Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.7.2016 09:03
Cabbie

XXX.XXX.192.253

Nevím jestli mám 11tiletému synovy pořídit dobrmana má skušenosti s výcvikem foxteriéra, v rodině máme švagra který by mu pomohl protože dobrmany měl Děkuji za odpověd´.

12.7.2016 09:09
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

My jsme si pořídili NO, dceři bylo 10.
Myslím, že vhodný věk byl až 12 let. (pod vedením)
U nás.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.7.2016 09:32

Ačkoliv jsme doma měli neustále nějakého křížence, nikdo z rodiny se psům nijak nevěnoval.Vyrůstala jsem se psy a snažila se je cvičit.Svého prvního čuvače jsem na rodičích vyškemrala ve 12 letech.Byl to typický čuvač z dob před více než 40lety.Takové povahy se dnes už vidí málo.Vychovávala a cvičila jsem ho sama.Měla jsem načtené knihy v té době dostupné.Postupně začala chodit na cvičák, ale nezi převahou NO, vyžadoval čuvač jiný přístup.
Učila jsem se já i pes.Pes mě 3x pokousal, když se mu nechtělo respektovat malou velitelku, ale svojí neústupností jsme se vychovali navzájem.Rodiče občas zažili perné chvilky, když na šití u doktora museli říkat, že mě kousl vlastní pes.A doktoři se často divili, že ho ještě máme.Mě víc než pokousaná ruka zajímalo, proč.Ve třech letech mě pes nejenom poslouchal, ale nedal na mě dopustit a bránil mě i před vlastními rodiči.Byl z něj ten nejlepší parťák na kterého nikdy nezapomenu, ač mám čuvače od té doby neustále.
Takže jestli syn do toho chce jít, tak proč ne.

12.7.2016 09:43
anonymx

XXX.XXX.27.66

Zvládne syn fyzicky i psychicky 40kg velmi temperamentního psa?

12.7.2016 10:35
12.7.2016 10:53
bilusik

XXX.XXX.168.4

Cabbie napsal(a):
Nevím jestli mám 11tiletému synovy pořídit dobrmana má skušenosti s výcvikem foxteriéra, v rodině máme švagra který by mu pomohl protože dobrmany měl Děkuji za odpověd´.

Doufám, že nechcete synovi kupovat dobrmana bez PP...

12.7.2016 11:13
Vanee

XXX.XXX.157.127

bilusik napsal(a):
Doufám, že nechcete synovi kupovat dobrmana bez PP...

Ono je až neuveriteľné ako to musíte všade strkať
Nech je diskusia o čomkoľvek, tak sa vždy nájde človek, ktorý má potrebu vniesť do nej túto "osvetu" a nakoniec sa to aj tak zvrtne na hádku

K téme: psa nekupujete synovi, psa kupujete celej rodine, pretože akokoľvek môže byť syn šikovný s jeho výcvikom, tak minimálne v prípade zranenia vyžadujúceho si veterinu, výchovného problému atď. si to bude žiadať vašu pomoc. Doberman nie je najjednoduchšie plemeno, čo som tak sledovala, tak psy majú problémy so zdravím, aj v oficiálnych "známych" chovoch, čiže si to bude treba buď odsledovať, alebo modliť sa, aby ste mali šťastie.

12.7.2016 12:24

Vanee napsal(a):
Ono je až neuveriteľné ako to musíte všade strkať
Nech je diskusia o čomkoľvek, tak sa vždy nájde človek, ktorý má potrebu vniesť do nej túto "osvetu" a nakoniec sa to aj tak zvrtne na hádku

K téme: psa nekupujete synovi, psa kupujete celej rodine, pretože akokoľvek môže byť syn šikovný s jeho výcvikom, tak minimálne v prípade zranenia vyžadujúceho si veterinu, výchovného problému atď. si to bude žiadať vašu pomoc. Doberman nie je najjednoduchšie plemeno, čo som tak sledovala, tak psy majú problémy so zdravím, aj v oficiálnych "známych" chovoch, čiže si to bude treba buď odsledovať, alebo modliť sa, aby ste mali šťastie.

Ale pořízení zvířete s PP je docela důležité. Z jedince bez PP, tedy křížence, může vyrůst cokoliv s buhví jakou povahou. Takže není od věci zrovna toto zdůraznit.

12.7.2016 12:37
Vanee

XXX.XXX.157.127

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ale pořízení zvířete s PP je docela důležité. Z jedince bez PP, tedy křížence, může vyrůst cokoliv s buhví jakou povahou. Takže není od věci zrovna toto zdůraznit.

Je to väčšinou kontraproduktívne a človeka neznalého problematiky to skorej odradí, pokiaľ to je napísané takouto formou. Hlavne u akéhokoľvek psa je viac než to PP dôležité hlavne to, čo v tom PP je. Lebo je na nič mať zaručene čistokrvného psa, pri ktorom budem otvárať šampanské, keď sa mi dožije 6 rokov...
Nie som chovateľ dobíkov (nie som chovateľ ničoho ), ale myslím, že doberman je jedno z tých zmrštených plemien, ktoré sú aj povahou dosť vzdialené tomu, čím kedysi boli, čiže dobrý výber rodičov a šteňaťa samotného je kľúčový... aby nebol chlapec sklamaný, že miesto pracovného plemena má kôpku lability.

12.7.2016 15:14
bilusik

XXX.XXX.168.4

Také si myslím, že zrovna u tohoto plemene je to třeba osvětou zdůraznit, aby nekupovali synovi křížence dobrmana bez PP, který by mohl mít úplně jiné povahové vlastnosti. Bezpapíráci u tohoto plemene vznikli hlavně po jedincích vyřazených z chovu - co nebyli schopni složit zkoušku nebo bonitaci pro bázlivost, reakci na střelbu, či přílišnou agresivitu, či na tom byli špatně zdravotně - vysoký stupeň DKK, nemoci srdce, apod - a proto byli vyřazeni z chovu s PP. Tohle vše by si měl zájemce o toto pleeno uvědomit a vzít v úvahu. Zrovna u dobrmanů bych do bezpapíráka určitě nešel a toho s PP bych velice pečlivě vybíral chovku - nejen po vyšetřených rodičích na DKK, ale i na srdce.

12.7.2016 16:54

No pokud kluk opravdu zvládl foxteriera, pak zvládne i dobrmana. Ale jen jestli ho opravdu sám cvičil a nebo jestli chodil jen s pejskem na řemínku. Jinak bych dobrmana jako moc vhodného pro dítě neviděla, on ten zmińovaný německý ovčák je přece jenom o hodně jednodušší pes.

12.7.2016 18:43
bilusik

XXX.XXX.168.4

No pokud kluk opravdu zvládl foxteriera, pak zvládne i dobrmana. Ale jen jestli ho opravdu sám cvičil a nebo jestli chodil jen s pejskem na řemínku. Jinak bych dobrmana jako moc vhodného pro dítě neviděla, on ten zmińovaný německý ovčák je přece jenom o hodně jednodušší pes.

To zcela určitě bude NO pro začátečníka jednodušší pes na výchovu i na případný výcvik.

12.7.2016 19:11
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Cabbie napsal(a):

Kolik je dnes foxíkovi, kterého cvičil dnes 11tiletý kluk?
Kde je vycvičený foxík, že by jste pořídili tomu 11tiletému klukovi dobrmana?

12.7.2016 19:17
sisi58

XXX.XXX.191.1

Tady je pěkný inzerát na dobrmánky
https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2752535/dobrman-stenata-s-pp-cerne-kluky-prodam/

A kupodivu mají kupírované, nikoli tupírované ocásky, jak jsem našla v jíných inzerátech.

12.7.2016 19:40
Arni

XXX.XXX.111.238

Fiona.Praha napsal(a):
Kolik je dnes foxíkovi, kterého cvičil dnes 11tiletý kluk?
Kde je vycvičený foxík, že by jste pořídili tomu 11tiletému klukovi dobrmana?

