Inzerce - co to tam zas je?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.11.2017 11:03

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Oči. A ta velikost? Vždyť je přes celý klín ( obě nohy ), to by snad i v dospělosti měl být menší. Ve 2,5 měsících ?

Je ještě větší, než můj 11 kg potvora v jeho věku. Trouba, co si ho koupí, bude asi zírat, až bude mít psa velikosti německého pinče.

19.11.2017 12:24

Ale bude mít raritu - každé oko jiné.
Že neodpovídá standardu je jedno, je bez PP.
Standard : Oko tmavé, o merle barvě se tam také nic nepíše. Takže kříženec, čeho? Toť otázka. Jezevčík ?

19.11.2017 12:39

...Nebo bude tvrdit, že má tu vyšší verzi (jako to tvrdí jeden znalec v jiné diskusi o své "čivavě")

Jestli má to merle po jezevčíkovi ( tam je snad merle - tygr povolené ), tak bude spíš nižší a delší smajlík

19.11.2017 14:42
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Taky mě přijde docela obr

22.11.2017 08:28
Naty1

XXX.XXX.222.64

https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/3103269/civava-merle-stenatka-bez-pp/

" Čivava - nádherná štěňáta bez pp, očkovaná a odčervená, po zdravých rodičích, . Cena pejsek 5000 Kč. fenečka 6000Kč. Odběr možný ihned. ".

22.11.2017 10:16
pan Brouček

XXX.XXX.79.4

Https://zvirata.bazos.cz/inzerat/81876813/Steniatka-Stredoazijsky-ovciak.php
vidíte rozdíl mezi cenou?
https://www.olx.ua/i2/obyavlenie/vysokoporodnye-schenki-sao-alabay-c-otlichnymi-ohrannymi-kachestvami-IDrmOuv.html#:3308c6332c.

Jiný trh, jiná poptávka. Navíc tam píše, cena dohodou, a cena je individuální podle kvality štěněte a rodokmenu.
Já také prodávám ven štěňata cca za dvojnásobek ceny u nás.

22.11.2017 10:50
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Naty1 napsal(a):

https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/3103269/civava-merle-stenatka-bez-pp/

" Čivava - nádherná štěňáta bez pp, očkovaná a odčervená, po zdravých rodičích, . Cena pejsek 5000 Kč. fenečka 6000Kč. Odběr možný ihned. ".

Ježíši Kriste! smajlík smajlík smajlík

22.11.2017 14:25
dadu

XXX.XXX.61.94

Naty1 napsal(a):

Až na to, že to kolem čivavy ani neletělo...

23.11.2017 18:03
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

To je ta rodina potažmo CHS - jak se tu prezentovala paní ohledně křivdy z klubu čivav?

https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/3104163/civava-kryti/

(Krytí i pro fenky bez průkazu původu).

Jestli ano, no tak doufám, že prohrají a soudní náklady protistrany jim budou připsány k úhradě.

PS: Sama mám výstavně úspěšnou uchovněnou čivavu (psa). Jsem bezklubec a bez chovatelských ambicí (pes má v rodokmenu velmi úspěšného krycího psa).

23.11.2017 21:43
Sunnik

XXX.XXX.104.72

Ruzena_Ruzova napsal(a):
To je ta rodina potažmo CHS - jak se tu prezentovala paní ohledně křivdy z klubu čivav?

https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/3104163/civava-kryti/

(Krytí i pro fenky bez průkazu původu).

Jestli ano, no tak doufám, že prohrají a soudní náklady protistrany jim budou připsány k úhradě.

PS: Sama mám výstavně úspěšnou uchovněnou čivavu (psa). Jsem bezklubec a bez chovatelských ambicí (pes má v rodokmenu velmi úspěšného krycího psa).

No fuj! A ještě poháry tam nastrčí!

23.11.2017 21:52
Sunnik

XXX.XXX.104.72

Https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/3105012/pudl-toy/
Ta cena... a to štěně ještě k tomu nevypadá moc zdravě.

24.11.2017 07:06
sisi58

XXX.XXX.191.1

Sunnik napsal(a):
Https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/3105012/pudl-toy/
Ta cena... a to štěně ještě k tomu nevypadá moc zdravě.

Tolik za voříška?
To fakt někdo dá?

24.11.2017 23:31
Sunnik

XXX.XXX.104.72

Samozřejmě . Je to přece krásná mini fenečka bez PP, očkovaná, odčervená a naučená na granulky. .

Pokud se najde někdo, kdo si jí koupí, nemůže se vymlouvat na cenu, jako to dělá většina lidí, co si koupí psa bez PP. Tady jde asi jen o to, že je to krásná fenečka barvy brindel.

25.11.2017 07:46
sisi58

XXX.XXX.191.1

Sunnik napsal(a):
Samozřejmě . Je to přece krásná mini fenečka bez PP, očkovaná, odčervená a naučená na granulky. .

Pokud se najde někdo, kdo si jí koupí, nemůže se vymlouvat na cenu, jako to dělá většina lidí, co si koupí psa bez PP. Tady jde asi jen o to, že je to krásná fenečka barvy brindel.

Pche, já vidím malinké štěně, určitě z malinké fenky.Je tak malé, že bude mít určitě dřív nebo později nějaké zdravotní problémy. A je to podvraťák, ať majitelé píší, co chtějí. Pokud bych se z lítosti rozhodla si štěndo vzít, tak max na 1500, - na náklady, pokud už bylo očkované. Pokud dám za štěně hodně peněz, předpokládám určitou garantovanou kvalitu ( je to živý tvor, takže v rámci tohoto). Což u pejsků bez PP, nikdo nezaručí.
Může být, že neuhlídám fenku.Ale pak se snažím štěňátkům najit dobrého pána a nezkouším na svém pochybení vydělat.
A ten, kdo množí a prodává pejsky bez PP by měl přijít do pekla.

25.11.2017 21:25
Naty1

XXX.XXX.91.8

Https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/3106925/civava-stenatka/

Nabízím k předběžné rezervaci překrásná štěňátka bez PP po otci šampionovi s PP a překrásné, chytré mamince. Dědičky jsou 5 týdnů staré a k odběru budou na Mikuláše nebo před vánocemi. Máme tři pejsánky (černobílý, krémový a čokobílý vena pejska je 5500kč) a jednu černobílou holčičku za 6500kč. Pro miminka hledáme milující pánečky. Prosím jen vážný zájem. Děkuji.

(omlouvám se za fotky v koláži ale ifauna mi nechtěla vzít tolik fotek).

25.11.2017 21:49
balisek

XXX.XXX.131.211

Pokud na "dědičky" čeká slušné dědictví, tak beru klidně všechny :-D.

