Flexibilita a mobilita bordeauské dogy

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.10.2016 11:19
bartrand

XXX.XXX.62.36

Zdravím!
Po nějaké té době rozhodovvání a rozmýšlení se z jednoho plemene pro druhý jsem konečně narazil na stálici kterou po smrti své retrívřice plánuju, a to je bordeauxská doga. Ovšem vidím několik zádrhelů na které se potřebuju zeptat a nevím, jestli kvůli tomu nakonec nebudu muset od tohoto plemene ustoupit.

1. V počátku, v závislosti na tom kdy by nás retrívřice opustila, by pravděpodobně jako štěńátko trávila nějaký čas semnou v práci, pracuju krátký/dlouhý týden 12h v obchodě, kde následuje cesta domů, či k přítelkyni. Nebude tento model života a vychovávání pro tohle plemeno špatný?

2. Již od půl roku bych rád trénoval krákodobé odloučení a mobilitu, zní to jinak než jsem zamýšlel, vlastně tak nějak nenáročně ale.. Vzhledem k rozstřelení rodiny mé, a v ne moc vzdálené budoucnosti i rodiny přítelkyně, včetně nás (hledal bych si v zahraničí práci kde bych dokázal líp fungovat se psem, ne na 12h), po zhruba celé evropě (hlavně osa švédsko - čr - německo - švýcarsko, případně s občasným vynecháním některého z těchto států), mě zajímá, jestli je vůbec v silách toho psa (a vlastně vůbec nějakého) zvládat několik (odhadem klidně i 6-7) letů v délce 3-4 hodiny a 1-2 lety v délce i přes 12-15 hodin (letní a zimní dovolená)? S ohledem na letní i zimní dovolenou mě ještě napadá jedna věc, jak snáší teplo? Preferujeme s přítelkyní teplejší oblasti typu Karibik, Florida, exotická Afrika, jihovýchodní Asie apod. a nechci aby pes nějak trpěl, vzhledem k teplotám a výkyvům především při zimní dovolené.

3. Jako poslední asi nejsnadnější otázka, jak zvládá BD přepravu MHD a autem? Moje retrívřice po prvních pár kilometrech nekontrolovatelně zvrací, což mě vzhledem k nuceně mobilním životnímu stylu velice limituje v péči o psa a nevěnuju se jí naplno, jak bych chtěl, naštěstí mě v péči o ni částečně nahrazuje babička takže pes sám nestrádá a sám není

Myslím že nebude ani v našich silách absolvovat 3-4 země během jednoho tripu, tím mám na mysli že například jeden měsíc to bude švédsko - švýcarsko, za dva měsíce švédsko - čr, následně například švédsko - keňa, švýcarsko - aruba apod.

Nejsem si jistý, jestli se na takový životní styl dá pes vůbec naučit, nechci aby v žádném případě trpěl, rád bych se v zahraničí věnoval i výstavám, věřím tomu že bysme to s přítelkyní dali časově tak dohromady, jenom vzhledem k rodině všude možně je pro nás důležitá ta mobilita.

Moje retrívřice byla celý život gaučák a předtím NO vlastně taky, nemám žádné zkušenosti s cestováním se zvířaty, vzhledem k tomu že jsme začli hodně cestovat až v posledních dvou letech a pes má v současné době 13 let, nechci to již riskovat. Po legislativní stránce vím co a jak, po praktické ze zkušeností bohužel ne.

Díky za slušné odpovědi,
Lukáš.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.10.2016 11:26

Od pořízení psa vás odrazuji, od pořízení BD zvlášť. Ten váš rozvrh vypadá na to, že nejčastěji bude pes u babičky. Když už chcete mít psího společníka na cestách, pořiďte si takového, kterého i babička zvládne.
Co se zvracení v dopravě týče, není to znak plemene, ale jednotlivce.
Nemyslíte, že vzhledem k častému cestování ( OA ) by byl menší pes vhodnější ?

6.10.2016 11:30
koňadra

XXX.XXX.92.35

Napadlo mne jediné. Já na Vašem místě bych do toho nešla, Bordeaux.doga se mě pro Váš životní styl nezdá vůbec vhodným plemenem. A také je to velký pes, očekávala bych problémy všude - v letadlech, hotelích, při hledání pronájmů... A to ještě některé státy mají přísnou karanténu. Pokud bych chtěla psa, tak malého, ten se dá dát do přepravky a vše je jednodušší, i lidé všeobecně raději přijmou malého psa. Ovšem, pokud patříte k těm lidem, pro které malý pes není pes, pak bych neměla žádného. Myslím, že každý pes ocení svůj stálý domov, domeček se zahrádkou, a stálý režim než se harcovat po světě. Ale to je jen můj názor, nevnucuji Vám ho, ale BD lituji.

