Ležení "na žábu" klouby

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.9.2016 19:22
nexxi

XXX.XXX.228.56

Jen tak pro zajímavost.. můj pes tak nelehá.. ale ted mi jedna známá povídala, že jim někdo povídal (aneb agentura jpp), že pes, který leží na žábu - přední dopředu a zadní ne pod sebe, ale natažené dozadu - že prej je to známka dobrých kloubů.. jak to je? nám tak kdysi lehával první pejsek, je fakt, že za celý život nezakulhal, ale byl dost v kondici.. současná čuba tak nelehává..

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.9.2016 20:42
2.9.2016 21:00
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Nevím, možná to tak je, ale já bych řekla, že je to spíš jako u lidí, někdo sedí leží tak, někdo jinak. Každému to prostě víc pasuje nějak. Někdo sedí rád na turka, mne by vůbec nenapadlo si tak sednout, já si sednu vždycky jenom takhle, od děcka. Snažila jsem to teď najít na nějakém obrázku a narazila jsem na tohle Je jasné, že budu mrzák Ovšem to je dost pravděpodobné, protože oba prarodiče měli totální endoprotézu, mamka i její brácha se po 60ce k ní blíží. Nikdo z nich tak ovšem nesedával a nesedává http://ceskozdrave.cz/pokud-vase-deti-sedi-v-teto-pozici-okamzite-je-zastavte-top-379538/.

2.9.2016 21:17

Bývá to tak, jelikož psa s dysplazií by takováhle póza bolela.

2.9.2016 21:24

Naopak, tato poloha naopak signalizuje velkou laxicitu kloubů a tudíž i naději na dysplazii.

2.9.2016 21:29
aneleh

XXX.XXX.128.47

No nevím :D Podle mě je to pes od psa - mám fenu, která tak leží od malička a kyčle má 1/1... Druhá fena tak leží taky a kyčle čisté - dokonale ukázkové ve všech ohledech... Obě holky tak leží téměř denně, jsou schopné tak i spát :).

2.9.2016 21:30

No nevím, můj pes má dělané rentgeny před rokem a půl včetně odborného posouzení a všechno 0. Neleží tak nikdy, akorát v zimě když sáňkuje tak to vypadá podobně

2.9.2016 21:42
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Ono totiž velice často záleží na plemeni. Vychrtliny a svalnáči si takto uleví docela často a ehm, že by trpěli na klouby. Pche. Nula. Otázka co takový bernardýn Bohouš na to.

Ale že by to znamenalo problémy s klouby a podobně.

Slepý výstřel.

2.9.2016 21:43

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Naopak, tato poloha naopak signalizuje velkou laxicitu kloubů a tudíž i naději na dysplazii.

Asi jak u koho. Mé plemeno na problémy s klouby netrpí a lehávají takhle snad všichni. A největší protahovací blaho je chytit za zadní nohy a pomalu zvednout do vzduchu.

2.9.2016 21:43
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Asi jak u koho. Mé plemeno na problémy s klouby netrpí a lehávají takhle snad všichni. A největší protahovací blaho je chytit za zadní nohy a pomalu zvednout do vzduchu.

Jezdíte trakaře? My ano a je to švanda.

2.9.2016 21:45
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Jinak ještě, feny jsou na tom mnohem lépe v této pozici, neb je netlačí "pštrosík a kulky".

2.9.2016 21:50

Aliens_II napsal(a):
Jezdíte trakaře? My ano a je to švanda.

Byli jsme na nějaké charitativní procházce v Šárce, kde byly doslova mraky klíšťat, tak jsem ho neustále prohlížela stylem střídavě přední x zadní nahoru, jestli mu něco neleze vespod. Když dělal nějakou dobu stojku a tvářil se spokojeně, tak spousta lidí nechápala.