25.11.2017 22:02

Naty1 napsal(a):
Https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/3106925/civava-stenatka/

Nabízím k předběžné rezervaci překrásná štěňátka bez PP po otci šampionovi s PP a překrásné, chytré mamince. Dědičky jsou 5 týdnů staré a k odběru budou na Mikuláše nebo před vánocemi. Máme tři pejsánky (černobílý, krémový a čokobílý vena pejska je 5500kč) a jednu černobílou holčičku za 6500kč. Pro miminka hledáme milující pánečky. Prosím jen vážný zájem. Děkuji.

(omlouvám se za fotky v koláži ale ifauna mi nechtěla vzít tolik fotek).

Většinou jsou všechna štěňátka krásná, ale ty šilhající typy s očima skoro mimo hlavu, to nedávám.

25.11.2017 23:14
Sunnik

XXX.XXX.104.72

26.11.2017 11:24
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Nevím, jestli je to i tu v inzerci, ale včera ve zprávách na Primě bylo o nějaké překupnici psů - p.Iveta Brixová. Několik štěňat pidipsů(čivava, york?) umřelo novým majitelům na parvovirozu.

26.11.2017 13:16

lesnížínka napsal(a):
Nevím, jestli je to i tu v inzerci, ale včera ve zprávách na Primě bylo o nějaké překupnici psů - p.Iveta Brixová. Několik štěňat pidipsů(čivava, york?) umřelo novým majitelům na parvovirozu.

Ta množí už léta.

26.11.2017 13:45
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Ta množí už léta.

Ja to nesleduju, ale sousedi v reportáži něco takového taky vzpomínali...Ja jen, aby se zase někdo nenachytal na super pejsky...z množárny. Nevím vlastně, jestli množí, byla tam uvedena jako překupnice.

26.11.2017 16:26
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

lesnížínka napsal(a):
Ja to nesleduju, ale sousedi v reportáži něco takového taky vzpomínali...Ja jen, aby se zase někdo nenachytal na super pejsky...z množárny. Nevím vlastně, jestli množí, byla tam uvedena jako překupnice.

To je pořád dokola a osvěta je asi tak nějak k ničemu.

30.11.2017 11:17
Ebra

XXX.XXX.191.130

Fiona.Praha napsal(a):
To je pořád dokola a osvěta je asi tak nějak k ničemu.

Osvěta je dobrá, je třeba to psát hodně a všude, vyvěsit na veteriny, není jenom Fauna. Osvěta určitě pomáhá a nikdo to nikdy nevzdávejte, ve jménu kvalitních psů a jejich kvalitě života celého. Jistěže i mezi chovateli s PP se najde nějaký šmejd ale většina jsou poctiví a snaží se udržet si vysoký kredit své chovky právě vysokou kvalitou svých odchovaných štěňátek, šmejd je jenom černá vrána. Osvěta pomáhá lidem zotientovat se správně při koupi štěněte, dříve před lety jsme my chovatelé vždy odkazovali jedině na inzerci na časopis Pes přítel člověka, který výběrově otiskoval vždy pouze inzeráty štěňat s PP a tímto jsme si redakce velice vážili. Odebírala ho naše rodina pravidelně na předplatné co pamatuju a mám doma i 1. číslo - tehdy se to ještě jemenovalo Kynologie dávno tomu...Osvěta rozhodně pomáhá a je důležitý a potřebný úplně každý jeden člověk, který osvětu šíří. My poctiví kynologové děkujeme za každého takového co neúnavně osvětu šíří kde se dá.

30.11.2017 18:29
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Ebra napsal(a):
Osvěta je dobrá, je třeba to psát hodně a všude, vyvěsit na veteriny, není jenom Fauna. Osvěta určitě pomáhá a nikdo to nikdy nevzdávejte, ve jménu kvalitních psů a jejich kvalitě života celého. Jistěže i mezi chovateli s PP se najde nějaký šmejd ale většina jsou poctiví a snaží se udržet si vysoký kredit své chovky právě vysokou kvalitou svých odchovaných štěňátek, šmejd je jenom černá vrána. Osvěta pomáhá lidem zotientovat se správně při koupi štěněte, dříve před lety jsme my chovatelé vždy odkazovali jedině na inzerci na časopis Pes přítel člověka, který výběrově otiskoval vždy pouze inzeráty štěňat s PP a tímto jsme si redakce velice vážili. Odebírala ho naše rodina pravidelně na předplatné co pamatuju a mám doma i 1. číslo - tehdy se to ještě jemenovalo Kynologie dávno tomu...Osvěta rozhodně pomáhá a je důležitý a potřebný úplně každý jeden člověk, který osvětu šíří. My poctiví kynologové děkujeme za každého takového co neúnavně osvětu šíří kde se dá.

Nebudu se hádat, jen mám své zkušenosti z reálného světa mimo internet.
Během léta a podzimu se v okolí objevilo několik zaručeně čistokrevných štěňat bez PP. Všechna byla koupena za nehezký peníz, u některých jsem se dozvěděla, že u nových majitelů se bude mít lépe než u chovatele/ky, protože...
K čemu je tedy osvěta, z které se stala odrhovačka, na kterou nepejskaři neslyší a pejskaře otravuje?

30.11.2017 19:18
sisi58

XXX.XXX.191.1

Fiona.Praha napsal(a):
Nebudu se hádat, jen mám své zkušenosti z reálného světa mimo internet.
Během léta a podzimu se v okolí objevilo několik zaručeně čistokrevných štěňat bez PP. Všechna byla koupena za nehezký peníz, u některých jsem se dozvěděla, že u nových majitelů se bude mít lépe než u chovatele/ky, protože...
K čemu je tedy osvěta, z které se stala odrhovačka, na kterou nepejskaři neslyší a pejskaře otravuje?

Kdyby se jen promile lidí dalo přesvědčit, i to je dobře.
Kdysi ženské nosily korzety a šaty po zem a dnes si můžete vzít, co chcete. Ale taky to nebylo ze dne na den.
Věřím, že časem se i informovanost široké veřejnosti zvýší a bude otázka prestiže, mít kvalitní štěňátko.
Chce to čas.

30.11.2017 20:38
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

sisi58 napsal(a):
Kdyby se jen promile lidí dalo přesvědčit, i to je dobře.
Kdysi ženské nosily korzety a šaty po zem a dnes si můžete vzít, co chcete. Ale taky to nebylo ze dne na den.
Věřím, že časem se i informovanost široké veřejnosti zvýší a bude otázka prestiže, mít kvalitní štěňátko.
Chce to čas.

