Ahoj, dá se nějak obejít zákaz psa na provozovně? Mám nehtové studio a je mi líto, že si nemůžu sebou brát mého psa... mezi každou zákaznicí si nechávám 30 min pauzu, takže by tam rozhodně netrpěl, nejspíš by to prospal berete si někdo psa do práce? díky.
kivus
napsal(a):
Ahoj, dá se nějak obejít zákaz psa na provozovně? Mám nehtové studio a je mi líto, že si nemůžu sebou brát mého psa... mezi každou zákaznicí si nechávám 30 min pauzu, takže by tam rozhodně netrpěl, nejspíš by to prospal berete si někdo psa do práce? díky.
Kdykoli to jde, beru si je do práce.
Myslím si, že jsou předpisy a pravidla, které by se měly dodržovat. buˇď jste zaměstnanec a pak budete respektovat svého zaměstnavatele anebo jste provozovatel a budete respektovat hygienické podmínky a Provozní řád. jestli se Vám to nelíbí, změňte zaměstnání.
Pokud máte v Provozním řádu dáno, že psi ne, tak to prostě obejít nejde! Když se o to budete snažit koledujete si o průšvih.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pes se mnou chodil do práce 4 roky. Do kanceláře. Žádný zákaz jsme v provozním řádu neměli, byli tam důležitější věci. Přesto s pobytem psa na pracovišti musel souhlasit šéf a všechny kolegyně. Měli jsme klienta, který byl toho názoru, že pes patří na dvorek k boudě. Při jeho návštěvách jsem si brala volno a psa ven.
napsal(a):
Pes se mnou chodil do práce 4 roky. Do kanceláře. Žádný zákaz jsme v provozním řádu neměli, byli tam důležitější věci. Přesto s pobytem psa na pracovišti musel souhlasit šéf a všechny kolegyně. Měli jsme klienta, který byl toho názoru, že pes patří na dvorek k boudě. Při jeho návštěvách jsem si brala volno a psa ven.
Paní píše že má nehtové studio, takže podstatně přísnější hygienické předpisy a poněkud jiný Provozní řád než kancelář.
A ještě mě napadlo...
zadavatelko, píšete, že Vy máte nehtové studio, takže jste provozovatel Vy a Vy jste sestavovala (a předkládala ke schválení) Provozní řád. Proč jste si tam dávala zákaz psů? jestli prostě proto, že bez něho by Vám hygiena PŘ neschválila, tak máte smůlu. Jestli v PŘ zákaz psů být nemusí, tak prostě zpracujte a nechte si schválit nový PŘ.

Dasvo
napsal(a):
Paní píše že má nehtové studio, takže podstatně přísnější hygienické předpisy a poněkud jiný Provozní řád než kancelář.
Samo, navíc chce provozní řád obcházet, navíc má - podle fotky - mladého živého psa ( můj pes byl klidný starouš). Chodí tam zákaznice, z nichž kterákoliv může být alergická a v uzavřeném prostoru jí pes bude dělat problémy...atd.
Jestli můj příspěvek vyzněl tak, že slečnu ve vodění psa do práce podporuji, tak se omlouvám. Není to tak.

kivus
napsal(a):
Ne není mladý, to jsem tam vložila první fotku, co na mě kukla ze složky, chodí mi i zákaznice domů a on si lehne pod stůl a celou dobu prospí
Pak se udělejte "pro sebe", pracujte doma a máte vystaráno. Jestli je provozovna vaše, změňte si provozní řád...
Huskyjanina
napsal(a):
Moje kamarádka má nehtové studio a má tam často sebou své dva haskouny. Psi jsou celou dobu v pohodě a zákaznice taky
Samozřejmě nevím, jak jsou hygienické směrnice, nemám nic podobného, ale pokud je provozovna zadavatelky a změní si směrnice, tak je to jen na ní. Zákaznice, kterým psy nevadí budou chodit dál, ty ostatní si najdou jiné studio. Všichni přeci máme na výběr..
kivus
napsal(a):
Ne není mladý, to jsem tam vložila první fotku, co na mě kukla ze složky, chodí mi i zákaznice domů a on si lehne pod stůl a celou dobu prospí
A jak to tedy máte s provozovnou a řádem?
Jsou to vaše prostory a hygiena psy v nehtovém studiu nezakazuje?Tak bych si psa brala.Jediné co byste mohla riskovat je odliv alergických zákaznic.
Nebo jste zaměstnanec, a tím musíte dodržovat řády někoho jiného.Pak asi psa do práce brát nebudete.
Na webu vaší krajské hygienické stanice jsou vzorové provozní řády a kontakty na úředníky. Zavolejte svojí úředníci (protiepidemiologické oddělení), že chcete změnit provozní řád, jestli byste jí to nemohla poslat na zkontrolování. Udělejte si nový provozní řád, dejte tomu hezčí úpravu, než mají na webu, vypusťte tu větu o zvířatech, zeptejte se na něco konkrétního. Co budete schopna dodržet. Např. že jste změnila způsob praní prádla, jestli je to tak v pořádku, že to pošlete v mailu, celé. Když řekne, že jo, pošlete jí to už oficiálně na schválení. Když bude vadit, že tam ta věta není, tak jste si toho nevšimla, uděláte to znova a máte jasno. Když tam být muset nebude, tak to máte v pohodě.
Co tak jsem zažila, jsou daleko horší nedostatky, než pes někde v koutě.
lesnížínka
napsal(a):
Samozřejmě nevím, jak jsou hygienické směrnice, nemám nic podobného, ale pokud je provozovna zadavatelky a změní si směrnice, tak je to jen na ní. Zákaznice, kterým psy nevadí budou chodit dál, ty ostatní si najdou jiné studio. Všichni přeci máme na výběr..
Není to jen na ní, provozní řád schvaluje krajská hygienická stanice, potažmo pracovnice na okrese, které pak taky provádějí kontrolu.