Foxíci děti milují, to nevíte. Možná jej někdo bral při jeho výcviku a zapojil jej.

12.7.2016 19:43
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Arni napsal(a):
Foxíci děti milují, to nevíte. Možná jej někdo bral při jeho výcviku a zapojil jej.

Se nehádám, teriéři obecně mají rádi děti.
Jen jsem se zeptala a čekala odpověď od zadavatelky.

12.7.2016 19:51
Arni

XXX.XXX.111.238

Fiona.Praha napsal(a):
Se nehádám, teriéři obecně mají rádi děti.
Jen jsem se zeptala a čekala odpověď od zadavatelky.

Já to myslel tak jako vy, asi jsem to špatně formuloval.

12.7.2016 19:53
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Arni napsal(a):
Já to myslel tak jako vy, asi jsem to špatně formuloval.

No a oba víme furt prd

12.7.2016 19:59
Arni

XXX.XXX.111.238

Fiona.Praha napsal(a):
No a oba víme furt prd

Tak nějak, osobně bych 11 letému dítěti nekoupil dobrmana. Můj názor. Pokud to zadavatelka nechce sama pro sebe.

12.7.2016 20:10
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Arni napsal(a):
Tak nějak, osobně bych 11 letému dítěti nekoupil dobrmana. Můj názor. Pokud to zadavatelka nechce sama pro sebe.

Nekoupila bych 11tiletému dítěti žádného živého psa, ani pidi čivavu.
Jako rodič musím toho psa chtít taky, starat se o něj, platit, vychovávat dítě i psa, milovat, krmit, venčit atd. atd. atd. atd. atd.

12.7.2016 20:15
Arni

XXX.XXX.111.238

Fiona.Praha napsal(a):
Nekoupila bych 11tiletému dítěti žádného živého psa, ani pidi čivavu.
Jako rodič musím toho psa chtít taky, starat se o něj, platit, vychovávat dítě i psa, milovat, krmit, venčit atd. atd. atd. atd. atd.

Mám taky takový názor. Je to velká zodpovědnost.

12.7.2016 20:37
nexxi

XXX.XXX.228.56

Otázka je, jak jsou na tom dobrmani se zdravím, bohužel, je to sice pár let zpátky, ale nečetla jsem o tom moc pěkného :(.

12.7.2016 23:13
awake

XXX.XXX.115.226

sisi58 napsal(a):
Tady je pěkný inzerát na dobrmánky
https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2752535/dobrman-stenata-s-pp-cerne-kluky-prodam/

A kupodivu mají kupírované, nikoli tupírované ocásky, jak jsem našla v jíných inzerátech.

Halit Paša http://www.dobermannclub.cz/2016-3/Zápis%20ze%20schůze%20předsednictva%20DKČR%20ze%20dne%2020.6.2016.pdf.

13.7.2016 07:59

Vanee napsal(a):
Je to väčšinou kontraproduktívne a človeka neznalého problematiky to skorej odradí, pokiaľ to je napísané takouto formou. Hlavne u akéhokoľvek psa je viac než to PP dôležité hlavne to, čo v tom PP je. Lebo je na nič mať zaručene čistokrvného psa, pri ktorom budem otvárať šampanské, keď sa mi dožije 6 rokov...
Nie som chovateľ dobíkov (nie som chovateľ ničoho ), ale myslím, že doberman je jedno z tých zmrštených plemien, ktoré sú aj povahou dosť vzdialené tomu, čím kedysi boli, čiže dobrý výber rodičov a šteňaťa samotného je kľúčový... aby nebol chlapec sklamaný, že miesto pracovného plemena má kôpku lability.

Už to, že jde o potomka do chovu uznaných rodičů, tedy exteriérově i povahově vyhovujících, je důležité. U všech plemen. Jestli se dožije 6 nebo 12 let, to nelze říct u žádného jedince, a takové ty kecy, že kříženci či bezpapíráci jsou zdravější než psi s PP, jsou jen kecy těch, co si potřebují zdůvodnit, proč si pořídí bezpapíráka, či proč je množí. Skutečným důvodem jsou vždycky peníze často kombinované s leností.

13.7.2016 08:47
13.7.2016 09:03
Dája6

XXX.XXX.40.42

awake

Dobrý den,
pane jo to jsou, ale ZMETCI rádoby chovatelé. No a nekupte to, že jo rádoby s PP( vždyť je ty mimy ani nedostanou) hlavně ta cena. Fuj velebnosti jestli jsem to dobře pochopila a něco zase nepomotala.
Dája.

Neregistrovaný uživatel

13.7.2016 09:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Dája6 napsal(a):
awake

Dobrý den,
pane jo to jsou, ale ZMETCI rádoby chovatelé. No a nekupte to, že jo rádoby s PP( vždyť je ty mimy ani nedostanou) hlavně ta cena. Fuj velebnosti jestli jsem to dobře pochopila a něco zase nepomotala.
Dája.

To je vyhlášená množírna dobrmanů, ale výhoda je, že u PP chovu se to, že je někdo zmetek dozvíte, nebo si vygůglíte, takže se mu můžete obloukem vyhnout

13.7.2016 09:45
Dája6

XXX.XXX.40.42

inspektor pišišvor

Aha to jsem u Dobrmanů netušila, ale ty množírny pod záštitou s PP věřte, že i u Bišonu je jich dost a ano od nich bych si opravdu nikdy Bišona nepořídila i když jsou tam titulování rodiče vrchem spodkem.
Dája.

13.7.2016 10:13
bilusik

XXX.XXX.168.4

Dája6 napsal(a):
inspektor pišišvor

Aha to jsem u Dobrmanů netušila, ale ty množírny pod záštitou s PP věřte, že i u Bišonu je jich dost a ano od nich bych si opravdu nikdy Bišona nepořídila i když jsou tam titulování rodiče vrchem spodkem.
Dája.

Ale vždyť tu nikdo z nás netvrdí, že tituly jsou u PP chovu vše. Rozhodují i jiné věci, zdravotní testy (pokud někdo nějaké dělá a jiný ne), dlouhověkost rodičů, prarodičů, sourozenců z vrhu, jak často mají na fenách štěňata - to vše se dá u PP chovu ověřit a špatné chovce se dá vyhnout. U bez PP množíren si neověříte Na rodičích, prarodičích, sourozencích ani o samotné množírně skoro nic ( zvláště, když pořád mění e-maily a čísla telefonů). Takže pořád je lepší jít do štěněte s PP, když máte možnost si lecos ověřit a zjistit dopředu a špatným chovkám a množírnám se oblouke vyhnout ( u bez PP množíren těžko něco dopředu ověříteš a zjistíte, snad jen u těch nejprofláknutějších a nejznámějších, které se už řešily v televizi a na internetu, ty nenápadné nemáte šanci odhalit).

13.7.2016 10:18
Dája6

XXX.XXX.40.42

bilusik

Ale ano tohle všechno vím a znám jen jste mě nepochopila nejdu až tak do hloubky jen to, že i existuji množárny zaštítěné s PP, nic víc v tom nehledejte jen tahle jedna věta a je jedno jaké plemeno
Dája.

Neregistrovaný uživatel

13.7.2016 10:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32

Cabbie napsal(a):

No, synovi psa nepořizujete, pořizujete ho SOBĚ!
Pokud pes způsobí škodu, někoho pokouše, budete za to nést vinu VY!
Dokud díti není 15 let, nesete odpovědnost VY, jako dospělá osoba!

Takže né synovi, ale sobě...

13.7.2016 10:54
bilusik

XXX.XXX.168.4

Dája6 napsal(a):
bilusik

Ale ano tohle všechno vím a znám jen jste mě nepochopila nejdu až tak do hloubky jen to, že i existuji množárny zaštítěné s PP, nic víc v tom nehledejte jen tahle jedna věta a je jedno jaké plemeno
Dája.

