Uživatel s deaktivovaným účtem

gajdovka
napsal(a):
Je venku ještě s dalším kamarádem-psem, u domu na zahradě, volný pohyb na 600 metrů čtv.kde vidí na další zvířenu, slepice, králíky, kocourky a kolemjdoucí, ráno prochajda mimo dům, odpoledne a večer taky.
Nudí se, je to pracovní pes.
gajdovka
napsal(a):
Je venku ještě s dalším kamarádem-psem, u domu na zahradě, volný pohyb na 600 metrů čtv.kde vidí na další zvířenu, slepice, králíky, kocourky a kolemjdoucí, ráno prochajda mimo dům, odpoledne a večer taky.
Ono ani tak nesejde na tom, jak je ta zahrada velká. Ale jestli na ní má možnost jen civět, moc mu to nedá. Potřebuje nějak zaměstnat. Courání po zahradě a klasická procházka bez toho, aniž by se s ním něco dělalo, ho moc nezabaví. To je pak jasné, že se zabaví sám, jak umí.
Nikdo netvrdí, že musíte být myslivec a mít jezevčíka jen na práci. Ale kdybyste ho i třeba jen na té zahradě něčím zaměstnali, hráli si s ním, přetahovali, cvičili ho, zkusili s ním třeba stopu nebo tak. Nic nemusí být na žádné profesionální úrovni, jen prostě pro zábavu (chápu to tak, že ho máte jen jako společníka, nikoli i na práci - to ale neobnáší ho jen šoupnout na zahradu a občas vyvenčit). Uvidíte, že pes bude šťastnější a doma nebude mít problém cokoli ničit.
Atheira
napsal(a):
Ono ani tak nesejde na tom, jak je ta zahrada velká. Ale jestli na ní má možnost jen civět, moc mu to nedá. Potřebuje nějak zaměstnat. Courání po zahradě a klasická procházka bez toho, aniž by se s ním něco dělalo, ho moc nezabaví. To je pak jasné, že se zabaví sám, jak umí.
Nikdo netvrdí, že musíte být myslivec a mít jezevčíka jen na práci. Ale kdybyste ho i třeba jen na té zahradě něčím zaměstnali, hráli si s ním, přetahovali, cvičili ho, zkusili s ním třeba stopu nebo tak. Nic nemusí být na žádné profesionální úrovni, jen prostě pro zábavu (chápu to tak, že ho máte jen jako společníka, nikoli i na práci - to ale neobnáší ho jen šoupnout na zahradu a občas vyvenčit). Uvidíte, že pes bude šťastnější a doma nebude mít problém cokoli ničit.
Na práci určitě ne, samozřejmě, když jsme doma, blbosti děláme, to ho ani nenapadne, něco zničit, jen, když jsme v práci.
gajdovka
napsal(a):
To nepůjde, jedině počkat, až vyroste z telecích let, boudu mají pod pergolou, ne na dvorku.Tak boty samozřejmě uklízíme, návštěvu upozorňujeme, ale venkovní gumáky necháváme u dveří.
A proč by nešla ta dřevitá vlna? Myslím, že je to i lepší, v dekách se drží vlhko. Můj předešlý pes nesnesl také žádnou deku v boudě, ale ani jako dospělý, dřevitá vlna to vyřešila. Ale teda nebylo to z nudy, on ji ani nezničil, ale vždy ji vytáhl a radši ležel v prázdné boudě.
marcelaamax
napsal(a):
A proč by nešla ta dřevitá vlna? Myslím, že je to i lepší, v dekách se drží vlhko. Můj předešlý pes nesnesl také žádnou deku v boudě, ale ani jako dospělý, dřevitá vlna to vyřešila. Ale teda nebylo to z nudy, on ji ani nezničil, ale vždy ji vytáhl a radši ležel v prázdné boudě.
Co je dřevitá vlna?
marcelaamax
napsal(a):
Http://www.drevita-vlna.cz/.
