Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

ElenaMalíková

7.11.2016 14:55
ElenaMalíková

XXX.XXX.115.30

Ahoj,

nedávno jsem zde psala svůj problém, že jsem si pořídila druhého psa ke svému staršímu a že to asi byla chyba. Radili jste mi tady, za což děkuji. Snažíme se to zvládat. Starší pes je už na malého mírnější, nechá no na sobě spát, ale pořád se celkem drsně rvou, což někdy nevím, zda je ještě hra nebo už ne. Ale zjistila jsem, že starší pes strašně málo pije. Obecně ho musím hodně sledovat a dávat mu třeba někdy misku až pod nos, protože se nechce napít ze stejné misky jako malý "brácha". Včera měl nějakou střevní chřipku. Dnes je na dietce a už nechce pít ani když mu dám misku pod nos. Samozřejmě se do něj snažím vodu nějak dostat, ale trápí mě, že nepije už tak, jako dřív.

7.11.2016 15:10
pomeranc

XXX.XXX.87.9

ElenaMalíková napsal(a):
Ahoj,

nedávno jsem zde psala svůj problém, že jsem si pořídila druhého psa ke svému staršímu a že to asi byla chyba. Radili jste mi tady, za což děkuji. Snažíme se to zvládat. Starší pes je už na malého mírnější, nechá no na sobě spát, ale pořád se celkem drsně rvou, což někdy nevím, zda je ještě hra nebo už ne. Ale zjistila jsem, že starší pes strašně málo pije. Obecně ho musím hodně sledovat a dávat mu třeba někdy misku až pod nos, protože se nechce napít ze stejné misky jako malý "brácha". Včera měl nějakou střevní chřipku. Dnes je na dietce a už nechce pít ani když mu dám misku pod nos. Samozřejmě se do něj snažím vodu nějak dostat, ale trápí mě, že nepije už tak, jako dřív.

Uvařte mu vývar a dejte mu ho.. třeba mu bude vonět.. a vypije ho a ještě ho to posílí..

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.11.2016 16:34

U nás zabírá i lžička jogurtu zamíchaná ve vodě.

7.11.2016 17:53
vava69

XXX.XXX.98.20

U nás bylinkový čaj s medem. Pokud tedy už nebude mít střevní potíže. Jinak stříkačkou.

ElenaMalikova

8.11.2016 18:58
ElenaMalikova

XXX.XXX.135.182

Tak pes stále moc nepije. Vývar mu musím dát přímo pod čumák, aby si jednou loknul a šel pryč. Střevní potíže už asi nemá. Dnes teda vůbec nekadil. Ale tak to asi chápu. Vodu nevypije vůbec, sladkou vodu taky ne. Prostě jakoby vůbec nepil a tváří se smutně.
Když jsme do rodiny přivedli malého psa, tak obecně přestal tolik pít a pije málo. Ale teď dva dny skoro vůbec. Kdybych mu jednou za čas nedala něco pod nos, tak nepije celý den. Nevypadá apatický. Když přišla návštěva, tak ji vítal.
Na variantu se stříkačkou jsme ještě nepřistoupili. Bojím se, že už to hlavně ani jiné nebude, že už sám prostě nebude chodit pít.

8.11.2016 19:12
dadu

XXX.XXX.61.94

Ten vývar můžete zkusit i vychladlý - ne z ledničky, ale jen tak vychladlý na sporáku. Moji psi ho mají raději, než teplý.

8.11.2016 19:18
dadu

XXX.XXX.61.94

Ten vývar můžete zkusit i vychladlý - ne z ledničky, ale jen tak vychladlý na sporáku. Moji psi ho mají raději, než teplý.

9.11.2016 07:12
vava69

XXX.XXX.136.28

Ono na té stříkačce není nic drastického. Pokud nechcete aby mu zkolabovaly ledviny, tak bych mu párkrát denně tu stříkačku do papuly vrazila.

ElenaMalikova

9.11.2016 07:19
ElenaMalikova

XXX.XXX.115.30

vava69 napsal(a):
Ono na té stříkačce není nic drastického. Pokud nechcete aby mu zkolabovaly ledviny, tak bych mu párkrát denně tu stříkačku do papuly vrazila.

To sice ano, ale nelze to tak dělat donekonečna. Já chci, aby začal normálně pít a ne mu denně do konce života dávat vodu stříkačkou, když dřív pil úplně normálně.

9.11.2016 07:21

Eleno, a na veterině jsi s ním byla?

ElenaMalikova

9.11.2016 07:24
ElenaMalikova

XXX.XXX.115.30

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Včera jsem s veterinářem mluvila po telefonu. Říkal, že se mám pokusit mu dát vývar a dnes přijít.

