Pouští na nás vlčáka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.11.2016 09:25

Kousek od domu kde bydlím byl vytvořený takový travnatý plácek se stromky, kde chodím venčit psa (středního voříška). V okolí další možnost tak blízko není, jedině až u Ostravice, ale tam se od nás nedostanu přímo takže je to z obou stran vzdálenost asi 0,5 km a několikrát denně na to opravdu nemám čas. Chodit kolem hlavní silnice tam a zpátky z toho by hráblo, v okolních uličkách zase žijí samí romové a není to tam zrovna bezpečné (a můj pes je ještě větší strašpytel než já).

A teď můj problém: Ten plácek kam chodíme je naproti přes ulici od takového dědka co má opravdu velkého vlčáka, a já kolem něho musím chodit protože má mega zahradu mezi dvěma ulicema. Jednou si mě ten dědek prostě odchytnul a seřval mě, že mu tam po psovi nechávám hovínka (i když je poctivě sbírám). I když jsem mu ukázala sáček tak na mě ječel, že to tam je od mého psa, že to má natočené a kdesi cosi. No, a od té doby kdykoli mě ten dědek na tom plácku vidí tak na nás pouští toho velkého psa.

Dnes ráno opět, byla sem z toho vyjukaná jak blázen, když už jsme zašli za roh tak se za náma objevil ten pes a dědek nikde. Jak to má ten jeho pes s poslušností to nevím, ale občas s ním chodí na zastávku čekat na manželku, a to toho psa skoro neudrží jak útočí na všechny psy okolo.

Myslíte, že se s takovou situací dá něco udělat? Zažil někdo něco takového?

Janae

21.11.2016 09:35
Janae

XXX.XXX.216.21

Teoreticky bych vytáhla mobil a natáčela bych ho, oznámila bych mu, že mám natočeno a volám policii.
Prakticky, psů se bojím, venčila bych jinde.

21.11.2016 09:36
asurwic

XXX.XXX.36.3

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Kousek od domu kde bydlím byl vytvořený takový travnatý plácek se stromky, kde chodím venčit psa (středního voříška). V okolí další možnost tak blízko není, jedině až u Ostravice, ale tam se od nás nedostanu přímo takže je to z obou stran vzdálenost asi 0,5 km a několikrát denně na to opravdu nemám čas. Chodit kolem hlavní silnice tam a zpátky z toho by hráblo, v okolních uličkách zase žijí samí romové a není to tam zrovna bezpečné (a můj pes je ještě větší strašpytel než já).

A teď můj problém: Ten plácek kam chodíme je naproti přes ulici od takového dědka co má opravdu velkého vlčáka, a já kolem něho musím chodit protože má mega zahradu mezi dvěma ulicema. Jednou si mě ten dědek prostě odchytnul a seřval mě, že mu tam po psovi nechávám hovínka (i když je poctivě sbírám). I když jsem mu ukázala sáček tak na mě ječel, že to tam je od mého psa, že to má natočené a kdesi cosi. No, a od té doby kdykoli mě ten dědek na tom plácku vidí tak na nás pouští toho velkého psa.

Dnes ráno opět, byla sem z toho vyjukaná jak blázen, když už jsme zašli za roh tak se za náma objevil ten pes a dědek nikde. Jak to má ten jeho pes s poslušností to nevím, ale občas s ním chodí na zastávku čekat na manželku, a to toho psa skoro neudrží jak útočí na všechny psy okolo.

Zavolat policii, že se tam toulá agresivní pes bez majitele, aby si ho odchytili do útulku a nebo si pořídit paralyzer.

21.11.2016 09:37
sisi58

XXX.XXX.191.1

Domluva není zřejmě možná. Podat stížnost na obecní úřad. Měli by vám vyjít vstříc, vzhledem ke kauzám, zveřejněným v telce.
Ten pes je velký, neovladatelný a neovládaný, tudíž potenciálně nebezpečný a to nejen vám, ale i např.dětem s pejskem nebo nějaké stařence s jorkem.
Nepříjemné a nebezpečné. Neváhejte, konejte.