Jo, to také existují, o tom se nepřem - jen popisujem, že při chvíli hledání a googlení se jim lze vyhnout. Nejsou anonymní jako množárny bezpapíráků, kterých je mnohem víc a jsou hůře odhalitelné a nic o štěněti a rodičích a prarodičích štěňat či sourozencích z předchozích vrhů dopředu nezjistíte a nevygooglíte (vrozené vady štěňat, nemoci, uhynulá štěňata z předchozích vrhů, neuchovnění jedinci, apod ) a máte daleko méně šancí se množárnám bezpapíráků vyhnout.

13.7.2016 11:44
Vanee

XXX.XXX.157.127

Už to, že jde o potomka do chovu uznaných rodičů, tedy exteriérově i povahově vyhovujících, je důležité. U všech plemen. Jestli se dožije 6 nebo 12 let, to nelze říct u žádného jedince, a takové ty kecy, že kříženci či bezpapíráci jsou zdravější než psi s PP, jsou jen kecy těch, co si potřebují zdůvodnit, proč si pořídí bezpapíráka, či proč je množí. Skutečným důvodem jsou vždycky peníze často kombinované s leností.

Tak to samozrejme všetko viem. Čo mi vadí, sú tieto naučené básničky o tom, že uchovnený pes = povahovo aj vzhľadovo vyhovujúci, povinné vyšetrenia = zdravý. Potom z toho vznikajú situácie, kedy si laik kúpi v dobrej viere drahého psa z "vyhlásenej" CHS ako v prípade Halit Paša, bude tam možno nejaký problém, ak mal náhodou ten človek predtým zdravých bezpapierakov, tak samozrejme chovné stanice doporučovať nebude, ak napíše svoju skúsenosť napríklad sem, tak sa naňho vrhnete s: "Mali ste si o plemene naštudovať" "Je to vaša chyba" "Nie všetko s PP je kvalitné, to vie každý" a predošlé básničky zrazu neplatia :)

Hlavne doberman je dosť zmrštené plemeno, NIE je zdravé a povahovo išlo celkovo nadol. Hlavným kritériom pre výber chovných párov je žiaľbohu počet titulov na výstavách, nie povaha (to možno u niekoľko pracovne zameraných CHS, ale tie zase šteňatá nedajú každému, doberman predsa len nie je najvhodnejšie plemeno pre 11-ročného chlapca) a ustrážiť zdravie je pomerne komplikované u každého plemena, hlavne pokiaľ nemajú choroby objasnenú dedičnosť a príslušné testy, ktoré ukážu či je rodič čistý alebo prenášač. Čo myslím nie je prípad dobermanov. A aby sa človek dozvedel o možných prúseroch u súrodencov a iných príbuzných uchovnenej feny/psa, musí preniknúť do zákulisia daného plemena, to sú informácie, ktoré sa často ututlávajú a človek to proste nevygoogli. Čiže najlepšie je pre laika poprosiť človeka, ktorý sa v plemene vyzná (veľa chovateľov opíja rožkom) a sám hľadá/hľadal zdravého psa, o pomoc. Pretože pokiaľ si vezme tunajšie rady k srdcu a bude sa riadiť podľa toho, že: s PP = zdravý, povahovo a vzhľadovo vyhovujúci pes, tak to nemusí pri výbere dopadnúť dobre. Preto hovorím, že je dôležitejšie to, čo v PP je, to, že ho pes má, je zárukou len čistokrvnosti, ničoho viac. Samozrejme, keď sa snažím o zdravého psa, nebudem brať bezPP. To sa vylučuje logicky, keďže pri nich nemám ani to minimum informácií, ktoré vyčítam z preukazu pôvodu a na ktorých budem potom stavať.

13.7.2016 12:27

Vanee napsal(a):
Tak to samozrejme všetko viem. Čo mi vadí, sú tieto naučené básničky o tom, že uchovnený pes = povahovo aj vzhľadovo vyhovujúci, povinné vyšetrenia = zdravý. Potom z toho vznikajú situácie, kedy si laik kúpi v dobrej viere drahého psa z "vyhlásenej" CHS ako v prípade Halit Paša, bude tam možno nejaký problém, ak mal náhodou ten človek predtým zdravých bezpapierakov, tak samozrejme chovné stanice doporučovať nebude, ak napíše svoju skúsenosť napríklad sem, tak sa naňho vrhnete s: "Mali ste si o plemene naštudovať" "Je to vaša chyba" "Nie všetko s PP je kvalitné, to vie každý" a predošlé básničky zrazu neplatia :)

Hlavne doberman je dosť zmrštené plemeno, NIE je zdravé a povahovo išlo celkovo nadol. Hlavným kritériom pre výber chovných párov je žiaľbohu počet titulov na výstavách, nie povaha (to možno u niekoľko pracovne zameraných CHS, ale tie zase šteňatá nedajú každému, doberman predsa len nie je najvhodnejšie plemeno pre 11-ročného chlapca) a ustrážiť zdravie je pomerne komplikované u každého plemena, hlavne pokiaľ nemajú choroby objasnenú dedičnosť a príslušné testy, ktoré ukážu či je rodič čistý alebo prenášač. Čo myslím nie je prípad dobermanov. A aby sa človek dozvedel o možných prúseroch u súrodencov a iných príbuzných uchovnenej feny/psa, musí preniknúť do zákulisia daného plemena, to sú informácie, ktoré sa často ututlávajú a človek to proste nevygoogli. Čiže najlepšie je pre laika poprosiť človeka, ktorý sa v plemene vyzná (veľa chovateľov opíja rožkom) a sám hľadá/hľadal zdravého psa, o pomoc. Pretože pokiaľ si vezme tunajšie rady k srdcu a bude sa riadiť podľa toho, že: s PP = zdravý, povahovo a vzhľadovo vyhovujúci pes, tak to nemusí pri výbere dopadnúť dobre. Preto hovorím, že je dôležitejšie to, čo v PP je, to, že ho pes má, je zárukou len čistokrvnosti, ničoho viac. Samozrejme, keď sa snažím o zdravého psa, nebudem brať bezPP. To sa vylučuje logicky, keďže pri nich nemám ani to minimum informácií, ktoré vyčítam z preukazu pôvodu a na ktorých budem potom stavať.

Co by si tedy měli podle vás pořídit? Dobrmana s PP nebo bez PP?

I přes občasné excesy některých CHS je PP pořád jistota v tom, že si pořizuji jedince toho plemene, které chci, s exteriérem a povahou dle standardu (odchylka může vzniknout, jedná se o živý organismus) a že když budu mít pochybnost zda je pes potomkem deklarovaných rodičů, můžu nechat udělat DNA testy. Chovatel je snadno dohledatelný stejně jako rodičovský pár a snadno jsou dohledatelná ocenění, hodnocení, složené zkoušky a výsledky povinných vyšetření. Toto u křížence (bezpapíráka) padá.

Pro laika, a tazatelka laik je, je důležité, že pes bude mít PP.

13.7.2016 14:52
sisi58

XXX.XXX.191.1

awake napsal(a):
Halit Paša http://www.dobermannclub.cz/2016-3/Zápis%20ze%20schůze%20předsednictva%20DKČR%20ze%20dne%2020.6.2016.pdf.

Takže nejen PP, ale i práce detektiva, njn.

13.7.2016 15:36
rapotacka11

XXX.XXX.32.197

sisi58 napsal(a):

Na to nemusí být detektiv.
O dobrmany se nezajímám, ale vím, že tady se
problémy táhnou už nějaký rok.
Psalo se o tom.