ElenaMalikova

9.11.2016 07:25
ElenaMalikova

XXX.XXX.115.30

Ještě dodatek. Veterinář říkal, že dostane kapačku a to je tak celé. Taky ho nedonutí, aby sám začal zase normálně pít.

Já nevím, jestli je třeba ve stresu ze štěněte nebo proč prostě tohle začal dělat.

9.11.2016 07:32
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

ElenaMalikova napsal(a):
To sice ano, ale nelze to tak dělat donekonečna. Já chci, aby začal normálně pít a ne mu denně do konce života dávat vodu stříkačkou, když dřív pil úplně normálně.

Pokud se Vám něco na psovi nelíbí, dojděte s ním k veterináři.

Jak jste přišla na to, že jeden pes ze dvou málo pije?
Jak jste přišla na to, že se nechce napít ze stejné misky jako dle Vaších slov jeho brácha?
To celý den sedíte u misky a sleduje kolik který pes vypil vody?
Nutíte toho velkého, aby se napil po malém, když Vy to uznáte za vhodné?
Tak to je mi líto Vás i obou psů.
Předpokládám, že jde o stejné psy z jiné diskuse.

https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3204238/nezvladla-jsem-to#a3204331.

9.11.2016 07:34

ElenaMalikova napsal(a):
Ještě dodatek. Veterinář říkal, že dostane kapačku a to je tak celé. Taky ho nedonutí, aby sám začal zase normálně pít.

Já nevím, jestli je třeba ve stresu ze štěněte nebo proč prostě tohle začal dělat.

Tak snad ho vyšetří, ne? Vezme krev např.

9.11.2016 07:35

"Já nevím, jestli je třeba ve stresu ze štěněte nebo proč prostě tohle začal dělat. "
No ale tohle by měl řešit ten veterinář! Musí vyloučit zdravotní příčiny a ne mu jen dát kapačku, kruci...

Jenom k té stříkačce - měla jsem nemocného psa, i přestal úplně žrát, a úplně znamená úplně, tak jsem (v panice) koupila mlíko pro koťata, přidala glukopur a cpala to do něj stříkačkou - i pes začal žrát...

ElenaMalikova

9.11.2016 07:36
ElenaMalikova

XXX.XXX.115.30

Fiona.Praha napsal(a):
Pokud se Vám něco na psovi nelíbí, dojděte s ním k veterináři.

Jak jste přišla na to, že jeden pes ze dvou málo pije?
Jak jste přišla na to, že se nechce napít ze stejné misky jako dle Vaších slov jeho brácha?
To celý den sedíte u misky a sleduje kolik který pes vypil vody?
Nutíte toho velkého, aby se napil po malém, když Vy to uznáte za vhodné?
Tak to je mi líto Vás i obou psů.
Předpokládám, že jde o stejné psy z jiné diskuse.

https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3204238/nezvladla-jsem-to#a3204331.

Protože jsem se psy celé dny doma já nebo manžel, momentálně jestli byli sami doma, tak to bylo deset minut. Takže vidím, kdy se jde napít malý a vidím, že velký se nejde napít vůbec. Dřív jsem ho musela přivolat, zvednout misku ze země a napil se. Teď už ani to ne. Když jsem mu donesla jinou misku do pelechu, dal si dva loky a to je celé. Teď už ani tohle ne.
Takže ano, sleduji ho a vidím, kolik toho který pes vypije. Máme menší byt, tak mám přehled.
Nutím velkého aby se vůbec za celý den napil. Sám by raději umřel žízní.

9.11.2016 07:54
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

ElenaMalikova napsal(a):
Protože jsem se psy celé dny doma já nebo manžel, momentálně jestli byli sami doma, tak to bylo deset minut. Takže vidím, kdy se jde napít malý a vidím, že velký se nejde napít vůbec. Dřív jsem ho musela přivolat, zvednout misku ze země a napil se. Teď už ani to ne. Když jsem mu donesla jinou misku do pelechu, dal si dva loky a to je celé. Teď už ani tohle ne.
Takže ano, sleduji ho a vidím, kolik toho který pes vypije. Máme menší byt, tak mám přehled.
Nutím velkého aby se vůbec za celý den napil. Sám by raději umřel žízní.

