Joojoo

XXX.XXX.240.118
Kolik lidí zastřelí myslivci během letošní lovecké sezóny?
Lindika

XXX.XXX.240.118
5.
Janae

XXX.XXX.67.157
asurwic
napsal(a):
8 a budou tvrdit, že si všechny z nich spletli s liškou neb srnou.
5 a jedno dítě na sáňkách, které se bude zákeřně podobat divočákovi.
Smrt.

XXX.XXX.240.118
Sebe navzájem.
Uživatel s deaktivovaným účtem

sisi58
napsal(a):
Červenou karkulku má sežrat vlk, ne zastřelit myslivec!
Kdo Vám vyprávěl pohádky? To byl nějaký neználek
To jsou moderní pohádky. Vlci tu nejsou, tak je musí zastoupit někdo jiný, no.

sisi58
napsal(a):
Lidi nestrašte!
Jezdím na koni jenom lesem, co by to muselo být za zvíře, se kterým by si mě na koni spletli?!
Mám červenou větrovku a velkou kobylu
Se Smolíčkem Pacholíčkem
TROLL

XXX.XXX.240.118
Třeba tak že chodím kvůli pejskům na procházky po krajině kde se střílí.

tapina
napsal(a):
A kolik myslivců?
Tak jedovaté
Chápu, že spoustu lidí mate další pokračování filmu Lovecká sezóna, která aktuálně brázdí naše kina. Nicméně v ČR je "lovecká sezóna" celoročně. I tak máte mnohem větší šanci, že vás srazí auto před barákem, dostanete infarkt nebo podlehnete následkům alergie, než že vás trefí kulka.
Navíc se bojíte zbytečně. My myslivci jsme věčně namol, málokdy máme ještě dost sil k výstřelu. Nebo zrovna mlátíme své psy, šikanujeme všechny slušný pejskaře, jezdíme na čyřkolkách revírem, pytlačíme nebo trávíme dravce, to už moc času k střílení opravdu není.
hunter
napsal(a):
Chápu, že spoustu lidí mate další pokračování filmu Lovecká sezóna, která aktuálně brázdí naše kina. Nicméně v ČR je "lovecká sezóna" celoročně. I tak máte mnohem větší šanci, že vás srazí auto před barákem, dostanete infarkt nebo podlehnete následkům alergie, než že vás trefí kulka.
Navíc se bojíte zbytečně. My myslivci jsme věčně namol, málokdy máme ještě dost sil k výstřelu. Nebo zrovna mlátíme své psy, šikanujeme všechny slušný pejskaře, jezdíme na čyřkolkách revírem, pytlačíme nebo trávíme dravce, to už moc času k střílení opravdu není.
Přemýšlím, co vůbec na tak bl.bý příspěvek "chodím s pejsky po krajině..." napsat?!
Kolik takových procházejících se pejskařek už bylo zastřeleno?
A kolik lidí srazili nezodpovědní řidiči na silnicích, rovnou i na přechodech nebo nástupních ostrůvcích ve městech?
Napsal jste to hezky, huntere.
Když se někdo bojí, tak ať sedí doma, ne?

hunter
napsal(a):

Stisknout spoušť zas tak náročné není..i poslepu..jednou rukou..no a kdo říká, že mířil..právě

Se nemůžete o těch pár lesů, co tu zbylo, rozdělit ?
Není někde napsáno (na návsi třeba), že se od 10.30 do 18.20 v sobotu v lesích v Horní Dolní směrem na Dolní Horní bude lovit, lidé nelezte tam a psy si zavřete doma, pohazovat odpadky v našich krásných vytěžených lesích můžete zas od neděle ?
Janae