13.7.2016 16:10
Terven

XXX.XXX.110.147

Přidala bych poznatek, že dalším častým důvodem je prostá neznalost. Ti lidé se vůbec neorientují, netuší...
Uvedu příklady - moje kolegyně, rovněž majitelka psa, se o existenci množíren dozvěděla až ode mě a byla zděšená, do té doby o nich neměla ani tušení. Psa má s PP, šťastnou náhodou zřejmě ze seriózní CHS.
Další příklad - majitelka knírače, kterého pořizovala do rodiny k dětem, se rozjela podívat na štěně z inzerátu, u prodávající ženy ji vyděsilo větší množství psů různých ras v domě i na zahradě, chtěla se otočit a jet domů, bohužel děti měla s sebou a ty se zamilovaly do fenečky na první pohled. Má zážitek a poučení pro příště - rovněž netušila, že cosi takového existuje.
Další štěně z množírny jsem potkala na cvičáku - majitelka si ho byla prohlídnout u chovatelky v bytě, vše vypadalo OK, po koupi jí zarazilo, že štěně má v očkováku razítko z veteriny, která je nepochopitelně daleko od bydliště prodávající. No a pak si začala všímat inzerátů od stejné chovatelky - prodávala mnoho štěňat různých i jiných ras.

13.7.2016 17:08
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Dája6 napsal(a):
awake

Dobrý den,
Dája.

JJ, štěňata s PP a teď se budou PP rušit, takže to jsou bezpapíráci. By mne zajímalo, jak budou řešit, pokud dnešní "bezpapíráci" už byli chovní a měli vlastní vrhy s PP.

13.7.2016 17:34
sisi58

XXX.XXX.191.1

rapotacka11 napsal(a):
Na to nemusí být detektiv.
O dobrmany se nezajímám, ale vím, že tady se
problémy táhnou už nějaký rok.
Psalo se o tom.

Dobrmani nejsou můj šálek čaje.
Mám raději chlupatější psy, typu ovčácký pes.
Je hloupé, pokud už nejde spolehnout ani na to, že pejsci s PP, jsou v pořádku.

13.7.2016 20:21
bilusik

XXX.XXX.168.4

sisi58 napsal(a):

Na to, aby člověk drobet zagooglil a nevybral si štěně z té nejhorší chovky, nemusí být žádný detektiv, stačí používat obyčejný selský rozum a prověřovat před koupí ( věnovat tomu alespoň stejně času jako výběru nového auta, el. spotřebiče apod, kde také brouzdáte po internetu, čtete recenze a skušenosti jiných a podle toho se třeba potom rozhodujete - u koupě psa s PP by to mělo být stejné). U bezpapíráků tuto možnost skoro nemáte...

13.7.2016 20:26
bilusik

XXX.XXX.168.4

sisi58 napsal(a):
Dobrmani nejsou můj šálek čaje.
Mám raději chlupatější psy, typu ovčácký pes.
Je hloupé, pokud už nejde spolehnout ani na to, že pejsci s PP, jsou v pořádku.

PP není automaticky záruka zdraví, to už se tu psalo mnohokrát, vyšší stupeň DKK či vrozené nemoci jako vady srdce apod, mohou postihnout i psy s PP - ale dá se to vše ověřit a dohledat ještě před koupí štěněte s PP a tím eliminovat rizika na minimum. Je to stejné jako při koupě čehokoli jiného, vždy ověřovat a zjišťovat ještě před koupí, stejně jako u auta, ledničky, pračky, zájezdu k moři apod - při nákupu těchto věcí tomu lidi věnují daleko více času než před koupí psa s PP, bohužel...

13.7.2016 20:30
petr33

XXX.XXX.145.183

Fiona.Praha napsal(a):
JJ, štěňata s PP a teď se budou PP rušit, takže to jsou bezpapíráci. By mne zajímalo, jak budou řešit, pokud dnešní "bezpapíráci" už byli chovní a měli vlastní vrhy s PP.

Kdyby se zadavatelka zeptala, tak jí poradíme chovku dobrmanů s PP třeba paní D. Cahové, ta patří k těm solidnějším.

13.7.2016 20:40
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Já se zeptám. Co znamená "pozdní nahlášení vrhu"? Ta bába to tam hlásila pár dní po vrhu. A dostávala za to tresty. Co z toho hrozí. Myslím proč se to trestá. Tam se může něco jako "podkuknout"? Nenapadá mě co.

13.7.2016 20:40

Co by si tedy měli podle vás pořídit? Dobrmana s PP nebo bez PP?

I přes občasné excesy některých CHS je PP pořád jistota v tom, že si pořizuji jedince toho plemene, které chci, s exteriérem a povahou dle standardu (odchylka může vzniknout, jedná se o živý organismus) a že když budu mít pochybnost zda je pes potomkem deklarovaných rodičů, můžu nechat udělat DNA testy. Chovatel je snadno dohledatelný stejně jako rodičovský pár a snadno jsou dohledatelná ocenění, hodnocení, složené zkoušky a výsledky povinných vyšetření. Toto u křížence (bezpapíráka) padá.

Pro laika, a tazatelka laik je, je důležité, že pes bude mít PP.

PP není "jistota, že si pořizuji jedince s daným exteriérem a povahou". PP je a vždycky byl jen průkaz původu. Zaručuje, že si kupujete jedince daného plemene, ne že daný jedinec bude zdravý a dle standardu plemene. A právě proto, že je zadavatelka laik, tak je důležité aby věděla, že i mezi PP chovy je mnoho množitelů a je nutné vybírat.

PP není záruční list.

13.7.2016 21:44
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

petr33 napsal(a):
Kdyby se zadavatelka zeptala, tak jí poradíme chovku dobrmanů s PP třeba paní D. Cahové, ta patří k těm solidnějším.

Zadavatelka nechtěla CHS, ptala se, zda má 11ti letému synovi pořídit dobrmana.
Zkuste jí odpovědět na to.

13.7.2016 21:48
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Aliens_II napsal(a):
Já se zeptám. Co znamená "pozdní nahlášení vrhu"? Ta bába to tam hlásila pár dní po vrhu. A dostávala za to tresty. Co z toho hrozí. Myslím proč se to trestá. Tam se může něco jako "podkuknout"? Nenapadá mě co.

Nevím, do kdy se musí hlásit vrh. Ale třeba se to hlásí, brzy proto, aby se nemohla podstrčit fence cizí štěňata. Nevím.

Není to tak dávno, co zjistili, že u vrhu berňáků otec není otec a matka není matka a jsou to štěňata snad ze 3 vrhů a všechna byla zapsána jedné matce a otci, mám dojem, že jich bylo snad 16 kousků smajlík

Takže lidi jsou různí

13.7.2016 21:51

Fiona.Praha napsal(a):
Nevím, do kdy se musí hlásit vrh. Ale třeba se to hlásí, brzy proto, aby se nemohla podstrčit fence cizí štěňata. Nevím.

Není to tak dávno, co zjistili, že u vrhu berňáků otec není otec a matka není matka a jsou to štěňata snad ze 3 vrhů a všechna byla zapsána jedné matce a otci, mám dojem, že jich bylo snad 16 kousků smajlík

Takže lidi jsou různí

No to je ptáček, pan Ducháček...na co ty lidi nepřijdou

13.7.2016 21:56
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

No přesně.

13.7.2016 21:56
rapotacka11

XXX.XXX.32.74

Je to nějaký čas... známá CHS NO...
teď chovají pod - ?
Nějaká "ruská" chovka ?

13.7.2016 22:47
awake

XXX.XXX.115.226

rapotacka11 napsal(a):
Je to nějaký čas... známá CHS NO...
teď chovají pod - ?
Nějaká "ruská" chovka ?

Http://www.ifauna.cz/psi/nemodforum/r/detail/934336/stenata-s-falesnym-rodokmenem.

13.7.2016 22:48
bilusik

XXX.XXX.168.4

Fiona.Praha napsal(a):
Zadavatelka nechtěla CHS, ptala se, zda má 11ti letému synovi pořídit dobrmana.
Zkuste jí odpovědět na to.

