boc

XXX.XXX.89.210
Dobrý den, dlouho mě vrtá hlavou, jak to vlastně je s ženou a fenou. Někteří říkají, že pes je schopný vytvořit si upřímný vztah s více osobami, zatímco fena se upne na jednoho pána. To je ok, ale je pravda, že se fena upne většinou na muže? I když by jí vychovávala jenom žena, zvolí si za páníčka stejně toho chlapa?
Děkuji za odpovědi.
Uživatel s deaktivovaným účtem

boc
napsal(a):
Dobrý den, dlouho mě vrtá hlavou, jak to vlastně je s ženou a fenou. Někteří říkají, že pes je schopný vytvořit si upřímný vztah s více osobami, zatímco fena se upne na jednoho pána. To je ok, ale je pravda, že se fena upne většinou na muže? I když by jí vychovávala jenom žena, zvolí si za páníčka stejně toho chlapa?
Děkuji za odpovědi.
Dle pozorování na mých psem, fena lépe zhodnotí situaci v rodině a vytvoří si systém, jak se chovat, aby to pro ní bylo nejlepší...chlapy v naší rodině si feny vždycky omotaly kolem prstu, ono okřiknout psí holčičku, která to s ním umí není tak jednoduché...ono to možná vypadá že je fena víc upnutá na chlapa, ale mě přijde, že je to hlavně proto, aby to měla u toho chlapa dobrý.
Je to jako byste měla dospívající dceru, se kterou máte skvělý vztah, ale která to moc dobře umí se svým tatínkem...
Za mě pocit z fen je, že je fena neuvěřitelná manipulátorka, která udělá vše z čeho ona sama bude mít prospěch, takže po té, co přemluví mého unaveného manžela, který přišel z práce, aby jí pochoval na klíně, si přijde lehnout ke mě s výrazem "to jsem ho zase dostala, co?"...mimochodem 2 sekundy před tím, se s manželem přišel pomazlit náš pes, toho jen pohladil a poslal nekompromisně pryč...ale fenu, která se mu nacpala do klína a když jí řekne, aby slezla, tak ho obejme a dá mu několik pusinek...prostě nemá to srdce vyhnat...
Asi, jak si to uděláte, takový to máte, u nás vždycky s fenou tvořím tým já. Možná taky proto, že u nás v rodině o psy pečuju a vychovávám je já.
Odjakživa mám feny, protože mých koníčkem, tedy koněm, je chovatelství a samozřejmě výcvik atd. Od čivavy po pastevce, vždy jsem byla panička já a kdysi dávno partner, nyní již nepočítaně let manžel, sloužili vždy k mazlení, hraní, lovení, vyžebrání si pamlsků apod., dostávali za to lásku, ale... Když se zvednu a odejdu z pokoje, reaguje celá smečka, některé jsou se mnou, některé hodí aspoň zvědavý pohled. Když odejde muž, vypadá to, že to ani neregistrují. Pokud po holkách manžel něco chce, zvažují, zda musí poslechnout a jestli tedy na 3. nebo až 10. povel . Já se jen podívám a dámy ví, kolik uhodilo. Fakt je, že feny vychováváme doma 4 lidi, ale cvičím jen já, k vetovi jezdím v 90% já, krmím většinou já, pečuji - češu, rozděluji vitamíny, čistím uši atd. Třeba pastevce můžu česat jen já, nikomu jinému nebudou držet, prostě zabručí a odejdou. Podle mého je to spíš o tom, zda jste pro psy/feny přirozenou autoritou. Oni to prostě poznají a pokud by se jim chtěl vnutit někdo, kdo na to nemá, dají mu to najevo.
Sedm a půl roku zpátky.. před pořízením současný čubiny.. bývalý přítel - pes nesmí do baráku, pes patří do kotce.. po pořízení - přece nemůžeme nechat takovýhle mrně venku, ale až povyroste, poletí do kotce.. v půl roce jsem začla chodit do práce a měla jsem strach, aby čubina doma nepřehryzala kabel atd, tak šla do kotce - ty seš nelida dávat takovýhodle hodnýho psa do kotce, dyt jí tam bude zima a bude jí tam smutno
podotýkám, že čubina má docela dost kotcovou povahu - dokud tu možnost měla, lehávala i při otevřeném kotci na střeše budoy a prostě sledovala, co se děje, je spíš pozorovatel, než vyhledávač aktivní společnosti, i doma se chová tak, že to není pomoooc ty jdeš do práce, já tu budu sama, ale jupííí ty jdeš do práce, bude mejdááán a nidko mi nebude do ničeho kecat :D.
To bude různé, za manželem jde vždy s hračkou protože ví že si s ní bude hrát ale jak vidí že se zvedám a odcházim z pokoje může se přerazit jak běží. a to i když u manžela spí a já se zvednu tak manžel no jo panička se zvedá tak ty musíš taky Při poslednim venčení se mnou jen vyběhne, vyčůrá a běží domů a manžel že je hrozná že to s ní obchází než se vyčůrá teď pojedu zase pro fenku tak jsme zvědavá na koho bude fixnutá, manžel říká že první si na mě zvykla když jsme jí vezla domů a celou dobu na mě ležela. Jedině ode mně se nechá česat, jednou to manžel chtěl zkusit a nenechala se . V % venčim asi častěji já, krmim taky většinou já tak mě bere asi jako hlavního pána, kolikrát večer pořád kníká a jak si jína sebe dám tak si lehne zavře oči a je spokojená
Tak naše fenka má prostě páníčky dva . Úplně nejspokojenější je, když jsme s ní oba, dokonce spí tak aby byla mezi námi a pokud možno se dotýkala obou . Ani jednoho nepreferuje, má třeba den, že se víc drží u mě, další den je třeba zase víc s přítelem, ale aby se fena upnula jen na jednoho u nás neplatí.

