Málopočetné plemená

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.6.2016 20:18
Uživatel s deaktivovaným účtem

Máte málopočetné plemeno? Napíšte nám Vaše skúsenosti s ním v bežnom živote a prečo ste si vybrali práve to plemeno.

15.6.2016 21:09
kiko967

XXX.XXX.148.130

Ja som si nedávno kúpil entlebucha. Zatiaľ som spokojný. Chcel som psa do rodiny ako spoločníka, ktorý aj postráži.

15.6.2016 22:29
hunter

XXX.XXX.168.162

Německý brakýř - pořizoval jsem ho kvůli stylu práce a výšce. Také pro mě nebylo moc alternativ u honičů, buď pracovně nebo exteriérově mi nevyhovují.
V běžném životě je to jako u všech plemen: jaké si to člověk udělá, takové to má. Neřekl bych, že by něčím extra vybočoval. Možná trochu rychleji chápe, co se od ní čeká.

16.6.2016 06:36
vava69

XXX.XXX.136.28

Měli jsme křížence brakýře a jezevčíka. Byl to moc chytrý pes :) Dožil se 15 let. Teď máme welsh corgi cardigany. Není to přímo málopočetné plemeno, ale pes má číslo z ČMKU 198 a fena 308, takže jich opravdu moc není. Cardigani jsou super. Jsou to chytří psi, hodně navázaní na pána, ale na druhou stranu jsou to honáci, takže samostatně uvažují, což je vidět při práci a vycházkách. Ve smečce se snáší dobře, milují děti a každou aktivitu s pánečkem. Zrovna tak i víkendový gaučing nebo desetikilometrovou vycházku.

16.6.2016 07:04
Dája6

XXX.XXX.40.42

Dobrý den,
já mám Ruskou barevnou Boloňku. Je to pejsek skladný, veselý, přátelský no prostě čertík na čtyř nožičkách. Mám ho proto že jsem chtěla něco nenáročné, ne moc aktivní jsem gaučák, ale ne úplně lenochoda a to můj pejsek splňuje na 100% jak můj manžel říká nejlepší investice v jeho životě a kdybych se měla znova rozhodnout tak určitě tohle plemeno u mě má plus.
Dája.

Neregistrovaný uživatel

16.6.2016 11:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.136.114

Vlastním malopočetné plemeno - šarplanince (šarplaninského pasteveckého psa).
Je to typický pastevec (v ledasčem má svou hlavu a své myšlení - což je v pořádku, to se po něm po staletí chtělo), který nejdříve přemýšlí a pak teprv jedná - možná proto je s ním i lepší domluva. Možná i proto se stále používá jako služební plemeno pro jeho domovinu Srbsko.
Na svém pozemku hlídá a velmi dobře hlídá, mimo jeho teritorium se chová ukázněně - mnohdy až flegmaticky (jsou mu buřt cyklisti, běžci, lyžaři, lidi v lese, jakou houbaři, atd.). Ostatních zvířat si nevšímá. Co se týče psů, pokud jde pes v míru - není to hrozba, šarplaninec se s takovým psem pozdraví, mnohdy zablbne a jde se dál, pokud jdu proti nám pes, který již z dálky jde ve zlém, šarplaninec startuje "na první našlápnutí". Několikrát mi dokázal, že si je vědom své síly a své osobnosti - ať to bylo v ohrožení přímo jeho, nebo smečky nebo mě samotné. Útočníkovi nikdy nezpůsobil žádné vážně zranění...
Co mě k němu vedlo? Asi osud, po bolestné ztrátě mého kavkazana jsem pastevce chtěla, ale že to bude šarplaninec (z mé domoviny jsem si chtěla dovést Tornjaka), to byl prostě osud
Jestliže někde příště budu opět volit pastevce, tak zas šarplanince

Přidejte reakci

Přidat smajlík