Podle mého psovi nic není a Vy si z něj děláte "miminko", které potřebuje opečovávat, protože psychicky trpí.
Malé štěně lemtá, lítá, čůrá. Tak Vy nutíte velkého pít podle štěněte.
Nosíte mu vodu do pelechu? Proč?
Jak Vás napadlo, že by raději umřel žízní? On Vám to řekl?
Jaké by to bylo Vám, kdybyste si četla nebo dumala o nesmrtelnosti chrousta a někdo by chodil a nosil Vám vodu (jídlo, kafe, čaj...to je fuk) a podle svého uvážení Vás nutil k tomu, abyste se napila teď hned nebo to snědla. Pak by se ten někdo rozhodl, že to bylo málo, takže za půl hodiny by se to opakovalo a zase a zase. Někam byste se před tím dotyčným schovala, třeba do ložnice, a on by Vám to přinesl do postele a pokračoval, protože by měl dojem, že tak to má podle něj správně být. Prima představa, co? Neposlala byste ho nakonec do patřičných míst? A tohle Vy děláte svému velkému psovi. Krom toho, že ho litujete, že jste si pořídili štěně.

ElenaMalikova

9.11.2016 08:04
ElenaMalikova

XXX.XXX.115.30

Fiona.Praha napsal(a):
Podle mého psovi nic není a Vy si z něj děláte "miminko", které potřebuje opečovávat, protože psychicky trpí.
Malé štěně lemtá, lítá, čůrá. Tak Vy nutíte velkého pít podle štěněte.
Nosíte mu vodu do pelechu? Proč?
Jak Vás napadlo, že by raději umřel žízní? On Vám to řekl?
Jaké by to bylo Vám, kdybyste si četla nebo dumala o nesmrtelnosti chrousta a někdo by chodil a nosil Vám vodu (jídlo, kafe, čaj...to je fuk) a podle svého uvážení Vás nutil k tomu, abyste se napila teď hned nebo to snědla. Pak by se ten někdo rozhodl, že to bylo málo, takže za půl hodiny by se to opakovalo a zase a zase. Někam byste se před tím dotyčným schovala, třeba do ložnice, a on by Vám to přinesl do postele a pokračoval, protože by měl dojem, že tak to má podle něj správně být. Prima představa, co? Neposlala byste ho nakonec do patřičných míst? A tohle Vy děláte svému velkému psovi. Krom toho, že ho litujete, že jste si pořídili štěně.

Již ho nelituji, již se snažím aby vše bylo v pohodě. Štěně od něj teda občas musím odhánět, protože by mu nedalo pokoj.
Ale když vidím, že celý jeden den se nenapil, tak další den to již řeším. Není to tak, že bych ho Xkrát za den nutila, aby pil. Ale prostě když vidím, že je odpoledne a pes se od probuzení vůbec nenapil, tak mu prostě tu misku pod čumák dám.
A to pes lítá taky. Venku lítal za diskem, doma se rval se štěnětem, ale vůbec se nenapil. Tak to asi není úplně v pořádku, proto ho nutím se napít.
Vůbec to nesrovnávám s malým. Ten prostě pije furt. Jen co projde kolem misky, tak se napije. Ale velký vůbec.

9.11.2016 08:30
vava69

XXX.XXX.136.28

ElenaMalikova napsal(a):

No já chci jabloň ze zlatými jablky. Kruci tak když pes nepije, dám napít stříkačkou, pokud se vám to jeho nepití jeví jako problém. Pokud to problém není, co řešíte? Dát psovi jeden den pít stříkačkou a druhý den jet k doktorovi nevidím jako velkou obtíž. Neznamená že to tak budete dělat do konce jeho života. Dívala jste se, jakou barvu mají dásna? Není už dehydrovaný?

9.11.2016 10:03

Také záleží na tom, čím krmíte. Suché granule ? Pak by měl hodně pít. Namočené granule ? Syrová strava ?
Nenapije se venku na procházce ? Přece není celý den doma ?
Moje fena je na vodu fajnovka. Nenapije se z misky do které "strčila čumák " kočka, misku po kočkách klidně dojí, "umyje". Vodu musí mít na každé napití čerstvou, studenou. Běžně se chodí napít do potoka, jen když venku leje, napije se milostivě z misky. Všeobecně pije asi málo, nepřijde mi nutné to řešit. Nedostává suché granule. Když má potřebu pít, tak pije.
Takže váš pes nebude třeba pít z misky po štěněti, stačí mu voda v jídle. Nevěřím tomu, že by zdravý, čilý pes dospěl do stádia dehydratace.

