Není ani taková věc jako třeba mast Opthalmo-framykoin nebo Garasone kapky, takže mě vůbec nepřekvapuje, že není vakcina proti herpes viru. Tu naštěstí nepotřebuji, protože mé plemeno na herpes nijak výrazně netrpí - ale chovatelé hlavě od anglických buldoků budou v pytli, tam to řádí hodně.
Montinero

XXX.XXX.10.221
Sháněla jsem vakcínu před 14 dny, sehnala jsem v Hořovicích u Berouna ale byla už nejspíš poslední. Nějaké vakcíny by mohli mít malé veteriny, kliniky jsou úplně vybrané. V Hořovicích to byla zelená veterina ( tak se jmenuje ). Kontakt bude na internetu, já už číslo bohužel nemám.
bilusik
napsal(a):
Není ani taková věc jako třeba mast Opthalmo-framykoin nebo Garasone kapky, takže mě vůbec nepřekvapuje, že není vakcina proti herpes viru. Tu naštěstí nepotřebuji, protože mé plemeno na herpes nijak výrazně netrpí - ale chovatelé hlavě od anglických buldoků budou v pytli, tam to řádí hodně.
Nejsou ani kapky oftamol.. a bych je zrovna dneska potrebovala, fence od rodicu po ranu nak tece vic oko :( aspn ze je borova voda...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Prý se dá Eurican Herpes objednat v Anglii - v ČR je to beznadějný už 2 měsíce, a sehnat druhou dávku pro rozočkovanou fenu byl nadlidský výkon
Divnotvor

XXX.XXX.77.46
Pise se ockovani na herpes do ockovaku?
To ze neni me tedy dost sejri, mam v planu na podzim kryt fenu, ktera ockovani 100% potrebuje.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Divnotvor
napsal(a):
Pise se ockovani na herpes do ockovaku?
To ze neni me tedy dost sejri, mam v planu na podzim kryt fenu, ktera ockovani 100% potrebuje.
Povinné není, ale většinou ano (může to zajímat majitele krycího psa)
Tak to máte asi smůlu - leda by Váš vet zkusil tu anglii.
Vakcína na herpes stále nie je k dostaniu ani v ČR ani v SR. Zháňala som všade kde sa dalo, nikto nemá. Jediná rada od nášho veterinára dať vyšetriť pred krytím fenu aj psa. Ako to riešite ostatní nakrývate všetci bez herpesu? Že vraj nebude minimálne do 10-11/2016 a aj potom to je otázne..
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nikdy jsem herpes neočkovala, buď tam ta imunita je nebo ne...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
napsal(a):
Nikdy jsem herpes neočkovala, buď tam ta imunita je nebo ne...
Mám stejný názor, ale některá plemena, co mají mizernou imunitu (např. NO a molossi) mají s herpes viry dost problém .
... asi konečně přišla ta přirozená selekce

