Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.11.2016 20:42
paskma

XXX.XXX.110.96

Dobrý večer,
poradí mi někdo plemeno vhodné pro tchýni a její rodinu?
Mělo by být zvyklé celoročně venku, snadno vycvičitelné, vhodné i na delší vycházky.

10.11.2016 20:43
asurwic

XXX.XXX.36.3

paskma napsal(a):
Dobrý večer,
Mělo by být zvyklé celoročně venku, snadno vycvičitelné, vhodné i na delší vycházky.

To nejsou dvakrát konkrétní a náročné požadavky. Což takto chlupatý voříšek z útulku?

10.11.2016 20:48
paskma

XXX.XXX.110.96

asurwic napsal(a):
To nejsou dvakrát konkrétní a náročné požadavky. Což takto chlupatý voříšek z útulku?

Kdyby jsme hledali voříška, dojít do útulku zvládneme.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.11.2016 20:53

paskma napsal(a):
Dobrý večer,

Napsala jste jen požadavky, a co mu nabízíte? A chtělo by to uvést i velikost.

10.11.2016 20:59
paskma

XXX.XXX.110.96

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Napsala jste jen požadavky, a co mu nabízíte? A chtělo by to uvést i velikost.

Není to pes pro mě. Z mého pohledu, co tak vím, pes bude mít pravidelné i delší procházky, rodina je aktivní. Často jezdí na chalupu a tráví čas v ní a na zahradě. Nepředpokládám, že by jezdili na výstavy, zkoušky. Byl by to rodinný kamarád, pes musí být ale venku v boudě.

10.11.2016 21:01

paskma napsal(a):
Není to pes pro mě. Z mého pohledu, co tak vím, pes bude mít pravidelné i delší procházky, rodina je aktivní. Často jezdí na chalupu a tráví čas v ní a na zahradě. Nepředpokládám, že by jezdili na výstavy, zkoušky. Byl by to rodinný kamarád, pes musí být ale venku v boudě.

Jo to jste psala že je pes pro tchýni a rodinu. Ale aby vám někdo mohl doporučit plemeno je potřeba vědět co mu nabízí. Procházky každý den? A nějaké další aktivity, nebo jen volný pobyt na zahradě?

10.11.2016 21:02
marcelaamax

XXX.XXX.199.114

paskma napsal(a):
Kdyby jsme hledali voříška, dojít do útulku zvládneme.

Podle toho co jste napsali vám těžko někdo poradí konkrétní plemeno. Z plemen, která mohou být celoročně venku zvládne dlouhou procházku kazdy.

Má být přátelský k cizím, nebo hlídač? Velký, střední? Má snášet ostatní zvířata?

Co krom procházek mu rodina nabízí?/.

10.11.2016 21:10
paskma

XXX.XXX.110.96

Spíše jen procházky a volný pobyt venku, bohužel...
Plemeno velké, určit přátelský, k lidem, psům a dětem.

10.11.2016 21:28
asurwic

XXX.XXX.36.3

paskma napsal(a):
Spíše jen procházky a volný pobyt venku, bohužel...
Plemeno velké, určit přátelský, k lidem, psům a dětem.

Měli by se snažit alespoň trošku sami a po vhodném psovi se poohlédnout. Nikdo cizí psa vybrat nemůže - pokud má být rodinným společníkem, tak to musí být srdcová záležitost a ne doporučení přes známou na anonymní diskuzi.

11.11.2016 00:48
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

asurwic napsal(a):
Měli by se snažit alespoň trošku sami a po vhodném psovi se poohlédnout. Nikdo cizí psa vybrat nemůže - pokud má být rodinným společníkem, tak to musí být srdcová záležitost a ne doporučení přes známou na anonymní diskuzi.

Ale no tak... Pokud si někdo pořídí plemeno psa, o kterém si nezjistí moc informací, jen se mu pes líbí,. tak je špatné, že si ho pořídil jen podle sebe. A pokud chce člověk podle podmínek poradit plemeno, tak je to také špatně, protože plemeno nejde doporučit na anonymní diskuzi?

Je jasné, že nejde napsat pouze jedno plemeno, které bude to pravé. Ale jde poradit třeba pár plemen, ze kterých si mohou vybrat to, co se jim bude líbit.

Z toho co zadavatelka píše, mě napadl třeba berňák? Venku být může, pokud budou procházky pravidelné a dostatečně dlouhé, tak by mu to také stačit mělo. Jen nevím jak bude venku snášet tu "samotu". Ale znám jich cca 5, kteří to mají tak nějak, že jsou venku, a pravidelně se chodí na procházky. Nebo Velký švýcar, tam zase nevím jak s tím hlídáním, znám jen dva a ti nehlídají. Nebo co třeba choďák? Napadá mě ještě český horský pes - ale nevím jak moc je myšleno, aby pes byl přátelský k lidem. Český horský bude asi hlídač, ale ke známým bude přátelský. Nebo dlouhosrstá kolie?