XXX.XXX.67.157
napsal(a):
Se nemůžete o těch pár lesů, co tu zbylo, rozdělit ?
Není někde napsáno (na návsi třeba), že se od 10.30 do 18.20 v sobotu v lesích v Horní Dolní směrem na Dolní Horní bude lovit, lidé nelezte tam a psy si zavřete doma, pohazovat odpadky v našich krásných vytěžených lesích můžete zas od neděle ?
Moment, jak našich... trošku méně komunismu by to chtělo.
Lesy bývají i soukromé. A musím říct, že nic mě nevytočí víc než myslivec se vzděláním traktoristy, který mi ve vlastním lese vysvětluje, jak mi odstřelí psa, protože tam nemá co dělat.
Do mého lesa je nikdo nezval, vystrnadit je téměř nelze a ještě mají kecy.
Janae
napsal(a):
Lesy bývají i soukromé. A musím říct, že nic mě nevytočí víc než myslivec se vzděláním traktoristy, který mi ve vlastním lese vysvětluje, jak mi odstřelí psa, protože tam nemá co dělat.
Chápu vaše zděšení, když člověk se vzděláním traktoristy se orientuje v zákoně lépe než vy. Nebojte, také to může znamenat, že je to velice inteligentní traktorista, druhá varianta pro vás už tak dobře nevyznívá.

V našich českých..
Hádejte se tu tisíc let. Zbytečně. Stačí říct kdy ano, kdy ne.
Sam 90210
napsal(a):
No susedovi nedávno vystříleli 20 březňaček, žiju to asi v nějakém divném nenávistném kraji, když všude jinde jsou zelení mužíčci tak hodni
Buď je má umístěné a zabezpečené na nehonebním pozemku, tzn může žádat náhradu škody a další sankce. Nebo tomu tak není a kachny byly uloveny v řádné době lovu.
hunter
napsal(a):
Buď je má umístěné a zabezpečené na nehonebním pozemku, tzn může žádat náhradu škody a další sankce. Nebo tomu tak není a kachny byly uloveny v řádné době lovu.
Chodili mu do rybníčku hned za baráčkem, kolem zahrada, pole, teď si bude pořizovat už jen indické běžce, doufá, že ty si nespletou Ale jo jeho chyba, bude si to kolem oplocovat ohradníkem, co pořádně kope.
Sam 90210
napsal(a):
Chodili mu do rybníčku hned za baráčkem, kolem zahrada, pole, teď si bude pořizovat už jen indické běžce, doufá, že ty si nespletou Ale jo jeho chyba, bude si to kolem oplocovat ohradníkem, co pořádně kope.
Proč by si je někdo spletl ? Kachna divoká patří do zvěře, která se u nás může lovit. Tak je někdo ulovil. Jestli bylo vše ok, do toho z venku logicky nemohu vidět.
Iii

XXX.XXX.240.118
M.ihned.cz › nazory-komentare › c1-634... V České republice nakonec zabijí více lidí myslivci než muslimští teroristé.
Co je to za lidi.
http://lm.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.topky.sk%2Fcl%2F13%2F1570539%2FZvrhly-otec-poburil-cely-svet-Dceru-nechal-zabit-srnku-a-potom-FOTO-este-vacsieho-hyenizmu&h=7AQHHab5_&s=1.
Iii

XXX.XXX.240.118
Kachny divoké se běžně chovají na okrasu, podivejte se na inzeráty.
hunter
napsal(a):
Nechtěla jsem se do toho vůbec zapojovat, ale napíšu jednu zkušenost. V jedné vesnici u Prahy tři roky po sobě někdo poslal před honem policajty, aby jim dali dýchnout a po všechny tři roky byl hon kupodivu zrušen.... Zvláštní.
Říkám, co se týče pozemků, nemůžu nic tvrdit, protože neznám poměry v daném místě.
Kachny divoké se běžně chovají, to je pravda. Jenže už to je zájmový/farmový chov, který má svá pravidla, což si také spousta lidí neuvědomuje.
Naše sdružení před x lety pořádalo akci pro širokou veřejnost, kde byl právník, zástupce odboru životního prostředí a samozřejmě myslivecké sdružení, kde jsme chtěli vysvětlovat fungování myslivosti a dovysvětlovat některé nejasnosti. Přišli snad 3 lidi, zbytku to bylo asi jedno. Ti největší stěžovatelé samozřejmě nepřišli.
U nás v okolí běžně jezdí PČR provádět namátkové kontroly při honech. Nepamatuji si jediný případ, kdy někoho vykázali. Už vůbec si nevybavím, že by se rušil celý hon. Vždy to platí na konkrétního jedince.
Ludvos