21.11.2016 10:40
davidka

XXX.XXX.14.251

Možností máte více. Natočte si tu situaci a běžte s tím na obecní úřad. Je to přestupek, nikdo nemůže nechat psa bezprizorně běhat na veřejném prostranství.
Také můžete vše nahlásit na Policii, buď je okamžitě zavolat, ale pokud jsou dál a nezareagují hned... spíš si tam zajít a nahlásit, že vás pes ohrožuje.
Nebo si příště vezměte sebou chlapa a vodítko navíc, psa odchytněte a odvezte do útulku. On si to pak pán rozmyslí, až bude platit.

21.11.2016 10:41

Paralyzér.

21.11.2016 10:50

davidka napsal(a):
Možností máte více. Natočte si tu situaci a běžte s tím na obecní úřad. Je to přestupek, nikdo nemůže nechat psa bezprizorně běhat na veřejném prostranství.
Také můžete vše nahlásit na Policii, buď je okamžitě zavolat, ale pokud jsou dál a nezareagují hned... spíš si tam zajít a nahlásit, že vás pes ohrožuje.
Nebo si příště vezměte sebou chlapa a vodítko navíc, psa odchytněte a odvezte do útulku. On si to pak pán rozmyslí, až bude platit.

Nic ve zlém, ale už jste někdy odchytávala cizího psa?

21.11.2016 11:26
davidka

XXX.XXX.14.251

Ano, odchytávala. Proto píšu, vzít si někoho k ruce. Samozřejmě nevím, jaký ten pes je, ale asi na vás přímo neútočí, to už by policie a MÚ řešili. Většina psů, když je mimo dosah majitele a mimo svůj pozemek, se odchytnout dá. Ale samozřejmě když nemáte ty zkušenosti... byla to jen jedna z variant, pokud byste měla po ruce zkušenějšího kynologa, který by vám byl ochotný pomoci.

21.11.2016 18:21

davidka napsal(a):
Ano, odchytávala. Proto píšu, vzít si někoho k ruce. Samozřejmě nevím, jaký ten pes je, ale asi na vás přímo neútočí, to už by policie a MÚ řešili. Většina psů, když je mimo dosah majitele a mimo svůj pozemek, se odchytnout dá. Ale samozřejmě když nemáte ty zkušenosti... byla to jen jedna z variant, pokud byste měla po ruce zkušenějšího kynologa, který by vám byl ochotný pomoci.

Rada sice dobrá, jen těžko proveditelná. To byste si naložila cizího ovčáka jen tak na zadní sedačku do škodovky? Nebo máte dojem, že každý majitel voříška má kombika s prostorem odděleným mříží ?

21.11.2016 18:47
sisi58

XXX.XXX.191.1

Já řeším pobíhající psy tak, že volám městskou policii.
Naposledy to byla borderka, která lovila auta.Je to nebezpečné pro psa i pro řidiče.

21.11.2016 18:52
jahodapavel

XXX.XXX.225.3

Pochopil jsem to tak, že slečna je líná ujít se psem 500m, tak raději chodí se psem někomu na trávník. Dále píše, že kdykoliv ji na plácku vidí, tak na ni pouští velkého psa. A že jí ten pes nic neudělal a ani jejímu psovi? Myslím, že slečna by nejlépe udělala, kdyby zvedla p...l o chvíli dřív a venčila psa u Ostravice.

21.11.2016 19:01
sisi58

XXX.XXX.191.1

jahodapavel napsal(a):
Pochopil jsem to tak, že slečna je líná ujít se psem 500m, tak raději chodí se psem někomu na trávník. Dále píše, že kdykoliv ji na plácku vidí, tak na ni pouští velkého psa. A že jí ten pes nic neudělal a ani jejímu psovi? Myslím, že slečna by nejlépe udělala, kdyby zvedla p...l o chvíli dřív a venčila psa u Ostravice.