tapina
napsal(a):
Není to jen na ní, provozní řád schvaluje krajská hygienická stanice, potažmo pracovnice na okrese, které pak taky provádějí kontrolu.
Tak nějak. Pamatuju, jak přišly babizny na kontrolu do kadeřnictví ( já tam byla v tu chvíli jako zákaznice) :
1) zakázaly varnou konev - marně kadeřnice vysvětlovala, že kávu vaří jen sobě.
2) nařídily v daném termínu vymalovat, protože pod pultíky, u podnožek pro zákaznice byla okopaná zeď.
Takže s tou radou na změnu provozního řádu jsem to úplně nedomyslela a asi to nebude úplně jednoduché.
napsal(a):
Tak nějak. Pamatuju, jak přišly babizny na kontrolu do kadeřnictví ( já tam byla v tu chvíli jako zákaznice) :
1) zakázaly varnou konev - marně kadeřnice vysvětlovala, že kávu vaří jen sobě.
2) nařídily v daném termínu vymalovat, protože pod pultíky, u podnožek pro zákaznice byla okopaná zeď.
Takže s tou radou na změnu provozního řádu jsem to úplně nedomyslela a asi to nebude úplně jednoduché.
Víte, ony jsou také lidi, ty úřednice. Je to jejich práce. Já mám ve svojí "provozovně" furt nějaké kontroly, naposledy teď ve středu. Ohlásili se 20min předem. Nikdy žádný problém, jo, nějaké nedostatky, spíš nedorozumění, údiv, jak jsme perfektní , ale nic zásadního.
Někdy to je s těmi provozními řády tak, že tam lidi napíšou spoustu nesmyslů, které nejsou schopni dodržet, ale při podání to vypadá ok. Když si to tam dali, musí to tak mít. Musí vědět, co tam mají. Klidně na to koukněte, co je v tom vzoru a určitě Vás to překvapí, co všechno možná ta kadeřnice má "blbě".
Vy se samozřejmě laicky zastanete chudáka paní kadeřnice, jenomže co když měla v provozním řádě omyvatelné stěny?
S tou konvicí je to tak, ne že nevaří zákazníkům. Ona na provozovně nevaří ani sobě. Od toho má denní místnost nebo oddíl.
Nic není černobílé, ty kontroly, totiž, jsou většinou na nějaký popud. Od kolegů zejména.

tapina
napsal(a):
Víte, ony jsou také lidi, ty úřednice. Je to jejich práce. Já mám ve svojí "provozovně" furt nějaké kontroly, naposledy teď ve středu. Ohlásili se 20min předem. Nikdy žádný problém, jo, nějaké nedostatky, spíš nedorozumění, údiv, jak jsme perfektní , ale nic zásadního.
Někdy to je s těmi provozními řády tak, že tam lidi napíšou spoustu nesmyslů, které nejsou schopni dodržet, ale při podání to vypadá ok. Když si to tam dali, musí to tak mít. Musí vědět, co tam mají. Klidně na to koukněte, co je v tom vzoru a určitě Vás to překvapí, co všechno možná ta kadeřnice má "blbě".
Vy se samozřejmě laicky zastanete chudáka paní kadeřnice, jenomže co když měla v provozním řádě omyvatelné stěny?
S tou konvicí je to tak, ne že nevaří zákazníkům. Ona na provozovně nevaří ani sobě. Od toho má denní místnost nebo oddíl.
Nic není černobílé, ty kontroly, totiž, jsou většinou na nějaký popud. Od kolegů zejména.
Ono to s tím psem bude asi tak, prostě jsou místa, kam nemůže. Já jsem měla kliku, že jsem byla v soukromé kanceláři. Kdybych dělala u soustruhu nebo v MŠ, tak by tam holt pes být nemohl.
I když znám dětskou lékařku, ta mívala psa v ordinaci a dětičkám to dělalo dobře a jí při práci pomáhalo.