Zdravím.8.9.2016 se mi v Boleradicích (okr. Břeclav) na procházce ztratila půlroční fenka SH. Běhat na volno nemůže, měla jsem ji připnutou, ale proběhl kolem ní zajíc a šňůra se přetrhla. Já kráva s ní šla ven, když se stmívalo a zvěře běhá všude dost. Hledala jsem ji u lesa do tmy, kdyby náhodou byla někde zachycená, neozývala se. Moc prosím o jakékoliv informace na tel. čísla: 776 670 165,608 164 933 nebo 776 557 482 V případě nálezu odměna. díky moc
Uživatel s deaktivovaným účtem

Poptejte se i na mushing.cz, pokud jste to neudělala.

BlaPa
napsal(a):
Ano ano... bali sme se, aby nekde nezustala zamotana, ale nastesti se nekde utrhla a je v poradku
No to jsem fakt ráda, že se našla, neumím si ani představit tu hrůzu, kdyby mi zdrhnul pes a já nevěděla co s ním je

napsal(a):
No to jsem fakt ráda, že se našla, neumím si ani představit tu hrůzu, kdyby mi zdrhnul pes a já nevěděla co s ním je
Jsem moc moc ráda že je fenka už doma.
Mně se to stalo s mým prvním psem, utekl ze zahrady (tehdy už bydlel s bývalým přítelem), já jsem se to dozvěděla až za 3 dny. Ale našli jsme ho, teda moje skvělá mamka s nevlastním taťkou To co jsem tehdy ale prožívala nepřeji ani největšímu nepříteli.
napsal(a):
Jsem moc moc ráda že je fenka už doma.
Mně se to stalo s mým prvním psem, utekl ze zahrady (tehdy už bydlel s bývalým přítelem), já jsem se to dozvěděla až za 3 dny. Ale našli jsme ho, teda moje skvělá mamka s nevlastním taťkou To co jsem tehdy ale prožívala nepřeji ani největšímu nepříteli.
No to verim... ta nase byl pryc den a stacilo... sem si v hlave prehravala ty nejhorsi mozny scenare, ktery se mohly stat... obzvlast, kdyz mela na krku kus snuru... ta predstava, ze by fakt nekde zustala...
BlaPa
napsal(a):
No to verim... ta nase byl pryc den a stacilo... sem si v hlave prehravala ty nejhorsi mozny scenare, ktery se mohly stat... obzvlast, kdyz mela na krku kus snuru... ta predstava, ze by fakt nekde zustala...
Toto lze řešit velmi jednoduše - žádný obojek, ale postroj, pokud se vyvlíká, tak ted čerstvě mám ozkoušen jako relativně nejméně vyvlíkací merhi long..sice je divnej, není vyloženě na sport, ale pokud by byl pes vyvlíkací, nevyvlíkne se. a šňůru kupte spíš koženou - barvářskou.bude horší na udržbu, ale myslivci ji používají nejen proto, že je kůže tradiční materiál, ale i proto, že kožená šňůra nemá tendenci se zamotávat do větviček, ale mnohem víc proti nylonu proklozne ;).
nexxi
napsal(a):
Toto lze řešit velmi jednoduše - žádný obojek, ale postroj, pokud se vyvlíká, tak ted čerstvě mám ozkoušen jako relativně nejméně vyvlíkací merhi long..sice je divnej, není vyloženě na sport, ale pokud by byl pes vyvlíkací, nevyvlíkne se. a šňůru kupte spíš koženou - barvářskou.bude horší na udržbu, ale myslivci ji používají nejen proto, že je kůže tradiční materiál, ale i proto, že kožená šňůra nemá tendenci se zamotávat do větviček, ale mnohem víc proti nylonu proklozne ;).
Jak je to potom s kousáním šňůry?
Psům nylon nechutná, ale co kůže? U většího psa to vidím tak na trojí žvýknutí
sisi58
napsal(a):
Tak to je asi pes od psa.. to me nenapadlo, protoze muj pes tohle nikdy nedelal, delal jiny lumparny. Takze ano, jestli pes okusuje, tak by to mohl byt problem.
Vodila jsem na koženém řemínku, z šicího stroje, trpasličího dlouhosrstého jezevčíka.
Barvou mu šel krásně k srsti.