To máte vcelku pravdu, ale chování majitele vlčáka to neomlouvá.
Pes volně pobíhající, může způsobit havárii auta a ještě bude budˇ zmrzačený nebo mrtvý.
To nemá se slečnou vůbec nic společného.
A plácek není majitele psa.

tramtarara

21.11.2016 19:27
tramtarara

XXX.XXX.66.16

A čí je ten pozemek? jestli toho dědka, tak je na místě sklapnout podpatky a najít si jiné, byť vzdálené veřejné místo. Pokud je to veřejné prostranství, tak bych na něho zavolala policajty, jeho jednání bych si navíc nahrála a předem ho upozornila, že jestli toho nenechá a psa nezabezpečí, zavoláte policii.

21.11.2016 19:41

jahodapavel napsal(a):

Nejsem líná, jen prostě nemám tolik času abych starého psa, ( ano i psi stárnou) který potřebuje ven opravdu často vodila x krát denně 500 m k řece tam s ním pochodila v parku a pak šla zase 500 m zpátky. Pardon ale i já potřebuju z něčeho žít a musím do práce a pak ještě pokračovat z domu.

Ano velký pes zatím mě ani mému psu nic neudělal, ale zkuste si zůstat klidný, když se na vás vyřítí pes velký s prominutím jak tele.

Pozemek je města, takže opravdu nechodím někomu na trávník před domem, tomu se naopak chci vyhnout právě tím, že chodím se psem do městem zbudovaného parčíku.

21.11.2016 19:50
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Nejsem líná, jen prostě nemám tolik času abych starého psa, ( ano i psi stárnou) který potřebuje ven opravdu často vodila x krát denně 500 m k řece tam s ním pochodila v parku a pak šla zase 500 m zpátky. Pardon ale i já potřebuju z něčeho žít a musím do práce a pak ještě pokračovat z domu.

Ano velký pes zatím mě ani mému psu nic neudělal, ale zkuste si zůstat klidný, když se na vás vyřítí pes velký s prominutím jak tele.

Pozemek je města, takže opravdu nechodím někomu na trávník před domem, tomu se naopak chci vyhnout právě tím, že chodím se psem do městem zbudovaného parčíku.

500 metrů, tam jste tak za pět minut. Samozřejmě pokud to starý pes neujde tak ne, ale vymlouvat se na max 20ti minutovou procházku kvůli práci, to snad neee. A jinak bych volala policii nebo si to nahrávala.. když teda nemáte čas dojít jinam.

21.11.2016 20:14

Andrýsek3 napsal(a):
500 metrů, tam jste tak za pět minut. Samozřejmě pokud to starý pes neujde tak ne, ale vymlouvat se na max 20ti minutovou procházku kvůli práci, to snad neee. A jinak bych volala policii nebo si to nahrávala.. když teda nemáte čas dojít jinam.

Já ale nikde nepsala, že tam nechodíme vůbec, to chodíme, a tak často jak to jde. Ale můj pes už opravdu není nejmladší, a tak se nám taková příjemná procházka kolem řeky protáhne minimálně na třičtvrtě hodiny, a ještě je pak vyřízený, že se jenom napije a zaleze do pelechu. A to už snad tak úsměvné není.
Mít mladšího psa tak s ním kolem té Ostravice chodím běhat, ale ten můj už má nejlepší léta za sebou, a odmítám ho táhnou když vydím, že nemůže. A dělat si takou procházku slimáčím tempem několikrát denně je opravdu časově náročné. Klidně mě ukamenujte ale tolik času opravdu nemám.

21.11.2016 20:25

Já ale nikde nepsala, že tam nechodíme vůbec, to chodíme, a tak často jak to jde. Ale můj pes už opravdu není nejmladší, a tak se nám taková příjemná procházka kolem řeky protáhne minimálně na třičtvrtě hodiny, a ještě je pak vyřízený, že se jenom napije a zaleze do pelechu. A to už snad tak úsměvné není.
Mít mladšího psa tak s ním kolem té Ostravice chodím běhat, ale ten můj už má nejlepší léta za sebou, a odmítám ho táhnou když vydím, že nemůže. A dělat si takou procházku slimáčím tempem několikrát denně je opravdu časově náročné. Klidně mě ukamenujte ale tolik času opravdu nemám.