9.11.2016 11:16
pomeranc

XXX.XXX.87.9

Také záleží na tom, čím krmíte. Suché granule ? Pak by měl hodně pít. Namočené granule ? Syrová strava ?
Moje fena je na vodu fajnovka. Nenapije se z misky do které "strčila čumák " kočka, misku po kočkách klidně dojí, "umyje". Vodu musí mít na každé napití čerstvou, studenou. Běžně se chodí napít do potoka, jen když venku leje, napije se milostivě z misky. Všeobecně pije asi málo, nepřijde mi nutné to řešit. Nedostává suché granule. Když má potřebu pít, tak pije.
Takže váš pes nebude třeba pít z misky po štěněti, stačí mu voda v jídle. Nevěřím tomu, že by zdravý, čilý pes dospěl do stádia dehydratace.

No přesně, náš kocour to má také tak.. doma se z misky nenapije, pokud nemá čerstvou natočenou.. ale klidně se napije z konve na kytky.. nebo z kaluže.. Prostě nechápu.
Také jsme si pořídili malé štěně.. a k tomu máme starého 11. letého psa. První týden ho vůbec nechtěl.. dokonce dostal chudák i na chvíli průjem asi ze stresu, už máme doma miminko 3 neděli a začíná si krásně zvykat. Spí spolu vedle sebe a nechá ho po sobě občas i skákat..
Tak buď musíte vydržet a zavodňovat ho uměle a nuceně.. nechala bych ten vývar.. nebo navštívíte veterináře a snad je jinak zdravý, jen třeba stávkuje.. A co je to za dobu docela nedávno? A to nemůže mít svojí starou misku na pití? A štěně ať má novou? Když mu to vadí?

9.11.2016 11:19
anonymx

XXX.XXX.27.66

Zdravý pes NIKDY neumře dobrovolně hlady u plné misky a NIKDY nepřestane dobrovolně pít.

ElenaMalikova

9.11.2016 11:22
ElenaMalikova

XXX.XXX.115.30

Má granule. Teď měl tři dny vařené kuřecí s rýží, protože měl průjem. Jinak je na granulích. Venku se nenapije. Potok tady nemáme a z kaluže on fakt nepije.

ElenaMalikova

9.11.2016 11:29
ElenaMalikova

XXX.XXX.115.30

pomeranc napsal(a):
No přesně, náš kocour to má také tak.. doma se z misky nenapije, pokud nemá čerstvou natočenou.. ale klidně se napije z konve na kytky.. nebo z kaluže.. Prostě nechápu.
Také jsme si pořídili malé štěně.. a k tomu máme starého 11. letého psa. První týden ho vůbec nechtěl.. dokonce dostal chudák i na chvíli průjem asi ze stresu, už máme doma miminko 3 neděli a začíná si krásně zvykat. Spí spolu vedle sebe a nechá ho po sobě občas i skákat..
Tak buď musíte vydržet a zavodňovat ho uměle a nuceně.. nechala bych ten vývar.. nebo navštívíte veterináře a snad je jinak zdravý, jen třeba stávkuje.. A co je to za dobu docela nedávno? A to nemůže mít svojí starou misku na pití? A štěně ať má novou? Když mu to vadí?

S malým také spolu spí, ale velkej z toho nadšenej není. Po chvíli odchází.

Opět je to nucení do pití. Což fakt nejde dělat donekonečna. Vývar si lokne, ale nic zásadního. Má svoji starou misku na pití. Miska je pořád stejná. Štěně stejně bude pít z obou misek, takže tím se nic neřeší, když dám další.

9.11.2016 12:06
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Zkuste jeden trik. Hned když přijdete z venku domů a psi jsou vylítaní, tak ještě za dveřmi bytu/domu, než budete psům utírat tlapky a pustíte je dovnitř, jim dejte na chodbě napít. A dejte do misky úplně čerstvou vodu a jak první dejte napít staršímu psu - bude to navíc zase určité jeho privilegium, že on pije první, a pije čistou čerstvou vodu, nezaflusanou od mrněte. Nechte ho napít dosytosti a v klidu - mrňousa si držte z dosahu na vodítku. A pak dejte napít mrňousovi.

9.11.2016 12:46

..." Štěně stejně bude pít z obou misek"...
Co chcete řešit a co chcete od nás slyšt, když nedokážete ani zajistit, aby starší pes nemusel pít vodu "zaflusanou" od štěněte ( jak píše Zrzavci ).

ElenaMalikova

9.11.2016 13:58
ElenaMalikova

XXX.XXX.115.30

..." Štěně stejně bude pít z obou misek"...
Co chcete řešit a co chcete od nás slyšt, když nedokážete ani zajistit, aby starší pes nemusel pít vodu "zaflusanou" od štěněte ( jak píše Zrzavci ).

