Praktikuju u svých 2 malamutů a řekla bych, že nemáme problém s vazbou.

11.6.2016 18:03
lavacca

XXX.XXX.164.49

Káťa.... napsal(a):

Měli jsme samojeda - na nějaké hraní, apod. taky nebyl, co miloval byly procházky a být prostě s člověkem - bylo mu jedno, zda člověk plel plevel na zahradě, stříhal stromy, apod. Prostě ležel opodál a pozoroval. A taky miloval mazlení (no, který pes ne, že jo :). Jídlo miloval - ironicky se mohl nejvíc utlouct po suchém rohlíku a chlebu (maso měl denně).

Chce to se psem navázat vztah. Ač to byl seveřan, měl pohodové přivolání (venku teda i tak chodil radši na stopovačce, máme tu spoustu zajíců a srn, apod. tak aby byly 100% v bezpečí. ) Za jídlo si rád sedl, na vodítku netahal, uměl povel místo, zůstaň, apod. - v podstatě jsme ho spíš vychovávali než cvičili. Ono to totiž se seveřany ani jinak moc nejde. :)

Začněte s ním jako se štěnětem - navázat ho na sebe, učit od začátku vše. Jinak nekrmit ho před cvičákem? který blb vám to poradil?!? Neříkám krmit přímo před odchodem na cvičák (to je blbost a velká šance na torzi, jak tam pak běhá), ale 2 dny nekrmit?!? Si zkuste dát sama 2 denní hladovku, jak budete nadšeně cvičit pak... ?!? A kastrace tohle neřeší, max. vyřeší jeho touhu po háravkách, pokud by to byl takový milovník.

12.6.2016 14:30
fikovnice

XXX.XXX.30.49

lavacca napsal(a):
Měli jsme samojeda - na nějaké hraní, apod. taky nebyl, co miloval byly procházky a být prostě s člověkem - bylo mu jedno, zda člověk plel plevel na zahradě, stříhal stromy, apod. Prostě ležel opodál a pozoroval. A taky miloval mazlení (no, který pes ne, že jo :). Jídlo miloval - ironicky se mohl nejvíc utlouct po suchém rohlíku a chlebu (maso měl denně).

Chce to se psem navázat vztah. Ač to byl seveřan, měl pohodové přivolání (venku teda i tak chodil radši na stopovačce, máme tu spoustu zajíců a srn, apod. tak aby byly 100% v bezpečí. ) Za jídlo si rád sedl, na vodítku netahal, uměl povel místo, zůstaň, apod. - v podstatě jsme ho spíš vychovávali než cvičili. Ono to totiž se seveřany ani jinak moc nejde. :)

Začněte s ním jako se štěnětem - navázat ho na sebe, učit od začátku vše. Jinak nekrmit ho před cvičákem? který blb vám to poradil?!? Neříkám krmit přímo před odchodem na cvičák (to je blbost a velká šance na torzi, jak tam pak běhá), ale 2 dny nekrmit?!? Si zkuste dát sama 2 denní hladovku, jak budete nadšeně cvičit pak... ?!? A kastrace tohle neřeší, max. vyřeší jeho touhu po háravkách, pokud by to byl takový milovník.

"A taky miloval mazlení (no, který pes ne, že jo :)."

No např. náš pes je ke mně šíleně vítací, ale mazlící typ moc není. To musí holt on sám chtít. A na nějaké extra mazlení prostě není. To stejné mám s kocoury, do náruče nee, hladit joo, ale tak max. po hlavě, po těle raději ne. Ale jinak s Vámi samozřejmě souhlasím, jen jsem chtěla napsat, že ne všichni psi jsou mazlící.

13.6.2016 11:34
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

scylla napsal(a):
Buzerace psa u žrádla určitě nevytvoří u křížence seveřana vazbu na majitela, bude to naprosto naopak.

Já tohle za buzeraci nepovažuju. Když připravuju psům žrádlo, nechci aby vyšilovali a motali se mi u toho, když dávám misky na zem, nechci aby se tam hromadně nařítili a vznikly dohady. To že mi pes věnuje klidný pohled a neříti se bezhlavě prostorem, aby mě srazil na zem, což by oba nedožerové měli, tak to prostě nepovažuju za buzeraci. Prostě každý jde ke své misce na vyzvání a v klidu. To je základ. To ostatní je jen nadstavba. Ostatně u toho ani nemluvím. Prostě v klidu počkám, až se pes usadí a podívá se na mne, pak jde miska na zem. Se psy žiju, nebuzeruju je, ostatně u útulkajdy by mi to ani moc neklaplo, to bych si moc nepomohla

13.6.2016 12:10

Mamutka napsal(a):
Zrzavci napsal(a):
Takže to krmení, vezměte misku s nachystaným žrádlem zavolejte psa - pokud už není u vás a pokud již skutečně zvládá povel sedni, řekněte mu sedni, jakmile si pes sedne a věnuje vám PLNOU pozornost, klidným hlasem ho pochvalte, pohla%dte a dejte misku na zem. Pokud se k ní pohrne, tak miska jde vzhůru. Miska leží na zemi pouze v případě, že pes je klidný a sedí. Pak přijde povel vezmi. Stejné, když půjdete ven.

Praktikuju u svých 2 malamutů a řekla bych, že nemáme problém s vazbou.

Mamutka, myslíš, že sis vazbu vytvořila DÍKY tomuto opatření...?

"Já tohle za buzeraci nepovažuju. Když připravuju psům žrádlo, nechci aby vyšilovali a motali se mi u toho, když dávám misky na zem, nechci aby se tam hromadně nařítili a vznikly dohady. To že mi pes věnuje klidný pohled a neříti se bezhlavě prostorem, aby mě srazil na zem, což by oba nedožerové měli, tak to prostě nepovažuju za buzeraci. "
Ona zadavatelka někde psala, že má problém se psem skákajícím jí po hlavě, když mu připravuje žrádlo? Spíš by se z jejího úvodního příspěvku dalo vytušit, že žrádlo nebude alfou a omegou psova života...
Já tohle dělat svému pastevci, tak se na mě podívá tím svým hrdým kukučem se vzkazem "...mi polib víš co..." a se vztyčenou hlavou odkráčí...a není až tak podstatné, zda to či ono za buzeraci považuji já/ty/někdo, ale ten kterýkoliv předmětný pes...

Bych to navazování viděla spíše na oněch jiných frontách, nicméně dle příspěvků zadavatelky mi připadá spíše náctiletá a otázka zda schopná respektovat, číst, být tou autoritou...(a jak to tak vypadá, tak Káťa nás už patrně na zdejším fóru opustila...)

13.6.2016 14:32
lavacca

XXX.XXX.164.49

fikovnice napsal(a):
"A taky miloval mazlení (no, který pes ne, že jo :)."

No např. náš pes je ke mně šíleně vítací, ale mazlící typ moc není. To musí holt on sám chtít. A na nějaké extra mazlení prostě není. To stejné mám s kocoury, do náruče nee, hladit joo, ale tak max. po hlavě, po těle raději ne. Ale jinak s Vámi samozřejmě souhlasím, jen jsem chtěla napsat, že ne všichni psi jsou mazlící.

