Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.6.2016 18:58
Klara97

XXX.XXX.234.114

Ahoj mam pro vas par otázek potrebuju rady :) za 3 týdny si přinesu domu stenatko australacka s pp, kdyby se nekdo ptal. Jde mi o par otázek.1) jak jste stenatko převazeli domu a jak mu co nejvic zprijemnit cestu? Pojedeme autem kolem 2 a pul hodiny, tak jestli mu vzit nějakou hračku nebo tak.2) kdyz prijedem pred barák mame jit s nim nejdriv ven aby se zkusil vycurat venku a nebo rovnou domu a az pak? 3) jak co nejvic zprijemnit prvni dny pejskovi doma a nejaky rady? 4)bydlime v byte ve 3 patre bez výtahu, je pravda ze by se melo stene ze schodu a do schodu nosit? Popřípadě do kdy? 5) jak casto jste chodili ze zacatku se stenatkem ven?:)
Dekuju moc vsem :)?

12.6.2016 19:14
aneleh

XXX.XXX.128.47

Klara97 napsal(a):
Ahoj mam pro vas par otázek potrebuju rady :) za 3 týdny si přinesu domu stenatko australacka s pp, kdyby se nekdo ptal. Jde mi o par otázek.1) jak jste stenatko převazeli domu a jak mu co nejvic zprijemnit cestu? Pojedeme autem kolem 2 a pul hodiny, tak jestli mu vzit nějakou hračku nebo tak.2) kdyz prijedem pred barák mame jit s nim nejdriv ven aby se zkusil vycurat venku a nebo rovnou domu a az pak? 3) jak co nejvic zprijemnit prvni dny pejskovi doma a nejaky rady? 4)bydlime v byte ve 3 patre bez výtahu, je pravda ze by se melo stene ze schodu a do schodu nosit? Popřípadě do kdy? 5) jak casto jste chodili ze zacatku se stenatkem ven?:)
Dekuju moc vsem :)?

Ahoj...
V první řadě - na tohle všechno by Vám měl odpovědět chovatel... On své štěně zná a ví, co Vám doporučit...
Ale obecně se dá říct toto:
ad 1) všechny prcky jsem si přivezla domů na klíně a předpisy mě nezajímaly... Štěně se bude cítit bezpečněji u Vás na klíně než samotné v cizí přepravce v kufru.
ad 2) musíte stavět i cestou a štěně venčit, před domem ho samozřejmě zkuste vyvenčit znova - hlavně ho venčete na vodítku !
ad 3) buďte se štěnětem první týden (alespoň) doma... Zvykejte ho na pravidelnou dobu krmení, venčení, učte ho, kde má spát, kde má plínku pro akutní potřebu, hrajte si s ním, věnujte se mu - ale nepřetáhněte ho - zejména aussík se musí naučit od malička odpočívat, nebo vám z něj za rok šibne...
ad 4) minimálně do šesti měsíců je potřeba štěně nosit nahoru i dolů - teprve po půl roce věku tvrdnou chrupavky...
ad 5) každé dvě hodiny přes den, alespon ze začátku, postupně prodlužovat... Ale pokud tuhle možnost nemáte, tak vyvenčit pokaždé, když se probudí - a hodně rychle :) pokaždé, když si dohrajete... pokaždé, když uvidíte, že se štěně zpomalilo, chodí s hlavou u země a točí se dokola... popadněte ho a sprintujte ven...

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.6.2016 19:24

Já na štěndo vždycky měla přepravku s nějakou dekou nebo jen deku, kdyby se stala nehoda...a vodu...a samozřejmě misku...hračky jsme nikdy nebrali, seděla jsem se štěnětem za zadním sedadle...některý štěně to dokonce prospí...ale myslím, že hračka nemůže být na závadu, kdyby náhodou...mám barák takže u mě odpadá, jestli hned vyvenčit venku...zahrada je v tomto výhoda...v každém případě pozor některá štěňata se hned drží u vás...některá jsou samostatná jednotka, když na to přijde, rychle se pohybující...navíc ještě nemáte vybudovaný vztah (ale nemám zkušenost s australáky tak nevím, jak to maj oni)...štěně venčím po každém probuzení, po každém jídle a vychází to cca každé 2-3 hodiny...i v noci...štěňátko ještě nemá pořádně vyvinuté svěrače, tak to chce zkraje větší frekvenci...mám velký psy a zdaleka ne tolik schodů jako vy, ale štěnda jsem nosila vlastně do té doby dokud jsem je unesla...hlavně ze schodů...určitě první dva měsíce...nevím jak velký dopad může mít na štěně chůze po schodech, ale nehodlám riskovat...doma se prostě štěňátku věnujte, hrajte si s ním, když bude mít štěně zájem, tak se s ním mazlete, ...ono když bude unavené, tak prostě usne a pak ho prostě nechte spinkat, aby malý štuc získal sílu na další rošťárny...
jestli vám to nevadí, tak si ho klíďo vemte na noc do postele...za prvé štěňátko nebude mít tendenci naříkat, za druhé tím budujete vztah...a nemusíte mít strach, že ho budete mít v posteli na věky, až bude starší, tak si na svůj pelíšek zvykne, teď je odebráno od maminky a sourozenců, v cizím prostředí s cizími lidmi...nemá to jednoduché a v noci si může připadat opuštěné...a navíc, jestli máte lehčí spaní, tak budete vědět, že se vzbudilo a hned ho můžete popadnout a jít ho vyvenčit...tím, že ho ze schodů ponesete, tak se vyčůrá až venku až ho postavíte...tedy alespoň většinou