Děkuji, ale má deku z ovčí vlny, tak si myslím, že ta termoregulace bude stejná, akorát ji cupuje.
gajdovka
napsal(a):
Děkuji, ale má deku z ovčí vlny, tak si myslím, že ta termoregulace bude stejná, akorát ji cupuje.
Deka je na nic. Snad všichni naši psi by ve štěněcím věku z ní nadělali nitě. Jezevčík, to je trhač, svoje lovecké vášně si vybíjí na té dece. Bez ohledu na to, jestli je zaměstnán více, čí méně. Pokud jste v práci, je to dost dlouhá doba na to, aby si pes odpočinul i po sebedelší ranní procházce a načerpal dost energie na další devastování, takže unavit moc nepomůže. Časem z toho "snad" vyroste.
V tomto počasí deka absorbuje i venkovní vlhkost, není to zrovna vhodná podestýlka do boudy. Ono také stačí, když se pes párkrát proběhne z venku do boudy a vlhkost nanese na tlapkách a mokrém těle. Daleko lepší je sláma, případně ta dřevitá vlna. A deka z ovčí vlny? To bych psům nedala - už proto, že se v ní drží nečistoty i případné blechy.
koňadra
napsal(a):
Deka je na nic. Snad všichni naši psi by ve štěněcím věku z ní nadělali nitě. Jezevčík, to je trhač, svoje lovecké vášně si vybíjí na té dece. Bez ohledu na to, jestli je zaměstnán více, čí méně. Pokud jste v práci, je to dost dlouhá doba na to, aby si pes odpočinul i po sebedelší ranní procházce a načerpal dost energie na další devastování, takže unavit moc nepomůže. Časem z toho "snad" vyroste.
V tomto počasí deka absorbuje i venkovní vlhkost, není to zrovna vhodná podestýlka do boudy. Ono také stačí, když se pes párkrát proběhne z venku do boudy a vlhkost nanese na tlapkách a mokrém těle. Daleko lepší je sláma, případně ta dřevitá vlna. A deka z ovčí vlny? To bych psům nedala - už proto, že se v ní drží nečistoty i případné blechy.
A odkud by dostali blechy krindapána, po dvou leteh vyhazuji.
gajdovka
napsal(a):
Mám dlouhosrstého jezevčíka, má 9 měsíců.Že máme všichni, včetně návštěvy, z bot žabky, jsme si už zvykli, ale každý den z boudy vytahá všechny deky, vycupuje, roztrhá
kdy ho to přejde?
Až bude mít nějakou smysluplnou práci, bude v kontaktu s vámi a pod vaším dozorem, až ho povedete k tomu, co dělat má.
gajdovka
napsal(a):
Já se nedivím, neumíte číst, jen se ptám těch, kdo má jezevčíka, kdy ho to přejde, dle jejich zkušeností, evidentně jsem zase vlezla na uštěkané forum.
A co treba dokud bude spat na ovci? Kdyz se nedivite
proc to nechcete vymenit za tu slamu? Nehlede na to, ze je to proste stene a nejak se zabavit musi.To ze vam se cupovani deky nelibi neznamena, ze je to v lave psa spatna connost.Proste si nasel zabavuaby ukrazil dlouhou chvili.Dejte mu ve vasi nepritomnosti Kong naplneny dobrotou a treba bude po problemu.
Lexaurin
napsal(a):
Omlouvam se za chyby, pisu na tabletu, rychle a to je vysledek
V pohodě, to mi došlo, slámu, seno nepoužiji, nebudu ještě pořád uklízet do kola roznesené po celé pergole, to raději vydržím, až dospěje
a jezevčík dneska už není jen na loveckou činnost, zrátka se pořizuje i jako mazlíček a to byla ta volba výběru, vhodný pro děti, vnoučata, která miluje, mohou mu sahat na žrádlo do misky, určitě bych nezvolial pro ně větší plemeno, i když někdo píše, že jsou milí, pro děti, nevěřím, můžou být vycvičení, jak chtějí, ale dle případů, o kterých čteme, vidíme, pořád je nějaké neštěstí, že to pes s dítětem nezvládl.