No je, fakt, že náš NO taky nevydrží mazlení dlouho (ale brali jsme si ho jako 9 měsíčního a když jsem ho poprvé objala, tak na mě koukal vyděšeně, co dělám - do té doby se s ním asi nikdo nemazlil. ), ale Andík (samojed) byl jak přísavka. A pokud člověk seděl na bobku, když např. plel a on měl pocit, že by se mu měl někdo hnedka věnovat, tak šel a čumákem nadhazoval ruku.

A nejradši měl drbkání pod krkem, to dělal kolikrát hrozné ksichtíky.

13.6.2016 14:58
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

"Já tohle za buzeraci nepovažuju. Když připravuju psům žrádlo, nechci aby vyšilovali a motali se mi u toho, když dávám misky na zem, nechci aby se tam hromadně nařítili a vznikly dohady. To že mi pes věnuje klidný pohled a neříti se bezhlavě prostorem, aby mě srazil na zem, což by oba nedožerové měli, tak to prostě nepovažuju za buzeraci. "
Ona zadavatelka někde psala, že má problém se psem skákajícím jí po hlavě, když mu připravuje žrádlo? Spíš by se z jejího úvodního příspěvku dalo vytušit, že žrádlo nebude alfou a omegou psova života...
Já tohle dělat svému pastevci, tak se na mě podívá tím svým hrdým kukučem se vzkazem "...mi polib víš co..." a se vztyčenou hlavou odkráčí...a není až tak podstatné, zda to či ono za buzeraci považuji já/ty/někdo, ale ten kterýkoliv předmětný pes...

Bych to navazování viděla spíše na oněch jiných frontách, nicméně dle příspěvků zadavatelky mi připadá spíše náctiletá a otázka zda schopná respektovat, číst, být tou autoritou...(a jak to tak vypadá, tak Káťa nás už patrně na zdejším fóru opustila...)

Já nevím jak Mamutka, ale za mne to není myšleno, že to JE díky tomuhle, jedná se o přístup jako takový. Je to určitý soubor všeho, to že psi prostě vědí, co mají, co můžou, co nesmí. Mám hodně temperamentní plemeno, velmi živé jedince. Nevidím opravdu nic špatného na tom, že psi ke žrádlu přistupují v klidu a s tím, že si při podávání žrádla v klidu sednou a věnují mi tu malou chvilku pozornosti. Je v tom určitý řád, který si myslím, že není na škodu. Ale každého věc, pokud to někdo vidí jako buzeraci, že pes si sedne, podívá se na mne, já ho pochválím, dám misku na zem a řeknu mu vezmi, tak jo, tak to tak vidí. Já psy učím nevrhat se bezhlavě na všechno co je jídlo, učím je v klidu a v pohodě tomu, že když něco někde najdou, buď se tomu vyhnou, nebo mi to "nahlásí", jsou pochváleni a odměněni. Stejně tak je učím, že leží-li jídlo doma - kdekoliv, tak si ho nevšímají. Všechno tak nějak v pohodě souvisí se vším a zapadá do sebe a mám tak pak i následně u fenky z útulku vybudováno to, že bufetit se nemá.. Psi vědí, že vše dobré přichází od nás, nedělám z nich žádný nebožátka traumatizovaný a závislý na mým nadechnutí a vztah máme tak fajn, že se pro mě můžou s radostí přetrhnout a nepotřebují ani odměnu, což zas ocením já tím, že tu odměnu naopak dostanou.

13.6.2016 17:46

Zrzavci zrzavci...
Ve své úvaze máš jednu zásadní chybu - nejde o TEBE a tvé psy, ale o zadavatelku a jejího křížence malamuta, kterého má dle úvodního příspěvku problém jakkoliv namotivovat ke spolupráci.Takže jí jako to první a základní opatření (ano, tak to z tvého příspěvku vyplývá) navrhnout poslušnostní spartakiádu u jídla ( které navíc žádnou extra motivací být nemusí), mi moc fajn nepřijde.

"Všechno tak nějak v pohodě souvisí se vším a zapadá do sebe"
no však, a u zadavatelky zapadá co do čeho?

13.6.2016 18:37
scylla

XXX.XXX.150.32

Zrzavci napsal(a):
Já tohle za buzeraci nepovažuju. Když připravuju psům žrádlo, nechci aby vyšilovali a motali se mi u toho, když dávám misky na zem, nechci aby se tam hromadně nařítili a vznikly dohady. To že mi pes věnuje klidný pohled a neříti se bezhlavě prostorem, aby mě srazil na zem, což by oba nedožerové měli, tak to prostě nepovažuju za buzeraci. Prostě každý jde ke své misce na vyzvání a v klidu. To je základ. To ostatní je jen nadstavba. Ostatně u toho ani nemluvím. Prostě v klidu počkám, až se pes usadí a podívá se na mne, pak jde miska na zem. Se psy žiju, nebuzeruju je, ostatně u útulkajdy by mi to ani moc neklaplo, to bych si moc nepomohla

Nevím, proč by se měl pes chovat tak, jak popisujete, u nás se žádný, slovy žádný pes, ani útulkový, nikdy takto nechoval. Nemusím je citýrovat, normálně připravím jídlo a dám misky na zem a nemáme a nikdy jsme neměli žádný problém. Za tu spoustu let, co chovámi psy to tak prostě je. A doufám, že bude.

13.6.2016 20:34
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

lavacca napsal(a):
No je, fakt, že náš NO taky nevydrží mazlení dlouho (ale brali jsme si ho jako 9 měsíčního a když jsem ho poprvé objala, tak na mě koukal vyděšeně, co dělám - do té doby se s ním asi nikdo nemazlil. ), ale Andík (samojed) byl jak přísavka. A pokud člověk seděl na bobku, když např. plel a on měl pocit, že by se mu měl někdo hnedka věnovat, tak šel a čumákem nadhazoval ruku.

Jo, jo, to bude do mne tak šťouchat, až mne shodí na zadek a musíme se alespoň chvilku muconit. Horší, když je to každých pět minut To musím odložit motyčku, sundat rukavice, pořádně ho muchlat a vykládat mu něco o miminkách a prdelinkách atd Dneska jsem stáhnula loňské fotky z foťáku a našla jsem, jak umí spát

13.6.2016 20:35
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Nevím, proč mi to nevzalo fotku Je to foceno přes okno, takže horší kvality..

13.6.2016 20:43

scylla napsal(a):
Nevím, proč by se měl pes chovat tak, jak popisujete, u nás se žádný, slovy žádný pes, ani útulkový, nikdy takto nechoval. Nemusím je citýrovat, normálně připravím jídlo a dám misky na zem a nemáme a nikdy jsme neměli žádný problém. Za tu spoustu let, co chovámi psy to tak prostě je. A doufám, že bude.

