Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Llasík

10.8.2016 17:43
Llasík

XXX.XXX.197.224

Dobrý den,
přemýšlím nad nákupemvozíku za kolo značky Croozer, bylo by to pro 30 kg pejska. Máte prosím někdo zkušenost o kterou by se byl ochotný podělit. Jde mi hlavně o to, zda se do vozíku pohodlně vleze tak těžký pes, zda je možné použít pro psa vozík určený pro děti a hlavně bych vozík nejraději využívala jako kočárek, ale nevím zda je tato možnost i u vozíku croozer dog, zdanemáte někdo zkušenost s funkčností, pohodlím. Za každé info budu vděčná. díky moc.

10.8.2016 19:47
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Tak jestli mohu, tak bych hodil své poznatky.

Jezdil jsem s vozíkem na snad do 40kg. Zapomeňte, pokud koupíte vozík čistě pro psa, že jej budete moci používat jako kočár. To v těchto typech nejde. Mám poměrně vyššího psa, ale jen cca 20kg, tak jak jsme se s tím potýkali.

Předně. Dětský vozík je značně pohodlnější a asi i stabilnější. Ale používat jej pro psa se mi zdá poměrně drahá záležitost. Typ pro psa je pro něj docela ideál. Velmi doporučuji, než něco takového koupíte, si to odzkoušet. Jsou na to půjčovny. Zapojení ke kolu je velmi jednoduché, pokud máte kolo s "rychloupínáky". Vozík je poměrně prostorný i pro větší psy a dá se k němu přihodit batoh s jídlem a pitím, ale byl bych opatrný a snažil se psa naučit, aby ležel a nebo jej tam nějak přikurtovat. Pokud se totiž stane, že pes vstane, tak je vozík značně nestabilní a stačí zatáčka a psa lehce peřevrhnete. Pes neumí totiž "vyvažovat". Mě se to stalo 3x. V tomto člověk musí být opravdu extrémně opatrný a mít za sebou parťáka, který občas bude informovat, co tam ten pes dělá. Je to dosti nebezpečné, i když vozík jako takový je velmi odolný a psu se nic nestane a je opravdu dobře chráněný. Pak ale už toho psíka tam prostě nedostanete a bude ve stresu a nebude tam klidný. Vozík má otevřenou síťku jak zepředu, tak i vzadu, dá se větrat a také se dá otevřít a hafan může čučet ven. Nutné je jej přikurtovat, kvůli bezpečnosti. Taky se dá pořídit kryt, aby mu tam netekla voda, když prší. Na dno podlahy doporučiji deku, něco měkkého, aby si tam hezky pohověl a netlačila jej náprava a kostrukce.

Vozík jako takový je obrovský. Pozor na to. A když jej budete tahat je nutno si na to zvyknout, protože "stříhat" zatáčky fakt nejde a je potřeba jezdit poměrně ze široka. Opravdu musíte dávat pozor, protože jakékoli najetí na překážku hrozí převrhnutím.

Skladovat a převážet se dá poměrně lehce, kola a tažná tyč lze pěkně sklopit, potažmo oddělat, ale kabina je velká a chce to větší kufr, pokud ji nechcete pořád rozkládat.

Je to neskutečná dřina s tím jezdit. Rovinky a jízda z kopce je balzám na duši, dá se jet i přes třicet po rovince, když tomu pořádně naložíte, z kopce i padesát, ale jak říkám, člověk pořád musí myslet, že něco tahá. Pokud se tam pes začne hýbat, okamžitě to cítíte na kole a může to s Vám značně mávat. Jízda do kopce je naprosté utrpení a očistec, ale musím říci, neskutečně se vymakáte.

Není to do terénu, ale spíše na asfalt a silnice. Budete široká, ale auta jsou daleko více ohleduplnější, jste vidět mnohem více, než normálně.

