Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.11.2016 15:19
kuna a

XXX.XXX.214.252

Dobrý den,

cchtěla bych poprosit o rady, co dělat především, nechci začít dělat něco špatně takže raději se zeptam co s tím, takže na situace.... Máme v březnu třiletou fenku, matka Jack Russel, otec neznámý...Ale brali jsme si ji až v jejím roce, né z úplně vhodných podmínek... nikdo se jí tam pořádně nevěnoval, dělala jen neplechu, stále jim utíkala ven a nebo honila lidi co projížděli kolem na kolech...nastala situace, kdy začlo docházet na slova jako že ji zastřelí atd...jelikož jsme v tu dobu hledali s přítelem k našemu psovi parťáka a fenku jsme měli rádi vzali sme si ji k sobě...fenka udělal strašné pokroky, naučila se chodit u nohy a další základní povely taky zvládá ( je tedy strašně hyper takže někdy jí trochu koncetrace utíká všemi směry...) ale asi po roce co jsme ji měli, začla být agresivní na všechny psy co jsou v našem okolí, podotýkám, že fenka vyrůstala v prostředí, kde denně přicházela do kontaktu s x psy a po žádném nevyjížděla, spíše si s nimi hrála...

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.11.2016 17:14

Mě to připadá, že holka dospěla a že si vás (smečku) začala přehnaně bránit...takže hlavně vy buďte v klidu, žádnej stres, přehnaný okřikování, škubání vodítkem a pod...zkusit změnit předmět zájmu fenky na něco jiného (pamlsek, hračku)...a bez emocí, v rychlém tempu, s povelem "k noze!, dívej se na mě...nesmíš...nebo prostě s nějakým, co používáte a fena ví, co povel znamená" cizího psa minout nebo fenu zavčasu usadit a třeba s povelem "zůstaň" nechat druhého psa projít.
Pokud fena vyjíždí, tak afektovaně, že "neslyší, nevidí...nevnímá vás", tak bych doporučovala nácvik "klidu" z větší vzdálenosti a tu potom postupně zkracovat...
V každém případě z vaší strany to musí být rozhodné a čitelné chování...je to běh na dlouhou trať, chce to hodně trpělivosti, ale začněte s tím co nejdřív...
A ze začátku bych jí brala samostatně bez druhého psa, alespoň než pochopí, co od ní chcete.
Hlavně jí to netolerujte, to je cesta do pekel.

20.11.2016 17:41
stop týrání

XXX.XXX.236.4

Možná, že nemá dnes dostatek příležitostí ke hře se psy. Aby ukončila pubertu ve dvou letech, to mi přijde nějak pozdě.

20.11.2016 17:49

Souhlasím s tím, že fenka dospěla. Mám doma něco podobného. Do tří let byla se kamarádila se všemi psi, co jsme potkali. Od tří let už se kamarádí jen se psy, kteří jí jsou z nějakého důvodu sympatičtí. Ostatní odhání nebo si jich nevšímá popř. zkouší podobné přehnané reakce jako vaše fenka. U nás zabírá získání si její pozornosti a procvičování povelů za pamlsek, když míjíme psa, který se jí nelíbí.

21.11.2016 12:48
kuna a

XXX.XXX.214.252

Dekuji za reakce a rady.

21.11.2016 13:26
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

kuna a napsal(a):
Dekuji za reakce a rady.

Jack ruslové jsou v tomto trochu problémoví psi. Znám a znala jsem jich několik a vyjíždění po psech, je u nich na denním pořádku. Kámoščina kastrátka mé psy miluje, přesto jakmile se chce ohradit, okamžitě vyjíždí či minimálně cení zuby. Mým velkým psům je to ale fuk. Na fotce je ona, její psí parťák a mí kluci. Řekla bych, že těmto psům se prostě hodně povoluje, (vzhledem k velikosti) stejně jako jiným pidirasám, jenže jack russel je pes s velkým sebevědomím. Být to můj pes, usměrňuju a to hodně rázně(nemyslím mlátit, ale při takovém projevu důrazné ne, zklidnit, zpovelovat).

Přidejte reakci

Přidat smajlík