Taky jsem měla psy ( fenu a psa ), kteří dokud se jídlo chystalo a misky nebyly na zemi, v klidu leželi a hleděli. Teď mám fenu, která od chvíle kdy vezmu plnou misku do ruky, chodí po zadních a byla by schopná mi misku vyrazit z ruky. Tak to máme jako u Zrzavců. Sedne 2 m od místa kam miska patří, zůstane do doby než je miska na zemi, po povelu se jde nažrat
( pokud někoho uráží, že můj pes ještě stále žere, tak pardon ). Hlady netrpí, žere pravidelně přibližně ve stejnou dobu, hubená není.
Blbost dělám v tom, že se s ní dělím o své, ale tak to máme, prostě jíme spolu. Takové to - poslední sousto je tvoje, nědy i to předposlední. Ale u stolu nedoráží, to bych to prokrmování rychle přehodnotila.

13.6.2016 21:05
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Taky jsem měla psy ( fenu a psa ), kteří dokud se jídlo chystalo a misky nebyly na zemi, v klidu leželi a hleděli. Teď mám fenu, která od chvíle kdy vezmu plnou misku do ruky, chodí po zadních a byla by schopná mi misku vyrazit z ruky. Tak to máme jako u Zrzavců. Sedne 2 m od místa kam miska patří, zůstane do doby než je miska na zemi, po povelu se jde nažrat
( pokud někoho uráží, že můj pes ještě stále žere, tak pardon ). Hlady netrpí, žere pravidelně přibližně ve stejnou dobu, hubená není.
Blbost dělám v tom, že se s ní dělím o své, ale tak to máme, prostě jíme spolu. Takové to - poslední sousto je tvoje, nědy i to předposlední. Ale u stolu nedoráží, to bych to prokrmování rychle přehodnotila.

Taky to tak máme, žádná buzerace mi to nepřijde, někdy jsem pomalu ani nedala misku na zem a už užíral, tkaže si sedne, já dám misku na zem a poveluji mužeš..
Taky krmíme od stolu, téměř každé poslední sousto je jeho, ALE vždy se hezky sedí, žádný ujídání, skákání a podobně, ví, že neodolám a většinou mu dám, když mu nedám, tak se nic neděje, ví, že dostane třeba příště.

13.6.2016 21:11
Mamutka

XXX.XXX.166.108

Vazbu jsem si určitě nevytvořila díky tomu, že po nich chci klidový chování. Ale za buzeraci to taky nepovažuju. Mám klasický malamuty, což znamená pažravce bezedný a když bych je neusměrňovala, tak než bych jim to žrádlo přichystala, tak mi tady zboří barák, utrápěj kocoura a zašlapou třetího psa... Psala jsem to jako reakci na to, jak psala Scyla, že usměrnění u žrádla u seveřana nebude fungovat. Moje zkušenost je prostě taková, že s rozvášněným malamutem je těžké pořízení, takže se musí zadavatelka naučit psa nejdřív uklidnit a naučit ho, aby vnímal, co po něm chce. A třeba i okamžik u krmení je podle mě vhodný okamžik.

14.6.2016 05:40
scylla

XXX.XXX.150.32

Mamutka napsal(a):
Vazbu jsem si určitě nevytvořila díky tomu, že po nich chci klidový chování. Ale za buzeraci to taky nepovažuju. Mám klasický malamuty, což znamená pažravce bezedný a když bych je neusměrňovala, tak než bych jim to žrádlo přichystala, tak mi tady zboří barák, utrápěj kocoura a zašlapou třetího psa... Psala jsem to jako reakci na to, jak psala Scyla, že usměrnění u žrádla u seveřana nebude fungovat. Moje zkušenost je prostě taková, že s rozvášněným malamutem je těžké pořízení, takže se musí zadavatelka naučit psa nejdřív uklidnit a naučit ho, aby vnímal, co po něm chce. A třeba i okamžik u krmení je podle mě vhodný okamžik.

Moje zkušenost se dvěma malamuty a smečkou husky je taková, že se nechovali u jídla jako magoři, protože věděli, že je na jídlo klid, jídla je dost a že ho prostě dostanou, tak si v klidu na jídlo počkali a v klidu ho snědli. I psi všech možných plemen a neplemen se během několika dnů naučili, že kvůli jídlu nemusí vyšilovat. A že těch psů bylo dost. Kamarádka má 8 husky, krmí masem a psi také nevyšilují a nervou se kvůli jídlu. Funguje nám to, takže se raději budeme držet osvědčených postupů.

14.6.2016 06:53

"Vazbu jsem si určitě nevytvořila díky tomu, že po nich chci klidový chování"
no vidíš, a téma bylo vytvoření vazby a ne klid u jídla, na to si zadavatelka nikde nestěžovala, ne...?
Ona píše, že jí jídlo v žádné podobě jako motivátor nefunguje, tak jak jste tady přišly/i na to, že pes potřebuje takovým způsobem usměrňovat u žrádla? A že tím pochopí princip "budeš spolupracovat = bude DOBŘE" ? A dát to jako základní postup pro navázání psa na sebe?

"Ale za buzeraci to taky nepovažuju. Mám klasický malamuty, což znamená pažravce bezedný a když bych je neusměrňovala, tak než bych jim to žrádlo přichystala, tak mi tady zboří barák, utrápěj kocoura a zašlapou třetího psa... "
tak to je snad pochopitelné stanovení nějakých pravidel, to skutečně buzerace není...ale o tom taky nebyla řeč, ne...

"Moje zkušenost je prostě taková, že s rozvášněným malamutem je těžké pořízení, takže se musí zadavatelka naučit psa nejdřív uklidnit a naučit ho, aby vnímal, co po něm chce. A třeba i okamžik u krmení je podle mě vhodný okamžik."
no jo, jenom to by u toho jídla musel být taky rozvášněný, jinak to obyčejná buzerace je...a opět, nějak mi to z toho úvodního příspěvku zadavatelky nevyplývá, když jí ani po dvoudenní hladovce nechce pamlsky (třeba to tak je, nevím, ale to by musela napsat ona)

Jako je jasné, že debata se rozvíjí a posouvá, ale tady se to obrátilo o 180 stupňů od psa, který dle zadavatelky není žrádlem motivován ani po dvoudenní hladovce, na psa rozvášněně se vrhajícího na jídlo...

14.6.2016 06:56
fikovnice

XXX.XXX.30.49

lavacca napsal(a):

Je moc krásnej!

14.6.2016 06:58
fikovnice

XXX.XXX.30.49

lavacca napsal(a):

Tedy asi byl krásnej, píšete o něm v minulém čase, tak už asi samojeda nemáte...?
Mimochodem, z čeho vznikl název samojed u psa?

14.6.2016 07:02
fikovnice

XXX.XXX.30.49

lesnížínka napsal(a):
Nevím, proč mi to nevzalo fotku Je to foceno přes okno, takže horší kvality..

Naprostá bomba!

14.6.2016 09:49
lavacca

XXX.XXX.165.241

fikovnice napsal(a):
Tedy asi byl krásnej, píšete o něm v minulém čase, tak už asi samojeda nemáte...?
Mimochodem, z čeho vznikl název samojed u psa?

Ano, nemáme, v říjnu nás po 12,5 společných letech opustil.

Dělali jsme si srandu, že je to dík tomu, že "sám jí" Byl to fakt vysavač. Ale je to odvozené od kmene lidí, jež žili v Rusku - hlavně na Sibiři, odkud pochází a kterým se říkalo "Samojedi".