Závěrem tedy:
Vozík jako takový mohu doporučt, vzhledem k pořizovací ceně. Nelze jej ale používat systémem tlačení, tedy jako kočár.
Dětský vozík je pohodlnější a stabilnější, ale brutálně dražší.
Pokud najezdíte mnoho km na kole a psa chce s sebou, je to dobrá volba.
Špatně se skladuje a i převáží, je to velká "krabice".
Je nestabilní, pokud pes stojí a nebo se hýbe a mění polohu, nebo je nervní na něco z venku.
Když je obrovské horko, psu tam je také horko, dost se vaří, ale voda a rychlost jízdy mu odlehčí, ale je potřeba na to dbát a častěji zastavovat. Kór, když se dupe do kopců.
Zásadně doporučuji parťáka pro jízdu, aby jel vzadu a informoval, co pes dělá. Dokud nebudete mít jistotu, že je tam v pohodě a že většinu jízdy např. prospí.

No to je asi tak vše, jestli jsi eště něco vybavím, písnu.

Jo už vím. Na trhu není nic lepšího. Ostatní je prostě jen "troska" na kolečkách. Aspoň tak to vidím. Pokud by někdo našel něco lepšího, tak dejte vědět. Sám bych to ocenil.

10.8.2016 20:43
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Petrůno, sorry, ale za mne: vozík je neskutečná sobeckost.

Psovi (dítěti) to musí být krajně nepříjemné.
Cyklista se dost nadře a je nebezpečný (společně se psem, dítětem) sám sobě.
Cyklista je nebezpečný také autu, které jede za ní a to dost.
Když se pes (dítě) zavrtí, cyklistu to rozhodí a když v tom kopci event. v zatáčkách spadne, co má dělat to auto za ním? Přejet ho? Přejet vozík? Hodit to do škarpy? Hodit do protisměru a doufat, že nikdo nejede proti? Hnusná představa, fuj

10.8.2016 20:53
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Fiona.Praha napsal(a):

Když se pes (dítě) zavrtí, cyklistu to rozhodí a když v tom kopci event. v zatáčkách spadne, co má dělat to auto za ním? Přejet ho? Přejet vozík? Hodit to do škarpy? Hodit do protisměru a doufat, že nikdo nejede proti? Hnusná představa, fuj

Ale tak. Řeknu to takto.

Je to povoz. Já vím, že to může být nebezpečné. A jízda na kole samotná je.
Nicméně pokud člověk jezdí tak, kde vedou cyklotrasy a ty se plánují a tvoří na cestách třetí třídy, kde provoz je téměř nulový, tak se jezdit dá. Má to odrazky, možná reflexní prvky.

Alína např. první den ležela a spala a byla spokojená. Viděla mě a prostě byla v pohodě. Také psu se líbí rychlost. A rád čumí na okolí. Teda aspoň myslím a ano, jak kterému.

Není to až tak nebezpečné, když je človek zkušený cyklista, tak je stabilní, ale prostě musí počítat, že pocítí nějaký "záchvěv". V kopci se jede pomalinku, z kopce setrvačností. Je to odpovědnost, já vím. A i o strachu.

Do protisměru se nedostane člověk. Jak říkám, nutno být opatrný, ohleduplný a připravený.

Lefi

10.8.2016 20:57
Lefi

XXX.XXX.130.130

Bohuzel, pokud chce mit clovek psa s sebou, neni jine reseni. Pes nesmi bezet vedle kola ani na volno, natoz uvazany po silnici, kde jezdi auta. A vsechny cesty nevedou jen po polich a cyklostezkach. Taky pouzivame vozik pro prevoz psa v mistech, kde nemuze bezet sam

Llasik

10.8.2016 22:32
Llasik

XXX.XXX.197.224

Dobrý den,
děkuji za názor na otázku na kterou se nikdo neptal. Máte tedy zkušenosti s vozíkem a chtěla by jste se o ně podělit?

Llasik

10.8.2016 22:38
Llasik

XXX.XXX.197.224

Dobrý den,
děkuji za vyčerpávající informace a za předané zkušenosti. O rychlosti u mě asi nebude moc řeč. Mám 2 psy a jeden hůř chodí a druhý je mlaďoch, takže by mi vozík ušetřil čas s dvojím venčením. Po přečtění Vaší recenze se pokusím sehnat starší kočárek pro dítě, cenově dostupnější a pro mě důležité také využití např. do městanebo na běhání, když říkáte, že to jde pro psa také použít. Ještě jednou díky za info.