Ale to už jí tady ijiní odpověděli, že jsou vhodnější a lépe cvičitelnější a méně problémová plemena než dobrman, a že psa vlastně pořizuje sobě - za psa a případné škody nemůže zodpovídat 11 ti leté dítě, ani nemusí výchovu a výcvik tohoto temperamentního plemene zvládnout. Stejně tak důležitá byla odpověď, že pokud uvažuje o dobrmanovi, má uvažovat o štěněti s PP z dobré prověřené chovky - na to se také neptala, ale bylo jí porazeno. Kolikrát je lépe zmínit i to, na co laik třeba vůbec nemyslí nebo vůbec ty problémy u plemenene nezná a poradit chovku je také dobré, pokud by se pro toto plemeno s PP přes vše co bylo napsáno rozhodla.

13.7.2016 22:53
bilusik

XXX.XXX.168.4

To už dávno před lety takto často podváděli u NO - proto zavedli povinné testy DNA všech jedinců co se uchovňují, aby podvodům zamezili. Takže ovčáčkáři byly těmito podvody profláklí snad nejvíce ze všech plemen.

14.7.2016 07:58

PP není "jistota, že si pořizuji jedince s daným exteriérem a povahou". PP je a vždycky byl jen průkaz původu. Zaručuje, že si kupujete jedince daného plemene, ne že daný jedinec bude zdravý a dle standardu plemene. A právě proto, že je zadavatelka laik, tak je důležité aby věděla, že i mezi PP chovy je mnoho množitelů a je nutné vybírat.

PP není záruční list.

Vždyť to píšu. Čtěte pozorněji!

14.7.2016 09:45

Vždyť to píšu. Čtěte pozorněji!

Tak jestli to bylo špatně pochopeno tak se omlouvám. Mě ten Váš příspěvek vyzněl spíš ve smyslu, že laik nemusí řešit detaily, stačí když koupí PP a pes bude plus mínus dle standardu.

14.7.2016 09:52

Tak jestli to bylo špatně pochopeno tak se omlouvám. Mě ten Váš příspěvek vyzněl spíš ve smyslu, že laik nemusí řešit detaily, stačí když koupí PP a pes bude plus mínus dle standardu.

Laik ne že nemusí - on je neřeší. Protože tomu nerozumí. Pak je lepší prostě pes s PP než bez PP. U psa s PP by měl mít obecně jistotu, že štěně pochází ze dvou standardních jedinců do chovu uznaných, tudíž je u něj mnohem větší předpoklad, že z něj vyroste exteriérově i povahově jedinec žádaného plemene, než ze psa bez PP, tedy z de facto křižovatky.

Samo že je lepší se výběru věnovat, ale když holt tomu někdo nerozumí, tak ani neví, jak vybírat. Neví, co je a co není důležité.

14.7.2016 10:02
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Laik ne že nemusí - on je neřeší. Protože tomu nerozumí. Pak je lepší prostě pes s PP než bez PP. U psa s PP by měl mít obecně jistotu, že štěně pochází ze dvou standardních jedinců do chovu uznaných, tudíž je u něj mnohem větší předpoklad, že z něj vyroste exteriérově i povahově jedinec žádaného plemene, než ze psa bez PP, tedy z de facto křižovatky.

Samo že je lepší se výběru věnovat, ale když holt tomu někdo nerozumí, tak ani neví, jak vybírat. Neví, co je a co není důležité.

Každý nějak chce začít. A např. je dobré, že sem příjde pár lidí a zeptá se. To je fajn ne? Jen. Je toho malo oproti zbytku. Nicméně to je jasné proč. Taky jsem si všiml, že net je plný informací o plemenech a některé jsou buď zastaralé a nebo prostě fabulují. Je to pes hodný, nic nežeré, ani děti ne. A pak to dopadne zcela jinak. A už tu máme. Daruji, prodám, důvody rodinné a jiné.
A že stanice střílí psy s PP a žádné pak nedodá. No to je také jistota? To laik už vůbec nebude vědět. A já už bych psa nevrátil tahat z někoho papíry tři měsice, půl roku a pak zjistit, že smůla.

14.7.2016 10:15
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

bilusik napsal(a):
Ale to už jí tady ijiní odpověděli, že jsou vhodnější a lépe cvičitelnější a méně problémová plemena než dobrman, a že psa vlastně pořizuje sobě - za psa a případné škody nemůže zodpovídat 11 ti leté dítě, ani nemusí výchovu a výcvik tohoto temperamentního plemene zvládnout. Stejně tak důležitá byla odpověď, že pokud uvažuje o dobrmanovi, má uvažovat o štěněti s PP z dobré prověřené chovky - na to se také neptala, ale bylo jí porazeno. Kolikrát je lépe zmínit i to, na co laik třeba vůbec nemyslí nebo vůbec ty problémy u plemenene nezná a poradit chovku je také dobré, pokud by se pro toto plemeno s PP přes vše co bylo napsáno rozhodla.

Souhlasím s tím, že jsou vhodnější a lépe cvičitelná plemena než dobrman, to určitě. Ale na druhou stranu si myslím, že záleží hodně na tom dítěti (neřeším teď, že zodpovědnost za psa má pořád rodič, to je jasné, stejně jako to že žrádlo a ostatní potřeby bude platit také rodič. Mám kamarádku, která cca v 10ti letech začala cvičit australskou kelpii (taky bychom řekli, že jí měli pořídit jiné, lépe cvičitelné plemeno) a dodnes jim to klape, má s kelpií několik zkoušek a neměla ve výchově a výcviku jediný problém. Ale je fakt, že je to holčina, která od malinka "vyrůstala" na cvičáku a o psech prostě věděla. Kdyby to tak bylo i u zadavatelky tak se tady asi neptá. Jen chci říct, že některé dítě prostě zvládne i takové plemena. Ale samozřejmě toho psa musí chtít i rodiče a musí počítat s tím, že bude třeba dítěti někdy pomoci. Prostě se nedá říci, zda je pro 11ti letého kluka vhodný dobrman, nedá se to říct obecně. Druhá věc je jak to zvládne po fyzické stránce, že kdyby něco tak psa neudrží. Ale pokud má dospělý člověk 80ti kilového psa a sám váží 60 kg tak je to to samé.

14.7.2016 10:20

Aliens_II napsal(a):
Každý nějak chce začít. A např. je dobré, že sem příjde pár lidí a zeptá se. To je fajn ne? Jen. Je toho malo oproti zbytku. Nicméně to je jasné proč. Taky jsem si všiml, že net je plný informací o plemenech a některé jsou buď zastaralé a nebo prostě fabulují. Je to pes hodný, nic nežeré, ani děti ne. A pak to dopadne zcela jinak. A už tu máme. Daruji, prodám, důvody rodinné a jiné.
A že stanice střílí psy s PP a žádné pak nedodá. No to je také jistota? To laik už vůbec nebude vědět. A já už bych psa nevrátil tahat z někoho papíry tři měsice, půl roku a pak zjistit, že smůla.

Tady se ta debata točí pořád kolem jedné chovky, která se z dobré propadla do spodiny. Ale je fůra chovek, které chovají poctivě a zodpovědně.

14.7.2016 15:09
sisi58

XXX.XXX.191.1

bilusik napsal(a):
Na to, aby člověk drobet zagooglil a nevybral si štěně z té nejhorší chovky, nemusí být žádný detektiv, stačí používat obyčejný selský rozum a prověřovat před koupí ( věnovat tomu alespoň stejně času jako výběru nového auta, el. spotřebiče apod, kde také brouzdáte po internetu, čtete recenze a skušenosti jiných a podle toho se třeba potom rozhodujete - u koupě psa s PP by to mělo být stejné). U bezpapíráků tuto možnost skoro nemáte...

Pokud umíte používat PC, pak není problém.
Ale jsou lidé, kteří na počítači moc neumí.
Kdo už by měl mít kontrolovaná štěňata, než chovné stanice?!

Neregistrovaný uživatel

14.7.2016 15:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

sisi58 napsal(a):
Pokud umíte používat PC, pak není problém.
Ale jsou lidé, kteří na počítači moc neumí.
Kdo už by měl mít kontrolovaná štěňata, než chovné stanice?!

