Jsou plemena, která vašim psům vyloženě vadí? Nemyslím po nějakém špatném zážitku, ale jen prostě co se vzhledu týče.
Ze cvičáku vím, že problém mívají boxeři s tím, jak si u hry "chrochtají", že spousta psů si to plete s vrčením a nechtějí si s nimi hrát. S těmi si zrovna můj pes rozumí, jsou stejně střelení jako on .
Ale, nedávno jsme potkali funícího anglického buldoka a to byl pes opravdu překvapený. Ani snad ne, že by se mu nelíbil, ale koukal na něj stylem jako "proboha co to je" a nechápavě se mě "ptal".
Dneska zase, byli jsme na veterině (tam to má zmáknuté a na psy, kteří se mu nelíbí nereaguje, narozdíl od míst, kde psy nečeká - tam to řeší) a přišla paní se štěnětem černého čau čau. Pes se mohl zbláznit a nebyl jediný, čau čau tam rozzlobil více psů. Je to tím, že mu nejsou vidět oči a čumák? Nebo tím, že něco podobného spousta psů prostě neviděla?
Včera jsem ještě četla na FB, že podobný problém mají borderky, kvůli tomu svému upřenému pohledu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mě stačilo, když jako štěně poprvé slyšel štěkat psa. To absolutně nechápal. Na chrochtající psy si zvykal hodně dlouho. Nejvíc nenávidí psy (kluky), kteří neumí komunikovat - př. přijde mimoň, on na něj zamručí, že kamarádi nebudou, pes nerozumí a stojí si za tím, že budou. To by ho pak zabil. Což se samozřejmě netýká štěňat a mlaďochů, to je jiná situace.

Jo a tyhle reakce na plemeno čau čau už jsem taky viděla.
Edit předešlý příspěvek - MNĚ stačilo, ja topra Čecha. :D.
marcelaamax
napsal(a):
Jsou plemena, která vašim psům vyloženě vadí? Nemyslím po nějakém špatném zážitku, ale jen prostě co se vzhledu týče.
Ze cvičáku vím, že problém mívají boxeři s tím, jak si u hry "chrochtají", že spousta psů si to plete s vrčením a nechtějí si s nimi hrát. S těmi si zrovna můj pes rozumí, jsou stejně střelení jako on .
Ale, nedávno jsme potkali funícího anglického buldoka a to byl pes opravdu překvapený. Ani snad ne, že by se mu nelíbil, ale koukal na něj stylem jako "proboha co to je" a nechápavě se mě "ptal".
Dneska zase, byli jsme na veterině (tam to má zmáknuté a na psy, kteří se mu nelíbí nereaguje, narozdíl od míst, kde psy nečeká - tam to řeší) a přišla paní se štěnětem černého čau čau. Pes se mohl zbláznit a nebyl jediný, čau čau tam rozzlobil více psů. Je to tím, že mu nejsou vidět oči a čumák? Nebo tím, že něco podobného spousta psů prostě neviděla?
Včera jsem ještě četla na FB, že podobný problém mají borderky, kvůli tomu svému upřenému pohledu.
Můj retrívr divně reaguje uštěkané malé jorky a podobná plemena. Asi ještě za těch 9 let nepochopil, že se jedná o psy, protože nad nimi jen stojí, vrtí ocasem, čeká, co se bude dít a v očích má výraz "můžu si na to lehnout nebo mi to budeš házet?". Kokr tak nějak nechápe chrochtající plemena, ale v podstatě jsou mu šumák, jako všichni ostatní hafani.
Naopak můj karolínský považuje všechny rasy (krom některých dalších párijských plemen) tak trošku za mimozemšťany. Sice je ochotný si s nimi hrát, ale pořád na mě čumí a všemu se diví: "proč ten pes proboha štěká / skáče na mě / je mu úplně jedno, že na něj číhám?".... Popravě vždy vypadá, že si i trošku oddychne, když mu řeknu, že je konec hry a jdeme. Úplně nemůže vystát, když to cizí pes nechápe a pak za námi ještě jednou letí jak šílený. Jinak zrovna bordery má můj karolín rád, protože na ně může také zírat a donekonečna na sebe navzájem číhat.
Jinak na karolína mi všichni psi reagují divně - každý uštěkánek za plotem zmrzne a čumí jak puk, když k němu Trish přijde a některá plemena ho rovnou chtějí napadnout, načež slyším obvyklou hlášku "ale on nikdy takhle po psovi ještě nevyjel".

