Průjem - reklamovat granule?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

.......

3.9.2016 17:13
.......

XXX.XXX.106.7

Mám psa na granulích, ale objednávám pokaždé jiné, různé značky i příchutě, klasické extrudované i za studena lisované, střední třída, řekla bych. Střídám to, protože pes se mi každých granulí brzy přeji a už je nechce. Kromě granulí občas dostane třeba jogurt, odřezky z masa a pod., takže je na změny zvyklý.

Po žádném krmení fena nikdy neměla problémy, jen po Acaně trošku měkčí a zapáchající stolici, jinak vše ok. Jako poslední jsme měli Brit Care Champion a bobky měla maličké, pevné.

Ty došly a tak jsem objednala jiné. Kvuli technické chybě na straně dopravce se dovoz zpozdil a dorazily, až když už jsem předchozí opravdu neměla, takže snídani pes dostal včera až v poledne.

Už večer na procházce jsem si všimla, že měla výkal řidší, ale nijak jsem to neřešila. Večer pes dostal další dávku nových granulí.

Ráno v 6 mě ale vytahla kňučením z postele, což snad ještě nikdy neudělala a hned vystřelila ven. Nevěděla jsem proč, ale došlo mi to dopoledne, kdy na pocházce měla neskutečnej průjem, totální hnědá voda, X krát za procházku. Prostě s* jak bič.

Je hooodně nepravděpodobné, že by včera sežrala něco jiného než jen ty granule, byla se mnou celý den doma a na procházkách za a) nic nežere a za b) jsme běžely, takže by ani neměla čas nic vyluxovat.

Teď jí vařím rýži s treskou, zítra budu shánět nějaké jiné granule, asi zase Brit Care, když ji seděl.

Moje otázka zní - je podle váš možné, aby to nebylo z těch nových granulí?
Vůbec nemám chuť to testovat a znovu je zkoušet, ta reakce byla fakt veliká.

A za druhé - mám právo na reklamaci? Jedná se o 17 kg granulí, fakt nevím, co jinak s nimi.

Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.9.2016 17:23

Jestli měníte granule tak často, tak je naopak s podivem, že se vám pes po... poprvé. U odlišných receptur je často potřeba delší přechod a granule nakonec stejně sednout nemusí. Najděte někoho, komu dané krmivo sedí a zkuste prodat, s tímto důvodem skutečně neuspějete.

.......

3.9.2016 17:59
.......

XXX.XXX.106.7

Díky tomu, že granule často střídám, je na to psí trávení uvyklé, a skutečně NIKDY nebyl problém, vždy střídám bez přechodu (mimochodem, pokud si dobře vzpomínám, i zde uznávaný Miloš střídá bez přechodu.

Podle mě je v těch granulích něco HODNĚ špatně a neměla bych svědomí je někomu prodat. Kromě toho je to nová značka, kterou ještě skoro nikdo nezná.

3.9.2016 18:13
Sam 90210

XXX.XXX.132.39

Průjem může mít 100 různých příčin, nemáte jak dokázat, že to bylo z granulí, jestli nebyl pytel poškozený, nemáte na reklamaci právo "jen" kvůli tomu že psovi nesedli, můžete na ně max. napsat na nějaký portál recenzi.

3.9.2016 18:15

....... napsal(a):
Díky tomu, že granule často střídám, je na to psí trávení uvyklé, a skutečně NIKDY nebyl problém, vždy střídám bez přechodu (mimochodem, pokud si dobře vzpomínám, i zde uznávaný Miloš střídá bez přechodu.

Podle mě je v těch granulích něco HODNĚ špatně a neměla bych svědomí je někomu prodat. Kromě toho je to nová značka, kterou ještě skoro nikdo nezná.

Já kombinuji s BARFem, jenže granule, kde střídám dvě značky a různé druhy masa, jsou lehčí a jednodušší receptury. Také bez jakýchkoliv přechodů a ok. Pak jednou někde zblajznul dávku Orijenu a ze...l se až za ušima.

3.9.2016 18:33
manbea

XXX.XXX.18.54

Na vině nemusí být granule, my jsme objednali nový pytel značky, kterou jsme naposled krmili před rokem (a vše v pohodě). Hned první porci v noci pes mohutně vyzvracel, celkově to došlo až ke zvracení krve. Zdálo by se, že viník je jednoznačný, ale máme více psů, někteří tyto granule nejedli vůbec a do několika dnů na tom byli (v lehčí formě) podobně. Dle veterináře měli bakteriální infekci, která je už úspěšně přeléčena.
Chápu, že granule už zkoušet nechcete, ale na vině opravdu nemusí být jen ony. Myslím, že ani nemáte šanci na reklamaci.

.......

3.9.2016 18:59
.......

XXX.XXX.106.7

manbea napsal(a):
Na vině nemusí být granule, my jsme objednali nový pytel značky, kterou jsme naposled krmili před rokem (a vše v pohodě). Hned první porci v noci pes mohutně vyzvracel, celkově to došlo až ke zvracení krve. Zdálo by se, že viník je jednoznačný, ale máme více psů, někteří tyto granule nejedli vůbec a do několika dnů na tom byli (v lehčí formě) podobně. Dle veterináře měli bakteriální infekci, která je už úspěšně přeléčena.
Chápu, že granule už zkoušet nechcete, ale na vině opravdu nemusí být jen ony. Myslím, že ani nemáte šanci na reklamaci.