Kdo už by měl mít kontrolovaná štěňata, než chovné stanice

A proto jste tady doporučila takovou, co má zákaz chovu... ?

To by Vám pak zadavatel mohl pěkně poděkovat! Možná by bylo lepší angažovat se aktivně jen v tématech, kterým rozumíte.

14.7.2016 15:32
Terven

XXX.XXX.110.147

Jen taková technická...chovné jsou feny, stanice jsou chovatelské.

14.7.2016 18:29
sisi58

XXX.XXX.191.1

Terven napsal(a):

Opravdu jen technická?

14.7.2016 18:42
bilusik

XXX.XXX.168.4

Neregistrovaný uživatel napsal(a):

To by Vám pak zadavatel mohl pěkně poděkovat! Možná by bylo lepší angažovat se aktivně jen v tématech, kterým rozumíte.

14.7.2016 18:47
sisi58

XXX.XXX.191.1

Umím na PC poslat email a najít si odjezdy a stáhnout fotky.
Proč bych já měla hledat, jestli ta která CHS je košer.
Zřejmě to umíte lépe, víc se v tom vyznáte, tak jim tu správnou stanici najděte sama.

Technická.
Mimochodem jsem tu stanici nedoporučila, pouze jsem napsala, že je to pěkný inzerát.( A to je.)
Nikoli, že doporučuji koupit štěně právě od nich, ty lidi neznám, jak bych je mohla doporučovat.

14.7.2016 18:50
sisi58

XXX.XXX.191.1

bilusik napsal(a):

Aby jste si nepřisadil/a.
Jak jsem psala, CHS jsem nedoporučila, pouze jsem vybrala pěkný inzerát.
Pokud si přečtete, co posuzujete a hodnotíte, uděláte dobře.

14.7.2016 19:26
bilusik

XXX.XXX.168.4

sisi58 napsal(a):
Aby jste si nepřisadil/a.
Jak jsem psala, CHS jsem nedoporučila, pouze jsem vybrala pěkný inzerát.
Pokud si přečtete, co posuzujete a hodnotíte, uděláte dobře.

Beze zbytku souhlasím s touto větou, co byla napsána v příspěvku inspektora pišišvora- cituji... Možná by bylo lepší angažovat se aktivně jen v tématech, kterým rozumíte... - a to naprosto ve vašem případě sedí, což dokazují i laiky u toho příspěvku.

14.7.2016 19:39
sisi58

XXX.XXX.191.1

bilusik napsal(a):
Beze zbytku souhlasím s touto větou, co byla napsána v příspěvku inspektora pišišvora- cituji... Možná by bylo lepší angažovat se aktivně jen v tématech, kterým rozumíte... - a to naprosto ve vašem případě sedí, což dokazují i laiky u toho příspěvku.

Interní zpráva.

14.7.2016 20:22
sisi58

XXX.XXX.191.1

Terven napsal(a):

Http://hobby.idnes.cz/chovna-stanice-psu-neni-zlaty-dul-je-to-hlavne-starost-a-hodne-vydaju-1ix-/hobby-mazlicci.aspx?c=A111212_121501_hobby-mazlicci_bma

http://www.chovnastanicejahudka.websnadno.cz/

O nás | bílý švýcarský ovčák, Chovná stanice bílý švýcarský ovčák Pett...
www.petts-wolf.cz/
Chovná stanice bílý švýcarský ovčák, White Swiss shepherd, saarloosův vlčák, Saarloos Wolfdog, Saarlos, BŠO štěňátka, BŠO, štěňata, puppies.
Bulterier Chovná Stanice‎
Reklamazapmeta.cz/Bulterier+Chovná+Stanice‎
Hledejte Bulterier Chovná Stanice Výsledky z 6 vyhledávacu najednou
Vyhledávací dotazy související s chovná stanice
chovná stanice border kolie
chovná stanice labradorů
chovná stanice yorkšírský teriér
chovná stanice zakrslých králíků
chovná stanice morčat
chovná stanice potkanů
chovná stanice koček
chovná stanice francouzský buldoček.

14.7.2016 20:47
Terven

XXX.XXX.110.147

sisi58 napsal(a):
Http://hobby.idnes.cz/chovna-stanice-psu-neni-zlaty-dul-je-to-hlavne-starost-a-hodne-vydaju-1ix-/hobby-mazlicci.aspx?c=A111212_121501_hobby-mazlicci_bma

www.petts-wolf.cz/
Chovná stanice bílý švýcarský ovčák, White Swiss shepherd, saarloosův vlčák, Saarloos Wolfdog, Saarlos, BŠO štěňátka, BŠO, štěňata, puppies.
chovná stanice labradorů
chovná stanice morčat
chovná stanice potkanů
chovná stanice koček

No, to jsem vám přidělala práci
ještě, že máme toho strejdu...
Evidentně například hobby idnes z vašeho prvního odkazu v tom má guláš, protože v názvu píše chovná a hned v první větě chovatelská...

14.7.2016 20:53
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

sisi58 napsal(a):

www.petts-wolf.cz/
chovná stanice labradorů
chovná stanice morčat
chovná stanice potkanů
chovná stanice koček

Tak to má asi ČMKU blbě.
Správně to má google podle těch, co si to takhle napsali na svých www nebo to takhle blbě vyhledávali

14.7.2016 20:59
Terven

XXX.XXX.110.147

Tak já to ještě upřesním, tohle bych brala jako směrodatný
http://www.cmku.cz/cz/chovatelske-stanice-123
google je dobrá věc, no...ale je třeba mít na paměti, že na internet může kdokoli napsat cokoli...
Ono vlastně jde o houby.

14.7.2016 21:47
bilusik

XXX.XXX.168.4

sisi58 napsal(a):
Interní zpráva.

No to je zase dedukce bez hlavy a paty, jako většina vašich elaborátů v tomto vlákně (takže když třeba pisatelka s nickem - rapoťačka11 nemá žádnou fotku v profilu, tak také nemá podle vás žádné psy a jiná zvířata a také jim nerozumí ?) - cituji - sisi58
Autor
Proč si nepřisadit, což?
Vaše právo, souhlasit s čímkoliv.
Já vám můžu doporučit totéž.
Věnujte se tomu, čemu rozumíte.

Pejsci to nejspíš nebudou. Nejspíš ani žádné nemáte a další zvířátka také ne.
Žádná fotka v profilu?
Zuzana Černá.

Neregistrovaný uživatel

14.7.2016 22:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

sisi58 napsal(a):
Umím na PC poslat email a najít si odjezdy a stáhnout fotky.
Proč bych já měla hledat, jestli ta která CHS je košer.
Zřejmě to umíte lépe, víc se v tom vyznáte, tak jim tu správnou stanici najděte sama.

Technická.
Mimochodem jsem tu stanici nedoporučila, pouze jsem napsala, že je to pěkný inzerát.( A to je.)
Nikoli, že doporučuji koupit štěně právě od nich, ty lidi neznám, jak bych je mohla doporučovat.

Nevím, jestli jste zaregistrovala, že oni žádnou CHS nehledají - pouze se zeptali, jestli je dobrý nápad pořídit dobrmana, pro 11 leté dítě.

14.7.2016 22:46

sisi58 napsal(a):

www.petts-wolf.cz/
chovná stanice labradorů
chovná stanice morčat
chovná stanice potkanů
chovná stanice koček

Co tím chcete říct? Že nejste zdaleka jediná, kdo nechápe rozdíl mezi pojmem chovná a chovatelská? Ano, je smutné, kolik je takových...

14.7.2016 23:02
rapotacka11

XXX.XXX.32.13

Ale došlo Vám, co je tím myšleno
a to je skvělé.
Běžně se to v hovorové řeči používá .
Slyšela jsem to i v rádiu.
Zrovna tak většina lidí
říká vlčák a každý ví, co myslí.
A fakt nemyslí čévéčko .