XXX.XXX.240.118
Koňadra:...Když se někdo bojí, tak ať sedí doma, ne?..
To je asi ten problém...
V pátek mne zastavil myslivec a chtěl po mně podepsat novou smlouvu na pronájem honebního pozemku. V mém případě to bylo tak paradoxní, až mi to přišlo směšné. Ovšem když jsem koukla na smlouvu, byl to můj dům na mé zahradě a pozemek před domem. Slušně jsem mu řekla, ať se nezlobí, ale to určitě ne a vůbec nechápu, jak to tam může mít zahnuto. Prý jim to tam pořád vyjíždí a nemusím se bát, do zahrady mi rozhodně nikdo nepoleze. Jo, to bych mu ani neradila jenže: šla jsem si domů přečíst něco ze zákonů, nešlo mi do hlavy, jak může mít někdo mou zahradu, ve které mi stojí dům jako honební pozemek. Nemůže. Jenže plno lidí to neví a podepíše jim to...Nepoleze...jenže pokud to bude mít jako honební pozemek s mým souhlasem, tak pak nejspíš může a nic bych s tím nenadělala.
hunter - vážím si vašich názorů a slušného chování. Ovšem s tímhle to fakt nezkoušejte:
U nás v okolí běžně jezdí PČR provádět namátkové kontroly při honech. Nepamatuji si jediný případ, kdy někoho vykázali. Už vůbec si nevybavím, že by se rušil celý hon. Vždy to platí na konkrétního jedince. - polovina mé rodiny je PČR. Takže moc dobře vím, kolik je mezi policajty myslivců a že se samozřejmě kontrola ohlásí. Spíš bych to obrátila: ukažte mi jeden příklad, kde někoho vykázali z honu, či hon zakázali a vyvodili z toho důsledky. To je jak policejní hlídka s alkohol testrem před vesnicí, která chytí jednoho místního, co jel první a pak už jen samé přespolní přesto, že je to vesnice na Jižní Moravě
lesnížínka
napsal(a):
hunter - vážím si vašich názorů a slušného chování. Ovšem s tímhle to fakt nezkoušejte:
U nás v okolí běžně jezdí PČR provádět namátkové kontroly při honech. Nepamatuji si jediný případ, kdy někoho vykázali. Už vůbec si nevybavím, že by se rušil celý hon. Vždy to platí na konkrétního jedince. - polovina mé rodiny je PČR. Takže moc dobře vím, kolik je mezi policajty myslivců a že se samozřejmě kontrola ohlásí. Spíš bych to obrátila: ukažte mi jeden příklad, kde někoho vykázali z honu, či hon zakázali a vyvodili z toho důsledky. To je jak policejní hlídka s alkohol testrem před vesnicí, která chytí jednoho místního, co jel první a pak už jen samé přespolní přesto, že je to vesnice na Jižní Moravě
Že PČR někde nefunguje pořádně je dost alarmující.
Tohle, co popisujete, se snad stávalo ještě za minulého režimu. Dnes neznám nikoho, kdo by si dovolil přijít na hon po pár pivech. Těch oplétaček je okolo víc než dost. Ale když se najdou lidi, kteří sednou do auta po x pivech, určitě se najde někdo se zbraní.
Pořád nechápu, proč by se rušil hon. To někde přijde celé sdružení včetně hostů na hon opilých ?
Já zažil dost honů a problém s chlastem si nikde nevybavuji. Případů, kde někdo zapomněl pojištění, znám hodně. Ale i tak jsem nejvíc zažil vykázaných z honu, teď to pro všechny bude znít jako sci-fi, kvůli porušení bezpečnosti, nedodržení pokynů odstřelu (např. příliš velký kus) a nectění tradic (nevhodné oblečení). A to provozuji klasickou lidovou myslivost, kde převažují lidé s nižším vzděláním. Nejsme žádná lukrativní honitba plná judrů, mudrů, atd.
Trener