No, vzhledem k tomu, že "osvěta" (tj. neustálé opakování stejných vět, záběrů, příběhů a vše zahaleno tajemstvím) probíhá cca 6-7 let a množírny neubývají, tak to asi moc účinné není.
Ale hádat se nebudu.
Objevilo se v okolí několik štěňat, cca polovina jsou ta čistokrevná bez PP a druhá polovina jsou kříženci z různých útulků, spolků a depozit. Ti adopťáci nebyli pořízeni z důvodu nějaké osvěty, ale z důvodu záchrany těch štěňat.
Tak nevím

30.11.2017 21:03
sisi58

XXX.XXX.191.1

Nevíte. Protože nemůžete vědět všechno. To od dob Karla IV. už nikdo.
Přece nejsou psi jen ve vašem okolí a osvěta není jen to, co prezentují media. Je to i to, že třeba přemluvím sousedku na vsi, že nechá vykastrovat fenku, či kočičku. Ba i to, že souseda přesvědčím, ať opraví díru v plotě, aby jejich Aminka zase neměla štěňátka. Nebo to, že vysvětlím známé v parku, že opravdu její fenka nemusí mít alespoň 1 x štěňata, aby byla zdravá.To vše je osvěta. A toto a mnoho dalšího mohou informovaní a znalí lidé dělat. Pro dobro zvířátek a taky trochu pro svůj dobrý pocit.

2.12.2017 16:18
2.12.2017 21:20
Enter

XXX.XXX.158.148

To tedy je, bílá nesmí u border převažovat. Navíc cena 6500 za štěně s PP (?-to tam nebylo) je nesmysl (viz. ceny CHS- kolem 15-20 tis.).

2.12.2017 21:56

Enter napsal(a):
To tedy je, bílá nesmí u border převažovat. Navíc cena 6500 za štěně s PP (?-to tam nebylo) je nesmysl (viz. ceny CHS- kolem 15-20 tis.).

Ta štěňata nemůžou být s PP - jednak by to tam napsali a pak i ta matka je tak bílá, že by ji asi nikdo neuchovnil.

2.12.2017 22:50
Mat

XXX.XXX.7.34

Ta štěňata nemůžou být s PP - jednak by to tam napsali a pak i ta matka je tak bílá, že by ji asi nikdo neuchovnil.

No hlavně se v chovu nesmí ani dávat merle na australskou červenou ne? Je pak složité merle štěňata rozeznat, od normální australské červené, nebo se mýlím?

3.12.2017 14:59
Enter

XXX.XXX.158.148

Máte pravdu, ale vsadím se, že se štěnda v pohodě prodají a ještě se majitelé budou chlubit, jak levně sehnali "borderu"

3.12.2017 19:45
Mat

XXX.XXX.7.34

Mat napsal(a):
No hlavně se v chovu nesmí ani dávat merle na australskou červenou ne? Je pak složité merle štěňata rozeznat, od normální australské červené, nebo se mýlím?

Tak už vím, australská červená se s merle krýt může, ale u červených štěňat se merle neprojeví, takže se jim do průkazu píše rovnou merle, i když není vidět, takže jeden z rodičů otce byl merle, otec má díky tomu taky merle gen, ale není vidět a jelikož je matka merle, tak jsou štěňata double merle. Logicky to smysl dává.

3.12.2017 20:20
sisi58

XXX.XXX.191.1

Mat napsal(a):
Tak už vím, australská červená se s merle krýt může, ale u červených štěňat se merle neprojeví, takže se jim do průkazu píše rovnou merle, i když není vidět, takže jeden z rodičů otce byl merle, otec má díky tomu taky merle gen, ale není vidět a jelikož je matka merle, tak jsou štěňata double merle. Logicky to smysl dává.

Panenko skákavá! Jdu s podívat, jestli náhodou nemáme merle našeho Choďáka?!
Scheiße, nemám!

3.12.2017 23:07
Mat

XXX.XXX.7.34

Tak jak to teda je? V jiných diskuzích se tu píše, jak je socializace potřeba a jak je to dlouhodobý proces a tady to sfoukli za 8 týdnů.

https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/3112347/civava-dlouhosrsta-stenata/.

3.12.2017 23:19

Mat napsal(a):
Tak jak to teda je? V jiných diskuzích se tu píše, jak je socializace potřeba a jak je to dlouhodobý proces a tady to sfoukli za 8 týdnů.

https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/3112347/civava-dlouhosrsta-stenata/.

Já se tedy v čivavách moc nevyznám, ale tady by mě docela zajímalo, jak přišli na to, že to jsou zrovna čivavy.

3.12.2017 23:30
Mat

XXX.XXX.7.34

3.12.2017 23:34
Mat

XXX.XXX.7.34

Tohle je taky super inzerát od nich, sice starý, ale kalhoty si pán převléknout nestihl.

http://www.inzerce-zvirat.cz/2036-nemecky-hladkosrsty-pinc-stenata.html?fo1=f1-3951.jpg.

8.12.2017 12:11
tetrivek

XXX.XXX.82.8

Co to mají s očima?Není to nějaká ta vrozená vada těch očí?Moc se v těhle malých nevyznám...https://www.ifauna.cz/galerie/detail/7/3114586/09/5a29be5becdc4.jpg.

8.12.2017 13:19

8.12.2017 13:20

Mám takový pocit ze jsem jediná kdo sem vkládal psy PP...

11.12.2017 15:42
Naty1

XXX.XXX.91.8

Tak 3tí pokus:
je libo min čivavu? (zdá se mi to nebo je ta s bílou hlavou merle?)
https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/3116483/civava-mini/

nebo radši merle křížence za 5tis.? (chybí mi tady ten smajlík mlátící hlavou do zdi)
https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/3116109/civava-kratkosrsta/.

12.12.2017 09:52
Edánek

XXX.XXX.144.106

barevnalentilka napsal(a):
Https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/3080603/jack-russell-terrier-kryti/

Veterinářem bylo doporučeno krytí?

...tak jsem se zeptala, jsem na odpověď zvědavá, bude-li vůbec nějaká...

12.12.2017 10:20

Edánek napsal(a):
...tak jsem se zeptala, jsem na odpověď zvědavá, bude-li vůbec nějaká...

Jedné známe taky veterinář doporučil připustit starého psa a nechat si po něm štěně. Za nedlouho po té ji to prý doporučil i psycholog...
Třeba je to i tento případ.

12.12.2017 12:19

Na mě teď vybaflo toto

https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/3117034/miniatueni-bulterier-peruansky-nahac/

Ne, nechci spílat, jen to sem dávám pro pobavení a myslím, že štěňata udají lehce, asi bych taky do takové příšerky i šla.

12.12.2017 12:36

Jedné známe taky veterinář doporučil připustit starého psa a nechat si po něm štěně. Za nedlouho po té ji to prý doporučil i psycholog...
Třeba je to i tento případ.

...tak odpověď přišla...poradil veterinář, protože pes je zdravý a dobře stavěný...

12.12.2017 12:38

...omlouvám se všem, že bude reagovat i psát pod jiným jménem CHAMELEON HUGO, ale bohužel mně o nějak samo odhlásilo a hází mi to tu tohle co už nepoužívám...