Půjčila jsem si fotečku, protože před 25 léty jsem ještě jeho fotky v PC neměla.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
sisi58
napsal(a):
Tak od toho tam snad má pes majitele - normální mu to neumožní, a s jelitem je to těžký, bez ohledu na materiál...
sisi58
napsal(a):
To je snad o výchově. Pro mne je kousání jakéhokoliv vodítka těžký hřích, u svých psů to netrpím, ale vídám lidi, kterým pes kouše vodítko a jim to nevadí, ještě z toho mají legraci a kupují stále nová vodítka. Potom se ještě diví, že nemůžou psa nikde uvázat, protože se ihned odkousne a uteče.
koňadra
napsal(a):
To je snad o výchově. Pro mne je kousání jakéhokoliv vodítka těžký hřích, u svých psů to netrpím, ale vídám lidi, kterým pes kouše vodítko a jim to nevadí, ještě z toho mají legraci a kupují stále nová vodítka. Potom se ještě diví, že nemůžou psa nikde uvázat, protože se ihned odkousne a uteče.
Vychovala jsem tři psy a ani jeden nikdy vodítko nekousal, ba ani neměl tendence. Vodítko pro ně bylo něco úžasného, protože beru vodítko - jde se na prochajdu

lesnížínka
napsal(a):
Vychovala jsem tři psy a ani jeden nikdy vodítko nekousal, ba ani neměl tendence. Vodítko pro ně bylo něco úžasného, protože beru vodítko - jde se na prochajdu
Dva z mých psů měli jako štěňata tendenci si vodítko "držet", nekousali ho, ale prostě ho museli mít v tlamičce, ale vždy jsme to rychle odbourali...
Ach jo, už asi měsíc sleduju jedno štěně haskounka, kterého si pořídili nějaký albanci u nás ve městě. Mají zmrzlinu na náměstí a štěně (3 měsíce) je tam celý den uvázané na metrovem vodítku na zahrádce (terasa se stoly pro zákazníky). Občas vidím jak ho venčí jejich malý syn, taky jen na vodítku kolem bloku. Ach Joo, hakouni se mi vždy hrozně líbili a je mi ho líto,.jsem zvědavá, jak bude reagovat na takový režim až povyroste.
Andrýsek3
napsal(a):
Ach jo, už asi měsíc sleduju jedno štěně haskounka, kterého si pořídili nějaký albanci u nás ve městě. Mají zmrzlinu na náměstí a štěně (3 měsíce) je tam celý den uvázané na metrovem vodítku na zahrádce (terasa se stoly pro zákazníky). Občas vidím jak ho venčí jejich malý syn, taky jen na vodítku kolem bloku. Ach Joo, hakouni se mi vždy hrozně líbili a je mi ho líto,.jsem zvědavá, jak bude reagovat na takový režim až povyroste.
Moc nechapu, co ste tim chtela rict...?
Andrýsek3
napsal(a):
Jestli to mela byt narazka na to, ze sme si poridili SH a proste ji musime mit na snure (stopovacce)... ta neni rozhodne nijak kratka...nebo ze ji netrenujeme k tahu...protoze jinak si myslim, ze ta nase ve vsech ohledech neni zadnej chudak...
Vůbec to nebyla narážka na vás, to jen že tu bylo vlákno o haskouncích a já šla domů a zase jsem tam toho chudáka viděla, tak jsem se podělila.
A s tím posledním nesouhlasím, zvlášť u huskyho.Pokud bych, ale nechtěla se psem sportovat, tak si huskyho nepořídím. Ten pes potrebuje fakt tahat, ne se procházet a vím, že oni s ním určitě tahat nebudou.

" ja jenom, ze si nemyslim, ze by si kazdy musel porizovat urcite plemeno a pak ho vyuzivat k tomu, k cemu bylo puvodne pouzivano... to by sme dnes psy snad ani nechovali... "
jeden každý by si měl při výběru plemene uvědomit jeho specifika, plemennou povahu, a řídit se tím, zda dokáže psu jeho plemennou povahu "realizovat". To neznamená, že bude striktně provozovat to, na co plemeno bylo kdysi vyšlechtěno, ale dá psu takové zaměstnání, které uspokojí jeho pudy a potřeby.