Moji fenu jednou vyděsil černý běžící afghán, to se fakt lekla.

asurwic
napsal(a):
Z černého afghána bych si sedla na p*del také - v tomto "barevném provedení" je to jeden z nejnádhernějších psů.
No, hlavně má asi tak stokrát víc chlupů než míval.

asurwic
napsal(a):
Z černého afghána bych si sedla na p*del také - v tomto "barevném provedení" je to jeden z nejnádhernějších psů.
Jednu takovou nádheru tady máme, velká láska. Čím větší a vlasatější holka, tím líp - pro mého hormona.

napsal(a):
Mě stačilo, když jako štěně poprvé slyšel štěkat psa. To absolutně nechápal. Na chrochtající psy si zvykal hodně dlouho. Nejvíc nenávidí psy (kluky), kteří neumí komunikovat - př. přijde mimoň, on na něj zamručí, že kamarádi nebudou, pes nerozumí a stojí si za tím, že budou. To by ho pak zabil. Což se samozřejmě netýká štěňat a mlaďochů, to je jiná situace.
Tak to by byl asi "nadšený" z mého labradora Ten sice psí řeči rozumí, ale nerozumí tomu proč někdo nechce být kámoš Protože on se chce kamarádit úplně s každým a úplně vždy
napsal(a):
Tak to by byl asi "nadšený" z mého labradora Ten sice psí řeči rozumí, ale nerozumí tomu proč někdo nechce být kámoš Protože on se chce kamarádit úplně s každým a úplně vždy
Přesně jsem si říkala, to by to moje tele "zabil".
Jinak jak bydlíme ve městě, tak prostě jsme ještě nějak nestihli seznámit Barnyho se všemi zvířátky, takže když viděl poprvé koně, tak si myslel, že je to přerostlej pes, zalehnul, takovou rychlostí, No kdybych ho nechala, půjde mu očuchat zadek.
Když jsme potkali tři Novofundláky u sebe, tak nejdřív na ně vyjeveně koukal, pak že by si hrál, ale když se to blížilo k.nam stáhnul ocas a schoval se za mě Oni když se na nás ta tři telata valila, tak mě už z blízka taky nebylo do smíchu, oni nevypadají tak veliký.
napsal(a):
Jo, to můj pes taky nemá rád, pokud dá najevo, že se mu něco nelíbí a druhý pes to netoleruje a otravuje dál. Třeba kamarádky pes, který na něho pořád naskakoval. Pes mu jasně dával najevo, že takhle ne, ale on to dělal pořád, až se pes fakt nasral* a ostře se ohnal, od té doby máme klid a kamarádky pes to nedělá. U nás to ale platí i u mladých psů. Feny to je jiná, tam by se nechal otravovat jakkoli.
Teď jsme byli o víkendu na procházce se dvěma fenkama jacků russelů. Feny nejsou zvyklé na kontakt se psy, pes se s nimi hned šel očuchat, a chtěl vyzývat ke hře, ale feny po něm jen štěkaly a oháněly se. To jsem se musela smát, jak on z toho byl špatnej, koukal na mě, jako co to je, jestli si fakt hrát nebudou . Pak kňučel, zkoušel si lehat ale nic nepomohlo, tak se na holky vykašlal a po zbytek procházky si běhal a čmuchal a holek si nevšímal
Andrýsek3
napsal(a):
Jinak jak bydlíme ve městě, tak prostě jsme ještě nějak nestihli seznámit Barnyho se všemi zvířátky, takže když viděl poprvé koně, tak si myslel, že je to přerostlej pes, zalehnul, takovou rychlostí, No kdybych ho nechala, půjde mu očuchat zadek.
Když jsme potkali tři Novofundláky u sebe, tak nejdřív na ně vyjeveně koukal, pak že by si hrál, ale když se to blížilo k.nam stáhnul ocas a schoval se za mě Oni když se na nás ta tři telata valila, tak mě už z blízka taky nebylo do smíchu, oni nevypadají tak veliký.
Jo tak to u nás koně známe od mala, taktéž krávy, ovce, prasata, slepice a podobná domácí zvířata.
Jednou když byl ještě štěně tak mi vlezl pod ohradníkem mezi koně. To jsem měla opravdu strach, ale naštěstí z nich měl celkem respekt a koně byli na psy zvyklý, takže se nic nestalo.
Když jsme byli v zoo tak se mu líbili surikaty, ale nejvíc asi tygři a celkově kočkovité šelmy, reagovali i oni na něho.