12.12.2017 22:41

...tak odpověď přišla...poradil veterinář, protože pes je zdravý a dobře stavěný...

Takových pohádek si můžu vymyslet...

28.12.2017 13:44

Naty1 napsal(a):
...
https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/3124339/kryti-pro-maltezskeho-psika/.

Jak se pozná čistokrevný maltézáček, když nemá PP? Že je bílý ?

28.12.2017 13:51
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Jak se pozná čistokrevný maltézáček, když nemá PP? Že je bílý ?

Kravka jedna

29.12.2017 08:30

Naty1 napsal(a):
Co k tomu říct...?

http://www.chovzvirat.cz/inzerat/149944-barevny-yorkshire-terier/.

Nějak nechápu co byste měla říkat?
Já bych asi řekla "hezký psi".

Pokud vám jde o štěňata bez PP, nebylo by jednodušší každé ráno zkopírovat celou inzerci než se rozčilovat nad každými psem zvlášť?

29.12.2017 10:22
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Naty1 napsal(a):
Co k tomu říct...?

http://www.chovzvirat.cz/inzerat/149944-barevny-yorkshire-terier/.

Maminka je čokoládový jorkšír, tatínek Biever a oba mají PP Skoro je mi líto, že jsem dědově křížence ovčouna nenatiskla také nějaké PP a neprodávala štěnda za pořádné prachy místo toho, aby jsme je darovali po sousedech...

31.12.2017 18:36

rapotacka11 napsal(a):
To je fešák .
https://www.sbazar.cz/utulekzim/detail/27158297-turbo-rex-zvykly-na-deti-pes-v-utulku.

No a jestli je popis povahy skutečný, tak je dokonalý.

31.12.2017 18:49
rapotacka11

XXX.XXX.32.5

Jak říká "Krampoul" - nikdo není dokonalý...
ale brala bych ho hned...

6.1.2018 11:41
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Koukám koutkem oka na inzerci a samý pomerien. Namátkově otevřu, adresy české a různé, ovšem stejně špatné překlady, jako vždy. Zase bude někdo kupovat úžasné, ale levné pejsky letecky z Německa?!?

7.1.2018 18:26
7.1.2018 18:33
Mat

XXX.XXX.7.34

Chudák malej
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/83398153/Americky-pitbulterier.php.

Já vím, že to pitbulové mají jinak, ale "s PP (Po dohodě i bez.)" ?

7.1.2018 18:56

Mat napsal(a):
Já vím, že to pitbulové mají jinak, ale "s PP (Po dohodě i bez.)" ?

Nevím, co to znamená. Asi si papír nechá a dá (prodá) nějakému vořechovi.
Hlavně ty nohy, to snad není možné, u půlročního lehkého psa. A kde sebral ty jizvy ?
Ano, registrují se "jen". Ale jsou ceněné registry a.. divné registry.
Velké zklamání pro mne. Asi pořídím pomeriana :D.

8.1.2018 14:40
dadu

XXX.XXX.61.94

Sunnik napsal(a):
Https://zvirata.bazos.cz/inzerat/84013172/Pudlicci-trpaslici.php

celkem jsem se lekla

Čeho?

8.1.2018 16:33
Sunnik

XXX.XXX.104.72

dadu napsal(a):
Čeho?

Ta cena je podle mě docela vysoká. Ta fotka? To není pudl
I když ceny u pudlů bez PP jsou 5 000+.

8.1.2018 16:58

Sunnik napsal(a):
Ta cena je podle mě docela vysoká. Ta fotka? To není pudl
I když ceny u pudlů bez PP jsou 5 000+.

To jste celkem lekavá. Taky jsem čekala, co že je na tom psu tak strašidelného, pořád jsem hledala jestli mu třeba ze břicha nelezou vnitřnosti a tak. A ono vlastně nic, jen je to vořech, to se lekáte každého vořecha?

Já do pudlů nedělám, ale z té fotky rozvaleného psa se asi plemeno nebo vořech moc poznat nedá.

8.1.2018 22:45
Sunnik

XXX.XXX.104.72

No lekavá asi jsem, ale tohle:

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/84058463/Srnci-pinc.php

Pro někoho možná čistokrevná štěňata, ale pro mě je to hrůza.
7 štěňat merle barvy a něčeho mezi, pokládat za čistokrevná štěňata. Jasně, jsou to čistokrevná štěňata bez PP, ještě s neobvyklou barvou! Navíc ten otec vypadá, jako by neměl oči (snad je to jen blbá fotka).

No, dál se už nebudu rozčilovat. To je jako naši známí, co si o prázdninách pořídili fenu bišona
bez PP, protože PP je moc drahý a už teď plánují štěňata. Dokonce mi nedávno říkali, že na procházce potkali psa, možná budoucího ženicha jejich feny. Prý už se domlouvala s majitelem.

9.1.2018 07:38
sisi58

XXX.XXX.191.1

Sunnik napsal(a):

7 štěňat merle barvy a něčeho mezi, pokládat za čistokrevná štěňata. Jasně, jsou to čistokrevná štěňata bez PP, ještě s neobvyklou barvou! Navíc ten otec vypadá, jako by neměl oči (snad je to jen blbá fotka).

No, dál se už nebudu rozčilovat. To je jako naši známí, co si o prázdninách pořídili fenu bišona
bez PP, protože PP je moc drahý a už teď plánují štěňata. Dokonce mi nedávno říkali, že na procházce potkali psa, možná budoucího ženicha jejich feny. Prý už se domlouvala s majitelem.

Matka je pěkná.

9.1.2018 11:02

Sunnik napsal(a):

Na druhou stranu, stojí pár korun matka je fakt pěkná (pokud je to matka, že), jsou hezcí. Kdybych sháněla malého a hezkého voříška, inzerát by mě zaujal.
V útulku často zaplatíte za dospělého psa s minulostí podobnou cenu, tady dostanete radost v podobě štěněte bez minulosti, tzn můžete si ho zkazit sama , a ikdyby nebyl čistokrevný, vyroste vám hezky zabarvený malý pejsek.

9.1.2018 11:08

Na druhou stranu, stojí pár korun matka je fakt pěkná (pokud je to matka, že), jsou hezcí. Kdybych sháněla malého a hezkého voříška, inzerát by mě zaujal.
V útulku často zaplatíte za dospělého psa s minulostí podobnou cenu, tady dostanete radost v podobě štěněte bez minulosti, tzn můžete si ho zkazit sama , a ikdyby nebyl čistokrevný, vyroste vám hezky zabarvený malý pejsek.

3,5tis za psa z útulku? Pár korun za voříška?

9.1.2018 11:10

Projděte si adopční poplatky u různých spolků, mají podobné ceny a ještě dělají s adopcí vofuky.
3,5 tis za štěně mi nepřijde nijak přemrštěné.