No... Husky on je Husky vytrvalec a utahat se dá i jinak, nez tahem... vidim to nejenom u sebe, samozrejme se ji ale taky maximalne venujeme, bereme ji jako dalsiho clena domacnosti, taky mame to stesti, ze fenule doma nebude sama nikdy vic, jak hodinu... zakladni povely umi, doma je zlata a zatim se nestalo, ze by po našich zviratech (slepice, kralici, kocka, papousci) nejak vyjizdela...vi ze nesmi, ignoruje je, ale hlavne se este nenudila natolik, aby mela potrebu lovit je... (kdyby tak zistala i po puberte, byla bych stastna :) jinak nam uz od 4 mesicu lovi rejsky a potkany jedna radost... venku mi bobuzel utekla proto, ze sem mela tenci stopovacku se sukama, nevymenila sem ji za novou a jak se o zem odiraly, tak kdyz vylitla, v tom miste praskla...dlluhy prispevek ja jenom, aby nevypadalo, ze sme si poridili psa, je cely dny nekde zavrenej a ven s ním vyjdem na hodinku nekam na kratkym voditku po asfaltce...
BlaPa
napsal(a):
No... Husky on je Husky vytrvalec a utahat se dá i jinak, nez tahem... vidim to nejenom u sebe, samozrejme se ji ale taky maximalne venujeme, bereme ji jako dalsiho clena domacnosti, taky mame to stesti, ze fenule doma nebude sama nikdy vic, jak hodinu... zakladni povely umi, doma je zlata a zatim se nestalo, ze by po našich zviratech (slepice, kralici, kocka, papousci) nejak vyjizdela...vi ze nesmi, ignoruje je, ale hlavne se este nenudila natolik, aby mela potrebu lovit je... (kdyby tak zistala i po puberte, byla bych stastna :) jinak nam uz od 4 mesicu lovi rejsky a potkany jedna radost... venku mi bobuzel utekla proto, ze sem mela tenci stopovacku se sukama, nevymenila sem ji za novou a jak se o zem odiraly, tak kdyz vylitla, v tom miste praskla...dlluhy prispevek ja jenom, aby nevypadalo, ze sme si poridili psa, je cely dny nekde zavrenej a ven s ním vyjdem na hodinku nekam na kratkym voditku po asfaltce...
To nikdo netvrdí. Ale myslím, že každému psů by se mělo dát zaměstnání, alespoň podobné jeho původnímu účelu, a u huskyho, je ten tah a běh, prostě ničím jinym nenahradite. A s těmi zvířátky bych se v půl roce opravdu ještě neradovala, však ono to přijde.
Andrýsek3
napsal(a):
To nikdo netvrdí. Ale myslím, že každému psů by se mělo dát zaměstnání, alespoň podobné jeho původnímu účelu, a u huskyho, je ten tah a běh, prostě ničím jinym nenahradite. A s těmi zvířátky bych se v půl roce opravdu ještě neradovala, však ono to přijde.
Nestrašte ji, určitě jejich pejsek nebude strádat.
Mě by spíše než to utahání, trochu odrazovala povaha tohoto plemene.
Zdá se mi to nebo to jsou velmi samostatné jednotky poněkud více nezávislé na majiteli?
Tam, odkud pocházejí, se tito psi nepovažují za domácí psy, ale za pracovní a smečkové a nejspíš se v nich nepodporuje nějaká láska k pánovi.
Tedy ne že by neposlouchali nebo tak, ale spíše jde o to, že jsou po útěku schopni se o sebe postarat, aniž by potřebovali majitele.
Opravte mě, jestli se mýlím.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
BlaPa
napsal(a):
Nenechte se ukolébat tím, že teď neloví - moje barzojka taky byla u zvířat odmala a ignorovala je cca do 11 měsíců. Pak zničeho nic ve vteřině sejmula kohouta, a od té doby to jelo...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nenechte se ukolébat tím, že teď neloví - moje barzojka taky byla u zvířat odmala a ignorovala je cca do 11 měsíců. Pak zničeho nic ve vteřině sejmula kohouta, a od té doby to jelo...
Taky jsem zvedava, jak se to bude vyvijet dal... proto sem i psala, že bych byla moc rada, kdyby zustala takova, jaka je ted... uvidime
sisi58
napsal(a):
Nestrašte ji, určitě jejich pejsek nebude strádat.
Mě by spíše než to utahání, trochu odrazovala povaha tohoto plemene.
Zdá se mi to nebo to jsou velmi samostatné jednotky poněkud více nezávislé na majiteli?