14.6.2016 10:45
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

lavacca napsal(a):

Dělali jsme si srandu, že je to dík tomu, že "sám jí" Byl to fakt vysavač. Ale je to odvozené od kmene lidí, jež žili v Rusku - hlavně na Sibiři, odkud pochází a kterým se říkalo "Samojedi".

Taky když se někdo ptá, co je to za plemeno(většina neznalých si myslí, že akita ) a řeknu samojed, tak je to zarazí, protože začnou nahlas uvažovat, koho vlastně jí Psáno Samoyed to pravda vypadá o něco líp
Lavacca - myslela jsem, že samíka nemáte už delší dobu Náš je naprostý opak, pro jídlo neudělá ani ň, můžou to být kusy slaniny a nevím co ještě..nic mu nestojí ani za ohlédnutí, když na něj volám a schválně šustím pytlíkem, ze kterého už tu slaninu dostal. To samé jídlo v misce, či třeba kuřecí krky, které teď dva dny leží před barákem na zemi. Sní je nakonec, ale až uzná za vhodné sám. Taky je jak vychrtlina pořád Jednu dobu konečně trochu přibral(nerachtaly na něm kosti) když druhý pes kvůli nemoci musel jíst 6x denně, tak dostával i samík, ale jak umřel, jídlo skončilo a je zase rachitik

14.6.2016 13:49
lavacca

XXX.XXX.4.109

lesnížínka napsal(a):
Taky když se někdo ptá, co je to za plemeno(většina neznalých si myslí, že akita ) a řeknu samojed, tak je to zarazí, protože začnou nahlas uvažovat, koho vlastně jí Psáno Samoyed to pravda vypadá o něco líp
Lavacca - myslela jsem, že samíka nemáte už delší dobu Náš je naprostý opak, pro jídlo neudělá ani ň, můžou to být kusy slaniny a nevím co ještě..nic mu nestojí ani za ohlédnutí, když na něj volám a schválně šustím pytlíkem, ze kterého už tu slaninu dostal. To samé jídlo v misce, či třeba kuřecí krky, které teď dva dny leží před barákem na zemi. Sní je nakonec, ale až uzná za vhodné sám. Taky je jak vychrtlina pořád Jednu dobu konečně trochu přibral(nerachtaly na něm kosti) když druhý pes kvůli nemoci musel jíst 6x denně, tak dostával i samík, ale jak umřel, jídlo skončilo a je zase rachitik

Plemeno někteří lidi, co u nás byli, poznávali či ho házeli do špiců, což tak daleko nebyli. :) Nebo se radši optali, co že je "ten bílý medvídek" zač - to byla většina.

nn, až začátkem loňského října...máme od té doby nějaké proklaté období - přišli jsme letos už o druhého psa (v lednu o jorkšírku, včera po 3 týdenním boji jsme museli uspat Barunku - kavkazačku, za 15 dní by oslavila 14 let ), kocoura a poslední 2 pískomily... jako šťastný bych tento rok tak neoznačila...

Fakt? Já jsem si dělala srandu, že to je tím jménem - měli jsme předtím taky Andyho /černého knírače/ a to byl taky vysavač. A Andík II. to samé...slaninu? to by náš Andíček panáčkoval jak cirkusák. Ale máme teď skoro 2 letého voříška z útulku a to je odmalička šťoural, co se týče jídla. Nabídnu mu sýr, kus salámu či šunky - vezme, vyplivne a kouká, co bude dalšího. Je to takový můj malý "mizera" - vždy mu říkám, že bych přála hladovku, že by ho naučila... přitom žádný hubeňour zas není - čisté maso on rád. A má hrozně osvalenou prdelku Rád se věší na ovčáka a běhá tak často jen po zadních, tak má svaly na zadku jak beton.

Kolik ten váš samík má? Já měla kost a kůži do 3 let briardku, rostla jsem z ní, jak se ve žrádle dokázala šťourat (Andík to za ní ochotně dojídal ), pak přešel ten 3.rok, zmohutněla a začala víc jíst. Letos jí je 9 a přes zimu nabrala víc, tak si z ní teď dělám srandu, že je tlusťouška. Ale je fakt, že by mě před lety vůbec nenapadlo, že budu řešit naopak to, že má tak 2-3 kila navíc. :).

14.6.2016 13:53
Mamutka

XXX.XXX.166.8

"Vazbu jsem si určitě nevytvořila díky tomu, že po nich chci klidový chování"
no vidíš, a téma bylo vytvoření vazby a ne klid u jídla, na to si zadavatelka nikde nestěžovala, ne...?
Ona píše, že jí jídlo v žádné podobě jako motivátor nefunguje, tak jak jste tady přišly/i na to, že pes potřebuje takovým způsobem usměrňovat u žrádla? A že tím pochopí princip "budeš spolupracovat = bude DOBŘE" ? A dát to jako základní postup pro navázání psa na sebe?

"Ale za buzeraci to taky nepovažuju. Mám klasický malamuty, což znamená pažravce bezedný a když bych je neusměrňovala, tak než bych jim to žrádlo přichystala, tak mi tady zboří barák, utrápěj kocoura a zašlapou třetího psa... "
tak to je snad pochopitelné stanovení nějakých pravidel, to skutečně buzerace není...ale o tom taky nebyla řeč, ne...

"Moje zkušenost je prostě taková, že s rozvášněným malamutem je těžké pořízení, takže se musí zadavatelka naučit psa nejdřív uklidnit a naučit ho, aby vnímal, co po něm chce. A třeba i okamžik u krmení je podle mě vhodný okamžik."
no jo, jenom to by u toho jídla musel být taky rozvášněný, jinak to obyčejná buzerace je...a opět, nějak mi to z toho úvodního příspěvku zadavatelky nevyplývá, když jí ani po dvoudenní hladovce nechce pamlsky (třeba to tak je, nevím, ale to by musela napsat ona)

Jako je jasné, že debata se rozvíjí a posouvá, ale tady se to obrátilo o 180 stupňů od psa, který dle zadavatelky není žrádlem motivován ani po dvoudenní hladovce, na psa rozvášněně se vrhajícího na jídlo...

Nevěřím zadavatelce, že když psa 2 dny nenakrmí, tak pak nemá pes o žrádlo zájem. Sama píše, "je nesoustřeďený a nechce se mnou pracovat...." Podle mě si s ní pes dělá co chce a ona ho nedokáže upoutat na sebe. Zkrátka souhlasím s příspěvkem Zrzavci, toť celé.

14.6.2016 14:03

včera po 3 týdenním boji jsme museli uspat Barunku - kavkazačku, za 15 dní by oslavila 14 let

Samozřejmě vím, jak taková ztráta bolí...jen jsem chtěla podotknout, že teda 14 let je úplně úžasných, kéž by moji pesani vydrželi takhle dlouho...

14.6.2016 14:18
lavacca

XXX.XXX.4.28

včera po 3 týdenním boji jsme museli uspat Barunku - kavkazačku, za 15 dní by oslavila 14 let

Samozřejmě vím, jak taková ztráta bolí...jen jsem chtěla podotknout, že teda 14 let je úplně úžasných, kéž by moji pesani vydrželi takhle dlouho...