2.9.2016 21:53
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Byli jsme na nějaké charitativní procházce v Šárce, kde byly doslova mraky klíšťat, tak jsem ho neustále prohlížela stylem střídavě přední x zadní nahoru, jestli mu něco neleze vespod. Když dělal nějakou dobu stojku a tvářil se spokojeně, tak spousta lidí nechápala.

To je tak, když primitivní plémě kouká a dělá prostě kraviny a ještě ho to baví.

2.9.2016 22:15

Aliens_II napsal(a):
To je tak, když primitivní plémě kouká a dělá prostě kraviny a ještě ho to baví.

Když už respekt nerovná se bezhlavé plnění příkazů, tak si s ním člověk aspoň může dělat, co chce, když má jeho důvěru.

2.9.2016 22:25
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Když už respekt nerovná se bezhlavé plnění příkazů, tak si s ním člověk aspoň může dělat, co chce, když má jeho důvěru.

Ano. Přesně.

Tahání za nohy. To tak přijdeme unavení do hospůdky na pivko. Madam lehne přímo pod bar a lidi, přeskočte si mě. Přejděte.
No nebudu přece vstávat. Tak ji vezmu za všechny čtyři a odtahnu dál od baru.

No lidi koulí očima.

A mnoho mnoho dalšího.

To je prostě vztah pes a člověk. Bez androidů, bez robotů, bez závislostí na míčku, pamlskovníčku.

Něco jako. Tady lehni a lež! Ani se nehni! Pod stolem např.

Ale nic. Asi jsme hodně bohémoví. Je tam měkké í, nebo y? Sakra, já to nevím.

No nerozviřujme radéji toliko vášní.

2.9.2016 22:34

Aliens_II napsal(a):
Ano. Přesně.

Tahání za nohy. To tak přijdeme unavení do hospůdky na pivko. Madam lehne přímo pod bar a lidi, přeskočte si mě. Přejděte.

No lidi koulí očima.

A mnoho mnoho dalšího.

To je prostě vztah pes a člověk. Bez androidů, bez robotů, bez závislostí na míčku, pamlskovníčku.

...já bych Sárinu za ty nohy asi neodtáhla, bo do posilovny nechodím a kdybych se o to přesto pokusila, tak bych dostala takovou dršťkovou, že bych si to příště určo rozmyslela, no holt ať žije respekt a důvěra, fena určitě věří, že jí respektuji a že nebudu dělat žádný bejkárny, které by jí donutili mi vysvětlit, že velkej zlej hlídací pes nemůže být ponížen nějakým popotahováním za nohy...ona přeci nejlépe sama ví, kam si lehnout, aby mohla vykonávat funkci mého strážného anděla ...to by přeci nikoho nenapadlo, aby anděla tahal po zemi za nohy a nebo s ním dělal stojku a trakař

2.9.2016 22:37

...já bych Sárinu za ty nohy asi neodtáhla, bo do posilovny nechodím a kdybych se o to přesto pokusila, tak bych dostala takovou dršťkovou, že bych si to příště určo rozmyslela, no holt ať žije respekt a důvěra, fena určitě věří, že jí respektuji a že nebudu dělat žádný bejkárny, které by jí donutili mi vysvětlit, že velkej zlej hlídací pes nemůže být ponížen nějakým popotahováním za nohy...ona přeci nejlépe sama ví, kam si lehnout, aby mohla vykonávat funkci mého strážného anděla ...to by přeci nikoho nenapadlo, aby anděla tahal po zemi za nohy a nebo s ním dělal stojku a trakař

To jako, že by Vás vážně rafla?

2.9.2016 22:48

To jako, že by Vás vážně rafla?

Nééé...my máme zásadu "bezpečného" vztahu, já svým psům naprosto věřím, že mi neublíží a oni vědí, že já neublížím jim, ale stopro by to bylo komentováno zavrčením asi ve smyslu "tohle mi nedělej, není mi to příjemné a nelíbí se mi to" a pokud bych toto sdělení "nepochopila, tak by mi podržela ruku v tlamě (ale velmi jemňounce)...ale já jako zkušená panička už jsem schopná odhadnout situaci tak, aby vyhovovala, jak mě tak jí...aby k takovéhle situaci vůbec nedošlo...