9.1.2018 11:11

Projděte si adopční poplatky u různých spolků, mají podobné ceny a ještě dělají s adopcí vofuky.
3,5 tis za štěně mi nepřijde nijak přemrštěné.

Přeci není nutné brát si psa za přemrštěný poplatek (a ideálně ještě podmínku kastrace v dospělosti). Krásných psů v normálních útulcích je stále plno.

9.1.2018 11:19

Přeci není nutné brát si psa za přemrštěný poplatek (a ideálně ještě podmínku kastrace v dospělosti). Krásných psů v normálních útulcích je stále plno.

Ale jaksi to nejsou štěňata a není k nim příslib čistokrevnosti. Neznám moc lidí, co by si vzali dospělého psa (vlastně v okolí nemám nikoho, kdo by si dospělého psa vzal), většina běžných lidí sáhne po štěněti a jsou za něj ochotní zaplatit do 4 tis.

Loni se mi to v mém okolí opět potvrdilo, přibylo několik štěňat, s PP žádný, cena do 4 tis, pár jich vypadá jako plemeno, zbytek je plemeni podobná a majitelé spokojení, příště budou volit stejně.

9.1.2018 11:30
Terven

XXX.XXX.110.147

Ale jaksi to nejsou štěňata a není k nim příslib čistokrevnosti. Neznám moc lidí, co by si vzali dospělého psa (vlastně v okolí nemám nikoho, kdo by si dospělého psa vzal), většina běžných lidí sáhne po štěněti a jsou za něj ochotní zaplatit do 4 tis.

Loni se mi to v mém okolí opět potvrdilo, přibylo několik štěňat, s PP žádný, cena do 4 tis, pár jich vypadá jako plemeno, zbytek je plemeni podobná a majitelé spokojení, příště budou volit stejně.

No vidíte, já jsem si dospělého psa vzala a vzala bych si ho zas. A znám spoustu lidí, co si vzali dospěláka z útulku a jsou spokojení. Ono všechno má své pro a proti.
Současnou fenu mám od štěněte, pokud bych k ní chtěla druhého psa, spíš bych volila mladšího dospěláka z útulku.

9.1.2018 11:33

Během roku se jen v mně nejbližším běžným útulku objeví malá štěňata několikrát do roka. Není naprosto žádný problém si na ně počkat. A přiberu-li ještě útulky v okolí, řekněme v dojezdový vzdálenosti do hodiny hromadnou dopravou, nevěřím tomu, že nepochodím.

Z mojí zkušenosti - lidi, co si pořizují psy (mnozí se shodneme, že minimálně polovina z nich by si toho psa pořizovat neměla), si málokdy nechají poradit, málokdy chtějí slyšet zkušenějšího, a i kdyby si měli vzít dvouměsíční štěně z útulku, mají plnou hubu výmluv, proč je bezpapírák za čtyři tisíce lepší.

Argument, že adopční poplatky mnohdy do těch tisíců taky jdou, mi připadá hloupý. Podle mě, kdo chce psa z útulku, najde si i toho "skoro zadarmo". Ti ostatní nechť dál vymýšlejí výmluvy.

Za mýho psa jsem nedala ani korunu, brala jsem si ho zhruba v roce věku (prostě jsem zašla do nejbližšího útulku a jako totální laik si vybrala toho nejhezčího ze psů, který přibližně odpovídali mým představám).

(Ještě mimochodem - nechci házet všechny to spolky do jednoho pytle, ale mnoho z těch, které požadují vysoké adopční poplatky, dávají naprosto nepochopitelné peníze do někdy až nesmyslných léčení nějakých zubožených psů, což zásadně neschvaluju a odmítla bych se na tom podílet - takže ani ten adopční poplatek ode mě nedostanou, nechtěných psů je dost i jinde.).

9.1.2018 13:37
Luciandthewolf

XXX.XXX.10.197

V soukromých azylech za psy zaplatíte nějakou takovou částku s podmínkou kastrace, ale je to logické..právě protože jejich matka a otec nebyli kastrovaní se právě ty štěňata dostala do útulku.

Ve státních útůlcích máte psa za pár šupů a kastrovaného. Platíte většinou jen za vstupní očkování, odčervení, odblešení a nějakou tu prochlídku technika. Další léčebné výlohy už neplatíte a že někdy jsou třeba za 30k.

Tak pokud nechcete až tak moc za voříška platit a radši dáte 3500 za namnožený štěňata než 3500 za chudáka v útulku, tak štěně za pár stovek zní líp ne?

Psů bez papírů je v útulcích tolik a stejně se najdou lidi, kteří si pořídej "čistokrevnýho" psa bez PP. Protože lidi v okolí to tak udělali a maj za málo peněz hodně muziky. Zbytek okolo mi je fuk.

Chápu ještě, když se stane nehoda, že sousedovic Bertík skočí na Fifinku, majitel se postará, aby mimina měli dobrej start a pak je dá za cenu veterinárních výdajů.
Nevím jestli uplně zadarmo..to se pak ke štěněti dostane kde kdo, psa si neváží a jsme opět zpět v útulku.

Ale cíleně nakrýt vooříška a chtít za něj 3500? Cože!?

9.1.2018 17:26

Nevím, co to znamená. Asi si papír nechá a dá (prodá) nějakému vořechovi.
Hlavně ty nohy, to snad není možné, u půlročního lehkého psa. A kde sebral ty jizvy ?
Ano, registrují se "jen". Ale jsou ceněné registry a.. divné registry.
Velké zklamání pro mne. Asi pořídím pomeriana :D.

Jizvy jsou normálka, štěňata se ožírají dost drsně a na hladkosrstých černých je to dost vidět. Ani to nemusí jít do krve, ale jak upadne stroupek, tak s sebou vezme spoustu chlupů kolem. Můj byl ozobaný pořád, i jako červený vypadal jak válečný veterán.

10.1.2018 12:30
Sapp

XXX.XXX.128.19

Https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/3129619/velky-bily-nemecky-spic-s-pp/

Inzerát, který se tváří, že je v něm vše vpořádku, byl zřejmě okopírován.
Kamarádka na něj odpověděla a jako lajk mi přeposlala odpověď na email, jestli se na to můžu podívat. V emailu klasický podvod, co je zde uveden už milionkrát - štěně zaslané ze zahraničí letadlem, mají 2muže a 2feny a spoustu otázek na poptávajícího, aby byl vidět zájem o štěně. Štěňata vlastně rozdávají a cena v inzerátu je jen za dopravu
Asi těch inzerátů zde na ifauně okolo špiců bude více.