Ano, na kavkazáka měla úžasný věk... i oba veterináři, kteří ji viděli žasli, že je jí už tolik.. vůbec na to nevypadala, kdyby ji teď nezačalo růst něco v přední noze, tak tu mohla být s námi déle...dík tomu to trochu bolí méně, že jsme ji dali krásných skoro 14 let u nás. Můžu směle říci, že z fen, jež jsme zatím měli, byla ta nej nej. :) A dožila se vlastně ze všech psů, co jsem odmala zažila nejvíce...

Akorát mě zarazilo, že její odchod ostatní moc neřešili... vždy je nechávám se s nimi rozloučit, aby věděli, že už pesan není a nehledali ho...a jediný, kdo z toho byl špatný byla briardka, která se pak klepala a vypadala dost zaraženě..je fakt, že ji Bára vychovávala od jejích 6 týdnů a vždy se k ní chovala jako ke svému štěněti... ale ostatní od 2 do 5 let se tvářili jakoby nic... Nevim, možná jim to dojde až časem...?

14.6.2016 14:41
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Ano, přesně tohle jsem chtěla napsat...kéž by Bohužel samíkovi něco taky vyrostlo na tlapce, na boku polštářku, mezi prsty. Odkládám měsíc veterinu(máme očkování) jen abych se nedozvěděla diagnozu Odchod ještě jeho...to už bych asi neunesla
Lavacca - to co tu píšete: jeden pes, druhý, kocour...ani nevěřím, že se to dá rozchodit Já je mám místo dětí a jsem na nich strašně závislá. Když teď samíka chvíli neňuchňám, takl mi to strašně chybí. Ráno se skoro nemůžu dočkat, až si ho zavolám do pracovny, kde máme ranní rituály, jako mucinky, vybírání klíšťat, česání. Pak dojí kočce misku, vypije deci mléka, dostane polovinu rohlíku...a jdeme na obchůzku ven Bože, píšu kraviny a zapomněla jsem napsat, že mu je 8 - tam už změnu na žravku nečekám;).

14.6.2016 16:11

lesnížínka napsal(a):
Ano, přesně tohle jsem chtěla napsat...kéž by Bohužel samíkovi něco taky vyrostlo na tlapce, na boku polštářku, mezi prsty. Odkládám měsíc veterinu(máme očkování) jen abych se nedozvěděla diagnozu Odchod ještě jeho...to už bych asi neunesla
Lavacca - to co tu píšete: jeden pes, druhý, kocour...ani nevěřím, že se to dá rozchodit Já je mám místo dětí a jsem na nich strašně závislá. Když teď samíka chvíli neňuchňám, takl mi to strašně chybí. Ráno se skoro nemůžu dočkat, až si ho zavolám do pracovny, kde máme ranní rituály, jako mucinky, vybírání klíšťat, česání. Pak dojí kočce misku, vypije deci mléka, dostane polovinu rohlíku...a jdeme na obchůzku ven Bože, píšu kraviny a zapomněla jsem napsat, že mu je 8 - tam už změnu na žravku nečekám;).

Jo to je přesně ono...ráno nadávám, že mi psi naskáčou do postele a pomalu mě "ušlapou"samou láskou a musíme se pořádně pomazlit...pak společná snídaně..., ale až to jednou nebude bude mi to hooodně chybět...

14.6.2016 17:01
lavacca

XXX.XXX.164.49

lesnížínka napsal(a):

Tak snad to bude jen nějaká drobnost, co se fikne a je klid. ;) My do toho ještě zač.dubna nechávali operovat něm.ovčáka - skoro 3 letý a udělaly se mu 3 boule na lokti, tak jsme to nechali vyndat, aby byl klid, když to začalo víc růst. Naštěstí to nebylo zhoubné, ale může se mu to zas vrátit.. :(

Když člověk musí kvůli ostatním, tak to rozchodí...i když je to šílený a jen se člověk v podstatě oklepe z jednoho, hnedka řeší další... to je ta daň za to, že jich má člověk více no...a nám se takhle sešli psi věkově podobně, takže u těch se to dalo i čekat...tam si člověk jen říkal, aby s námi byli, co nejdéle ve zdraví...

Ale to víte, že to bolelo u každého min. vždy měsíc, jak měl člověk s každým určité rituály, tak ho tam pořád viděl a... Měla jsem s nimi ranní rituál než jsem mazala na bus do práce, že jsem je vždy pohladila, jak spolu leželi v podloubí a chrněli a jen koukli, že jsem to já...a teď najednou nic..ani briardka tam neležela, která tam s nimi vždy vegetila... to samé dnešní návrat domů, kdy bylo taky úplně prázdno (ostatní tam tak rádi zvlášť přes den nelehávají), byl děsivý...ale zas už šli ti ostatní vedle mě, protože ti mi běhají naproti až k brance pro podrbání a pak mi vrtí ocásky na cestu... :)

Úplně všechny najednou se mi nikdy nepovedlo vyfotit, tak aspoň Barča s Ájouškem... to bylo Báře akorát na den 13 let a 8 měsíců k tomu...

14.6.2016 17:04
lavacca

XXX.XXX.164.49

PS: Pokud je samíkovi 8 let, tak to opravdu už větší změnu čekat nelze. Jinak náš taky milovat rohlíky - sušené rohlíky a chleba to bylo jeho. Jednou jsem zkoušela mu dát maso a patku chleba - co myslíte, že si vybral? No, jasně, že ten chleba...maso má přece denně, tak ho nějaký sušený maso nevytrhne...

14.6.2016 22:18
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Lavacca - to bylo Báře akorát na den 13 let a 8 měsíců k tomu...tak krásný věk a tak tam ještě vypadá dobře Určitě se u vás měla hezky...a tolik psích kamarádů Krásný život a krásného věku se dožila. Člověk by dal nevím co i za jeden blbý rok navíc Věděli jsme, že u berňáků je to s dožitím naprd, ale člověk si říká: aspoň 10 by bylo super...a bojí se, aby se nezačalo projevovat stáří moc brzo...a najednou hnusná nemoc a než jsme se vzpamatovali..tu nebyl

14.6.2016 22:49
lavacca

XXX.XXX.164.49

lesnížínka napsal(a):
Lavacca - to bylo Báře akorát na den 13 let a 8 měsíců k tomu...tak krásný věk a tak tam ještě vypadá dobře Určitě se u vás měla hezky...a tolik psích kamarádů Krásný život a krásného věku se dožila. Člověk by dal nevím co i za jeden blbý rok navíc Věděli jsme, že u berňáků je to s dožitím naprd, ale člověk si říká: aspoň 10 by bylo super...a bojí se, aby se nezačalo projevovat stáří moc brzo...a najednou hnusná nemoc a než jsme se vzpamatovali..tu nebyl

Jj, vypadala skvěle do poslední chvíle. Ale už bylo vidět, že jí je špatně, nechtěla už žrát, nešlo se jí zvednout...nenechali jsme ji dál trpět. To bych si neodpustila ji nějak trápit jen, aby tu s námi byla ještě nějaký ten den...

