Připustím středního jorkšírka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.9.2016 22:32
Peťul014

XXX.XXX.243.172

Dobrý den, chtěla bych nechat připustit svého 4 letého jorkšírka. Jen Bruntál.

29.9.2016 22:37
apbtbreeder

XXX.XXX.117.11

Přijde ženská na gynekologii na vyšetření. Doktor ji prohlíží a furt říká:
"Hm, hm, to je Bruntál, to je Bruntál. Ale raději se ještě poradím s kolegou..." Dojde pro kolegu, ten se koukne, a říká, že je to jasnej Bruntál, ale že v tak složitém případě se musí poradit s primářem. Dojdou pro něj, ten přijde, jen tak letmo koukne a řekne: "Tak pánové, takovej jasnej Bruntál a vy to nepoznáte? Máte po premiích." Ženská je z toho celá na větvi a tak se ptá: "Prosím vás a co je to ten Bruntál?" A primář jí řekne: "No paní, víte, okolí hezký, ale díra hrozná.".

30.9.2016 01:03
awake

XXX.XXX.115.233

Peťul014 napsal(a):

A proč? A co to je střední jorkšír?

30.9.2016 05:55
koňadra

XXX.XXX.128.31

Peťul014 napsal(a):

Nechápu.
Co to znamená "nechat připustit"? Máte psa a chcete, aby kryl fenu, nebo máte fenu a hledáte "ženicha"?
Jinak tohle snad patří do inzerce.
Střední jorkšír - nové plemeno?
Bezpapíráci jen tak nevymřou.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.9.2016 07:46

Píše že je to jorkšíří kluk, tak to asi bude pes jinak taky by mě zajímalo co je to střední joršír, to je jako ještě malý jorkšír a obří jorkšír ? Já myslela že je jjenom jokšírský teriér. Jinak zapoměl jste uvést rodokmen, zdravotní stav a výsledky výstav a zdravotních testů. Pokud máte sem s nimi, pokud nemáte nechte ho raději vykastrovat.

30.9.2016 07:55
Atheira

XXX.XXX.240.44

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Píše že je to jorkšíří kluk, tak to asi bude pes jinak taky by mě zajímalo co je to střední joršír, to je jako ještě malý jorkšír a obří jorkšír ? Já myslela že je jjenom jokšírský teriér. Jinak zapoměl jste uvést rodokmen, zdravotní stav a výsledky výstav a zdravotních testů. Pokud máte sem s nimi, pokud nemáte nechte ho raději vykastrovat.

To, že jsou tři velikosti jorkšírů je mezi lidmi celkem zažitý blud. Slýchám to kolem sebe pořád dokola. Třeba kolegyně v práci mi vyprávěla, jak má přítelkyně jejího bratra mini jorkšírku. Tak jsem jí říkala, že nic takového není. A ona, že je mini, střední a velký a že je takhle chovatelé nabízí. Ale ta si to nakonec nechala vysvětlit.
Ale jinak je to běžná věc. Holky tu běžně po městě lítaj s jorkama a chlubí se, jak má tahle mini, tamta toho velkého... Nechápu, kde se tohle vzalo a že to lidi vůbec žerou.

30.9.2016 11:25
dadu

XXX.XXX.61.94

Atheira napsal(a):
To, že jsou tři velikosti jorkšírů je mezi lidmi celkem zažitý blud. Slýchám to kolem sebe pořád dokola. Třeba kolegyně v práci mi vyprávěla, jak má přítelkyně jejího bratra mini jorkšírku. Tak jsem jí říkala, že nic takového není. A ona, že je mini, střední a velký a že je takhle chovatelé nabízí. Ale ta si to nakonec nechala vysvětlit.
Ale jinak je to běžná věc. Holky tu běžně po městě lítaj s jorkama a chlubí se, jak má tahle mini, tamta toho velkého... Nechápu, kde se tohle vzalo a že to lidi vůbec žerou.

To máte asi podobně jako s čivavama - kdysi mi na tržnici pánem, který prodával štěnda (samozřejmě bez PP) bylo řečeno, že čivavy jsou krátkosrsté, středně srsté a dlouhosrsté...

30.9.2016 11:49
apbtbreeder

XXX.XXX.117.11

Atheira napsal(a):

Zapomněla jste na tea cup :-D.