Co to je za požadavek na psa "Nechat si sahat do misky na žrádlo"... Psovi se do misky nehrabe. Žádnému. Prostě se mu dá jídlo a nechá se ho to v klidu sníst. Vám kdyby někdo hrabal do talíře, určitě by se vám to nelíbilo.
A to není jenom tady, ono je to teď všude... že pes si musí nechat líbit tohle a tamto, div ne si skákat po hlavě a točit ve vzduchu za ocas. By mě zajímalo, kdo to ty lidi učí. Zas nějaký dokonalý alfa v pso-lidské smečce... Tady to je jedna absurdita za druhou.
Atheira
napsal(a):
Co to je za požadavek na psa "Nechat si sahat do misky na žrádlo"... Psovi se do misky nehrabe. Žádnému. Prostě se mu dá jídlo a nechá se ho to v klidu sníst. Vám kdyby někdo hrabal do talíře, určitě by se vám to nelíbilo.
A to není jenom tady, ono je to teď všude... že pes si musí nechat líbit tohle a tamto, div ne si skákat po hlavě a točit ve vzduchu za ocas. By mě zajímalo, kdo to ty lidi učí. Zas nějaký dokonalý alfa v pso-lidské smečce... Tady to je jedna absurdita za druhou.
Tak to zase tak nedramatizujte, prostě se nesmí stát, když by malé dítě sáhlo psovi do misky, aby byla špatná reakce ze strany psa, nic víc, nic míň a určitě znáte nebo neznáte, že se m ůže stát, že dítě se chce s pejskiem pomazlit, víc se do něj opře, šlápne nechtíc na ocásek a na malér zaděláno a můžete mít vycvičeného psa, jak chcete.

gajdovka
napsal(a):
Tak to zase tak nedramatizujte, prostě se nesmí stát, když by malé dítě sáhlo psovi do misky, aby byla špatná reakce ze strany psa, nic víc, nic míň a určitě znáte nebo neznáte, že se m ůže stát, že dítě se chce s pejskiem pomazlit, víc se do něj opře, šlápne nechtíc na ocásek a na malér zaděláno a můžete mít vycvičeného psa, jak chcete.
Btw : v nějaké statistice pokousání uváděli jezevčíka na prvním místě. I když nejsou všichni lovecky využíváni, nemyslím, že by to bylo plemeno vhodné na mazlíčka pro děti.
( Pro zadavatelku už nepodstatné, ta už ho má, ale někdo jiný si třeba taky přečte. Je tolik společenských plemen...).
gajdovka
napsal(a):
Nevychovaný a přehnaně reagující pes je jedna věc, nevychované a s pravidly, jak se chovat ke psovi, neseznámené dítě je věc druhá. Kdybych jako dítě brala psovi jídlo a ten se po mně ohnal, dostala bych držkovou ještě já, jestli jsem normální... Nás totiž od malička vedli k tomu, abychom do psů nešťouchali, nebrali jim věci od tlamy a zbytečně je neotravovali. Protože jsou to pořád živá stvoření, ne plyšové hračky. Byli to naši kamarádi, pro každou srandu, ale existovaly určité hranice, které jsme jako děti musely respektovat.
Samozřejmě, nehoda se stane. Dítě zakopne, špatně upadne. Pes by měl být vychován tak, aby nereagoval přehnaně, je to "jeho" dítě, neměl by situaci vyhodnotit tak, aby se hned snažil dítě vraždit. Ale zároveň by dítě nemělo ani náhodou napadnout jít psovi lézt do misky. Normální pes sice jednou nebo dvakrát, když se tohle stane, nebude šílet a neukousne vám ruku, ale v žádném případě by lidi tohle zacházení neměli brát jako normální.
napsal(a):
Btw : v nějaké statistice pokousání uváděli jezevčíka na prvním místě. I když nejsou všichni lovecky využíváni, nemyslím, že by to bylo plemeno vhodné na mazlíčka pro děti.