LD

14.7.2016 23:41
LD

XXX.XXX.29.30

Aliens_II napsal(a):

Prostě ten vrh nahlásila ne v termínu tuším 7 dnů. A mnoho jiných hlavně administrativních chyb. Trestá se to proto, že v klubu českého dobrmana panují staré struktury. A jak napíšete špatně formulář a nejste kámoška hlavního poradce chovu nebo předsedy, hnedka je průser :-D U jiného chovatele by to problém nebyl, tady se hledá sebemenší pochybení. Protože tuto chovatelku nemůže většina lidí vystát. Chov ji živí, platí za něj daně atd. Vše má přiznané. Jinak HP nemá zákaz chovu apod., všechny štěňata mají a budou mít PP - rozhodnutí ČMKU. Dělali se u ní vícekrát testy na paternitu, vždy vše sedělo. Chovatelka je pouze vyloučena z jednoho klubu, nic víc. Chovat může i mimo klub. Klub totiž účelově zveřejňuje pouze to, co se mu hodí. Narozdíl od jiných CHS mají i mnohdy testované srdce, na většině fen udělají tak 3 vrhy (ne 5-6 jako u jiných "poctivých" chovek), kryje v zahraničí, atd. Chovatelka je magor, má těch psů moc, moc štěňat, někdy se chová totálně nevhodně, sprostě a to i klidem, co mají od ní psy - to je ale jiné téma.

A pro 11 kluka bych nepořizovala žádného psa! O psa se budou vždy starat rodiče, ne to dítě...

Jana Halit Paša

15.7.2016 00:48
Jana Halit Paša

XXX.XXX.37.0

Aliens_II napsal(a):

Nee, pár dní po vrhu, ale dvě a půl hodiny po půlnoci. smajlík A ten druhý vrh den a dvě a čtvrt hodiny, kvůli připojení. smajlík

Jana Halit Paša

15.7.2016 01:05
Jana Halit Paša

XXX.XXX.37.0

Zákaz chovu? Ale no tak, sice pod přezdívkou, ale i tak byste mohli zveřejňovat pouze pravdivé informace. smajlík
Zákaz chovu chovatelské stanici u ná smůže vyslovit a uložit pouze ČMKU. To to ani na nátlak Dobrman klubu neudělalo a naštěstí ani neudělá, překvapili mě mile. smajlík Došlo jim totiž, že zrovna v tomto případě jde o naprostou blamáž a boudu ze strany Dobrman klubu. smajlík)
Která bude mít soudní dohru, neboť právník už chystá žalobu.

Jana Halit Paša

15.7.2016 01:10
Jana Halit Paša

XXX.XXX.37.0

LD napsal(a):
Prostě ten vrh nahlásila ne v termínu tuším 7 dnů. A mnoho jiných hlavně administrativních chyb. Trestá se to proto, že v klubu českého dobrmana panují staré struktury. A jak napíšete špatně formulář a nejste kámoška hlavního poradce chovu nebo předsedy, hnedka je průser :-D U jiného chovatele by to problém nebyl, tady se hledá sebemenší pochybení. Protože tuto chovatelku nemůže většina lidí vystát. Chov ji živí, platí za něj daně atd. Vše má přiznané. Jinak HP nemá zákaz chovu apod., všechny štěňata mají a budou mít PP - rozhodnutí ČMKU. Dělali se u ní vícekrát testy na paternitu, vždy vše sedělo. Chovatelka je pouze vyloučena z jednoho klubu, nic víc. Chovat může i mimo klub. Klub totiž účelově zveřejňuje pouze to, co se mu hodí. Narozdíl od jiných CHS mají i mnohdy testované srdce, na většině fen udělají tak 3 vrhy (ne 5-6 jako u jiných "poctivých" chovek), kryje v zahraničí, atd. Chovatelka je magor, má těch psů moc, moc štěňat, někdy se chová totálně nevhodně, sprostě a to i klidem, co mají od ní psy - to je ale jiné téma.

A pro 11 kluka bych nepořizovala žádného psa! O psa se budou vždy starat rodiče, ne to dítě...

CHovatelka má pouze pozastavené členství v Dobrman klubu ČR. Nic jiného. smajlík

15.7.2016 07:11

Co tím chcete říct? Že nejste zdaleka jediná, kdo nechápe rozdíl mezi pojmem chovná a chovatelská? Ano, je smutné, kolik je takových...

No já bych řekla, že 99% laiků říká "chovná stanice"...je to tak rozšířené slovní spojení, že když to někdo použije, tak to nechávám bez reakce a bez snahy dotyčnému vysvětlit, že je to "chovatelská stanice"...

15.7.2016 07:16

No já bych řekla, že 99% laiků říká "chovná stanice"...je to tak rozšířené slovní spojení, že když to někdo použije, tak to nechávám bez reakce a bez snahy dotyčnému vysvětlit, že je to "chovatelská stanice"...

A to já se zase snažím vysvětlit rozdíl, samozřejmě podle situace.

15.7.2016 07:20

Jana Halit Paša napsal(a):
Zákaz chovu? Ale no tak, sice pod přezdívkou, ale i tak byste mohli zveřejňovat pouze pravdivé informace. smajlík
Zákaz chovu chovatelské stanici u ná smůže vyslovit a uložit pouze ČMKU. To to ani na nátlak Dobrman klubu neudělalo a naštěstí ani neudělá, překvapili mě mile. smajlík Došlo jim totiž, že zrovna v tomto případě jde o naprostou blamáž a boudu ze strany Dobrman klubu. smajlík)
Která bude mít soudní dohru, neboť právník už chystá žalobu.

Vím, jak dokáže klub znepříjemnit život chovateli, když se chovatel vedení klubu znelíbí, nebo se do vedení dostanou lidé, kteří žárlí na úspěchy chovatele, protože oni sami neodchovali ani chlup.

15.7.2016 08:57
sisi58

XXX.XXX.191.1

bilusik napsal(a):
No to je zase dedukce bez hlavy a paty, jako většina vašich elaborátů v tomto vlákně (takže když třeba pisatelka s nickem - rapoťačka11 nemá žádnou fotku v profilu, tak také nemá podle vás žádné psy a jiná zvířata a také jim nerozumí ?) - cituji - sisi58
Autor
Proč si nepřisadit, což?
Vaše právo, souhlasit s čímkoliv.
Já vám můžu doporučit totéž.
Věnujte se tomu, čemu rozumíte.

Pejsci to nejspíš nebudou. Nejspíš ani žádné nemáte a další zvířátka také ne.
Žádná fotka v profilu?
Zuzana Černá.

Když napíšu interní zprávu, dělám to proto, že je určená vám.
Pokud budu chtít, aby to věděli všichni, napíšu do diskuze.
Vám zřejmě soukromí nic neříká?
Vás bych chtěla mít za sousedku, nemusela bych ani zamykat.Určitě víte vše, co se kolem vašeho šustne a nezapomenete se o tom hnedle se všemi podělit.
Hezká vlastnost.
Nechcete dělat vyšetřovatele? Všechno víte, ostatní si zjistíte na netu.
Já své jméno napsala, a co vy?
Jo, ještě jsem z Jeseníku.

15.7.2016 09:02
sisi58

XXX.XXX.191.1

Chovná stanice se běžně říká. Chovatelská je ofiko název.
Stejně tak se říká auto a spisovně je to automobil.
Jasně, že neřeknu, že má někdo chovatelskou fenu. Ale chovnou.
Klidně si poplačte nad neznalostí široké veřejnosti.

15.7.2016 09:07

sisi58 napsal(a):

Auto a automobil má zcela stejný význam. Chovná a chovatelská ne.

Neregistrovaný uživatel

15.7.2016 09:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

sisi58 napsal(a):
Vás bych chtěla mít za sousedku, nemusela bych ani zamykat.Určitě víte vše, co se kolem vašeho šustne a nezapomenete se o tom hnedle se všemi podělit.
Hezká vlastnost.