11.8.2016 11:04
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

Jen mě tak napadlo, došlo mě, že Fiona asi naráží na to, jak jsem 3x boural. Ale to bylo poprvé na mokré trávě a za velmi pomalé jízdy, kdy jsem potřeboval hodně zatočit a byl tam malý kopeček a Al se naklonila na stranu a převrátilo se to. Druhá situace byla velmi podobná, tedy z velmi malé rychlosti, to i chůze byla rychlejší. No a třetí případ byl horší, neukáznění cyklisté na cyklostezce, tedy tam, kde jezdila jen kola a pěší a bruslaři, tak za zatáčkou se jali zastavit na celou šíři stezky a poradit se, kam dál. Prostě bezohlední a nemyslící. Což se děje dnes a denně. No a já tam "vletěl" a brzdy a zatáčka a abych do nich nevrazil, tak jsem zahučel mimo.

No jak říkám, je potřeba věnovat hodně velkou pozornost a být ostražitý.

A není to až tak zlé, jen jsem chtěl sepsat vše, co se může stát.

11.8.2016 11:54
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Aliens_II napsal(a):
Jen mě tak napadlo, došlo mě, že Fiona asi naráží na to, jak jsem 3x boural. Ale to bylo poprvé na mokré trávě a za velmi pomalé jízdy, kdy jsem potřeboval hodně zatočit a byl tam malý kopeček a Al se naklonila na stranu a převrátilo se to. Druhá situace byla velmi podobná, tedy z velmi malé rychlosti, to i chůze byla rychlejší. No a třetí případ byl horší, neukáznění cyklisté na cyklostezce, tedy tam, kde jezdila jen kola a pěší a bruslaři, tak za zatáčkou se jali zastavit na celou šíři stezky a poradit se, kam dál. Prostě bezohlední a nemyslící. Což se děje dnes a denně. No a já tam "vletěl" a brzdy a zatáčka a abych do nich nevrazil, tak jsem zahučel mimo.

No jak říkám, je potřeba věnovat hodně velkou pozornost a být ostražitý.

A není to až tak zlé, jen jsem chtěl sepsat vše, co se může stát.

Fiona to vidí z pohledu řidiče toho auta za cyklistou, který má vozík a v něm dítě nebo psa.
Cyklista se může kdykoli rozplácnout uprostřed silnice a řidič auta by si s tím musel nějak poradit, aby to dopadlo dobře pro všechny..

Lefi

11.8.2016 21:25
Lefi

XXX.XXX.118.93

Llasik napsal(a):
Dobrý den,
děkuji za názor na otázku na kterou se nikdo neptal. Máte tedy zkušenosti s vozíkem a chtěla by jste se o ně podělit?

Omlouvam se za nevhodny prispevek, reagovala jsem na Fiona.Praha a jeji nazor na bezpecnost na silnici...my pouzivame vozik

http://www.rajpropapousky.cz/cestovani-so-psem/vozik-pro-psa-za-kolo-trixie-bicycle-trailer-size-m-l+2582/

Velikost L, pes madarsky ohar,23 kilo

Je docela stabilni, jezdime s nim i v terenu, mame ho dva roky a jedine co nam z nej upadlo, byla odrazka
Osobni zkusenost nemam, vozik ma za kolem zapojeny muj muz a musim konstatovat, ze do kopce si docela makne, po rovince frci lehce. Je jednoduchy na slozeni, takze ho vozime v aute kompletne rozebrany, slozit ho dohromady zabere zhruba 3 minuty i s pripojenim za kolo. Zatim ma za sebou dve dovolene a nekolik vikendovych vyjizdek a maximalni spokojenost.

Lefi

11.8.2016 21:35
Lefi

XXX.XXX.118.93

Llasik napsal(a):
Dobrý den,

Jeste jeden poznatek-vozik pro deti ma uvnitr sedatko, proto je treba ho upravovat, vozik pro psa ma rovnou plochu i s uchytem pro psa. Puvodne jsme taky chteli koupit ten pro deti, ale nakonec zvitezil ten psi. Da se sehnat i levnejsi pouzity.

