Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.7.2016 20:05
-Veru-

XXX.XXX.56.54

Ahoj, mám na vás takový trochu laický dotaz. Moje maminka je už starší paní a bydlí sama. Má potřebu o někoho pečovat, což jí momentálně splňuje kočka. Ta je ale už stará a pravděpodobně tu dlouho nebude. Proto přemýšlím, že jí potom pořídím nějakého psa. Kromě toho, že se nebude cítit tak sama, tak ji donutí i vytáhnout paty z bytu.
Je ale otázka, jaká rasa by byla vhodná. Určitě by to mělo být něco malého, něco flegmatičtějšího, co i bez nějakého extra výcviku nebude člověku šlapat po hlavě, co snese šunku v jídelníčku (jinak ale bude dostávat kvalitní psí žrádlo), nebude potřebovat několikakilometrové procházky a bude to i přiměřeně mazlící. Prostě pes pro seniora.
Existuje vůbec něco takového? Nebo co byste pořídili svému starému rodiči vy?

12.7.2016 20:15
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

-Veru- napsal(a):
Ahoj, mám na vás takový trochu laický dotaz. Moje maminka je už starší paní a bydlí sama. Má potřebu o někoho pečovat, což jí momentálně splňuje kočka. Ta je ale už stará a pravděpodobně tu dlouho nebude. Proto přemýšlím, že jí potom pořídím nějakého psa. Kromě toho, že se nebude cítit tak sama, tak ji donutí i vytáhnout paty z bytu.
Je ale otázka, jaká rasa by byla vhodná. Určitě by to mělo být něco malého, něco flegmatičtějšího, co i bez nějakého extra výcviku nebude člověku šlapat po hlavě, co snese šunku v jídelníčku (jinak ale bude dostávat kvalitní psí žrádlo), nebude potřebovat několikakilometrové procházky a bude to i přiměřeně mazlící. Prostě pes pro seniora.
Existuje vůbec něco takového? Nebo co byste pořídili svému starému rodiči vy?

Maminka ví, že "chce" psa? A neví jakého?

12.7.2016 20:32
nexxi

XXX.XXX.228.56

Víte jakého? takového, kterého si doma dovedete představit vy, kdyby to s ním mamince prostě nešlo.

12.7.2016 20:59
-Veru-

XXX.XXX.56.54

Asi jsem to měla říct na začátku, že toto je promyšlený plán a kdyby cokoliv, pes dožije u mě a mně osobně je upřímně jedno jakého psa případně podědím (v tom zvěřinci se další 4 tlapky hravě ztratí). Ale chci, aby pokud možno co nejvíc vyhovoval mámě. Jediná otázka, jakou teď řeším, jaká konkrétní rasa je nejvíce vhodná.

12.7.2016 21:05
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

-Veru- napsal(a):
Asi jsem to měla říct na začátku, že toto je promyšlený plán a kdyby cokoliv, pes dožije u mě a mně osobně je upřímně jedno jakého psa případně podědím (v tom zvěřinci se další 4 tlapky hravě ztratí). Ale chci, aby pokud možno co nejvíc vyhovoval mámě. Jediná otázka, jakou teď řeším, jaká konkrétní rasa je nejvíce vhodná.

Posaďte mámu k atlasu psů a nechte ji listovat.
Až si vybere podle vzhledu, začněte číst o povahách, velikostech a typech srsti.
Určitě zůstane k výběru pár plemen.

Máma nemá kamarádky, sousedky, bývalé kolegyně... prostě nikdo nikde v okolí nemá psa, aby si udělala jakž takž názor?

12.7.2016 21:05
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

-Veru- napsal(a):

Co francouzsky buldocek? Mela ho i Jirina Jiraskova

12.7.2016 21:06
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Malý pinč.
Milý, oddaný, ostražitý, bezúdržbový...

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.7.2016 21:07

Vhodných ras a kříženců je spousta. Docela nedávno se to tu řešilo. Jde také o to, co by se líbilo mamince, pokud to nemá být překvapení.
Jsem také stará osoba a když prohlížím inzerci ( jen tady na ifauně ), tak nemít pevnou vůli, měla bych doma zvěřinec, či pobočku útulku. Je tam spousta štěňat, mladých i dospělých psů. Dejte mamince vybrat.