Mám spousty kamarádů, kamarádek a známých, všichni se psy pracují, a vidím že je úplně jedno jestli je to pes nebo fena. Znám holky co mají feny a chlapy co mají psy a dosahují super výsledků.Ono spíš záleží na tom jak se ke psu člověk chová a jak to s ním umí, jestli je to pes nebo fena to je celkem jedno.
vava69
napsal(a):
Vtipné, ale za mě smrtelně vážně ano Já rozhodně líp vycházím s chlapy a zrovna tak se psy mužského pohlaví
no já právě taky. Máme rezervovanýho pejska, ale v sobotu mě paní volala, že se uvolnila i fenka a jestli si to nechciještě rozmyslet. U pejska vypadá, že bude mít podkus, tudíž by nemohl být uchovněn pokud by se to potvrdilo. O to nám až tak nejde, ale stejně mě to zasek nahlodalo

macomb
napsal(a):
Se zeptám asi na pitomou otázku myslíte, že když člověk vychází líp s jedním pohlavím líp tak by měl volit stejně i pohlaví psa ?
Vycházím líp s chlapy, ale u psů preferuji feny (přijde mi, že jsme pak na ty chlapy dvě spiklenkyně)
napsal(a):
Vycházím líp s chlapy, ale u psů preferuji feny (přijde mi, že jsme pak na ty chlapy dvě spiklenkyně)
Na čtvrtek jsem si prohodila směnu a jedu se na štěnda ještě podívat a rozhodnu se. Přikládám foto