Llasik

12.8.2016 17:34
Llasik

XXX.XXX.197.224

Llefi: Díky za info. Právě nevím, jak by se uprava sedačky pro děti řešila, aby tam mohl pejsek pohodlně ležet. Ale vím, že někdo právě ty dětské pro pejsky používá. Váš vozík je pěkný, včetně pejska a pána smajlík, ale asi jej nelze předělat na kočárek nebo ano? Protože toto využití je pro mě prioritou. Děkuji za tip a postřehy.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.8.2016 17:52
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jak tu čtu o těch vozíčcích za kolo, speciální pro psy nebo ty určené pro děti. Myslím že Aliens psal že ten pro psy se nedá moc používat jako případný kočárek pro psa, třeba pro starého nebo nemocného. Ale ten pro děti kdyby se koupil někde třeba v bazaru a upravil se myslíte že by se to dalo používat pro starého labradora? Co už by nezvládal procházky, aby se mohl dostat mimo dům a zahradu. To mě jen tak teď napadlo protože kamarád má 12-letého labradora, zatím je v dobré kondici, ale vidím jak mu ubývají síly, asi by mu to ani nekoupil, levné to nebude, ale jen mě to zajímá.

12.8.2016 17:52
noemi

XXX.XXX.64.236

Llasik napsal(a):
Llefi: Díky za info. Právě nevím, jak by se uprava sedačky pro děti řešila, aby tam mohl pejsek pohodlně ležet. Ale vím, že někdo právě ty dětské pro pejsky používá. Váš vozík je pěkný, včetně pejska a pána smajlík, ale asi jej nelze předělat na kočárek nebo ano? Protože toto využití je pro mě prioritou. Děkuji za tip a postřehy.

A co sama takhle pohledat místo otázky, hm?

Jasně, že jde - http://www.fordogs.cz/na-kolo/?pageindex=2.

12.8.2016 18:04
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jak tu čtu o těch vozíčcích za kolo, speciální pro psy nebo ty určené pro děti. Myslím že Aliens psal že ten pro psy se nedá moc používat jako případný kočárek pro psa, třeba pro starého nebo nemocného. Ale ten pro děti kdyby se koupil někde třeba v bazaru a upravil se myslíte že by se to dalo používat pro starého labradora? Co už by nezvládal procházky, aby se mohl dostat mimo dům a zahradu. To mě jen tak teď napadlo protože kamarád má 12-letého labradora, zatím je v dobré kondici, ale vidím jak mu ubývají síly, asi by mu to ani nekoupil, levné to nebude, ale jen mě to zajímá.

Určitě! Ty vozíky jsou v pohodě a psa uvezou.

Lefi

12.8.2016 20:24
Lefi

XXX.XXX.128.31

noemi napsal(a):
A co sama takhle pohledat místo otázky, hm?

Jasně, že jde - http://www.fordogs.cz/na-kolo/?pageindex=2.

Jeeee, to je dobre, ze jste to sem dala...ja jsem si myslela, ze jsem ty pridavny kolecka nekde videla, ale nebyla jsem si uplne jista, ze to bylo k tomu nasemu voziku

12.8.2016 20:26
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Lefi napsal(a):
Jeeee, to je dobre, ze jste to sem dala...ja jsem si myslela, ze jsem ty pridavny kolecka nekde videla, ale nebyla jsem si uplne jista, ze to bylo k tomu nasemu voziku

Ale je to Trixie. Raději si zkontolujte kvalitu. Jak říkám. Croozer je mercedes v této třídě. Ostatní jsou jen... Ale neříkám, že to nebude špatné.

Lefi

12.8.2016 20:43
Lefi

XXX.XXX.128.31

Aliens_II napsal(a):
Ale je to Trixie. Raději si zkontolujte kvalitu. Jak říkám. Croozer je mercedes v této třídě. Ostatní jsou jen... Ale neříkám, že to nebude špatné.