12.7.2016 21:09
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

rapotacka11 napsal(a):
Malý pinč.

Zeptam se-sousedi vedle nas meli maleho pince, byl to takovy instabil, neustale pobihal sem tam, zadne tuleni mazleni, nebylo- znam jen toho jednoho-jsou takovi vsichni?

12.7.2016 21:14
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Jeste me napada Rusky Toy, Phalene, Papillon.Moji Havansti psici jsou tulivi mazli, tam je ale potreba pecovat o srst.

12.7.2016 21:16
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Super pes je kavalir- kamaradcina dcera jich nekolik dospelych zachranila z mnozirny dala dokupy a venovala prave seniorum, spokojenost maximalni, vdecni pejsci.

12.7.2016 21:17
nexxi

XXX.XXX.228.56

Každé plemeno je jiné. moje mamka má mopse. je to super pes pro staršího osamělýho člověka - ale - mopsi jsou závislí na lidech, nehrozí nechat denně psa doma, teda ano, můžete, ale bude smutnej. moje ohařová když jdu do práce tak se pomalu kouká na hodinky, jako, že huš huš už padej, at můžu dělat lumpárny a ty mě u toho nevidíš.. druhá věc je - ted v těch hicech, neříkám, že chodím na extra dlouhé procházky.. ale krátkej čumák má s tímto problém.velkej a může ho to stát v krajním případě i život. my šli s ohařovou v sobotu na pět hodin do lesa.

pinč sice tyhle problémy nemá, ale zase bych se bála já osobně - protože jsem jak se říká hrom do police, že ho zamáčknu. když v noci cestou na záchod nebo do ledničky šlápnu na ohařovou, maximálně zamručí a chrápe dál..

každý plemeno má něco.. jak je mamka aktivní? já mám třeba sousedku, co se nezdá, ale co chvíla už čeká na bus a vyráží někam na nordic walking, a pak mám přibuzné, co dojdou do jednoty a konec.

12.7.2016 21:17
bhk

XXX.XXX.210.241

Shi-tzu třeba.

12.7.2016 21:19
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

nexxi napsal(a):
Každé plemeno je jiné. moje mamka má mopse. je to super pes pro staršího osamělýho člověka - ale - mopsi jsou závislí na lidech, nehrozí nechat denně psa doma, teda ano, můžete, ale bude smutnej. moje ohařová když jdu do práce tak se pomalu kouká na hodinky, jako, že huš huš už padej, at můžu dělat lumpárny a ty mě u toho nevidíš.. druhá věc je - ted v těch hicech, neříkám, že chodím na extra dlouhé procházky.. ale krátkej čumák má s tímto problém.velkej a může ho to stát v krajním případě i život. my šli s ohařovou v sobotu na pět hodin do lesa.

pinč sice tyhle problémy nemá, ale zase bych se bála já osobně - protože jsem jak se říká hrom do police, že ho zamáčknu. když v noci cestou na záchod nebo do ledničky šlápnu na ohařovou, maximálně zamručí a chrápe dál..

každý plemeno má něco.. jak je mamka aktivní? já mám třeba sousedku, co se nezdá, ale co chvíla už čeká na bus a vyráží někam na nordic walking, a pak mám přibuzné, co dojdou do jednoty a konec.

No, nebo grifonek, brabantik Psu je jak psu zalezi na mamince

12.7.2016 21:19
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

bhk napsal(a):
Shi-tzu třeba.

Shi-tzu ma srst narocnou na upravu.

12.7.2016 21:20
nexxi

XXX.XXX.228.56

Lexaurin napsal(a):
Super pes je kavalir- kamaradcina dcera jich nekolik dospelych zachranila z mnozirny dala dokupy a venovala prave seniorum, spokojenost maximalni, vdecni pejsci.

Pod tohle se podepíšu. mě přijdou jako jedni z nejuniverzálnějších psů pro běžný lidi bez sportovních ambicí.

12.7.2016 21:24
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Lexaurin napsal(a):

Zachraňovala v Charliem nebo Kavalírovi v nouzi?