10.1.2018 12:36
Mat

XXX.XXX.7.34

Sapp napsal(a):
Https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/3129619/velky-bily-nemecky-spic-s-pp/

Kamarádka na něj odpověděla a jako lajk mi přeposlala odpověď na email, jestli se na to můžu podívat. V emailu klasický podvod, co je zde uveden už milionkrát - štěně zaslané ze zahraničí letadlem, mají 2muže a 2feny a spoustu otázek na poptávajícího, aby byl vidět zájem o štěně. Štěňata vlastně rozdávají a cena v inzerátu je jen za dopravu

Tak u toho už je zvláštní, že inzerují velké špice, ale na obrzácích jsou jen trpasličí špicové.

10.1.2018 13:14
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Sapp napsal(a):

Kamarádka opravdu věřila tomu, že z toho černobílého plyšáka a černých a oranžových psů vyroste bílý velký špic střední velikosti?
Dobře, že se poradila a nenaletěla na podvod.

VELKÝ BÍLÝ Nemecký špic s PP
Úžasní medvídci, kluci Nemeckého špice velkého s vyrovnanými povahami. Štenátka jsou s PP po výstavne úspešných rodicích. Každý pejsek odejde do nového domova s genetickým profilem, geneticky podloženým potvrzením rodicu, euro pasem, kvalitním krmivem a kompletní výbavou. Štenátka jsou vychovávána doma, zvyklá na ostatní psy a jiná zvírata. Milují pobyt venku. Nenárocné, milující a oddané plemeno vhodné také pro úplné zacátecníky. V dospelosti strední velikosti. Chovatelský servis zarucen.

10.1.2018 15:24
Sapp

XXX.XXX.128.19

Fiona.Praha napsal(a):
Kamarádka opravdu věřila tomu, že z toho černobílého plyšáka a černých a oranžových psů vyroste bílý velký špic střední velikosti?
Dobře, že se poradila a nenaletěla na podvod.

VELKÝ BÍLÝ Nemecký špic s PP
Úžasní medvídci, kluci Nemeckého špice velkého s vyrovnanými povahami. Štenátka jsou s PP po výstavne úspešných rodicích. Každý pejsek odejde do nového domova s genetickým profilem, geneticky podloženým potvrzením rodicu, euro pasem, kvalitním krmivem a kompletní výbavou. Štenátka jsou vychovávána doma, zvyklá na ostatní psy a jiná zvírata. Milují pobyt venku. Nenárocné, milující a oddané plemeno vhodné také pro úplné zacátecníky. V dospelosti strední velikosti. Chovatelský servis zarucen.

No jo, věřila Je to naprostý laik, hledá prvního společníka, nelpí na plemeni ani vzhledu, prostě zkusila. Vůbec netuší, kolik podvodů se kolem psů točí. Naštěstí přeposlala.

10.1.2018 15:49
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Sapp napsal(a):
No jo, věřila Je to naprostý laik, hledá prvního společníka, nelpí na plemeni ani vzhledu, prostě zkusila. Vůbec netuší, kolik podvodů se kolem psů točí. Naštěstí přeposlala.

No jestli má trošku představu, co by se jí líbilo vzhledově, tak jí nějakého psa vyberte. Ať si nenaběhne.

10.1.2018 15:56
Sapp

XXX.XXX.128.19

Fiona.Praha napsal(a):
No jestli má trošku představu, co by se jí líbilo vzhledově, tak jí nějakého psa vyberte. Ať si nenaběhne.

Jj. Já jí k jejím požadavkům navrhla středního pudla, hledat ale musí sama.
Ovšem střední či velký špic by taky nebyla špatná volba. Každopádně když bude mít nějaké odpovědi na inzeráty, ví, že se může obrátit. Už jsme si vysvětlily jak je to s inzeráty "zaručeně čistokrevný" nebo ty, které hrají na city. To že jsou i vyloženě podvodné s neexistujícími psy je pro ni novinka.

10.1.2018 21:50
sisi58

XXX.XXX.191.1

Ano, bylo to na ifauně probíráno. A ty 3500, - ještě nebyly nejvyšší částkou. A opravdu některé ženy z útulků dělají "vofuky", když někdo chce pejska adoptovat.

10.1.2018 22:25
pan Brouček

XXX.XXX.79.12

Luciandthewolf napsal(a):
V soukromých azylech za psy zaplatíte nějakou takovou částku s podmínkou kastrace, ale je to logické..právě protože jejich matka a otec nebyli kastrovaní se právě ty štěňata dostala do útulku.

Ve státních útůlcích máte psa za pár šupů a kastrovaného. Platíte většinou jen za vstupní očkování, odčervení, odblešení a nějakou tu prochlídku technika. Další léčebné výlohy už neplatíte a že někdy jsou třeba za 30k.

Tak pokud nechcete až tak moc za voříška platit a radši dáte 3500 za namnožený štěňata než 3500 za chudáka v útulku, tak štěně za pár stovek zní líp ne?

Psů bez papírů je v útulcích tolik a stejně se najdou lidi, kteří si pořídej "čistokrevnýho" psa bez PP. Protože lidi v okolí to tak udělali a maj za málo peněz hodně muziky. Zbytek okolo mi je fuk.

Chápu ještě, když se stane nehoda, že sousedovic Bertík skočí na Fifinku, majitel se postará, aby mimina měli dobrej start a pak je dá za cenu veterinárních výdajů.
Nevím jestli uplně zadarmo..to se pak ke štěněti dostane kde kdo, psa si neváží a jsme opět zpět v útulku.

Ale cíleně nakrýt vooříška a chtít za něj 3500? Cože!?

právě protože jejich matka a otec nebyli kastrovaní se právě ty štěňata dostala do útulku.

A když psa přejede auto, je to proto, že se těží železná ruda.

10.1.2018 22:41
Terven

XXX.XXX.160.10

ale je to logické..právě protože jejich matka a otec nebyli kastrovaní se právě ty štěňata dostala do útulku.

Omlouvám se, ale to nemá chybu

12.1.2018 16:12
barevnalentilka

XXX.XXX.82.116

Akita na řetězu... jdu blejt velebnosti

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/84175104/akita-inu-pes.php.

18.1.2018 12:17

18.1.2018 12:22

Https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/3136636/australsky-ovcak/

Za 15000 se snad dostane štěně s PP.

To je hrozný, takoví vořeši za takový peníze smajlík

18.1.2018 17:16
sisi58

XXX.XXX.191.1

Rusi? Tam bych se nedivila. Alespoň ho posílají dál brzo.

18.1.2018 17:24

sisi58 napsal(a):

To vážně ?! Představte si, na Ukrajině žijí lidé s českým příjmením. V Austrálii, v Brně také.
Jste původní obyvatel Čech ? Nebo jste přišla po Řípu ? Ne. Vy jste to tu založila. A jmenujete se Böhmová, že ?