Ať si známý projdou atlas a vytypují alespoň pár plemen, co by se jim líbilo, aby se nějak zúžil výběr, pak to bude jednodušší

11.11.2016 15:11
CHs Kasami

XXX.XXX.174.95

Těch možností je spousta třeba retrívr, labrador, velký švýcarský salašnický, bernský salašnický, atd...

11.11.2016 15:14
Gerhild

XXX.XXX.149.104

Velký nebo vlčí špic.

11.11.2016 16:41

CHs Kasami napsal(a):
Těch možností je spousta třeba retrívr, labrador, velký švýcarský salašnický, bernský salašnický, atd...

Labrador do těchto podmínek rozhodně ne. A pokud možno ani jiný retrívr.

11.11.2016 16:47

Pro tchýni. Vlk.

11.11.2016 17:35
marcelaamax

XXX.XXX.199.114

A co novofundlak?

12.11.2016 13:12

CHs Kasami napsal(a):

Hlavně ne labradora a ani jiného retrívra. Pro tyhle podmínky jsou naprosto nevhodní. vyžadují společnost, těžko budou snášet pobyt o samotě v v boudě. jsou to silní, akční a velmi temperamentní psi, vyžadují práci a činnost. Když jí nedostanou zdemolujou tchýni zahradu k nepoznání a bez patřičného výcviku z nich bude obtížně zvládnutelné hyperaktivní někdy i agresivní tele.Na zahradu do boudy a na občasné procházky bude nejlíp vyhovovat středně velký voříšek s delší hutou nebo hrubou srstí. V útulcích jich najdetep no, nejrůznějšího vzhledu a velikosti.

12.11.2016 13:23
koně

XXX.XXX.205.252

paskma napsal(a):

A ví tchýně, že jí sháníte psa?

12.11.2016 19:28
CHs Kasami

XXX.XXX.174.95

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Hlavně ne labradora a ani jiného retrívra. Pro tyhle podmínky jsou naprosto nevhodní. vyžadují společnost, těžko budou snášet pobyt o samotě v v boudě. jsou to silní, akční a velmi temperamentní psi, vyžadují práci a činnost. Když jí nedostanou zdemolujou tchýni zahradu k nepoznání a bez patřičného výcviku z nich bude obtížně zvládnutelné hyperaktivní někdy i agresivní tele.Na zahradu do boudy a na občasné procházky bude nejlíp vyhovovat středně velký voříšek s delší hutou nebo hrubou srstí. V útulcích jich najdetep no, nejrůznějšího vzhledu a velikosti.

Ořecha? Vždyť vůbec nemůžete tušit jakou bude mít povahu může být mnohem akčnější než zmiňovaný labrador...

12.11.2016 20:11
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

CHs Kasami napsal(a):
Ořecha? Vždyť vůbec nemůžete tušit jakou bude mít povahu může být mnohem akčnější než zmiňovaný labrador...

Vlašskýho?
Labrador ne, kvůli povaze - závislosti na člověku. A nevím co máte proti voříškům, ale když nemám představu a nechci určité povahové vlastnosti psa, a chci chlupáče, který bude na zahradě, asi tam toho moc dělat nebude, tak pořád lepší než v útulku. Za mě dobrá volba. A člověk si může vybrat toho neakčního, v útulcích to vědí, jaký ten pes je. (většinou).

12.11.2016 21:58
pohodný

XXX.XXX.66.18

Nejlepší rasa psa je pes od rasa! smajlík

13.11.2016 10:55
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Andrýsek3 napsal(a):
Vlašskýho?
Labrador ne, kvůli povaze - závislosti na člověku. A nevím co máte proti voříškům, ale když nemám představu a nechci určité povahové vlastnosti psa, a chci chlupáče, který bude na zahradě, asi tam toho moc dělat nebude, tak pořád lepší než v útulku. Za mě dobrá volba. A člověk si může vybrat toho neakčního, v útulcích to vědí, jaký ten pes je. (většinou).

Mám na to úplně stejný názor. Pokud nemám vyloženě povahové vlastnosti, nebo prostě plemeno, které bych chtěla, tak si vezmu křížence z útulku. V dnešní době v útulcích o svých svěřencích vědí dost, je možné si ho brát nejprve na procházky a více ho poznat. A pokud chci psovi nabídnout zahradu a procházky, tak je to pořád lepší než pobyt v útulku.

Ale zadavatelka psala, že křížence nechtějí...na navrhovaná plemena nereagovala, tak nevím..

Přidejte reakci

Přidat smajlík