12.7.2016 21:25
sisi58

XXX.XXX.191.1

12.7.2016 21:27
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Lexaurin napsal(a):
Zeptam se-sousedi vedle nas meli maleho pince, byl to takovy instabil, neustale pobihal sem tam, zadne tuleni mazleni, nebylo- znam jen toho jednoho-jsou takovi vsichni?

Moje sestra měla fenku, neskutečnou přítulku.
I moje sestra nepsí, si ji hluboce zamilovala.
Měla s ouškama nahoru.
A byla celý život zdravá.

12.7.2016 21:27
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Fiona.Praha napsal(a):
Zachraňovala v Charliem nebo Kavalírovi v nouzi?

Ja vubec nevim, ona se pohybuje prakticky porad mezi psy, ma tolik psich znamych, kontaktu...jednu kavalirku si nechala i sama, fenka ted na viriskiadach vyhrava prvni mista

12.7.2016 21:28
Terven

XXX.XXX.110.147

bhk napsal(a):
Shi-tzu třeba.

Já mám doma shih tzu řízlého jezevčíkem, takže to už je o něčem jiném, ale čistý shih tzu je, myslím, vhodný pes pro seniora. Zvládne být klidný mazlicí gaučák i zdatný turista, když na to přijde, nadměrně neštěká. Já říkám, že je to takový budhistický meditační pes smajlík
Trošku nevýhoda je ta srst, ale možná by to mamince nevadilo...hřebelcování koní prý snižuje krevní tlak, možná to platí i o česání psů? smajlík
A ačkoliv nejsem apriori pro stříhání dlouhosrstých psů, asi bych se nebránila nevýstaního shih tzu ostříhat. Vídám jich kolem sebe dost a sluší jim to.

12.7.2016 21:30
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Terven napsal(a):
Já mám doma shih tzu řízlého jezevčíkem, takže to už je o něčem jiném, ale čistý shih tzu je, myslím, vhodný pes pro seniora. Zvládne být klidný mazlicí gaučák i zdatný turista, když na to přijde, nadměrně neštěká. Já říkám, že je to takový budhistický meditační pes smajlík
Trošku nevýhoda je ta srst, ale možná by to mamince nevadilo...hřebelcování koní prý snižuje krevní tlak, možná to platí i o česání psů? smajlík
A ačkoliv nejsem apriori pro stříhání dlouhosrstých psů, asi bych se nebránila nevýstaního shih tzu ostříhat. Vídám jich kolem sebe dost a sluší jim to.

Jo jo, ja se take cesanim psu klidnim .Ale neni to jen o cesani, je to i o kosmetice, to si musi kazdy zvazit, jestli je to pro nej

12.7.2016 21:31
bhk

XXX.XXX.210.241

Lexaurin napsal(a):
Shi-tzu ma srst narocnou na upravu.

Není to taková hrůza. Jednou denně vyčesat není problém obzvlášt pro starší paní, která je sama...tím chci říct, že se tím i zabaví...
Shi-tzu měli moji rodiče - též důchodci a max spokojenost.

12.7.2016 21:35
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Lexaurin napsal(a):
Ja vubec nevim, ona se pohybuje prakticky porad mezi psy, ma tolik psich znamych, kontaktu...jednu kavalirku si nechala i sama, fenka ted na viriskiadach vyhrava prvni mista

Kamarádka a její ségra mají taky kavalíry. Jedna s PP, druhá nechtěného darovacího.

12.7.2016 21:36
-Veru-

XXX.XXX.56.54

Maminka právě není aktivní vůbec, chodí už hůř a celý dny sedí u televize, maximálně jde nakoupit. Potřebuju, aby měla nějakou motivaci vyjít ven a aspoň obejít barák, když už nic. Kamarádky ani sousedky, se kterými by se znala, psy nemají. Exteriérově se jí líbí jorkšírové a podobní roztomile vypadající psi. Vím, že jedna možnost je do nekonečna listovat atlasem, zajímaly mě ale právě vaše zkušenosti a tipy smajlík
Asi bych nevolila žádné psy s krátkým čumákem, ty když kolikrát slyším v MHD sýpat, tak je mi jich spíš líto...
Z tohoto seznamu mě hodně zaujal King Charles (možná proto, že mám úchylku na všechno strakatý :-D).