Andrýsek3
napsal(a):
Můj chrťák viděl koně "poprvé" (před tím vždy jen pasoucí se koně v ohradě) asi v roce...byli jsme na procházce u nás v takovým údolí a najednou vyjeli z lesa dva chlapi na koních, chrťák zůstal štronzo a chlap mu říká "tak co chrte, zaběháme si?" a odcválal...chrťák se ani nepohnul, jen čuměl, přesně se na něj hodila hláška..."a když se něčemu divíte, Kelišová, tak aspoň zavřete hubu"
Jinak my jsme zatím nepotkali psa (plemeno) na kterého by psi reagovali jinak než na ostatní, mě přijde, že víc než o plemeni je to o osobních sympatiích (v případě chrta-miluju všechny psi na světě, ale také kočky, králíci, zajíci, morčata atd. atd., taky jich hodně "zářilo štěstím", když se na ně řítil černý afgán) nebo o osobních antipatiích (moje fena-nesnáším všechny psy na světě, ale na veterině dělám, že žádnýho nevidim)...
a můj pes je vykulený jen ze štěňat čivav, kouká na ně dost vyjeveně a jeho údiv se ještě zvýší tím, když to stvořeníčko začne šňafat, to se pak na mě koukne s výrazem "Mami? , co to je? " a pak zas vykuleně čumí na to štěně
napsal(a):
Můj chrťák viděl koně "poprvé" (před tím vždy jen pasoucí se koně v ohradě) asi v roce...byli jsme na procházce u nás v takovým údolí a najednou vyjeli z lesa dva chlapi na koních, chrťák zůstal štronzo a chlap mu říká "tak co chrte, zaběháme si?" a odcválal...chrťák se ani nepohnul, jen čuměl, přesně se na něj hodila hláška..."a když se něčemu divíte, Kelišová, tak aspoň zavřete hubu"
Jinak my jsme zatím nepotkali psa (plemeno) na kterého by psi reagovali jinak než na ostatní, mě přijde, že víc než o plemeni je to o osobních sympatiích (v případě chrta-miluju všechny psi na světě, ale také kočky, králíci, zajíci, morčata atd. atd., taky jich hodně "zářilo štěstím", když se na ně řítil černý afgán) nebo o osobních antipatiích (moje fena-nesnáším všechny psy na světě, ale na veterině dělám, že žádnýho nevidim)...
a můj pes je vykulený jen ze štěňat čivav, kouká na ně dost vyjeveně a jeho údiv se ještě zvýší tím, když to stvořeníčko začne šňafat, to se pak na mě koukne s výrazem "Mami? , co to je? " a pak zas vykuleně čumí na to štěně
No nevím, ale na té veterine na čau čau reagovali skoro všichni psi co tam byli, a to čau čau byl štěně.
vava69
napsal(a):
Náš pes sice obecně nesnáší dospělé psy, to ale chápu. Co se týče plemene - nemá rád kavalíry. Kdykoliv ho potká, máme problém.
A má s nimi špatnou zkušenost? Nebo se mu prostě nelíbí?
No můj pes také nemá rád dospělé psy - kluky. Ale na veterině, nebo tam kde je běžně potkáváme je prostě ignoruje. Kdežto na té veterině mu ten čau čau fakt vadil - to byl štěně. Pak jsem tam mluvila s paní, která tam byla s labradorkou a říkala mi, že je z toho úplně vykolejená, že jí fena nikdy nevyjela po žádném psovi a štěňata že miluje. Ale to štěně čau čaua se jí vyloženě nelíbilo.

napsal(a):
On je "nadšený" z každého labradora. Máme tu černého souseda, je o 3 m mladší, odmalička po něm bezhlavě dupal, nenávidí ho a s ním i všechny ostatní labrouše, tedy kluky mimo mrňata a seniory.