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mám stejný názor, ale některá plemena, co mají mizernou imunitu (např. NO a molossi) mají s herpes viry dost problém .
... asi konečně přišla ta přirozená selekce
Asi
My to řešili před třemi měsíci - Herpes vakcína už nebyla, obvolala jsem co se dalo a jediná možnost byla ze zahraničí - problém, že pokud Vás s ní chytí, bude to průšvih a obří pokuta, protože tohle smí dovážet pouze a výhradně specializovaná firma, ne soukromá osoba.
Nicméně MVDr. Láznička mi nabídl alternativu - ne sice herpes očkování, ale (omlouvám se, zaboha si nemůžu vzpomenout, jak se to jmenovalo, večer doma najdu zprávu a písnu to sem) injekci s obrovskou dávkou vit E, která dokáže extrémně podpořit imunitu. Píchalo se týden a tři dny před krytím. Fena měla naprosto standartní, zdravý vrh, březost bez problémů...
Jedna moje známá kdysi na podporu imunity před krytím píchala - Zylexis, dříve se to jmenovalo Baypamune (také tenkrát nemohla sehnat Herpes a veterinář jí doporučil toto) a také fena v pohodě zabřezla a odrodila zdravá štěňata. Cituji z příbalového letáku - Jako pomoc při prevenci a léčbě infekčních a/nebo stresem indukovaných onemocnění prostřednictvím stimulace proliferace lymfocytů u psů, koček, koní, skotu a prasat a prostřednictvím indukce protivirových interferonů a interleukinů (např. IL-6, IL-12, TNF-) v lymfocytech u psů, koní, skotu a prasat. Zmírnění příznaků onemocnění a zkrácení doby onemocnění u skotu a koní může být prokázáno na příkladu respirační infekce Herpes virem. U koček může být zmírnění příznaků onemocnění demonstrováno na modelu infekce kalicivirem. Redukce klinických příznaků byla u psů, skotu a koní demonstrována na respiračních onemocněních spojených s přeplněním stájí a u prasat na enterických onemocněních spojených s přeplněním stájí (PWDS).
Stimulace přirozeného imunitního systému začíná relativně rychle, v rozmezí od několika hodin do 2 dní. Účinek přetrvává přibližně 10 až 14 dní po poslední aplikaci přípravku.
Přípravek je především účinný proti smíšeným infekcím a/nebo infekcím při zvýšení infekčního tlaku.
bilusik
napsal(a):
Jedna moje známá kdysi na podporu imunity před krytím píchala - Zylexis, dříve se to jmenovalo Baypamune (také tenkrát nemohla sehnat Herpes a veterinář jí doporučil toto) a také fena v pohodě zabřezla a odrodila zdravá štěňata. Cituji z příbalového letáku - Jako pomoc při prevenci a léčbě infekčních a/nebo stresem indukovaných onemocnění prostřednictvím stimulace proliferace lymfocytů u psů, koček, koní, skotu a prasat a prostřednictvím indukce protivirových interferonů a interleukinů (např. IL-6, IL-12, TNF-) v lymfocytech u psů, koní, skotu a prasat. Zmírnění příznaků onemocnění a zkrácení doby onemocnění u skotu a koní může být prokázáno na příkladu respirační infekce Herpes virem. U koček může být zmírnění příznaků onemocnění demonstrováno na modelu infekce kalicivirem. Redukce klinických příznaků byla u psů, skotu a koní demonstrována na respiračních onemocněních spojených s přeplněním stájí a u prasat na enterických onemocněních spojených s přeplněním stájí (PWDS).
Stimulace přirozeného imunitního systému začíná relativně rychle, v rozmezí od několika hodin do 2 dní. Účinek přetrvává přibližně 10 až 14 dní po poslední aplikaci přípravku.
Přípravek je především účinný proti smíšeným infekcím a/nebo infekcím při zvýšení infekčního tlaku.
S přípravkem zylexis mam dobré zkušenosti a hodně nám pomohl hlavně u koček.
A k očkování herpes... mám docela dobrého ale hodně nenažraného veterináře kterej docela rád oškube a vydělá když je možnost..proto má pro mě jeho vyjádření vysokou cenu a k vakcinaci herpes mi kdysi před léty řekl že jsou to jen vyhozené peníze.a placebo pro majitel i fenu.
Herpes je o imunitě a ta imunita není jen zabřeznutí a porod štěnat ale i ruzné jiné problémy a fena ji bud ma a nebo nemá a pokud ji nemá tak taková fena nemá co dělat v chovu.
bilusik
napsal(a):
Děkuju - byl to Zylexis :).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
ivulka2
napsal(a):
S přípravkem zylexis mam dobré zkušenosti a hodně nám pomohl hlavně u koček.
A k očkování herpes... mám docela dobrého ale hodně nenažraného veterináře kterej docela rád oškube a vydělá když je možnost..proto má pro mě jeho vyjádření vysokou cenu a k vakcinaci herpes mi kdysi před léty řekl že jsou to jen vyhozené peníze.a placebo pro majitel i fenu.
Herpes je o imunitě a ta imunita není jen zabřeznutí a porod štěnat ale i ruzné jiné problémy a fena ji bud ma a nebo nemá a pokud ji nemá tak taková fena nemá co dělat v chovu.
Herpes je o imunitě a ta imunita není jen zabřeznutí a porod štěnat ale i ruzné jiné problémy a fena ji bud ma a nebo nemá a pokud ji nemá tak taková fena nemá co dělat v chovu
svatá pravda!
Jita&Ben

XXX.XXX.162.214
Je v současné době ještě problém se sehnanim vakcíny?