Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.10.2016 17:36
Lexaurin

XXX.XXX.226.60

Ach jo, ma takrka bila tibetanda se smrncla kolem cerstve natreneho plotu. Nebyl nijak oznaceny tak mam ted psa se zelenym pruhem .Nevite cim to dostat dolu? Napada me jedine redidlo

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.10.2016 17:45

Hoďte foto punkového psa, co z toho máme takhle smajlík smajlík

8.10.2016 17:54
Lexaurin

XXX.XXX.226.60

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Hoďte foto punkového psa, co z toho máme takhle smajlík smajlík

Ona je ted hotova po nasi fotbalove vychazecce, je zalezla a chrape, tak ji nechci budit. Pak to zkusim. Myslim ale ze to na fotce nebude dobre videt.Neni to nastesti moc, kdyby me netocilo, ze ji to slepilo chlupy, tak by se mi to dokonce libilo Az se probere, tkusim to.

8.10.2016 17:57

Obarvené chlupy ostříhat.

8.10.2016 17:59

Lexaurin napsal(a):
Ona je ted hotova po nasi fotbalove vychazecce, je zalezla a chrape, tak ji nechci budit. Pak to zkusim. Myslim ale ze to na fotce nebude dobre videt.Neni to nastesti moc, kdyby me netocilo, ze ji to slepilo chlupy, tak by se mi to dokonce libilo Az se probere, tkusim to.

Já bych to nechala smajlík

Jinak..když se neví jaká barva..třeba je vodouředitelná, ředidlemředitelná nebo stříhatelná ;-)
Mašinkou.
Ale musíte udělat pruhy přes celého psa.

8.10.2016 18:00
Lexaurin

XXX.XXX.226.60

Tak posilam, ještě ma trochu z druhé strany

8.10.2016 18:04
Lexaurin

XXX.XXX.226.60

Strihat joooo ? Ja pestuju nestriham No barva na plot asi nebude vodou omyvatelna, asi ji to necham a budu doufat, ze ji to pri rozcesavani nevyrvu, ztvrdlo ji to

8.10.2016 18:30
balisek

XXX.XXX.131.211

Můžete to zkusit odlakovačem na nehty. A pak napatlat nějakou regenerační kůrou, aby se chlup příliš nevysušil.

8.10.2016 18:32

Benzinem.

8.10.2016 18:33
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Lexaurin napsal(a):
Strihat joooo ? Ja pestuju nestriham No barva na plot asi nebude vodou omyvatelna, asi ji to necham a budu doufat, ze ji to pri rozcesavani nevyrvu, ztvrdlo ji to

Třeba to půjde "ožmolit"
Já bych bezpracně stříhala. Ale jak vidím, Vaše reakce, tak se Vám do stříhání nechce, tak to zkuste ožmolit. Prostě oddělovat jeden chlup od druhého. Možná to blbě popisuji, ale představu mám jasnou - něco jak sundat žvýkačku z dlouhých vlasů, nebo i psích chlupů.

8.10.2016 18:34
Lexaurin

XXX.XXX.226.60

Dik, jen co nasbiram odvahu pustim se do

8.10.2016 19:00
lev

XXX.XXX.253.186

Benzin, ředidlo.

8.10.2016 19:01
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Lexaurin napsal(a):
Dik, jen co nasbiram odvahu pustim se do

Já bych taky radši ostříhala, žádnýma ředidlama bych na to nešla. A ani nenechala, abny jí to třeba nevadilo a nevykousala(a nesežrala) si to.

8.10.2016 19:05
sisi58

XXX.XXX.191.1

Benzinem.

To nemyslíte vážně!

8.10.2016 19:12

sisi58 napsal(a):
To nemyslíte vážně!

Myslím

8.10.2016 19:15
sisi58

XXX.XXX.191.1

Myslím

Ředidlo chápu, ale benzín ne. Barva se benzínem neředí.
Benzín se dává do zapalovačů a do aut.

8.10.2016 19:47

Vystříhejte to, jen to, co je nutné, chloupek po chloupku.
Pro útěchu : Jednou se mnou světle šedá fena sklízela ořechy. Tu si do slupek lehla, tu sedla..., můžu napsat, že ořechové slupky perfektně kryjí šediny do barvy světlekaštanového průjmu. Zvlášť na sedací části - půvabné. Přes zimu to odrostlo, vylínalo a zas byla frajerka.

8.10.2016 19:49

Takže kdyby někdo potřeboval vědět čím o b a r v i t psa - tak ořechovými slupkami. Je na to nejlepší doba.

8.10.2016 20:00
Lexaurin

XXX.XXX.226.60

Pro útěchu : Jednou se mnou světle šedá fena sklízela ořechy. Tu si do slupek lehla, tu sedla..., můžu napsat, že ořechové slupky perfektně kryjí šediny do barvy světlekaštanového průjmu. Zvlášť na sedací části - půvabné. Přes zimu to odrostlo, vylínalo a zas byla frajerka.

8.10.2016 20:05
Beica

XXX.XXX.113.6

sisi58 napsal(a):
Ředidlo chápu, ale benzín ne. Barva se benzínem neředí.
Benzín se dává do zapalovačů a do aut.