18.1.2018 19:36
sisi58

XXX.XXX.191.1

To vážně ?! Představte si, na Ukrajině žijí lidé s českým příjmením. V Austrálii, v Brně také.
Jste původní obyvatel Čech ? Nebo jste přišla po Řípu ? Ne. Vy jste to tu založila. A jmenujete se Böhmová, že ?

Uklidněte se. Je to můj názor, já vám ho necpu.
Napište si svůj, na ten inzerát. Btw za minulého režimu jsem viděla dost dětí ruských důstojníků, aby mě právě tohle napadlo. I ten styl psaní něco napovídá.
Ale jak říkám, udělejte si svůj názor, když se vám ten můj nelíbí.

18.1.2018 19:40

Jé, k těm dětem ruských důstojníků : Víte, že je to i boxer Kličko ?

18.1.2018 19:57
sisi58

XXX.XXX.191.1

Boxer Kličko je borec, klobouk dolů před nim, ale jistě uznáte, že fakt nevypadá jako Nor nebo Francouz.

18.1.2018 20:22

sisi58 napsal(a):

To nebudou Rusové.

18.1.2018 20:25
blackberry

XXX.XXX.110.35

Tam bude zajímavý už ten vlastní odvoz, když „pes nemá auta moc rád“. Přepravovat v autě cizího ostřejšího psa, no, přeji novým majitelům hodně zdaru.

18.1.2018 20:37
Hafana.cz

XXX.XXX.54.177

blackberry napsal(a):
Tam bude zajímavý už ten vlastní odvoz, když „pes nemá auta moc rád“. Přepravovat v autě cizího ostřejšího psa, no, přeji novým majitelům hodně zdaru.

To máte pravdu, není nic horšího než vystresovaný agresivní pes nechápu ty lidi

18.1.2018 21:50

Hafana.cz napsal(a):
To máte pravdu, není nic horšího než vystresovaný agresivní pes nechápu ty lidi

Já je chápu ( nechce se jim nechat psa uspat ), jen bych nepochopila ty, kteří by si pro něj přijeli.

19.1.2018 11:35
barevnalentilka

XXX.XXX.82.116

Já nechápu ani jednu stranu.

Ty co si jej pořídili - proč? Nezodpovědné hov.da

Ty co by si ho vzali - to musí mít sakra posunutý pud sebezáchovy...

19.1.2018 19:03
sisi58

XXX.XXX.191.1

Třeba je to jen majiteli. S jiným člověkem by mohl být pes po čase v pořádku.

19.1.2018 20:14

sisi58 napsal(a):

Tak majitel je Čech, občanství Česká republika, od r.1996 podniká v Čechách jako fyzická osoba. Je fakt, že příjmení je přibližně ruské, tak třeba jeho předek je pozůstatek Napoleonských válek.

20.1.2018 07:42
sisi58

XXX.XXX.191.1

Tak majitel je Čech, občanství Česká republika, od r.1996 podniká v Čechách jako fyzická osoba. Je fakt, že příjmení je přibližně ruské, tak třeba jeho předek je pozůstatek Napoleonských válek.

Je to chobot, ať už ruský nebo český. Nepůjčila bych mu ani plyšového medvěda, natož živé zvíře.

20.1.2018 08:22

sisi58 napsal(a):
Je to chobot, ať už ruský nebo český. Nepůjčila bych mu ani plyšového medvěda, natož živé zvíře.

Blbost lidská mezná mezí ( na národnosti nezáleží ). Viděla jsem video, jak odvážela ženská v autě psa, který pokousal tu malou holčičku. Pro psa byla cizí, šoupla ho na zadní sedadlo a jeli. Mám pocit, že ani neměl košík.

21.1.2018 09:47
pan Brouček

XXX.XXX.79.12

Kličko není rus, tak těžko asi bude syn ruského dustojnika.

21.1.2018 10:35

Tak sovětského? To je lepší? V každém případě vyrostl v sovětských kasárnách, kterým se u nás říká ruské.
Ve Stráži pod Ralskem.

21.1.2018 11:17
pan Brouček

XXX.XXX.79.12

Tak sovětského? To je lepší? V každém případě vyrostl v sovětských kasárnách, kterým se u nás říká ruské.
Ve Stráži pod Ralskem.

Omlouvám se, zapomněl jsem jsem kde a s kým diskutuji, a nedošlo mi, že když je řeč o národnosti, není národnost podstatná.

21.1.2018 11:23
pan Brouček

XXX.XXX.79.12

Nevíme k tomu nic, tak bych to nehrotil.
Někdo má řetěz aby uvázal psa třeba když vyjíždí autem, nebo když přijde návštěva apod.
Já si beru občas psa do práce, a mám ho na dvoře také na dlouhém lanku třeba 3 hodiny, protože jsou tam vchody do bytů, a nájemníci tam mají popelnice, takže nemůže běhat navolno. Lanko mu nijak nevadí, jen mu omezuje prostor kam může, ale nikdy ho nenapne.

21.1.2018 13:50

pan Brouček napsal(a):
Omlouvám se, zapomněl jsem jsem kde a s kým diskutuji, a nedošlo mi, že když je řeč o národnosti, není národnost podstatná.

To je asi stejné, jako když se říká že nás v 68 okupovali Rusáci a ejhle on to byl i otec boxera, který nakonec zakotvil na Ukrajině. Ale to bychom se od akity dostali zase někam jinam - dost bylo politiky na psech.
Btw na kozách je to ještě horší smajlík

21.1.2018 17:00
sisi58

XXX.XXX.191.1

pan Brouček napsal(a):
Kličko není rus, tak těžko asi bude syn ruského dustojnika.

V.Kličko s narodil v Kyrgyzstánu a teď žije na Ukrajině.
Nevím, kolik je vám let, takže to nemusíte vědět, ale pokud byl někdo za minulého režimu ze SSSR, tak to byl Rus ať měl šikmé oči nebo jablóškový ksi cht.
A taky řeknete Američan a ne třeba Kaliforňan nebo Oregoňan.

21.1.2018 18:20

..." za minulého režimu ze SSSR, tak to byl Rus"...
A to jsou právě ty paradoxy. Stalin byl Gruzín, Nikita byl Ukrajinec a Brežněv jakbysmet smajlík

21.1.2018 20:20
pan Brouček

XXX.XXX.79.12

sisi58 napsal(a):
V.Kličko s narodil v Kyrgyzstánu a teď žije na Ukrajině.
Nevím, kolik je vám let, takže to nemusíte vědět, ale pokud byl někdo za minulého režimu ze SSSR, tak to byl Rus ať měl šikmé oči nebo jablóškový ksi cht.
A taky řeknete Američan a ne třeba Kaliforňan nebo Oregoňan.

Bože můj, vy jste ještě hloupější než jsem původně myslel.