A jak to mám podle vás udělat? Když mají psi misku s vodou v kuchyni stále přístupnou. Když tam dám dvě misky, tak štěněti bude úplně jedno, z jaké misky se napije. Nebude to jako se žrádlem, které jim dám, sežerou si svoje a misky zas odeberu.

Můžu zkusit variantu, co psala Zrzavci. Respektive zkusíme.

Jinak na veterině jsme byli. Pes je ve stresu ze štěněte. Proto nepije, proto průjem.

9.11.2016 15:19
pomeranc

XXX.XXX.87.9

ElenaMalikova napsal(a):
A jak to mám podle vás udělat? Když mají psi misku s vodou v kuchyni stále přístupnou. Když tam dám dvě misky, tak štěněti bude úplně jedno, z jaké misky se napije. Nebude to jako se žrádlem, které jim dám, sežerou si svoje a misky zas odeberu.

Jinak na veterině jsme byli. Pes je ve stresu ze štěněte. Proto nepije, proto průjem.

No tak když víte, že je to stresová situace, ještě jste nenapsala, jak dlouho to trvá.. tak budete muset opravdu chvíli muset toho psa nutit, aby se napil.. dokud si proste chudák nezvykne.
Proste to špatně nese.. najednou je i druhý a musí se s tím vyrovnat. Přeci nedáte štěně pryč.. to je nesmysl, on za to nemůže.
Ten nápad s tou miskou u dveří od zrzavejch se mi taky líbil, tak uvidíte, jak pochodíte.

9.11.2016 15:36
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

ElenaMalikova napsal(a):

Víte - musíte opravdu zřetelně tomu psovi ukázat, že jeho pozice není ohrožena, takže všechno jakoby první - když se jde ven, oblíknout mu občanku, neboli obojek jako prvnímu, na vodítko ho dát prvního, z venku první taky domů na utírání tlapek, jídlo první, mazlení první, štěně usměrňovat, ať neotravuje přes míru. když jdu se psy pracovat, tak prvního vezmu staršího - i kdyby to mělo být jen na chvilku, procvičíme, pak jde na místečko a je poté de facto odměněn i za to, že během cvičení toho druhého, na tom místečku setrval, já dovoluji i určitá fakt privilegia - jako třeba že ten co je doma první se mnou může jít do koupelny a na záchod , když o to stojí, aby mě měl opravdu jen pro sebe, a povídáme si, jak je výbornej a nejlepší, ten přišlik, jakej je to syčák otravnej zlobivej a že jeho/ji nemít, tak ho nikdá nevychováme... blábláblá, prostě si povídáme hovadinky. Venčím často odděleně, jednak proto, aby si ten co je doma, od toho co přišel odpočinul a měl jistotu, že o mou pozornost a společné procházky nepřišel a taky proto, že pochopitelně přišlík se musí učit a cvičit a fungovat venku i bez něj a navázat se na mne. Je to takovej soubor věcí, které dělám a toho co je doma utvrzují v tom, že se mu de facto tak moc život nezměnil a usnadní mu to přijmout nového kámoše.

edit - ad ta voda - komu by se chtělo furt chlemtat zachrchlenou vodu, zvlášť od někoho z koho ten dotyčnej není moc odvázanej :-D. Všichni naši psi si prošli na začátku tím bodem, kdy ač byl pes pažravec, tak zpočátku když třeba přišlíkovi odpadlo něco od kušny, tak by to zásadně nepoztřeli :-D. Náš předchozí ohař, když jsme mu přivedli feňuli, tak zpočátku ani nepřeznačkovával, když se vyvenčila, prostě to byl plebs nehodný pozornosti :-D.

9.11.2016 16:16
Lexaurin

XXX.XXX.233.230

A co ten pes cura, když nepije? Kolikrát chodi ven a jak vypadá moč? Ja si mysli, ze to je nesmysl, aby přestal dobrovolne pit. Mam tri psy a i když jde s nimi cely den doma fakt nevím a ani neresim, jestli někdo pije. Rozhodne mam i jinou praci nez viset na psech celou dobu očima.Tusim, ze pes bude ve, stresu z panicky.

9.11.2016 16:17
Lexaurin

XXX.XXX.233.230

ElenaMalikova napsal(a):

A kdyby nepil a mel průjem, bude nejspíš brzy mrtvy- dehydratovany, minimálně napřed apaticky...

9.11.2016 19:40
bhk

XXX.XXX.210.254

Žrádlo bych mu teda rozdělila na více dávek - jistě dáváte častěji i štěndu - a každou jednu dávku bych vodou zalila.

Přidejte reakci

Přidat smajlík