Pořízení pejska - plemeno

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Michaela28

1.11.2016 11:08
Michaela28

XXX.XXX.23.198

Přeji dobrý den!

Na jaře si chceme pořídit štěňátko. Máme dvě děti ( 5 a 3 roky), které jsou na zvířátka zvyklé a se psy přicházejí do kontaktu u babiček a ostatních příbuzných.
Také máme dva kocourky - na jaře budou akorát roční. Bydlíme v domě se zahrádkou, v úžasném prostředí u lesa a luk, takže spousta možností na dlouhé procházky.

Jako asi většina, máme dilema ohledně plemene smajlík. Vzhledem k domečku, bychom rádi plemeno, které bude hlídací - převážně venku. Vzhledem k dětem - vhodné k dětem smajlík.
Oba s manželem pocházíme z rodin, kde pejsci byli, ALE ani jeden nebyl nikdy v postavení toho pána, takže co se výcviku týče, jsme oba začátečníci.
Ohledně časových nároků, samozřejmě, že počítám s tím, že se pejskovi budu věnovat - nejvíce já a moc se na to těším! Na druhou stranu musím přiznat, že spolu s prací, školkou a dvěma malými dětmi, bude toho času tak na jednu ( 1,5-2 hodinovou) procházku denně + k tomu o víkendu cvičák nebo jiná aktivita.

Nějaké tipy už máme, ale moc ráda si přečtu názory a zkušenosti ostatních, nejlépe těch, kteří se rozhodovali za podobných podmínek!

Hezký den!

1.11.2016 11:15
Andrýsek3

XXX.XXX.118.51

Útulek, kříženec?
Nevím jaké máte nároky na velikost, ale napadl mě Berňák, k dětem super, venku být může, nemá nějaké přehnané nároky na pohyb, ale bude potřebovat společnost (mohl by i dovnitř?) A výcvik. Ale to hlídání by úplně nesplňoval Ale zase velký černý pes za plotem by taky mohl zastrašit.

mocha

1.11.2016 11:15
mocha

XXX.XXX.168.56

Bych doporucila kratkostrstou kolii, kamaradka ji ma a k detem naprosto uzasny pes. Ale zalezi asi i na danem jedinci. Jejich kolie bydli venku a na zimu ma dost husty kozišek, sama jsem byla prekvapena na to že ma v nazvu to kratko..Je s pp.

Michaela28

1.11.2016 11:20
Michaela28

XXX.XXX.23.198

Andrýsek3 napsal(a):
Útulek, kříženec?
Nevím jaké máte nároky na velikost, ale napadl mě Berňák, k dětem super, venku být může, nemá nějaké přehnané nároky na pohyb, ale bude potřebovat společnost (mohl by i dovnitř?) A výcvik. Ale to hlídání by úplně nesplňoval Ale zase velký černý pes za plotem by taky mohl zastrašit.

Děkuji! Berňáčka mají právě rodiče manžela a přiznám se, že byť jsou to super pejsci! jsou to velikostí menší telátka - k malým dětem nepraktické, byť jejich Bertík je pohodový a vyrovnaný, tak už kolikrát děti povalil, když pořádal svůj oslavný běh napříč zahradou.
Takže velikostně určitě menšího než je berňáček...lehčího a sportovnějšího.

O útulku jsem také přemýšlela, oba kocourky jsme si vzali od lidí, kteří měli koťata neplánovaně, ale u toho pejska se toho, vzhledem k dětem, maličko bojím...I když v případě štěňátka by to asi problém nebyl.

1.11.2016 11:20
Andrýsek3

XXX.XXX.118.51

Kolie, hlavně kraťandy jsou akční psi, to si myslím, že zadavatelka úplně nehledá.
Ještě mě napadl Bernardýn, přijde mi, že k dětem a na zahradu, a na nee tolik pohybu se právě hodí tyhle velcí mohutní psi. Ale zase je to tele a když se to nepovede, tak furt má třeba 50kg a je problém. Ale kolie mi přijde hodně aktivní.

1.11.2016 11:21
Andrýsek3

XXX.XXX.118.51

Michaela28 napsal(a):
Děkuji! Berňáčka mají právě rodiče manžela a přiznám se, že byť jsou to super pejsci! jsou to velikostí menší telátka - k malým dětem nepraktické, byť jejich Bertík je pohodový a vyrovnaný, tak už kolikrát děti povalil, když pořádal svůj oslavný běh napříč zahradou.
Takže velikostně určitě menšího než je berňáček...lehčího a sportovnějšího.

O útulku jsem také přemýšlela, oba kocourky jsme si vzali od lidí, kteří měli koťata neplánovaně, ale u toho pejska se toho, vzhledem k dětem, maličko bojím...I když v případě štěňátka by to asi problém nebyl.

Noo sportovnějšího, ale sportovnější bude potřebovat sport.
Ještě tak Německý ovčák nebo nějaký špic?

Michaela28

1.11.2016 11:28
Michaela28

XXX.XXX.23.198

Andrýsek3 napsal(a):
Noo sportovnějšího, ale sportovnější bude potřebovat sport.
Ještě tak Německý ovčák nebo nějaký špic?