Andrýsek3
napsal(a):
No vidíte, my taky bydlíme ve městě a koně byli možná první místní zvířata, co viděl. Je zvyklý, sem tam si cvičně popoběhne vedle kočáru, ale nepřiblíží se. Když jsem ho v náručí zblízka seznamovala s policejním koněm, tak měl oči navrch hlavy a trochu bobky. Kůň je fakt velkej pes.
Když jsem měla mopsličku, nad tou byla většina psů na velkých rozpacích.
Jak si tak chrochtala, byli z ní udivení, jakože co to je?Asi jim moc psovitá nepřipadala.
Někteří vypadali, že se štítí.Jiní nad ní přemýšleli, ale kupodivu agresivní na ní žádný nebyl.
Měli jsme v té době husky a ti jí úplně bezvýhradně milovali.Jakože jiné psy ani omylem, tak hladká, malá funící mopslička byla jejich oblíbená

koně
napsal(a):
Když jsem měla mopsličku, nad tou byla většina psů na velkých rozpacích.
Jak si tak chrochtala, byli z ní udivení, jakože co to je?Asi jim moc psovitá nepřipadala.
Někteří vypadali, že se štítí.Jiní nad ní přemýšleli, ale kupodivu agresivní na ní žádný nebyl.
Měli jsme v té době husky a ti jí úplně bezvýhradně milovali.Jakože jiné psy ani omylem, tak hladká, malá funící mopslička byla jejich oblíbená
Třeba jí ani neberou jako psa. Můj jako natur nenechá projít kolem jediného konkurenta, aniž by si vyjasňoval vztahy. Buď je kolemjdoucí pod ním a po chvíli ho vezme do party, nebo psa uzná jako šéfa. A nebo jsou na tom oba stejně a nemá cenu je nechat to řešit. Ale jakmile se přiřítí bojovný čivavák apod. nabitý testosteronem, tak je to naopak sranda a má tendence si s ním hrát jako kočka s myší. Provokuje plácáním tlapkami a uhýbá před zuby. Bez finálního zakousnutí, samozřejmě.
Paprunak

XXX.XXX.43.117
Mám anglického buldoka a s tím se chtějí kamarádit jen ostatní placatky (těm to kupodivu nevadi) a nebo štěňata :D ostatní psi to divné chrochtajici divně se pohybující něco buď obchází obloukem, stojí a čumí a nebo útočí, dle nátury soudruha :D přitom ten náš anglican blbej právě spadá do té výše zmiňované kategorie s každým si hrát a s každým kamarád (a to i přes ty jasné NE signály od ostatních psu), takže je to občas docela sranda... A vážně si vyhraje nejlíp s ostatními buldoky, anglicany nebo Francouzi, mopsy a boxery... Ti na něj špatně nereagují :) myslím si, že většina ostatních 'normálních' psů ho nepovažuje za psa.
Vyhyba se, stitive odchazi, kdyz zjisti, ze se jedna o:
- buldocka
- mopslika
- boxera
- bostonka
Tj. placate, funive cumaky, ale vubec ji nevadi treba opici pinc nebo grifonek a klidne si s nimi hraje, kdyz je oboustranny zajem.
Nema rada, kdyz projevuji zajem, ma az tendenci odhanet:
- caucau
- kokr (zejmena tmavy s palenim)
- sharpei
vyslovene negativni vztah jsem ale zazil jen k nekolika velice malo konkretnim jedincum
Naopak zjevne ma rada typy co jsou stavbou tela podobni ji - bez ohledu na velikost, protazeny cumak, delsi nohy, vyrazny pohyblivy ocas, kterym pes komunikuje, napr.
- belgicky, holandsky a nemecky ovcak
- chrti
- kepie, borderky, honaci
- kolie
- shiperky
Vedle toho ma taky rada ale i prislusniky (zejmena samce) mohutnych hlavatych plemen, jako napr. RTW, mastifove, bernardyni...
Paprunak
napsal(a):
Mám anglického buldoka a s tím se chtějí kamarádit jen ostatní placatky (těm to kupodivu nevadi) a nebo štěňata :D ostatní psi to divné chrochtajici divně se pohybující něco buď obchází obloukem, stojí a čumí a nebo útočí, dle nátury soudruha :D přitom ten náš anglican blbej právě spadá do té výše zmiňované kategorie s každým si hrát a s každým kamarád (a to i přes ty jasné NE signály od ostatních psu), takže je to občas docela sranda... A vážně si vyhraje nejlíp s ostatními buldoky, anglicany nebo Francouzi, mopsy a boxery... Ti na něj špatně nereagují :) myslím si, že většina ostatních 'normálních' psů ho nepovažuje za psa.
Já bych neřekla, že ho nepovažují za psa, neb pach má určitě normálně psí. Spíš si myslím, že ho považují za nemocného psa, psa s problémy. Toho obchází buďto přímo z pudu sebezáchovy(aby něco nechytili ) a nebo (jelikož asi umírá ) nestojí jim už za kontakt. Můj samojed taky na mopse kouká zkoumavě.
Můj pes, útulkový mix foxteriéra s malamutem, obecně nemá rád brachycefalické plemena - mopsy, buldočky, buldoky a pod. Malým se vyhýbá (což je škoda, mopsinku kamarádky zbožňuji) a na velké (angl. buldok) vrčí.
Podle mne je považuje za nemocná, nebo oslabená zvířata. A vlastně tak kopíruje i můj pocit, že tyhle zvířata trpí přešlechtěním. Prostě jaký pán, takový pes :).
Hodně se tady zmiňují i kokři a já si uvědomuju, že my jsme žádného za těch skoro 9let nepotkali a u nás žádný není. Respective nebyl, ale předevčírem ve tmě se mi zdálo, že v ulici proti nám někdo s kokrem šel. Já odbočila, protože lidi se mého psa většinou bojí, protože je větší, takže jsem dobře neviděla, zda to kokr byl. Tak by mne zajímalo, jak by na kokra reagoval..
lesnížínka
napsal(a):
Hodně se tady zmiňují i kokři a já si uvědomuju, že my jsme žádného za těch skoro 9let nepotkali a u nás žádný není. Respective nebyl, ale předevčírem ve tmě se mi zdálo, že v ulici proti nám někdo s kokrem šel. Já odbočila, protože lidi se mého psa většinou bojí, protože je větší, takže jsem dobře neviděla, zda to kokr byl. Tak by mne zajímalo, jak by na kokra reagoval..
No my známe vlastně taky jednoho kokra a toho pes nesnáší. Ale to je od té doby, co se na procházce srazili . Od té doby se vzájemně nesnáší.