Tam, odkud pocházejí, se tito psi nepovažují za domácí psy, ale za pracovní a smečkové a nejspíš se v nich nepodporuje nějaká láska k pánovi.
Tedy ne že by neposlouchali nebo tak, ale spíše jde o to, že jsou po útěku schopni se o sebe postarat, aniž by potřebovali majitele.
Opravte mě, jestli se mýlím.
No ta povaha me prave vzdycky fascinovala... zatim je na nas opravdu zavisla...lidi miluje, ale i doma je strasnej mazel a nemuze byt sama dlouho, jinak by si pak nejakou takovou zabavu urcite nasla, proste nas (zatim) bere jako tu svoji smecku... a s tim lovenim me muzou klidne strasit, jsem na to tak nejak pripravena... kdyz nam utekla, vratila se pak na to stejny misto, lidi, co bydli o kousek dal nam ji privedli, ze se vratila, ale rikam, uvidime, co se z ni este vyklube
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
sisi58
napsal(a):
Byla polívka?
Nebyla - zmetla jsem stopy
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
sisi58
napsal(a):
A kohout byl nahlášen jako pohřešovaný?
Máme na farmě hodně drůbeže, takže se jeden kus neřeší (asi liška )
Jediný, co se neztratilo byla koza
BlaPa
napsal(a):
Nechci rýpat, to opravdu ne. Jen se zeptám, co Vás vedlo k pořízení haskouna? Je to pes neskutečně krásnej, taky pro ně mám slabost, ale nikdy si ho nepořídím. Nevyhovuje mi nezávislá povaha, absolutně by mi nevyhovovalo to, že musí být na vodítku, a navíc bych si ho nepořídila, pokud bych s ním nechtěla tahat. Pak taky chci psa do baráku a tam haskoun asi taky spokojený nebude.
Jen mě zajímá, co člověka, který se nechce věnovat tomu tahu zaujme na povaze takového psa? . A nezlobte se, nemyslím to zle.
marcelaamax
napsal(a):
Nechci rýpat, to opravdu ne. Jen se zeptám, co Vás vedlo k pořízení haskouna? Je to pes neskutečně krásnej, taky pro ně mám slabost, ale nikdy si ho nepořídím. Nevyhovuje mi nezávislá povaha, absolutně by mi nevyhovovalo to, že musí být na vodítku, a navíc bych si ho nepořídila, pokud bych s ním nechtěla tahat. Pak taky chci psa do baráku a tam haskoun asi taky spokojený nebude.
Jen mě zajímá, co člověka, který se nechce věnovat tomu tahu zaujme na povaze takového psa? . A nezlobte se, nemyslím to zle.
Ne v poradku, chapu, ze to muze nekoho zarazet, pro ty psy mam tak nejak slabost uz hodne dlouho... ne jenom vzhledove, ale ta jejich hyperaktivita, jak dokaze vybizet ke hre, tvrdohlavost a nepredvidatelnost, nikdy nevim, co jí zrovna napadne... sou proste svi... asi to zni divne, ale toto se mi na nich prave strasne libi. To, ze nesmi na volno je asi jediny minus, venku by se me na volno drzela, pokud by nezahlidla zver driv, nez ja...ale stejne tu mame pole a lesy takze bych se nebala jen o okolni zver, ale hlavne o ni... jinak je to teda zatim docela zavislacka, ta radost, kdyz se vratila domu...

BlaPa
napsal(a):
Ne v poradku, chapu, ze to muze nekoho zarazet, pro ty psy mam tak nejak slabost uz hodne dlouho... ne jenom vzhledove, ale ta jejich hyperaktivita, jak dokaze vybizet ke hre, tvrdohlavost a nepredvidatelnost, nikdy nevim, co jí zrovna napadne... sou proste svi... asi to zni divne, ale toto se mi na nich prave strasne libi. To, ze nesmi na volno je asi jediny minus, venku by se me na volno drzela, pokud by nezahlidla zver driv, nez ja...ale stejne tu mame pole a lesy takze bych se nebala jen o okolni zver, ale hlavne o ni... jinak je to teda zatim docela zavislacka, ta radost, kdyz se vratila domu...
A jak jinak ji zaměstnáváte?
Vůbec to neni tak, že se vám na agility vyprdne. Haskouni se při správném pozitivním cvičení učí moc rádi všelijaké cviky. BlaPa, pokud máte fb, tak je skupina sibiřský husky a tam je holčina, co se svou smečkou dělá agility. Určitě by vám ráda poradila, jak na to :) Jinak je haskoun skvělej výletní pes. :).