30.9.2016 12:15
Atheira

XXX.XXX.240.44

apbtbreeder napsal(a):
Zapomněla jste na tea cup :-D.

To jako, že ještě menší než mini?

30.9.2016 12:44
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Mě na ulici taky lidi říkají kde jsem sehnala mini jorka , když vysvětluji že je jen jeden tak prý blbost, oni mají totiž maxi a ten teď zhubnul a má jen 8kg a že kdybych chtěla že mě ho půjčí a s naší by měli střední jorky

30.9.2016 13:55
koňadra

XXX.XXX.128.31

Markéta80 napsal(a):
Mě na ulici taky lidi říkají kde jsem sehnala mini jorka , když vysvětluji že je jen jeden tak prý blbost, oni mají totiž maxi a ten teď zhubnul a má jen 8kg a že kdybych chtěla že mě ho půjčí a s naší by měli střední jorky

A takoví hlupáci (to není na vás, markéto!) by chtěli množit další příšerné yorky! Každý, kdo se trošku zajímá o genetiku, tak ví, že když spojím malého psa s velkým, tak nedostanu prostřední štěňata, ale malé a velké. Takže "napravovat" nějakou vadu svého psa tím, že mu vyberu partnera s opačnou vadou, je totální nesmysl. Psa s nohama x nebudu krýt psem s nohama do y, protože z velké části nedostanu štěňata s normálníma nohama, ale některá je budou mít do x, jiná do y (jen malé procento bude mít nohy normální po nějakém dávnějším předku). Každou vadu je třeba napravit tím, že kryji jedincem, který je v dané věci naprosto korektní.

30.9.2016 15:41
Markéta80

XXX.XXX.176.2

koňadra napsal(a):
A takoví hlupáci (to není na vás, markéto!) by chtěli množit další příšerné yorky! Každý, kdo se trošku zajímá o genetiku, tak ví, že když spojím malého psa s velkým, tak nedostanu prostřední štěňata, ale malé a velké. Takže "napravovat" nějakou vadu svého psa tím, že mu vyberu partnera s opačnou vadou, je totální nesmysl. Psa s nohama x nebudu krýt psem s nohama do y, protože z velké části nedostanu štěňata s normálníma nohama, ale některá je budou mít do x, jiná do y (jen malé procento bude mít nohy normální po nějakém dávnějším předku). Každou vadu je třeba napravit tím, že kryji jedincem, který je v dané věci naprosto korektní.

Bohužel, jorků tady v okolí je šílené množství, ale jorci to prostě nejsou . my naší ani na chov nemáme a i kdyby byla tak bych hodně zvážila jestli to vůbec zkoušet když má bez pár gr 2kg, bála bych se aby vůbec zvládla porod a to bych vybírala psa podobné velikosti Paní se ale urazila že prý už je zkušený a dělá moc krásná štěnátka , by naší roztrhnul navíc fakt šíleně veliký, to už snad musí být křížený s něčim velkym. Jo naše je oproti ostatnim menší ale tohle bylo veliké, když stál tak jeho hlava byla u mých kolen, ale kdyby jen vzhled i povaha šílená, on se bál té naší a ta si chtěla jen hrát

30.9.2016 16:37
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Jak vás tady tak čtu, tak vidím, že naprosto ignorujete yorky, kteří jsou velcí a nemají stojící uši.
Tak správně totiž vypadá york, protože už se jim nesmí ""tupírovat" uši
To jsem se nedávno dozvěděla a začínám tomu i "věřit", protože potkávám buď pidiyorky se stojícíma ušima nebo maxiyorky se spadlýma ušima.

Viděla jsem černého yorka jako uhel - je to čistokrevný york, kříženec standardního yorka a biewera A páníčkům vůbec nevadí, že si v jedné větě protiřečí

30.9.2016 17:09
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Fiona.Praha napsal(a):
Jak vás tady tak čtu, tak vidím, že naprosto ignorujete yorky, kteří jsou velcí a nemají stojící uši.
To jsem se nedávno dozvěděla a začínám tomu i "věřit", protože potkávám buď pidiyorky se stojícíma ušima nebo maxiyorky se spadlýma ušima.

