Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.6.2016 18:36
Moráváčka

XXX.XXX.70.185

Prosím o radu, mám nakrytou fenečku a chci píchnout herpes JENŽE nikde není, volala jsem po celé čr i Lazničkovi nikde není, píchal tedď někdo od Vás herpesem ? Nebo ví někdo kde by ho mohli mít ? Děkuji moc !

29.6.2016 19:03
umpa.lumpa

XXX.XXX.0.128

Není vůbec nikde. Ani u veterinářů v příhraničí.

29.6.2016 19:07
Moráváčka

XXX.XXX.70.185

Volala jsem i do Polska a na Slovensko do hlavních měst, bohužel taky není :(

29.6.2016 19:09
bilusik

XXX.XXX.168.4

Není ani taková věc jako třeba mast Opthalmo-framykoin nebo Garasone kapky, takže mě vůbec nepřekvapuje, že není vakcina proti herpes viru. Tu naštěstí nepotřebuji, protože mé plemeno na herpes nijak výrazně netrpí - ale chovatelé hlavě od anglických buldoků budou v pytli, tam to řádí hodně.

29.6.2016 19:11
bilusik

XXX.XXX.168.4

Moráváčka napsal(a):
Volala jsem i do Polska a na Slovensko do hlavních měst, bohužel taky není :(

Asi výpadek dodávek od výrobce ( tenkrát nebyla vakcina proti herpes viru k sehnání asi 3 měsíce), před pár lety už si na to samé stěžovala kámoška co chová AB.

29.6.2016 19:16
Moráváčka

XXX.XXX.70.185

Tak mám info přímo od výrobce :( herpes bude k dostání až první týden v prosinci. Tedy první týden v prosinci budou navážet do ČR. Jedině se spolehat že má někdo ještě nějaké zásoby ?

29.6.2016 19:24
umpa.lumpa

XXX.XXX.0.128

Zásoby fakt nejsou nikde. Vakcína není na trhu už dobré dva měsíce.

29.6.2016 19:32
Moráváčka

XXX.XXX.70.185

Tak super tak se jen modlit.. aby vše dopadlo tak jak má.

Montinero

30.6.2016 14:30
Montinero

XXX.XXX.10.221

Sháněla jsem vakcínu před 14 dny, sehnala jsem v Hořovicích u Berouna ale byla už nejspíš poslední. Nějaké vakcíny by mohli mít malé veteriny, kliniky jsou úplně vybrané. V Hořovicích to byla zelená veterina ( tak se jmenuje ). Kontakt bude na internetu, já už číslo bohužel nemám.

1.7.2016 06:34
ruru29

XXX.XXX.86.0

Nechávala jsem očkovat pred 14 dny druhou vakcínu, tak to jsem asi mela štěstí teda.

1.7.2016 10:24
kniga

XXX.XXX.226.229

bilusik napsal(a):
Není ani taková věc jako třeba mast Opthalmo-framykoin nebo Garasone kapky, takže mě vůbec nepřekvapuje, že není vakcina proti herpes viru. Tu naštěstí nepotřebuji, protože mé plemeno na herpes nijak výrazně netrpí - ale chovatelé hlavě od anglických buldoků budou v pytli, tam to řádí hodně.

Nejsou ani kapky oftamol.. a bych je zrovna dneska potrebovala, fence od rodicu po ranu nak tece vic oko :( aspn ze je borova voda...

Neregistrovaný uživatel

1.7.2016 10:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Prý se dá Eurican Herpes objednat v Anglii - v ČR je to beznadějný už 2 měsíce, a sehnat druhou dávku pro rozočkovanou fenu byl nadlidský výkon

Divnotvor

1.7.2016 13:10
Divnotvor

XXX.XXX.77.46

Pise se ockovani na herpes do ockovaku?

To ze neni me tedy dost sejri, mam v planu na podzim kryt fenu, ktera ockovani 100% potrebuje.

Neregistrovaný uživatel

1.7.2016 13:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Divnotvor napsal(a):
Pise se ockovani na herpes do ockovaku?

To ze neni me tedy dost sejri, mam v planu na podzim kryt fenu, ktera ockovani 100% potrebuje.