Doba je zlá, kde jsou ty časy, kdy na sebe lidi byli jako psi !

21.11.2016 20:32

Doba je zlá, kde jsou ty časy, kdy na sebe lidi byli jako psi !

Hezká úvaha, ale zajímalo by mě co tím myslíte?

21.11.2016 20:33
rapotacka11

XXX.XXX.32.18

Sprej s pořádným "dostřelem" a vzala bych dědka i psa
jedním vrzem.
Na policajty s chyceným psem (klidným) čekám
ve městě 1/2 hod.
Zpravidla jedou až po třetím zavolání... tedy u nás to tak je.

https://search.seznam.cz/?q=sprej+na+medv%C4%9Bda&oq=sprej+na+medv%C4%9Bda&sgId=LbEx_xInpbJkxjPzpBx-6FwokS4fkiRbknRoYGqakw%3D%3D&thru=&su=&aq=&sourceid=szn-HP.

21.11.2016 20:44

rapotacka11 napsal(a):
jedním vrzem.
ve městě 1/2 hod.

https://search.seznam.cz/?q=sprej+na+medv%C4%9Bda&oq=sprej+na+medv%C4%9Bda&sgId=LbEx_xInpbJkxjPzpBx-6FwokS4fkiRbknRoYGqakw%3D%3D&thru=&su=&aq=&sourceid=szn-HP.

To vypadá dobře, doteď jsem věděla jen o sprejích na lidi.

Máte s tím zkušenosti? Nebude pak třeba pes jen agresivnější, když ho budou pálit oči?

21.11.2016 20:50
rapotacka11

XXX.XXX.32.18

Zkušenosti nemám, ale když to má zastavit méďu... tak snad...

21.11.2016 21:06

rapotacka11 napsal(a):
Zkušenosti nemám, ale když to má zastavit méďu... tak snad...

Dívala jsem se teď na nějaké videa a ono to vážně funguje. Nikdy by mě nenapadlo použít pepřák proti psům, ale v krizové situaci se to může hodit.

I když na toho méďu nevím, někdy dříve jsem slyšela o nějakých dokumentaristkách, které při sledování sobů narazily na ledního medvěda, taky ho tuším v obraně něčím postříkaly ale medvěda to nezastavilo. Mám pocit, že by se to mohlo dát i někde dohledat protože to kamera natočila.

Jsem ráda, že medvědy tu nemáme.

21.11.2016 22:09
sisi58

XXX.XXX.191.1

Nemusíte se přece omlouvat, že se psem neprochodíte hodiny kolem Ostravice. O to tu přece nejde.
Jde o volně puštěného velkého psa, který, i když jen na někoho vyskočí, že ho olízne, tak toho dotyčného srazí k zemi.
Je to nebezpečné a nehorázné a postižitelné
A pokud ten člověk psa pouští schválně, tak to už není jen přestupek. To už je útok! I pes může být zbraň.

22.11.2016 16:56
stop týrání

XXX.XXX.236.4

Paralyzér.

Jste zdráva?

22.11.2016 17:00
stop týrání

XXX.XXX.236.4

rapotacka11 napsal(a):
jedním vrzem.
ve městě 1/2 hod.

Pochybuji o vašem zdravém rozumu.. nebylo by lepší toho psa rovnou zastřelit a dědka s ním?

22.11.2016 17:01

stop týrání napsal(a):
Pochybuji o vašem zdravém rozumu.. nebylo by lepší toho psa rovnou zastřelit a dědka s ním?

Ne, určitě je lepší nechat zakousnout vlastního psa.

22.11.2016 17:04
asurwic

XXX.XXX.36.3

stop týrání napsal(a):

Ano. S tím dědkem bych souhlasila.

22.11.2016 17:05
stop týrání

XXX.XXX.236.4

asurwic napsal(a):
Ano. S tím dědkem bych souhlasila.

Kdoví, pro koho jste vy tím "dědkem na zastřelení".