Viděla jsem černého yorka jako uhel - je to čistokrevný york, kříženec standardního yorka a biewera A páníčkům vůbec nevadí, že si v jedné větě protiřečí

až co máme jorka mě přijde že jich je tolik ale skoro všichni jen tak vypadají ale prostě nejsou , to mě řekla i chovatelka že jí volají zájemci ale že chtějí toho speciálního s ušima dolů . jenže když to vidim, sice ostříhaný ale na uších taková vrstva chlupů ale u těch větších to je snad i lepší protože ty uši jsou fakt veliké

30.9.2016 17:27
sufle

XXX.XXX.49.81

Markéta80 napsal(a):
až co máme jorka mě přijde že jich je tolik ale skoro všichni jen tak vypadají ale prostě nejsou , to mě řekla i chovatelka že jí volají zájemci ale že chtějí toho speciálního s ušima dolů . jenže když to vidim, sice ostříhaný ale na uších taková vrstva chlupů ale u těch větších to je snad i lepší protože ty uši jsou fakt veliké

No mě právě připadá, že ani jako jork nevypadají. Myslím si, že většina těch lidí jorka nikdy neviděla.

30.9.2016 17:43
Markéta80

XXX.XXX.176.2

sufle napsal(a):
No mě právě připadá, že ani jako jork nevypadají. Myslím si, že většina těch lidí jorka nikdy neviděla.

No právě , jen si myslí že mají jorka , trošku vzhledově je vidět že něco z jorka má ale velikost a hlavně povaha to je průser . Všichni ostříhaní takže všechno je to světle šedé . I veterinář říkal už když naší viděl ve dveřích že pravého jorka tam už neměl roky , ještě jorci co jsou fakt staří 10 a víc let ti ještě celkem ok, i jsou velikostně v normě jenže v té době jich nebylo tolik co teď . Jedna paní má jorka zachráněného z množírny a lituju jí protože to co musí zažívat je peklo i když prozření 0, prý příště zase vezme takového psa, asi aby měla dobrý pocit. Já bych na takového psa neměla nervy. ten pes je psychicky mimo, neustále se klepe, ocas dole, doma prý cokoliv slyší tak štěká, počůrává se a venku štěká i na svůj stín, před naší vždy zdrhne pod zaparkované auto a prostě odmítá vylézt a to už ho má 5 let a chování pořád stejné

30.9.2016 17:48
Šarina

XXX.XXX.231.146

Peťul014 napsal(a):

A kam ho chcete nechat připustit?

30.9.2016 17:53
bilusik

XXX.XXX.168.4

... Tak správně totiž vypadá york, protože už se jim nesmí ""tupírovat" uši
To jsem se nedávno dozvěděla a začínám tomu i "věřit", protože potkávám buď pidiyorky se stojícíma ušima nebo maxiyorky se spadlýma ušima..... Strašně by mě zajímalo, co to je to - tupírování uší... ?

30.9.2016 18:43
Atheira

XXX.XXX.50.119

Fiona.Praha napsal(a):

Každé ráno cestou do práce potkávám paní s dcerou, která nese v náručí takovou podivnou příšerku. Skvěle by pasovala do nějakého filmu jako originální pojetí mimozemšťana. Je to strašně rozkošný stvoření, o tom žádná, takové čokoládově hnědé, střapaté... voříšek naprosto k sežrání.
Jak jsem se ale dozvěděla, když je kousek ode mě na autobusové zastávce zastavila jedna důchodkyně, co to mají za krásného psíka a kde přišel k takovému zbarvení, paní pyšně sdělovala, že je to mini jorkšír a takhle hnědý je proto, že jeho rodiče jsou nositeli nějakého spešl genu, který, když mají oba rodiče, jsou z toho takováhle štěňata.
Nemusím snad ani podotýkat, že i kdyby to mělo správnou barvu, tak jako jork to prostě nevypadá.

30.9.2016 18:53
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

bilusik napsal(a):
... Tak správně totiž vypadá york, protože už se jim nesmí ""tupírovat" uši
To jsem se nedávno dozvěděla a začínám tomu i "věřit", protože potkávám buď pidiyorky se stojícíma ušima nebo maxiyorky se spadlýma ušima..... Strašně by mě zajímalo, co to je to - tupírování uší... ?

Tupírování uší je lidový výraz pro kupírovaní - to čtete poprvé?

Když může být jokšír a gólie, tak je prostě i tupírování.