Trochu ironicky přežila oba dva psy, které jsme pořizovali rok a rok a půl po ní... /vlčí špicka v červnu 2014 na rakovinu, samojed vloni v říjnu/. Ale máte pravdu, měla tu fajn život, co by a to jiný pes dal... hnedka jsem si vzpomněla na "vláčkovou" fotku právě téhle trojky...přikládám, ať se taky pobavíte.

To je mi líto. Až teď mi docvaklo, že ten parťák samíka byl vlastně vždy zmiňovaný parťák berňák.

15.6.2016 11:58
fikovnice

XXX.XXX.30.49

lavacca napsal(a):

Aha, díky moc za osvětu. Až když jste to napsala, tak jsem si uvědomila, že už jsem to dříve četla - mám na mysli ten původ názve plemene samojed.

15.6.2016 11:59
fikovnice

XXX.XXX.30.49

lavacca napsal(a):

Ale teď mě zas napadá - odkud vznikl název toho kmene sibiřských lidí...? Kanibalové...?

15.6.2016 14:08

fikovnice napsal(a):
Ale teď mě zas napadá - odkud vznikl název toho kmene sibiřských lidí...? Kanibalové...?

Https://ru.m.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%B9%D1%86%D1%8B.

15.6.2016 14:27
lavacca

XXX.XXX.164.49

fikovnice napsal(a):

Jo, tak po tom jsem se nikdy nepídila.

15.6.2016 15:11
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Zrzavci zrzavci...
Ve své úvaze máš jednu zásadní chybu - nejde o TEBE a tvé psy, ale o zadavatelku a jejího křížence malamuta, kterého má dle úvodního příspěvku problém jakkoliv namotivovat ke spolupráci.Takže jí jako to první a základní opatření (ano, tak to z tvého příspěvku vyplývá) navrhnout poslušnostní spartakiádu u jídla ( které navíc žádnou extra motivací být nemusí), mi moc fajn nepřijde.

"Všechno tak nějak v pohodě souvisí se vším a zapadá do sebe"
no však, a u zadavatelky zapadá co do čeho?

Hm... já se dohadovat nebudu smajlík. Zadavatelka se psem neumí fungovat. To se po netu rozhodně vyřešit nedá, dá se dát jen hrubý nástin. Žrádlo - jako krmení - jsem nebrala jako vůbec žádný motivátor, číst umím. Ale normální krmnou dávku. Kdy si se psem vytvořím určitý rituál a dovedu psa k tomu, aby mě vnímnul jako skutečný zdroj toho co potřebuje, ne jako automatat na krmivo. Není nutné za tím hledat vůbec, ale vůbec žádno spartakiádu. Ale to je váš náhled, já vám ho neberu smajlík. Poku zadavatelka chce skutečně problém řešit, nevyřešího tady, bude se muset zatr. snažit. Mimochodem - nedostala jen tuhle radu, byly tam i jiné velmi základní kroky.

15.6.2016 16:05

lavacca napsal(a):
Jj, vypadala skvěle do poslední chvíle. Ale už bylo vidět, že jí je špatně, nechtěla už žrát, nešlo se jí zvednout...nenechali jsme ji dál trpět. To bych si neodpustila ji nějak trápit jen, aby tu s námi byla ještě nějaký ten den...

Trochu ironicky přežila oba dva psy, které jsme pořizovali rok a rok a půl po ní... /vlčí špicka v červnu 2014 na rakovinu, samojed vloni v říjnu/. Ale máte pravdu, měla tu fajn život, co by a to jiný pes dal... hnedka jsem si vzpomněla na "vláčkovou" fotku právě téhle trojky...přikládám, ať se taky pobavíte.

To je mi líto. Až teď mi docvaklo, že ten parťák samíka byl vlastně vždy zmiňovaný parťák berňák.

Ukazovala jsem dětem vaše fotečky, tak hned říkali, že až přijde čas, tak si musíme pořídit taky takovouhle psí holku (neumíme si představit, že bychom zůstali, syroty bědné, bez psí ochránkyně, co oddaně střeží svoje lidské ovečky) že jim "připomíná" tu naši feňuli...prostě Baruška je (byla) nádherná...tím, že máme kříženku si nemůžeme pořídit to samé plemeno...navíc i kdyby, tak mi nikdo nezaručí, že další kříženka BSP a bernardýna bude samostatná, nekompromisní, ostrá, nedůvěřivá k cizím lidem...přesto milující svojí rodinu až za hrob...

15.6.2016 16:20
lavacca

XXX.XXX.164.49

Ukazovala jsem dětem vaše fotečky, tak hned říkali, že až přijde čas, tak si musíme pořídit taky takovouhle psí holku (neumíme si představit, že bychom zůstali, syroty bědné, bez psí ochránkyně, co oddaně střeží svoje lidské ovečky) že jim "připomíná" tu naši feňuli...prostě Baruška je (byla) nádherná...tím, že máme kříženku si nemůžeme pořídit to samé plemeno...navíc i kdyby, tak mi nikdo nezaručí, že další kříženka BSP a bernardýna bude samostatná, nekompromisní, ostrá, nedůvěřivá k cizím lidem...přesto milující svojí rodinu až za hrob...

Ano, byla to krasavička. ♥ Bohužel najít kavkazáčka v její barvě je kumšt... kde nic, tu nic skoro /teď hrozně "frčí" vlkošedí a žíhaní. :( /. Už jsem koukala i na SAO, ale kupírují jim ouška, popř. ocásky a to já nechci. Chci hezky ušatého ocáskatého méďu. :)

To je jasné, každý je originál. :) My měli zatím dvě kavkazačky /Aime byla světle písková/, byly si povahově podobné, ale přesto ne stejné..jak to tak bývá.

15.6.2016 16:20
lavacca

XXX.XXX.164.49

PS: Berňák se mi taky moc líbí, ale... to zdraví no. :(.

15.6.2016 16:42
lavacca

XXX.XXX.164.49

Já tu momentálně "slintám" na tímhle méďou...ale ten se naštvat, tak nám všem natrhne prd*l...

http://zvirata.bazos.cz/inzerat/61591315/Moskevsky-strazni-pes-k-adopci.php.

15.6.2016 17:11

lavacca napsal(a):
Ano, byla to krasavička. ♥ Bohužel najít kavkazáčka v její barvě je kumšt... kde nic, tu nic skoro /teď hrozně "frčí" vlkošedí a žíhaní. :( /. Už jsem koukala i na SAO, ale kupírují jim ouška, popř. ocásky a to já nechci. Chci hezky ušatého ocáskatého méďu. :)

To je jasné, každý je originál. :) My měli zatím dvě kavkazačky /Aime byla světle písková/, byly si povahově podobné, ale přesto ne stejné..jak to tak bývá.

Jo koukám průběžně na inzeráty a je pravda, že vlkošedí a žíhaní převládají a když už jsou štěnda např. černobílá, tak jsou bez PP...takže...
Mě by teda nevadil ani SAO kupírovanej...sice to nechápu, když je to u nás zakázaný, ale je to tak...je pravda, že sao je ta barevná škála větší a není takový problém koupit "barvu" jakou si člověk představuje...
Mě by nevadila ani vlkoška...alespoň je na ní naprvnípohled vidět, co je zač, ale manžel je "bernardýnovej"...takže se budeme snažit, aby se pes alespoň barevně přiblížil...bojím se, že když nic neseženem, tak nakonec skončíme u moskeváka, z čehož nejsem úplně odvařená, prej vlkoše nikdy ...a kupírovaný sao se mu taky nelíbí...

