Zdravím, mám tři psy a snaží se mi občůrávat zed domu a protože je tudy společná cesta i pro sousedy, chci tu zed a cestu něčím polít, co by zlikvidovalo zápach moče.Zatím mi nikdo nic neřekl, ale sama to cítím a je to nepříjemné, tak se ptám, zda někdo ví a poradí? Stačí voda s octem? Nebo jedlá soda, či Chirox? Psy okolo tý zdi běží na zahrádku, ale když zjistí, že je tam, vzkaz, od cizího psa, tak to jdou přepsat.Nemáme oplocení veřejných prostor u domu a tak tam můžou chodit i jiní psi.Díky Jana.
pupino
napsal(a):
Zdravím, mám tři psy a snaží se mi občůrávat zed domu a protože je tudy společná cesta i pro sousedy, chci tu zed a cestu něčím polít, co by zlikvidovalo zápach moče.Zatím mi nikdo nic neřekl, ale sama to cítím a je to nepříjemné, tak se ptám, zda někdo ví a poradí? Stačí voda s octem? Nebo jedlá soda, či Chirox? Psy okolo tý zdi běží na zahrádku, ale když zjistí, že je tam, vzkaz, od cizího psa, tak to jdou přepsat.Nemáme oplocení veřejných prostor u domu a tak tam můžou chodit i jiní psi.Díky Jana.
V prvé řadě bych zkusila jen ten ocet. Uvidíte. Nemohli by jste třeba někde na druhou stranu, umístit čůrací kámen? Kde by to tak nevadilo a nebylo cítit? Mimochodem: občůrávat nějaký dům, bych v životě psu nedovolila. Neříkám, že se někdy nepokusil, když tam objevil značku, ale jak zařvu, příště už jen přečichá.
jazzinka
napsal(a):
Prodávají se odpuzovače ve spreji, ale nevím, jak fungují. Já si jednou všimla, že sousedka obsypala chodník a elektrický sloup nějakým práškem (vypadalo to teda jen jako vápno) a psi se mu pak chvíli vyhýbali.
Odpuzovač ve spreji jsem měla, už ani nevím, kvůli čemu jsem ho tehdy kupovala, nejspíš aby mi psi nečůrali někam, kam jsem nechtěla. Ale ten smrděl tak příšerně, že jsem se na to vykašlala
pupino
napsal(a):
Zkuste ocet. Ten výborně pachy váže. Kdyby to nezabralo, tak zkusit sodu, apod..určitě ne savo, apod. - to většinou naopak přitahuje (aspoň teda určitě kočky a u psů jsem si nevšimla, že by je to někdy odpuzovalo).
jolyha

XXX.XXX.229.101
Prodávají i odpuzovač ve formě malých granulek, vcelku funguje. Ale na název si fakt momentálně nevzpomenu, zkuste pohledat na netu.