XXX.XXX.7.148
4 lidi a 8 svých loveckých psů.
Trener

XXX.XXX.7.148
Janae
napsal(a):
Právě to je o tom podelaným mysliveckým zákoně. Kdejakej buran v zelený kamizole se tváří jako lesa pán, ale má holej zadek. Brzo jim utnou tipec, a majitelé lesů a polností budou konečně moci užívat svůj majetek bez zlovole kamizol.
Ludvos

XXX.XXX.240.118
Iii
napsal(a):
M.ihned.cz › nazory-komentare › c1-634... V České republice nakonec zabijí více lidí myslivci než muslimští teroristé.
Co je to za lidi.
http://lm.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.topky.sk%2Fcl%2F13%2F1570539%2FZvrhly-otec-poburil-cely-svet-Dceru-nechal-zabit-srnku-a-potom-FOTO-este-vacsieho-hyenizmu&h=7AQHHab5_&s=1.
Takhle se vychovávají malý psychopati bez citu, sice se bojíme uprchlíků, ale tahle špíny tu máme až až.
Ludvos

XXX.XXX.240.118
Samozřejmě jsou myslivci kteří mají rádi přírodu a ne jen pivo a pečenou srnu.
Ludvos

XXX.XXX.240.118
I když ty rád také nemám.
Trener
napsal(a):
Právě to je o tom podelaným mysliveckým zákoně. Kdejakej buran v zelený kamizole se tváří jako lesa pán, ale má holej zadek. Brzo jim utnou tipec, a majitelé lesů a polností budou konečně moci užívat svůj majetek bez zlovole kamizol.
Kdo jim utne tipec ? Vám snad někdo nakazuje, jak máte hospodařit na svých pozemcích ? Svůj majetek můžete užívat, jak uznáte za vhodné. Jen to nechce čekat, že vás někdo bude vodit za ručičku. Pokud nejste spokojen se současným stavem, nikdo vám nebrání ho změnit. Ale čekat, že přijde řešení od cizích lidí, je maličko naivní.
Kde je vůle se dohodnout, tam to jde vždycky. Navíc jako majitel pozemků máte víc práv než myslivecké sdružení. Ale rozhodně vám nikdo nebrání v zaplacení právníků a hledání optimálního řešení.

Iii
napsal(a):
Co je to za lidi.
Co to sem taháte? Stalo se snad na Zélandě, nebo špatně čtu?