No prave, ze na to, ze je to Trixie, je prekvapive odolny...taky jsem byla mile prekvapena...Croozer ma kamarad a je to proti tomu nasemu krabice na podvozku od karky...Trixie neni uplne top znacka, ale tohle se jim docela povedlo...vam se vozik nekolikrat preklopil, my jsme jeste nehodu nemeli, presto, ze jezdime s vozikem i docela tezkym terenem...vy musite kupovat potah, aby do voziku neprselo, my mame uzaviratelnou strechu...vy musite davat dovnitr deku, aby podvozek netlacil, v nasem voziku je uvnitr vypolstrovana podlozka, ktera se da vyndat a vyprat... ...ted mi to prislo jak v tom filmu: kdyz vy inzenyrku, tak my doktora... ...ne, nechci se pretahovat, kdo ma lepsi vozik...ten od Trixie ma oproti tomu od Croozeru velkou nevyhodu a to tu, ze se do nej nevejde moc veliky pes...takze, jak tu nekdo vyse psal, ze ma labradora, tak ten by se tam asi nenasoukal.

Lefi

12.8.2016 20:54
Lefi

XXX.XXX.128.31

Lefi napsal(a):
No prave, ze na to, ze je to Trixie, je prekvapive odolny...taky jsem byla mile prekvapena...Croozer ma kamarad a je to proti tomu nasemu krabice na podvozku od karky...Trixie neni uplne top znacka, ale tohle se jim docela povedlo...vam se vozik nekolikrat preklopil, my jsme jeste nehodu nemeli, presto, ze jezdime s vozikem i docela tezkym terenem...vy musite kupovat potah, aby do voziku neprselo, my mame uzaviratelnou strechu...vy musite davat dovnitr deku, aby podvozek netlacil, v nasem voziku je uvnitr vypolstrovana podlozka, ktera se da vyndat a vyprat... ...ted mi to prislo jak v tom filmu: kdyz vy inzenyrku, tak my doktora... ...ne, nechci se pretahovat, kdo ma lepsi vozik...ten od Trixie ma oproti tomu od Croozeru velkou nevyhodu a to tu, ze se do nej nevejde moc veliky pes...takze, jak tu nekdo vyse psal, ze ma labradora, tak ten by se tam asi nenasoukal.

Pro toho labradora by sel tenhle

http://m.zoohit.cz/shop/psi/prepravky_doplnky_auto/voziky_kolo/voziky/220531

Pro nas byl zbytecne velky

12.8.2016 20:58
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Lefi napsal(a):

Já ho koupený nemám.

Mám s ním jen zkušenosti.

Lefi

12.8.2016 21:18
Lefi

XXX.XXX.128.31

V poho, jen jsem chtela rict, ze na Trixie je to docela solidni drzak...ma najeto asi 500 km a fakt jedinej defekt byla ztracena odrazka ...kamarad si pujcil Croozera v prodejne a pri prvni jizde se pes postavil a v zatacce lehli, vozik odreli a radeji si ho koupil, nez aby se dohadoval...ale moc nadsenej z nej neni ...ne vzdy znacka znamena lepsi kvalitu.

12.8.2016 21:23
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Lefi napsal(a):
V poho, jen jsem chtela rict, ze na Trixie je to docela solidni drzak...ma najeto asi 500 km a fakt jedinej defekt byla ztracena odrazka ...kamarad si pujcil Croozera v prodejne a pri prvni jizde se pes postavil a v zatacce lehli, vozik odreli a radeji si ho koupil, nez aby se dohadoval...ale moc nadsenej z nej neni ...ne vzdy znacka znamena lepsi kvalitu.

Nooo. Přesně. Pes mi také vstal a lehli jsme.

9.3.2018 09:49
Kacka79

XXX.XXX.62.6

Nemáte někdo zkušenosti s vozíkem M-wave? https://www.cyklovybava.cz/cyklovozik-m-wave-kids-ride-easy-alu:21762/ nebo přímo pro pejska Burley https://www.alza.cz/sport/burley-tail-wagon-d4798578.htm ale ta cena se mi zdá zbytečně vysoká...

15.5.2022 08:59
skokyn

XXX.XXX.52.9

Fiona.Praha napsal(a):

Sorry ale vážně ?

tak ať auto o víkendu nejezdí a budou tam jen kola ne ??
silnice je pro všechny a auto musí upravit jízdu a rychlost okolnostem, vozík je supr věc, člověk může mít psa sebou i na výletě a nemusí být doma. ano je potřeba jezdit opatrně a ohleduplně ale to i ten v tom autě !!!!

těch 6 řádku je holý nesmysl co jste napsal.

pes má vozík moc rád leží tam kouká a je spokojený.

Přidejte reakci

Přidat smajlík