12.7.2016 21:41
Terven

XXX.XXX.110.147

-Veru- napsal(a):
Maminka právě není aktivní vůbec, chodí už hůř a celý dny sedí u televize, maximálně jde nakoupit. Potřebuju, aby měla nějakou motivaci vyjít ven a aspoň obejít barák, když už nic. Kamarádky ani sousedky, se kterými by se znala, psy nemají. Exteriérově se jí líbí jorkšírové a podobní roztomile vypadající psi. Vím, že jedna možnost je do nekonečna listovat atlasem, zajímaly mě ale právě vaše zkušenosti a tipy smajlík
Asi bych nevolila žádné psy s krátkým čumákem, ty když kolikrát slyším v MHD sýpat, tak je mi jich spíš líto...
Z tohoto seznamu mě hodně zaujal King Charles (možná proto, že mám úchylku na všechno strakatý :-D).

Jorkšírek je teriér, to pro neaktivní důchodkyni nebude to pravé. To už spíš shih tzu - vizuelně podobný, ale podstatně klidnější. Strakatý může být taky smajlík

12.7.2016 21:41
-Veru-

XXX.XXX.56.54

Tak teď budu asi za pitomce, ale já si do teď myslela, že shih tzu je jen nějaký flekatý jorkšír, očividně ne :-D česání by mamince určitě nevadilo, teď vytrvale a pravidelně "hřebelcuje" krátkosrstou kočku smajlík A pokud by mohla nakoupit mašličky a uplíst svetýrek, asi by byla v sedmým nebi.

12.7.2016 21:43
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

-Veru- napsal(a):

Asi byste si k tomu atlasu měly s mámou sednout obě .

King Charles je jiný pes než tady zmiňovaný Kavalír King Charles.

12.7.2016 21:46
Terven

XXX.XXX.110.147

-Veru- napsal(a):
Tak teď budu asi za pitomce, ale já si do teď myslela, že shih tzu je jen nějaký flekatý jorkšír, očividně ne :-D česání by mamince určitě nevadilo, teď vytrvale a pravidelně "hřebelcuje" krátkosrstou kočku smajlík A pokud by mohla nakoupit mašličky a uplíst svetýrek, asi by byla v sedmým nebi.

Obvykle publicistické články o psech nemusím, tenhle se mi zdá OK smajlík
http://www.ireceptar.cz/zvirata/psi-a-kocky/shih-tzu-okouzlujici-rodinny-pejsek-do-domu-i-bytu/.

12.7.2016 21:47
-Veru-

XXX.XXX.56.54

K atlasu klidně sednem, ale je pro mě také důležité, aby dotyčný pes management seniora akceptoval a netrápil se třeba jen proto, že jsme ho vybraly pro jeho pěkný kukuč, ale on by radši celý den lítal někde po lesích.

12.7.2016 21:50
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

-Veru- napsal(a):
K atlasu klidně sednem, ale je pro mě také důležité, aby dotyčný pes management seniora akceptoval a netrápil se třeba jen proto, že jsme ho vybraly pro jeho pěkný kukuč, ale on by radši celý den lítal někde po lesích.

Psala jsem, vyberte podle vzhledu, pak začněte číst o povahách.
Osobně bych začala společenskými plemeny, což je pudlík, čivava, shit-zu, maltézák, bišonek...malá chlupatá přítulná stvoření, ochotná sledovat seriál Ulice, Ordinace i dopolední opakování Prostřeno

12.7.2016 22:09
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

-Veru- napsal(a):

Nebo Cinsky nahac, muze plest do nevidim , ale asi nebude cesat . Jinak king charles me na rozdil od zde zminovaneho kavalira cumacek placatejsi a shi-tzu rozhodne taky . Pokud ji cesani bavi, mrknete na havanskeho psika, je take v ruznych barvach. Treba na www.cetya.cz, ale tam uz mi to zavani mnozirnou s PP.

12.7.2016 22:13

Ještě bych do výběru přidala papilona. A nebo nějaké útulkové mimino - to by maminku mohlo chytit.

12.7.2016 22:15

-Veru- napsal(a):

U mamky v baráku měla jedna paní (také hůře chodila) léta pekinéze, postupně asi tři...ven se chodili opravdu vyvenčit, max obejít barák, prohodit pár slov se sousedkami...ta vždycky říkala, že pro jejího pekiňáka je nejlepší procházka ležet doma na gauči...nevím, jak jsou na tom zravotně dnešní pekiňáci, taky mají zkácenou čenichovou partii, takže v horku asi nic moc, ale pokud chce psa, co s ní rád bude ležet na gauči, ale zároveň s ním bude muset párkrát za den vyjít ho vyvenčit, tak klíďo do něj...je to roztomilost sama a široká škála barev v jakých se plemeno chová.

12.7.2016 22:17
nexxi

XXX.XXX.228.56

Nebo ještě papilon ;) ale ty znám jenom z atlasů.

12.7.2016 22:19
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Japan chin

12.7.2016 22:27
nexxi

XXX.XXX.228.56

Lexaurin napsal(a):
Japan chin

Placatej nos :(.

12.7.2016 22:29
koňadra

XXX.XXX.128.31

Taky mě napadl pekinéz, nebo japan chin. Když je paní málo aktivní, tak jí nemusí vadit, že ani tato plemena nejsou aktivní - zvláště v létě, ale to ani pro seniora není to pravé ořechové, aby lítal po venku. Pekinéz byl kdysi hodně populární, mám pocit, že posledních tak 15 let už snad ani neexistuje. Ale já bych ho volila. Je to malý pejsek, kdykoliv se dá dát do tašky, pokud by byla nutná jeho přeprava třeba MHD.
A placatý nos má i ten kavalír a je to už trošku větší pes = horší manipulace, zvláště pro staršího člověka, kdy s přibývajícím věkem je každé kilo znát.

12.7.2016 22:34
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Daruji fenečku - Nabídka - [12.7.2016]
Smazat/ Editovat/ Topovat

daruji fenečku - 1
daruji fenečku - 1
daruji fenečku - 2
Dobrý den, daruji fenečku křížence 8let.
Zemřel mi manžel a musím do podnájmu, kde nesmím mít zvířata.
Fenečka je nesmírně
milá, přítulná, středního, spíše menšího vzrůstu, zvyklá v bytě i venku. Byla by velmi dobrý společník osamělého člověka, má ráda procházky, ale nejraději svého páníčka. Je naprosto bezvýhradně milující.

Jméno:
Telefon:

Petra Chýle
775584428

Lokalita: 687 32 Uherské Hradiště

Cena:
Zdarma
Všechny inzeráty a hodnocení uživatele
Označit špatný inzerát
Označit chybnou kategorii inzerátu
Vytisknout inzerát
Sdílejte na Facebooku, Google plus
Doporučit kamarádovi
Vyhledat podobné inzeráty.

12.7.2016 22:36
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Lexaurin napsal(a):
Https://www.bazos.cz/img/2/447/63107447.jpg.

To je ta fenecka k hornimu inzeratu na bazoši.

13.7.2016 08:11
inusanka

XXX.XXX.98.58

Nevím, kolik Vaší mamïnce je let, mojí je 83 a ještě před pár měsíci si klidně došla na nákup, k doktorovi a nebyl by pro ni problém jít párkrát denně vyvenčit. Stačila jedna banální nemoc a půl roku nevyšla z bytu. Pořizovat seniorovi psa jako léčebný prostředek je sice hezké, ale jak k tomu přijde to zvíře? Jestliže chcete takového pejska, hledejte v útulcích pejska, který má pubertu za sebou a už se ví, že mnoho pohybu nevyžaduje.

13.7.2016 08:16
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Na to, že kavalíra doporučuji často, tak tady neee, myslím, že tenhle pejsek toho pohybu potřebuje už o chlup víc, než jen obejít barák na vodítku. Líbí se mi ten pekinez, mops, a spíš tyhle kratkonosy gaucaky...a nebo prostě odrostlejší pejsek z útulku - dá mu lásku a ten bude šťastný.

13.7.2016 15:07
sisi58

XXX.XXX.191.1

Fiona.Praha napsal(a):
Asi byste si k tomu atlasu měly s mámou sednout obě .

King Charles je jiný pes než tady zmiňovaný Kavalír King Charles.

Žeby se strejda google spletl?
Na king charles mi opět vyhodil Kavalíra.
Pokud je to jinak, vložte prosím odkaz.

13.7.2016 15:17
Lexaurin

XXX.XXX.83.65

sisi58 napsal(a):

Spletl se. King charles ma kratší čumák, doporucuji pro podrobnosti zapátrat ve wikipedii☺.

13.7.2016 15:20
Terven

XXX.XXX.110.147

sisi58 napsal(a):

Ano, je to jinak...strejda sám o sobě není všemocný.
Můžete porovnat
http://www.cmku.cz/cz/seznam-plemen-159/145
a
http://www.cmku.cz/cz/seznam-plemen-159/153.

13.7.2016 15:48
balisek

XXX.XXX.131.211

Lexaurin napsal(a):
Nebo Cinsky nahac, muze plest do nevidim , ale asi nebude cesat . Jinak king charles me na rozdil od zde zminovaneho kavalira cumacek placatejsi a shi-tzu rozhodne taky . Pokud ji cesani bavi, mrknete na havanskeho psika, je take v ruznych barvach. Treba na www.cetya.cz, ale tam uz mi to zavani mnozirnou s PP.

Číňana ne! Jednak to zdaleka není pes bezúdržbový. Naháče musíte každý týden nacpat do vany, namydlit, našamponovat, udělat peeling, namazat krémem... Nejde o rozmařilost, ale zdravotní nutnost - citlivá kůže bez odpovídající péče trpí a dělají se na ní ošklivé boláky. Pokud se Vám nepodaří sehnat čistého naháče, kterých je jako šafránu a chcete mít psa hezky upraveného, nemine Vás pravidelné holení přebytečného ochlupení (nedoholovaný mezityp vypadá fakt hnusně). Labutěnka zas znamená pravidelné koupání, česání od nevidím do nevidím, investice do drahé speciální kosmetiky a věčné vymotávání venkovního "bordýlku" z chlupů. Čenichová partie a krk se upravuje stříhacím strojkem stejně jako u pudlů, neupravená labuť totiž působí jako obyčejný chundelatý oříšek.

Druhak je to není žádný nenáročný gaučák, ale velmi energický a vytrvalý pejsek, vyžadující hodně aktivního pohybu. Číňan je také dost těžký oříšek povahově - labilní, "přetáčivý", bez důsledné výchovy a dobré socializace uňafaný prevít... Jistěže má i své kladné stránky (jinak bych si ho nepořízovala), avšak záměrně upozorňuji na negativa.

Osobně bych se možná také přimlouvala za kavalíra, ačkoliv to vůbec není můj šálek čaje. Kamarádka má dva a jsou to neskuteční pohoďáci, kteří se přizpůsobí jakémukoliv prostředí.

13.7.2016 15:51
ciraali

XXX.XXX.40.8

No ja nevim, a nebylo by lepsi poridit mamince novou kocku? Ta s ni bude koukat na TV klidne cely den a nemusi se vencit. Cesat ji muze taky, zvlast dlouhosrstou. A treba takova mainska myvali kocka, to je takovy kockopes, klidne bude i aportovat balonky.
Myslim ze psu, kterym staci obejit barak, je fakt malo. I ten pinc nebo mops se rad projde a probehne, krome toho potrebuji taky socialni kontakt. Neni to jen o tom pohybu. Kocce je tohle vsechno celkem fuk.

13.7.2016 16:13
balisek

XXX.XXX.131.211

Já si naopak myslím, že pes je pro seniora výborným společníkem. Vytáhne ho ze sociální izolace, prolomí společenské bariéry, pomůže navázat nové kontakty. Nezanedbatelným přínosem pro tělo i ducha je i pravidelný pohyb.

Denně potkávám na procházkách se psem partičky spokojeně švitořících babek, scházejících se, aby vyvenčily své Betynky a Alíky a probraly, co dneska napsali v Blesku. Jinak by jen seděly doma samotné, čuměly do bedny a vzpomínaly na staré dobré časy.

A jeden malý postřeh navíc: Nevím jak to ty babky dělají, ale prakticky všichni psi důchodců jsou pohodová, klidná a dobře socializovaná stvoření, aniž by jejich majitelé četli "Trénink je rozhovor" nebo absolvovali lekce na renomovaném cvičišti. smajlík

13.7.2016 16:27
Terven

XXX.XXX.110.147

balisek napsal(a):
Já si naopak myslím, že pes je pro seniora výborným společníkem. Vytáhne ho ze sociální izolace, prolomí společenské bariéry, pomůže navázat nové kontakty. Nezanedbatelným přínosem pro tělo i ducha je i pravidelný pohyb.

