Štěně si až moc dovoluje...

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.8.2016 10:14

Ahoj, co mám udělat štěněti, které mě kousá do noh a ruk (jen si chce hrát) a já mu pořád říkám „nesmíš, co to je!" Atd. a pořád mě kouše. Zkoušela jsem ho i chytnout za krkem mezi lopatkami a nic... Co mám dělat?

1.8.2016 10:22
lev

XXX.XXX.253.186

A vy si myslíte, že to štěně ví, co mu říkáte ? Nejdříve byste se měla naučit něco o výchově a komunikaci se psem. Navštivte dobrý socializační cvičák.

1.8.2016 10:24
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Nedovoluje, chová se jako každé štěně. Přesměrujte jeho pozornost na hračku s kterou si budete aktivně s ním hrát. A přečtěte si něco o psech.

1.8.2016 10:25
anonymx

XXX.XXX.27.66

A taky mu klidně můžete říkat cokoliv jiného a výsledek bude stejný. Co takhle nechat ho kousat do nějaké hračky?

1.8.2016 10:32
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ahoj, co mám udělat štěněti, které mě kousá do noh a ruk (jen si chce hrát) a já mu pořád říkám „nesmíš, co to je!" Atd. a pořád mě kouše. Zkoušela jsem ho i chytnout za krkem mezi lopatkami a nic... Co mám dělat?

Dle vašich dotazu tu na ifauně by mě docela zajímalo jak dlouho jste se rozhodoval/a pro pořízení štěněte a jak jste se připravila a jste všechno načetla a zjistila o vašem plemeni a celkově o chování a péči o pejska.

1.8.2016 10:34

Já vím že mu mám dát hračku, jen nevím proč asi nepochopí, když na něj řvu, že to je špatně. Když jsem ho okřikla že kousala vodítko tak to pomohlo a teď to nedělá. :) Jo a kdyby něco, nenï to můj pes ale mého dědy. Nemůžu tam být každý den.

1.8.2016 10:41
Sam 90210

XXX.XXX.148.57

Já vím že mu mám dát hračku, jen nevím proč asi nepochopí, když na něj řvu, že to je špatně. Když jsem ho okřikla že kousala vodítko tak to pomohlo a teď to nedělá. :) Jo a kdyby něco, nenï to můj pes ale mého dědy. Nemůžu tam být každý den.

Vy si myslíte, že plně rozumí lidské řeči a tak pochopí co po něm řvete ? Je to štěně, prostě si hraje, místo řvaní raději tleskněte dlaněmi, štěně tak zpozorní a přesměrujte jeho pozornost na nějakou hračku..

1.8.2016 10:47

Ok, já jen že když ho někdy okřiknu tak to pomůže, ale u tohoto ne. Díky.

1.8.2016 10:52
Sam 90210

XXX.XXX.148.57

Ok, já jen že když ho někdy okřiknu tak to pomůže, ale u tohoto ne. Díky.

Možná že když u toho zakřičíte ještě ho víc nabudíte, má z vás pískací hračku.

1.8.2016 10:57
anonymx

XXX.XXX.27.66

Pokud tam nemůžete být každý sen, tak ho těžko můžete něco naučit. Asi by bylo lepší nechat to na dědovi. JInak stačí místo neokřikovat, ale místo ruky mu nabídnout uzel, peček, míček a poprat se s ním o to. Stačí neřvat, ale mírně a říct "ne" a když si vezme hračku pochválit. Ale je to o trpělivosti a důslednosti, takže pokud budete mít vliv na štěně jen občas, tak je veškerá snaha naprosto zbytečná.

1.8.2016 11:00

Myslíte si že když na číňana budete nějaké věty více řvát, bude vám lépe rozumět ? Na psa se nemusí křičet, ale pokud po něm něco chcete musíte ho to nejprve naučit.Zatím neví co po něm chcete a co mu říkáte. To že něco přestane dělat když řvete, znamená jen to že se vás bojí, ne to že by to chápal.Jinak to že kouše ruce, nohy, vodítko apod tím se chová jako každé normální štěně.

1.8.2016 11:01
scylla

XXX.XXX.150.32

Štěně se chová přirozeně. Štěkat zákazy je zbytečné a trestat za normální projev je naprostá pitomost ho za to trestat. Naučte ho, jak si má hrát jinak a pak to bude v pořádku.

anonymx napsal(a):
Pokud tam nemůžete být každý sen, tak ho těžko můžete něco naučit. Asi by bylo lepší nechat to na dědovi. JInak stačí místo neokřikovat, ale místo ruky mu nabídnout uzel, peček, míček a poprat se s ním o to. Stačí neřvat, ale mírně a říct "ne" a když si vezme hračku pochválit. Ale je to o trpělivosti a důslednosti, takže pokud budete mít vliv na štěně jen občas, tak je veškerá snaha naprosto zbytečná.