Povinné není, ale většinou ano (může to zajímat majitele krycího psa)
Tak to máte asi smůlu - leda by Váš vet zkusil tu anglii.

1.7.2016 14:40
Moráváčka

XXX.XXX.70.185

V Anglii taky není :( oblezla jsem všechny weby i v usa, všude ho mají vyvěšený, ale absolutně všude napsaný vyprodáno nebo uzavřený prodej. Takže se jen spolehat na imunitu feny... hned o porodu mimisky hezky nahřívat aby ta potvora neměla šanci.

1.7.2016 14:41
Moráváčka

XXX.XXX.70.185

Ruru Prozradíte kde jste jí očkovala ?

1.7.2016 19:01
ruru29

XXX.XXX.7.180

Moráváčka napsal(a):
Ruru Prozradíte kde jste jí očkovala ?

Mi-vet Usti nad Labem. Měli ji v lednici, nevim jestli poslední. Pred 8 týdny v Praze jsem dávala tu první a dr ji objednávala a bez problemu, ale to asi bylo ored tim výpadkem.

24.8.2016 11:41
katkaa1

XXX.XXX.43.146

Vakcína na herpes stále nie je k dostaniu ani v ČR ani v SR. Zháňala som všade kde sa dalo, nikto nemá. Jediná rada od nášho veterinára dať vyšetriť pred krytím fenu aj psa. Ako to riešite ostatní nakrývate všetci bez herpesu? Že vraj nebude minimálne do 10-11/2016 a aj potom to je otázne..

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.8.2016 11:49

Nikdy jsem herpes neočkovala, buď tam ta imunita je nebo ne...

Neregistrovaný uživatel

24.8.2016 12:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nikdy jsem herpes neočkovala, buď tam ta imunita je nebo ne...

Mám stejný názor, ale některá plemena, co mají mizernou imunitu (např. NO a molossi) mají s herpes viry dost problém .
... asi konečně přišla ta přirozená selekce

24.8.2016 12:21

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Mám stejný názor, ale některá plemena, co mají mizernou imunitu (např. NO a molossi) mají s herpes viry dost problém .
... asi konečně přišla ta přirozená selekce

Asi

24.8.2016 12:45
aneleh

XXX.XXX.128.47

My to řešili před třemi měsíci - Herpes vakcína už nebyla, obvolala jsem co se dalo a jediná možnost byla ze zahraničí - problém, že pokud Vás s ní chytí, bude to průšvih a obří pokuta, protože tohle smí dovážet pouze a výhradně specializovaná firma, ne soukromá osoba.
Nicméně MVDr. Láznička mi nabídl alternativu - ne sice herpes očkování, ale (omlouvám se, zaboha si nemůžu vzpomenout, jak se to jmenovalo, večer doma najdu zprávu a písnu to sem) injekci s obrovskou dávkou vit E, která dokáže extrémně podpořit imunitu. Píchalo se týden a tři dny před krytím. Fena měla naprosto standartní, zdravý vrh, březost bez problémů...

24.8.2016 12:58
bilusik

XXX.XXX.168.4

Jedna moje známá kdysi na podporu imunity před krytím píchala - Zylexis, dříve se to jmenovalo Baypamune (také tenkrát nemohla sehnat Herpes a veterinář jí doporučil toto) a také fena v pohodě zabřezla a odrodila zdravá štěňata. Cituji z příbalového letáku - Jako pomoc při prevenci a léčbě infekčních a/nebo stresem indukovaných onemocnění prostřednictvím stimulace proliferace lymfocytů u psů, koček, koní, skotu a prasat a prostřednictvím indukce protivirových interferonů a interleukinů (např. IL-6, IL-12, TNF-) v lymfocytech u psů, koní, skotu a prasat. Zmírnění příznaků onemocnění a zkrácení doby onemocnění u skotu a koní může být prokázáno na příkladu respirační infekce Herpes virem. U koček může být zmírnění příznaků onemocnění demonstrováno na modelu infekce kalicivirem. Redukce klinických příznaků byla u psů, skotu a koní demonstrována na respiračních onemocněních spojených s přeplněním stájí a u prasat na enterických onemocněních spojených s přeplněním stájí (PWDS).
Stimulace přirozeného imunitního systému začíná relativně rychle, v rozmezí od několika hodin do 2 dní. Účinek přetrvává přibližně 10 až 14 dní po poslední aplikaci přípravku.