kobylatko
napsal(a):
Tak on ten čau čau vpodstavě vypadá jak scrvklý medvěd .
Bohužel, a jakej to bejval pěknej pes.
napsal(a):
Bohužel, a jakej to bejval pěknej pes.
Tojo, nevím jestli.ten bez límce je taky čaučau, ale jestli ano, tak vypadá mnohem lépe, než to,.co ani nevidí.
Andrýsek3
napsal(a):
Tojo, nevím jestli.ten bez límce je taky čaučau, ale jestli ano, tak vypadá mnohem lépe, než to,.co ani nevidí.
Ještě tahle tam měla být.
Andrýsek3
napsal(a):
Mám dojem, že ten bez límce je ostříhaný...alespoň mě se to tak jeví. A ano, chtěla jsem ještě napsat, že ani oči mu nejsou vidět Jako děcko jsem měla čaua jako něco, co si pořídím v budoucnosti. Pak si jeho křížence pořídila sestřenka a přešlo mne to. Byl pořád s něčím nemocný a hlavně - byl to netýkavka. Já musím mít psa, co ho můžu umuchlat k smrti Když tak teď na něj koukám, tak ten na fotce se mi vážně zdá už extrém. Buď je to výstavák, nebo tlustý...nevím, ale ty vrásky už má ošklivé. Vypadá jak zarostlý šarpej
Dnešní reakce na karolínského psa:
Při venčení se na nás přes celé pole se strašným štěkotem vyřítil německý ovčák. Byla jsem docela v klidu, protože jsem s sebou tentokrát vzala anatolí slečnu, která se tvářila, že by nejraději předčasně své odložení zrušila a šla by mu vysvětlit, jakou vzdálenost mezi ním a námi hodlá tolerovat. O žádné problémy jsem ale nestála a chtěla jsem se toho psa pokusit první odehnat sama vodítkem, ale náš nejmladší člen smečky - půlroční karolínský pes, nás všechny předběhl a vydal se hafanovi naproti. Ovčák zabrzdil těstě před ním asi tak na vzdálenost půl metru. Chvíli stál a vrčel, potom postupně ztichl, svěsil ocas mezi nohy, sklopil hlavu a s čumákem u země (a prdelí jako správný NO samozřejmě taky) se vrátil k majiteli. Asi se s primitivem ještě nesetkal. Měla jsem o Trishe strašný strach, ale on se tvářil spíše jako "no že mu to trvalo, tak už konečně můžeme jít běhat?".
lesnížínka
napsal(a):
Mám dojem, že ten bez límce je ostříhaný...alespoň mě se to tak jeví. A ano, chtěla jsem ještě napsat, že ani oči mu nejsou vidět Jako děcko jsem měla čaua jako něco, co si pořídím v budoucnosti. Pak si jeho křížence pořídila sestřenka a přešlo mne to. Byl pořád s něčím nemocný a hlavně - byl to netýkavka. Já musím mít psa, co ho můžu umuchlat k smrti Když tak teď na něj koukám, tak ten na fotce se mi vážně zdá už extrém. Buď je to výstavák, nebo tlustý...nevím, ale ty vrásky už má ošklivé. Vypadá jak zarostlý šarpej
Taky mi přijde ostříhaný, nebo křížený, proot jsem si ani.nebyla jistá, zda je to opravdu čaučau, ale je to hezký psík, oproti tomu prasátku pod ním. Mě se jako malé, taky hrozně líbili, prostě byli zajímavý medvídci s modrým jazykem, ale ja mám prostě taky rada psa, který miluje mě, všechny lidi, děti, psy i třeba strom v parku. Proto byl výběr jasný.