( Pro zadavatelku už nepodstatné, ta už ho má, ale někdo jiný si třeba taky přečte. Je tolik společenských plemen...).
Tak do té statistiky asi nepatříme.
Paneboze.
V zime vam pes na dece z ovci vlny zmrzne. Bouda plna slamy je idealni reseni at stran pohodli, nebo hygieny. Bouda tomu musi byt uzpusobena a pak vam nebude slamu vyhazovat. Predpokladam ze bouda je zateplena s predsinkou a vyvysenym vchodem.
K detem jezevcika...proc?
Proc ne pekinak, angl buldok, nebo jiné málo vzrusive plemeno, ktere je rado ze zvlada sve zakladni zivotni pochody, natoz aby se zajimalo koho kousne...
Jake aktivity nabizite pracovnimu psovi s vysokym drivem, schopnemu zadavit lišku, jezevce, kocku? Takovy pes ma byt bezpecny k detem?
Ocividne vychovavate deti i psa stejne.
Pse, ty tady existuj.
Decka, delejte si se psem co chcete.
apbtbreeder
napsal(a):
Paneboze.
V zime vam pes na dece z ovci vlny zmrzne. Bouda plna slamy je idealni reseni at stran pohodli, nebo hygieny. Bouda tomu musi byt uzpusobena a pak vam nebude slamu vyhazovat. Predpokladam ze bouda je zateplena s predsinkou a vyvysenym vchodem.
K detem jezevcika...proc?
Proc ne pekinak, angl buldok, nebo jiné málo vzrusive plemeno, ktere je rado ze zvlada sve zakladni zivotni pochody, natoz aby se zajimalo koho kousne...
Jake aktivity nabizite pracovnimu psovi s vysokym drivem, schopnemu zadavit lišku, jezevce, kocku? Takovy pes ma byt bezpecny k detem?
Ocividne vychovavate deti i psa stejne.
Pse, ty tady existuj.
Decka, delejte si se psem co chcete.
No, jste vedle, jak jedle, je od mala s dětmi, takže jejich mazlíček
aktivit má dost, nebudu vypisovat, že mám louky, pastiny, hospodářství, kde se vylítá s námi a zvířenou, kousek od lesa
samo, že má boudu zateplenou, jsou tam dva, s předsíňkou
a v zimě, kdy hodně mrzne, kdž chtějí, mají průlez do šopy, kde mají další pelech
a při hodně mrazech je dám do baráku do technické místosti, ale to většinou ani nevyužijí, chtějí být venku, hlídat a mít o všem, co se šuste přehled
ale to jme zabrousili úplně jinam, než na co jsem se ptala, ale tady na tomto vláknu pozoruji, nikdy se niko nic pořádně nedozví, každý se tady jen pře, kdo co má lepší, jak vychovanější, kritizuje, štěká
anglickýbuldok na pastviny, ke kozám, do lesa?to je to chrochtající stvoření?ani omylem, jestli ne, omlouvám se, ale jak někdo napíše buldok, mám to spojené s chrochtánmí a otylostí.

..."ale tady na tomto vláknu pozoruji, nikdy se niko nic pořádně nedozví, každý se tady jen pře, kdo co má lepší, jak vychovanější, kritizuje, štěká"...
Ono jde také o původní položený dotaz. "Kdy ho to přejde ?" To bychom museli mít věštecké koule. Odpovědí se vám dostalo několik : sláma, seno...On prostě ty deky nechce ( nebo chce, ale cupovat ) a na to je každá rada krátká.
napsal(a):
..."ale tady na tomto vláknu pozoruji, nikdy se niko nic pořádně nedozví, každý se tady jen pře, kdo co má lepší, jak vychovanější, kritizuje, štěká"...