Přípravek je především účinný proti smíšeným infekcím a/nebo infekcím při zvýšení infekčního tlaku.

24.8.2016 13:11
ivulka2

XXX.XXX.155.174

bilusik napsal(a):
Jedna moje známá kdysi na podporu imunity před krytím píchala - Zylexis, dříve se to jmenovalo Baypamune (také tenkrát nemohla sehnat Herpes a veterinář jí doporučil toto) a také fena v pohodě zabřezla a odrodila zdravá štěňata. Cituji z příbalového letáku - Jako pomoc při prevenci a léčbě infekčních a/nebo stresem indukovaných onemocnění prostřednictvím stimulace proliferace lymfocytů u psů, koček, koní, skotu a prasat a prostřednictvím indukce protivirových interferonů a interleukinů (např. IL-6, IL-12, TNF-) v lymfocytech u psů, koní, skotu a prasat. Zmírnění příznaků onemocnění a zkrácení doby onemocnění u skotu a koní může být prokázáno na příkladu respirační infekce Herpes virem. U koček může být zmírnění příznaků onemocnění demonstrováno na modelu infekce kalicivirem. Redukce klinických příznaků byla u psů, skotu a koní demonstrována na respiračních onemocněních spojených s přeplněním stájí a u prasat na enterických onemocněních spojených s přeplněním stájí (PWDS).
Stimulace přirozeného imunitního systému začíná relativně rychle, v rozmezí od několika hodin do 2 dní. Účinek přetrvává přibližně 10 až 14 dní po poslední aplikaci přípravku.

Přípravek je především účinný proti smíšeným infekcím a/nebo infekcím při zvýšení infekčního tlaku.

S přípravkem zylexis mam dobré zkušenosti a hodně nám pomohl hlavně u koček.
A k očkování herpes... mám docela dobrého ale hodně nenažraného veterináře kterej docela rád oškube a vydělá když je možnost..proto má pro mě jeho vyjádření vysokou cenu a k vakcinaci herpes mi kdysi před léty řekl že jsou to jen vyhozené peníze.a placebo pro majitel i fenu.
Herpes je o imunitě a ta imunita není jen zabřeznutí a porod štěnat ale i ruzné jiné problémy a fena ji bud ma a nebo nemá a pokud ji nemá tak taková fena nemá co dělat v chovu.

24.8.2016 13:14
aneleh

XXX.XXX.128.47

bilusik napsal(a):

Děkuju - byl to Zylexis :).

24.8.2016 13:15
aneleh

XXX.XXX.128.47

Jinak teda - s tématem to moc nesouvisí, ale jelikož sem chodí i chovatelé - pokud se chystáte krýt v Polsku, tak opatrně - poslední dva měsíce jim tam ve velkém řádí brucelóza :(.

Neregistrovaný uživatel

24.8.2016 14:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

ivulka2 napsal(a):
S přípravkem zylexis mam dobré zkušenosti a hodně nám pomohl hlavně u koček.
A k očkování herpes... mám docela dobrého ale hodně nenažraného veterináře kterej docela rád oškube a vydělá když je možnost..proto má pro mě jeho vyjádření vysokou cenu a k vakcinaci herpes mi kdysi před léty řekl že jsou to jen vyhozené peníze.a placebo pro majitel i fenu.
Herpes je o imunitě a ta imunita není jen zabřeznutí a porod štěnat ale i ruzné jiné problémy a fena ji bud ma a nebo nemá a pokud ji nemá tak taková fena nemá co dělat v chovu.

Herpes je o imunitě a ta imunita není jen zabřeznutí a porod štěnat ale i ruzné jiné problémy a fena ji bud ma a nebo nemá a pokud ji nemá tak taková fena nemá co dělat v chovu

svatá pravda!

Jita&Ben

15.1.2017 11:07
Jita&Ben

XXX.XXX.162.214

Je v současné době ještě problém se sehnanim vakcíny?

Přidejte reakci

Přidat smajlík