Dobry den, mam doma rocni stafordku cca 4 mesice po harani. Falesku myslim mela uplne minimalne az vubec, po psychicke strance zadne vyraznejsi zmeny nebo projevy. Jedine co bylo, jsou zvetsene prvni dva ceciky. Zadne mliko neteklo, po asi dvou mesicich mela stale ceciky velke. Stridalo se to mezi tim tak, ze jednou byly vic po druhe min, jednou byly tvrdsi a nekdy zase mekke. Pred mesicem jsme byly u veta ke kteremu normalne nechodime, ale nas mel dovolenou. Rekla jsem tedy ze ma nejake tri mesice po harani a ma stale zvetsene ceciky, doktor si na ne sahl a rekl ze je to ok, mliko netece, a ze to obcas zustava vytahanejsi. Zanet tam neni. Zrovna byly ceciky vetsi a tvrdsi.
Asi po tydnu jsme potom navstivili naseho veta, ten rekl ze je to normalni, ze to samo odezni.
Rekli sme teda ze ok a neresili. Asi ale pred dvema tydny sem si vsimla ze se ji ceciky zacaly zvetsovat, ne tim stylem ze byly vytahane jako pred tim, ale ma je jako dva nafoukle balony. Minuly tyden se mi zdalo ze se zacina nafukovat i cecik, ktery ma na brichu a opravdu, dnes jsem se koukala a dva cecky ma nafoukle.
Je to vec ktere si vsimaji i moji kamardi, hodne lidi mi reklo ze najednou ma velky cecky, taky myslim ze se ji zase zvetsila vulva a je vice videt jako pri harani, obcas se i lize.
Dalsi vec, nevim zdali to ma s tim neco spolecneho, ale po falesce se zacala chovat agresivneji ke psum, hlavne klukum co na ni dorazi a snazi se ji ocuchat vulvu. Cvicitel mi rekl ze je to normalni, ze by ve smecce byla alfa samice, ktery si vybira psy na hrani a k pareni, proto je takova, ze to nemam resit a chodit s kosikem. Navic on sam si vsiml vetsich ceciku a vulvy, a rikal ze mozna proto se tak chova, ze tam muze mit cystu, podobny pripad pry uz mel. Agresivni sama od sebe neni, psu si nevsima, rvat se nechce, jen kazdyho odhani. Pokud j venku bez hracky tak se to jeste celkem da, ale jakmile ma balonek nebo cokoliv a pribehne nejaky pes okamzite po nem vystartuje. Mozna se jedna ale o pubertu a mozna je to proste v ní. Ale i tohle je mozny priznak ze neni neco v poradku. V utery jedeme k vetovi a budu chtit odebrat aspon krev a aby si ji poradne prohlidli, nenecham se uz odbýt. Mate nekdo nejake zkusnosti?
Díky.