Dědovi dám třeba přečíst nějaký článek, jinak o nechávám na něm. Když mě hryže tak jí nabízím hračku ;).

scylla

XXX.XXX.150.32

Když na vás bude Japonec řvát, pochopíte, co děláte špatně? Zapojte trošku hlavu.

1.8.2016 11:03

Http://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3153603/pomoc#a3154185

25.07.2016 13:05 "margoff". Ten chlap ví o čem mluví. Jestli mu někdo odemkl dveře od sklepa, přijde poradit i Vám, protože tohle chce prostě radu od zkušeného smajlík

1.8.2016 11:05

scylla napsal(a):
Když na vás bude Japonec řvát, pochopíte, co děláte špatně? Zapojte trošku hlavu.

No pochoím že něco dělám špatně.

1.8.2016 11:11

scylla napsal(a):

A proč by teda pustila vodítko z pusy když jsem ji okřikla?

1.8.2016 11:11
anonymx

XXX.XXX.27.66

No pochoím že něco dělám špatně.

Až na to, že japonci říkají poměrně všechno stejnou intonací. Ale to je vedlejší. Pokud je váš jezevčík bojovník (a to jsou skoro všichni) tak nemáte takový hlasový fond aby ho to nepovzbudilo ještě k větší bojovnosti. Na psa se nikdy neřve, je to zbytečné, protože slyší mnohem líp než vy, ale důležitá je intonace, mimika, řeč těla. Ale pokud psa vidíte o víkendu, tak to nechte na dědovi.

1.8.2016 11:18

anonymx napsal(a):
Až na to, že japonci říkají poměrně všechno stejnou intonací. Ale to je vedlejší. Pokud je váš jezevčík bojovník (a to jsou skoro všichni) tak nemáte takový hlasový fond aby ho to nepovzbudilo ještě k větší bojovnosti. Na psa se nikdy neřve, je to zbytečné, protože slyší mnohem líp než vy, ale důležitá je intonace, mimika, řeč těla. Ale pokud psa vidíte o víkendu, tak to nechte na dědovi.

Na psa jsem samozřejmě hysterický neřvala - taky používám intonaci, mimiku a tělo ;).

1.8.2016 11:21
anonymx

XXX.XXX.27.66

Nemusíte řvát hystericky, stačí zvýšit hlas a vyjde to na sstejno.

1.8.2016 11:22
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Už vám to tu psali: protože se vylekala, nevěděla ale, proč konkrétně řvete. Kolik jí je?

1.8.2016 11:24

anonymx napsal(a):
Nemusíte řvát hystericky, stačí zvýšit hlas a vyjde to na sstejno.

Však ano.

1.8.2016 11:27

lesnížínka napsal(a):
Už vám to tu psali: protože se vylekala, nevěděla ale, proč konkrétně řvete. Kolik jí je?

Já vím, přehlédla jsem komentář, omlouvám se :( Myslím že jí jsou asi 3 měsíce a týden? Teď vážně nevím.

1.8.2016 11:51

No bo se lekla...
Maio, pokud chceš, aby pes něco uměl, tak ho to musíš naučit. A učíme tak, že psu/dítěti ukazujeme, co a jak MÁ dělat a netrestáme ho za to, co dle nás dělá blbě, neb a) ono to fakt neví, že zrovna tohle je blbě, a za b) trest sám o sobě ho nenaučí chovat se správně.

1.8.2016 12:38

Jo, přiznávám že jsem udělala chybu.

1.8.2016 13:04
scylla

XXX.XXX.150.32

Na psa jsem samozřejmě hysterický neřvala - taky používám intonaci, mimiku a tělo ;).

Na psa je zbytečné zvyšovat hlas, pes slyší velmi dobře.

1.8.2016 13:40
rapotacka11

XXX.XXX.32.69

Nepárej se s tím a rafni ho taky
a pořádně.

1.8.2016 14:28

rapotacka11 napsal(a):
Nepárej se s tím a rafni ho taky
a pořádně.

Rapotacko...pozor na podobné rady, aby se tím někdo neřídil doslova

1.8.2016 15:26
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Sam 90210 napsal(a):
Možná že když u toho zakřičíte ještě ho víc nabudíte, má z vás pískací hračku.