22.11.2016 17:05
asurwic

XXX.XXX.36.3

Ne, určitě je lepší nechat zakousnout vlastního psa.

Tak nějak. Už mám z praxe natrénováno chytání cizích psů, ale pokud někomu zdrhne početnější agresivní smečka, tak také volím možnost paralyzéru.

22.11.2016 17:18
stop týrání

XXX.XXX.236.4

asurwic napsal(a):
Tak nějak. Už mám z praxe natrénováno chytání cizích psů, ale pokud někomu zdrhne početnější agresivní smečka, tak také volím možnost paralyzéru.

Pak se lze jen těžko divit té vlně sebevražd mezi psy v okolí.

22.11.2016 19:46
koňadra

XXX.XXX.92.35

Vlčák není agresivní, jak jsem pochopila, co takhle se s ním skamarádit? Pár pamlsků a majitel bude koukat.

22.11.2016 20:12

koňadra napsal(a):
Vlčák není agresivní, jak jsem pochopila, co takhle se s ním skamarádit? Pár pamlsků a majitel bude koukat.

Takhle jsem se jednou zkoušela kamarádit se psem, taky nebyl agresivní. Dokud jsem dávala buřta, když došel, pěkně po mě vyjel. Asi se mu zdálo, že jsem mu toho dala málo.

22.11.2016 20:21
asurwic

XXX.XXX.36.3

Takhle jsem se jednou zkoušela kamarádit se psem, taky nebyl agresivní. Dokud jsem dávala buřta, když došel, pěkně po mě vyjel. Asi se mu zdálo, že jsem mu toho dala málo.

Pamlsky nemají co docházet, to je jasné. Chtěl přidat.

Úplně vidím svého nejmladšího. S lidmi v pohodě, davy miluje, ale běda, kdyby se mu někdo cizí snažil vnutit jídlo - to je z něj zuřivá koule chlupů.

22.11.2016 21:03
stop týrání

XXX.XXX.236.4

Ano, je to běžná situace, kdy cizí přistoupí k našemu psovi a nutí mu potravu...mám štěstí, moji psi od cizích nic neberou.

23.11.2016 01:39
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Dívala jsem se teď na nějaké videa a ono to vážně funguje. Nikdy by mě nenapadlo použít pepřák proti psům, ale v krizové situaci se to může hodit.

I když na toho méďu nevím, někdy dříve jsem slyšela o nějakých dokumentaristkách, které při sledování sobů narazily na ledního medvěda, taky ho tuším v obraně něčím postříkaly ale medvěda to nezastavilo. Mám pocit, že by se to mohlo dát i někde dohledat protože to kamera natočila.

Jsem ráda, že medvědy tu nemáme.

Na některé psy může zafungovat i obyčejná stříkací pistolka a v případě že by se blížil, tak na něj nastříkat tou pistolkou vodu. Obvykle se pes lekne, i když to samozřejmě nemusí platit vždy...

23.11.2016 08:13
stop týrání

XXX.XXX.236.4

No to je fakt doporučení... snad ne každý blížící se pes má agresivní úmysly... přežila jsem hodně dlouho řadu let se psy, vedle psů, na procházkách a NIKDY jsem nemusela na cizího psa cokoliv použít, patrně jen výjimečně tedy k tomu je důvod. psi prostě k sobě přibíhají a zase odbíhají, lidi to nedělají jinak. vidět v každém cizím psu nepřítele, to vede k agresi u vlastního psa, který to vycítí.

nejlépe je starat se jen o svého psa. Snad jen v případě háravé feny je třeba dozorovat psy volně se pohybující v okolí.

23.11.2016 08:50
Kubaexo

XXX.XXX.128.56

Bezte nekdy na cvicak,.vemte si na sebe komlet ringo vemte tu vasi strikaci pistolku, nechte na sebe kousnout 10 psu a dejte vedet, kolik z nich se vody leklo a uteklo :D (nemyslim to urazlive, ale asi to zni trochu sarkasticky).

Přidejte reakci

Přidat smajlík