Tak ještě velikost prádla, a máme ty informace komplet!

15.7.2016 09:35
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

sisi58 napsal(a):
Hezká vlastnost.

Když už se do diskuze angažujete, a někdo vysloví něco proti vám, vy ho veřejně urazíte..a když on má něco na vás, tak to chcete řešit soukromě? Stejně jako u mě? To nemáte dostatečnou kuráž to dořešit veřejně? To, že zvládáte někoho bezdůvodně urážet v interní zprávě, z vás hrdinku nedělá..Je sice smutný, že většina se tady (dle hlasů) přiklání vždy na druhou stranu, než na vaši...Ale tak, když už musíte přispívat, bylo by fajn to dořešit normálně..

15.7.2016 10:47
bilusik

XXX.XXX.168.4

Andrýsek3 napsal(a):
Když už se do diskuze angažujete, a někdo vysloví něco proti vám, vy ho veřejně urazíte..a když on má něco na vás, tak to chcete řešit soukromě? Stejně jako u mě? To nemáte dostatečnou kuráž to dořešit veřejně? To, že zvládáte někoho bezdůvodně urážet v interní zprávě, z vás hrdinku nedělá..Je sice smutný, že většina se tady (dle hlasů) přiklání vždy na druhou stranu, než na vaši...Ale tak, když už musíte přispívat, bylo by fajn to dořešit normálně..

15.7.2016 10:51
bilusik

XXX.XXX.168.4

sisi58 napsal(a):
Hezká vlastnost.

O opět další blbost do správ, stejně jako ta předchozí, co jsi napsala, že kdo nemá fotku, určitě nemá psy ani jiná zvířata a nerozumí jim - to jsem se dobře pobavil, takovu hloupou, nesmyslnou a mylnou dedukcí, co postrádá rozum a logiku. Já psal na rozdíl od tebe pořád k věci a pořád užitečné informace a rady. Cituji opět další blábol co mi posílá do soukromých zpráv (nevím, proč se nevyjádří veřejně) -...
Re: Proč si nepřisadit, což?
Mě je to fuk.
A váš názor mě vcelku nezajímá, protože nepíšete k věci.
Pokud se do mne nebudete navážet, pište si co chcete a kde chcete. Vaše věc.
Ale než něco napíšete, čtěte.Reagovat na jeden příspěvek, bez znalosti kauzy, mi přijde neseriozní.

15.7.2016 11:10
bilusik

XXX.XXX.168.4

sisi58 napsal(a):
Hezká vlastnost.

No to, aby si průměrně inteligentní jedinec našel něco přes internet, fakt nemusí být žádný vyšetřovatel, na to stačí selský rozum a průměrné schopnosti pro práci s počítečem a internetem - jen ti podprůměrně inteligentní si v dnešní době neumí něco vygooglit a najít si potřebné informace. Jdi se fakt radši zamknout hysterko a do soukromích zpráv už mi žádné blbosti nepiš...

15.7.2016 11:39
Vanee

XXX.XXX.157.127

Auto a automobil má zcela stejný význam. Chovná a chovatelská ne.

Je to to isté a trápne slovíčkarenie. Keď človek povie miesto mobilného telefónu mobil, tiež naňho nevybehnem s tým, že mobilný = prenosný a skrátenie mobil môže znamenať čokoľvek, prenosný dom, prenosná toaleta atď.

To isté keď mi niekto, kto sa nevyzná v psoch, povie vlčiak, tak ho nezačnem poučovať, že vlčiak je len československý alebo saarloosov, keď mi je jasné, že väčšina ľudí s dedinskými "vlčiakmi" ani nevie o existencii skutočných.

Alebo keď sa povie kríženec retrievera a labradora, tak tiež každý vie, že je to kríženec zlatého a labradorského retrívera, a nemám potrebu menovať všetkých 6 existujúcich retrieverov, aby som si opäť pohonila ego nad tým, že viem viac.

Myslím že keď niekto povie chovná stanica, tak nikto si nemá v mysli problém priradiť chovnú stanicu k chovateľskej

15.7.2016 12:05

Vanee napsal(a):
Je to to isté a trápne slovíčkarenie. Keď človek povie miesto mobilného telefónu mobil, tiež naňho nevybehnem s tým, že mobilný = prenosný a skrátenie mobil môže znamenať čokoľvek, prenosný dom, prenosná toaleta atď.

To isté keď mi niekto, kto sa nevyzná v psoch, povie vlčiak, tak ho nezačnem poučovať, že vlčiak je len československý alebo saarloosov, keď mi je jasné, že väčšina ľudí s dedinskými "vlčiakmi" ani nevie o existencii skutočných.

Alebo keď sa povie kríženec retrievera a labradora, tak tiež každý vie, že je to kríženec zlatého a labradorského retrívera, a nemám potrebu menovať všetkých 6 existujúcich retrieverov, aby som si opäť pohonila ego nad tým, že viem viac.

Myslím že keď niekto povie chovná stanica, tak nikto si nemá v mysli problém priradiť chovnú stanicu k chovateľskej

No je fakt, že za mých mladých let se všem NO s PP, bez PP i psům kříženým vypadajícím jako ovčoun říkalo "vlčáci"...teď už to lidé moc nepoužívají právě s ohledem na československého vlčáka...ale také se najdou.

15.7.2016 12:11
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

No je fakt, že za mých mladých let se všem NO s PP, bez PP i psům kříženým vypadajícím jako ovčoun říkalo "vlčáci"...teď už to lidé moc nepoužívají právě s ohledem na československého vlčáka...ale také se najdou.

U nás se to říká pořád, i já to používám, i když vím, kde je rozdíl, přijde mi to tak přirozené, prostě řeknu mamce, že jsme potkali vlčáka, někdy se opravím na ovčáka, ale přijde mi to nepřirozené Babička mi vyprávěla, jak spala s vlčáky v boudě, tak jsem ji opravovala, že to asi byli ovčáci a ona ne to byli pravý vlčáci. Tak nevím.

15.7.2016 14:18

Vanee napsal(a):

Jsme na diskuzním fóru o psech, tedy kynologickém. Vám, protože jste ze Slovenska a nemáte cit pro český jazyk, to připadá jako trapné slovíčkaření, ale ono není, slova chovná - chovatelská jsou slova s jiným významem.

15.7.2016 17:56
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

sisi58 napsal(a):

Napsala jste to špatně a nyní nás budete všechny přesvědčovat, že Vy to vlastně píšete (říkáte) správně a my všichni blbě?

Místo, abyste reagovala - aha, on je to rozdíl, to já nevěděla, budu si to pamatovat, přesvědčujete o své "pravdě"?

Proto prosím, mně už nikdy nic nevysvětlujte, nereagujte na mé příspěvky a hlavně mi nepište interní zprávu.
Děkuji.

15.7.2016 18:01
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Já říkám NO vlčák a Československému vlčákovi Čévéčko.
Mám v tom naprosto jasno a nepotkala jsem se nikým, kdo by měl problém a nechápal

15.7.2016 18:02
Vanee

XXX.XXX.157.127

Jsme na diskuzním fóru o psech, tedy kynologickém. Vám, protože jste ze Slovenska a nemáte cit pro český jazyk, to připadá jako trapné slovíčkaření, ale ono není, slova chovná - chovatelská jsou slova s jiným významem.

My to na Slovensku máme tak isto :) Slovo chovná je od "chov", chovateľská od "chovateľ".

Chovateľská fena by nedávala zmysel, lebo tá fena sama nechová, nie je chovateľka, tak to nikoho ani nezvádza označiť ju tak.

Ale myslím, že by sa dalo o CHS hovoriť aj ako o chovnej stanici - teda stanici, ktorá vykonáva chov, slúži na chov... Ale každopádne je to správne chovateľská. Len to nie je taký jazykový prehrešok, ako v prípade tej feny.

Přidejte reakci

Přidat smajlík