CHs Kasami
napsal(a):
Jde to řešit poměrně jednoduše, ale není to nejlevnější a to vybudováním zavlažovacího systému... Taky to takhle budu řešit...
Tak to já vždy na jaře nebo na podzim koupím pytlík travních semen a jen tak je rozhážu na nejvíce "poničených" částech zahrady a další rok je to ok.
Letos kupovat nebudu nic, neb se mě zdá "poničená" málo a na anglický okrasný trávníček si nepotrpím..
Uživatel s deaktivovaným účtem

JaninkaMik.
napsal(a):
Má někdo zkušenost, co dělat, aby agresivní moč pejska nevypalovala trávník a nedělala kola v trávníku.Existuje něco na to?Děkuji za odpověď.
Pejsek čůrá na zahradě, i fenka, tomu nezabráníte. Jestli máte pejska - pinďourka, není nad to mu vybudovat v nudném trávníku nějaká nadmíru interesantní vyvýšená či jinak zajímavá místa (ne jen jedno, vícero), kam si půjde ulevit. Ideálně kus starého kmene dřeviny a obsypat pískem, mulčem a kameny, v anglickém trávníčku to bude i pěkná dekorace. Nebo zasadit tzv. čůrací drny (jakákoliv plevelná či okrasná travina), opět obklopit pískem a kameny. Tomu i fena dá přednost před jednolitou plochou trávníku. Jinak co se týká vlastnictví psa, s tím jsou spojeny různé ústupky a kompromisy. Pokud nebudete lítat s pejskem na každé venčení mimo zahradu, jako to dělají třeba lidé se psy v bytě, smiřte se s "vypáleným" trávníkem a jestli vám pes doposud nebuduje novou trasu metra na zahradě, buďte spokojeni a šťastni.
Sindy_Nela

XXX.XXX.210.77
U nás jsme to vyřešili tak, že od štěňátka učíme fenečky chodit na jedno místo na zahradě, kde je "okrasný kout" s keři a ozdobnou kůrou. Máme ale tedy jen fenky... Starší 3-letá fenka chodí automaticky dělat potřebu do této kůry sama od sebe, nikdo jí nemusí nic říkat, a mladší 5-ti měsíční štěndo párkrát za den zavedu na toto místo - teď když řeknu "jdeme čůrat", automaticky se rozběhne do rohu zahrady do té kůry. Samozřejmě pár "nehod" se v trávníku stalo, zvlášť u štěňátka, v tom případě okamžitě zalíváme min.10 litry vody, trávník máme bez fleků
Někde v e-shopu jsem viděla nějaké kamínky, které se mají přidat psovi do vody, kterou pije, a jeho moč pak není tak agresivní - deklarovali tam čistě přírodní produkt bez nežádoucích účinků na psa, ale nevím, jestli bych tomu věřila.
Sindy_Nela
napsal(a):
U nás jsme to vyřešili tak, že od štěňátka učíme fenečky chodit na jedno místo na zahradě, kde je "okrasný kout" s keři a ozdobnou kůrou. Máme ale tedy jen fenky... Starší 3-letá fenka chodí automaticky dělat potřebu do této kůry sama od sebe, nikdo jí nemusí nic říkat, a mladší 5-ti měsíční štěndo párkrát za den zavedu na toto místo - teď když řeknu "jdeme čůrat", automaticky se rozběhne do rohu zahrady do té kůry. Samozřejmě pár "nehod" se v trávníku stalo, zvlášť u štěňátka, v tom případě okamžitě zalíváme min.10 litry vody, trávník máme bez fleků
Někde v e-shopu jsem viděla nějaké kamínky, které se mají přidat psovi do vody, kterou pije, a jeho moč pak není tak agresivní - deklarovali tam čistě přírodní produkt bez nežádoucích účinků na psa, ale nevím, jestli bych tomu věřila.
Je to zeolit, druh vyvřeliny myslím. Nezkoušela jsem, nemám žádný problém. Mám velikánskou zahradu, donedávna dva velké psy a ani na trávníku, ani na kytkách či koniferách žádné problémy od moči a to si cvrkají, kde chtějí. Nemám ale anglický trávník, jen prostě trávník.

lesnížínka
napsal(a):
Je to zeolit, druh vyvřeliny myslím. Nezkoušela jsem, nemám žádný problém. Mám velikánskou zahradu, donedávna dva velké psy a ani na trávníku, ani na kytkách či koniferách žádné problémy od moči a to si cvrkají, kde chtějí. Nemám ale anglický trávník, jen prostě trávník.
A já mám taky normální zahradní trávník a sem tam nějaké nažloutlé kolečko od čuby neřeším, ono pak stejně později nějak samo zmizí.
Olánek
napsal(a):
Sekám trávu dvakráte ročně kosou a nepozoruji, že by ji pejskova či moje moč ničila.
No keď tú trávu sekáte 2x ročne tak asi nepôjde o anglický trávnik ale o najakú pastvinu kde je to jedno. Anglický trávnik pri dome sa seká tak 1-2x týždenne a psí moč ho naozaj dokáže dosť zničiť. Ja mám psa veľkého tak viem o čom hovorím :) snažím sa niekoľkokrát do roka vypálené miesta vyhrabličkovať a znova zasiať, inak to nejde. A najhoršie je, že na tom vypálenom mieste keď to nechám tak začne rásť burina ktorá sa potom rozrastie všade. Inak naučiť psa na jedno miesto je super nápad už ľutujem že som to nespravila..
Sindy_Nela

XXX.XXX.210.77
katkaa1
napsal(a):
No keď tú trávu sekáte 2x ročne tak asi nepôjde o anglický trávnik ale o najakú pastvinu kde je to jedno. Anglický trávnik pri dome sa seká tak 1-2x týždenne a psí moč ho naozaj dokáže dosť zničiť. Ja mám psa veľkého tak viem o čom hovorím :) snažím sa niekoľkokrát do roka vypálené miesta vyhrabličkovať a znova zasiať, inak to nejde. A najhoršie je, že na tom vypálenom mieste keď to nechám tak začne rásť burina ktorá sa potom rozrastie všade. Inak naučiť psa na jedno miesto je super nápad už ľutujem že som to nespravila..
Při představě toho, co napsal pán, že oba společně močí na trávník, se mi udělalo trochu zle :-D Asi se opravdu nebude jednat o okrasný anglický trávník.
Taky nám potom na přehlédnutých místech začala růst tmavá bujná tráva, a vypadá to snad ještě hůř než vypálený flek :-D Takže jsem ráda, že jsme to tak nějak vyřešili na tom jednom místě.

Sindy_Nela
napsal(a):
No to s tím učením na místo mimo trávník mi přijde dobrý, asi to s dalším štěnětem vyzkouším, buď to pude nebo ne...míst "mimo" trávník mám na zahradě dost...

To venčení na jedno místo u nás zavedl první pes - sám od sebe, když byl na zahradě, tak chodil jedině na zbytek písku po betonování v rohu zahrady. Super nápad. Určitě doporučuju.