Ahojte, chtěla bych se zeptat jestli máte někdo s tím zkušenosti? Máme fenku labradora 6 let, nechtěně se nám nakryla,21. den jsme byli u veterináře a domluvili se na kastraci. Jenže rodina mě teď přemlouvá ať ji to necháme. Já jsem rozhodně proti, jelikož psů je v útulcích tolik, tak na co další Tak se je jen snažím přesvědčit no..takže mě zajímají vaše zkušenosti, jestli je lepší kastrovat teď s tím, že by potratila nebo ji nechat a vykastrovat až potom.
leri
napsal(a):
Ahojte, chtěla bych se zeptat jestli máte někdo s tím zkušenosti? Máme fenku labradora 6 let, nechtěně se nám nakryla,21. den jsme byli u veterináře a domluvili se na kastraci. Jenže rodina mě teď přemlouvá ať ji to necháme. Já jsem rozhodně proti, jelikož psů je v útulcích tolik, tak na co další Tak se je jen snažím přesvědčit no..takže mě zajímají vaše zkušenosti, jestli je lepší kastrovat teď s tím, že by potratila nebo ji nechat a vykastrovat až potom.
Máte potvrzenou březost?
Fenka je březí poprvé?
Také jsme kastrovali v březosti, mámina fenka byla nechtěně nakrytá hned při prvním hárání. Proběhlo to úplně bez problémů, vet nám oznámil, že to bylo 6 plodů(řekli jsme mu, ať nás radši těch detailů ušetří, člověku je z toho vždycky na nic, i když ví, že se rozhodnul správně) Ale je to kříženka kříženců a otce jsme ani netušily...Teď je to spokojená kámoška mých psů, nemusíme řešit každé hárání, může s náma jezdit na výlety bez omezení, atd..
leri
napsal(a):
Kastrovat - pro fenku to bude 1.porod - v 6 letech už je na něj prostě stará -) velké riziko komplikací (císař je drahá "sranda", navíc je tu riziko, že i tak to fena nezvládne..). A udání velkých kříženců? Velice těžko a nikdy nemáte záruku, že neskoční v útulku...
Tak už ležíme doma v pelíšku a odmítáme se probudit, všechno proběhlo bez větších komplikací a doufám že další dny budou vpohodě
Uživatel s deaktivovaným účtem

Za mě jste udělali dobře...také přeji, aby vše bylo bez komlikací...