Uživatel s deaktivovaným účtem

yl246
napsal(a):
Máme hodně času a kolem lesy, ale bydlíme ve velkém bytě v paneláku a potřebovali bychom psa, který moc neštěká a nevyje.
Unavený pes naučený na samotu neštěká a nevyje. to není plemenem, ale psovodem.

napsal(a):
Unavený pes naučený na samotu neštěká a nevyje. to není plemenem, ale psovodem.
Ale pokud je pes labil, tak ani jedno z toho nepomůže

Co si tak uvědomuji, tak potkáváme dohromady tři tibeťany a neuvědomuji si, že bych je kdy slyšela štěknout.
No tak lidi, jde přece odpovědět i normálním způsobem a ne hned každého odkazovat na plyšáky!
Není pravda, že štěkání / neštěkání nezávisí od plemenné příslušnosti. Existují plemena s přirozeným sklonem k hlučnosti (např. honiči) nebo naopak plemena prakticky neštěkavá (např. chrti, basenji).
Samozřejmě, dostatek zaměstnání, unavená mysl i tělo a dobrá výchova je základem pro bezproblémové soužití se psem v bytě. Avšak třeba s takovým bíglem budete mít - alespoň co se dodržování ticha týče, mnohem víc práce než třeba s whippetem.

CHs Kasami
napsal(a):
Ja bych poradil staforda.
Staforda na gauč?
neplatí vás náhodou chovatelská stanice stafordů? zájezdy k moři a tak?

yl246
napsal(a):
Sporty ani ne, spíš na procházky po okolí a na gauč.
Se uklidni ty.

Mohl by vám vyhovovat mops...
Nevolila žádného z malých teriérů, ani malého pinče, ani pražského krysaříka, ani malého knírače, jsou temperamentní a dost uštěkaní (i když se zde jistě vzápětí dočtete o výjimkách)...
balisek
napsal(a):
Mouse má pravdu, ital je uštěkaná výjimka mezi chrty. Nevěřila jsem tomu, dokud jsem pár italských štěken nepotkala. Whippet je však opravdu tichý a navíc nevypadá tak rachiticky.
Aha. Viděl jsem a nikdo neštěkal. A ono venku a doma může být rozdíl.
Tak někde si to ego musí nabrat. Je to drobotina.

conty
napsal(a):
Basenji?
S basenjim je to dost riziko, protože ten, když začne výt, tak si může podat tlapku s vlkem. Můj doma nevyje, ale na výchově jsem si právě kvůli tomu dala dost záležet, lítání 2 h před odchodem a tak, dost časově náročné.
Lexaurin - španěly
napsal(a):
S basenjim je to dost riziko, protože ten, když začne výt, tak si může podat tlapku s vlkem. Můj doma nevyje, ale na výchově jsem si právě kvůli tomu dala dost záležet, lítání 2 h před odchodem a tak, dost časově náročné.
Lexaurin - španěly
Tak to jooooo, neb ti tibet terieri hlidaji, takze hlasi. Ale hezky jsem ji naucila ohladit 1x, a priletet predsednout za panickou a povel "ticho"

koňadra
napsal(a):
Jo, neštěkají, ale vyjí, nebo spíše jódlují.
Jódlování a vytí je dost rozdíl, hlavně v decibelech. Někteří si štěknou, ale jen jednou - radost, úlek, když vidí nějaké "psí woodoo". Jinak teď už je mazlíků spousta, ten můj se seznamuje i s kolemjdoucími, lidé čekající na zelenou, v obchodě ve frontě, na lavičkách... Každý je potencionální drbač a mazlič. Nejkontaktnější pes v širokém okolí. Jinak i s dětmi jsou v pohodě, od miminka po puberťáky.
napsal(a):
Mohl by vám vyhovovat mops...
Nevolila žádného z malých teriérů, ani malého pinče, ani pražského krysaříka, ani malého knírače, jsou temperamentní a dost uštěkaní (i když se zde jistě vzápětí dočtete o výjimkách)...
Taky mne mops napadl. Toho co znám, jsem nikdy štěkat neslyšela. Nepotřebuje až tolik pohybu, takže jako byťák si myslím ideální pes.
e

XXX.XXX.213.70
S mopsem trošku pozor - záleží velmi na konkrétním jedinci (a předcích), někteří vyžadují hodně pohybu (tedy na mopse) a pokud budou jen na gauči, tak budou nešťastní. Jinak někteří štěkají taky hodně, ale nemají takový pronikavý hlas, jak je u psů obvyklé, je to spíš takové hluboké tiché blafání (my tomu doma říkáme kašlání ).
Jako nežádoucí problém bych u mopse hlavně viděla línání - mají velmi hustou podsadu a obzvlášť bytoví jedinci línají opravdu hodně - většina lidí na to není připravena/upozorněna.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.3.92
Za me japan chin. Neznam ustekane jedince. Prochajdy i dlouhe to zvlada. Srst krasna a skoro bezudrzbova. Ale majedno velke minus. Lina, prakticky furt. Chlupu jak z bernardyna. Jinak ale same plusy.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Za me japan chin. Neznam ustekane jedince. Prochajdy i dlouhe to zvlada. Srst krasna a skoro bezudrzbova. Ale majedno velke minus. Lina, prakticky furt. Chlupu jak z bernardyna. Jinak ale same plusy.
Z bernardýna v období línání na jedno vyčesání máte tolik chlupů, že byste si z nich udělali japan chiny tak tři
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.208
No ten japoncik fakt lina neskutecne a celorocne. Ale jinak je to skvely maly vsestranny pes. Praktocky se necese ani nekoupe, presto nesmrdi a neni zcuchany. Zuzo. Jen ty chlupy mame v rodine uz tretiho a nelitujem. Kam se na nej hrabou jorci a jini mrnousove.

napsal(a):
Z bernardýna v období línání na jedno vyčesání máte tolik chlupů, že byste si z nich udělali japan chiny tak tři
Sousedka chová bobtaily a jednou si nechala upříst přízi a uplést svetrokabát.