Andrýsek3
napsal(a):
Teda sousedi mívali čau čau když jsem byla malá, a takhle to rozhodně nevypadalo. Tenhle mi přijde už extrém.
Naše fenky všechny tyhle divný psy naopak milujou - z anglického buldoka se mohly zbláznit radostí. Ale majitelka mi také povídala, že se to často nevidí, spíš ho psi nemají rádi.
Baset je další pes kterýho milujem.
Boxer býval náš nejlepší kámoš - byl dostatečně odolný aby ustál hrátky našich holek. Též oblíbené plemeno.
Bobtail je další oblíbenec - a vůbec všechno chlupaté tak, že člověk neví kde je který konec.
Naopak v momentě, kdy si ty naše chtějí hrát tak jsou za exoty - hrozivé vrčení, kousání do krku, ožužlávání zadních nohou, nebo naopak nekonečné číhání. Ostatní psi nechápou. Ta moje vyzývá ke hře tím, že vezme krk psa do tlamy, zavrčí a uskočí. A pak kouká tak strašně smutně a nechápavě, proč si s ní nikdo nechce hrát.

asurwic
napsal(a):
Dnešní reakce na karolínského psa:
Při venčení se na nás přes celé pole se strašným štěkotem vyřítil německý ovčák. Byla jsem docela v klidu, protože jsem s sebou tentokrát vzala anatolí slečnu, která se tvářila, že by nejraději předčasně své odložení zrušila a šla by mu vysvětlit, jakou vzdálenost mezi ním a námi hodlá tolerovat. O žádné problémy jsem ale nestála a chtěla jsem se toho psa pokusit první odehnat sama vodítkem, ale náš nejmladší člen smečky - půlroční karolínský pes, nás všechny předběhl a vydal se hafanovi naproti. Ovčák zabrzdil těstě před ním asi tak na vzdálenost půl metru. Chvíli stál a vrčel, potom postupně ztichl, svěsil ocas mezi nohy, sklopil hlavu a s čumákem u země (a prdelí jako správný NO samozřejmě taky) se vrátil k majiteli. Asi se s primitivem ještě nesetkal. Měla jsem o Trishe strašný strach, ale on se tvářil spíše jako "no že mu to trvalo, tak už konečně můžeme jít běhat?".
A co Trish? Ten mlčel?
napsal(a):
A co Trish? Ten mlčel?
Chvíli předtím, než byl ovčou vidět, klasicky dvakrát zavřískal (něco mezi vytím, vrčením a jódlováním), aby upozornil na narušení prostoru. Díky tomu mám vždy šanci celé hrající si klubko psů rozmotat a zapovelovat na zůstání. Potom se za ním vydal bez štěkání (až jsem se divila). Sice nakroutil celý ocas, ježil se, až měl záda ve tvaru hyeny, ale ani nepípl. Samozřejmě si svou tichost potom musel vynahradit na větvičce trčící z vody, kterou řádně ovřískal.