:-D my jsme docela akční! Dlouhé procházky, kola...akorát jak jsem již psala, co jsem nastoupila do práce a k tomu dálkově dodělávám školu, tak ve všední dny je toho času o něco méně. Takže vím, že nemohu zaručit kdovíjaké aktivity na každý den.
Na druhou stranu, zase bychom rádi, aby se k nám pejsek mohl připojit.

Po zkušenostech mé sestry s ohařkou, určitě nechci pořídit lovecké plemeno.

Přemýšleli jsme klasicky o německém ovčákovi - myslíte, že by mu stačila ta jedna delší procházka spojená s nějakým cvičením denně + o víkendu k tomu o sobotách cvičák se sportovní kynologií?

mocha

1.11.2016 11:29
mocha

XXX.XXX.168.56

Ale kolie mi přijde hodně aktivni..

se moc omlouvám za odbočení..Já prave tu kratandu zavrhla když jsem videla jaka ta kolie od kamaradky je, moc klidna, az, moc poslusna, ale kamaradka ji dostala uz kastrovanou. Chtela bych, žihadlo co mě bude nutit k akci, Ta kamaradka mi prave rikala, ze mam na prikladu jeji feny špatny obraz o plemeni.

Michaela28

1.11.2016 11:31
Michaela28

XXX.XXX.23.198

mocha napsal(a):
Bych doporucila kratkostrstou kolii, kamaradka ji ma a k detem naprosto uzasny pes. Ale zalezi asi i na danem jedinci. Jejich kolie bydli venku a na zimu ma dost husty kozišek, sama jsem byla prekvapena na to že ma v nazvu to kratko..Je s pp.

Děkuji za tip! smajlík

Kolie se mi líbí moc, ale potřebují asi denně nějak zaměstnat...

1.11.2016 11:37
Andrýsek3

XXX.XXX.118.51

Já nevím, uvidíte co ostatní, myslím, že německý ovčák by nebyl špatná volba. Znám takov, kteří jsou jen na zahradě a se svým pánem a jsou spokojeny, pak tu jsou ti, kteří se svýma makaji od nevidím do nevidím. Ale podle mě je to takový univerzální pes. :).

1.11.2016 12:29
manbea

XXX.XXX.70.116

Chodský pes, nebo Český strakatý pes (dlouhosrstá varianta). Univerzální a přizpůsobiví psi, vyžadující akci, pohyb i kontakt s rodinou, ale nikoliv hyperaktivní šílenci, kterým je potřeba věnovat veškerý volný čas.

1.11.2016 12:32
conty

XXX.XXX.103.249

Vlčí špic ?

1.11.2016 12:41
Gerhild

XXX.XXX.149.104

U nás mají novofundlanďana, který by vaše představy splňoval, ale pokud chcete něco lehčího než berňák, asi to nebude to pravé :) Ale k dětem bývají naprosto skvělí - s vhodnou výchovou dětí i psa a dohledem, samozřejmě.
Choďáka bych mohla doporučit též, náš je sice zvyklý na pravidelné aktivity, na druhou stranu jeho brácha slouží čistě jako společník rodiny s vycházkami a hlídáním zahrady a vypadá zcela spokojeně, jsou to podle mojí zkušenosti přizpůsobiví psi. I ten náš aktivka je schopný v případě nutnosti (nemoc atd.) najet na nouzový režim, aniž by rozebral dům a zahradu na prvočinitele.
Ještě mě tak napadá, co třeba střední nebo velký špic? Plemena nemódní, zdravá, nepříliš náročná...

1.11.2016 12:51
blackserigala

XXX.XXX.208.70

Já vyrostla s fenkou vlčího špice. Nejlepší kamarádka. Špicové jsou úžasní, aktivní a milují děti. Jinak teď máme už po druhé fenku NO a taky super. Dcerku poslouchá na slovo a dokáže s ní lítat celý den.

1.11.2016 12:56
knedlyk

XXX.XXX.173.87

Za mě ten choďák, znám od vidění dva a všestranější a pohodovější psy byste jen těžko hledala.

1.11.2016 13:11
macomb

XXX.XXX.200.36

Mě taky okouzlili choďáci a začátkem prosince si jedeme pro štěnisko smajlík

Marjánka

1.11.2016 13:40
Marjánka

XXX.XXX.63.66

Co chodský pes? Napřesrok budeme pořizovat pejska, hlídače vhodného k dětem, plemeno nezatížené nemocemi a chodský pes je můj velký favorit.

1.11.2016 14:36
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

No, berňáka bych ani nedoporučila, s ohledem na jeho zdraví, řekla bych, že poslední dobou jsou na tom dost bídně

Německý ovčák si myslím, že by šel, ale asi ne z pracovní linie. Chodský pes mi připadá hodně univerzální, tam bych neviděla problém.

Ale já osobně bych ve vašem případě volila štěně z útulku, tam by s dětmi problém být neměl

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.11.2016 18:16

Andrýsek3 napsal(a):
Útulek, kříženec?

Zadavatelka má na výber z ďalších troch švajčiarskych salašníckych plemien a narozdiel od berňáka sú dobrí strážcovia.

1.11.2016 18:17
1.11.2016 18:57
Katy12

XXX.XXX.216.7

A co border triér?

1.11.2016 19:14

Katy12 napsal(a):
A co border triér?

Super psík, ale maličký. A hlídat nebude ani náhodou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík