Yoon

XXX.XXX.37.25
Je to sice blbá otázka ale vážně mě to zajímá...
Už dlouho chci vlastního psa ale rodiče mi většího prostě nedovolí, máme 2menší psy o který se poslední dobou musim starat víc a víc já, protože rodiče často nejsou doma. Nejdřív s tim souhlasili ale jakmile jsem se zmínila o NO bez váhání to zatrhli, neřekli mi ale ani 1 důvod proč, máme byt 3+1 s poměrně prostornou zahradou a navíc na vesnici, takže dlouhý procházky a cvičení by nebyli problém. Znám hodně lidí co mají velké psy ještě v menším bytě než my a neni to pro ně problém.
Má otázka tedy zní, jaký důvod by rodiče mohli mít, že to tak důrazně zakazují?
Místo, peníze, čas ani "zkušenost" to nejsou a jiný důvody už mě nenapadají.
Yoon

XXX.XXX.37.25
O to nejde, oni nikdy nechtěli velkého psa. I když jsme si byli pro prvního tak o velkém nechtěli ani slyšet, zajímá mě proč
Uživatel s deaktivovaným účtem

Asi prostě velké psy nemají rodiče v lásce.

Yoon
napsal(a):
O to nejde, oni nikdy nechtěli velkého psa. I když jsme si byli pro prvního tak o velkém nechtěli ani slyšet, zajímá mě proč
To byste se měla zeptat přímo jich, ne?
Yoon

XXX.XXX.37.25
Znova opakuju že o finance nejde, pokud by bylo nutné může se vyklid bouda na zahradě takže bordel doma by z něj taky nebyl, co se týče cvičáku tak s tim zkušenosti mám a počítám s tim že bych tomu musela věnovat dost času...
Yoon

XXX.XXX.37.25
napsal(a):
To byste se měla zeptat přímo jich, ne?
Znova říkám, že důvod mi neřekli, kdykoliv se jich zeptám akorát se naštvou.
Yoon
napsal(a):
Znova opakuju že o finance nejde, pokud by bylo nutné může se vyklid bouda na zahradě takže bordel doma by z něj taky nebyl, co se týče cvičáku tak s tim zkušenosti mám a počítám s tim že bych tomu musela věnovat dost času...
To bys ale všechno měla konzultovat s rodiči. My opravdu nevíme, proč nechtějí velkého psa, důvodů je milion, tak si o tom s nimi promluv a uvidíš. Třeba se NO bojí, bojí se o ty malé pejsky, atd...

Yoon
napsal(a):
Znova říkám, že důvod mi neřekli, kdykoliv se jich zeptám akorát se naštvou.
No tak holt NO bude až budeš bydlet sama no.
2 psi Tě nestačí? Co to je za rasy? Třeba nechtějí prostě velké plemeno do bytu, píšeš že péče je na Tobě tak jak by jsi stíhala dalšího. my měli NO, teda venku a chodilo se s nim 2x týdně na cvičák a jinak každý den na několik hodin na louku já ne já byla docela malá. Vždyt je jedno jaký k tomu mají důvod, do bytu velké plemeno bych nechtěla a pokud už tam jsou dva psi tak se ani nedivim, ani se neví jak by NO vycházel s psama co tam jsou nebo naopak oni s nim . psy už máš tak se věnuj jim a NO si kup až budeš žít samostaně ve svym bytě . NO bych do bytu teda nechtěla a třeba sami vidí že máte 2 psi a oni ani na ně nemají čas, kolik času jim věnuješ? A za pár let třeba odejdeš studovat a co potom. manžel psy má rád ale rovnu řekl že pro něj je max velikost kavalír a já uznala že do bytu je lepší menší pes, navíc s velkym je o dost víc práce a pokud by velkého nechtěl a já si ho prosadila tak pak bych mohla jen těžko počítat že s radostí bude venčit, neumim si představit manžela poslat na cvičák . Ber to tak že velkého psa nechtějí, je to jasné z toho že třetí pes y jim nevadil ale s NO problém už vidí . kolik je těm dvěma psům? Ani manžel a ani já bych doma nesnesla kočku a nemusim říkat důvod prostě nechci a za žádné situace a tví rodiče nechtějí velkou rasu psa. každý pejskař je jiný a někteří prostě velké psy nemusí, už jen třeba kvůli výchově, mě s evelký pes líbí ale i sama vim že bych na něj tolik času neměla . Já vyrůstala s NO ale taky jsme chtěla pejska v baráku, nějakého malého. ne nejde to, žádný pes, pak když už NO nebyl tak jsme zase prosila, ne nikdy žádný pes a když jsem se jednou vrátila z prázdnin tak tam byl nový NO takže jsme si malého psa koupila až jako dospělá . Doma byla i venkovní kočka ale dle nich pes do vnitř nepatří takže smůla, manžel z velkých má respekt takže psa máme ale takového kapesního
rapotacka11
napsal(a):
Jak to mám vědět ?
Asi jsou zodpovědní.
Bordel z velkýho psa.
Zimní období. Prší sníh. Mokrý pes.
Špinavá stěna a vše o co se otře, do výše psa.
Finance.
U veta se dávají léky dle váhy, veterina je drahá.
Nepíšeš, kolik ti je ?
NO musí makat = cvičák.
Pravidelně, nejmíň 2 roky !
Není problém mít velkého psa v bytě, pokud člověk trošku přemýšlí a není líný trošku uklidt. NO bude naprosto spokojený při dostatečném pohybu a zábavě, trdlovat po cvičáku vůbec nemusí, stačí povely základní ovladatelnosti.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
rapotacka11
napsal(a):
Její rodiče zřejmě nemyslí a jsou líní... měla byste jim poradit.
A vysvětlit, že pečovat o 3 psy v bytě není problém, když jsou tak... a nechápou...
Přesně!
rapotacka11
napsal(a):
Její rodiče zřejmě nemyslí a jsou líní... měla byste jim poradit.
A vysvětlit, že pečovat o 3 psy v bytě není problém, když jsou tak... a nechápou...
Mám dva až tři psy v bytě, i v pražském bytě byli dva velcí psi a neměli jsme problém. Vyluxovat, vytřít, vyprat přehozy. Co je na tom k radění? To je snad normální, ne?
Co si budeme povídat, s rodiči je kříž. Jako malýmu mi bezdůvodně nepovolili ani opici, ani slona a ani netopýra, i když toho mi vlastně potají táta schoval na půdě, když jsem poděkoval mámě, tak koukala zmateně. Jenže jsem neměl zkušenosti a když jsem si s ním šel hrát, vzal roha otevřeným oknem...také jsme měli na to uživit několik psů a velkou zahradu. Dodnes tomu nerozumím.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
scylla
napsal(a):
Mám dva až tři psy v bytě, i v pražském bytě byli dva velcí psi a neměli jsme problém. Vyluxovat, vytřít, vyprat přehozy. Co je na tom k radění? To je snad normální, ne?
Třeba každý nechce žít jako Vy, tak by nebylo od věci to respektovat
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
hunter
napsal(a):
Co si budeme povídat, s rodiči je kříž. Jako malýmu mi bezdůvodně nepovolili ani opici, ani slona a ani netopýra, i když toho mi vlastně potají táta schoval na půdě, když jsem poděkoval mámě, tak koukala zmateně. Jenže jsem neměl zkušenosti a když jsem si s ním šel hrát, vzal roha otevřeným oknem...také jsme měli na to uživit několik psů a velkou zahradu. Dodnes tomu nerozumím.
No, neměl jste to lehký - někteří rodiče jsou fakt natvrdlí a divní!
Arni
napsal(a):
To je fakt, trochu odbočím. Poslali mně v sobotu pro knedlík a byli naštvaní když jsem přišel v neděli večer. Taky jsem nechápal proč byli naštvaní.
Jó to znám. Sem taky vyvedl. A nechtěli mě pustit domů. A to nebyl ani mobil a ani telefon. Na ten se u nás čekalo 15 let. Takže nevěděli nic. No a pak mě dali po základce na vojnu a zbavili se mě.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Třeba každý nechce žít jako Vy, tak by nebylo od věci to respektovat
Lenost je třeba respektovat, to je bez debaty.
Kamarádka má dvě malé děti, pracuje, a má v panelákovém bytě 4 pracovně vedené GR se spoustou výstav a zkoušek a z pracovní praxe. V bytě to vypadá jako na výstavě nábytku. Další kamarádi mají 5 psů v domě - nazdobeném a totálně čistém.
Takže - neříktejte, že něco nejde, překážíte tím těm, co už to mají skoro hotové.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Aliens_II
napsal(a):
Jó to znám. Sem taky vyvedl. A nechtěli mě pustit domů. A to nebyl ani mobil a ani telefon. Na ten se u nás čekalo 15 let. Takže nevěděli nic. No a pak mě dali po základce na vojnu a zbavili se mě.
Počkat, počkat - po základce na vojnu...? To jste měl tu základku nějakou dlouhou, ne...?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
scylla
napsal(a):
Kamarádka má dvě malé děti, pracuje, a má v panelákovém bytě 4 pracovně vedené GR se spoustou výstav a zkoušek a z pracovní praxe. V bytě to vypadá jako na výstavě nábytku. Další kamarádi mají 5 psů v domě - nazdobeném a totálně čistém.
Takže - neříktejte, že něco nejde, překážíte tím těm, co už to mají skoro hotové.
Jde naprosto všechno, ale ne každý o to stojí - myslím si, že rodiče zadavatelky mají právo vyjádřit se k tomu, co ve SVÉM bytě chtějí, a co ne.
V některých končinách je třeba běžné mít krávu v kuchyni, a domorodci jasne dokazují, že to jde, ale já bych ji tam opravdu nechtěla (neb jsem na to moc líná a nemyslící ).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Arni
napsal(a):
Proč ne, vojenská škola. Třeba.
Tak to jóó. Já myslela, že si tam tu Petrůnu tak oblíbili, že ho nechtěli pustit
scylla
napsal(a):
Každy neni masochista
scylla
napsal(a):
Jaký si to každý udělá, takový to má.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Aliens_II
napsal(a):
No skoro.
Ale já ji potřeboval jako sůl. Nebo spíše jako prase drbání. Jo jo. Mlátilo to se mnou už od narození, bych řekl.
No, ale prasečinky vymýšlíte furt, tak nevím, jestli se to trocha neminulo účinkem
dave333

XXX.XXX.176.5
Yoono stále nevieme koľko ti je, píšeš že sa môže vypratať buda na záhrade no bývaš 3+1 takže predpokladám že je spoločná kde už by nešlo čo na to rodičia ale čo na to susedia.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Aliens_II
napsal(a):
Jste prostě potvora! Vidite to všichni ne? Jani hééélp.
Já myslím, že Vám Jani nehelpne, páč jsitě ví, cože jste to za kvítko!

hunter
napsal(a):
hunter
napsal(a):
No, a me se psem vyhodili z domu, doslova a do pismene- jako mala jsem porad otravovala, ze chci psa, no ani slyset. Pak mi nejaky"kamarad" poradil at si ho zkusim rovnou prinest, ze to tak spouustu deti udelalo a rodice podlehly kouzlu stenete a byla ruka v rukave . No sehnala jsem stenatko skorojezevcika na inzerat a uz jsem letela. Do rana jsem sedela na schodech u dedeckova bytu, protoze nedoslychal a neslysel me zvonit, az se rano probudil, teprve mi otevrel. Pes musel ke kamaradovi do rodinneho domku na vesnici .No a odrikaneho nejvetsi kus-ted mam psy 3

Aliens_II
napsal(a):
Jste prostě potvora! Vidite to všichni ne? Jani hééélp.
No teď jsem přišla z venku, než se tím tady prokoušu, tak už vás zase NĚKDO zlobí ...
Nebo je to..."co se škádlívá, to se rádo mívá"

Já chtěla do 2 plus 1 v paneláku šernou německou dogu cca ve dvanácti letech a samozřejmě psa, protože je mohutnější a větší než fena...no prostě můj vysněný psí parťák, no nezadařilo se, mamča mi přinesla kotě...
Když jsme přemýšleli jaké plemeno pořídíme k našemu chrťákovi, tak do užšího výběru postoupila i německá doga...ale zatímco já bych si ráda splnila svůj dětský sen (když už si to můžu dovolit) a chtěla bych černou s bílými znaky, tak můj manžel trval na harlekýnovi...pohádali jsme se tak, že z německé dogy nakonec sešlo, takže tento sen mi zůstane nesplněn na věky věkův
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
napsal(a):
Já chtěla do 2 plus 1 v paneláku šernou německou dogu cca ve dvanácti letech a samozřejmě psa, protože je mohutnější a větší než fena...no prostě můj vysněný psí parťák, no nezadařilo se, mamča mi přinesla kotě...
Když jsme přemýšleli jaké plemeno pořídíme k našemu chrťákovi, tak do užšího výběru postoupila i německá doga...ale zatímco já bych si ráda splnila svůj dětský sen (když už si to můžu dovolit) a chtěla bych černou s bílými znaky, tak můj manžel trval na harlekýnovi...pohádali jsme se tak, že z německé dogy nakonec sešlo, takže tento sen mi zůstane nesplněn na věky věkův
Tak vyměňte manžela

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak vyměňte manžela
No někdy i zabít je málo , chlap je prostě někdy, jak umíněné dítě, akorát, že mu za trest nemůžete zakázat televizi
napsal(a):
No teď jsem přišla z venku, než se tím tady prokoušu, tak už vás zase NĚKDO zlobí ...
Nebo je to..."co se škádlívá, to se rádo mívá"
Zlobí, neb mi to vrací. Kolikrát jsem ji zvedl ze židle, to se ani napočítat nedá. Takže sklízím si, co jsem zasel.

Aliens_II
napsal(a):
Zlobí, neb mi to vrací. Kolikrát jsem ji zvedl ze židle, to se ani napočítat nedá. Takže sklízím si, co jsem zasel.
Jo jo, kdo seje vítr, sklidí bouři
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Aliens_II
napsal(a):
Teda takové sebemrskačství bych od vás nikdy nečekala - jste samé překvapení