Ty jo, to jsou reakce, to musí být otupělí (potažmo jednostranně zaměření) psi domácí úplně konsternovaní.
A co ostatní normal plemena? Můj už kolikrát na některá mimo kouká stylem 'no jo, ty jsi negramotný de*il, tobě nemá cenu cokoliv vysvětlovat', ale s natur psy extrémně řeší (nemyslím jen prvoplánové řvaní) a pro feny by se přerazil, i když nehárají.
napsal(a):
Ty jo, to jsou reakce, to musí být otupělí (potažmo jednostranně zaměření) psi domácí úplně konsternovaní.
A co ostatní normal plemena? Můj už kolikrát na některá mimo kouká stylem 'no jo, ty jsi negramotný de*il, tobě nemá cenu cokoliv vysvětlovat', ale s natur psy extrémně řeší (nemyslím jen prvoplánové řvaní) a pro feny by se přerazil, i když nehárají.
Trishe (i moje předchozí karolíny, co jsem měla) mi se stoprocentní jistotou chtějí napadnout všichni japonští inu a lajky - ti se můžou uškrtit, když ho jen na dálku ucítí. Většina ridgebacků, ohařů a psů typu bull mu jdou také po krku. Opravdu miluji ty nechápavé pohledy majitelů, kteří jen stojí a opakují "ale on ještě nikdy nikomu nic neudělal" a ani si pro svého hafana, kterého jsem jim odchytla, nedojdou.
Ostatní plemena ho spíše jen zkoumají a nevědí, co si s ním počít. Stejná generace psů ze sousedství ho má načichaného a vůbec ho neřeší, starší na něj většinou jen štěkají a nebo se otočí a mizí zpátky domů.
Chudák můj karolínek už je vždycky zpočátku napnutý, co druhý pes udělá. Hraje si s každým, ale když se naskytne lepší zábava (byť jen chůze vpřed), tak se nebrání dát najevo, jak ho druzí obtěžují. Výjimkou jsou samozřejmě také přírodní psi, se kterými si rozumí. Bohužel ne basenji ani alopekisové - ti se mu líbí, ale jsou na něj moc malí a tak jen vedle nich leží a směje se na ně. Největší zábava je podle něj s klasickými dingoušemi. S nimi si strašně rád měří síly - staví se na zadní a opírají se jeden o druhého. Zástupce svého plemene má také v oblibě, ale jelikož je na karolínu trošku přerostlý, tak jim rychlostí nestíhá a strašně se kvůli tomu potom vzteká. Společné hry jsou asi hlavním důvodem, proč jezdím na výstavy nebo psí srazy. Hold v malém městečku žádného jiného primitiva nepotkáme.
Jinak prima jsou i bordery, protože umí stejně jako on hypnotizovat pohledem a číhat jeden na druhého bez jakéhokoliv výsledku. Nejlepší je to v dešti, když stojí dva psi téměř připlácnutí k zemi, čumí na sebe a odmítají se pohnout.