21.1.2018 20:43
pan Brouček

XXX.XXX.79.12

To je asi stejné, jako když se říká že nás v 68 okupovali Rusáci a ejhle on to byl i otec boxera, který nakonec zakotvil na Ukrajině. Ale to bychom se od akity dostali zase někam jinam - dost bylo politiky na psech.
Btw na kozách je to ještě horší smajlík

To nemáte pravdu.

Když mluvíme o okupaci a "Rusácích", tak jde o státní příslušnost (bez ohledu na národnost), kdy se SSSR hovorově označoval jako "Rusko". Důvody byly historické, geografické, demografické a politické. SSSR vznikl rozpadem imperiálního Ruska, nadpoloviční většina byly Rusové, zásadní část území bylo Rusko, přes oficiální autonomii republik byla moc centralizovaná do Moskvy, tedy do Ruska atd., takže to až tak daleko od pravdy nebylo.

Zatímco pokud se bavíme o národnosti (natož otce), je zase úplně jedno jakou má státní příslušnost a nemůžeme proto zjednodušit všechny občany SSSR na Rusy.
To nám potom vypadne takováhle blbost.

A národnost není o tom, že někde zakotvil. Můj známý se narodil v Rumunsku a teď žije v Německu. A nebudete tomu věřit, je to Čech!

21.1.2018 21:44

pan Brouček napsal(a):
To nemáte pravdu.

Když mluvíme o okupaci a "Rusácích", tak jde o státní příslušnost (bez ohledu na národnost), kdy se SSSR hovorově označoval jako "Rusko". Důvody byly historické, geografické, demografické a politické. SSSR vznikl rozpadem imperiálního Ruska, nadpoloviční většina byly Rusové, zásadní část území bylo Rusko, přes oficiální autonomii republik byla moc centralizovaná do Moskvy, tedy do Ruska atd., takže to až tak daleko od pravdy nebylo.

Zatímco pokud se bavíme o národnosti (natož otce), je zase úplně jedno jakou má státní příslušnost a nemůžeme proto zjednodušit všechny občany SSSR na Rusy.
To nám potom vypadne takováhle blbost.

A národnost není o tom, že někde zakotvil. Můj známý se narodil v Rumunsku a teď žije v Německu. A nebudete tomu věřit, je to Čech!

A jste si úplně jistý, že ukrajinský boxer Kličko je taky národnosti ukrajinské? Ono to na Ukrajině nemusí být tak jednoznačné. Přesně jako váš známý žijící v Německu není Němec.
Ale husy jsem s ním nepásla a tak tohle opravdu nevím.

21.1.2018 22:50
bery25

XXX.XXX.86.79

Debata sa rozvinula krasne ale musite uznat, ze boli ty ludia uprimny, pridete si po psika a z auta vam toho vela neostane, a mozno aj z vas

22.1.2018 21:11
balisek

XXX.XXX.131.211

sisi58 napsal(a):
Uklidněte se. Je to můj názor, já vám ho necpu.
Napište si svůj, na ten inzerát. Btw za minulého režimu jsem viděla dost dětí ruských důstojníků, aby mě právě tohle napadlo. I ten styl psaní něco napovídá.
Ale jak říkám, udělejte si svůj názor, když se vám ten můj nelíbí.

Sisi, koncovka -ič je v slovanských příjmeních zcela běžná a neznamená nutně ruský původ. S -iči a -oviči se zhusta potkáte také v Čechách a na Slovensku. Jedná se o tzv. patronymickou formu příjmení, kde přípona -ič vznikla z původní archaické přípony -ic přisvojovacího zájmena. Pro příklad: Adamovič = syn Adamův, tj. Adamovic syn.

Sama jsem vyvdala příjmení končící na -ič, příjmení mého dědečka také končí na -ič. A oba jsou Slováci jako řepa.

23.1.2018 10:00
23.1.2018 10:03
sisi58

XXX.XXX.191.1

pan Brouček napsal(a):
Bože můj, vy jste ještě hloupější než jsem původně myslel.

Zato vy jste studnice moudrosti! Vy chytrolíne. Co příspěvek, to perla. Vaše příspěvky by se měly tesat do kamene.

23.1.2018 10:05
sisi58

XXX.XXX.191.1

Čivava dlouhosrstá

To je bobiš, sice trochu švidrá, ale je boží!

23.1.2018 10:07
sisi58

XXX.XXX.191.1

balisek napsal(a):
Sisi, koncovka -ič je v slovanských příjmeních zcela běžná a neznamená nutně ruský původ. S -iči a -oviči se zhusta potkáte také v Čechách a na Slovensku. Jedná se o tzv. patronymickou formu příjmení, kde přípona -ič vznikla z původní archaické přípony -ic přisvojovacího zájmena. Pro příklad: Adamovič = syn Adamův, tj. Adamovic syn.

Sama jsem vyvdala příjmení končící na -ič, příjmení mého dědečka také končí na -ič. A oba jsou Slováci jako řepa.

Ok. Vaše vysvětlní beru, má hlavu i patu. I když mi přijde, že po druhé světové šla všechna pravidla do kopru.

23.1.2018 10:35

sisi58 napsal(a):
To je bobiš, sice trochu švidrá, ale je boží!

To jo, určitě se mi líbí víc než normální čivava, já na ty malý plemena moc nejsem.

23.1.2018 11:16
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Já nechápu ani jednu stranu.

Ty co si jej pořídili - proč? Nezodpovědné hov.da

Ty co by si ho vzali - to musí mít sakra posunutý pud sebezáchovy...

Nevěřím tomu, že si někdo vezme dospělého, agresivního psa takového plemene na převýchovu. Ten skončí někde úplně jinde! Je fakt, že v tomto věku bude muset být naložený déle, ale jsou lidi, kteří si s tím rádi poradí, když je zadarmo. smajlík

23.1.2018 23:11
pan Brouček

XXX.XXX.79.12

A jste si úplně jistý, že ukrajinský boxer Kličko je taky národnosti ukrajinské? Ono to na Ukrajině nemusí být tak jednoznačné. Přesně jako váš známý žijící v Německu není Němec.
Ale husy jsem s ním nepásla a tak tohle opravdu nevím.

Ano, ten pán se jmenuje Volodymyr Volodymyrovyč Klyčko (to není rusky), a otec byl ukrajinec. Vladimir Kličko už je poruštěné jméno.

Jeho neméně slavný bratr Vitalij Volodymyrovyč Klyčko se pro změnu narodil v Kyrgyzstánu (Vladimir v Kazachstánu), a je na Ukrajině významným politikem. I on chodil do školy v Mimoni.
Prostě se s otcem vojákem (byl to generál) stěhovali po vojenských základnách v SSSR, a sovětských satelitech, a proto se narodili kde se narodili...

P.S. ukrajinštinu ani ruštinu mi to sem nepustilo. Prý "Text obsahuje nepovolené znaky!".

Přidejte reakci

Přidat smajlík