macomb
napsal(a):
To jsou právě dvě mezi kterýma si mám vybrat, na první pejsek a druhá je fenka
Přesně to jsem si myslela podle kukuče...pejsek kouká jak troubík (to mají většinou všichni) a feňulka má tu ženskou jiskru v oku ...ale kouzelný jsou oba
macomb
napsal(a):
No jo, když já zatím žádnou preferenci nemám Ve čtvrtek se to rozsekne
Pokud je vám jedno zda pes nebo fena, tak bych to nechala na "osobním" dojmu. Já to měla jednodušší v tom, že jsem vybírala ze dvou psích kluků, měla jsem jasno jen co jsme vešli dovnitř - klučík, který se ke mě okamžitě rozeběhl a měl se ke mě, semnou odjel i domů
marcelaamax
napsal(a):
Pokud je vám jedno zda pes nebo fena, tak bych to nechala na "osobním" dojmu. Já to měla jednodušší v tom, že jsem vybírala ze dvou psích kluků, měla jsem jasno jen co jsme vešli dovnitř - klučík, který se ke mě okamžitě rozeběhl a měl se ke mě, semnou odjel i domů
Na to spoléhám Který se ke mě bude víc mít tak proto si pak přijedem
macomb
napsal(a):
No jo, když já zatím žádnou preferenci nemám Ve čtvrtek se to rozsekne
Nechala bych to na osobní setkání . my ted ani neměli z čeho vybrat. byli volní jen pejsci ale toho mít ani nemůžeme takže jsem se těžce smířila že snad se narodí příští rok nějaká fenka a pak za měsíc psala chovatelka jestli stále máme zájem, že jedna fenka se jí uvolnila a zítra si pro ní jedu . taky to beru jako osud, byla nám prostě souzena když jsme vybírala štěně jorka tak byly 3 fenky a jeden pejsek takže jsme byla první zájemce takže jsme si sedla na zem a pozorovala, jedno štěně strašně akční a furt kolem lítalo, to jsme si řekla to bude až moc akční a tak byl výběr ze dvou a jedna fenka se na mě vyšplhala a lehla si a mě a hodinu na mě spala , chovatelka se smála že je asi vybráno a pak řekla že je to Wally to byl osud, dcera je taky Vali . Ale fenky jsou mě nějak bližší. manželovi je to jedno ale asi by víc preferoval kluka ale jelikož se ve psech moc nevyzná tak konečný výběr je na mě a te´d sám říkal že psa ne, kdo by je v době hárání hlídal a to jeden pejsek měl pár bílých chlupů na noze takže by byl levnější, pokud by to byla fenka tak si jí klidně vezmu ale pes fakt ne. v bytě je oddělit to by se zbláznili
pak dejte vědět jakého jste nakonec vybrali
Markéta80
napsal(a):
Nechala bych to na osobní setkání . my ted ani neměli z čeho vybrat. byli volní jen pejsci ale toho mít ani nemůžeme takže jsem se těžce smířila že snad se narodí příští rok nějaká fenka a pak za měsíc psala chovatelka jestli stále máme zájem, že jedna fenka se jí uvolnila a zítra si pro ní jedu . taky to beru jako osud, byla nám prostě souzena když jsme vybírala štěně jorka tak byly 3 fenky a jeden pejsek takže jsme byla první zájemce takže jsme si sedla na zem a pozorovala, jedno štěně strašně akční a furt kolem lítalo, to jsme si řekla to bude až moc akční a tak byl výběr ze dvou a jedna fenka se na mě vyšplhala a lehla si a mě a hodinu na mě spala , chovatelka se smála že je asi vybráno a pak řekla že je to Wally to byl osud, dcera je taky Vali . Ale fenky jsou mě nějak bližší. manželovi je to jedno ale asi by víc preferoval kluka ale jelikož se ve psech moc nevyzná tak konečný výběr je na mě a te´d sám říkal že psa ne, kdo by je v době hárání hlídal a to jeden pejsek měl pár bílých chlupů na noze takže by byl levnější, pokud by to byla fenka tak si jí klidně vezmu ale pes fakt ne. v bytě je oddělit to by se zbláznili
Už zítra? To to letí
Tak ať se nová členka rychle a bezproblémově zařadí do rodiny
Fiona.Praha
napsal(a):
Už zítra? To to letí
Tak ať se nová členka rychle a bezproblémově zařadí do rodiny
No uteklo to , koukala jsme na stránky chs a ostatní už odjeli o víkendu , ve čtvrtek jim bude 9 týdnů takže akorát. jsem zvědavá jak se bude chovat mladší, malá raději nepíšu a starší jak bude reagovat na cizího psa v bytě
Markéta80
napsal(a):
No uteklo to , koukala jsme na stránky chs a ostatní už odjeli o víkendu , ve čtvrtek jim bude 9 týdnů takže akorát. jsem zvědavá jak se bude chovat mladší, malá raději nepíšu a starší jak bude reagovat na cizího psa v bytě
Trošku Vám to závidím a trošku nezávidím
Bude to chaos, ujišťovat velkou domácí, že je to v pohodě, že má novou kámošku a uklidňovat malou, že tohle je nová prima smečka
Určitě nás budete informovat, tak si počkám, jak jste to zvládli
Fiona.Praha
napsal(a):
Trošku Vám to závidím a trošku nezávidím
Bude to chaos, ujišťovat velkou domácí, že je to v pohodě, že má novou kámošku a uklidňovat malou, že tohle je nová prima smečka
Určitě nás budete informovat, tak si počkám, jak jste to zvládli
uvidíme, bude to náročná hlavně s venčenim ale to je jen na pár měsíců manžel říká že naše bude žárlit až budu chovat novou. jakékoliv agrese se nebojim, naše je přátelská až moc te´d teda je uražená a šla si lehnout do pelechu, dovolila jsme se jí česat takhle večer, ale ráno bych to nestihla když odvoz pro mě přijede v 8:30 . manžel říká hlavně at nezapomenu vzít peníze
Markéta80
napsal(a):
No na nás ten pejsek taky zbyl, ale právě se jí uvolnila fenečka tak mě ji nabídla. vypadá to, že pejsek bude mít podkus a pokud by se to nespravilo tak by nešlo ho uchovnit.Což by pro nás zas takovej problém nebyl, ale zase mě nasadila brouka do hlavy Tak u vás to bylo jasně daný, že pejska ne-e. Zítra ráno tam jedu tak pak dám vědět
macomb
napsal(a):
No na nás ten pejsek taky zbyl, ale právě se jí uvolnila fenečka tak mě ji nabídla. vypadá to, že pejsek bude mít podkus a pokud by se to nespravilo tak by nešlo ho uchovnit.Což by pro nás zas takovej problém nebyl, ale zase mě nasadila brouka do hlavy Tak u vás to bylo jasně daný, že pejska ne-e. Zítra ráno tam jedu tak pak dám vědět
Tak uvidíte na místě, my už máme slečnu doma ale ten povahový rozdíl oproti jorkovi. Ta se celý den třásla jak byla mimo, jen ležela v pelechu i se do něj vyčůrala až druhý den se rozkoukala a byla ok a tahle mě hned v autě počůrala doma se všude koukla, pak si lehla pod stůl, pak si došla sama na podložku vyčůrat . když přišel nejstarší ze školy tak si jí hned na sebe dal tak usnula a ted si na férovku šla lehnout do pelechu kde spí naše starší, ta jen koukala a pak si šla lehnout do druhého pelechu . Hodně teda pila vody, krmiva moc nechtěla a spí v pelechu a hned se chtěla dostat do postele tam jí zatim dávat nechci. Zítra jí vezmu ven tak uvidíme jak se bude tvářit
Markéta80
napsal(a):
Tak uvidíte na místě, my už máme slečnu doma ale ten povahový rozdíl oproti jorkovi. Ta se celý den třásla jak byla mimo, jen ležela v pelechu i se do něj vyčůrala až druhý den se rozkoukala a byla ok a tahle mě hned v autě počůrala doma se všude koukla, pak si lehla pod stůl, pak si došla sama na podložku vyčůrat . když přišel nejstarší ze školy tak si jí hned na sebe dal tak usnula a ted si na férovku šla lehnout do pelechu kde spí naše starší, ta jen koukala a pak si šla lehnout do druhého pelechu . Hodně teda pila vody, krmiva moc nechtěla a spí v pelechu a hned se chtěla dostat do postele tam jí zatim dávat nechci. Zítra jí vezmu ven tak uvidíme jak se bude tvářit
Jee hoďte nějaké fotečky placatého čumáčku
marcelaamax
napsal(a):
Jee hoďte nějaké fotečky placatého čumáčku
Budu fotit dneska ale ona se tady chová jako by tu bydlela jak dlouho. starší se jí bojí a malá se teda nebojí vůbec , takže včera jsme si řekla že jí ten první den nebudu stresovat venčenim venku a nakonec jsme jí vzala v 18 a pak ve 22h a dneska šla v 7. manžel si chtěl teď starší vzít vedle do pokoje a to nechce, leží na lavici a sleduje tak snad během pár dní si zvykne Takhle placatý čumáček jsme neměli a už chápu když se píše že mají lidský výraz