Ono jde také o původní položený dotaz. "Kdy ho to přejde ?" To bychom museli mít věštecké koule. Odpovědí se vám dostalo několik : sláma, seno...On prostě ty deky nechce ( nebo chce, ale cupovat ) a na to je každá rada krátká.
Tak odpovím krátce, nevíme, nemáme zkušenost, sláma, seno a hotovo a ne deku ne, boudu jestli má zateplenou, děti nesmí sahat na žrádlo, každý, at si dělá podle sebe, jak chce.
Asi tak: zadavatelka má pastviny, hospodářství... tedy asi obstarat trochu slámy není problém. Ale vehementně se tomu brání. Proč? Protože by musela občas uklízet roztahanou slámu pod pergolou - hrozná dřina. A zřejmě by utrpělo její estetické cítění. Uklízet rozcupovanou deku je asi menší práce. Že pro psa není deka vůbec dobrá, je jí jedno. Jsou lidi, kteří ale upřednostní pohodlí psa před trochou slámy kolem baráku.
koňadra
napsal(a):
Asi tak: zadavatelka má pastviny, hospodářství... tedy asi obstarat trochu slámy není problém. Ale vehementně se tomu brání. Proč? Protože by musela občas uklízet roztahanou slámu pod pergolou - hrozná dřina. A zřejmě by utrpělo její estetické cítění. Uklízet rozcupovanou deku je asi menší práce. Že pro psa není deka vůbec dobrá, je jí jedno. Jsou lidi, kteří ale upřednostní pohodlí psa před trochou slámy kolem baráku.
No ale je zajímavé že zadavatelce nevadí zametat a uklízet slámu kolem hospodářských zvířat ale u psa už je to hrozný problém , divný .

kobylatko
napsal(a):
No ale je zajímavé že zadavatelce nevadí zametat a uklízet slámu kolem hospodářských zvířat ale u psa už je to hrozný problém , divný .
koňadra
napsal(a):
Asi nevíte, co je dřiny v hospodářství, takže taková slámička z boudy pro mě hračka, já mám i v chlívkách, králíkárnách, husníku a kachníku pomalu záclonky, čisto, teplo, JJ, uklidím rozcupované, dám další, ať se chlapec zabaví.
kobylatko
napsal(a):
Pravda, nevadí, v jediném zázemí hospodáře, pod pergolou, prostě nebude bordel.
Vy si tam třeba, víte co.Bude si cupovat, cupovat až ho to přejde.

gajdovka
napsal(a):
Pravda, nevadí, v jediném zázemí hospodáře, pod pergolou, prostě nebude bordel.
Vy si tam třeba, víte co.Bude si cupovat, cupovat až ho to přejde.
Vy jste taky dobře tvrdohlavá .Časem napiště, jestli to vzdal jezevčík, nebo vy.
Jen bych se zamyslela, jestli cupuje pro zábavu, nebo prostě tam deku nechce.
Pak bych mu jí asi nenutila.
Jezevcika jsem dostala zhruba v osmi letech coby sveho prvniho psa, kdyz jsem tak moc chtela. Byla to holka palicata, ale rozhodne se a ni dalo vyjit jen ji clovek musel preavedcit o tom, ze to vlastne chce. To, ze trha deku je nejspis kombinace dvou faktoru a to nudy a toho ze jezevcik a ovci vlna se vetsinou rovna rozcupovani dotycneho predmetu. Je to steneci pubertak, potrebuje zamestnani. I ja se svoji jezevcindou jsem chodila denne ven, pak kdyz potrebovala sla ven na zahradu a i ja jsem byla ta, kdo krmil a snazil se vychovavat. At chcete nebo ne tak jezevcik je stale jeste pracovni plemeno s pomerne silnymi loveckymi pudy. Navic jeho prirozenosti je chytit a nepustit se. A ptala jste se kdy prestane nicit, tak jako byvaly majitel jezvecika odpovidam: az mu date adekvatni zamestnani, kde muze sve lovecke pudy vybit i kdyby to melo bejt jen tahani se o hadru... Hodne stesti a nezapomwnte ze jezvecik jako kazdy jiny pes je rad se svou smeckou a v zime a chladnu myslete na jeho zada a opravdu zapremejslejte zda byste prece jen nedala misto handry slamu nebo aspon drevitou vlnu.