Co se týče haskounů, tak o nich jsem měla totálně zkreslenou představu díky feně mé tety...jasně všichni jsme věděli, že je to původem tažný pes nebo jak to nazvat, ale tetina fena byla zlatíčko, bydleli v Praze u Letné, stačily dvě prochajdy ráno a večer na vodítku a odpolední pořádná lítačka se smečkou psů, co tam chodili...na zavolání v poho přišla, doma neskutečnej mazel a pohodář, poslušná, lehce ovladatelná, jen na chalupě se s ní dělali prochajdy v lese a na loukách na vodítku...haskounů v té době moc nebylo, fena byla ze třetího vrhu v čechách...prostě byste si řekli...jo to je ideální bytovej pes ...jeden čas jsem o nich taky uvažovala a jsem ráda, že jsem si zjistila víc informací, než jsem do toho šla...s "normálním" haskounem by to byl s mojí, lehce lenivou povahou, boj...tedy pro mě, protože psu prostě musíte dát, co potřebuje
rapotacka11
napsal(a):
Jinak je haskoun skvělej výletní pes.
To snad každý pes.
To není tak úplně pravda. Takovej mops vám za dlouhou tůru moc nepoděkuje. Jinak tohle vlákno je o haskounech, takže jedna z možností proč si pořídit haskouna, když se mi líbí, jsou výlety. Neni nutný se psem jen tahat. Většina haskounů jedináčků se má daleko lépe, než psi závodníků.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
sisi58
napsal(a):
To mi povídejte, že váš pes strhl kozu?!
Strhl no
... ale to jsem psala jen k tématu, že pes se silným loveckým pudem, který neloví v půl roce, nejspíš takový nezůstane.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
sisi58
napsal(a):
To by mě nenapadlo, že pes s dostatkem žrádla a plně socializovaný, půjde až tak daleko
Vždyť je to chrt, byl k lovu staletí šlechtěný. Tohle vůlbec není o dostatku žrádla nebo o socializaci - to je lovecký pud. Myslíte si, že když někomu venku zdrhne pes za srnou, tak to dělá z hladu?
Tak to fakt nevím.
Měli jsme trpasličího jezevčíka, který by nic nedohnal a dále Chodské psy a to nejsou lovci, ale ovčáci, takže i když se za něčím rozběhli a dohnali to, čuchli si a odešli. Většinou je ale honička přestala bavit.
Pokud zvíře neutíkalo, ani je nezajímalo.
Schválně jsem vybrala tohle plemeno, ke koním.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
sisi58
napsal(a):
Tak to fakt nevím.
Měli jsme trpasličího jezevčíka, který by nic nedohnal a dále Chodské psy a to nejsou lovci, ale ovčáci, takže i když se za něčím rozběhli a dohnali to, čuchli si a odešli. Většinou je ale honička přestala bavit.
Pokud zvíře neutíkalo, ani je nezajímalo.
Schválně jsem vybrala tohle plemeno, ke koním.
Však ovčák byl šlechtěný k tomu, aby stádo vodil a chránil, ne aby zabíjel - belgičáci mi taky neloví, a ovce pasou (sami od sebe), ale chrt byl šlechtěný k tomu, aby dohnal a zabil! Dodnes i na coursingu se nejvíc cení pes, který na konci killuje, ne jen ten co je nejrychlejší.

Zabije
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
sisi58
napsal(a):
Pro neznalé, co je "killuje"?
"zabíjí" střapec na konci - cílem není jen dohnat, ale i "zabít".
Samojed honí, ale neloví. Ano, ulovil v zahradě zajíce, ale vypadalo to, že se sám leknul toho, co udělal, protože za nějakou dobu, kdy ho vypíchnul venku, ho kousek popohnal a nechal ho být. Přizabil sousedovu slepici, protože ona nechtěla jít, kam ji hnal, jelikož se zamotala do ostružin. Tahání za krk, nebylo dobré řešení, stejně jako jinému sousedovi vytahoval kačenu za nohy zpod nějakých desek, kam se mu chtěla schovat - překousal jí nohy. Nezabil je a mohl. Myslím, že u něj to není účelem. Líbí se mu to běhání
Huskyjanina
napsal(a):
Sardullah, ono většina haskounů se dá vychovat, ale někdy se opravdu padne na jedince, kterej je takovej, jak se popisuje v knížkách.
