Dobrý den, máme dlouhodobí problém.
- Pes nekastrovaný,5 let, border kolie, práce mírná, ale sám je stále v pohybu
Od začátku máme problém, aby nabral, o každý gram bojujeme! Dostává 1x denně konzervu (čisté maso),1x denně vařené maso,2x denně granule - stále měníme a hledáme něco po čem by přibíral!
Momentálně dostává Trainer (zatím jsou 1. u kterých je znát, že trošku nabral, ale stále nic extra).
Máte někdo podobné zkušenosti? Jaké granule obsahují přes 40% proteinů? Veterinář řekl, že min.49%, ale to mi připadá snad nemožné!
Předem velice děkuji!
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já zrovna v proteinech problém nevidím. Spíš bych dala třeba škvarky a i tvrdý chleba.
Ale může se stát, že prostě bude hubený. To tak některý pes zůstane. To máte jak u lidí, někdo přibere i z hustého vzduchu a někdo je vychrtlina. Dokonce jsem znala i prase ( vepř domácí ), které zůstalo hubené a nepřibíralo, i když hospodář dělal možné i nemožné.

Často psi přibírají po Calibře, ( receptura bez kukuřice a pšenice).
adf

XXX.XXX.156.1
Len tak na zamyslenie, z coho sa pribera? kde je dostatok proteinov alebo ked je nadbytok energie, sacharidov, tukov a este co obsahuje dostatok energie?, protein zo sucheho masa alebo mimochodom psenica a najma kukurica je primarny zdroj energie, dolezity je vyvazeny pomer prijmu energie( sacharidy, tuky) a bielkovin( proteinov) plus vitaminy a mineraly, a pes, ktory je stale v pohybe tu energiu spaluje, psik ak je zdravy potrebuje viac energeticku vyzivu.
Ano, calibra byla super, z masa mi přibírala fena trošku po skeletech, na kterých bylo necháno hodně kůže. jinak taky odmítá přibrat a to žere dle libosti, je kastrovaná a ještě žere (byt v malé dávce) kortikoidy a furt jak žebřinák.. na druhou stranu, vet v tom problém nevidí, spíš ji chválí za to, že je pěkná a není vykrmená.

Přes 40% bílkovin mi už přijde hodně. Bílkoviny jsou důležité pro stavbu svalů, ale jako zdroj energie nejsou nic moc, takže nadbytek mu bude spíš na škodu.
Moji psi mají spíš opačný problém, jen jednu musím neustále vykrmovat, jinak je jak lunt. Krmím granule s 30% bílkovin a 20% tuku, a občas syrové. Ona k tomu dostává víc tuku - sádlo, kuřecí tuk, kuřecí kůže, vnitřnosti, tučné maso, vejce.
Všem moc děkuji za odpovědi. Řeším to samé i s kobylkou, jenže u ní musím hlídat, aby nedostala nic, kde je oves nebo nic s vyššími energetickými vlastnosti, kdežto u psa je mi to jedno - je neuvěřitelně aktivní, nezastaví se, takže nic s energií nepotřebuje, jde nám skutečně pouze o to, aby přibral (veterinář nám řekl, že má 2kg pod váhu). Sežere skoro vše, jen u něho musíme stát, protože jinak na jídlo nemá čas :D a pořád někde běhá za zajímavějšími věcmi. (jídlo je až na 4.,5. místě :D )
Jeho hyperenergie však není zdraví škodlivá :D více méně...

Sandra33
napsal(a):
Všem moc děkuji za odpovědi. Řeším to samé i s kobylkou, jenže u ní musím hlídat, aby nedostala nic, kde je oves nebo nic s vyššími energetickými vlastnosti, kdežto u psa je mi to jedno - je neuvěřitelně aktivní, nezastaví se, takže nic s energií nepotřebuje, jde nám skutečně pouze o to, aby přibral (veterinář nám řekl, že má 2kg pod váhu). Sežere skoro vše, jen u něho musíme stát, protože jinak na jídlo nemá čas :D a pořád někde běhá za zajímavějšími věcmi. (jídlo je až na 4.,5. místě :D )
Jeho hyperenergie však není zdraví škodlivá :D více méně...
Právě proto, že je tak aktivní, tak potřebuje mít v potravě dostatek energie, jinak všechnu vyběhá a na tvorbu a udržení svalové hmoty mu nic nezbyde.