hunter
napsal(a):
Kdo jim utne tipec ? Vám snad někdo nakazuje, jak máte hospodařit na svých pozemcích ? Svůj majetek můžete užívat, jak uznáte za vhodné. Jen to nechce čekat, že vás někdo bude vodit za ručičku. Pokud nejste spokojen se současným stavem, nikdo vám nebrání ho změnit. Ale čekat, že přijde řešení od cizích lidí, je maličko naivní.
Kde je vůle se dohodnout, tam to jde vždycky. Navíc jako majitel pozemků máte víc práv než myslivecké sdružení. Ale rozhodně vám nikdo nebrání v zaplacení právníků a hledání optimálního řešení.
Kdo jim utne tipec?
Jen až jim liška odnese pár slepic ! To budou volat po myslivcích. Někde vedle se na myslivce v tomhle smyslu vztekali.
Pikantní bylo, že volali po tom, aby myslivci lišku dostali. A co oni ? Nemají přece čas vysedat a čekat na lišku, aby ochránili vlastní drůbež, to radši jdou na ryby...atd.
lesnížínka
napsal(a):
V pátek mne zastavil myslivec a chtěl po mně podepsat novou smlouvu na pronájem honebního pozemku. V mém případě to bylo tak paradoxní, až mi to přišlo směšné. Ovšem když jsem koukla na smlouvu, byl to můj dům na mé zahradě a pozemek před domem. Slušně jsem mu řekla, ať se nezlobí, ale to určitě ne a vůbec nechápu, jak to tam může mít zahnuto. Prý jim to tam pořád vyjíždí a nemusím se bát, do zahrady mi rozhodně nikdo nepoleze. Jo, to bych mu ani neradila jenže: šla jsem si domů přečíst něco ze zákonů, nešlo mi do hlavy, jak může mít někdo mou zahradu, ve které mi stojí dům jako honební pozemek. Nemůže. Jenže plno lidí to neví a podepíše jim to...Nepoleze...jenže pokud to bude mít jako honební pozemek s mým souhlasem, tak pak nejspíš může a nic bych s tím nenadělala.
Problematika tvorby honitby je hodně složitá. Ale ve stručnosti: ze zákona honebním pozemkem není oplocený pozemek - zahrada (nebo třeba sad). Takže bez obav, nikdo u vás lovit nebude, a to ani s vaším případným podpisem. To, že vaše zahrada v nějakém PC programu vyjíždí jako honební pozemek, je chyba člověka, který ty pozemky z honebních pozemků nevyjmul. Ale ze zákona to stejně honební pozemek není - což počítačový program nemůže vidět, že je to zahrada.
Jinak ale se divím, že s tím vůbec za vámi přišli. Ale i kdyby jste jim to podepsala, tak by to bylo stejně neplatné, prostě zahrada být honebním pozemkem nesmí. Na druhou stranu má-li někdo kus pole (nebo les, louku...) za vesnicí a nepodepíše pronájem honitby (ve skutečnosti ale podepisuje členství v honebním společenstvu), stejně na jeho poli myslivost provozována bude, neboť jeho pole bude do honitby přičleněno, protože musí být zachována celistvost honitby. Akorát, že majitel nebude členem honebního společenstva.
Honební společenstvo = sdružení vlastníků pozemků, na nichž lze provozovat právo myslivosti, tedy je vlastníkem honitby (kterou tvoří právě pozemky vlastníků).
Myslivecký spolek = sdružení myslivců, kteří si od honebního společenství pronajímají honitbu.
Jsou ještě honitby soukromé, státní, dále je možné, že honební společenstvo honitbu žádnému spolku nepronajme a členové (myslivci) provozují myslivost sami (tzv. ve vlastní režii). A nebo členové honebního společenstva jsou zároveň členy mysliveckého spolku, takže defacto sami sobě pronajímají honitbu...
Prostě je potřeba prostudovat Zákon o myslivosti a tam vše je. Jenže - bohužel - často ani myslivci sami kolikrát nevědí, o čem je řeč (běžně lidi třeba vůbec nechápou, jaký je rozdíl mezi honebním společenstvem a mysliveckým spolkem), protože problematika je opravdu složitá.
Trener

XXX.XXX.33.158
hunter
napsal(a):
Jseš buď naivní, hloupej, vycůranej, nebo myslivec.

Trener
napsal(a):
Jseš buď naivní, hloupej, vycůranej, nebo myslivec.
Podívejte se do zrcadla a uvidíte tam přesně to, co jste napsal, až na toho myslivce.
Lipso

XXX.XXX.52.17
Sam 90210
napsal(a):
Když mi soused ukazoval místo, kde je má, ani by mě nenapadlo je střílet Hned za barákem, líta tam plno děcek, ok tak možná jednu dvě kdyby to nebyl zrovna nechytřejší myslivec, ale dvacet, toho ani nenapadlo, že něco není tak jak má, že někomu patří když ani nevzlétly.
To jsou ty mozky zatemělé zabíjením.
Nám se stalo ze jsme byli, bohužel u s dětmi, u známých, a před našima očima myslivec postřelil psa, který si vyběhl 15 metrů na stráň, takže jsme nebyli z jeho pohledu vidět. Pes zranění podlehl, a kdyby za psem někdo vyběhl..
U soudu jsme neuspěli.
Lipso