6.10.2016 11:40
inusanka

XXX.XXX.98.58

Každého psa bych od takového života litovala...

6.10.2016 12:30

Jen ještě dodám : Malého psa v přepravce si můžete vzít do letadla na palubu. Cesta v bedně v zavazadlovém prostoru není pro psa žádná hitparáda a cesta se vám může řádně zkomplikovat, když vám nepřiletí včas tam kam má.

6.10.2016 12:39

A ještě dodám : Při současné hysterii kolem "bojových" plemen se vám může stát, že vás na území některého státu vůbec nepustí, nebo vám psa na neurčitou dobu zadrží, nebo vám to aspoň může přinést spoustu nepříjemností.
Ale jestli jste pro BD rozhodnutý, je to váš boj. Ale šťastná při vašem způsobu života nebude.

6.10.2016 12:40

Cestování a chov zvířat se VYLUČUJÍ.

Ne fakt, zapomeňte na to.

Ono pomineme-li fakt, že pes fakt nebude rád, když bude trávit hodiny a hodiny v zavazadlovém prostoru letadla a s obřím psem na vás budou v hotelích a podobně koukat blbě, představujete si jako hurvínek válku veterinární podmínky, které musíte splnit. Ono Keňa a já nevím jaké další divné destinace, tam se vyskytuje vzteklina a x různých dalších exotických chorob, to prostě není jen tak, že naložíte psa a hurá a pak vás s tím psem někdo pustí do Evropy.

U zvířat se tohle pořád hodně hlídá. Jo, to že pustí tisíce Nigerijců, to je věc jiná,.

6.10.2016 14:59
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Zdá se mi to, nebo je tenhle dotaz spíš tak trochu nevážně myšlená provokace? smajlík tohle přece nikdo nemůže myslet skutečně vážně.

6.10.2016 15:04
inusanka

XXX.XXX.98.58

Ale bohužel může.

6.10.2016 15:08

Asi může, jinak by si s příspěvkem nedal tolik práce.
Na mě to dělá dojem, že chce cestovat i do prapodivných destinací ( o účelu je lépe neuvažovat ) a bord. dogu považuje za nejlepšího ochránce.

6.10.2016 16:03
Andrýsek3

XXX.XXX.0.149

Tak takový život není vhodný pro žádného psa, už i se psem velikostí retrívra by byl problém, natož s dogou. Dokážemu si představit 2kg jorka v přepravce, ten by občasné létání dát mohl..Ale tomu psu bych to neudělala. Popisujete, že budete často cestovat a pro toho psa i v ty přepravce na klíně, bude na nic, natož doga v kleci. Myslím, že by bylo nejlepší se pořádně vyřádit na cestování a až se usadite, tak pořídit psa, jinak pes bude chudák, vy to budete mít taky hodně komplikované. Takže za mě psa ne.

6.10.2016 16:05
hn..

XXX.XXX.245.252

Já bych si za takovýchto podmínek psa nepořizovala. A vůbec ne velkého. Jednu dobu jsem docela dost cestovala a i bez psa byly občas komplikace. Nedokážu si představit mít sebou dogu. I když tohle všechno bez úhony přežije, spokojená určitě nebude.

6.10.2016 21:51
burunduk

XXX.XXX.124.17

Ahoj. Myslím, že jsme si psali ohledně konti buldoka. Je tak?
Odpověděl sis sám. Bude lepší od tohoto plemene ustoupit. Možná bude nejlepší ustoupit od jakéhokoliv psího plemene s takým stylem žití. :).

6.10.2016 22:23
lev

XXX.XXX.253.186

Už vidím to nadšení, jak vás všude vítají s uslintanou bordodogou. Také je to plemeno náchylné na torzi. A přeprava takového psa vás možná bude stát více, než si vyděláte. Vedro snáší blbě jako každé krátkolebé plemeno. U exotických destinací si může přivézt pěkné nemoci a jak tu někdo už psal, nemusí vás poustit do Evropy a opačně.Uršitě nejdřív cestujte, až se usadíte, poříďte si psa.

Přidejte reakci

Přidat smajlík