Možná teď budu vypadat jako neschopný vůdce, ale právě pro tuto její vlastnost- povahu, jí miluju a neskutečně mi to vyhovuje, je úžasné, že její starost číslo jedna jsem já...

2.9.2016 22:52

Nééé...my máme zásadu "bezpečného" vztahu, já svým psům naprosto věřím, že mi neublíží a oni vědí, že já neublížím jim, ale stopro by to bylo komentováno zavrčením asi ve smyslu "tohle mi nedělej, není mi to příjemné a nelíbí se mi to" a pokud bych toto sdělení "nepochopila, tak by mi podržela ruku v tlamě (ale velmi jemňounce)...ale já jako zkušená panička už jsem schopná odhadnout situaci tak, aby vyhovovala, jak mě tak jí...aby k takovéhle situaci vůbec nedošlo...

Možná teď budu vypadat jako neschopný vůdce, ale právě pro tuto její vlastnost- povahu, jí miluju a neskutečně mi to vyhovuje, je úžasné, že její starost číslo jedna jsem já...

Tak to jo, známá má taky takovouhle čubu se stejnou povahou, je to x KAO.

2.9.2016 22:55
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Tak to jo, známá má taky takovouhle čubu se stejnou povahou, je to x KAO.

Tak to já můžu úplně všecko. A ani nezavrčí.
Ani nevím, jak se to stalo, ale ona mě prostě tak vzala.

2.9.2016 22:58

Aliens_II napsal(a):

To já taky, čuba mi stopro důvěřuje.

2.9.2016 23:02

Aliens_II napsal(a):

No u nás přesně platí heslo "jaký pán takový pes"...jen ať mě někdo zkusí táhnout za nohy, tak zažije takový čóro o kterým se mu ani nezdálo...to moje fena je v tomto ještě velmi mírný beránek..

2.9.2016 23:06
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

No u nás přesně platí heslo "jaký pán takový pes"...jen ať mě někdo zkusí táhnout za nohy, tak zažije takový čóro o kterým se mu ani nezdálo...to moje fena je v tomto ještě velmi mírný beránek..

Já se picnu.

Ale přesně to vidím. Slovanská to ženo.
Metrnice, Satorie a Káča s Horákyní v jednom.

2.9.2016 23:08

To já taky, čuba mi stopro důvěřuje.

Mně ten můj taky. Cokoliv subjektivně strašného a neřešitelného se mu stane, tak běží ke mě, ať mu zachráním život - bafne na něj nějaká extra drsná fena, visí mu bobek na trávě...

2.9.2016 23:12

Mně ten můj taky. Cokoliv subjektivně strašného a neřešitelného se mu stane, tak běží ke mě, ať mu zachráním život - bafne na něj nějaká extra drsná fena, visí mu bobek na trávě...

Jj, přesně, máma vždycky zachrání

2.9.2016 23:12

Aliens_II napsal(a):

Já se picnu.

Ale přesně to vidím. Slovanská to ženo.
Metrnice, Satorie a Káča s Horákyní v jednom.

No jasně, mě totiž nikdo nebude tahat za nos, natož za nohu ...co bys asi tak dělal ty chytrolíne...no? mi neříkej, že by sis něco takovýho nechal líbit...

Ale je pravda, že je to možná tím, že mám těžký psy a taková manipulace by je třeba i bolela...s chrťákem jsem to dělávala taky...hlavně když jsem si potřebovala udělat místo v posteli...protože jinak bych musela spát na zemi...

3.9.2016 08:05
yl246

XXX.XXX.50.14

Naše fena tak lehávala a ve dvou letech dostala dysplazii...

3.9.2016 08:37

Aliens_II napsal(a):
Ano. Přesně.

No lidi koulí očima.

A mnoho mnoho dalšího.