30.9.2016 19:17
bilusik

XXX.XXX.168.4

A že si ty přitroubla od bezpapírových yorků vymyslí tři velikostní rázy - mini, střední a velký, když podle standardu plemene je jen jeden velikostní ráz. Že si ty trubky, i když mají bezpapíráky nepřečtou alespoň standard plemene, jak másprávně vypadat. Ale to by zjistili, že vlastně nemají yorka, ale přerostlého křížence s jným plemenem - tak si vymyslí nesmysl o třech velikostních variantách, než by si přiznali, že mají křížence a ne yorka.

30.9.2016 19:30
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Já si to touhle diskuzí snad přivolala , potkam paní a konečně vim jak vypadá střední jork , paní vedla teda monolog takže jsem se dozvěděla že střední jork je nejlepší, nejhorší jsou kecy od jorků s PP ale to se nás prý netýká a pak na mě že ona se vyzná v plemenech takže je naše docela hezká ale kříženec čivavy a jorka , jen jsem řekla vážně? a prý to j jasné, žádný jork neni tak malý a navíc ta tmavá srst, asi zavolam chovatelce co mě to prodala tak jsem slušně poděkovala za rozbor, prý jí mam alespoň ostříhat at vypadá jako ostatní jorci

30.9.2016 19:52
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Markéta80 napsal(a):
Já si to touhle diskuzí snad přivolala , potkam paní a konečně vim jak vypadá střední jork , paní vedla teda monolog takže jsem se dozvěděla že střední jork je nejlepší, nejhorší jsou kecy od jorků s PP ale to se nás prý netýká a pak na mě že ona se vyzná v plemenech takže je naše docela hezká ale kříženec čivavy a jorka , jen jsem řekla vážně? a prý to j jasné, žádný jork neni tak malý a navíc ta tmavá srst, asi zavolam chovatelce co mě to prodala tak jsem slušně poděkovala za rozbor, prý jí mam alespoň ostříhat at vypadá jako ostatní jorci

Docela vás lituju, že jste musela poslouchat takové hlody.

30.9.2016 20:00
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Markéta80 napsal(a):

Já už jsem dávno poučená a tak se vždy zeptám, co je to za krásného pejska a pak jen poslouchám, kývám, když se očekává, že se budu divit, divím se. Když se očekávají doplňující otázky, mám doplňující otázky. Nevysvětluji a neodporuji. Pak poděkuji za rozšíření obzorů a jdu si po svém
Kolikrát mi lezou oči z důlku

Aktevi

30.9.2016 20:00
Aktevi

XXX.XXX.243.228

Aktevi

30.9.2016 20:02
Aktevi

XXX.XXX.243.228

Doplnim si svoj predchadzajuci prispevok... Mam mini yorka s nazvom Miniyork postelovy

30.9.2016 20:02

Fiona.Praha napsal(a):

Kdyby jokšír...moje teta (77 let) říká "jóšír" a pitbulovi "picbul"...což nám přišlo docela roztomilý, tak už to říkáme celá rodina... ...gólie je samozřejmost

30.9.2016 20:07
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Kdyby jokšír...moje teta (77 let) říká "jóšír" a pitbulovi "picbul"...což nám přišlo docela roztomilý, tak už to říkáme celá rodina... ...gólie je samozřejmost

Picbul nebo pikbul (po česku )?
Máte jako bonus ke gólii taky balgón a gabriolet?

30.9.2016 20:13

Fiona.Praha napsal(a):

Ještě na začátku 20.stol se yorkům uši kupírovaly.

30.9.2016 20:55
awake

XXX.XXX.115.233

Aktevi napsal(a):
Aj ja mam mini yorka.

Tak to máte asi raritu.
Dle standardu žádný mini ani maxi jork neexistuje. Standard uvádí hmotnost do 3,2 kg. Žádné výškové "varianty" v něm nenajdete.
Mini, maxi - to jsou jen výmysly těch co odchovávají jorky bez PP. Když je poptávka po co nejmenším psovi hodí se do inzerátu mini jork, a už se to prodává samo

30.9.2016 21:01
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Andrýsek3 napsal(a):
Docela vás lituju, že jste musela poslouchat takové hlody.