Santinan
napsal(a):
Jezevcika jsem dostala zhruba v osmi letech coby sveho prvniho psa, kdyz jsem tak moc chtela. Byla to holka palicata, ale rozhodne se a ni dalo vyjit jen ji clovek musel preavedcit o tom, ze to vlastne chce. To, ze trha deku je nejspis kombinace dvou faktoru a to nudy a toho ze jezevcik a ovci vlna se vetsinou rovna rozcupovani dotycneho predmetu. Je to steneci pubertak, potrebuje zamestnani. I ja se svoji jezevcindou jsem chodila denne ven, pak kdyz potrebovala sla ven na zahradu a i ja jsem byla ta, kdo krmil a snazil se vychovavat. At chcete nebo ne tak jezevcik je stale jeste pracovni plemeno s pomerne silnymi loveckymi pudy. Navic jeho prirozenosti je chytit a nepustit se. A ptala jste se kdy prestane nicit, tak jako byvaly majitel jezvecika odpovidam: az mu date adekvatni zamestnani, kde muze sve lovecke pudy vybit i kdyby to melo bejt jen tahani se o hadru... Hodne stesti a nezapomwnte ze jezvecik jako kazdy jiny pes je rad se svou smeckou a v zime a chladnu myslete na jeho zada a opravdu zapremejslejte zda byste prece jen nedala misto handry slamu nebo aspon drevitou vlnu.
Včera jsem taky naší 5 měsíční fenečce BOC vyhodila z boudy starý spacák, co tam měla. Jak pršelo, bylo vše navlhlé. Aby netahala slámu, dala jsem jí do nového rašlového pytle a udělala jsem jí pořádnou vrstvu alespoň 2O cm.Je v suchu a sláma izoluje lépe než deka. Všude je pořádek, pejsek v suchu a navíc krásně voní...
Karamelka
napsal(a):
Včera jsem taky naší 5 měsíční fenečce BOC vyhodila z boudy starý spacák, co tam měla. Jak pršelo, bylo vše navlhlé. Aby netahala slámu, dala jsem jí do nového rašlového pytle a udělala jsem jí pořádnou vrstvu alespoň 2O cm.Je v suchu a sláma izoluje lépe než deka. Všude je pořádek, pejsek v suchu a navíc krásně voní...
To je dobrý nápad .
Devítiměsíční jezevčík, pokud s ním neděláte, necvičíte, se prostě nudí a obávám se, že tu deku bude kousat stále.
Já jsem se svými jezevčíky coby štěňaty chodila na běžný cvičák, aby se otrkali a také aby se naučili základy běžného výcviku. A ve věku vašeho psa jsem je už učila základy loveckého výcviku.
Jak jistě už víte, jezevčík je taková "samostatná jednotka", je moc důležité navázat s ním vztah už v útlém věku, aby vás respektoval a poslouchal. Jako plemeno je totiž zvyklý se rozhodovat sám, to bych rozhodně nepodceňovala. Bude totiž potom těžké odnaučit ho různým zlozvykům, tvrdohlavosti, když s ním ten úzký vztah nenavážete, zvláště kdy je na zahradě s dalším psem.
A to, co vám děvčata radí - sláma atd. nad tím bych se zamyslela - už vzhledem k potížím se zády v pozdějším věku, na což jezevčíci trpí.
Santinan
napsal(a):
Karamelka
napsal(a):
Také vše postupem času vyhazuju.