Já netahám za nohy ale za kožich, efekt u diváků je stejný

3.9.2016 08:38

lesnížínka napsal(a):
Nevím, možná to tak je, ale já bych řekla, že je to spíš jako u lidí, někdo sedí leží tak, někdo jinak. Každému to prostě víc pasuje nějak. Někdo sedí rád na turka, mne by vůbec nenapadlo si tak sednout, já si sednu vždycky jenom takhle, od děcka. Snažila jsem to teď najít na nějakém obrázku a narazila jsem na tohle Je jasné, že budu mrzák Ovšem to je dost pravděpodobné, protože oba prarodiče měli totální endoprotézu, mamka i její brácha se po 60ce k ní blíží. Nikdo z nich tak ovšem nesedával a nesedává http://ceskozdrave.cz/pokud-vase-deti-sedi-v-teto-pozici-okamzite-je-zastavte-top-379538/.

Jinak takhle sedám přes 40 let a zatím mrzák nejsem

3.9.2016 08:43

yl246 napsal(a):
Naše fena tak lehávala a ve dvou letech dostala dysplazii...

Dostat ji nemohla, max se u ní rozvinula. A jakého stupně?

3.9.2016 08:50
skaia

XXX.XXX.92.228

Jinak takhle sedám přes 40 let a zatím mrzák nejsem

A já myslela, že jsem snad jediná, kdo si tak sedá i v dospělosti

3.9.2016 09:01

skaia napsal(a):

Nene.moje máma tak sedá i v sedmdesáti

3.9.2016 11:47
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

skaia napsal(a):

Doteď jsem také neznala nikoho, kdo by tak sedával, ani u nás z našeho širokého příbuzenstva nikdo. To jsem ráda, že tak fakt ještě někdo sedí...jsem si už připadala jako exot
Habe - no vždyť já 45let a zatím bez problémů, ale houby vím, co bude. Jako dítě, jsem měla, řemeny", nějaký problém s nedorostlýma jamkama či co, tam byl. U mne asi výhoda, že já pak byla velmi pohybově nadané dítě, mamka mi vždycky vyprávěla, jak jsem celou cestu do školky metala hvězdy a salta. Pak gymnastika, atletika...Na učňáku mne tělocvikář přemlouval na nějakou sportovní nástavbu či co, ale já o škole nechtěla ani slyšet Takže si myslím, že právě to osvalené tělo, tomu velice pomohlo...a měla bych se nad tím zamyslet a zase začít trochu víc sportovat(měla jsem teď nějaké zdravotní problémy, co umřel Berry).

3.9.2016 12:14

lesnížínka napsal(a):
Doteď jsem také neznala nikoho, kdo by tak sedával, ani u nás z našeho širokého příbuzenstva nikdo. To jsem ráda, že tak fakt ještě někdo sedí...jsem si už připadala jako exot
Habe - no vždyť já 45let a zatím bez problémů, ale houby vím, co bude. Jako dítě, jsem měla, řemeny", nějaký problém s nedorostlýma jamkama či co, tam byl. U mne asi výhoda, že já pak byla velmi pohybově nadané dítě, mamka mi vždycky vyprávěla, jak jsem celou cestu do školky metala hvězdy a salta. Pak gymnastika, atletika...Na učňáku mne tělocvikář přemlouval na nějakou sportovní nástavbu či co, ale já o škole nechtěla ani slyšet Takže si myslím, že právě to osvalené tělo, tomu velice pomohlo...a měla bych se nad tím zamyslet a zase začít trochu víc sportovat(měla jsem teď nějaké zdravotní problémy, co umřel Berry).

Já si takhle sednout tak už se nezvednu...to už bych ty kolena nerozhejbala

3.9.2016 14:15
brebera

XXX.XXX.31.114

Náš pes snad nijak jinak neleží a dkk 0/0 (skoro ve 3 letech, takže tam fakt není). Jeho matka to samé. Jiní naší psi to nedělají a klouby mají taky ok.

Přidejte reakci

Přidat smajlík