15.6.2016 17:16

lavacca napsal(a):
Já tu momentálně "slintám" na tímhle méďou...ale ten se naštvat, tak nám všem natrhne prd*l...

http://zvirata.bazos.cz/inzerat/61591315/Moskevsky-strazni-pes-k-adopci.php.

No moskeváci se mi taky líbí, ale chovatel vám řekne, jak to jsou nekompromisní hlídači, ostrý psi atd...to řekla chovatelka mě, když jsem se byla kouknout na "chov"...můj kamarád chtěl hodnýho psa a tomu zase chovatelka popsala moskeváka jako hlídacího zlatýho retrívra, chápu, že při počtu pěti nebo šesti fen potřebuje prodat, ale hledejte pak pravdu, když osobně znám pouze jednoho, kterého má majitelka permanentně zavřenýho na zahradě...

15.6.2016 17:16

Jo koukám průběžně na inzeráty a je pravda, že vlkošedí a žíhaní převládají a když už jsou štěnda např. černobílá, tak jsou bez PP...takže...
Mě by teda nevadil ani SAO kupírovanej...sice to nechápu, když je to u nás zakázaný, ale je to tak...je pravda, že sao je ta barevná škála větší a není takový problém koupit "barvu" jakou si člověk představuje...
Mě by nevadila ani vlkoška...alespoň je na ní naprvnípohled vidět, co je zač, ale manžel je "bernardýnovej"...takže se budeme snažit, aby se pes alespoň barevně přiblížil...bojím se, že když nic neseženem, tak nakonec skončíme u moskeváka, z čehož nejsem úplně odvařená, prej vlkoše nikdy ...a kupírovaný sao se mu taky nelíbí...

Kolik let je vašim dvojčátkům? Že už uvažujete o novém pejskovi, že přemýšlíte co za rasu si pořídíte potom...

15.6.2016 17:27

Kolik let je vašim dvojčátkům? Že už uvažujete o novém pejskovi, že přemýšlíte co za rasu si pořídíte potom...

Dvojčata jsou "mladá"...táhne nám sedmej, zatím jsme naprosto zdraví a vitální, ale přeci jen máme krev BSP, takže jsem připravená na vše...obzvlášť poté, co mi můj afgán, naprosto zdravý pes, kterýmu by nikdo jedenáct let nehádal odešel během jednoho týdne...
Ani bych nepřemýšlela, ale bojím se pokud fena odejde jako první, tak by to pes nemusel "žalem" přežít...pokud toto nastane, tak nebude čas vybírat nějakou rasu a začít se zajímat o chovky, takže mám cca čtyři rasy...koukám jaký odchovy po jakejch rodičích jsou k dispozici...protože pak prostě budu muset vzít první psí holčičku, co bude přijatelná...

Když jsme si vybírali psí holčičku k našemu ještě žijícímu afgánkovi, tak nám to trvalo skoro tři měsíce...nakonec jsme se čistě náhodou dostali k těmhle kříženečkům...ale bohužel náš afgání kluk už se nové kamarádky nedožil, umřel čtrnáct dní před tím než jsme si jí měli přivézt domů (cca v devíti týdnech)...

15.6.2016 20:03

Dvojčata jsou "mladá"...táhne nám sedmej, zatím jsme naprosto zdraví a vitální, ale přeci jen máme krev BSP, takže jsem připravená na vše...obzvlášť poté, co mi můj afgán, naprosto zdravý pes, kterýmu by nikdo jedenáct let nehádal odešel během jednoho týdne...
Ani bych nepřemýšlela, ale bojím se pokud fena odejde jako první, tak by to pes nemusel "žalem" přežít...pokud toto nastane, tak nebude čas vybírat nějakou rasu a začít se zajímat o chovky, takže mám cca čtyři rasy...koukám jaký odchovy po jakejch rodičích jsou k dispozici...protože pak prostě budu muset vzít první psí holčičku, co bude přijatelná...

Když jsme si vybírali psí holčičku k našemu ještě žijícímu afgánkovi, tak nám to trvalo skoro tři měsíce...nakonec jsme se čistě náhodou dostali k těmhle kříženečkům...ale bohužel náš afgání kluk už se nové kamarádky nedožil, umřel čtrnáct dní před tím než jsme si jí měli přivézt domů (cca v devíti týdnech)...

Jo tak, to mě nenapadlo že vlastně jsou na sebe hodně fixovaní a je to něco jiného než když máte jednoho psa. Já si právě nedokážu ani připustit že bych někdy měla pořizovat nového pejska. Že bych nad tím přemýšlela předem. Spíš bych asi byla nějakou dobu úplně bez psa. Ale vám rozumím, myslíte hlavně na toho druhého co zůstane. Snad se dožijí oba dlouhého věku, moc bych vám to přála. Oba pejsci jsou nádherní, na mě sice už moc velcí ale líbí se mi víc než čistokrevní BSP. Málokterý kříženec je tak krásný.

15.6.2016 20:24

U kavkazáčků je výběr ohledně barvy, veliký
http://olx.ua/i2/zhivotnye/sobaki/?search%5Bfilter_enum_dog_breed%5D%5B0%5D=1993&search%5Border%5D=created_at%3Adesc&currency=UAH&q=&view=gallery.

P.S. Nad 4000грн s pp

15.6.2016 21:02
lavacca

XXX.XXX.164.49

No moskeváci se mi taky líbí, ale chovatel vám řekne, jak to jsou nekompromisní hlídači, ostrý psi atd...to řekla chovatelka mě, když jsem se byla kouknout na "chov"...můj kamarád chtěl hodnýho psa a tomu zase chovatelka popsala moskeváka jako hlídacího zlatýho retrívra, chápu, že při počtu pěti nebo šesti fen potřebuje prodat, ale hledejte pak pravdu, když osobně znám pouze jednoho, kterého má majitelka permanentně zavřenýho na zahradě...

No, ono je to hlavně o tom, jak si ho člověk naučí. ;) Nám hlídal i samojed. Ale jasně, něco mají vrozené...je fakt, že naše první KAO byla ostrá až moc, k té nemohl ani strejda. Barča už byla mírnější, ale přesto by k ní nikdo dobrovolně nešel. Obě k rodině suprové, ale k cizím ani omylem. Prostě ideální pastevec na hlídání...

15.6.2016 21:03
lavacca

XXX.XXX.164.49

http://olx.ua/i2/zhivotnye/sobaki/?search%5Bfilter_enum_dog_breed%5D%5B0%5D=1993&search%5Border%5D=created_at%3Adesc&currency=UAH&q=&view=gallery.

Já abych se kvůli nim naučila azbuku, co?

15.6.2016 21:06
lavacca

XXX.XXX.164.49

P.S. Nad 4000грн s pp

Když koukám, zase dost kupíráci. :(

No, teď mě tak napadá...asi "zneužiju" kamarádku, co je z Ukrajiny, zda by o nějakém štěndu v barvě Báry nevěděla...