asurwic
napsal(a):
Trishe (i moje předchozí karolíny, co jsem měla) mi se stoprocentní jistotou chtějí napadnout všichni japonští inu a lajky - ti se můžou uškrtit, když ho jen na dálku ucítí. Většina ridgebacků, ohařů a psů typu bull mu jdou také po krku. Opravdu miluji ty nechápavé pohledy majitelů, kteří jen stojí a opakují "ale on ještě nikdy nikomu nic neudělal" a ani si pro svého hafana, kterého jsem jim odchytla, nedojdou.
Ostatní plemena ho spíše jen zkoumají a nevědí, co si s ním počít. Stejná generace psů ze sousedství ho má načichaného a vůbec ho neřeší, starší na něj většinou jen štěkají a nebo se otočí a mizí zpátky domů.
Chudák můj karolínek už je vždycky zpočátku napnutý, co druhý pes udělá. Hraje si s každým, ale když se naskytne lepší zábava (byť jen chůze vpřed), tak se nebrání dát najevo, jak ho druzí obtěžují. Výjimkou jsou samozřejmě také přírodní psi, se kterými si rozumí. Bohužel ne basenji ani alopekisové - ti se mu líbí, ale jsou na něj moc malí a tak jen vedle nich leží a směje se na ně. Největší zábava je podle něj s klasickými dingoušemi. S nimi si strašně rád měří síly - staví se na zadní a opírají se jeden o druhého. Zástupce svého plemene má také v oblibě, ale jelikož je na karolínu trošku přerostlý, tak jim rychlostí nestíhá a strašně se kvůli tomu potom vzteká. Společné hry jsou asi hlavním důvodem, proč jezdím na výstavy nebo psí srazy. Hold v malém městečku žádného jiného primitiva nepotkáme.
Jinak prima jsou i bordery, protože umí stejně jako on hypnotizovat pohledem a číhat jeden na druhého bez jakéhokoliv výsledku. Nejlepší je to v dešti, když stojí dva psi téměř připlácnutí k zemi, čumí na sebe a odmítají se pohnout.
U nás Japonci (tedy kluci) taky špatně, ale je to vzájemné. RR po něm jsou málokdy, dokonce tu máme souseda, přerostlého obra, se kterým se nikdy zblízka nesetkal. RR z něho má panickou hrůzu už od prťavého štěněte, majitel to absolutně nechápe. Přitom můj se na něj nikdy ani křivě nepodíval. Zrovna dnes ráno se málem srazili na rohu a RR skoro trefil šlak, málem upadl, jak odskočil dozadu. Jinak teda konkurenci JRT a výš vraždí, kudy chodí. Minimálně při seznámení. Kupodivu ale většinou respektuje jezevčíky.
napsal(a):
U nás Japonci (tedy kluci) taky špatně, ale je to vzájemné. RR po něm jsou málokdy, dokonce tu máme souseda, přerostlého obra, se kterým se nikdy zblízka nesetkal. RR z něho má panickou hrůzu už od prťavého štěněte, majitel to absolutně nechápe. Přitom můj se na něj nikdy ani křivě nepodíval. Zrovna dnes ráno se málem srazili na rohu a RR skoro trefil šlak, málem upadl, jak odskočil dozadu. Jinak teda konkurenci JRT a výš vraždí, kudy chodí. Minimálně při seznámení. Kupodivu ale většinou respektuje jezevčíky.
Jezevčíky můj nerespektuje - on je chodí vypínat. Vždy se za nimi přiřítí (ideálně za těmi štěkajícími za plotem), ťukne do nich čumákem a jezevčík zmrzne. Trish před ním pak kroutí zadkem a číhá na něj. To samé platí i pro jorkšíry, westíky a podobné teriéry.
Jinak jsme potkali včera v noci venku buldočka - po dlouhé době zase chrochtajícího psa. Trishák mu nalepil nos na jeho placatý čumák a foukal do ně vzduch. To samé dělá na vysavač, když luxuji, tak nevím, co ho to zase napadlo.
asurwic
napsal(a):
Jezevčíky můj nerespektuje - on je chodí vypínat. Vždy se za nimi přiřítí (ideálně za těmi štěkajícími za plotem), ťukne do nich čumákem a jezevčík zmrzne. Trish před ním pak kroutí zadkem a číhá na něj. To samé platí i pro jorkšíry, westíky a podobné teriéry.
Jinak jsme potkali včera v noci venku buldočka - po dlouhé době zase chrochtajícího psa. Trishák mu nalepil nos na jeho placatý čumák a foukal do ně vzduch. To samé dělá na vysavač, když luxuji, tak nevím, co ho to zase napadlo.
Na vysavač nevím, ale tohle vypadá jako zachraňování, umělé dýchání ne?
lesnížínka
napsal(a):
Na vysavač nevím, ale tohle vypadá jako zachraňování, umělé dýchání ne?
To je možné, ale nejsem si jistá, zda vůbec věděl, že se jedná o živého psa. Spíš si myslel, že v něm je zapadlá nějaká hračka a snažil se jí vyfunět ven. Z hadice z vysavače takto zachraňujeme jeho malé plyšáky.
Můj rottweiler teda vyjeveně hleděl na štěně akity jakože úplně:, jůů můžu si s tím jít hrát?''
ale jinak se nám nestalo ani s ovčákem že by se vyloženě lekli nebo hleděli a nehli se. ale s rottem ne nám stává že vyjdeme zpoza rohu a tam je jorkšíráček kteréj málem dostal infarkt když viděl Tarkana a vyskočil jak vvděšená kočka půl metru a běžel se schovat za pána, to senám teda stává docela často