Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den. Moc bych dětem chtěla pořídit zlatého retrívra. Může být pár hodin sám? Chodím do práce a děti do školy tudíž není nikdo doma. Odcházíme kolem 7 ráno a domů se vracíme kolem 14:00 i dříve. Vydrží štěně tuhle dobu samo? Samozřejme dlouhé procházky nejsou problémem. Děkuju za všechny odpovědi.
napsal(a):
Dobrý den. Moc bych dětem chtěla pořídit zlatého retrívra. Může být pár hodin sám? Chodím do práce a děti do školy tudíž není nikdo doma. Odcházíme kolem 7 ráno a domů se vracíme kolem 14:00 i dříve. Vydrží štěně tuhle dobu samo? Samozřejme dlouhé procházky nejsou problémem. Děkuju za všechny odpovědi.
Pokud psa před odchodem unavíte tak to vydrží, ale v případě štěněte počítejte s loužičkami,7 hodin bez čůrání rozhodně nedá.
Trošku mi vadí fráze: "chtěla bych pořídit psa dětem", ale pokud víte co to obnáší, a dokážete se o psa postarat, tak fajn. Jinak i retrívr se musí vychovat (ono si dost lidí myslí, že je to pes který se vychová sám a tak to rozhodně není) a potřebuje spoustu pohybu a zaměstnání.

napsal(a):
No jistě... nebo si myslíte, že všichni lidi, co mají psa, jsou s ním 24 hodin denně?
napsal(a):
Je dobré si pro štěňátko vyhradit čas dovolené jakmile si jej dovezete domů...Nejlíp 14 dní a vše s ním trénovat..Rozhodně se Vám ten čas vrátí..
A rozhodně nepořizujte psa dětem...Pořiďte ho spíš pro sebe..Abyste vy měla radost a čas na psa, kdyby to náhodou skončilo nezájmem dětí...A taky vy ho budete vychovávat a cvičit..
Jak staré děti máte?
Psa většinou pořizujete sobě. Děti vám s ním budou maximálně pomáhat - a někdy ani to ne.
V začátcích počítejte s tím, že vám štěně bude doma provádět notné neplechy. Musíte rozmyslet nejen, co všechno vám může zničit, ale i co pro něj v bytě bude nebezpečné (např. šňůry od spotřebičů)... čurat a kadit doma vám během těch hodin, co bude samo, určitě bude, už jenom proto, že neudrží svěrače. S tím musíte počítat. Musíte si být vědomi, že štěně bude muset dospět a jeho výchova bude tak jak tak otázkou měsíců.
Vhodnou dobu pro pořízení štěněte (začátek prázdnin) jste prošvihli- to byste měli aspoň ty dva měsíce na soužití.

Myslela jsem to tak jako pro radost dětem. :) Je jasné, že se o něj budu starat já a sama ho cvičit. :) Jen aby nevzniklo nedorozumění. :).
napsal(a):
Myslela jsem to tak jako pro radost dětem. :) Je jasné, že se o něj budu starat já a sama ho cvičit. :) Jen aby nevzniklo nedorozumění. :).
Pro radost dětem se v dnešní době pořizují tablety. Vyjde to levněji a bavit je to nejspíš nikdy nepřestane Sama psy miluju svoje, i ty cizí a měla jsem to od děcka, ale krom toho milion jiných zájmů. Štěňátko děcka zajímá tak maximálně měsíc, dva, pak už po něm ani nevzdechnou. Tedy 90% děcek. Ta hrstka, co píše sem, jsou kovaní pejskaři a to je trochu o něčem jiném.

lesnížínka
napsal(a):
Pro radost dětem se v dnešní době pořizují tablety. Vyjde to levněji a bavit je to nejspíš nikdy nepřestane Sama psy miluju svoje, i ty cizí a měla jsem to od děcka, ale krom toho milion jiných zájmů. Štěňátko děcka zajímá tak maximálně měsíc, dva, pak už po něm ani nevzdechnou. Tedy 90% děcek. Ta hrstka, co píše sem, jsou kovaní pejskaři a to je trochu o něčem jiném.
Souhlas!

napsal(a):
Odcházíte v 7 ráno, takže si budík natáhněte tak na 4:30, v 5:00 vyrazíte z domu na venčící a trochu (alespoň) únavovou procházku. Příjdete v 6:30, umyjete psa, sebe a v 7:00 můžete jít po svojem. Toto budete provozovat každý den 365 dní v roce a za každého počasí cirka tak 10 let. Stačí to tak?

Ještě jsem zapomněl, že až přijdete ve dvě domů tak si dáte opakovaní.

napsal(a):
Odcházíte v 7 ráno, takže si budík natáhněte tak na 4:30, v 5:00 vyrazíte z domu na venčící a trochu (alespoň) únavovou procházku. Příjdete v 6:30, umyjete psa, sebe a v 7:00 můžete jít po svojem. Toto budete provozovat každý den 365 dní v roce a za každého počasí cirka tak 10 let. Stačí to tak?
Když je sucho odpadá to mytí...psa samozřejmě, člověk se zkulturnit musí, než vyrazí mezi lidi
Sarah01

XXX.XXX.155.34
Nebydlíme teda v bytě, ale v baráku, a psa každý den nemyju, proč?
Sarah01
napsal(a):
Nebydlíme teda v bytě, ale v baráku, a psa každý den nemyju, proč?
Psa myjete, pokud je tam, kde chcete mít pořádek nebo se v něčem vyválí.
Pokud máte psa na zahradě nebo v garáži nebo na chodbě, nemejete. Jen kouknete, jestli nemá někde něco zacuchané, zapletenou větvičku či bodlák.
Pes je schopen, si ve snaze odstranit zmíněné z kožichu, vyškubat chlupy nebo něco takového. Prevence.
napsal(a):
Jestli můžu - chce to si při pořizování psa položit víc těch otázek. Od toho - zvládnu to, že štěně zpočátku potřebuje furt běhat ven, aby se naučilo venčit venku? Nebude mi vadit že zpočátku loužuje doma (bohužel není až takovou výjimkou, že poté co lidé zjistí, jak štěndo funguje, zbavují se ho, protože je nebaví uklízet, mít okousané věcí, určité ztráty na majetku - i když cílenými kroky se tomu dá dobře zabránit, jen musím vědět jak - a na to je taky dobré se zeptat). Budu mít dostatek času a budu vědět jak - naučit štěně na samotu, aby právě vědělo, že se nic nestane, když se jde do školy a práce? Budu mít někoho, kdo mě zastoupí, při venčení a péči, když mě sejme i jen obyč chřipka? Co dovolená? Budu mít dostatek času chodit s prckem někam na cvičák /a čím dřív tím líp? Neberte to špatně, ale víte - takhle položená otázka, jak jste ji položila (ale je dobře, že se ptáte, to bez debaty!), vede k tomu, že toho o psech mnoho nevíte. Chtělo to, víc se do toho položit, zajít třeba na výstavu, pozeptat se, poslouchat, zajít na nějaký diskuzní retrívří fórum /pamatuju si, jak mi kdysi návštěva ohařího fóra, pomohla v tomu udělat si představu, co mě tak s ohařem čeká (co potřebují, co všechno jsou schopni vymyslet, provést...). Taky výběr chovatele, odkud byste si psa pořizovala, chce abyste se tomu věnovala. Dneska bohužel psy chová kde kdo a ne vždy to je pro dobro psů. A módnost zlaťáků se jim podepsala dost na zdraví.