Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.10.2016 14:53
kuna a

XXX.XXX.214.252

Zdravicko, máme tři psi. Všichni v domě.Dvě BOC a jednoho malého poulic směs. Všichni dlouhosrstí. Malý dostava v zimě na venčení, bundu, ale chci se zeptat jak poznám jestli zateplení je dostačující a popřípadě, neměli by dostávat i něco nasi borderaci? Ale přijde mi že se svojí aktivitou zahřejí. Díky

28.10.2016 15:11
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Měla jsem vždy menší psy ale až ted obeček dávám a to jen prot že nemá podsadu takže by jí byla fakt zima navíc má 2kg ale dávam až fakt jak jde teplota pod 0. Pro větší psy je to zbytečné pokud pes neni nemocný. Zrovna BOC je dost chlupaté plemeno ne pokud teda nejste ze Sibiře naší dávam jen mikinu a stačí

28.10.2016 15:39
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Určitě neoblíkejte Bocky, pokud má malý dlouhou srst z podsadou, tak taky není třeba mu dávat bundu, ale jestli už je tak zhýčkanej, tak třeba svetřík.

28.10.2016 17:18
kuna a

XXX.XXX.214.252

Joo ja jen treba jestli to nejsou moc velké teplotní skoky...tak super, děkuji :)... no maly venku klepe kosu bez bundy :/ a někdy chce jen tak ležet na dvoře i když je zima a to klepe kosu i s bundou osel...

28.10.2016 17:25
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Když je malý zvyklý, tak ho oblékejte. Zvlášť jestli se klepe zimou. Ale oblékejte s "rozumem", aby nebyl nabalený víc než je nutné.
No venku bych ho teda na dvoře ležet nenechala ani omylem. To je pak zbytečné ho oblékat na venčení, když ho pak ho necháte ležet na zemi na dvoře, ne?

28.10.2016 18:26
kuna a

XXX.XXX.214.252

Nikdo tady nerika ze ho nechávám lezet na zemi a me teda prijde velký rozdíl jestli je pes cely život zavřený na dvoře nebo se s ním chodí ven, ale to je jedno...to je odbíhani od témata. Otázka byla jak, cim a kdy obkekat....Tak děkuji.

28.10.2016 19:17
LájošM

XXX.XXX.14.251

Nikdy jsme dlouhosrsťáky v zimě neoblékali, psi se zahřáli pohybem. Nikdy nebyli ze zimy nemocní.
Oblékal se pouze malý pes po ostříhání.
Pokud s ním venku nechodíte jen pomalu na vodítku, obleček by podle mě mohl mít jen až bude opravdu velká zima. Ale to uvidíte sám, jestli se pes cítí komfortně.

28.10.2016 19:43
Terven

XXX.XXX.110.147

LájošM napsal(a):
Nikdy jsme dlouhosrsťáky v zimě neoblékali, psi se zahřáli pohybem. Nikdy nebyli ze zimy nemocní.
Pokud s ním venku nechodíte jen pomalu na vodítku, obleček by podle mě mohl mít jen až bude opravdu velká zima. Ale to uvidíte sám, jestli se pes cítí komfortně.

Dlouho jsem měla přesně stejný názor. Předchozí pes měl klasickou dlouhou srst s podsadou, za celý jeho život jsem neměla nutkání oblíkat a nechápala jsem, že někdo má.
Teď mám dorostenku se srstí typu shih tzu, čili žádná podsada. A nic moc podkožního tuku...lítá tedy jako torpédo a dokud lítá, tak OK. Ale jakmile prší...anebo ani nemusí, stačí mokrá tráva a venku ne úplně hic...a klepe se. Klepala se i v srpnu v hicu po vykoupání v řece, klepe se i po vykoupání v bytě. Takže jsem poněkud přehodnotila a pořídila jsem softshelovou vestičku s fleecem vespod. Ideální řešení to taky není, budu to ještě muset vychytat. Dřív jsem po vycházce koupala jen psa, teď peru psa i vestu.

28.10.2016 20:47
dadu

XXX.XXX.61.94

Já mám dlouhosrstou čivavu, která má jen 1,5 kg. Když jde jen na dvůr čurat, tak ji neoblékám, ale když v zimě někam jedem, tak jí dávám pletený rolák. Ale když to fouká, tak se klepe jako osika Chtěla bych jí koupit něco, co neprofoukne, ale u nás mají jen takové hrůzy a na objednávku bez vyzkoušení si nic koupit nerisknu...

29.10.2016 10:44
kuna a

XXX.XXX.214.252

LájošM napsal(a):

Jo našim bockam je po pohybu horko i v zime... ale ten malý z vodítka moč často nechodí tak mi příjde že pohyb krokem mu k zahratí moc nestačí... tak právě proto zjištuji... ještě k tomu když napadne sníh třeba... má přeci k tomu sněhu nejblíže tělem... a taky mi příjde že čekat až se pes začne klepat kosou je docela extrem k tomu abych pak začla oblékat... (ja když se klepu kosou tak už mi je fakt extra zima a tak to mají i zvářata ne ?,..) no je to těžké :D... ale děkuji moc za rady :).

neregistrovaný uživa

29.10.2016 16:44
neregistrovaný uživa

XXX.XXX.129.20

dadu napsal(a):
Já mám dlouhosrstou čivavu, která má jen 1,5 kg. Když jde jen na dvůr čurat, tak ji neoblékám, ale když v zimě někam jedem, tak jí dávám pletený rolák. Ale když to fouká, tak se klepe jako osika Chtěla bych jí koupit něco, co neprofoukne, ale u nás mají jen takové hrůzy a na objednávku bez vyzkoušení si nic koupit nerisknu...

Běžte do nejbližšího zverimexu, oblékněte si tam pejska, a tu velikost si nakonec objednejte z netu.
Nebo si pejska změřte od krku po ocásek a obvod břicha a podle rozměrů jí něco objednejte.
Ale určitě na zimu oblečte, lepší než řešit, že vám onemocněla.
Je to mrně bez podsady a ty mohou lehce prochladnout.

Přidejte reakci

Přidat smajlík