15.6.2016 21:09

lavacca napsal(a):
Když koukám, zase dost kupíráci. :(

No, teď mě tak napadá...asi "zneužiju" kamarádku, co je z Ukrajiny, zda by o nějakém štěndu v barvě Báry nevěděla...

To můžete zneužít klidně Vám pohledám i já a můžu pomoct i s případnou komunikací s chovatelem

15.6.2016 21:21
lavacca

XXX.XXX.164.49

To můžete zneužít klidně Vám pohledám i já a můžu pomoct i s případnou komunikací s chovatelem

Uvidíme, díky za nabídku. ... zas do importu bych šla, kdybych chtěla případně i chovat, pokud by na tom byla zdravotně ok...jen na mazla a hlídače mi stačí klidně i kříženec z útulku, apod. :)

Jsem akorát teď v inzerci našla toto zlato : http://zvirata.bazos.cz/inzerat/61964015/Daruji-bernskyho-salasnickyho.php Jasňačka, že to tam máme skoro 330 km.

15.6.2016 21:29

lavacca napsal(a):
Uvidíme, díky za nabídku. ... zas do importu bych šla, kdybych chtěla případně i chovat, pokud by na tom byla zdravotně ok...jen na mazla a hlídače mi stačí klidně i kříženec z útulku, apod. :)

Jsem akorát teď v inzerci našla toto zlato : http://zvirata.bazos.cz/inzerat/61964015/Daruji-bernskyho-salasnickyho.php Jasňačka, že to tam máme skoro 330 km.

A já myslela, že budete chtít holčičku
Tak až se nějak rozhodnete, tak mi písněte a domluvíme se

15.6.2016 21:39
lavacca

XXX.XXX.164.49

A já myslela, že budete chtít holčičku
Tak až se nějak rozhodnete, tak mi písněte a domluvíme se

No, od štěňátka bych brala tu holčičku. :) Ale staršího psa, tak to jedině kluka, myslim, že by ty naše 2 čubiny další starší čubinu k sobě nevzaly bez nevraživostí.

15.6.2016 21:40
lavacca

XXX.XXX.164.49

Tak ještě koukněte na ty moskeváky
http://olx.ua/i2/zhivotnye/sobaki/?search%5Bfilter_enum_dog_breed%5D%5B0%5D=8498&search%5Border%5D=created_at%3Adesc&currency=UAH&q=&view=gallery.

No, vy mi dáváte...

15.6.2016 21:53

lavacca napsal(a):
No, vy mi dáváte...

Třeba Vám zrovna padne nějaké štěndo do oka

16.6.2016 07:10

Jo tak, to mě nenapadlo že vlastně jsou na sebe hodně fixovaní a je to něco jiného než když máte jednoho psa. Já si právě nedokážu ani připustit že bych někdy měla pořizovat nového pejska. Že bych nad tím přemýšlela předem. Spíš bych asi byla nějakou dobu úplně bez psa. Ale vám rozumím, myslíte hlavně na toho druhého co zůstane. Snad se dožijí oba dlouhého věku, moc bych vám to přála. Oba pejsci jsou nádherní, na mě sice už moc velcí ale líbí se mi víc než čistokrevní BSP. Málokterý kříženec je tak krásný.

No k feně další štěndo pořizovat hned nemusím, ta to si myslím zvládne, ale pes určitě ne...i když ho zahrneme láskou, tak přeci jen je na feňuli hodně nafixovanej, poslouchá tu naší semetriku na slovo, neustále jí asistuje, né že by nás neměl rád, ale je to spíš takovej můj mamánek a když bych byla v práci a fena by nebyla, tak nevím jestli by to dal a bohužel už jsem viděla situaci, kdy jeden pes umřel a druhý, kterému do té doby nic nebylo odešel během čtrnácti dnů stezkem...

A pak samozřejmě je to srabárna ode mne, už teď se mi zastaví srdce, když jen pomyslím, že mě třeba už za tři roky můžou psi opustit...dodnes po sedmi letech oplakávám svýho afgána...když nás opustil, tak se manžel hned sebral a jel pro naší feňuli, sice ještě neměla dokončený osmý týden (to mu tedy vyčítám dodnes, chtěla jsem odebrat až v devátém týdnu, už z ohledem na to, že štěňata měli možnost "vychovávat" oba rodiče...ale hodně mi to pomohlo...za dva dny mě přemluvil ještě na jejího bratra a je pravda, že péče o dvě psí miminka mě z toho nejhoršího dostala...moje teta naopak si musí odchod psa "odsmutnit" a novýho si pořizuje třeba až tak po třech letech, vždycky řekne "už nikdy", ale postupně přijdou na to, že bez psa nejsou kompletní rodina.

16.6.2016 07:14

Výběr veliký ale tak nějak jsou neustále v nabídce štěňata vlkoši a žíhaní (tedy myslím Čechy)...my nechováme, psa máme jako "mazlíka", to bych kvůli tomu štěně neimportovala...

16.6.2016 12:42
fikovnice

XXX.XXX.131.20

16.6.2016 12:43
fikovnice

XXX.XXX.131.20

lavacca napsal(a):

Hmm, já to mám taky celkem daleko, ale přece jen o něco blíž než Vy. Hned bych Vám jej přivezla...

16.6.2016 22:09
lavacca

XXX.XXX.164.49

Výběr veliký ale tak nějak jsou neustále v nabídce štěňata vlkoši a žíhaní (tedy myslím Čechy)...my nechováme, psa máme jako "mazlíka", to bych kvůli tomu štěně neimportovala...

Mně to zas právě láká, když už pořizovat štěně, tak s možností i chovu, kdyby to měl být čistý KAO. :) Právě proto, že je jich v téhle barvě tak málo, tak je trochu rozšířit.

16.6.2016 22:42

lavacca napsal(a):
Mně to zas právě láká, když už pořizovat štěně, tak s možností i chovu, kdyby to měl být čistý KAO. :) Právě proto, že je jich v téhle barvě tak málo, tak je trochu rozšířit.

To chválim...dobrá krev i neobvyklá barva super...
já jsem hrozná...nikdy bych fenu "neohrožovala" porodem...stát se může cokoliv a pak si neumím představit, jak mnou vypiplaná a vymazlená psí miminka dávám cizím lidem...já bych pak měla asi smečku...a to už by se naše rodina musela chodit pást, abysme to uživili...to jsem viděla u blbech morčat...z každýho vrhu zůstalo jedno mládě doma...ve finále jsme měli 5 našich (ostatní jsem obrečela, když jsem je dávala pryč) a třeba čtyři mladý...no některý pesani pasou ovce, náš afgán hlídal na zahradě volně se pohybující stádo morčat...

Ale zase zaplať pánbůh za lidi jako vy...třeba zrovna až budu shánět štěně...a vy třeba nového páníka, který by rozmazloval vaše psí mimčo, sám si odtrh od huby, aby pes měl maso, nepoužívá fyzické tresty a ani psa neseřve...tak to by mohl být osud

Přidejte reakci

Přidat smajlík