7.8.2016 20:25

Tak jsem se řídila radou - nekřič a dej jí hračku. Dopadlo to tak že mám na ruce 3 náplastě a celou doškrábanou. Prokouslé kalhoty. Pár menších kousanců na nohách a celkem minimálně šest kousanců až do krve....pomáhala jen žužlací tyčinka se kterou si šla lehnout pod strom a jak ji dožužlala a spolkla, zase po chvíli kousla. Jo a když mě kousala, strčila jsem ji uzlík pod čumák, chvíli si s ním hrála a pak jse zas na mě vrhla :D dávala jsem jí klacek, plyšáky, konvičku, míček, a dokonce se jí zalíbila flaška od piva (nealko) z něhož vypila (opravdu kapku) piva. Pak jsem na ní i zkoušela štěkat ale pomohlo to jen jednou. Vážně - nenapadá vás nějaký jiný nápad než hračky?

7.8.2016 20:39
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Tak jsem se řídila radou - nekřič a dej jí hračku. Dopadlo to tak že mám na ruce 3 náplastě a celou doškrábanou. Prokouslé kalhoty. Pár menších kousanců na nohách a celkem minimálně šest kousanců až do krve....pomáhala jen žužlací tyčinka se kterou si šla lehnout pod strom a jak ji dožužlala a spolkla, zase po chvíli kousla. Jo a když mě kousala, strčila jsem ji uzlík pod čumák, chvíli si s ním hrála a pak jse zas na mě vrhla :D dávala jsem jí klacek, plyšáky, konvičku, míček, a dokonce se jí zalíbila flaška od piva (nealko) z něhož vypila (opravdu kapku) piva. Pak jsem na ní i zkoušela štěkat ale pomohlo to jen jednou. Vážně - nenapadá vás nějaký jiný nápad než hračky?

Co je to za štěně?

7.8.2016 20:44
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Radí se zaječet (zakňučet), u nás to pomohlo 2x pak to byla ještě větší sranda. Prostě v tichosti trpět No.. zkoušet nové a zábavné hračky třeba uvázat hračku na lano a běhat, zavěsit atd..nechat lovit něco jiného (tu hračku) než vás. Nebojte všichni vypadali jako, kdyby se sebepoškozovali, někdo holt víc.

7.8.2016 20:58

Kňučet jsem taky zkoušela, a potom ji ještě taky ňafnout rukou - no moc nepomáhá. Myslíte že by mělo cenu ji chytnout a vrčet na ni? A bouchat (jemně plácat třeba mladíkem nebo provázkem) s tím moc nesouhlasím ale to by asi nepomáhalo, co?

7.8.2016 21:16

Kňučet jsem taky zkoušela, a potom ji ještě taky ňafnout rukou - no moc nepomáhá. Myslíte že by mělo cenu ji chytnout a vrčet na ni? A bouchat (jemně plácat třeba mladíkem nebo provázkem) s tím moc nesouhlasím ale to by asi nepomáhalo, co?

No u mě žádná rada nepomáhala...hračky trochu, ale musela jsem se feňulí aktivně přetahovat a nebo "bojovat" s plyšákem v ruce, jen prosté nabídnutí hračky bylo na nic, hračka není aktivní, vaše ruka ano...jinak zakníknutí, odstrčení, "okřiknutí", zavření na chvíli na chodbě...jí nabudilo k ještě větší kousací aktivitě...prostě "ukázkové agresivní štěně"...další metody jako jemné přitisknutí k zemi, lehké vytahání za kůži v ní vzbudili "monstrum"...no a vidíte dnes je to ta nejmazlivější holka pod sluncem, navíc když "blbneme-bojujeme" tak "kouše s citem"...

7.8.2016 21:36
bhk

XXX.XXX.210.102

Ne to fakt ne..
Musíte si uvědomit, že je to štěně a že si stále jen a jen HRAJE! A že je naprosto normální, že budete "zřízená, domodrákovaná a ano i krvavá" a že ho zajímáte víc než všechny hračky světa, protože jste s ním, má společnost-živou duši..
Bud to přijměte nebo to nechte na dědovi - nepíšete, že on by měl problém...a nevychovávejte zcela blbě v podstatě cizího psa.
Znovu opakuji, že je to normální chování normálního zdravého štěněte..
Samozdřejmě pokud na tom trváte a na jeho výchově se chcete podílet - vemte ho ven, na procházku, najděte v okolí psího kámoše, blbněte, pomalu zaměstnávejte hlavu...Ježiš je toho málo k přečtení co a jak se štěnětem?! V každým případě chování toho štěnda je zcela normální...

Má víra v začátečníky, kteří "všechno" zvládnou dostává tímto docela na zadek.

7.8.2016 21:40
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Zdá se mi to nebo je to poslední dobou samý dotaz na kousání a čůrání Já toho taky dost nevěděla, ale tohle teda ano. A když něco nee, tak furt byla po ruce knížka, nebo i ta ifauna, kde jsem ty témata tak nějak projela a zjistila, co a jak.