Informace trochu mimo mísu (já bych teda psa rozhodně benzínem "neošetřovala", i to ředidlo bych si rozmýšlela, no to je věc názoru) nicméně: ano, technickým benzínem (jakožto formou ředidla) se skutečně ředí i barvy. Je s tím docela opruz a doporučuju gumové jednorázové rukavice a tuny indulony(či jiného mastného krému) na vysušené ruce...

8.10.2016 20:27
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Neodrolila by se barva, kdyby se chlupy a barva namastily třeba tou indulonou?

Kdy se do toho pustíte?
Jsem zvědavá, jak se to nakonec dostane dolů.

8.10.2016 20:39
Lexaurin

XXX.XXX.226.60

Fiona.Praha napsal(a):
Neodrolila by se barva, kdyby se chlupy a barva namastily třeba tou indulonou?

Kdy se do toho pustíte?
Jsem zvědavá, jak se to nakonec dostane dolů.

Asi zitra, vzhledem k tomu ze mam nedeli vecer cesaci, spojim to.

8.10.2016 20:57
Dasvo

XXX.XXX.83.28

Já bych se benzínu ani ředidla nebál. Při troše opatrnosti a trpělivosti to nepatláte "na psa", ale namočíte jen pár chlupů. určitě to půjde líp a snáz než nějaké kudlání a vyčesávání. smajlík
samozřejmě po použití dobře opláchnout vodou a ošetřit nějakým balzámem na chlupy (vlasy).
Zadavatelko dejte vědět, jak jste nakonec uspěla!

8.10.2016 21:08
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Lexaurin napsal(a):

Jsem napnutá jak kšandy

8.10.2016 22:22

Taky bych psa pokusně "zmastila". Když jde tukem/olejem dolů asfalt apod., teoreticky by mohla i tahle barva, která v podstatě nebarví, ale jen přilne na povrch.

8.10.2016 22:35
Lexaurin

XXX.XXX.226.60

Taky bych psa pokusně "zmastila". Když jde tukem/olejem dolů asfalt apod., teoreticky by mohla i tahle barva, která v podstatě nebarví, ale jen přilne na povrch.

Take jsem o tom uvazovala, zkusim asi lanolin.

8.10.2016 22:50

No, já s mojí povahou, bych ostříhala nabarvenou srst HNED, jak bych přišla domů. Proč čekáte? Když vezmete jen ty obarvené chlupy, a po osříhání začešete, ani to nepoznáte. Nevím, jsem zvyklá řešit jakýkoliv problém hned, teď už by feňule dávno v klidu chrupkala. CHemii, jako ředidla, benzín apod. u mě nepřichází ani v úvahu.

8.10.2016 22:52
Lexaurin

XXX.XXX.226.60

No, já s mojí povahou, bych ostříhala nabarvenou srst HNED, jak bych přišla domů. Proč čekáte? Když vezmete jen ty obarvené chlupy, a po osříhání začešete, ani to nepoznáte. Nevím, jsem zvyklá řešit jakýkoliv problém hned, teď už by feňule dávno v klidu chrupkala. CHemii, jako ředidla, benzín apod. u mě nepřichází ani v úvahu.

Nechce se mi do toho

8.10.2016 22:58

Lexaurin napsal(a):
Nechce se mi do toho

A proč ne? Nechápu, i by se vám v noci lépe spinkalo(že to máte vyřešený) a feňule taky, má citlivý nos a musí čuchat ten chem. jed už takovou dobu.

8.10.2016 23:15
Lexaurin

XXX.XXX.226.60

A proč ne? Nechápu, i by se vám v noci lépe spinkalo(že to máte vyřešený) a feňule taky, má citlivý nos a musí čuchat ten chem. jed už takovou dobu.

Nesmrdi to uz. Je to suche. Spim s ni. Je v pohode. Kdyby mela problem, jdu do toho.Puvodne jsem ji to zkusila vycesat jeste venku, ale to bylo jeste mokre, a zalepila jsem i kartac, tak jsem to radeji nechala uschnout.

9.10.2016 11:01
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Bratránek je malíř-natěrač a léta nosil dlouhé vlasy s ohonem, krásné vlnité blond a celou tu dobu, si je denně umýval a když třeba týden někde natírali nějaké konstrukce, denně si je umýval ředidlem! Musím říct, že jsem se z toho ježila hrůzou. Je mu 40 a jakové to u něj bude mít následky se možná ukáže až za pár let, bohužel nevěřím tomu, že žádné Ale říct si nedal...
Vím, že kočky jsou na všechno citlivější, ale tchánů kotě na sebe převrhlo plechovku s barvou, bylo zalepené moc. Taky je napadlo umýt je ředidlem, v jejich případě doslova vydrhnout. Kočka se, myje". Kotě do měsíce chcíplo, prý asi selhání jater...jak jinak (jsem jak černá kronika, ale jelikož máme v rodinách zvířat moc, ono se pořád někde něco děje... ).