12.6.2016 19:39
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já na štěndo vždycky měla přepravku s nějakou dekou nebo jen deku, kdyby se stala nehoda...a vodu...a samozřejmě misku...hračky jsme nikdy nebrali, seděla jsem se štěnětem za zadním sedadle...některý štěně to dokonce prospí...ale myslím, že hračka nemůže být na závadu, kdyby náhodou...mám barák takže u mě odpadá, jestli hned vyvenčit venku...zahrada je v tomto výhoda...v každém případě pozor některá štěňata se hned drží u vás...některá jsou samostatná jednotka, když na to přijde, rychle se pohybující...navíc ještě nemáte vybudovaný vztah (ale nemám zkušenost s australáky tak nevím, jak to maj oni)...štěně venčím po každém probuzení, po každém jídle a vychází to cca každé 2-3 hodiny...i v noci...štěňátko ještě nemá pořádně vyvinuté svěrače, tak to chce zkraje větší frekvenci...mám velký psy a zdaleka ne tolik schodů jako vy, ale štěnda jsem nosila vlastně do té doby dokud jsem je unesla...hlavně ze schodů...určitě první dva měsíce...nevím jak velký dopad může mít na štěně chůze po schodech, ale nehodlám riskovat...doma se prostě štěňátku věnujte, hrajte si s ním, když bude mít štěně zájem, tak se s ním mazlete, ...ono když bude unavené, tak prostě usne a pak ho prostě nechte spinkat, aby malý štuc získal sílu na další rošťárny...
jestli vám to nevadí, tak si ho klíďo vemte na noc do postele...za prvé štěňátko nebude mít tendenci naříkat, za druhé tím budujete vztah...a nemusíte mít strach, že ho budete mít v posteli na věky, až bude starší, tak si na svůj pelíšek zvykne, teď je odebráno od maminky a sourozenců, v cizím prostředí s cizími lidmi...nemá to jednoduché a v noci si může připadat opuštěné...a navíc, jestli máte lehčí spaní, tak budete vědět, že se vzbudilo a hned ho můžete popadnout a jít ho vyvenčit...tím, že ho ze schodů ponesete, tak se vyčůrá až venku až ho postavíte...tedy alespoň většinou

Souhlas..akorát doplním ausíci jsou závisláci takže samostatná jednotka moc nehrozí a druhá poznámka...ausík jednou v posteli vždycky v posteli...
K čistotnosti ausíka jsem měla a to v bytě a musim říct že od štěnátka krom opravdu nehod bylo velmi čistotné takže hned po jídle či po probuzení ven vyčurat velice rychle tohle chápou.

12.6.2016 19:50
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Když jsme si jeli pro štěndo, měli jsme sebou deku, kterou měl stále pod sebou, pak vodu, hračku (nebyla potřeba), štěně celou cestu prospalo na klíně u přítele, pak se přebatolilo ke mně (oba jsme jeli na zadních sedačkách). Jeli jsme asi dvě hodiny, a jednou jsme zastavovali na bezpečném místě, kde se malý napil a vyčůral. Jak jsme přijeli domů, tak jsme ho ještě nechali vyvenčit před barákem. Jeli jsme si pro něj až večer, protože byla hrozná vedra a tak, jak přišel domů tak prozkoumal a usnul až do rána. Ráno samozřejmě hned popadnout (i během noci) a v NÁRUČÍ donést ven, většinou vás nepočůrá, za vyčůrání venku chválit (ne nějaký velký vyřvávání). Jinak jak psali ostatní cca každé dvě hodiny venčit a venčit. Podle mě je nejlepší, když se štěně učí rovnou čůrat ven, my měli doma 14 dní noviny a protáhlo se nám učení tak o dva měsíce. Když se vyčůrá doma - neřešit - utřít, ale z vlastní zkušenosti, bych to nepodporovala na podložku apod..A když se vám podaří, aby se to štěněti, co nejčastěji povedlo venku, tak brzy bude čistotný. Ale i když to potrvá déle, tak nakonec se to naučí, my s tím bojovali asi do 6-7 měsíců, ale teď by to už neudělal, kdyby nešlo něco opravdu akutního - jako třeba průjem atd..což je samozřejmě v pořádku. Do schodů i ze schodů nosit. A ještě bych řekla, jeslti budete se štěnětem dlouho doma, tak super, ale kdyby to bylo pořád, tak učit pomalu i samotě, aby pak nešílelo.

12.6.2016 20:04

...ausík jednou v posteli vždycky v posteli...

No v tom případě bych si klíďo ustlala na zemi...ale jsou štěňata, který to hned zkraje zvládají bez plakání...řekla bych že je to pes od psa...měla jsem obojí, pro mě vždycky bylo mít štěně v posteli prostě pohodlnější...no prostě líná panička, co si to chce co nejvíc ulehčit

Přidejte reakci

Přidat smajlík