8.8.2016 05:36
scylla

XXX.XXX.150.32

Je to normální, nedělejte vědu z přirozených věcí. Za chvíli jí to přejde.

Pety12

8.8.2016 06:02
Pety12

XXX.XXX.32.63

Pomohlo mi, když mé štěně začalo kousat až příliš, říci krátce, ale nešťastně, au. Velice rychle po pár dnech stěně pochopilo, že do mě se fakt nekouše. Ne agresivně, vztekle, ale opravdu smutně, nešťastně, bolestivě. Ono vám nechce ubližovat, chce si jen hrát a takto se to moje brzy odnaučilo.

8.8.2016 07:48
Iliena

XXX.XXX.8.21

Nemělo, je to blbost.
Na tu naší taky neplatilo odlákání na hračku nebo vypisknutí bolestí, vypadali jsme jakoby jsme proběhli trním. Do pěti minut co jsem přišla domů mi tekla krev a měla jsem roztrhlé kalhoty na dvou místech . A víte co? Zvládli jsme to i bez nesmyslných trestů, postupně jsme přišli na to co ji přijde zajímavější. U nás to bylo hledání (čehokoliv) a vůbec nejvíc se vyřadila na šunkové kosti nebo hovězí češce, to žužlala až do padnutí.
Dneska je to největší zlatíčko a když mě při hře omylem drkne zubama ještě se omlouvá . Takže trpělivost, pevné nervy a hlavně žádné trestání!

8.8.2016 08:28
anonymx

XXX.XXX.27.66

Ale "dej jí hračku" je hloupost, znamená to, dovol jí zakousnout se do hračky a hraj si s ní, bojuj, házej, apod. Strčit uzlík pod čumák je naprosto k ničemu, hračka je "mrtvá" a tedy jí amozřejmě nebude bavit. Hračky jí "nedávejte", ale hrajte si s ní, za chvilku pochopí, že hra s vámi s hračkou je mnohem zajímavější než kousání do vás, zvlášť když od vás nebude v případě zakousnutí se vůbec žádná reakce, tedy ani ječení, ani škubání, prostě nic. Udělejte vy "mrtvého brouka" a v kapse mějte pořád hračku.

8.8.2016 08:34

anonymx napsal(a):
Ale "dej jí hračku" je hloupost, znamená to, dovol jí zakousnout se do hračky a hraj si s ní, bojuj, házej, apod. Strčit uzlík pod čumák je naprosto k ničemu, hračka je "mrtvá" a tedy jí amozřejmě nebude bavit. Hračky jí "nedávejte", ale hrajte si s ní, za chvilku pochopí, že hra s vámi s hračkou je mnohem zajímavější než kousání do vás, zvlášť když od vás nebude v případě zakousnutí se vůbec žádná reakce, tedy ani ječení, ani škubání, prostě nic. Udělejte vy "mrtvého brouka" a v kapse mějte pořád hračku.

Sorry asi jste špatně pochopila ale kdyby jsem jí jen "strčila hračku pod čumák" tak bych měla asi o deset náplastí víc... ;).

8.8.2016 09:08
apbtbreeder

XXX.XXX.77.46

Vzdycky kdyz prodavam stene nekomu cizimu, tak se modlim: prosim prosim, at to neni idiot anebo spisovatel. Tenhle chovatel mel asi spatnou karmu, protoze se mu postestilo oboji.
Kdyby nekdo misto porady se mnou jako chovatelem, nebo navstevy cvicaku, sedl na zadel a rozebiral prdy sveho psa na netu, tak mu ho snad dojedu sebrat.

8.8.2016 09:16

apbtbreeder napsal(a):
Vzdycky kdyz prodavam stene nekomu cizimu, tak se modlim: prosim prosim, at to neni idiot anebo spisovatel. Tenhle chovatel mel asi spatnou karmu, protoze se mu postestilo oboji.
Kdyby nekdo misto porady se mnou jako chovatelem, nebo navstevy cvicaku, sedl na zadel a rozebiral prdy sveho psa na netu, tak mu ho snad dojedu sebrat.

Asi jste si nepřečetl všechno. Radím vám si zjistit něco víc a potom si urážejte...koho myslíte jako "tenhle chovatel"?

8.8.2016 09:20

Ajo, už chápu, sorry. A přiznávám - spisovatel opravdu nejsem. Stačí ale pochopit co kecám :).

8.8.2016 10:10
Ebi

XXX.XXX.104.1

apbtbreeder napsal(a):

Přidejte reakci

Přidat smajlík