Denně potkávám na procházkách se psem partičky spokojeně švitořících babek, scházejících se, aby vyvenčily své Betynky a Alíky a probraly, co dneska napsali v Blesku. Jinak by jen seděly doma samotné, čuměly do bedny a vzpomínaly na staré dobré časy.

A jeden malý postřeh navíc: Nevím jak to ty babky dělají, ale prakticky všichni psi důchodců jsou pohodová, klidná a dobře socializovaná stvoření, aniž by jejich majitelé četli "Trénink je rozhovor" nebo absolvovali lekce na renomovaném cvičišti. smajlík

Taky o tom občas přemýšlím, jak to babky dělají - došla jsem k názoru, že psi, pokud odrostou štěněčímu věku, si na omezený pohyb zvyknou, zleniví. Často i ztloustnou, z nedostatku pohybu a neustálého přilepšování...no a pak jim šourání po parku či ležení vedle lavičky vyhovuje. Babičky si většinou nepořizují hyperaktivní plemena, nýbrž psy, kteří pohodlným způsobem života nepohrdnou.

13.7.2016 17:13
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

sisi58 napsal(a):

Nespletl se, vyhodil i kavalíra, protože i kavalír má v názvu king charles.

13.7.2016 17:15
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

balisek napsal(a):

Je to tak

13.7.2016 18:35
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

A psi bezdomovcu taky, ale ti je pry bohuzel po case sni

13.7.2016 21:09
conie

XXX.XXX.206.202

rapotacka11 napsal(a):
Malý pinč.

To ne, pravý trpasličí pinč je příliš živý, samostatný, trochu paličatý, rozhodně ne vhodný pejsek pro starší nezkušenou paní. Mám doma 2 a vím, o čem mluvím.

13.7.2016 21:18
conie

XXX.XXX.206.202

Pokud pejska, uvažovala bych o brabantíkovi - úžasné stvoření, milující svého člověka, s velkou empatií. Jako štěně samozřejmě živější, ale v dospělosti se plně přizpůsobí.

13.7.2016 21:32
rapotacka11

XXX.XXX.32.74

conie napsal(a):
To ne, pravý trpasličí pinč je příliš živý, samostatný, trochu paličatý, rozhodně ne vhodný pejsek pro starší nezkušenou paní. Mám doma 2 a vím, o čem mluvím.

Ta "naše" fenečka byla ideální.
Nějaký éro, bych seniorce nedoporučovala.
I venku, i na velké zahradě se držela stále u sestry.
A jak ji bránila .
Byla kouzelná.

14.7.2016 08:37

Http://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2786265/ratlicek-s-civavou/

Tady máte ideální ( skoro ) štěňátka.

14.7.2016 09:05
rapotacka11

XXX.XXX.32.119

conie napsal(a):

Myslíte, že byla levá?
Ne, nebyla levá.
Byla z Phy, z Vyšehradského podhradí - od poradkyně chovu.
A byla samostatná, to mi věřte.
Byla to osobnost, obrovská duše v malém tělíčku.

14.7.2016 12:08
paulí&majk

XXX.XXX.22.21

Pokud by jste se opravdu rozhodla koupit psa tak bych se spíš koukla po nějaké starším alespoň ročním. O štěně a následné o puberťáka je docela velká starost. Ono i to základní učení čůraní venku - venčení hned ráno, po jídle, po hraní, po napití nebo i v noci a navíc několikrát denně není pro staršího člověka moc jednoduché.
Jinak kavalíra mám doma a je to opravdu úžasné stvoření, ale zde bych ho nedoporučila. Je sice trošku sportovně založenější než většina zástupců (běhá agility, miluje dlouhé procházky a výlety, rád řádí na zahradě nebo cvičíme různé triky z dogdancingu), ale krátká pomalá procházka kolem baráku navíc jen na vodítku by mu určitě nestačila.
Sice je jich pár co jsou u důchodců, ale myslím že alespoň trošku aktivnějších a třeba tu půlhodinkovou procházku, kousek na louku nebo občas do lesa s nimi absolvují.
Spíš bych doporučovala nějaký línější plemena, napadá mě akorát mopsík nebo nějaký odrostlejší útulkáček co by rád žil v klídku tepla domova. smajlík