9.10.2016 11:07

lesnížínka napsal(a):
Bratránek je malíř-natěrač a léta nosil dlouhé vlasy s ohonem, krásné vlnité blond a celou tu dobu, si je denně umýval a když třeba týden někde natírali nějaké konstrukce, denně si je umýval ředidlem! Musím říct, že jsem se z toho ježila hrůzou. Je mu 40 a jakové to u něj bude mít následky se možná ukáže až za pár let, bohužel nevěřím tomu, že žádné Ale říct si nedal...
Vím, že kočky jsou na všechno citlivější, ale tchánů kotě na sebe převrhlo plechovku s barvou, bylo zalepené moc. Taky je napadlo umýt je ředidlem, v jejich případě doslova vydrhnout. Kočka se, myje". Kotě do měsíce chcíplo, prý asi selhání jater...jak jinak (jsem jak černá kronika, ale jelikož máme v rodinách zvířat moc, ono se pořád někde něco děje... ).

Jednou jsem právě takhle jednu kočku zachránila, spadla do barelu s barvou, nic kromě benzínu tam neměli...kočka přežila, dnes je jí cca 15let.

9.10.2016 11:10
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Jednou jsem právě takhle jednu kočku zachránila, spadla do barelu s barvou, nic kromě benzínu tam neměli...kočka přežila, dnes je jí cca 15let.

Benzín bude možná lepší než ředidlo už z důvodu, že se odpařuje. Navíc je také důležité pořádně to pak šamponem vymýt. To si vůbec nejsem jistá, jestli někdo udělal...právě

9.10.2016 11:15

lesnížínka napsal(a):
Benzín bude možná lepší než ředidlo už z důvodu, že se odpařuje. Navíc je také důležité pořádně to pak šamponem vymýt. To si vůbec nejsem jistá, jestli někdo udělal...právě

Aha, tak to jo..

9.10.2016 12:24
balisek

XXX.XXX.131.211

Anet, paradoxně v dlouhé srsti nic nezačešete - každý nekoncepční zásah nůžkami je extrémně vidět. Pokud se příp. jedná o výstavního jedince, máte na pěkných pár měsíců po šancích na dobré umístění.

Podle fotek je obarvená pouze spodní část chlupů, tudíž při opatrné manipulaci se "chemie" vůbec nedostane do kontaktu s kůží. Pokud se srst ihned důkladně umyje a ošetří kvalitní regenerační kosmetikou, k žádné zásadní újmě nedojde.

Sama bych u svého psa po nůžkách sáhla až jako po poslední možnosti, když vše ostatní selže.

9.10.2016 13:54
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Tak výstaváci...to je jiná. Ale pokud není, tak bych to fakt šmikla a neřešila. Můj pes je huňatý a že mu na krku vet vyholil kus límce proto, aby dal krev pro záchranu našeho druhého psa...jsem to, že mu tam vyroste pak nekvalitní srst a díra tam bude skoro rok..neřešila. To, jak pes vypadá, či spíše vypadá pro ostatní, je mi úplně jedno. Snažím se, aby vypadal čistě a upraveně, to ano, ale když není zbytí...

9.10.2016 17:52
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Lexaurin napsal(a):

Kdy začíná nedělní večer česací?
Jsem zvědavá, jestli to půjde nebo přijdou na řadu nůžky.

9.10.2016 22:11
Lexaurin

XXX.XXX.226.60

Fiona.Praha napsal(a):
Kdy začíná nedělní večer česací?
Jsem zvědavá, jestli to půjde nebo přijdou na řadu nůžky.

Poslusne hlasim, ze jsme se docesaly .Olejovy rozčesávac a je to pryč huraaaaaa .Strihani ani agresivni chemie netreba.

9.10.2016 22:37

Lexaurin napsal(a):
Poslusne hlasim, ze jsme se docesaly .Olejovy rozčesávac a je to pryč huraaaaaa .Strihani ani agresivni chemie netreba.

No supééér!

9.10.2016 23:32
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

A má to za sebou..krasavica A my to tady dva dny řešily...

9.10.2016 23:58
fikovnice

XXX.XXX.30.49

10.10.2016 09:49
Lexaurin

XXX.XXX.83.65

lesnížínka napsal(a):
A má to za sebou..krasavica A my to tady dva dny řešily...

Alespoň bylo vzrůšo

10.10.2016 09:51
Lexaurin

XXX.XXX.83.65

Kolegyni deti nabarvily cuvace fixkama. Udělaly mu brýle a tak.Musel chudák vylinat.

10.10.2016 21:07
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Lexaurin napsal(a):

Jé, já jsem poslední, kdo si přečte, že se to vyčesalo (pro mne teda odrolilo )
Hlavně, že se povedlo a na nůžky nedošlo

10.10.2016 22:20
Lexaurin

XXX.XXX.226.60

Fiona.Praha napsal(a):
Jé, já jsem poslední, kdo si přečte, že se to vyčesalo (pro mne teda odrolilo )
Hlavně, že se povedlo a na nůžky nedošlo

Asi tedy odrolilo, protoze se zadne chlupy nevyrvaly. Cesala jsem napred stetinovo-nylonovym kartacem, aby to bylo setrnejsi.

Přidejte reakci

Přidat smajlík