XXX.XXX.52.17
Sam 90210
napsal(a):
Když mi soused ukazoval místo, kde je má, ani by mě nenapadlo je střílet Hned za barákem, líta tam plno děcek, ok tak možná jednu dvě kdyby to nebyl zrovna nechytřejší myslivec, ale dvacet, toho ani nenapadlo, že něco není tak jak má, že někomu patří když ani nevzlétly.
To jsou ty mozky zatemělé zabíjením.
Nám se stalo ze jsme byli, bohužel u s dětmi, u známých, a před našima očima myslivec postřelil psa, který si vyběhl 15 metrů na stráň, takže jsme nebyli z jeho pohledu vidět. Pes zranění podlehl, a kdyby za psem někdo vyběhl..
U soudu jsme neuspěli.
hunter
napsal(a):
"Navíc jako majitel pozemků máte víc práv než myslivecké sdružení."
Tahle věta mě zaujala, jsme majiteli asi 30 ha v místní honitbě. Nějak nevím, že bychom měli nad myslivci navrch. Snad jen, že naše hospodářská činnost má přednost. Trvalo nám poměrně dlouhou dobu i jen to, než se myslivci naučili nám předem říct, kdy plánují hon, a naučili se to až poté, kdy jsme jim do honu vjeli s technikou, protože jsme jeli likvidovat kůrovčáky. Nezrušili jsme jim hon úmyslně, prostě oni to "někde" nahlásili, ale nám to neřekli. Byla z toho večer zlá krev v hospodě - tehdy to byla taková ta stará generace myslivců. Dneska tady máme "mlaďochy", a s těmi je spolupráce super. Dokonce se domlouváme, kdy máme se psy chodit plašit srny, oni nás upozorňují, kde jsou prasátka "v pyžamu" a my jim voláme, když najdeme mrtvou zvěř... Naše spolupráce sice funguje, ale je to na dobré vůli - jako jednotlivci, majitelé pozemků ale vůbec nemám pocit, že máme "větší práva než myslivec".
Jestli ono to nebude tím, že mezi zákonodárci je o mnoho více těch, co si rádi střelí, než těch, kdo se stará o les.
Trener

XXX.XXX.11.227
napsal(a):
Podívejte se do zrcadla a uvidíte tam přesně to, co jste napsal, až na toho myslivce.
vy abyste neměla vždy něco ke každému tématu.

lesnížínka
napsal(a):
Tak hlásím, že padnul první myslivec - Uherské Hradiště.
No a nebylo to Hradiště na Karlovarsku...tam je totiž také jeden střelen...
Janae

XXX.XXX.67.157
asurwic
napsal(a):
No vida, jak rychle to letos jde.
Král honu je asi jasný.
Bůhví, jestli chudáka nebožtíka taky vyvrhli a vzali si trofevej.
Lipso

XXX.XXX.235.162
Janae
napsal(a):
Král honu je asi jasný.
Mips

XXX.XXX.235.162
Janae
napsal(a):
Král honu je asi jasný.
Alespoň že to nebyl nějaký nevinný člověk na procházce.
Mips

XXX.XXX.235.162
Pardon, tuhle blbost jsem již citovat nechtěl.
apbtbreeder
napsal(a):
Http://usti.idnes.cz/zastreleny-myslivec-ve-vojenskem-prostoru-hradiste-pcb-/usti-zpravy.aspx?c=A160926_085934_usti-zpravy_vac2
Uherské opravdu nebylo.
Ve vojenském prostoru ležel zastřelený myslivec, vyvézt ho museli hasiči (zdroj: iDNES)
Jj, asi jde o toto, že? Ale na diskuzi o psech to zřejmě vážně nemá moc co dělat.
Radik

XXX.XXX.235.162
Asi máte pravdu pokud vám nestřelili psa, ale přečtěte si datum založení diskuse a kdy se nehoda stala.