macomb
napsal(a):
To je on, náš Darty šampion
Ježíší, úplně vám ho závidím, je moc hezký, vypadá takový troubelín, ale v budoucnu být vůbec nemusí. Je dobře, že jste dala na takové to vnitřní cítění, já když jsem vybírala tu naši, taky jsem pořád nějak cítila, tu druhou, ta bude ta ona pravá, ale manžel pořád, že tu, co máme doma. Tak jsme si nakonec vzali tu manželovu favoritku a od samého štěněte, co jsme ji přivezli, to pro mě nebylo to pravé ořechové, samostatný samorost, raubíř a vychcanec v jednom. Nejhorší, byla puberta, to byl očistec. Teď už je to v pohodě. Příště, až budu vybírat, dám jen na svoji intuici a na manžela se vypr...nu. Z jaké chovky ho máte?
napsal(a):
Ježíší, úplně vám ho závidím, je moc hezký, vypadá takový troubelín, ale v budoucnu být vůbec nemusí. Je dobře, že jste dala na takové to vnitřní cítění, já když jsem vybírala tu naši, taky jsem pořád nějak cítila, tu druhou, ta bude ta ona pravá, ale manžel pořád, že tu, co máme doma. Tak jsme si nakonec vzali tu manželovu favoritku a od samého štěněte, co jsme ji přivezli, to pro mě nebylo to pravé ořechové, samostatný samorost, raubíř a vychcanec v jednom. Nejhorší, byla puberta, to byl očistec. Teď už je to v pohodě. Příště, až budu vybírat, dám jen na svoji intuici a na manžela se vypr...nu. Z jaké chovky ho máte?
Tady ten taky kouká jako by do 5ti neuměl napočítat Manželovi to bylo jedno, řekl, že to nechá na mě Tak uvidíme jak se chlapeček vybarví
Máme ji odtud http://brinniris.webnode.cz/.