Chovatelka mě na to upozorňovala a já si říkala že to je blbost a měla pravdu , je to několikrát týdně . mě by tohle prostě nenapadlo s někym řešit, max bych se zeptala co je to za rasu pokud by jsme se dali do řeči ale nutit někomu psa na krytí by mě v životě nenapadlo Dobrý je když si lidi myslí že je to zatim jen štěně , jedna důchodkyně má bišona a taky jaký by prý měli krásný štěnátka, po naší by byla malinká a po něm bílá . Se snažim už nehádat ale někdy se neudržim, nebo se začnu smát

30.9.2016 21:05
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Fiona.Praha napsal(a):
Já už jsem dávno poučená a tak se vždy zeptám, co je to za krásného pejska a pak jen poslouchám, kývám, když se očekává, že se budu divit, divím se. Když se očekávají doplňující otázky, mám doplňující otázky. Nevysvětluji a neodporuji. Pak poděkuji za rozšíření obzorů a jdu si po svém

Já už taky ale jsem nepoučitelná a občas se snažim říct svůj názor. nedávno paní jakou má naše krásnou srst, čím jí krmim a než jsme stihla vysvětlit čím krmim a že je důležitá i kosmetika a geny tak jsem se dozvěděla že výborné krmivo ted koupila v bille, sice to chudák nerozkouše tak to překrajuje ale je to za super cenu,10kg v akci za 200 a má to skoro na rok tak sjme jen řekla že naše sežere kilovku za měsíc a počítam že ty 200 to stojí taky ale měsíčně, asi teda víc i s pamlskama

30.9.2016 21:07
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Aktevi napsal(a):
Aj ja mam mini yorka.

O to přesně znamená mini jork?

30.9.2016 21:15
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Markéta80 napsal(a):
Chovatelka mě na to upozorňovala a já si říkala že to je blbost a měla pravdu , je to několikrát týdně . mě by tohle prostě nenapadlo s někym řešit, max bych se zeptala co je to za rasu pokud by jsme se dali do řeči ale nutit někomu psa na krytí by mě v životě nenapadlo Dobrý je když si lidi myslí že je to zatim jen štěně , jedna důchodkyně má bišona a taky jaký by prý měli krásný štěnátka, po naší by byla malinká a po něm bílá . Se snažim už nehádat ale někdy se neudržim, nebo se začnu smát

A měli byste čistokrevné biewery a barevné boloňky bez PP po rodičích s PP, podle toho, jak by se štěnda vyvedla

30.9.2016 21:32
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Fiona.Praha napsal(a):
A měli byste čistokrevné biewery a barevné boloňky bez PP po rodičích s PP, podle toho, jak by se štěnda vyvedla

to by byl kšeft jenže naše by jich moc si neměla ale biewer to by mohlo vyjít alespon ze začátku by to tak vypadalo a nebo zkomolit název jak je ted moderní křížit 2 plemena, napsat novinka jen 10 000 Takový lukrativní kšeft a ještě bych mohla napsat že jsme chtěli aby alespoň 1x za život měla štěnátka

30.9.2016 21:49
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Markéta80 napsal(a):
to by byl kšeft jenže naše by jich moc si neměla ale biewer to by mohlo vyjít alespon ze začátku by to tak vypadalo a nebo zkomolit název jak je ted moderní křížit 2 plemena, napsat novinka jen 10 000 Takový lukrativní kšeft a ještě bych mohla napsat že jsme chtěli aby alespoň 1x za život měla štěnátka

Proč vymýšlet název?
Co by se pomamilo by byl york (myslím, že by žádný nebyl ve standardní barvě), tedy biewer. Co by se potatilo byl by bišonek (taky myslím, že by si těžko udržela štěnda bílou barvu), takže barevná boloňka.
Zájem by byl velký, tahle plemena frčí.

30.9.2016 23:09

Fiona.Praha napsal(a):

To já tedy někdy odporuji, ale ve stylu vyjukaného divení se melu nenápadně něco o nestandardu. Kromě sousedů z vedlejší ulice, kteří mají jorka napůl černého - macka, "ti z australské linie jsou větší a zdravější". Přece jen je potkávám často a nerada bych přecházela na druhou stranu chodníku. Naštěstí psům je to šumák a jsou kamarádi.

1.10.2016 07:33

Fiona.Praha napsal(a):
Picbul nebo pikbul (po česku )?
Máte jako bonus ke gólii taky balgón a gabriolet?

C jako Cecilka ...
balgón říkala moje babička...

Přidejte reakci

Přidat smajlík