14.7.2016 14:33
kozlík2

XXX.XXX.114.183

Doporučuji nějakého staršího pejska z útulku, tam jich je podle vašich požadavků dost. Stačí si pár útulků objet a máte po problému. Určitě ne štěně, z toho by vaší maminku, která má zdřejmě už ráda klid asi trefilo

14.7.2016 14:42
conie

XXX.XXX.206.202

rapotacka11 napsal(a):
Myslíte, že byla levá?
Ne, nebyla levá.
Byla z Phy, z Vyšehradského podhradí - od poradkyně chovu.
A byla samostatná, to mi věřte.
Byla to osobnost, obrovská duše v malém tělíčku.

Nemyslím, že byla "levá". Ale pinč s jeho povahou není tím nejvhodnějším pejskem pro starší a nezkušené lidi. Takové ty chodící kuličky, o nichž všichni tvrdí, že je to "ratlík" - lidový výraz pro pinče - to prostě nejsou pinčové. Pinč je sportovec tělem i duší, neúnavného temperamentu, stále vymýšlející, čím by ještě mohl upoutat pozornost na sebe. Při správném vedení a výchově na ně nedám dopustit, mám doma 2 trpasličí a 1 německého a právě proto uvádím na pravou míru, co se o nich povídá. Pro starší paní, která nemá se psy moc zkušeností a má ráda své pohodlí, se dá najít mnohem vhodnější plemeno než pinč.

23.7.2016 23:53

...krasna myslenka - fandim Vam i mamince:)

Pro Vasi maminku je idelani mensi socializovany psik stredniho az starsiho veku.
Vse umi, radeji nez vychazky si uziva spolecnost pecujiciho cloveka a umi za to "podekovat"...

Zkuste zajit do utulku (pripadne se podivat na netu - i na vzdalenejsi vasemu bydlisti...) a popsat jim zivotni styl i vek maminky.
Jiste se najde pejsek, kteremu "podobny" panicek zemrel (nezni to pekne, ale bohuzel se stava..., ze se rodina "nepostara").

Drzim palce.

terkaterkaterka

1.8.2016 12:12
terkaterkaterka

XXX.XXX.59.2

Určitě souhlasím s tím, že pro minimálně aktivního seniora určitě psa z útulku nebo z dočasky, který má za sebou už štěněcí věk a pubertu a je klidnější klidně línější povahy, takových je v ůtulcích spousty a i na FB stránkách je hodně dočasky dávají na své stránky, můžete projet s maminkou podle fotek a pak až kontaktovat dočasku, klidně Vám sem pak hodím nějaká jména dočasek, nebo přímo odkazy na pejsky. Ale štěně pro maminku by byl velký problém, ať to bude sebeklidnější plemeno. Je dokonce spousta psů v dočasce, kteří nejen že jsou pomalejší a klidnější, ale v pohodě se venčí bez vodítka a ničeho si nevšímají a drží se svého pána, ano jsou to většinou starší jedinci, ale jsou opravdu hodní a neskutečně vděční.

terkaterkaterka

1.8.2016 12:14
terkaterkaterka

XXX.XXX.59.2

Určitě bychom ocenili, kdyby jste Nám pak sem šoupla, jak to dopadlo, co jste mamče pořídila a jak si sedí Jinak Vám držím palce, sama jsem tohle řešila s mojí maminkou a tak Vám rozumím. A pokud počítáte s tím, že třeba kvůli nemohoucnosti mamči skončí jednou u Vás, tak vlastně není co řešit, teď jen najít toho vhodného a klidného

miabul

9.8.2016 20:12
miabul

XXX.XXX.55.174

A pořídit staršího útulkáče, nebo nechtěné dědictví? ( je jich plný bazoš), bude klidnější a povahově budete vědět do čeho jdete.Pokud PP štěně, tak se přikláním k většině king, nebo Kavalír.

Přidejte reakci

Přidat smajlík