Škod, že má matka DKK 2/2.

macomb
napsal(a):
Tady ten taky kouká jako by do 5ti neuměl napočítat Manželovi to bylo jedno, řekl, že to nechá na mě Tak uvidíme jak se chlapeček vybarví
Máme ji odtud http://brinniris.webnode.cz/.
No, já jsem přece takový blbec, ještě jsem vám chtěla napsat, že to bude asi dlouhosrstý, podle fotky, myslela jsem, že je to N.O. z pracovní linky. A on choďáček. Pane bože, co jsem to za vola. Bude fajn, uvidíte, chodˇáček je bezva pes.
Fiona.Praha
napsal(a):
Jak malé říkáte? Není už naučená na nějaké jméno?
Co ta fotéčka? Bude?
Bude, čekam až si nejstarší dodělá úkol který měl dělat v 17h což nedělal a pak půjdu s malinkou ven a pak se starší. No to je zajímavé, na nové jméno reagovala hned včera , chovatelka jí říkala Rokynko a my jí přjmenovali na Sissi na stole se spí asi nejlépe
napsal(a):
Škod, že má matka DKK 2/2.
No, ono to vše má svá pro a proti. Moje fena byla na RTG ve více jak 2 letech - a závěr byl kyčle B (ani po přečtení klasifikace jednotlivých stupňů jsem rozdíl od A moc nepochopila). Po dotazu vyhodnocovateli odpověď:fena starší 2 let nemůže mít áčka. Jasné poučení pro příště - jít s fenou na RTG co nejdříve. Jo, jo, když nevíte, jak to chodí...

conie
napsal(a):
No, ono to vše má svá pro a proti. Moje fena byla na RTG ve více jak 2 letech - a závěr byl kyčle B (ani po přečtení klasifikace jednotlivých stupňů jsem rozdíl od A moc nepochopila). Po dotazu vyhodnocovateli odpověď:fena starší 2 let nemůže mít áčka. Jasné poučení pro příště - jít s fenou na RTG co nejdříve. Jo, jo, když nevíte, jak to chodí...
Tak to je nádhera