Bakterie mě taky napadla, ale fena není nijak skleslá, netrpí nechutenstvím, misku vařeného sežrala na posezení. Kdyby to byla bakterie, bylo by ji viditelně blbě.

3.9.2016 19:03
manbea

XXX.XXX.18.54

....... napsal(a):
Bakterie mě taky napadla, ale fena není nijak skleslá, netrpí nechutenstvím, misku vařeného sežrala na posezení. Kdyby to byla bakterie, bylo by ji viditelně blbě.

To ten náš taky . Vlastně se jen šíleně poblil. Ta viróza trvá dle vet tak 1-2 dny a u nás to tak je. Ale jestli jsou ty granule fakt nějaké neznámé a málo vyzkoušené, tak je možné, že jí v nich něco nesedlo.

4.9.2016 15:22

....... napsal(a):
Mám psa na granulích, ale objednávám pokaždé jiné, různé značky i příchutě, klasické extrudované i za studena lisované, střední třída, řekla bych. Střídám to, protože pes se mi každých granulí brzy přeji a už je nechce. Kromě granulí občas dostane třeba jogurt, odřezky z masa a pod., takže je na změny zvyklý.

Po žádném krmení fena nikdy neměla problémy, jen po Acaně trošku měkčí a zapáchající stolici, jinak vše ok. Jako poslední jsme měli Brit Care Champion a bobky měla maličké, pevné.

Ty došly a tak jsem objednala jiné. Kvuli technické chybě na straně dopravce se dovoz zpozdil a dorazily, až když už jsem předchozí opravdu neměla, takže snídani pes dostal včera až v poledne.

Už večer na procházce jsem si všimla, že měla výkal řidší, ale nijak jsem to neřešila. Večer pes dostal další dávku nových granulí.

Ráno v 6 mě ale vytahla kňučením z postele, což snad ještě nikdy neudělala a hned vystřelila ven. Nevěděla jsem proč, ale došlo mi to dopoledne, kdy na pocházce měla neskutečnej průjem, totální hnědá voda, X krát za procházku. Prostě s* jak bič.

Je hooodně nepravděpodobné, že by včera sežrala něco jiného než jen ty granule, byla se mnou celý den doma a na procházkách za a) nic nežere a za b) jsme běžely, takže by ani neměla čas nic vyluxovat.

Teď jí vařím rýži s treskou, zítra budu shánět nějaké jiné granule, asi zase Brit Care, když ji seděl.

Moje otázka zní - je podle váš možné, aby to nebylo z těch nových granulí?
Vůbec nemám chuť to testovat a znovu je zkoušet, ta reakce byla fakt veliká.

A za druhé - mám právo na reklamaci? Jedná se o 17 kg granulí, fakt nevím, co jinak s nimi.

Děkuji.

Nemyslím si že je to z granulí, může to být viroza.

nejakapaniconemaregi

4.9.2016 22:19
nejakapaniconemaregi

XXX.XXX.75.25

A o jake granule se jedná?

5.9.2016 08:43
mouse

XXX.XXX.169.221

Opravdu to nemusí být z granulí. Já krmím už několik měsíců Britem a stejně se mi stalo, že jsem se psem byla na výletě, byl celou dobu v pohodě a večer dostal průjem. Druhej den to samý a ještě blil jak šakal. Jinak se choval normálně, byl aktivní. Trvalo to dva dny, dostal dietu a pak to přešlo. Prostě se to stane.

5.9.2016 13:21
inusanka

XXX.XXX.98.58

Reklamovat to klidně můžete, nejlépe u výrobce. Pokud je slušný, pytel Vám vymění a z toho Vašeho nechá udělat rozbory. Dlouhá leta řeším reklamace v potravinářství a už jsem viděla spoustu " nemožných " věcí.

Neregistrovaný uživatel

6.9.2016 12:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32

Reklamovat granule jen kvůli tomu, že psovi nesedli je fakt pitomost...
Granule nemohou za to, že se pes po nich pos* za to může volba pánečka...

XXX189

7.9.2016 09:10
XXX189

XXX.XXX.89.103

Co to bylo za granule? I když je to nová značka, třeba by ji někdo chtěl zkusit ( např. já ) - jsou to ty nové za studena lisované? Na název si teď nemůžu vzpomenout.

Ditaa

7.9.2016 10:31
Ditaa

XXX.XXX.73.11

Nejsou prošlé? Jaké je tam datum expirace?

8.9.2016 13:50
balisek

XXX.XXX.131.211

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Reklamovat granule jen kvůli tomu, že psovi nesedli je fakt pitomost...
Granule nemohou za to, že se pes po nich pos* za to může volba pánečka...

Volba pánečka taky může být OK. Nejpravděpodobnější je, že skutečně jde jen shodu okolností - střevní viróza, která by se objevila tak jak tak, se jen časově "potkala" s novým krmením.

Nebo opravdu psovi nesedlo toto konkrétní složení. Kdysi jsem koupila pytel všude vychvalovaných a doporučovaných granulí. Pes se mi po ní kompletně osypal ošklivou, mokvající vyrážkou (u naháče je to obzvlášť fajn). Na 99 % za to opravdu mohly granule (když jsem je poslala o dům dál a koupila něco jiného, kůže se za pár týdnů uzdravila) - jenže co bych tak asi reklamovala? Spousta majitelů si tuto značku pochvaluje, tisíce psů po ní dobře prospívají, akorát tomu mému nesedla...

Přidejte reakci

Přidat smajlík