Nic proti, ale není to spíše smutné? Že zachvili bude většina haskounu spíše "výjimka" a těch podle knížek (standardu) bude po málu?

marcelaamax
napsal(a):
Nic proti, ale není to spíše smutné? Že zachvili bude většina haskounu spíše "výjimka" a těch podle knížek (standardu) bude po málu?
Proč smutné? :) To, že je pes vychovaný, neznamená, že ztrácí své...desire to go...To, jak haskyho popisují v knížkách, tak se chová haskoun, kterýho necháte růst, jak dříví v lese. Měla jsem smečku 11 závodních haskounů a všechny jsem učila poslušnost. Pak jsem se nemusela bát, když se mu někde utrhla karabina, že mi uteče...stačilo písknout. Moji psi nežrali malé pejsky, protože byli socializovaní, nikdy se s cizími psy nervali. Ve spřežení neragovali na zvěř, ani když jim přeběhla před čumákem...jiný by to bylo na volno :) Ploty jsme měli napůl spadlý a přesto mi psi nezdrhali. Haskoun zas neni tak hroznej, jak se o něm v knížkách píše. Ale pokud jsem prodávala štěňata, tak jsem povahu haskouna vylíčila v těch nejhorších barvách a pokud i přesto zájemci vydrželi, tak byli ti praví. A pak psali, že ten jejich haskoun neni vůbec tak hroznej, jak jsem popisovala :D.
Huskyjanina
napsal(a):
Proč smutné? :) To, že je pes vychovaný, neznamená, že ztrácí své...desire to go...To, jak haskyho popisují v knížkách, tak se chová haskoun, kterýho necháte růst, jak dříví v lese. Měla jsem smečku 11 závodních haskounů a všechny jsem učila poslušnost. Pak jsem se nemusela bát, když se mu někde utrhla karabina, že mi uteče...stačilo písknout. Moji psi nežrali malé pejsky, protože byli socializovaní, nikdy se s cizími psy nervali. Ve spřežení neragovali na zvěř, ani když jim přeběhla před čumákem...jiný by to bylo na volno :) Ploty jsme měli napůl spadlý a přesto mi psi nezdrhali. Haskoun zas neni tak hroznej, jak se o něm v knížkách píše. Ale pokud jsem prodávala štěňata, tak jsem povahu haskouna vylíčila v těch nejhorších barvách a pokud i přesto zájemci vydrželi, tak byli ti praví. A pak psali, že ten jejich haskoun neni vůbec tak hroznej, jak jsem popisovala :D.
Díky za vysvětlení, já haskouny zas tak neznám . Ale bez úmyslu s ním tahat bych si ho prostě nikdy nepořídila.

Každý pes je super, ale ne pro každého člověka, když si pes a člověk sednou, tak je to potom nebe na zemi, když ne může to být peklo pro oba...
I hasky je nej pes, ale ne pro každého...
Přivolání haskounů :)
https://www.youtube.com/watch?v=u9ys2H48MFU.
Já dnes ráno taky odchytila toulavku
naše feňule ráno nejdřív štěkala a pak vykecávala u plotu s nějakým psem. tak se jdu kouknout a když nikdo dlouho nešel, pochopila jsem, že pánička asi nemá. Pustila jsem ho na zahradu a měl známku, tak jsem zavolala na obecní úřad a nahlásila, že máme na zahradě psa s dotyčnou známkou. Pesani si poběhali, sice naše z něj byla trochu nervní, byl moch hyperaktivní
Ozvali se brzy, a do 20 minut si přijel majitel, už ho hledali. Byl to kříženec labíka s berňákem, ale neskutečný poděs. Absolutně neposlouchal, pořád po nás skákal, musela jsem na něj pak huknou, aby mě zaregistroval. Svého pánička jak hora měl úplně na háku, viditelně ho neposlouchá a chlap byl bezradný. A to měl skoro 3 roky. Kamarád měl berńáka a je fakt, že byl taky takový rozjivený a temperamentní. Tak doufám, že jej tu nebudu mít často , no alespoň už vím, kam ho odvést...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.1
sisi58
napsal(a):
Tak tim bych si nebyla jistá, pes, který chce překouše všechno i nylon i kůži...